Page 1

[Núm. 01 | Gener 2013]

Butlletí de les novetats de la Biblioteca de Ponent

El Libro de la psicología. Akal, 2012. [15 Lib]

Gratton, Lynda. Prepárate: el futuro del trabajo ya está aquí. Galaxia Gutenberg, 2012. [331 Gra]

Som individus autònoms, o ens deixem portar pel conformisme? Què ens fa recordar i per què oblidem? Com mesurar la intel·ligència? Preguntes com aquestes subjeuen en l’obra dels grans teòrics i investigadors del fascinant món de la psicologia. Amb un llenguatge clar, el llibre de la psicologia ofereix concises explicacions que esbrossen l’argot acadèmic, esquemes que fan senzilles les teories més complexes, cites memorables i una sèrie d’enginyoses il·lustracions que juguen amb les nostres percepcions i creences.

El treball consumeix la major part de les nostres vides. I la velocitat a la qual el treball està canviant té un gran impacte en les nostres vides. Prepárate: el futuro del trabajo ya está aquí analitza les cinc forces que canviaran durant els propers deu anys la manera en què treballem: la globalització, la societat, la demografia, la tecnologia i l’energia. El llibre està destinat a tot aquell que vulgui decidir sobre el futur del seu treball, identifica les 32 tendències que marcaran els canvis i dóna consells sobre com preparar-se per tot això.

Tu també pots fer molt per la lectura: materials per al voluntariat. Fundació Jaume Bofill, 2012 [028 Tu t]

Torralba Roselló, Francesc. Amb Déu o sense: quaranta cartes creuades. Fragmenta, 2012. [231 Tor]

La carpeta de materials per al voluntariat del LECXIT Tu també pots fer molt per la lectura! Conté fitxes amb estratègies, recursos i coneixements per reforçar les competències lectores dels infants .

Al llarg de quaranta cartes, Francesc Torralba i Vicenç Villatoro aborden temes com ara la pregunta pel sentit, Déu creat o Déu creador, el sagrat i profà, l’esfera religiosa i l’esfera pública, la mort i el consol...És un diàleg d’idees, però també d’experiències viscudes durant el mig any de redacció.

Ràfols, Josep Maria. Odissees : com es va salvar el tresor de Sant Pere de Rodes i altres aventures. Cossetània, 2012. [9(46.71) Raf] “Estàvem excavant el Palau de l’Abat i, en retirar la runa de la volta que havia caigut, ens va aparèixer el pot”. L’arqueòloga acabava de trobar un recipient ple fins dalt de monedes d’or i de plata que portaven prop de 500 anys enterrades en el Monastir de Sant Pere de Rodes. Qui les havia enterrat? Per què? Aquest és un dels misteris que investiga aquest llibre que a més explica les odissees que han viscut elements tan importants del patrimoni cultural català com la Venus neolítica de Gavà, l’Esculapi d’Empúries...

Burnie, David. Aves del Omega, 2012. [59.82 Bur]

mundo.

L’afeccionat a l’ornitologia, amb aquesta guia concisa i de fàcil ús, podrà identificar sense cap problema més de 700 espècies d’aus de qualsevol lloc del món. Abasta tots els grans grups d’aus, amb descripcions a pàgina completa de les espècies més conegudes. Amb fotografies en primer plànol que donen vida a cada au i destaquen els seus trets més característics.

Draaisma, Douwe. Dr. Alzheimer, supongo : y los otros 11 científicos que dieron nombre a los trastornos de la mente. Ariel, 2012. [616.8 Dra] Alois Alzheimer, James Parkinson, Hans Asperger, Gilles de Tourette... tots eminents científics els noms dels quals han quedat associats a trastorns mentals. Douwe Draaisma, professor d’història de la psicologia, reconstrueix amb afany divulgatiu i esperit narratiu els descobriments que van dur a terme 12 psiquiatres i neuròlegs que, de vegades de forma casual i fins i tot accidental, van donar amb la resposta a estranys comportaments de la ment humana. Dirigit al gran públic, el llibre ens situa en el context històric i la vida personal dels seus protagonistes i narra amb coneixement i intel·ligència els moments estel·lars de la història de la recerca sobre el cervell i de la ciència en general. Ens permet descobrir com funciona la ment però també quins factors culturals o tecnològics han revolucionat el camp de la medicina.


2013. Aparador adults. Gener 2013  

Biblioteca de Ponent. Guia de novetats adults

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you