Page 1

adults [Núm. 45| Febrer 2014]

Butlletí de les novetats de les Biblioteques Municipals de Sabadell

art |biografies | ciències aplicades | ciències pures | ciències socials | filosofia |història| idiomes | religió | literatura

El turisme modern com a tal té els seu orígens a Anglaterra i Escòcia que és on van sorgir els primers fenòmens de masses, durant l’època de la Revolució Industrial. Els primers viatges durant l’Època Clàssica, l’Edat Mitja, l’Edat Moderna, etc., fins a arribar als nostres dies. Centrat geogràficament en el continent europeu se'ns dona una idea global de l’evolució d’un fenomen que ha esdevingut de masses.

El libro de los emprendedores. Barcelona : Deusto, 2013. [658.1 Lib] Tens una bona idea? Aquest manual et pot ser de gran utilitat si vols muntar el teu propi negoci. Deu capítols on podràs trobar temes com: franquícies, financiació, disseny d’un projecte, publicitat, projecció internacional, etc. El més important és que confiïs en tu mateix i en la teva idea.

Corbera Pou, Jaume. La Unió Europea, un mosaic lingüístic. Palma : Documenta Balear : Universitat de les Illes Balears, 2013. [4.08 Cor] Sense diferenciar entre llengua i dialecte, l’autor ens presenta un recull de totes les llengües que es parlen a Europa, en major o menor mesura. La originalitat d’aquesta obra radica en la recopilació de, sobretot, cançons populars que il·lustren els diversos parlars amb la possibilitat d’escoltar cadascun d’ells ja que inclou un CD. Així podem sentir com sona el danès, el luxemburguès o el polonès. Un viatge per la pluralitat lingüística.

[153 Bra] Un altre títol de la col·lecció Para Dummies on s’explica de forma senzilla que és el cervell i com funciona. La neurociència s’encarrega d’estudiar l’estructura i el funcionament del sistema nerviós humà, les neurones cerebrals que estan en constant comunicació mitjançant impulsos elèctrics. Cada hemisferi cerebral té unes funcions ben diferenciades i les tasques que desenvolupem diàriament estan lateralitzades.

Soto Guzmán, Òscar. Allende en el recuerdo. Madrid : Sílex, cop. 2013. [9(83) Sot] L’autor d’aquest relat va ser amic personal i metge de capçalera del president Allende. El va acompanyar en molts dels seus viatges i va estar al seu costat el dia que va morir, l’11 de setembre de 1973 al Palacio de la Moneda durant el cop d’estat que va protagonitzar A. Pinochet , va ser enterrat tres vegades.

Fiuza Asorey, María José. Educación vocal: guia pràctica. Madrid : Pirámide, 2013. [612.7 Fiu] La correcta articulació dels fonemes passa pel coneixement dels òrgans mòbils. La cura i el manteniment de la veu requereix de tècniques de relaxació, de respiració, etc. Aquest manual va dirigit tant al públic en general com als professionals de la veu en particular, inclou exercicis de coneixement sobre els temes que s’expliquen i exercicis pràctics per educar la veu i evitar les disfonies i altres patologies. L’autora ha inclòs un capítol dedicat a les 100 preguntes més freqüents sobre la veu.

Per Sant Valentí: poesia catalana a Londres

Aquest 14 de febrer es publiquen, per primera vegada al Regne Unit, dos llibres de poesia de les autores catalanes Maria-Mercè Marçal i Montserrat Abelló en una edició bilingüe que inclou els poemes originals en català i les traduccions a l'anglès. The Body's Reason (Raó del Cos, en la seva edició catalana), és el llibre que l'autora gironina Maria-Mercè Marçal va escriure durant el seu últim any de vida. És un testimoni de la seva lluita contra el càncer i un diàleg obert entre la vida i la poesia. L'altra obra, Fifty Love Poems de Montserrat Abelló, aborda temes amorosos complexos: des de l'eròtica i el dolor per la pèrdua dels éssers estimats passant per la passió de viure i d’escriure.

© Biblioteques Municipals de Sabadell

La paraula turisme prové del grec tornos i del llatí tornus que significa moviment d’anada i tornada, cercle, repetició.

Braidot, Néstor. Cómo funciona tu cerebro para dummis. Barcelona : Centro Libros PAPF, cop. 2013.

[La tira del mes]

Faraldo, José María, Rodríguez-López, Carolina . Introducción a la historia del turismo. Madrid : Alianza, cop. 2013. [380.8 Far]

2014. Aparador adults. Febrer 2014  

Biblioteca Vapor Badia. Guia de novetats adults.

2014. Aparador adults. Febrer 2014  

Biblioteca Vapor Badia. Guia de novetats adults.

Advertisement