Page 1

EL CANETÍ... és una revista digital de notícies i opinions de l’Associació Cultural Falla El Canet Núm. 5, Novembre de 2012 Per Tots Sants, capes i mocadors ben grans. PRESENTACIÓ Aquest reportatge fotogràfic està dedicat a moments graciosos i divertits dels actes de la signatura de contractes dels artistes fallers que faran els monuments d’El Canet per al proper exercici, la vespra de la Fallera Major, la presentació de la nostra comissió i l’arreplegà. En la revista trobem l’article d’actualitat, premis de les lletres falleres, on podem veure els diferents premis que s’atorguen, com el seu nom indica, a les lletres falleres. També contem els actes de la signatura de contractes que va tenir lloc el passat dia 2 de novembre en el nostre casal, de la presentació de la nostra comissió que va tenir lloc el passat dia 10 al saló multiusos del mercat i de l’arreplegà de la voluntat que va tenir lloc el passat dia 17 de novembre per la nostra barriada i les rodalies. A més, també contem l’activitat cultural que vam realitzar el trenta de novembre, una jornada dedicada a Joan Fuster pel cinquanta aniversari de la publicació del seu llibre Nosaltres els valencians. Felicitem diferents membres de la nostra comissió pels seus aniversaris i els resumim el quadre de premis aconseguits en aquest mes amb el cartró de la primera rifa de la comissió, tot i que sense massa èxit. Aprofitem per a desitjar-los que passen un bon Nadal i per a recordar-los que pròximament la nostra comissió celebrarà un sopar nadalenc en el nostre casal per a acomiadar aquest any i donar la benvinguda al 2013. Els esperem.

ÍNDEX Presentació Pàgina 1 Reportatge fotogràfic Pàgina 1 Signatura de contractes Pàgina 2 Presentació Pàgina 2 Arreplegà Pàgina 3 Homenatge a Joan Fuster Pàgina 3 Premis de les Lletres... Pàgina 4 La nostra rifa Pàgina 4 Feliç aniversari! Pàgina 4

1


SIGNATURA DE CONTRACTES DELS MONUMENTS FALLERS El passat divendres 2 de novembre va tenir lloc al casal de la falla El Canet la presentació oficial de les Falleres Majors i la signatura dels contractes per al proper exercici faller 2012 - 2013. Carlos Bou i Mateu, com a president de la comissió per tercer any consecutiu, va tenir l’honor de comunicar durant un sopar i davant de tots els membres de la comissió que la fallera afortunada que representarà la nostra comissió en el proper exercici és Aida Miguel i Fernández. A més, també va presentar la xiqueta Sònia González i García que l’acompanyarà en tots els actes com a Fallera Major Infantil.

gran del proper exercici és Fede Alonso. També hem dipositat en ell la nostra confiança i, per això, ja és el tercer any consecutiu que plantarà monument amb nosaltres. Desitgem que aquest any siga molt especial per a Aida i Sònia, les nostres Falleres Majors, perquè aquest exercici de segur que estarà ple d’emocions inexplicables i inoblidables. La comissió sencera desitja que gaudiu al màxim del vostre somni.

A continuació, va venir el moment de la signatura dels contractes amb els artistes fallers que realitzaran els nostres monuments per al proper exercici. L’artista que realitzarà el nostre monument infantil és Arturo Benavent. Aquest ha firmat, per tercer any consecutiu, un contracte amb la nostra comissió perquè hem dipositat en ell tota la confiança per tal de fer feliç la nostra xicalla com ho ha fet fins al moment. I l’encarregat de realitzar el monument

PRESENTACIÓ L’Associació Cultural Falla El Canet va celebrar, en el Saló Multiusos del Mercat de Cullera el passat dissabte 10 de novembre, la presentació dels seus membres i de les falleres majors per al proper exercici. En primer lloc, els fallers de la comissió van fer un passacarrer informal amb xaranga i traques on anaven recollint una per una les seues falleres. Una vegada van estar totes les falleres que formen part de la cort d’honor, va ser el torn d’anar a per la Fallera Major Infantil, Sònia González, i la Fallera Major, Aida Miguel.

A continuació va tenir lloc el sopar i l’acte, què va ser un absolut èxit i va comptar amb la participació de nombrosos fallers que volgueren dedicar poesies i frases especials per a les falleres majors. Ens van fer plorar a tots. Finalment, tots el membres de la falla, amics, familiars i col·laboradors vam gaudir d’uns bons moments de festa en la sala fins a altes hores de la matinada, puix comptàvem amb disc mòbil i barra a preus populars.

L’Associació Cultural Falla El Canet va celebrar, en el Saló Multiusos del Mercat de Cullera el passat dissabte 10 de novembre, la presentació dels seus membres i de les falleres majors per al proper exercici. En primer lloc, els fallers de la comissió van fer un passacarrer informal amb xaranga i traques on anaven recollint una per una les seues falleres. Una vegada van estar totes les falleres que formen part de la cort d’honor, va ser el torn d’anar a per la Fallera Major Infantil, Sònia González, i la Fallera Major, Aida Miguel. EDITA Associació Cultural Falla El Canet C/ la Bega, 15 baix 46400, Cullera (València) fallaelcanet@hotmail.com

2

COORDINA M. Lola Savall i Cobo COL·LABOREN J.G. Figueres i Hernández Àlex Morales i Fernández M. Lola Savall i Cobo

MAQUETA J.G. Figueres i Hernández ENS POTS TROBAR A...


ARREPLEGÀ El passat dia 17 vam celebrar la tradicional arreplegà on les falleres majors i el president del proper exercici faller portaven els vestits valencians i la resta de la comissió vestíem els polars grocs que identifiquen la nostra falla. Vam quedar prompte per fer un recorregut per la demarcació de la nostra barriada i les rodalies que l’envolten, demanant a amics, coneguts i desconeguts la voluntat per a la falla i què, en temps de crisi, ens van voler tirar una maneta i alguna que altra moneda dintre dels mocadors de tela. Gràcies! L’oratge ens va acompanyar i grans i menuts ens ho vam passar molt bé. Per a rematar la jornada, els nostres cuiners particulars ens van fer el dinar al casal, una paella i una fideuà la mar de bones. En definitiva, dues setmanes molt intenses on els membres de la comissió hem gaudit molt però encara no ens hem cansat perquè ja estem esperant realitzar més actes o activitats. Perquè gaudim d’allò que s’anomena fer falla, però no qualsevol tipus de falla sinó de germanor, diversió i cultura.

HOMENATGE A JOAN FUSTER El passat 30 de novembre ens vam reunir una vintena de membres de la nostra associació per tal de participar en una activitat cultural. Vam quedar a les 21.30 hores per sopar en bona companyia i, posteriorment, celebrar l’acte de commemoració a Joan Fuster. Aquest suecà ens deixà un dels assajos més influents en la nostra societat, Nosaltres els valencians, que, aquest any 2012, ha complit el cinquanté aniversari de la seua primera edició. Per això, no volíem deixar passar l’oportunitat de retre-li un homenatge, ja no tan sols pel cinquanté aniversari del seu llibre, sinó també pel vinté aniversari de la seua mort. En el nostre casal, vam explicar qui va ser aquest escriptor suecà i les seues obres més importants d’assaig i poesia, fent especial esmena en l’assaig de Nosaltres els valencians, puix també vam fer una xicoteta lectura d’alguns dels seus capítols. Per a finalitzar l’acte, vam prendre les postres, trenes de xocolate, i vam brindar amb un vi espumós molt dolcet.

3


PREMIS DE LES LLETRES FALLERES Per segon any consecutiu, la plataforma Premis de les Lletres Falleres ha presentat els seus guardons per a promoure la creativitat literària i plàstica en els llibrets de falla i, a més, fomentar la literatura en valencià en les falles. Aquests premis reconeixen l’esforç de les comissions falleres amb una dotació de 5.800 €. Aquesta plataforma està formada per l’Associació d’Estudis Fallers, les comissions de la Plaça de la Malva d’Alzira, El Mocador de Sagunt i Borrull-Socors de València, i el blog Malalt de Falles. A més, enguany s’han afegit la Federació de Falles de Gandia, l’Ajuntament de Benirredrà i l’Associació Cultural Premi Iaraní. Els premis que convoquen són els següents: Premi Malva al millor poema satíric d’un llibret de falla (dotat amb 500 €), el Premi Mocador al millor assaig sobre Falles i cultura popular valenciana d’un llibret de falla de la Comunitat Valenciana (dotat amb 600 €), el Premi Emili Llueca al millor assaig sobre Falles i cultura popular valenciana publicat en un llibret de falla del Camp de Morvedre (dotat amb 200 €), Premis Mestre Ortifus a la coherència

temàtica i a la millor portada de llibret (dotat amb 500 € cadascun), el Premi Soler i Godes al millor article d’un llibret de falla de la comarca de l’Horta (dotat amb 600 €), el Premi Ajuntament de Benirredrà al millor article d’un llibret de falla de la Comunitat Valenciana (dotat amb 1.800 €) i el Premi Joan Climent al millor text o conjunt de textos poètics d’un llibret de falla de la Comunitat Valenciana (dotat amb 1.000 €). A més, de manera individual, aquesta plataforma convoca el premi #plf13 al millor text breu satíric-faller escrit en les xarxes socials (Facebook, Twitter i Google +), amb una dotació de 140 €. Aquesta plataforma és una alternativa més que trobem dins dels premis als llibrets de falla que tots coneixem (Generalitat Valenciana, Lo Rat Penat i les Juntes Locals) i que, per tant, diversifica i dóna més opcions per a aconseguir uns ingressos extra per a les comissions falleres. Juan Gabriel Figueres i Hernández

LA NOSTRA RIFA Aquest mes de novembre la nostra associació ha participat per cinqué mes consecutiu amb les quatre combinacions de Loteries i apostes de l’Estat que ja coneixem. No obstant, en aquest mes de novembre, i al tancament de l’edició de la nostra revista, hem aconseguit la quantitat de 7,13 euros que, sumat al que havíem acumulat fins el moment, tenim 49,12 euros. Esperem que per al proper mes hi haja més sort. A més, animem la gent perquè compre els nostres dècims de Nadal, afanyeu-se i compreu les últimes unitats, no se’n penedireu. Si somies... dècim d’El Canet!

FELIÇ ANIVERSARI! En aquest mes de novembre volem felicitar quatre membre de la nostra comissió que han complit anys. Moltes felicitats al nostre president Carlos Bou i Mateu (35), a la nostra Fallera Major del proper exercici Aida Miguel i Fernández (23), a Nacho Matilla i Mahiques (40) i Rosario Fernández i Marzal (44). Esperem gaudir molts anys més amb vosaltres. Felicitats!!

4

El Canetí. Novembre 2012.  
El Canetí. Novembre 2012.  

Revista digital de l'Associació Cultural Falla El Canet de Cullera. Novembre 2012. Núm.5.

Advertisement