Page 1

SPONSORER

PROGRAM Edward Elgar (1857-1934) Eric Coates (1886-1957)

Cockaigne (In London Town) - koncertouverture, op. 40

PROGRAM

The Dam Busters – march

FREDAG DEN 30. AUGUST 2013 I NORDKRAFT

William Lloyd Webber (1914-1982)

Aurora – tonedigt for orkester

Andrew Lloyd Webber (f. 1948)

Wishing You Were Somehow Here Again af musicalen The Phantom Of The Opera

George Gershwin (1898-1937)

Summertime af operaen Porgy og Bess

Henry Wood

Fantasi over britiske sømandssange

PROMENADEKONCERT

(1869-1944) Fællessang

Blæsten går frisk over Limfjordens vande

Fællessang

Den danske sang er en ung blond pige

Edward Elgar (1857-1934)

DIRIGENT OG KONFERENCIER:: ANTHONY INGLIS

Pomp and Circumstance - militærmarch nr. 1, op. 39a

SOLIST: ANDREA PELLEGRINI, MEZZOSOPRAN KONCERTMESTER: VESELIN DEMIREV

EN DEL

ers Symfoniorkest 2013 rg o lb a A l ti n mber På gensy g den 11. septe a sd n o g in n b å sæson Dirigent: Rumon Gamba Solist: Danjulo Ishizaka, cello

Program: Ljadov: Den fortryllende sø Ljadov: Baba-Yaga Sjostakovitj: Cellokoncert nr. 1 Tjajkovskij: Symfoni nr.5

Ret til ændringer forbeholdes. Fotografering samt lyd- eller video-optagelser under koncerten er ikke tilladt. Dørene til koncertsalen holdes lukket, mens der spilles.

KJELLERUPSGADE 14 9000 AALBORG TLF. 98 13 19 55 (KL. 10-15) AALBORGSYMFONI.DK

AF AAL

BORG I

RØDT


ANTHONY INGLIS, DIRIGENT Den Grammy-nominerede Anthony Inglis er den dirigent, der har dirigeret flest gange i Londons Royal Albert Hall. Han er blevet beskrevet i den engelske presse som en af Englands mest populære dirigenter. Anthony Inglis har stået i spidsen for Aalborg Symfoniorkester flere gange tidligere. Dels sammen med den walisiske sangerinde Katherine Jenkins og dels til en række sommerkoncerter i 2011. Inglis har en travl international karriere og dirigerer nogle af de største orkestre lige fra Australien og Skotland til Japan og Østen. Blandt andre London Symphony, Royal Philharmonic, London Philharmonic og Philharmonia orkestre, men derudover kommer alle de britiske uafhængige og BBC orkestre samt Melbourne, Sydney, Göteborg, Singapore Symfoniorkestre og Warszawa og Israel Philharmonic. I 15 år var Anthony Inglis kendt som dirigent for Classical Spectacular. Han er i øjeblikket musikchef for National Symphony Orchestra of London, mezzosopranen Katherine Jenkins og musikkonsulent for The Phantom of the Opera på Her Majesty’s Theatre. Anthony Inglis er uddannet ved Marlborough College og på Royal College of Music, hvor han vandt mange præmier som dirigent. Han begyndte sin karriere ved forskellige europæiske orkestre, optræden på BBC Television med Ulster Orchestra og lavede videoer med Philharmonia Orchestra i The Royal Festival Hall og Det Hollandske Radiosymfoniorkester i Concertgebouw. Anthony Inglis har gennemført seks kongelige koncerter blandt andet en dansegalla med Den Kongelige Ballet Sinfonia i overværelse af den afdøde Diana, Princess of Wales og to koncerter med Royal Philharmonic under overværelse af HM Dronningen.

ANDREA PELLEGRINI, MEZZOSOPRAN Foto: Robin Skjoldborg

Den danske mezzosopran Andrea Pellegrini har i løbet af ganske få år markeret sig som en af landets mest efterspurgte og prisbelønnede mezzosopraner, både i opera- og koncertsammenhæng. I 2008 modtog hun Musikanmelderringens Kunstnerpris. Andreas Pellegrini uddannede sig på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium i København og blev i 2003 optaget på Operakademiet ved Det Kgl. Teater. Undervejs deltog hun i danske sangkonkurrencer, som hun alle vandt. Hun debutterede i 2006 som Rosina i Rossinis Barberen i Sevilla på Det Kongelige Teater og har med tiden udviklet en stor autoritet på scenen og en solid formåen fra tidlig barok hos Bach og Vivaldi til den bredere bel canto hos Bellini. Hun er en efterspurgt koncertsolist og har flere gange gæstet Aalborg Symfoniorkester og øvrige landsdelsorkestre, Det Kongelige Kapel, DR Underholdningsorkestret og DR Symfoniorkestret med dirigenter som Adam Fischer, Giancarlo Andretta, Christian Badea, Giordano Bellincampi, Lars Ulrik Mortensen, Ian Marin og Helmuth Rilling. Andrea Pellegrini er flittig initiativtager til tværgående musikalske projekter og har bl.a. medvirket på adskillige cd-udgivelser med multikunstneren Martin Hall. Dertil har hun ofte optrådt med Steffen Brandt og det danske rock/pop band TV2 og med rockguitaristen Christian Frost i klassiske Beatles fortolkninger.

BLÆSTEN GÅR FRISK OVER LIMFJORDENS VANDE

DEN DANSKE SANG ER EN UNG BLOND PIGE

Tekst: E. Bertelsen Musik: Povl Hamburger

Tekst: Kai Hoffmann Musik: Carl Nielsen

Blæsten går frisk over Limfjordens vande, rusker dem op til vågen flugt, jager dem mellem de favnende strande, fylder med toner, hver en bugt. Og sømanden synger bag sit rat på krydstogt fra Nordsø til Kattegat.

Den danske sang er en ung blond pige hun går og nynner i Danmarks hus, hun er et barn af det havblå rige hvor bøge lytter til bølgers brus. Den danske sang når den dybest klinger, har klang af klokke, af sværd og skjold. I mod os bruser på brede vinger en saga tone fra hedenold.

Dagen står høj over Limfjordens vande, bredning og sund og kringlet vig. Sallingland, Thyland og andre lande, hilser hverandre med mågeskrig. Og bonden går på sin agerjord med blikket forynget af luft og fjord. Lyset slår blink over Limfjordens vande, tindrer og ler i et stridigt spil. Bølgerne kaster med flammende brande vikingedrømmenes hvide ild. Og ungdommen føler fjordens magt, en udve fjernt over verden strakt. Længsel er saltet i Limfjordens vande, her fik jeg fartens glød på kind. Her blev med kølige stænk mod min pande viet til uro mit sejlersind. Ja, Limfjord, jeg elsker dit blå humør i kuling fra Hals og til Harboør.

Al Sjællands ynde og Jyllands vælde, de tvende klange af blidt og hårdt, skal sangen rumme for ret at melde om, hvad der inderst er os og vort. Og tider skifter, og sæder mildnes, men kunst og kamp kræver stadig stål, det alterbål, hvor vor sjæl skal ildnes det flammer hedest i Bjarkemål. Så syng da, Danmark, lad hjertet tale, thi hjertesproget er vers og sang, og lære kan vi af nattergalen, af lærken over den grønne vang. Og blæsten suser sin vilde vise, og stranden drøner sit højtidskvad, fra hedens lyng som fra stadens flise skal sangen løfte sig ung og glad.

LAND OF HOPE AND GLORY Tekst: A.C. Benson Musik: Edward Elgar Land of hope and glory, mother of the free, How shall we extol thee, who are born of thee? Wider still and wider shall thy bounds be set. God, who made thee mighty, make thee mightier yet. God, who made thee mighty, make thee mightier yet.

Promenadekoncert 30 august 2013  

Promenadekoncert 2013 - en del af Aalborg i Rødt AALBORG SYMFONIORKESTER Dirigent og konferencier: Anthony Inglis Solist: Andrea Pellegrini...