Page 1

adults [Núm. 44 | Gener 2014]

Butlletí de les novetats de les Biblioteques Municipals de Sabadell

art |biografies | ciències aplicades | ciències pures | ciències socials | filosofia |història| idiomes | religió | literatura

Les tres grans habilitats emocionals són: automotivació, proactivitat i entusiasme. Tres habilitats que et convertiran en una persona emocionalment intel—ligent i, per tant, en una persona que sap gaudir de cada moment de la vida que en definitiva és el que tots hauríem de fer.

El terme “finances ètiques” s’utilitza per fer referència al conjunt d’entitats que desenvolupen un model financer alternatiu al de la banca tradicional. Països con Regne Unit i Holanda ocupen una posició líder en les finances ètiques a escala europea. Aquí, a Catalunya, podem dir que va ser durant els anys 80 i 90 quan van aparèixer les primeres entitats d’aquest tipus. L’alternativa que representen les finances ètiques pot contribuir a la construcció d’un nou model social, econòmic i financer.

Sotelo, Justo. Los mundos de Haruki Murakami. Madrid : Izana, 2013. [898D.3(Mur) Sot] Actualment, Haruki Murakami és un dels autors japonesos més llegit i traduït del món. Justo Sotelo ens presenta un estudi de deu de les tretze obres de l’ escriptor japonès. Les novel—les de Murakami reflecteixen la projecció de la societat japonesa cap al món occidental , però sense oblidar les seves arrels.

Meavilla, Vicente. ¿Cuánto vale la X?.[Córdoba] : Almuzara, 2013. [512 Mea] Vicente Meavilla ens presenta un recorregut històric per l’univers de l’àlgebra i, concretament pel món de les equacions. René Descartes va ser qui va popularitzar la notació algebraica moderna i José Mariano Vallejo y Ortega qui va donar un gran impuls a l’estudi de les matemàtiques a Espanya.

Dibie, Pascal. Historia de la alcoba: el dormitorio y la gran aventura del reposo a lo largo del tiempo y las diferentes culturas. Barcelona : Gedisa, 2013. [392 Dib]

Arnau, Juan. La medicina india: según los clásicos del Ayurveda. Barcelona : Kairós, 2013. [615.8 Arn] La medicina ayurvédica és una de les més antigues del món, junt amb la xinesa. El terme ayurveda prové d e : a y u s (v i d a ) i v e d a (conocimiento), o sigui que es pot traduir com a “ciència de la vida”. Actualment, a la Índia, podem trobar una medicina plural, on el malalt es por dirigir cap a professionals que practiquen la medicina ayurvédica, la medicina dravídica , la medicina greco-àrab, o inclús consultar sanadors de les tradicions iòguiques, disciplines, totes elles, subvencionades.

Diuen que passem una tercera part de la nostra vida dormint. El llit en particular i els dormitoris en general han estat utilitzats de maneres molt diverses al llarg de la història i la geografia humanes. Quan es va utilitzar per primera vegada un edredó? I un coixí? Com dormien els romans? I els lapons? Són algunes de les qüestions que trobareu resoltes en aquest manual tan curiós que l’autor va trigar 10 anys a redactar i que de ben segur que no us traurà la son.

Finlàndia i el seu potencial literari

Durant dècades, l’escriptor finlandès més famós ha estat Mikka Waltari autor de Sinuhé l’egipci (1945). D’altra banda, Frans Eemil Sillanpää va ser guardonat l’any 1939 amb el premi Nobel de Literatura. D’un temps ençà es comencen a veure a les llibreries cognoms com: Hotakainen, Paasilinna, Oksanen, tots ells exponents de la creació literària contemporània finesa, la qual cosa ha estat possible gràcies a que han estat recolzats per la excel—lent feina d’organització i suport de la indústria cultural del seu país. A l’octubre, a la Fira del llibre de Frankfurt, Finlàndia serà el país convidat i serà allà on podrà mostrar a Europa el seu potencial literari.

© Biblioteques Municipals de Sabadell

5 capítols, 5 lliçons i 17 exercicis pràctics són l’esquema d’aquest llibre que ens insta a canviar d’actitud, a aprendre a gestionar de forma intel—ligent les nostres pròpies emocions per tal d’aconseguir veure sempre la part positiva de les coses.

Peiró Compains, Irene. ¿Buscas una alternativa a tu banco?: preguntas y respuestas sobre finanzas éticas. Barcelona : La Lluvia, 2013. [332 Pei]

[La tira del mes]

Küppers, Victor. L’efecte actitud: la gestió de l’entusiasme en la vida personal i professional. Barcelona : Viena, 2012. [ 152 Kup]

2014. Aparador adults. Gener 2014  
2014. Aparador adults. Gener 2014  

Biblioteca Vapor Badia. Guia de novetats adults

Advertisement