Page 1

Il路lustraci贸 de Koren Shadmi

Lectures a la fresca

Club de Lectura Juvenil Juny 2014

Biblioteques Municipals de Sabadell

Guia feta conjuntament amb la Xarxa de Biblioteques de Terrassa


El mes de juny els clubs de lectura juvenils de les Biblioteques Municipals de Sabadell i la Xarxa de Biblioteques de Terrassa vam llegir els llibres Noel et busca, Una cançó per a Susanna i El club de la cistella i vam rebre la visita d’Àngel Burgas, el seu autor. Àngel Burgas és escriptor. Fill de pare poeta i periodista i de mare professora de dansa, de ben petit ja es va sentir atret per la lectura, l'art i el teatre. Ha publicat diverses novel·les per adults i joves, entre elles "Show", "Adéu", “MAX” o “L’Anticlub”. Si després de llegir les seves novel·les teniu ganes de més, estigueu atents! El club s’acaba i arriba l’hora d’acomiadar-nos fins l’any que ve, però no patiu! No us deixarem pas sense lectures... Per calmar la vostra fam lectora, aquí teniu una petita tria de llibres que podeu devorar aquest estiu. Aventura, misteri, fantasia, amor... No us els perdeu!

CARMONA, R. La gramàtica de l'amor. La Galera, 2011 L'Irene és enviada a un internat del sud d'Anglaterra. Allà viu el seu primer desengany amorós, però coneixerà en Peter Hugues, un professor de literatura que li ensenyarà la «gramàtica de l'amor» a través de set grans novel·les del gènere. La Irene s'enamora poc a poc del seu professor, mentre que un altre pretendent misteriós aspira secretament al seu cor.

DUBINI, C. Clàudia: un missatge per a mi. La Galera, 2013 La Clàudia té 13 anys. Amb la seva bici pot córrer com ningú. Però aviat descobrirà que hi ha dues coses de les quals no es pot fugir: la Màgia i l´amor.

HONAKER, M. Tierra negra (trilogia). Edelvives, 2010 L'Stepan és un jove compositor amb èxit que viu a Sant Petersburg en una època difícil per a l'imperi Rus, s'està començant a coure la revolta contra el tsar. A ell l'acusen de pertànyer als revolucionaris i l'obliguen a marxar de l'exili i deixar la seva estimada terra i la Natàlia.

Il·lustració de Koren Shadmi

Lectures refrescants


KENNEN, A. La bèstia. La Galera , 2009 L'Stephen és un adolescent que mai no ha tingut una vida fàcil. De petit, el seu pare, li va regalar una mascota. L'animal ha crescut... i avui és un dels rèptils gegants més perillosos que existeixen, un cocodril de gairebé quatre metres de llarg. L'Stephen el manté ocult en una gàbia, i tots els seus ingressos són per alimentar-lo. Un dia la mascota fuig i s'amaga en un parc de la ciutat. Aviat començarà a tenir gana...

MALLORQUÍ, C. L’Illa de Bowen. Edebé, 2012 L’acció de la novel·la se situa a l’Europa del 1920 amb l’assassinat d’un mariner anglès a un port noruec, però abans de morir havia enviat un paquet misteriós a Elisabeth Faraday. Aquest paquet serà el desencadenant de tota l’aventura, conté dins unes relíquies estranyes provinents de la cripta de Sant Bowen i descobertes fa poc. Lady Faraday i la seva filla es reuneixen amb el professor Zarco i el seu equip a Madrid, ja que ha rebut aquest paquet de part del seu marit, que ha desaparegut. El professor decideix ajudar-les quan examina aquests objectes i descobreix que són fets d’un material que encara no existeix...

OLIVER, L. Delírium. SM, 2011 Estem al segle XXII i la humanitat ha trobat la manera d'operar als joves als 18 anys i deixarlos sense la capacitat d'enamorar-se per evitar els problemes que això els pot generar. Però la Lena no ho tindrà pas fàcil, dies abans de l'operació un noi de la resistència li farà ballar el cap.

PITCHER, A. Nubes de Kétchup. Alevosía, 2013 La Zoe és una noia anglesa de quinze anys que amaga un secret terrible. Plena d’angoixa, però també amb una bona dosi d’humor, la Zoe començarà a escriure cartes a un criminal ingressat al corredor de la mort d’una presó de Texas. Ella pensa, que només una persona així, la podrà comprendre...

SHUSTERMAN, N. Desconexión. Anaya, 2012 En un futur no gaire llunyà la societat considera la vida humana inviolable des del naixement fins als tretze anys. No obstant això, a partir de llavors i fins als divuit, els pares poden decidir en qualsevol moment desconnectar el seu fill, que tècnicament no morirà ja que els seus òrgans viuran en altres persones. Les vides d’en Connor, la Risa i en Lev s’entrellaçaran quan sàpiguen que tenen programada la seva desconnexió. Tots tres hauran de fugir i lluitar per sobreviure, en una aventura emocionant i de ritme frenètic. Només si arriben a fer els divuit anys podran evitar les seves desconnexions.

STIEFVATER, M. The Raven boys: la profecia del corb. Cruïlla, 2013 És la nit de la vigília de Sant Marc, i al cementiri fa un fred que pela. Cada any, la Blue Sargent acompanya la seva mare a veure desfilar les ànimes dels que aviat moriran. La Blue mai n'ha vist a cap... fins que l'ànima d'un noi s'acosta cap a ella i li parla. El seu nom és Gansey, i la Blue reconeix que és un dels estudiants rics d'Algonby, l'escola privada del poble.


BIBLIOTEQUES MUNICIPALS DE SABADELL

 Biblioteca de Ponent Pl. D’Ovidi Montllor, 5 Tel. 93 717 39 74 A/e: bibliodeponent@ajsabadell.cat

 Biblioteca dels Safareigs

C. De les Tres Creus, 127-129 Tel. 93 745 17 03 A/e: bibliovaporbadia@ajsabadell.cat

C. Del Papa Pius XI, 165 Tel. 93 717 53 43 A/e: bibliosafareigs@ajsabadell.cat

 Biblioteca del Nord

 Biblioteca de la Serra

Rda. De Navacerrada, 60 Tel. 93 724 64 01 A/e: bibliodelnord@ajsabadell.cat

Pl. De Cristóbal Ramos, 1 Tel. 93 726 34 68 A/e: bibliolaserra@ajsabadell.cat

 Biblioteca del Sud Pg. Dels Almogàvers, 49 Tel. 93 720 51 74 A/e: bibliodelsud@ajsabadell.cat

 Biblioteca de Can Puiggener Pl. Del Primer de Maig, 1 Tel. 93 716 51 50 A/e: bibliocanpuiggener@ajsabadell.cat

Il·lustració d’Annie Wu.

 Biblioteca Vapor Badia

www.sabadell.cat/bims

2014. Guia juvenil. Lectures a la fresca  
2014. Guia juvenil. Lectures a la fresca  

Biblioteca Vapor Badia. Guia temàtica juvenil. Club de lectura juvenil.

Advertisement