Page 1

Des de 1995

Nº 534

D.L.CS-242-04

20 de març de 2015

EXTRA

2,00 €uros

Nº 1.006

Falles 2015: Èxit Cremats 1r premi Monument Gran

1r premi Monument Infantil


EDITORIAL

20 DE MARÇ DE 2015

Bústia: Pots fer-mos arribar: · Fotos · Cartes d'opinió · Esqueles setdiesbenicarlo@ gmail.com

K&A C/ València, 31 baixos

Anuncia’t:

Publicitat: K&A C/ València, 31 baixos 12580 Benicarló (Castelló) info@kapublicitat.com

Tel: 964 46 52 53

L'equip: Editor: Pablo Castell

Fallas frías contra el ‘caloret’ Las fallas de 2015 son historia y engrosan la larga lista de ediciones (42 años) que han contribuido a que a día de hoy no se conciba un Benicarló fuera de esta fiesta que marca la llegada de la primavera. Las fallas del ‘caloret’ de las narices han sido frías, especialmente de noche, pero respetadas por el viento que es enemigo mortal de los monumentos que se esmeran por poder plantar año tras año las comisiones. Triunfaron Els Cremats con su doblete en las dos categorías y en su compromiso con la crítica y la sátira. Consiguieron ser los grandes triunfadores de la edición gracias a una falla (la principal) con temática épica y concebida totalmente en clave local, pero lo hicieron también el resto de las trece fallas que conforman el censo fallero benicarlando. Una vez más se vieron recompensados los esfuerzos, en ocasiones titánicos, por poder ofrecer año a año esta celebración que ya es de Interés Turístico Autonómico. A falta de conocer las valoraciones que puedan hacer Ayuntamiento y organización, la semana de Fallas no ha sido marcada afortunadamente por incidentes importantes. A pesar de que los caprichos del calendario dispusieron un único fin de semana cuando la fiesta estaba en sus compases iniciales, confiamos en que la participación haya dejado el camino lo más allanado posible económicamente para comenzar proyecto. Desde ya mismo, suene o no a tópico, empiezan los preparativos para un nuevo ciclo. Así sucede cada vez que de la falla solo quedan las cenizas. Así llegamos a los compases finales del primer trimestre del año y en breve centraremos atenciones a un año de Elecciones que se presenta muy interesante.

l’acudit josé maría Fibla

Duda fallera

Consell de Redacció: Coordinador: Vicente Jovaní Beltran. Joan Ferré, José Mª Fibla, Francisco Gallego, Pedro Manchón, Teudo Sangüesa y Gregorio Segarra. Col·laboradors: Gregorio Segarra, Juanma Beltrán, Jaume Rolíndez, Manuel Ferrer, J. R. Ferreres, Patxi Pérez, Dani Beltrán, Juanvi Gellida, Patricio Abad, Javier Angosto, José Manuel Ávila, Ricardo Bayarri, Aleix Castellnou, J.Mª Domínguez, Paco “el Flare”, Eduard Gómez, Julio López, Manuel Milián, Javier Palau, Alberto Segarra, Jaume Rolíndez, Daniel San Nicolás, Antonio J. Tomás. Disseny: Alba Andiñach Edita: Editorial Antinea Tel: 964 45 00 85 - Fax: 964 45 2012 Imprimix: A.G.Castell Impresores S.L.

facebook.com/setdies.benicarlo Esta publicació no es fa responsable de les opinions dels seus col·laboradors ni les accepta com a seues. Com a setmanari independent, estem oberts a qualsevol opinió sempre que es mantinguen unes mínimes normes de respecte i educació. Els escrits no poden superar les 500 paraules i les imatges hauran de ser com a mínim d'1 Mb. No s’acceptaran les aportacions si no estan signades i amb fotocòpia del DNI. De la mateixa manera, la direcció es reserva el dret de publicar tot el que li arriba.

2

NÚMERO 534 - 20 DE MARÇ DE 2015

GABINETE DE PSICOLOGÍA NOEMÍ SIMÓ PITARCH Psicóloga nº Col. CV10687

Centro de Psicología General Sanitaria autorizado por la Consellería de Sanidad. Num. de Registro 11706. Máster en Psicología Clínica y de la Salud.

Cita previa Servicio comarcal de psicología de DKV seguros Tel. 659 121 374 • spnoemi@gmail.com C/ Mare de Déu del Pilar, 8 12580 BENICARLÓ


20 DE MARÇ DE 2015

ACTUALITAT

‘Pasquacció’: activitats per a adolescents per a les vacances de setmana santa El programa d’activitats per a joves adolescents de Generacció no s’atura durant les vacances de Setmana Santa i, sota la marca “Pasquacció”, s’han organitzat nous tallers per als xics i xiques d’entre 12 i 17 anys que hi vulguen participar. En total s’han programat 10 tallers amb un marcat caràcter lúdic i amb continguts com jocs de taula, ball, cuina, manualitats, karaoke, concursos o gimcanes. Les activitats tindran lloc els dies 30 i 31 de març i 1, 2, 4, 7, 8, 9, 10 i 11 d’abril. L’accés és lliure i no necessita inscripció prèvia. El local de Generacció (c. del Crist de la Mar, 47 baix) mantindrà l’horari habitual, de 16.30 a 20.30 hores i els tallers es duran a terme de 17.30 a 19.30 hores.

Èxit en la jornada d'eficiència energètica i energies renovables — CiPFP benicarló

El Centre Integrat Públic de Formació Professional Benicarló, pioner en la implantació dels títols de formació professional de tècnic superior en Eficiència Energètica i Energia Solar Tèrmica i de tècnic superior en Energies Renovables, ha organitzat la primera Jornada d'Eficiència Energètica i Energies Renovables de les nostres comarques, que va tenir lloc el passat divendres 13 de març. Les ponències es van iniciar segons l'horari previst amb la benvinguda d'Ester Segura, directora del centre. En la primera de les ponències, Sebastià Pablo, gerent i director tècnic de l'empresa Energía Solar Pablos de Vinaròs, va exposar els reptes i les oportunitats de l'autoconsum fotovoltaic. Després de la pausa café, en la segona ponència, Juan Antonio Herrero, enginyer de venda de LUMELCO i TROX, amb una llarga experiència en el sector de la climatització, va explicar els avantatges de la recuperació de l'energia de l'aire amb recuperadors rotatius entàlpics i els sistemes de producció d'aigua calenta sanitària amb bomba de calor CO2. Per finalitzar, Manuel Peiró de l'empresa Implica-T de Vila-real, va tractar

l'interessant tema de les auditories energètiques en edificis i en l'enllumenat públic. Cal destacar, que aquesta última empresa col·labora des de fa quatre anys amb el centre com a instructors d'alumnes en les pràctiques formatives. Durant la jornada va destacar la presència de tècnics instal·ladors i d'estudiants del centre, que han pogut accedir a uns coneixements tècnics i teòrics molt específics. El centre ha manifestat la seua satisfacció per l'èxit de la Jornada i no descarten donar-li continuïtat en futures edicions.

NÚMERO 534 - 20 DE MARÇ DE 2015

3


20 DE MARÇ DE 2015

ACTUALITAT

la reconstrucció del far estarà acabada a finals d’abril

Superats els efectes de les condicions climatològiques de les últimes setmanes, les obres de reconstrucció de l’antic far de Benicarló avancen segons el ritme previst i, d’acord amb el que ha confirmat avui mateix la direcció d’obra, els treballs finalitzaran a finals del mes d’abril. L’obra ha hagut de superar les conseqüències de les fortes ventades registrades fa unes setmanes, que van provocar alguns desperfectes en els murs que s’estaven construint. Actualment, l’obra està en la fase de tancaments i ja s’ha col·locat l’aïllament tèrmic i sonor. El projecte s’està executant sobre una parcel·la de 1.200 metres quadrats,

amb un edifici de 110 metres quadrats i una zona lateral adossada que es destinarà a lavabos, tal i com determina la normativa d’activitats. El gruix dels treballs seran la reproducció exacta del far primitiu i l’adaptació de l’entorn com a espai verd. El projecte, adjudicat a l’empresa Concreta per 221.000 €, ha estat elaborat pels Serveis Tècnics municipals i inclou un projecte de museïtzació que han dissenyat els alumnes de l’IES Joan Coromines i que serà el que dotarà de contingut l’edifici, que es convertirà en Museu de la Mar, en homenatge al sector pesquer de la ciutat.

l’Escola de la mar irta millora l’accessibilitat

Polígono Industrial El Collet

Gaseosa

Leche entera, semi o desnatada

GOURMET, 1,5 l.

ASTURIANA, 1,5 l.

1‘19 La millora de l’accessibilitat a les instal·lacions de l’antiga Escola de la Mar Irta ja és una realitat. Els usuaris de la Unitat de Respir per a persones malaltes d’alzheimer, gestionada per AFA Benicarló, i del programa d’atenció per a persones afectades per dany cerebral sobrevingut, gestionat per Ateneu Castelló, ja poden accedir al centre a través d’una rampa que evita les escales i facilita la seua mobilitat. Els treballs, fruit d’una demanda dels familiars dels usuaris, s’han executat per un total de 7.182 euros a través de l’empresa Beniconst Urbana SL. A banda d’eliminar les barreres arquitectòniques interiors i d’accés, també s’han adaptat i redistribuït els lavabos, i s’ha incorporat una dutxa adaptada per tal de donar un millor servei a les persones beneficiàries de la Unitat de Respir i d’Ateneu.

4

NÚMERO 534 - 20 DE MARÇ DE 2015

0‘25

Oferta válida hasta el 31 Marzo de 2015


20 DE MARÇ DE 2015

ACTUALITAT SOCIETAT

Noves incorporacions a la llista municipal de CompromísEsquerra republicana

Des de Compromís-Esquerra Republicana per Benicarló s’ha donat a conéixer la incorporació de Susana Pérez i d’Enoc Altabás a la seua llista municipal. Concretament Susana anirà en el número 4, mentre que Enoc ocuparà el cinqué lloc de la llista. Susana Pérez, afiliada a Iniciativa, va nàixer a Benicarló l’any 1990. És estudiant de magisteri i professora de música a diferents col·legis de la ciutat, i des de sempre ha estat ben lligada a l’àmbit cultural, ja que entre altres, és membre de Protecció Civil, de la Falla La Paperina, de la Junta Local Fallera i del Cor da Capo. Per la seua banda Enoc Altabás, nascut a Benicarló el 1981 formarà part de la candidatura com independent. Enoc també viu l’associacionisme d’una manera intensa, al formar part de la Coral Polifònica Benicarlanda, el Cor da Capo, l’Ateneu Cultural de Benicarló i el Club de Ajedrez de Benicarló. També és ben conegut pel seu treball a diferents mitjans de comunicació locals com ara El Dissabte o Ràdio Benicarló així com al programa “En Marcha” de Onda Cero a nivel estatal. En paraules de Marta Escudero, candidata a l’alcaldia per Compromís-Esquerra Republicana, “l’entrada de Susana i Enoc, dóna molta energia al nostre grup. Són joves molt implicats a la vida social benicarlanda, integrants del teixit associatiu del nostre poble. La seua participació dins de les associacions, ens aporta un alt grau de coneixement de la problemàtica i les necessitats de Benicarló, la qual cosa és bàsica per tal de dur a terme el nostre projecte, on el poble i les persones son la nostra prioritat. Amb aquestes noves incorporacions conjuguem joventut, experiència i compromís a la nostra llista”. Susana Pérez i Enoc Altabás s’afegeixen, doncs, a la llista que serà encapçalada per la mateixa Marta Escudero i que comptarà amb la tornada de Ximo Bueno a la política ocupant el número 2 i amb Josep Barberà, president local d’Esquerra Republicana del País Valencià, com a número 3.

SUBSCRIU-TE

al 7DiEs!

Tel: 964 45 00 85 NÚMERO 534 - 20 DE MARÇ DE 2015

5


OPINIÓ

20 DE MARÇ DE 2015

día a día: diálogos josé ramóN FErrErEs

Conservando — ¡Claro que lo guardarán! — He visto algunos que son muy atractivos. — ¿De qué habláis? – el recién llegado. — De cartelería, de folletos, de historia... — ...¿de todo? — ¿Has visto los carteles de algunas actuaciones de fallas? — Pero “eso” es simple publicidad. — ¿Y los de fiestas? — Bueno... — Igual que los “llibrets”. Todos tienen “un” buen trabajo detrás. — ¿Y eso lo guardarías? — ¡Es coleccionista! — Si está la foto de “alguien” que tú conoces, o de tu familia... — ...entonces ¡por supuesto! Lo conservo. Igual que las chapas. — ¿No creéis – propongo, ya que por ahí van “los tiros” – que estaría bien que toda esa cartelería que anuncia acontecimientos realizados, o esos llibrets que nos informan de lo que se va ha hacer, se guardaran o archivaran? — ¿Para qué?

tendido del 7 GrEGorio sEGarra

No más prórrogas En 2019 acaba la enésima prórroga de la concesión a Aumar de la explotación de la AP-7, “la autopista”. La empresa ya ha mostrado su interés en lograr una nueva prórroga que le permita seguir engordando sus bolsillos a costa de adelgazar los nuestros. Y al decir nuestros me refiero, obviamente, a los miles de benicarlandos que las únicas alternativas que tenemos, cuando de ir a Castellón sin pagar peaje se trata, son: la carretera de la muerte (o sea, la N-340), o bien un híbrido formado por la N-340 (hasta Torreblanca), la CV-13 (hasta el Aeropuerto) y la Autovía, que es buena y gratis, pero con el consiguiente exceso de tiempo y kilometraje que conlleva el largo rodeo. La Generali-

— Pongamos que queremos saber qué se hizo en la Falla Benicarló el primer año que plantaron, cómo era el monumento, quién fue la Fallera Mayor, la Infantil o el Presidente. Si hubo “mascletá” o cómo fue la ofrenda... — Siendo la primera vez... — ...o la cuarta... — Creo que se debería conservar... — ...seguro que la falla lo conserva. — Presupones. Y no solo la primera falla. Sino otras. Desde que se fundan hasta hoy. — También otras entidades. Carteles y folletos que han sido públicos. Que se han “pegado” para anunciar cualquier acontecimiento que ha tenido lugar. — Sería un “recull de la nostra historia”. — Exacto. — Y ¿dónde se “guardaría” todo esto? — Propongo la Biblioteca Municipal. Así se podrían consultar. Junto a otros libros que se han editado sobre y en nuestro pueblo. — Conservar todo eso, aunque hoy nos pueda parecer superfluo, mañana será la historia de nuestra ciudad. — Cuando se hace alguna actividad, se debe pedir permiso al Ayuntamiento. — Si se hace en la calle o en locales público, supongo. — Pues a la solicitud, se podría acompañar la cartelería o el folleto correspondiente. — No es mala idea. O si no fuese posible a la solicitud, ya realizada la actividad, se podría remitir para su archivo correspondiente. — No sé cómo, ni quien, pero se debería conservar.

tat y el Gobierno ya se han apresurado a decir que no se contempla una nueva prórroga en la concesión, pero vienen elecciones y además la canción me suena de lejos como repetida en, al menos, otra de las prórrogas que en aquél caso fue también desmentida primero y concedida después. Por otro lado, los actuales portavoces de la Generalitat y el Gobierno probablemente ya no sean los mismos en 2019 y se van a ahorrar el tener que hacer honor a su palabra (si es que tienen, de las dos cosas: honor y palabra), seguramente –ojalá- los que estén sean otros y algunos de esos otros ya han dado muestras de cómo se las gastan cuando de tratar temas relacionados con la AP-7 se trata: cuando están en la oposición piden su rescate o liberalización y cuando gobiernan tienen un ataque de amnesia. No estaría de más que todos y cada uno de los que tienen opciones

CENTRO DE RECONOCIMIENTO CONDUCTORES PEÑISCOLA 28

de llegar a 2019 con mando en plaza (y autopista) fijaran claramente su posición al respecto, pero no en forma de titulares de prensa o filtraciones interesadas a los medios, no. Eso que se lo guarden para las tertulias con los amigos o los mítines electorales a los que ya solo asisten los incondicionales, algunos abraza farolas y los que tienen el autocar y el bocadillo pagado (no sé si con dinero de la caja “A” o de la “B”). Que hagan una declaración jurada, que lleven a compulsar la firma (dos veces, por si acaso), que la depositen en un juzgado (o mejor dos, por si acaso) previa validación notarial y entonces sí, háganla pública en todas las portadas de todos los periódicos y que se lea en todas las cabeceras de todos los telediarios. Sólo así -y aún depende- podría tener un mínimo de credibilidad un anuncio que, en otros tiempos y con otra clase de personal, hubiera sido una excelente noticia para toda nuestra comarca. En este caso, mucho me temo que, con prórroga o sin ella, con un gobierno u otro, nos la van a volver a meter doblada. Como las otras veces. Como siempre.

Todos T odos los días de : 11h. a 13h. y 17h. a 19h.

CONDUCTORES

ANIMALES

ARMAS

NÁUTICA

C/Peñíscola, /Peñíscola, 28 - BENICARLÓ

6

NÚMERO 534 - 20 DE MARÇ DE 2015

Tel. 964 460 470


OPINIÓ

20 DE MARÇ DE 2015

la mirada crítica josE maria DomiNGuEz roDriGuEz

benicarló y el 8 de marzo Ese domingo me acerqué como todos los años a la concentración que hacen las mujeres progresistas para celebrar el día de la mujer trabajadora en la Placeta dels Bous. He aquí unos pequeños apuntes desde mi mentalidad de hombre, para mitigar la desigualdad existente entre los géneros. El trabajo doméstico y de cuidados que han realizado las mujeres a lo largo de la historia y que todavía hoy realizan mayoritariamente en todo el planeta es fundamental para garantizar la reproducción social y el bienestar de las personas. Sin embargo, este tipo de trabajo está poco valorado socialmente y se desarrolla de forma gratuita en el interior de los hogares, sin representar coste alguno para las empresas ni para los estados. Se debe entender el trabajo como una actividad que debe estar al servicio del bienestar de las personas y de

la sociedad; no una actividad al servicio del mercado y de los intereses de las clases poderosas. Desde esta perspectiva se plantea el derecho a un empleo digno como una forma de garantizar la autonomía de las personas y su contribución a la sociedad, siendo repartido equitativamente entre mujeres y hombres. La igualdad en materia retributiva económica es otro de las asignaturas pendientes no solo en nuestro país, si no que es una política existente en todo el planeta, salvo honrosas excepciones. Estas políticas de desigualdad económica están contribuyendo a la feminización de la pobreza. De hecho, los recortes en las políticas sociales, como las de salud, pueden tener consecuencias importantes sobre la población, pero particularmente sobre las mujeres, ya que, por un lado, sobre ellas recaen la responsabilidad principal del cuidado de la familia y es a través del trabajo no remunerado como se suele cubrir el vacío que deja el estado en la asistencia social. Y por lo tanto, en situaciones de crisis las mujeres se encuentran en una posición de mayor debilidad en el mercado laboral.

dicen que han dicho PaCo El FlarE

ambiente fallero Sin saber porqué el ambiente fallero, a los mayorcitos nos pone tiesos y nos reconforta, por la parte que me corresponde además de esto me siento rejuvenecido y me entran ganas de escribir, tonterías, pero algo es algo, los hay que les da por bla bla y “forment ni un gra” tiene que haber de todo, lo respeto pero si a uno le gusta así ¡nunca cambiará! Aunque lo echen. Después de visitar todas las Fallas, observando los monumentos, leer las críticas ironizantes al pie de los ninots correspondientes, me formo la siguiente opinión, la crítica constructiva me va, a los políticos habría que darles más, pero menos que a Bárcenas. Hay una falla cuyo nombre no voy a mencionar, porque los lectores son inteligentes; que por tener de

todo tiene un trio musical (desconozco si hay otros tríos) se llamaban los Pachos hoy se los conoce por “Los Pinchos” no de alcachofa, los socios forman parte de la “Jet Set” política local, son la gente guapa de Benicarló, cantan de maravilla pero se les nota ansiedad y eso lo cantaba Machín. “¡Tirem coets i per avant!”, el gin-tonic también les va, igual que a mí, no afecta la hipertensión ni la forma de hablar, para eso está el Whatsapp, veinte mensajitos “i prou”. No solo en esta falla hay ninots, están repartidos, como me ha invitado Ñoño, pasaré por el lugar, si algún alcalde me deja entrar. Hay otras Fallas magníficas, no exentas de ingenio y gracia y que además se come bien, entre ellas una siempre destaca y que lleva el nombre de la Ciudad, hay chicos y chicas que son capaces de levantar hasta un acta notarial, que saben animar la Cabalgata

El sistema patriarcal es la principal fuente de inseguridad y de vulneración de los derechos humanos de las mujeres. Este sistema establece una jerarquía social en función de la división de género que subordina lo femenino a lo masculino y que se sostiene a través de distintos tipos de violencia (directa, estructural y simbólica). Esto son unos pequeños apuntes para una sociedad más justa entre hombres y mujeres, personalmente las puedo apoyar en sus reivindicaciones, pero su lucha frente a esta sociedad basada en el patriarcado es suya y si ellas no toman su doble conciencia de clases, una como trabajadoras y otra como mujer, su lucha no llegara a ningún puerto. Cada año que pasa en la Placeta dels Bous, hay menos mujeres en este día tan señalado, echo en falta las chicas jóvenes, como si en Benicarló no existiera una juventud comprometida con su tiempo y con su género. Y este es el motivo porque se celebra este día. En la fábrica de camisas Triangle Waist Co. de Nueva York murieron 123 mujeres trabajadoras en 1911 encerradas por los propietarios de la empresa para que no se unieran a la movilización obrera por mejores condiciones de trabajo. En su memoria y en el de millones y millones de mujeres que siguen sufriendo discriminación en todo el mundo se conmemora el día 8 de marzo, el día de la mujer trabajadora. del Ninot, a todo esto yo lo llamo hacer pueblo. Al que no le gusten las Fallas que se quede en casa a dormir y si no puede que llame a la Policía, a la de Hacienda ya la llamará Montoro. ¡Manolo, don Manuel! “fiqueu un altre gin-tonic que anem bé”. Sabiendo que algunos les gustan además de los ninots las payasadas, después de fallas montarán Le Cirque du Soleil, lo ubicarán en el “Nuevo Desvío” de la carretera Nacional, viene la Ministra de Fomento, la Pastor a inaugurarlo sin terminar porque estamos en campaña, al visitar estos lares inaugurará también la depuradora que aún no dispone de agua para depurar, estas payasadas son dignas de admirar. Para cortar la cinta, vendrán gaviotas, ninots y comediants que darán mucho espectáculo y de que hablar. Total que tendremos un aeropuerto con pocos aviones, un desvío sin coches y una depuradora sin agua que limpiar. “¡Bones Falles!, ¡som els millors!, los del Mercat Vell i Els Cremats, no perguem de vista El Campanar, ni a totes les altres, a Benicarló quan apareixen els Ciutadans saben fer-ho bé perquè el sobre maña i ganes”.

NÚMERO 534 - 20 DE MARÇ DE 2015

7


Monuments

fallers

Amics del Foc

de les

Falles Lema: Una princesa amb problemes Artista: Carlos Sevilla

Lema: Un món de fantasia Artista: Carlos Sevilla Lema: El nivell de la vida Artista: José Luis Pascual

Els Cremats Lema: Benicarló 2.0: Una història de contrastos Artista: Fernando Foix

Nou Barri Lema: La fàbrica dels Desitjos Artista: Gregorio Acebedo

Lema: Música Maestro Artista: Fernando Foix

8

NÚMERO 534 - 20 DE MARÇ DE 2015


Fotos: juanvi

El Grill

Lema: Benicarló, foc i mar Artista: Loren Fandos Lema: Fàbrica de colors Artista: Loren Fandos

La Barraca Lema: Busca la paraula amagada Artista: Ximet

Lema: I tu, com estàs? Artista: Ximet Lema: Colorín Colorado Artista: Vicente Martínez

Benicarló Lema: Esport Animal Artista: Grego Acebedo

Lema: Pantomima Artista: José Luis Pascual

Els Conquistaors Lema: Un aniversari per ous Artista: José Luis Pascual

Gabinete de Psicología

ALMA Y PSIQUE

PSICOLOGÍA CLÍNICA PSICOTERAPIA PROFUNDA ANÁLISIS de SUEÑOS REGRESIONES TERAPIA con ARQUETIPOS FLORES de BACH Depresiones, Ansiedad, Estres, Trastornos del Comportamiento, Fobias, Búsqueda Interior. Gabinete de Psicología

Yolanda Muñoz Albiñana Nº Col. CV05348

ALMA Y PSIQUE Tel. 607 397 660 Av. Cataluña, 10 1ºB - 12580 Benicarló

NÚMERO 534 - 20 DE MARÇ DE 2015

9


Lema: Encesos en flama Artista: Luís Herrero

Lema: Mals temps Artista: Lázaro Chuecos

La Paperina

Lema: Tot un món per descobrir Artista: La Comissió

Mercat Vell

L'Embut

Lema: El Quixot dels somnis Artista: La Comissió

El Campanar

Lema: Una tarde al parc d'atraccions Artista: Grego Acebedo

Lema: Temps al temps Artista: Sergio Cabedo Lema: Érase una vegada... un conte al revés Artista: Xavi Martinez Lema: Els déus deuen haver-se tornat bojos Artista: Xavi Martinez

RESTAURANTE JAPONÉS TEL. 964 474 509 Av. Méndez Núñez, 48 - BENICARLÓ

10

NÚMERO 534 - 20 DE MARÇ DE 2015


Lema: Troglodites Artista: La Comissió

La Carrasca Lema: A fer la mar Artista: Rafael Ibáñez

Lema: Ens veurem a l'infern Artista: Mario Gual

El Caduf

Lema: Déus del Zodiac Artista: Daniel Ballester

NÚMERO 534 - 20 DE MARÇ DE 2015

11


20 DE MARÇ DE 2015

SOCIETAT

la nit de Els Cremats

— Fotos: logan Ferrer

La Falla Els Cremats ha aconseguit enguany el doblet de primers premis en les dues categories. També obtenia la vesprada de divendres 13 al pavelló poliesportiu de la ciutat, el premi a la millor escena satírica Antonio Maura “El Semolero” i el premi a la millor crítica local atorgat per la penya Mechero. En total, 14 banderins que van proclamar a la Falla Els Cremats, com la millor d’enguany. La resta de premis de la categoria infantil han anat per a les següents entitats: segon Falla El Caduf, tercer Falla Benicarló, quart Falla El Grill, cinquè Falla Mercat Vell i sisè Falla Conquistadors.

12

NÚMERO 534 - 20 DE MARÇ DE 2015

La resta de premis en la categoria de monuments grans ha estat la seguent: segon Falla Benicarló, tercer Falla Mercat Vell, quart Falla Nou Barri, cinquè Falla La Barraca i sisé Falla L’Embut. Nou Barri, a més a més, s’ha endut els premis d’Enginy i Gràcia en les dues categories; la Falla Benicarló el premi a la millor representació a la Cavalcada del Ninot (atorgat per la penya l’Arjub), i el premi a la millor mistela ha estat per a la Falla El Campanar (atorgat penya XQSI) La Unió de Comerços de Benicarló també lliurava el premi al millor entorn i casal a la Falla El Grill.


20 DE MARÇ DE 2015

Ofrena

SOCIETAT

Especialista en trastornos por ansiedad, motivación y comunicación. Infancia - Adolescencia - Adultos - Tercera Edad

— Fotos: logan Ferrer

`

Diumenge 15 de març, l’acte central de les Falles 2015 va ser l’Ofrena floral dedicada a la patrona de Benicarló, la Verge de la Mar. Els components de les tretze comissions falleres de la ciutat van desfilar fins l’Ajuntament, on van depositar el ram de flors que formaria el mantell de clavells de la imatge. Bandes de música i grups de música tradicional de la localitat, la província i del sud de Tarragona van acompanyar els fallers, així com també els banderins dels diferents premis aconseguits. Les Falleres Majors de Benicarló Marga Febrer i Carla Martínez, junt a les seves corts d’honor, la Reina de les Festes Patronals i Dames, l’edil de Festes i Falles Álvaro Paris, l’alcalde de la ciutat Marcelino Domingo, junt als màxims òrgans de la J.L.F. i Reines de la casa d’Andalucia i d’Aragó, van retre homenatge a la Verge.

ANA VENTURA . PSICOLOGA

Les atenderemos en:

C/ Moreras, 2. Bajos. Benicarló.

Col. CV8894 Visite nuestra web para conocer nuestros tratamientos: www.anaventurapsicologa.es

Tel.667 068 448

NÚMERO 534 - 20 DE MARÇ DE 2015

13


Fotos: juanvi

14

NÚMERO 534 - 20 DE MARÇ DE 2015


NÚMERO 534 - 20 DE MARÇ DE 2015

15


16

NÚMERO 534 - 20 DE MARÇ DE 2015


NÚMERO 534 - 20 DE MARÇ DE 2015

17


Mascletaes

de Falles

18

NÚMERO 534 - 20 DE MARÇ DE 2015

Fotos: logan Ferrer/Dani beltrán

SOCIETAT

20 DE MARÇ DE 2015


SOCIETAT

20 DE MARÇ DE 2015

GRAN STOCK en

PRIMERAS MARCAS:

MICHELIN, PIRELLI, BRIDGESTONE... GRANDES OFERTAS EN NEUMÁTICOS ECONÓMICOS

Tel.

964 47 16 87

email: neumaticospolito@telefonica.net Av. Magallanes, 11 (Crta. N-340) 12580 BENICARLÓ

NÚMERO 534 - 20 DE MARÇ DE 2015

19


20 DE MARÇ DE 2015

SOCIETAT

benicarló complix amb el sant Crist tot i les Falles — Fotos: logan Ferrer

La llum i el color de les Falles de 2015 va deixar de brillar la nit de Sant Josep, 19 de març, durant unes hores per deixar pas a la devoció i els ciris de la processó de pujada del Sant Crist de la Mar, que una vegada més, va congregar milers de benicarlandos en el seu viatge de l’esglèsia de Sant Pere fins la de Sant B ertomeu, on romandrà durant nou dies.

MAS EN GENER FOR AL RE

ALVES

PRESUPUESTO SIN COMPROMISO SERVICIO RÁPIDO T. 663 88 31 34 20

NÚMERO 534 - 20 DE MARÇ DE 2015

Viviendas Chalets Almacenes Comunidades Obra Pintura Aluminios Ventanas


Adéu Falles 2015, hola Falles 2016 — Fotos: logan Ferrer

Un nou any faller s’acomiadava la nit de Sant Josep amb la nit de la Crema. Primer els infantils i després, a partir de les onze de la nit i de dos en dos, els grans, els 26 monuments van ser devorats per les flames i les llàgrimes dels membres de les tretze comissions de la ciutat. Però la tristessa dura poc, ja que com be diuen els falleros, comença un nou any faller amb la tradicional cremà. Benvingudes Falles de 2016! NÚMERO 534 - 20 DE MARÇ DE 2015

21


20 DE MARÇ DE 2015

SOCIETAT

XXV aniversari de la Falla del Col·legi marqués de benicarló — CEiP marqués de benicarló

Aquest any 2015, hem plantat la nostra vint-i-cinquena falla al CEIP Marqués de Benicarló. Es tracta d'una festa molt arrelada a la nostra escola que fou la primera de Benicarló en iniciar aquesta bonica tradició de la que estem molt orgullosos. Enguany el lema va estar "ANEM A JUGAR" i va recollir tots els jocs tradicionals de la nostra infantesa en una falla que va quedar vistosa i colorista. Com sempre la falla la vam realitzar entre tots: alumnes i mestres, en una tasca col·lectiva que, malgrat l'esforç, sempre ens omple de germanor i alegria. Per la tarde va arribar l' hora de la cremà i vam poder comptar amb la presència de la Fallera Major de Benicarló (antiga alumna del Marqués) ,Fallera Major Infantil i les seves respectives Corts d'Honor, antics alumnes, així com fallerets i falleretes de l'escola, i representants de la Junta Local Fallera. Un any més cantem el nostre himne i diem: Atenció que ja son falles, ací al Marqués !!

MEDICINA GENERAL PEDIATRÍA GINECOLOGÍA Y OBSTETRICIA MATRONA TRAUMATOLOGÍA CIRUGÍA GENERAL Y MENOR DERMATOLOGÍA

Servicios Médicos URGENCIAS AMBULATORIAS

CARDIOLOGÍA/ NUTRICIONISTA RADIOLOGÍA/ ECOGRAFÍAS PSIQUIATRÍA/ PSICOLOGÍA

ABIERTO TODOS LOS DÍAS, DE 9’00H. A 21’00H. (INCLUIDOS FINES DE SEMANA Y FESTIVOS)

TLF.- 964 474 305 C/ BOTERS, Nº 1 BAJOS - 12580 BENICARLÓ

22

NÚMERO 534 - 20 DE MARÇ DE 2015

OFTALMOLOGÍA OTORRINOLARINGOLOGÍA UNIDAD DEL DOLOR UROLOGÍA


SOCIETAT

ARREGLOS BAJOS DE PANTALONES, FALDAS Y VESTIDOS CAMBIO DE CREMALLERAS: INVISIBLES, VAQUEROS, CAZADORAS... ROPA DE HOGAR, CORTINAS, SÁBANAS, TOALLAS Y COJINES VESTIDOS DE FIESTA, FALLEROS Y CARNAVAL

SERVICIO DE PLANCHADO

JACINTO BENAVENTE, 29 BAJOS TEL. 964 472 861 acostura.arai@gmail.com 12580 BENICARLÓ

NÚMERO 534 - 20 DE MARÇ DE 2015

K&A K& &A® 964 465 253

20 DE MARÇ DE 2015

23


SOCIETAT

20 DE MARÇ DE 2015

Els col·legis, de falles Els més menuts van viure les falles de ben prop, als seus col·legis i amb els seus propis monuments. Aquest és un recull de les millors imatges de les Falles als col·legis 2015.

Colegio Ntra. Sra. de la Consolación L’Arca de Noè en fallas

Centro infantil Patufets

24

NÚMERO 534 - 20 DE MARÇ DE 2015


20 DE MARÇ DE 2015

SOCIETAT

Guardería Menuts

NÚMERO 534 - 20 DE MARÇ DE 2015

25


20 DE MARÇ DE 2015

SOCIETAT

Fotos: Dani beltrán

Cremen les falles més especials

Després de dos anys sense poder cremar la falla per les inclemències del temps, la falla de la Residència El Collet s’ha cremat aquest matí enmig d’una gran expectació. L’alcalde, Marcelino Domingo, la directora general de Persones amb Discapacitat, Pilar Collado, i la regidora de Benestar Social, Rocío Martínez, acompanyats de nombrosos membres de la Corporació Municipal, autoritats, familiars dels usuaris del centre i les falleres majors acompanyades de les seues respectives corts d’honor, han pogut veure de prop el treball fet durant les últimes setmanes pels usuaris i treballadors del centre i han comprovat l’enginy i la sàtira amb què han elaborat el monument faller. Els usuaris i treballadors del centre han construït un original monument a base de productes reciclats i han reflectit, amb bona dosi d’humor i de crítica, el dia a dia del centre a través d’un univers imaginari anomenat “Organisme Astronòmic Casos Sense Explicació”, en referència a l’OACSE (Organisme Autònom de Centres Socials Especialitzats). Cal destacar que aquest tipus d’activitats tenen una impor-

26

NÚMERO 534 - 20 DE MARÇ DE 2015

tància terapèutica essencial per al desenvolupament psicomotriu dels residents, que participen activament de les activitats d’elaboració de la falla. El director del centre, Jordi Lores, i també la regidora de Benestar Social i la directora general de Persones amb Discapacitat han volgut destacar la importància que té per al centre la seua implicació en les falles i han ressaltat el fet que aquests tipus d’activitats serveixen per enfortir la convivència entre els usuaris i que ajuden a obrir el centre a la ciutat. La Junta Local Fallera, de mans del seu president, Luis Ezquerra, i de les falleres majors, Marga Febrer i Carla Martínez, ha entregat un banderí a la Residència en agraïment a l’esforç que usuaris i treballadors realitzen cada any per participar activament de les festes falleres. Després de la crema de la falla, les autoritats s’han dirigit al Centre Ocupacional IVAS (Institut Valencià d’Acció Social), on també s’ha cremat la falla elaborada pels usuaris i treballadors del centre.


20 DE MARÇ DE 2015

SOCIETAT

Fotos: Dani beltrán

mascletà manual Falla El Campanar

NÚMERO 534 - 20 DE MARÇ DE 2015

27


20 DE MARÇ DE 2015

la asociación de la mujer, de fiesta fallera El jueves 12 dimos comienzo a la semana fallera con los sabrosos buñuelos y las deliciosas “figues albardaes” con el tradicional moscatel alma de estas fiestas, amenizando la tarde con chistes, poesías y canciones con que nos deleitaron todas las que intervinieron.

“El nou horari” — CEiP ródenas

Aquest ha sigut enguany el tema escollit per a la falla 2015 del CEIP Ródenas. Tant les crítiques com els ninots han fet referència al trasbals ocasionat pels canvis en l’horari escolar. Hem començat plantant la falla de matí, per a fer després al seu voltant un esmorzar de germanor. Seguidament tota l’escola ha participat en el concurs de dibuix de la falla, i per la tarde, abans de la cremà, s’han lliurat els corresponents premis. Per acabar la festa, hem cremat la falla que s’ha fet amb molta il·lusió amb la col·laboració del taller de falla, de l’Associació de Mares i Pares, mestres i alumnes del centre. Un any més hem pogut gaudir d’aquesta festa tant benicarlanda!

28

NÚMERO 534 - 20 DE MARÇ DE 2015

SOCIETAT


20 DE MARÇ DE 2015

SOCIETAT

Ciro Valverde guanya el concurs de dibuix de la campanya contra les defecacions a la via pública La campanya «Benicarló +nét -excrements» ja té imatge oficial. Es tracta del dibuix realitzat per Ciro Valverde Ballester, alumne de 6é de primària del CEIP Marqués de Benicarló, que ha estat escollit pel jurat d’entre els 920 dibuixos que es van presentar al concurs, juntament amb quatre dibuixos més que també han rebut una menció especial i que corresponen a William Foggin, del CEIP Martínez Ródenas, Sara Muñoz, del col·legi de la Consolació, Aiman Saidi, del CEIP Ángel Esteban, i Adrián Carda, del CEIP Francesc Catalan. El guanyador va rebre un ordinador portàtil, mentre que els altres quatre premiats restants es van emportar una tauleta tàctil. L’acte de lliurament dels premis es va dur a terme ahir per la vesprada, en presència dels cinc premiats, de l’alcalde, Marcelino Domingo, i dels regidors implicats en la campanya, Marcos Marzal, Pedro López i Laura Bellés, en representació de les regidories de Medi Ambient, Policia i Seguretat i Educació respectivament. Tots els representants institucionals van coincidir a assenyalar la importància d’aquest tipus de campanyes per evitar la presència d’excrements a la via pública i van insistir en la necessitat d’implicar els més menuts com a transmissors del missatge. L’alcalde i els regidors van agrair la implicació dels col·legis en la campanya i la col·laboració dels centres veterinaris de Benicarló així com de les empreses Emsanet i InfoService. El dibuix guanyador es convertirà en la imatge oficial de la campanya «Benicarló +nét -excrements», pensada per conscienciar la ciutadania sobre les obligacions que representa tindre una mascota a casa i especialment sobre la necessitat de recollir els excrements dels gossos quan surten a passejar. La campanya va acompanyada d’un augment per part de la Policia Local del control i denúncia pel que fa a la recollida d’excrements i es completarà amb la construcció de tres Gos Park, unes instal·lacions habilitades per tal que els propietaris dels animals els puguen portar per a jugar. Es calcula que a Benicarló hi ha un total de 6.380 gossos inscrits en el Registre Valencià d’Animals, dels quals aproximadament 4.500 són atesos per veterinaris de Benicarló.

Menús diarios y de grupos. Tapas y pinchos. NÚMERO 534 - 20 DE MARÇ DE 2015

29


20 DE MARÇ DE 2015

CULTURA CEIP Ángel Esteban

5

anys 5 anys A Nieves Cugat i Inma Camarero

30

NÚMERO 534 - 20 DE MARÇ DE 2015


20 DE MARÇ DE 2015

CULTURA

Si desea alguna fotografía de los colegios publicada aquí, puede adquirirla en el estudio de Logan Ferrer en Benicentro

5 anys B Silvia Leonardo i Anna Bonet

Hernán Cortés, 48 T. 964 460 076 Benicarló NÚMERO 534 - 20 DE MARÇ DE 2015

31


20 DE MARÇ DE 2015

CULTURA

Concert de solistes a benicarló — Foto: Pepe Doménech

L’Auditori Municipal “Pedro Mercader” de Benicarló va acollir el passat diumenge 8 de març el Concert de Solistes de mans de la Banda de l’Associació Musical “Ciutat de Benicarló”. Un concert que any rere any va creant una major expectació i és que reuneix als músics més joves de l’entitat per interpretar com a solistes tot un seguit d’obres de gran nivell interpretatiu i de dificultat contrastada.

Els forts i continus aplaudiments en cadascuna de les actuacions, van posar de manifest el grau de satisfacció del públic assistent a l’acte. En aquesta ocasió els solistes van ser: Rosa Bellés (fagot), Edgar Rodríguez (trompa), Pere Serrat (trompeta), Ignasi Solé (violoncel), Joan Narro (saxo), Clara Torres i Elena Taus (clarinet) i Juan Bañales (bateria).

El Conservatori participa en el Cicle de Concerts d’orgue de barcelona Sis alumnes i un professor del Conservatori Mestre Feliu han acompanyat l’organista de la catedral de Barcelona, J.M. Escalona, en el recital de dimecres 18 de març en el marc del Cicle de Concerts d’Orgue. En el concert s’han interpretat peces de Bach, Haendel, Gounod, Bonnet i Gabrieli. I és que el Conservatori Professional de Música Mestre Feliu ha estat convidat a participar en la quarta edició del Cicle de Concerts d’Orgue de la catedral de Barcelona amb un sextet format per Èric Zaragozá, Joan Mampel, Tomás Tena (trompetes), Francisco Javier Sales (trombó), Àlex Arnau (trompa) i Carles Ferreres (tuba), sota la direcció del professor Raül Cabanes.

REPARTO DE GASOIL A DOMICILIO pedidos@calemur.es 964 40 77 77 / 964 45 00 45

Tienda online: www.calemur.es ALMACÉN CENTRAL: CTRA ULLDECONA, km 0.6 (vía de servcio) - VINARÒS

32

NÚMERO 534 - 20 DE MARÇ DE 2015


CULTURA

20 DE MARÇ DE 2015

pels carrers antics de Benicarló jaumE rolíNDEz FoNollosa

Falla a la unitat de respir

Sí, la Unitat de Respir de Benicarló ha participat en la festa de les falles caduferes. Sí, cada any hi pren part com no potser d’altra manera. I amb la complicitat de la falla l’Embut ha plantat un monument especial curull de delicadesa que ha cremat perquè així ho exigeix el sentit faller. Enguany, el tema escollit ha estat el de “A los caballos que vienen los indios” amb la intenció de fer broma, de fer humor, de cercar acudits, de fer somriure els esperits que sembla que ja no n’entenen. Sí, la Unitat de Respir d’AFA és un dels santuaris de l’amor i de l’humor que hi ha a Benicarló. Sí, l’amor i l’humor són les mans tendres que ajuden a regalar el millor fruit de vida, a emplenar-la de sal dolça i a batejar-la amb aigua d’alliberament. I és que som a falles. A falles sí, nascudes a la ciutat de València i que des de ja fa un bon grapat d’anys hem assolit de valent. I hem arribat així a comptar amb tretze comissions falleres que desperten l’ensopiment de la ciutat entre colors, flors i emoció. Doncs això, que la Unitat de Respir ha col·laborat amb el muntatge d’una falla que ha estat cremada al llarg de la visita efectuada per un bon nombre de fallers i de falleres amb xaranga de profit i amb el suport del Consorci Provincial de Bombers de Castelló. I tot desitjant que les flames calcinen les desmemòries que gasten els usuaris, les paraules oblidades sense garantia de retorn, la son avorrida que canvia la nit pel dia i el dia per la nit, la fluixedat de cames, braços i voluntats, els llavis que no n’entenen de somriures, els músculs cervicals que ja no saben la manera de sostindre el cap, les mans que han oblidat el fet d’abraçar... Sí, a Benicarló hi ha falles. Així doncs, ENHORABONA! I a la Unitat de Respir de l’Associació de Familiars d’Alzheimer, també. I que dure!

Clínica de Fisioterapia y Rehabilitación PEÑÍSCOLA

Centro Sanitario inscrito en el Registro Oficial de Centros, Servicios y Establecimientos Sanitarios de la C.V.. Núm. 8946

C/ Jaume I, 17 · 12598 PEÑÍSCOLA Tel. y Fax 964 46 76 19 clinicafisioasun@gmail.com

NÚMERO 534 - 20 DE MARÇ DE 2015

33


20 DE MARÇ DE 2015

CULTURA

muixeranga en falles 2015. Primera actuació de la temporada — muixeranga de Vinaròs

Coincidint amb el cap de setmana més intens de les festes Josefines, a la localitat de Benicarló un any més, va tornar a tenir lloc una activitat sens precedents, donat que la Muixeranga de Vinaròs va realitzar una actuació amb la intenció de donar a conèixer aquesta tradició, de igual manera que les falles, tant valenciana. El passat dissabte 14 de març a les 11:45h i situats a la “Falla La Paperina” de la ciutat, començava des de la plaça del Mercat i amb una cercavila, el que per a l’agrupació de figures humanes vinarossenca era la primera actuació de la temporada i en què s’han realitzat aquestes figures: l’Aixecat, passeig de gegantets, el Castell, la desplegada, dos pinets simultanis, la campana, la Marieta i la Sènia. Va transcórrer el matí amb normalitat baix la mirada atenta i captivada del públic assistent i passejants que se’n fan creus i es detenen expectants per victorejar i aplaudir les muixerangues que en viu s’esculpien. Algú es deté i pregunta, d’altre crida ànims i algun patidor es preocupa pel xiquet mentre puja per coronar. Sensacions per viure i motivar. La Muixeranga de Vinaròs vol agrair la confiança i poder promoure el patrimoni històric i cultural valencià a la Falla La Paperina de Benicarló, així com a la Cort d’honor de la Junta Local Fallera i les seues màximes representants, les falleres majors Marga i Carla per la seua implicació i destresa alhora de participar. Ens podeu seguir a les reds socials.

34

NÚMERO 534 - 20 DE MARÇ DE 2015


20 DE MARÇ DE 2015

CULTURA

Exposició a l'iEs joan Coromines: “la mare que em va parir”

A l'IES Joan Coromines hem celebrat el dia 8 de març amb diverses exposicions, una d'elles amb el lema “La mare que em va parir”. Es tractava que l'alumnat i el professorat portara la foto d'alguna dona del seu entorn i que afegira la relació de tasques que aquestes dones realitzaven i/o realitzen. L'objectiu era posar de manifest com la majoria de les dones són les que fan els treballs no remunerats, tradicionalment han estat relegades a l'àmbit domèstic i no han tingut cap reconeixement fora de l’escena privada. Paral·lelament, l’alumnat que fa plàstica a 3r i 4t d'ESO han manipulat el quadre “La jove de la perla” de Vermeer, ubicant-la en un entorn laboral fora de la llar, assignant-li una professió remunerada i en els oficis més diversos.

NÚMERO 534 - 20 DE MARÇ DE 2015

35


20 DE MARÇ DE 2015

ESPORTS

PÁDEL / open masculino El pasado sábado, 7 de marzo, apadrinando la convocatoria un magnífico día soleado, tuvo lugar en las instalaciones del Club de Tenis Benicarló el primer Open de Pádel masculino, de modalidad americana, mostrando así lo que ya es una realidad: las nuevas instalaciones de pádel del Club Tenis Benicarlo. Un proyecto aprobado en la asamblea de socios del club del pasado mes de noviembre, y con el que se pretende seguir creciendo como entidad multideportiva y ofreciendo una cada vez mas amplia oferta de instalaciones y servicios al alcance de todos. La mañana transcurrió entre un gran ambiente deportivo y festivo. Todos los participantes dispusieron de aguas, bebidas energéticas y fruta a lo largo de la jornada y, tras la entrega de trofeos a los ganadores, pudieron disfrutar, acompañados de amigos y familiares, de unas excelentes paellas elaboradas por Jordi y Gabi Cid. La convocatoria del torneo fue muy positiva, y las diferentes actividades de la mañana hicieron que se reunieran más de 150 personas en las pistas y terrazas del club. Aquel día concurrieron en el Club, además del torneo de pádel, en la que la pareja formada por Nacho Alonso “el Pibe” y Marc Quixal, se impusieron en la final a Oriol Guimerà y Rafa Caracuel; un Torneo americano de tenis, logrando llegar a la final Andrés Serrat y Max Roig, con victoria del primero; las eliminatorias de cuartos de final del Circuito de tenis Cat-Val, en su torneo del Club Tenis Benicarlo, que engloba a las futuras promesas del tenis, desde los más pequeños, benjamines de 5 años, hasta sénior; y la escuela deportiva infantil, de todos los sábados. Destacar que con estas nuevas pistas, el Club de Tenis pasa a contar con unas amplias y modernas instalaciones deportivas, formadas por 8 pistas de tenis, 4 pistas de pádel, 1 pista de squash, 1 frontón, piscina de 25 metros rodeada de zona ajardinada, parque infantil, gimnasio, parking, vestuarios, salón social y un restaurante, a disposición de todos sus socios y abonados, así como de todos los vecinos/as de Benicarló y comarca. Las próximas semanas, en el Club de Tenis Benicarlo se celebrarán ademas de las rondas finales del circuito Cat-Val, el Campeonato de Invierno social de tenis y las jornadas corresponientes a nuestro equipo de frontón en la máxima categoría de este deporte; la celebración del primer Open Americano femenino de Pádel durante la mañana del domingo 22 de marzo, así como un Open Mixto de pádel, haciéndolo coincidir con una de las citas más importantes del año en

36

NÚMERO 534 - 20 DE MARÇ DE 2015

cuanto a tenis de primer nivel internacional junior: la final del IX Torneo ITF de Benicarló, el próximo día 4 de abril, que acogerá a los mejores jugadores y jugadores junior del mundo, muchos de los cuales darán el salto al circuito profesional en los próximos años. Desde el Club, invitamos a todo el mundo a acompañarnos y a disfrutarlo. Muchas gracias a todos los que decidieron compartir la hermosa mañana del sábado con nosotros y participar del ambiente festivo-deportivo que se disfrutó, especialmente a Ximo Pérez, concejal de Deportes, que a pesar de su lesión, quiso acompañarnos durante toda la jornada. Esperamos poder contar con vuestra energia y vuestras ganas en los próximos eventos.


20 DE MARÇ DE 2015

ESPORTS

Pluja de reconeixements esportius a l’ajuntament

L’alcalde de Benicarló, Marcelino Domingo, acompanyat del regidor d’Esports, José Joaquín Pérez Ollo, va presidir la recepció oficial que l’Ajuntament va organitzar per reconèixer els mèrits esportius de 22 esportistes benicarlandos. L’acte va servir per mostrar públicament l’elevat nivell que estan assolint aquests esportistes en l’alta competició i el compromís de tots ells amb la ciutat a la que representen. D’una banda, José Julián Balaguer Albamonte, va rebre el reconeixement per haver quedat tercer en el Campionat d’Espanya de Ciclocròs M-50; Alexis Sastre Arnau, per haver-se proclamat campió d’Espanya Promeses de salt d’alçada sub-23 en pista coberta; i finalment, Carla Masip Gimeno, per ser campiona d’Espanya Júnior en 800 metres també en pista coberta. Els tres van rebre un detall commemoratiu i es van mostrat satisfets pel reconeixement. Un reconeixement que, segons han dit, els “anima a seguir endavant”. Una vegada reconeguts els èxits dels esportistes individuals, va arribar el torn de les 19 gimnastes del Club Mabel que, un any més, van arribar carregades de medalles i títols. L’Ajuntament va reconèixer els èxits esportius obtinguts durant l’any 2014 en les competicions celebrades durant els mesos de juny, novembre i desembre en les categories aleví, infantil, cadet i sénior. Les gimnastes van recollir els reconeixements individualment i en grup, en funció dels títols aconseguits, i, una vegada més, van demostrar que la gimnàstica rítmica té el futur assegurat a la nostra ciutat.

www.kapublicitat.com T.964 46 52 53 c/Valencia,31 Benicarló (CS) NÚMERO 534 - 20 DE MARÇ DE 2015

37


ESPORTS

20 DE MARÇ DE 2015

CICLISME / Presentacion Club Ciclista Deportes balaguer

Datos Ciclistas Escuela 2015 Categoria Promesa Cesc Roig Pellicer Carla Gargallo Remolina Miguel Moreno Genoves Jordi Sanchez Cifre Enma Beser Lluch Vera Monroig Gimeno Pol Gargallo Remolina Adria Roca Melich

Cat: Promesa 1º Cat: Fe. Promesa 1º Cat: Promesa 1º Cat: Promesa 1º Cat: Fe. Promesa 2º Cat: Fe. Promesa 2º Cat: Promesa 2º Cat: Promesa 2º

Categoria Principiante Alexandra Teodora Petrescu Xavi Vidal Febrer Pablo Moreno Genoves Andres San Abdon Herrman

Cat: Fe. Principiante 1º Cat: Principiante 1º Cat: Principiante 1º Cat: Principiante 2º

Categoria alevin Gerard Sanchez Cifre Judit Mulet Blasco Radu Serban Petrescu Izan Monroig Gimeno Hugo Beser Lluch

Cat: Alevin 1º Cat: Fe. Alevin 1º Cat: Alevin 1º Cat: Alevin 1º Cat: Alevin 2º

Categoria infantil Carla Pruñonosa San Abdon Francisco Manuel Vidal Leria

Cat: Fe. Infantil 1º Cat: Infantil 2º

Categoria Cadete Isabel Balaguer Arrufat

Cat: Fe. Cadete

alumnos No Federados Irane Mulet Blasco Adrian Herrera Tijeras Ferran Herrera Tijeras

Cat: Fe. Promesa 1º Cat: Promesa 1º Cat: Principiante 2º

Directores Jose Julian Balaguer Albamonte (Director) Ivan Monroig Esteller (Monitor) Manuel Sanz Alcacer (Entrenador)

38

NÚMERO 534 - 20 DE MARÇ DE 2015

El Club Ciclista Deportes Balaguer de Benicarló celebró su presentación de la escuela de ciclismo y de resto de actividades del club para el 2015. La periodista Laura Puig fue la encargada de llevar las riendas del acto y fue llamando a todos los componentes de la escuela a los que recibía la dama de la entidad Sonia Ferreres. Luego salieron componentes de los cicloturistas tanto de carretera como BTT. Se presentó también a Mar López (junior), Joan Jiménez (Sub-23) y Julián Balaguer (Sub-23) que han salido de la escuela.

MENÚ DIARIO 8,50€ CENA EMPRESA CUMPLEAÑOS AMPLIA TERRAZA EN PARQUE INFANTIL Plaça d’Isabel de Villena 12580 - Benicarló

Tel. 688 36 54 14


20 DE MARÇ DE 2015

ESPORTS

BÀSQUET / sección femenina senior a: san josé b 86 - 69 C.b. benicarló Derrota dolorosa frente a un rival directo en la clasificación. El primer cuarto empezó con un parcial de 9-0 por parte de los locales aprovechando el despiste benicarlando, llegando al final 28-16. El segundo cuarto siguió con el mismo guión por parte de los de San José, llegando a distanciarse a 18 puntos, pero el Benicarló reaccionó disminuyendo la diferencia a 9. En la segunda parte, el Benicarló se mantuvo en el partido hasta los minutos finales, en los que el San Jose aumentó la distancia con unas jugadas acertadas. senior b: benicarló b 75-82 mislata Partido muy igualado, en el que fuimos haciendo la goma los dos equipos, siempre por delante nosotros con 9 puntos de diferencia, el rival reaccionaba empatando, y así varias veces. En el último cuarto, el rival se puso por delante en el marcador, y ya no supimos jugar con el marcador en contra. Lástima tambien por los tiros libres fallados. Cadete Femenino: Cb benicarló 33 - Puerto sagunto 48 Partido muy serio desde el principio hasta el final de nuestras jugadoras. Defensa muy fuerte y seria, pero la falta de altura nos ha provocado perder algún rebote y canasta fácil de las visitantes. En ataque nos ha faltado un poco de soltura y acierto hacia canasta. Cadete masculino: Cb benicarló 61 - 81 Eb Vila-real a Derrota contra el líder invicto de la categoría, en un partido en el que el rival ofreció un recital de triples (16 anotados) y se aprovechó de las numerosas pérdidas de balón de los benicarlandos. Los locales comenzaron bien el encuentro mandando en el marcador hasta que llegó un 0-12 de parcial a mediados del primer cuarto. Los visitantes rompieron el partido hasta colocarse a 18 a base de triples contra la defensa en zona y canastas en transición tras pérdida de balón del Benicarló. Se llegaba al descanso con el 28-42. En la segunda mitad, los locales reaccionaron gracias a sus ajustes en defensa, reduciendo diferencias en el marcador a ocho puntos. Sin embargo, la efectividad cara al aro puso el +20 final a favor del equipo de La Plana. junior masculino: Cbbenicarló 60-92 moncada Nos visitaba el tercer clasificado en plena lucha por el ascenso a preferente, y fue superior durante los 40 min de juego. La ausencia en el partido de nuestro líder en defensa se notó, y fuimos auténticas madres en la defensa del 1c1 y en el rebote. Aún así, quedan cuatro partidos de liga frente a equipos que están por debajo nuestra de la clasificación, vamos a intentar, por todos los medios, acabar cuartos, o mejor dicho, primeros de la liga de los “pequeños”. junior Femenino: mislata 23 - Cb benicarló 54 Gran victoria ante un equipo que nos ganó en la primera vuelta en nuestra casa, demostrando que cuando nuestras jugadoras quieren compiten contra cualquier equipo. Partido que se presentaba difícil, ya que el equipo viajaba con tres bajas; pese a eso nuestro junior realizó un partido muy serio, destacando por encima de todo nuestra defensa en zona, que dificultó mucho a el equipo valenciano, y jugando muy cómodas en ataque, llegando al descanso con una renta de 11 puntos (18-29). En el tercer y cuarto período se siguió con la misma dinámica, y el marcador iba aumentando a favor nuestro, llegando al final del partido con el marcador de (23-54). infantil masculino: Cb benicarló 38 - 54 Cb Vinaròs servol NÚMERO 534 - 20 DE MARÇ DE 2015

39


20 DE MARÇ DE 2015

Fiesta infantil en la Falla benicarló

BAR RESTAURANTE T. 964 461 880

restaurantesanrafael@gmail.com C/ Mossén Lajunta, 24 - BENICARLÓ

40

NÚMERO 534 - 20 DE MARÇ DE 2015

MISCEL·LÀNIA


20 DE MARÇ DE 2015

MISCEL·LÀNIA

c/Socorro, 1 VINARÒS Pío XII - BENICARLÓ

Divendres 20 22.00 h Representació del Fantasma de la Opera. Auditori Pedro Mercader. Organitza: Coral Polifònica Benicarlanda i Assoc. Musical Ciutat de Benicarló. Dissabte 21 17.00 h Representació del Fantasma de la Opera. Auditori Pedro Mercader. Organitza: Coral Polifònica Benicarlanda i Assoc. Musical Ciutat de Benicarló. 22.00 h Representació del Fantasma de la Opera. Auditori Pedro Mercader. Organitza: Coral Polifònica Benicarlanda i Assoc. Musical Ciutat de Benicarló. Diumenge 22 13.00 h Inauguració de XXII Exposició de Motius de Setmana Santa (fins al 29 de març). Edifici Gòtic Organitza: Junta Local de Setmana Santa. 16.30 h Futbol. Regional Preferent- Gr.1r CD Benicarló vs. Alqueries CF A. Camp de Futbol Municipal. Organitza: CD Benicarló. 18.30 h Representació del Fantasma de la Opera. Auditori Pedro Mercader. Organitza: Coral Polifònica Benicarlanda i Assoc. Musical Ciutat de Benicarló. Dilluns 23 19.30 h Audició de saxòfon. Aula núm. 2 del Conservatori. Organitza: Conservatori Municipal Mestre Feliu. Dimarts 24 18.00 h Audició de trombó, trompa i trompeta. Auditori. Organitza: Conservatori Municipal Mestre Feliu. Dimecres 25 17.30 h Audició de piano. Auditori. Organitza: Conservatori Municipal Mestre Feliu. 18.30 h Audició de percussió. Aula d’orquestra del Conservatori. Organitza: Conservatori Municipal Mestre Feliu. Dijous 26 18.00 h Audició de violoncel i contrabaix. Aula d’orquestra del Conservatori. Organitza: Conservatori Municipal Mestre Feliu. 18.00 h Audició de fagot i oboè. Auditori. Organitza: Conservatori Municipal Mestre Feliu. 19.00 h Exposició de dibuix «Diferències socials», a càrrec dels alumnes de l’IES Joan Coromines (fins al 12 d’abril). MUCBE. Organitza: IES Joan Coromines i Regidoria de Cultura.

Farmàcies de guàrdia Dia

FarmÀCia

aDrEÇa

TElÈFoN

20

Pablo sastre

avda. Cataluña, 31

964 828 766

21-22

Pilar san Feliu

avda. Papa luna, 18

964 460 980

23

Francisco santos

C/major, 1

964 471 897

24

maores Febrer

C/mossén lajunta, 37

964 471 165

25

mayte Febrer

c/jacinto benavente,5

964470102

26

amparo Carceller

avda. Yecla, 6

964471143

NÚMERO 534 - 20 DE MARÇ DE 2015

41


20 DE MARÇ DE 2015

MISCEL·LÀNIA SOCIETAT

usuarios de la residencia El Collet visitando las fallas

Menú Junior Hamburguesa Patatas 5,50 Nuggets EUROS Refresco Yogurt para niños

Menú XXL Doble Hamburguesa Patatas Nuggets Refresco Grande

6,50S EURO

Plaza Ministro Marcelino Domingo, Local 2 - Benicarló - T. 964 471 070

42

NÚMERO 534 - 20 DE MARÇ DE 2015


MISCEL·LÀNIA SOCIETAT

20 DE MARÇ DE 2015

El passat 14 de març les amigues de Paula li van preparar un dia complet faller per acomiadar la seua solteria. Van visitar València per a vore la mascletà, ballaren molt amb la Xaranga Escolta i Xala per les falles de benicarló, i van gaudir amb moltes rises de la Chica Karamelo després del sopar. ara amb moltes ganes que arrive l’enllaç el proper 25 d’abril!

RREFLEJANTES

95 €

%

O. CLIENTE

GAFA JOVEN

MONTURAS

MONTURA CON LENTES ORGÁNICAS BLANCAS

PARA TODAS LAS EDADES Y EN TODOS LOS ESTILOS .... PROMOCIÓN DESDE...

ANTIRREFLEJANTES

75 € 95 € DESCUENTOS MONTURAS PARA TODAS SI NO OPTA POR LAS EDADES Y NINGUNA DE LAS EN TODOS LOS ESTILOS .... OFERTAS NI REGALO PROMOCIÓN LE HAREMOS UN DESDE... DESCUENTO ESPECIAL

GAFAS DE SOL

%

40 €

DTO. CLIENTE

T. 964 474 052

C/ Juan Carlos I, nº10- BENICARLÓ GRADÚALAS DESDE

49 €

SU SEGUND GAFA

40 €

PROGRESIVO

SU SEGUNDA GAFAS GAFA DE SOL CON SUS NUEVAS GAFAS GRADUADAS LE REGALAREMOS OTRA PARA LEJOS, CERCA O SOL, CON LA MISMA GRADUACIÓN

2X1

GRADÚALAS

GRATIS DESDE

PROGRESIVOS

CON SUS NUEVAS GAFAS GRADUADAS LE REGALAREMOS OT PARA LEJOS, CERCA O SOL, CON LA MISMA GRADUACIÓN

PROGRESIVOS DE SOL POR

49 €

150 €

BLANCOS ENDURECIDO POR

119 €

PROGRESIVOS DE SOL POR

150 €

BLANCOS ENDURECIDOS

Ofertas no acumulables e incompatibles entre sí. Válidas hasta final de existencias o hasta POR que Òptica Benavent considere retirarlos. Las normas de estas ofertas están a disposición del cliente qe las solicite. Las grabaciones de lentes serán hasta: CIL + 2,00 D; ESF. + 4,00D.

ANTIRREFLEJANTES

119 € 250 € NÚMERO 534 - 20 DE MARÇ DE 2015

43


7dies actualitat de Benicarló 534 - 20 de març de 2015  
7dies actualitat de Benicarló 534 - 20 de març de 2015  

Falles de Benicarló