Page 1

EL CANETÍ... és una revista digital de notícies i opinions de l’Associació Cultural Falla El Canet Núm. 13, Setembre de 2013 Del setembre a la tardor, torna la calor.

PRESENTACIÓ Arriba el mes de setembre i amb ell el compte enrere per a la festa tan esperada per tots els valencians: les Falles. A partir d’aquest mes de setembre comença una frenètica quantitat d’activitats culturals, esportives, gastronòmiques... tot al voltant d’un ambient faller familiar i de germanor que tant ens agrada i que culmina en la setmana del dotze al dènou de març. Vam organitzar una festa blanca amb jocs populars per a acomiadarnos de l’estiu, hem posat a la venda una camiseta identificativa de la nostra falla i ja l’hem estrenada amb èxit, vam assistir a la presentació d’una nova revista de temàtica fallera a la nostra localitat, i també hem començat els assajos de teatre. A més, vam gaudir en l’acte del Mig Any Faller i vam competir en el campionat de bàsquet organitzat per la JLFC. Felicitem els membres de la comissió que han complit anys i donem la benvinguda a la tardor, puix venim de les vacances amb les piles recarregades.

ÍNDEX Presentació

Pàgina 1

Reportatge fotogràfic

Pàgina 1

Festa eivissenca i...

Pàgina 2

Assistim a la presentació de...

Pàgina 2

Tres, dos, u… Acció!

Pàgina 3

Camisetes de la falla

Pàgina 3

Mig Any Faller

Pàgina 3

Campionat de bàsquet...

Pàgina 4

Properes activitats

Pàgina 4

Feliç aniversari!

Pàgina 4

1


FESTA EIVISSENCA I JOCS POPULARS L’Associació Cultural Falla El Canet va tancar l’estiu el passat dissabte 31 d’agost amb una festa eivissenca al carrer del seu casal on la indumentària blanca va ser la protagonista indiscutible de la nit. Hi van assistir fallers, amics i col·laboradors que van voler compartir aquesta revetla d’acomiadament estival, que no d’exercici puix estem amb les piles recarregades per a més festes i activitats. El menú per a sopar va ser una tradicional torrada d’embotit, acompanyada de diferents aperitius i, per a postres, gelats de diversos gustos per a tothom. A més, com que teníem el carrer tallat i els cotxes no podien passar, vam aprofitar i vam muntar jocs al nostre carrer perquè els xiquets s’entretingueren. Però no eren jocs moderns i passius sinó jocs tradicionals, què formen part de la nostra cultura popular i de la identitat del nostre poble, com són el sambori i la trompa on els xiquets, i els no tan xiquets, van poder jugar durant tota la nit i passar una bona estona en equip. En acabar de sopar, els més majors van poder gaudir de la barra lliure del nostre casal amenitzats de la fantàstica música que punxa el faller i DJ Roys.

ASSISTIM A LA PRESENTACIÓ DE LA TRACA FALLERA El passat dijous 5 de setembre va tenir lloc la presentació oficial d’una nova revista de temàtica fallera en la nostra localitat: la Traca Fallera. L’acte va tenir lloc en la platja de cap Blanc a les 20.30 h i res hi va faltar: paraules per part de l’alcalde i del president de JLFC, un vídeo, un castell de focs d’artifici, un refrigeri i un photocool per a tots els assistents. Hi van assistir representants de totes les comissions falleres de Cullera i Favara. Per part de la nostra comissió hi van anar el president, el delegat de llibret i el delegat de festejos. Cal destacar l’ambient de germanor per part dels membres de totes les comissions falleres que estaven en l’acte i el bon tracte per part de tota l’organització de l’esdeveniment. A més, el passat divendres 27 de setembre, havent acabat de sopar, vam rebre la inesperada visita de Susi i Elisabel de la revista la Traca Fallera. Ens portaven alguns exemplars de la nova revista per a l’arxiu de la comissió i ens van fer fotos per a la seua pàgina de facebook. Des de la comissió de l’AC Falla El Canet vos desitgem molta sort en aquest nou projecte que heu emprés i que siga per molt de temps.

EDITA Associació Cultural Falla El Canet C/ la Bega, 15 baix 46400, Cullera (València) fallaelcanet@hotmail.com ENS POTS TROBAR A...

2

COORDINA M. Lola Savall i Cobo COL·LABOREN J.G. Figueres i Hernández M. Lola Savall i Cobo

MAQUETA J.G. Figueres i Hernández L’Associació Cultural Falla El Canet no s’identifica necessàriament amb les opinions o articles expressades en aquesta publicació.


TRES, DOS, U… ACCIÓ! El passat dilluns 2 de setembre vam començar els assajos de teatre per al concurs que organitza cada any la JLFC. Estem molt contents perquè aquest any som més actors i actrius, gent disposada a passar-ho bé. L’obra que hem triat per a l’ocasió es diu Crim qua-li-fi-cat. Si l’any passat ens va eixir bé i el públic va gaudir, enguany serà encara millor perquè assagem quasi tots els dies i estem més involucrats que mai. La representació serà el diumenge 12 de gener en la casa de la cultura de Cullera, enfront del nostre casal. Tot i que encara no sabem l’hora del tot cert, no s’ho podeu perdre. És una cita obligada en la vostra agenda. Vos esperem!

CALENDARI D’ACTUACIONS 3 de Gener

Xúquer

Taxi

24 de Gener

Raval

Com l’esparraguera

10 de Gener

El Raconet

Que fem de la mare?

26 de Gener

Port

Trampa Mortal

12 de Gener

El Canet

Crim Qua-li-fi-cat

31 de Gener

La Bega

Còmplices

17 de Gener

Sant Antoni

Tok-Tok

2 de Febrer

Plaça Alboraia

La meua dona és el llanterner

19 de Gener

Taüt

Rialla Amarga

7 de Febrer

Passeg-Mercat

Bebé

CAMISETES DE LA FALLA Finalment, i després de tants canvis per a la confecció de la camiseta de la nostra comissió, tot està resolt: hem canviat d’impremta i les opcions són més diverses i millors. La camiseta serà groga amb un logotip en negre creat en especial per a la nostra falla i amb els elements que ens caracteritzen. El preu de les camisetes serà per als fallers de 8€ per unitat, sent un preu únic per a majors i xiquets, i de 10€ per a aquelles persones que vulguen col·laborar i lluir aquesta magnífica camiseta. Com bé vam dir en anterioritat, la camiseta la lluirem en el Mig Any Faller, els campionats esportius que organitze JLFC, les paelles i, en general, en totes aquelles activitats que organitze la nostra comissió fallera.

MIG ANY FALLER El passat dia 21 es va celebrar el tradicional Mig Any Faller organitzat per la JLFC on vam participar les quinze comissions. Aquest és un acte prou multitudinari que la gent va agafar amb moltes ganes perquè l’any passat no es va poder celebrar. Hi va assistir el 90% de la nostra comissió. Els més menuts van poder gaudir dels castells inflables i els majors de la revetla amb música actual. A més, majors i menuts vam estrenar la nova camiseta amb un modern logotip que ens representa i què va ser tot un èxit. Ens van acompanyar el matrimoni d’holandesos agermanats amb la nostra comissió i l’artista faller del monument gran d’aquest exercici. Estaven meravellats del bon ambient de germanor entre les falles, se sentien integrats en la festa i, fins i tot, duien posada la samarreta groga que ens identifica. Feien fotografies de tot: del menjar, dels inflables, de l’ambient, dels fallers... Tant ells com nosaltres ens ho vam passar d’allò més bé i sabem que, a partir d’aleshores serà un no parar d’activitats culturals, campionats esportius i concursos gastronòmics, entre d’altres, fins que arribe el mes de març i amb ell les festes josefines.

3


CAMPIONAT DE BÀSQUET ORGANITZAT PER JLFC El passat dia 21 es va celebrar el tradicional Mig Any Faller organitzat per la JLFC on vam participar les quinze comissions. Aquest és un acte prou multitudinari que la gent va agafar amb moltes ganes perquè l’any passat no es va poder celebrar. Hi va assistir el 90% de la nostra comissió. Els més menuts van poder gaudir dels castells inflables i els majors de la revetla amb música actual. A més, majors i menuts vam estrenar la nova camiseta amb un modern logotip que ens representa i què va ser tot un èxit. Ens van acompanyar el matrimoni d’holandesos agermanats amb la nostra comissió i l’artista faller del monument gran d’aquest exercici. Estaven meravellats del bon ambient de germanor entre les falles, se sentien integrats en la festa i, fins i tot, duien posada la samarreta groga que ens identifica. Feien fotografies de tot: del menjar, dels inflables, de l’ambient, dels fallers... Tant ells com nosaltres ens ho vam passar d’allò més bé i sabem que, a partir d’aleshores serà un no parar d’activitats culturals, campionats esportius i concursos gastronòmics, entre d’altres, fins que arribe el mes de març i amb ell les festes josefines.

PROPERES ACTIVITATS La nostra associació té previst organitzar per al nou d’octubre una jornada totalment valenciana: mocadorà de Sant Donís, jocs populars, frases cèlebres i exposició de llibres d’autors valencians, concurs gastronòmic... Tot un munt d’activitats que no vos podeu perdre, animeu-se a participar. Ho passarem genial. A més, des de la delegació d’infantils ens han proposat organitzar una festa de halloween per als més menuts de la comissió on caldrà venir vestits amb terrorífiques disfresses per a gaudir d’una vesprada en bona companyia i plena d’activitats per als més menuts de la comissió. A més, per la nit hi haurà també festa de halloween per als majors de la comissió, amb sopar i animació, que també hauran de venir disfressats per a l’ocasió. Vos esperem en aquesta nit del terror.

FELIÇ ANIVERSARI !

Volem felicitar els membres de la falla que han complit o compleixen anys en el mes de setembre. Moltes felicitats per a Maria Consuelo Fernández i Marzal (46) i, Mireia Soldevila i Adam (15). Cal recordar que la xicalla de la comissió està rebent felicitacions pels aniversaris en els seus domicilis i ens han arribat missatges dient que estan molt contents pintant i ens han donat les gràcies. Gràcies a vosaltres per ser l’alegria de la falla. Esperem que s’ho passeu molt bé les pròximes falles amb nosaltres. Felicitats!!

4

Canetisetembre13  
Canetisetembre13  

El Canetí (Setembre 2013)

Advertisement