Page 1

FYSIKO AERIO_T53:Test_BmwX1_72.qxd

5/12/2016

10:36 πμ

Σελίδα 1


GREEN KATALOG.T53_12SEL_KATHGORIES:Test_BmwX1_72.qxd

28/11/2016

10:14 πμ

Σελίδα 54

green Katalog

M

ε τον όρο θερμομόνωση εννοούμε την μόνωση ενός κτιρίου από το κρύο και την ζέστη, με θερμομονωτικά υλικά (πολυστερίνη, πετροβάμβακας κ.α.) που εφαρμόζουμε στους τοίχους, κυρίως εξωτερικά του κτιρίου (κέλυφος). Με αυτό τον τρόπο πετυχαίνουμε σημαντική μείωση των απωλειών θερμότητας από το εσωτερικό του κτιρίου το χειμώνα, αλλά και την είσοδο των υψηλών θερμοκρασιών στο εσωτερικό του τους καλοκαιρινούς μήνες.

ΚέλυφοςΘερμομόνωση

 Η εξωτερική θερμομόνωση είναι ίσως ο καλύτερος τρόπος για να θερμομο-  Ένα τέτοιο σύστημα έχει ένα κόστος περίπου 40 ευρώ + ΦΠΑ ανά τετραγωνικό μέτρο και μέσο χρόνο απόσβεσης, από την εξοικονόμηση ενέργειας και νώσει κάποιος τους τοίχους, τις ταράτσες, τις οροφές, τους πυλώνες κλπ. μόνο, τα 4- 6 χρόνια.  Με τη θερμομόνωση αναβαθμίζεται ενεργειακά το κτίριο μειώνοντας το κόστος κατανάλωσης για ψύξη/θέρμανση έως 70%.  Αυξάνει την εμπορική αξία του κτιρίου με αποτέλεσμα και την αύξηση του ενοικίου.  Το κόστος για τη θερμομόνωση ενός κτιρίου εξαρτάται από τα τετραγωνικά, τη γεωγραφική περιοχή, την εποχή και το πάχος θερμομονωτικού υλικού.  Το σύστημα εξωτερικής θερμομόνωσης μπορεί να εφαρμοστεί τόσο σε καινούργια όσο και σε ήδη χτισμένα κτίρια.  Αυξάνει σημαντικά το χρόνο ζωής του κτιρίου προστατεύοντάς το από διάβρωση, υγρασίες και τον πάγο.

Η ισχυρή θερμομόνωση των τοίχων και της ταράτσας μπορεί να προσφέρει μείωση των ενεργειακών αναγκών κατά 60% για θέρμανση και ψύξη

Ε

νεργειακά κουφώματα ή θερμοδιακοπτόμενα λέγονται τα κουφώματα που στο εσωτερικό τους έχουν ειδικό μονωτικό υλικό που είναι κακός αγωγός της θερμότητας με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν απώλειες θερμότητας ή ψύξης από και πρός το εσωτερικό του σπιτιού.

Εξοικονόμηση

Ενεργειακά κουφώματα

Τα σύγχρονα ενεργειακά κουφώματα μειώνουν έως και 85% την μεταφορά θερμότητας (ή ψύξης) από το εσωτερικό στο εξωτερικό περιβάλλον (ή και αντίστροφα)

54 5 χρόνια Πράσινο σπίτι & κτίριο

 Τα κουφώματα αλουμινίου είναι φιλικά προς το περιβάλλον, αφού το αλουμίνιο είναι ένα πλήρως ανακυκλώσιμο προϊόν .  Μπορούν να καλύψουν όλους τους τύπους των κουφωμάτων (ανοιγόμενα, συρόμενα κλπ.).  Έχουν αυξημένη ασφάλεια γιατί είναι εφοδιασμένα με αντιδιαβρωτική προστασία και αντιδιαρρηκτική ασφάλεια  Τα σύγχρονα ξύλινα κουφώματα παράγονται με τις τελευταίες μεθόδους υψηλής τεχνολογίας και ξεχωρίζουν για την αίσθηση ζεστασιάς και ομορφιάς που εκπέμπουν.  Τα κουφώματα PVC, γνωστά και ως πλαστικά κουφώματα, χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο κυρίως στο εξωτερικό, με πλεονεκτήματα την αυξημένη θερμομονωτική ικανότητα, το χαμηλό κόστος και ευκολία τοποθέτησης.  Τα κουφώματα ελληνικής παραγωγής είναι διεθνώς αναγνωρισμένα .  Ο καταναλωτής πρέπει να απευθύνεται σε πιστοποιημένους και εξειδικευμένους επαγγελματίες που διασφαλίζουν το αποτέλεσμα.

!


GREEN KATALOG.T53_12SEL_KATHGORIES:Test_BmwX1_72.qxd

28/11/2016

10:16 πμ

Σελίδα 55

Εξοικονόμηση

Ενεργειακά τζάμια

Ε

νεργειακά τζάμια ονομάζονται τα τζάμια τελευταίας τεχνολογίας που δεν επιτρέπουν τη μεταφορά θερμότητας από και προς τον εσωτερικό χώρο των κτιρίων.  Υπάρχουν αρκετές κατηγορίες ανάλογα το υλικό κατασκευής τους (κρυσταλλικοί, ακρυλικοί κ.α), τις ιδιότητές τους (διπλά, τριπλά, securit, triplex).  Ο ενεργειακός υαλοπίνακας είναι ένα γυαλί με ειδική επεξεργασία που δημιουργεί ένα προστατευτικό φιλμ και εμποδίζει τη μεταφορά θερμότητας και κρύου.  Για την σωστή επιλογή ενεργειακών τζαμιών απευθυνθείτε σε πιστοποιημένο με CE κατάστημα.

Η αντικατάσταση των τζαμιών αντιστοιχεί στο 20-25% της συνολικής ενεργειακής αναβάθμισης

Τ

α ψυχρά ή ενεργειακά χρώματα είναι μια νέα γενιά χρωμάτων που με τη χρήση της νανοτεχνολογίας, μπορούν να βοηθήσουν ικανοποιητικά στον περιορισμό της μεταφοράς ζέστης ή κρύου μέσα στο σπίτι και το αντίθετο.

Ενεργειακά χρώματα  Μπορούν να προσφέρουν μείωση της θερμοκρασίας ακόμη και κατά 2 με 4 βαθμούς το καλοκαίρι, ενώ επικουρικά λειτουργούν και ως συμπληρωματική μόνωση το χειμώνα.  Ειδικά σε παλιά κτίσματα που δεν έχουν κατάλληλη μόνωση, τα ενεργειακά χρώματα είναι μια σχετικά καλή λύση.  Τα οικολογικά χρώματα δεν υστερούν σε απόδοση και αντοχές μειώνουν όμως αισθητά την επιβάρυνση του περιβάλλοντος.  Το κόστος της νέας γενιάς χρωμάτων είναι πια εξαιρετικά χαμηλό.

! Η αποτελεσματικότητα των ενεργειακών χρωμάτων έχει τονιστεί και από την ελληνική νομοθεσία (ΦΕΚ 1122 – 17/06/2008)

5 χρόνια 55 Πράσινο σπίτι & κτίριο


GREEN KATALOG.T53_12SEL_KATHGORIES:Test_BmwX1_72.qxd

green

28/11/2016

10:21 πμ

Σελίδα 56

Katalog

Αντλίες θερμότητας  Οι νέες τεχνολογίες στη θέρμανση-ψύξη και η ανάγκη για περιορισμό των συμβατικών καυσίμων, έχει μετατρέψει τις αντλίες θερμότητας στη νούμερο ένα επιλογή σήμερα, για τη θέρμανση και την ψύξη κάθε κτιρίου.  Οι «υψηλών» θερμοκρασιών αντλίες ζεσταίνουν το νερό μέχρι και 75οC - 80οC, ενώ οι «χαμηλών» θερμοκρασιών ζεσταίνουν το νερό μέχρι 55οC - 65οC.  Χρησιμοποιούν 1kWh ηλεκτρικού ρεύματος και παράγουν πολλαπλάσιες kWh σε θερμότητα  Για παράδειγμα μία αντλία με βαθμό COP: 4=4/1 σημαίνει ότι χρησιμοποιεί μόνο 1 kWh ηλεκτρικής ενέργειας για να παράξει 4kWh θερμότητας. Μπορεί να επιτευχθεί εξοικονόμηση της τάξης του 55% σε σύγκριση με το πετρέλαιο

O

ι αντλίες θερμότητας αέρα-νερού είναι μηχανές που αντλούν θερμότητα από τον ατμοσφαιρικό αέρα και την μεταφέρουν πολλαπλάσια στο νερό που χρησιμοποιούμε για την θέρμανση.  Τοποθετούνται εύκολα αλλά και αντικαθίστανται εύκολα και γρήγορα  Έχουν ελάχιστο κόστος συντήρησης  Λειτουργούν με τα υπάρχοντα σώματα καλοριφέρ αλλά και με ενδοδαπέδια συστήματα θέρμανσης και fan coils.  Ο συνδυασμός αντλιών θερμότητας ηλιοθερμίας και φωτοβολταϊκών είναι εξαιρετικά αποδοτικός.

Σε μία μονοκατοικία 120m2, με μέτρια θερμομόνωση, π.χ. στη Λάρισα που κατανάλωνε ετησίως 2.000 λίτρα πετρελαίου, και πλήρωνε 2.000 ευρώ, με την αντλία θερμότητας θα καταναλώνει ρεύμα αξίας 900 ευρώ, θα έχει δηλαδή 55% οικονομία.

 Για το κόστος εγκατάστασης υπάρχουν

Φυσικό αέριο

Εξοικονόμηση

T

ο φυσικό αέριο είναι ένα φυσικό προϊόν που βρίσκεται σε υπόγεια κοιτάσματα της γης και είτε συναντάται μόνο του, είτε συνυπάρχει με κοιτάσματα πετρελαίου. Μπορεί μέσω δικτύου που κατασκευάζουν στην Ελλάδα, οι Εταιρείες Παροχής Αερίου, να φτάσει σε σπίτια, κτίρια και επαγγελματικούς χώρους.

χρηματοδοτικά εργαλεία όπως εκπτώσεις στα τέλη σύνδεσης, η άτοκη χρηματοδότηση και ενίοτε διάφορες επιδοτήσεις.  Υπάρχει πτωτική τάση στην τιμή του φυσικού αερίου.  Το 2017 αναμένεται μείωση του ειδικού Φόρου Κατανάλωσης άρα και μείωση της τιμής της κιλοβατώρας.  Εξασφαλίζει σημαντική οικονομία στη θέρμανση και στο ζεστό νερό.  Μπορεί να συνδεθεί και στην κουζίνα, καταργώντας το ρεύμα για το μαγείρεμα.  Για να συνδεθεί σε πολυκατοικία η

απόφαση παίρνεται κατά πλειοψηφία (51%) από τη γενική συνέλευση της πολυκατοικίας.  Για να αυτονομηθεί ένα διαμέρισμα από την κεντρική θέρμανση χρειάζεται έγκριση από το 51% της γενικής συνέλευσης.  Σύμφωνα με έρευνα της ΕΠΑ Θεσσαλίας ο δείκτης ικανοποίησης των καταναλωτών από το φυσικό αέριο, ανέρχεται στο 92%.

Η δυνατότητα αυτονόμησης διαμερίσματος από το κεντρικό σύστημα θέρμανσης στης πολυκατοικίας, προϋποθέτει τη σύμφωνη γνώμη του 51% της γενικής συνέλευσης. 56 5 χρόνια Πράσινο σπίτι & κτίριο


GREEN KATALOG.T53_12SEL_KATHGORIES:Test_BmwX1_72.qxd

28/11/2016

10:30 πμ

Σελίδα 57

Εξοικονόμηση

Λέβητες οικονομίας

O

ι λέβητες συμπύκνωσης αξιοποιούν την ενέργεια που βρίσκεται αποθηκευμένη στους υδρατμούς των καυσαερίων, που σε έναν κοινό λέβητα, θα αποβάλλονταν στο περιβάλλον.

 Μέσα από αυτήν τη διαδικασία αποδίδουν περισσότερο με αποτέλεσμα να καταναλώνουν λιγότερα καύσιμα (φυσικό αέριο, υγραέριο και πετρέλαιο). Για παράδειγμα από 93% που αποδίδουν οι συμβατικοί λέβητες , οι λέβητες συμπύκνωσης μπορούν να φτάσουν και στο 108%.  Η τεχνολογία συμπύκνωσης προσφέρει τη δυνατότητα αντικατάστασης ενός λέβητα μεγάλης ισχύος σε μεγαλύτερα κτίρια, με συστοιχία πολλών λεβήτων μαζί μικρότερης ισχύος.  Οι λέβητες συμπύκνωσης παράγουν ελάχιστους «επικίνδυνους» ρύπους,  Ο συνδυασμός των λεβήτων συμπύκνωσης, με όλα τα θερμαντικά συστήματα όπως τα καλοριφέρ, η θέρμανση δαπέδου, τοίχου και οροφής και οι μονάδες fan coils, είναι ιδανικός.  Η Ετικέτα Ενεργειακής Απόδοσης και «Ecodesign» είναι υποχρεωτική και παρέχεται από τον κατασκευαστή.

Μόνο η Ετικέτα Ενεργειακής Απόδοσης δεν αρκεί για να αποδώσει ο λέβητας . Προϋπόθεση γι’ αυτό, είναι ο λέβητας να είναι εγκατεστημένος σωστά και απόλυτα συντονισμένος με το υπόλοιπο σύστημα θέρμανσης .

H

αξιοποίηση της ηλιακής ενέργειας για τη θέρμανση χώρων και νερού χρήσης είναι αυτό που εννοούμε με τον όρο ηλιοθερμία.

 Ένα ηλιακό σύστημα περιλαμβάνει τους ηλιακούς συλλέκτες, τα δοχεία του νερού (θερμοδοχεία) και τους ηλιακούς ελεγκτές. Η γνωστότερη εφαρμογή της ηλιοθερμίας είναι ο ηλιακός θερμοσίφωνας.  Οι ηλιακοί θερμοσίφωνες μπορούν να ζεσταίνουν το νερό από τον ήλιο & το ρεύμα (διπλής ενέργειας) ή και από τον λέβητα (τριπλής ενέργειας).  Η τεχνολογία και ποιότητα των ηλιακών προϊόντων

Ηλιοθερμία και ζεστό νερό εξασφαλίζουν και κατά συνέπεια πολύ υψηλή κάλυψη των αναγκών σε ζεστό νερό χρήσης (ως και 95%) με τον πιό οικονομικό τρόπο.  Ένας απλός ηλιακός που μπορεί να κοστίζει από 500 έως 1.000 ευρώ, έχει τη δυνατότητα να μας παρέχει δωρεάν ζεστό νερό για τα επόμενα 20 με 30 χρόνια. Για τη θέρμανση λειτουργεί «προθερμαίνοντας» το νερό του συστήματος θέρμανσης.

Η ελληνική βιομηχανία παραγωγής ηλιοθερμικών συστημάτων είναι πολύ γνωστή σε παγκόσμιο επίπεδο.

! 5 χρόνια 57

Πράσινο σπίτι & κτίριο


GREEN Katalog_t53-PRODUCTS:Test_BmwX1_72.qxd

28/11/2016

10:39 πμ

Σελίδα 58

green Katalog [Θερμομόνωση

[Ενεργειακά κουφώματα

H

T

σειρά ενεργειακών κουφωμάτων Basic Air plus® της Αluplast ανακυκλώνει τον αέρα, ενώ στο προφίλ του αλουμινίου δεν φαίνεται το σύστημα εξαερισμού, δίνοντας μια όμορφη εικόνα. Η θερμοκρασία ρυθμίζεται σωστά, ώστε να μην χάνεται άσκοπα η ζέστη μέσα από το σπίτι.

• Μειώνει το θόρυβο και ταυτόχρονα μονώνει το σπίτι από την υγρασία. • Προφέρει οικονομία: κρατάει όλη τη ζέστη μέσα στο σπίτι • Έχει εμφάνιση και υφή ξύλου • Προστατεύει από όλα τα μικρόβια

• Με τις καινούργιες προδιαγραφές των κανονισμών για την εξοικονόμηση • Πολύ ασφαλή σε περίπτωση διάρρηξης • Προστατεύουν από τη μούχλα και την υγρασία με σωστό εξαερισμό • Προσφέρουν ηχομόνωση

ο πάτωμα Quiet Walk της Fibrex Hellas μονώνει από θορύβους. Εφαρμόζεται και στο σαλόνι και στο δωμάτιο.

[Ενεργειακά χρώματα

Εξοικονόμηση

H

νέα σειρά ενεργειακών χρωμάτων Energy Save της Kraft κρατάει το σπίτι ζεστό το χειμώνα και δροσερό το καλοκαίρι, με αποτέλεσμα τη μειωμένη χρήση συστημάτων θέρμανσης και ψύξης.

• Αποθήκευση θερμότητας στις εσωτερικές επιφάνειες των τοίχων για να μοιραστεί στο χώρο αργότερα • Δεν γεμίζει υδρατμούς το σπίτι, άρα δεν προκαλείται υγρασία. • Σκοτώνει τα μικρόβια και απορροφά καυσαέρια και άλλες μυρωδιές

FIBREX HELLAS - 210 6847833 ALUPLAST - 2310 532901 DRUCKFARBEN ΕΛΛΑΣ - 210 5519500 58 5 χρόνια Πράσινο σπίτι & κτίριο


pathitiko ktirio:Test_BmwX1_72.qxd

4/2/2016

10:20 πμ

Σελίδα 3


GREEN Katalog_t53-PRODUCTS:Test_BmwX1_72.qxd

28/11/2016

10:40 πμ

Σελίδα 60

green Katalog [Αντλίες θερμότητας

N

έα γενιά θερμοσίφωνα ζεστoύ νερού της Klimatika με την ονομασία Κaliko TWH 300 EH της σειράς De Dietrich KALIKO και αντλία θερμότητας σε ένα σύστημα. Χωρίς εξωτερική μονάδα, με ένα μόνο σύστημα που εγκαθίσταται μέσα στο σπίτι.

• Αθόρυβο • Κατάλληλο για τοποθέτηση μέσα στο σπίτι • Εξοικονόμηση έως και 65%, συγκριτικά με έναν κανονικό θερμοσίφωνα • Μικρός όγκος

[Φυσικό αέριο

[Λέβητες οικονομίας

H

νέα σειρά του επίτοιχου λέβητα αερίου Condens 7000 W της Bosch, πέρα από μέγιστη οικονομία, προσφέρει άνεση στη θέρμανση μονοκατοικιών και διαμερισμάτων, με ποιοτικό εναλλάκτη υψηλής απόδοσης. Επίσης, καλύπτει τις πρόσφατες προδιαγραφές ασφαλείας.

Εξοικονόμηση

• Απόδοση 109% μέσω του εναλλάκτη • Φιλικό προς το περιβάλλον με ιδιαίτερα χαμηλές εκπομπές ρύπων • Εύκολο στη χρήση • Τηρεί τις νέες προδιαγραφές θέρμανσης

H

ΕΠΑ Αττικής προσφέρε χρηματοδοτικά προγράμματα για εγκατάσταση συστημάτων φυσικού αερίου είτε για όλη την πολυκατοικία, είτε για αυτόνομη θέρμανση σε κάθε διαμέρισμα. Δίνει την ευκαιρία για: • Άτοκη χρηματοδότηση σε κεντρικές θερμάνσεις κτιρίων • Χρηματοδότηση σε αυτόνομες συνδέσεις διαμερισμάτων (αυτόνομες θερμάνσεις) • Μηδενικά τέλη σύνδεσης στην περίπτωση κεντρικών συστημάτων θέρμανσης • Έκπτωση 50% για κεντρικές θερμάνσεις κτιρίων

KLIMATIKA - 210 6624526 ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΑΕΡΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ - 1133 ROBERT BΟSCH EΛΛΑΔΟΣ - 210 5701360 60 5 χρόνια Πράσινο σπίτι & κτίριο


Green_Pages_tx51:Test_BmwX1_72.qxd

29/7/2016

5:28 μμ

Σελίδα 1


GREEN Katalog_t53-PRODUCTS:Test_BmwX1_72.qxd

28/11/2016

10:40 πμ

Σελίδα 62

green Katalog [Αντλία θερμότητας

Η

Daikin Altherma EHBH-CB είναι μία αντλία θερμότητας αέρα/νερού μόνο για θέρμανση για οικίες χαμηλής κατανάλωσης. Τοποθετείται μέσα στο σπίτι, είναι καλαίσθητη και προσαρμόζεται παντού. Ξεχωρίζει γιατί έχει • Εσωτερική επιτοίχια μονάδα • Ενεργειακά αποδοτικό σύστημα • Τέλεια προσαρμογή για νέα κτίρια • Τις καλύτερες αποδόσεις για εξοικονόμηση κάθε εποχή • Συνδυάζεται με λειτουργία για ζεστό νερό

Εξοικονόμηση

[Λέβητας συμπύκνωσης πετρελαίου

O

λέβητας πετρελαίου Viessmann Vitoladens 300-C της Αέναος Α.Ε. έχει ένα σύστημα υψηλής αντοχής που δίνει μεγάλη διάρκεια ζωής χωρίς να σε βάζει σε μπελάδες για τη συντήρησή του. Έχεις οικονομία πάνω από 20% και ο χειρισμός του είναι απλά παιχνίδι. Επιπλέον χαρακτηριστικά

[Ηλιοθερμία και ζεστό νερό

M

ε το σύστημα του ηλιακού συλλέκτη της Olympic Εngineering and Consulting (oleng.eu) σταματάς να σκέφτεσαι το ζεστό νερό. Με οικονομικό τρόπο, έχεις ζεστό νερό όλη την ημέρα, μόνο από τον ήλιο, χωρίς να πληρώνεις τίποτα. • Σχεδόν μηδενικό κόστος λειτουργίας • Κάθε χρόνο εξοικονόμηση καυσίμων και χρημάτων έως και 60% • Συνδιασμός με το παλιό σύστημα θέρμανσης του σπιτιού σας • Τουλάχιστον 20 χρόνια απροβλημάτιστη λειτουργία

• Πραγματικός βαθμός απόδοσης 104% • Εύκολη χρήση με δυνατότητα ελέγχου από το κινητό τηλέφωνο • Οικονομική συντήρηση • Σύνδεση σε πλαστική ή μεταλλική καμινάδα • Χαμηλές εκπομπές αερίων

DAIKIN HELLAS - 210 8761300 ΑΕΝΑΟΣ ΑΕ - 2310 685252 OLYMPIC ENGINEERING & CONSULTING - 26210 26907 62 5 χρόνια Πράσινο σπίτι & κτίριο


10 TIPS:Test_BmwX1_72.qxd

29/7/2015

11:48

Page 1


GREEN Katalog_t53-PRODUCTS:Test_BmwX1_72.qxd

28/11/2016

10:42 πμ

Σελίδα 64

green Katalog [Σύστημα εξωτερικής θερμομόνωσης

[Σύστημα ενεργειακών κουφωμάτων

T

ο ενεργειακό κούφωμα AL450 της Aluminco σχεδιάστηκε για να ικανοποιήσει και τον πιο απαιτητικό που θέλει απόδοση και αξιοπιστία. Η στεγανοποίηση, η μέγιστη ασφάλεια και η μεγάλη ποικιλία λύσεων για κάθε σπίτι, είναι μερικά από τα βασικά χαρακτηριστικά του συστήματος. Είναι πιστοποιημένο και έτοιμο για να καλύψει τις πιο πρόσφατες προδιαγραφές στα θερμομονωτικά συστήματα.

T

ο Thermoprosopsis της εταιρείας Knauf, είναι το σύστημα εξωτερικής μόνωσης για κάθε κτίριο. Ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες του κάθε κτιρίου και τις απαιτήσεις σας, η Knauf προτείνει τρεις διαφορετικές επιλογές( Fine, Organic, Flex) για λεία επιφάνεια ή για μικρή και μεγάλη ελαστικότητα, καλύπτοντας κάθε ανάγκη κατασκευής. Τα 8 υλικά από τα οποία αποτελείται το σύστημα, λειτουργούν έτσι ώστε να κρατήσουν το σπίτι μακριά από υγρασία και θορύβους (θερμοηχομονωτικό).

• Θερμομόνωση και ηχομόνωση • Βέλτιστη στεγανοποίηση της κατασκευής • Πρωτότυπες λύσεις για το σχέδιο του αλουμινίου που θέλετε • Μέγιστη εξοικονόμηση ενέργειας

• Δεν θέλει επιπλέον βάψιμο • Χαμηλό κόστος • Αντοχή σε αντίξοες καιρικές συνθήκες • Γρήγορη εγκατάσταση

[Σύστημα θερμομόνωσης σωλήνων

H

Εξοικονόμηση

θερμομόνωση υψηλής απόδοσης έρχεται με το υλικό Isopipe TC από την εταιρεία Κ. Tζάνος που καταφέρνει να μονώνει άψογα τους σωλήνες με αποτέλεσμα να κρατά σε καλά επίπεδα τη θερμοκρασία και να διώχνει τη μούχλα. Η εξοικονόμηση από τη μόνωση των σωλήνων ήταν άγνωστη λύση αλλά τώρα είναι απολύτως απαραίτητο για ένα ενεργειακό σπίτι. • Εγγυημένη απόδοση • Εξαιρετική ελαστικότητα • Εύκολη και γρήγορη εφαρμογή • Υψηλή αντοχή • Εξαιρετική αντοχή στη φωτιά

KNAUF ΑΒΕΕ - 210 9310567 ΑLUMINCO AE - 22620 47000 Κ. ΤΖΑΝΟΣ ΑΕΒΕ - 210 2828603 64 5 χρόνια Πράσινο σπίτι & κτίριο

EΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ


Green_Pages_tx51:Test_BmwX1_72.qxd

29/7/2016

5:25 μμ

Σελίδα 1


EXOIKONOMISI info:Test_BmwX1_72.qxd

28/11/2016

10:07 πμ

Σελίδα 66

green info Pages ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗ 3i Κ. ΤΖΑΝΟΣ Α.Ε.Β.Ε. ΝΑΥΠΛΙΟΥ & ΔΑΣΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗ, ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ 2102828603 www.tzanos.gr ECOCOSMOS ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 55, 14342 Ν.ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ 2102530130 www.ecocosmos.com.gr FIBRAN ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ 37, ΑΝΟΙΞΗ, 2108142414 www.fibran.gr FIBREX HELLAS ΚΗΦΙΣΙΑΣ 32, 15125 ΑΘΗΝΑ 2106847833 www.fibrexhellas.gr

ΚΟΥΦΩΜΑΤΑ

ISOMAT 17ο ΧΛΜ.ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ - ΑΓ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, 2310576000, www.isomat.gr

THRAKON ΟΙΝΟΦΥΤΑ, ΒΟΙΩΤΙΑΣ 2262032970, www.thrakon.gr

NEON ENERGY 12ο ΧΛΜ.ΑΘΗΝΩΝ ΛΑΜΙΑΣ, ΜΕΤ/ΣΗ 2102837000 www.neonenergy.gr

ΑΝΔΡΕΟΥ ΑΕ ΚΙΑΠΕΚΟΥ, ΧΑΛΚΙΔΑ 2221079950, 2106255780 www.andreoy.gr

ROTA GLASS L.T.D. ΒΙ.ΠΕ.ΘΕΡΜΗΣ, ΘΕΣ/ΝΙΚΗ 2310465561-2 www.rotaglass.com.gr STOHELLAS Λ.ΜΕΓΑΡΙΔΟΣ & ΧΙΟΥ, ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ 2105570191 www.stohellas.gr

GLOBAL - ENERGY SOLUTIONS ΚΩΛΕΤΗ 25Β, ΘΕΣ/ΝΙΚΗ 2310510302 www.global-energy.eu

SNAP ΑΝΘΕΩΝ 53, ΑΘΗΝΑ, 210 2934767, www.snap.gr

ISELCO HELLAS ΕΠΕ Λ.ΑΘΗΝΩΝ 391 & ΖΩΣΙΜΑΔΩΝ, ΑΙΓΑΛΕΩ 2105317910-11 www.iselco.gr

TEPOSTONE 2ο ΧΛΜ. Λ.ΜΑΡΚ.-ΚΑΛΥΒΙΩΝ, ΚΑΛΥΒΙΑ 2299046470 www.tepostone.gr

ΒΛΑΧΟΣ MONOTIKI ΜΠΛΑΤΣΟΥΚΑ 17, ΚΑΡΔΙΤΣΑ, 2441026590 www.monotiki.gr Γ.ΚΥΖΗΡΙΔΗΣ ΑΒΕΕ ΚΩΝ/ΠΟΛΕΩΣ 23 & ΜΥΚΑΛΗΣ 38, ΠΕΙΡΑΙΑΣ, 2104116933-4 www.kiziridis.gr, www.kiziplast.gr MONOTIKA ΜΥΡΙΟΦΥΤΟΥ 30, ΑΙΓΑΛΕΩ 2102381855, www.monoseis-monotica.gr ΠΑΝΜΟNΩΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΟΥ 24, ΠΕΙΡΑΙΑΣ, 2104178249 www.sprayfoam.gr

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ADLER ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ 42, 14234 ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ 2102710884, 2310801564 adlergr@otenet.gr AKZONOBEL ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ 10, ΚΡΥΟΝΕΡΙ, 2108160160 www.interpon.com ΒΙΒΕΧΡΩΜ ΤΘ 4, ΕΛΕΥΣΙΝΑ 2105538700 www.vivechrom.gr BERLING ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, ΟΙΝΟΦΥΤΑ 2262031663 www.berling.gr BENJAMIN MOORE PAINTS ΝΑΠΟΛ. ΖΕΡΒΑ 18, ΓΛΥΦΑΔΑ 2106620713 www. benjaminmoore.gr CARMYCO ΟΙΝΟΦΥΤΑ, ΒΟΙΩΤΙΑΣ 2262032970 www.statuspaints.gr

66 5 χρόνια Πράσινο σπίτι & κτίριο

D&G TRADE S.A. Αγίου Αλεξάνδρου 7, Π. Φάληρο, 2109852910 www.dgtrade.gr DRUCKFARBEN KRAFT Λ. ΜΕΓΑΡΙΔΟΣ ΘΕΣΗ ΚΑΛΛΙΣΤΗΡΙ, ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ 2105519500 www.druckfarben.gr ELVAL COLOUR S.A. 3ο χλμ. Περ.Οδού Οινοφύτων, 2262053576 www.elval-colour.com ER-LAC Ε.Ο. ΑΘΗΝΩΝ-ΛΑΜΙΑΣ 34 ΧΛΜ ΑΥΛΩΝΑΣ 2295022146, www.erlac.gr MAPEI ΘΕΣΗ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΡΙΤΣΩΝΑΣ, 34100 ΧΑΛΚΙΔΑ, 2262071906 www.mapei.gr NanoPhos Τεχν. & Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου, 22920 69312 www.NanoPhos.com

ALOUSYSTEM ΘΕΣΗ ΚΥΡΙΛΛΟ, 19300 ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ, 2115550000 www.alousystem.gr

ALUSET

ALUMIL Λ.ΤΑΤΟΪΟΥ 327,ΑΧΑΡΝΑΙ, 2106298100, BI.ΠΕ. ΚΙΛΚΙΣ, 23410 79300 ΙΑΤΡΟΥ ΓΩΓΟΥΣΗ 8, ΝΕΑ ΕΥΚΑΡΠΙΑ, ΘΕΣ/ΝΙΚΗ 2310692472, 2310688310 www.alumilsolar.com

ELVAL COLOUR S.A.

ALUMINCO ΑΕ ΜΕΓΑΛΗ ΡΑΧΗ, ΟΙΝΟΦΥΤΑ, 2262047000 www.aluminco.com ALUPLAST ΟΙΚ.ΤΕΤΡ.53Β ΔΑ 8 ΒΙ.ΠΕ. ΣΙΝΔΟΣ, ΘΕΣ/ΝΙΚΗ 2310532901 www.aluplast.gr

ΛΑΚΚΑ ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ, ΜΕΓΑΡΑ, 2296089002 www.aluset.gr

GLOBAL - ENERGY SOLUTIONS ΟΙΝΟΦΥΤΩΝ – ΑΓ. ΘΩΜΑ ΚΩΛΕΤΗ 25Β, ΘΕΣ/ΝΙΚΗ ΟΙΝΟΦΥΤΑ, 2310510302 2262053576 www.global-energy.eu www.elval-colour.com FOTAGON EΤΕΜ Α.Ε. ΘΕΡΜΑΙΚΟΥ 13 ΗΡΩΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΠΟΛΙΧΝΗ, ΘΕΣ/ΝΙΚΗ, 1-4, ΜΑΓΟΥΛΑ 2311212075 2104898605 www.fotagon.gr www.etem.gr KAPTAIN EUROPA ΚΛΕΙΣΘΕΝΟΥΣ 126, Λ.ΚΗΦΙΣΙΑΣ 108, ΑΓ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΟΥΣΙ 2221032430, www.kaptain.gr 2262032202 3ο ΧΛΜ. ΠΕΡ.ΟΔΟΥ

REHAU Λ.ΠΑΙΑΝ.-ΜΑΡΚ/ΛΟΥ, ΠΑΙΑΝΙΑ 2106682500 www.rehau.com

www.profil.gr

Νέο σύστημα 76 AD MD Συντελεστής 1,1- 0,89 Πιστοποίηση Passiv Haus

NOBEL LACK ΒΙΟΜ.ΠΕΡΙΟΧΗΝΤΑΜΠΑΣΗ, ΟΙΝΟΦΥΤΑ, 2262031385 www.nobellack.gr

VITEX ΤΘ 139 Ημερος Τόπος, Ασπρόπυργος, 2105589400 www.vitex-hermes.gr

TEXAL 48η ΟΔΟΣ, ΑΡ. 3 ΒΙΟ.ΠΑ. ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ, 13341, 2102402262, 2102474884 www.texal.gr AΦΟΙ Γ. ΚΕΧΑΪΔΗ Α.Ε.Ε 8ο ΧΛΜ ΚΟΖΑΝΗΣΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ, 2461045310-1 www.afoikechaidi.gr

THRAKON ΟΙΝΟΦΥΤΑ, ΒΟΙΩΤΙΑΣ 2262032970, www.thrakon.gr VECHRO ΛΙΟΣΙΩΝ 302, 11145 ΑΘΗΝΑ, 2104816101-3 www.vechro.gr

EXALCO ΑΕ 5ο ΧΛΜ Ε.Ο. ΛΑΡΙΣΑΣΑΘΗΝΑΣ, ΛΑΡΙΣΑ 2410688688, 2410688736 www.exalco.gr

Ζ ΚΑΠΠΑ

Profine Hellas Φώτης Λούκας Τηλ: 2333041771 Κιν: 6944312696 kbegr@otenet.gr www.kbe.de

ΕΓΓΛΕΖΟΣ ΧΡΩΜΑ Α.Ε ΑΧΙΛΛΕΩΣ 77,Π.ΦΑΛΗΡΟ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΤΖΑΜΙΑ 2109827797 GLOBAL - ENERGY SOLUTIONS ΚΩΛΕΤΗ 25Β ΘΕΣ/ΝΙΚΗ 2310510302, www.egglezos.gr www.global-energy.eu ΧΡΩΤΕΧ ΥΑΛΟΤΕΧΝΙΚΗ - ΛΟΥΣΗΣ ΜΑΡΝΗ 39, ΑΘΗΝΑ ΧΡΗΣΤΟΣ 8011152300 Λ.ΠΕΝΤΕΛΗΣ 9, ΜΕΛΙΣΣΙΑ, 2108031490, www.lousis.gr www.chrotex.com

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΔΗΜ. ΤΡΥΠΙΑ 29 ΑΘΗΝΑ 2106894971, 6942486357 www.kamitsakis-group.gr

TSANTILAS GLASS L.T.D. ΠΕΟ ΑΘΗΝΩΝ-ΘΗΒΩΝ, ΜΑΝΔΡΑ, 2105550592 www.tsantilasglass.gr ΣΗΦΑΚΗΣ GLASS ΡΟΙΔΗ 15 ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ, 2105766408-9 www.sifakisglass.gr


EXOIKONOMISI info:Test_BmwX1_72.qxd

28/11/2016

11:56 πμ

Σελίδα 67

Εξοικονόμηση ΑΝΤΛΙΕΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ & A/C ABB 13o χλμ ΑΘΗΝΩΝΛΑΜΙΑΣ, ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ 2102891500 www.abb.gr ADTHERM Τ.ΤΕΡΖΟΠΟΥΛΟΥ 8, ΚΑΤΕΡΙΝΗ, 2351026796 www.adtherm.gr AGELOPOULOS GROUP Π.ΡΑΛΛΗ 445, 18450 ΝΙΚΑΙΑ, 2104257000 www.agelopoulos.gr ALPHA GRISSIN 16o χλμ. Λ. ΛΑΥΡΙΟΥ, 19002 ΠΑΙΑΝΙΑ 2126875400 www.alphagrissin.gr ANDRIANOS ΠΛΑΤΩΝΟΣ 30, 24100 ΚΑΛΑΜΑΤΑ, 2721023124 www.andrianos.gr BAILOS CLIMATENERGY Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ 102, ΠΑΤΡΑ, 2610325109 www.bailos.gr BAUTHERM Χαλκιδικής 100, Θεσ/νίκη 2310850976 www.bautherm.gr BIG SOLAR Λ. ΝΑΤΟ 100, ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ, 210-5509000 www.bigsolar.gr BELIMO ΛΥΣΙΟΥ 11, ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ 2109714722 CALDA ENERGY AEBE ΤΑΤΟΪΟΥ 100, 14452 ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ 2102843176-7 www.calda.gr CARRIER AHI Λ. ΚΗΦΙΣΟΥ 18, Αθήνα 2106796300 www.ahi.carrier.gr CLOCKWORK ENERGY Λ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ 150, ΠΕΥΚΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 2310225177 www.clockwork-energy.gr CLIMATISM Λ. ΒΟΥΛΙAΓΜΕΝΗΣ 148, ΓΛΥΦΑΔΑ, 2108981130 www.climatism.gr CLIMA HELLAS ΛΕΩΦ. ΠΟΣΕΙΔΩΝΟΣ 21, ΜΟΣΧΑΤΟ, 2104836273-4 www.climahellas.gr COCΟON ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΔΗΜΑΡΑΚΗ 20, 11855 ΒΟΤΑΝΙΚΟΣ, 2117109382-3 www.cocoon.gr

COPCO - ΚΩΣΤΑΚΗΣ ΠΕΤΡΟΣ & ΣΙΑ ΟΕ ΗΛΕΙΑΣ 36, ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ 2104946298-296 www.copco.gr DAIKIN ΑΓ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ 50, ΜΑΡΟΥΣΙ 2108761315 www.daikin.gr DELPHIS S.E ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ 2, ΚΗΦΙΣΙΑ, 2106209929 www.delphisgroup.gr DIMAKIS SA ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ 73, ΘΕΣ/ΝΙΚΗ, 2310848845 www.e-dimakis.gr ECOENERGIA A.E. ΣΟΥΛΙΟΥ 48, 55134, ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ 2310322972, 2310321276 www.ecoenergia.gr ECOFER ΙΘΩΜΗΣ 6 & ΗΡΩΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΟΥ, 15231 ΧΑΛΑΝΔΡΙ 2106715510 www.ecofer.gr ECO FRIENDLY SOLUTIONS ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΜΠΕΝΑΚΗ 38, 10678 ΑΘΗΝΑ, 2103836440 www.ecofriendly.com.gr ELECTROTECH POWER SYSTEMS ΥΨΗΛΑΝΤΟΥ 81, 18758 ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ ΠΕΙΡΑΙΑΣ, 2104321398 www.electrotech.gr

HITACHI DIGITAL MEDIA GROUP Λ.ΚΗΦΙΣΙΑΣ 364 & ΔΕΛΦΩΝ 1, ΧΑΛΑΝΔΡΙ, 2106837200 www.hitachi-eu.com I –CONCEPT Λ. Λαυρίου 86Α, 19002 Παιανία, 2106626584 www.i-concept.gr KLIMATIKA ΒΑΣ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 281, ΚΟΡΩΠΙ, 2106624526 www.klimatika.gr INVENTOR ΘΟΥΚΙΔΙΔΟΥ 2 & ΠΑΡΟΔΟΣ 24ο ΧΛΜ Ε.Ο. ΑΘΗΝΩΝΛΑΜΙΑΣ, 14565 ΑΓΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ 2113003300 www.inventor.gr LEOMAT ΑΕΒΕ ΛΕΝΟΡΜΑΝ 245, 10225 ΑΘΗΝΑ 2105612458 www.leomat.gr LG ELECTRONICS HELLAS ΕΘΝΑΡΧΟΥ ΜΑΚΑΡΙΟΥ 1 Π. Φάληρο, 210-4800553 www.lg.com/gr

MENERGA ΛΥΣΙΟΥ 11, ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ 2109714722, www.menerga.gr NEON ENERGY ΘΕΣΗ ΚΥΡΙΛΛΟ, ENERBIS Μ.Ε.Π.Ε. 19300 ΒΙ.ΠΕ., ΜΑΡΙΝΟΥ ΑΝΤΥΠΑ 14, ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ 2109736230, ΑΤΤΙΚΗΣ, www.enerbis.gr 2102837000 www.neonenergy.gr ERGON EQOUIPMENT AETE Κλεισθένους 102 & NANODOMI Παπαφλέσσα 2 ΓΕΡΑΚΑΣ, ΑΣΚΛΗΠΙΟΥ 109, 2106049420 11472 ΑΘΗΝΑ, www.ergon.com.gr 210-3629581 www.nanodomi.com FG EUROPE NIPPON Λ.ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ 128, Λ. ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ 110, 16674, ΓΛΥΦΑΔΑ, 15344 ΓΕΡΑΚΑΣ, 2109696500 2106654861 www.fgeurope.gr www.nipponsa.gr FN-SMART SYSTEMS A.E ROBERT BOSCH A.E. ΑΝΑΞΑΓΟΡΑ 1, 14342 ΕΡΧΕΙΑΣ 37, 19400 Ν.ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ ΚΟΡΩΠΙ, 2105701410 2102589885-6 www.bosch.gr www.smartsystems.gr www.buderus.gr GLOBAL - ENERGY SAMSUNG ELECTRONICS SOLUTIONS HELLAS S.A. ΚΩΛΕΤΗ 25Β, ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 24Α, ΜΑΡΟΥΣΙ 2310510302 www.samsung.com www.global-energy.eu SIELINE GAS STUDIO ΣΥΓΓΡΟΥ 2 & Ι. ΠΑΣΑΛΙΔΗ 10, ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ, 15232 Κ. ΤΟΥΜΠΑ ΧΑΛΑΝΔΡΙ, 2310941066 2106830351-2 www.sieline.gr www.gasstudio.gr

SYSTEMAIR ΑΣΤΡΟΥΣ 13, 13121 ΙΛΙΟΝ, 2105789766 www.systemair.gr ΤΕΝΟΡΑ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε. Λ. ΑΘΗΝΩΝ 50 ΑΘΗΝΑ, 2105244000 www.tournikiotisgroup.gr THINK CLIMA ΕΥΡΥΒΙΑΔΟΥ 4, 54638 ΘΕΣ/ΝΙΚΗ, 2310953390 www.thinkclima.gr TOYOTOMI Λ. ΚΗΦΙΣΟΥ 6, 12242 ΑΙΓΑΛΕΩ, 2105386400 www.gedsa.gr/toyotomi.htm TRANE ΕΛΛΑΣ ΑΕ ΕΡΙΦΥΛΗΣ 18, 15232 ΧΑΛΑΝΔΡΙ, 2108112222 www.trane.com TSITSOS CLIMA ΑΡΙΣΤΕΙΔΟΥ 22, ΕΛΕΥΣΙΝΑ, 2105548414 www.tsitsos.gr UPOSYSTEMS ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ 40, 14565 ΑΓ. ΣΤΕΦΑΝΟΣ 2109400343 www.uponor.gr WILO HELLAS ABEE ΑΓ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ 80, ΑΝΟΙΞΗ, 2106248305, www.wilo.gr WOLF GMBH ΗΦΑΙΣΤΙΩΝΟΣ 17 & ΔΑΜΩΝΟΣ, 55535 ΠΥΛΑΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 2310322000

YIAMCO ENGINEERING ΧΑΝΙΩΝ 1Α, 14123 ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ, 2102284500 www.yiamco.gr ΑΛΦΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ REIN HAUS ΣΠΑΡΤΗΣ 90, 17675 ΚΑΛΛΙΘΕΑ, 210 9577207 www.reinhaus.gr Α. ΠΑΠΠΑΣ ΕΠΕ Λ.ΚΗΦΙΣΟΥ 48, 12241 ΑΙΓΑΛΕΩ, 2105624054 www.pappasclima.gr ΑΦΟΙ ΖΑΦΕΙΡΙΑΔΗ Ο.Ε. ΝΕΟΣ ΣΚΟΠΟΣ, ΣΕΡΡΕΣ 2321032500 www.tritherma.gr ΑΦΟΙ Κ. ΜΑΥΡΟΥ Ο.Ε. ΙΦΙΓΕΝΕΙΑΣ 61, Ν. ΙΩΝΙΑ 2102714029, 2102776431 www.mavrouafoi.gr ΑΦΟΙ ΧΟΥΡΣΟΥΛΙΔΗ Ο.Ε. ΠΙΕΡΙΩΝ 136, 59100 ΒΕΡΟΙΑ, 2331024850 www.xoursoulidis.com ΒΙΟΣΩΛ 1η & 18η Οδός ΒΙΟ.ΠΑ. ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ 2103410000 www.biossol.gr ΔΙΑΘΕΡΜΙΚΗ ΑΕ ΒΑΚΧΟΥ 20, ΘΕΣ/ΝΙΚΗ 2310535975, 2310536696 www.diathermiki.gr

ΜΥΓΙΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΟΥ 7, ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ, 2310453960 www.alphaenergiaki.gr

ΔΙΑΤΕΚ Ο.Ε. ΕΒΡΟΥ 8, 12243 ΑΙΓΑΛΕΩ, ΟΙΚΟΕΝΕΡΓΕΙΑ Ε.Π.Ε. 2105691199 3ο ΧΛΜ. Ε.Ο. www.diatek.gr ΘΕΣ/ΚΗΣ – ΑΘΗΝΩΝ, ΗΛΙΑΔΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΑΛΟΧΩΡΙ, 54628, ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ 2, 2310813287 ΠΙΚΕΡΜΙ 2106039795 www.ikoenergia.gr www.heliadaenergy.com ΟΛΕΦΙΝΗ Α.Ε.Β.Ε. ΘΕΡΜΟΓΚΑΖ ΜΕΓΑΡΑ ΑΤΤΙΚΗΣ Λ. ΑΝΘΟΥΣΗΣ 12, 15351 2296027624 ΠΑΛΛΗΝΗ, 2106665552 www.olefini.gr www.thermogas.gr

5 χρόνια 67 Πράσινο σπίτι & κτίριο


EXOIKONOMISI info:Test_BmwX1_72.qxd

28/11/2016

11:57 πμ

Σελίδα 68

green info Pages ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ

ADTHERM Τ.ΤΕΡΖΟΠΟΥΛΟΥ 8, ΚΑΤΕΡΙΝΗ, 2351026796 www.adtherm.gr

ANDRIANOS ΠΛΑΤΩΝΟΣ 30, ΚΑΛΑΜΑΤΑ, 2721023124 www.andrianos.gr ARISTON THERMO ΜΑΤΖΑΓΡΙΩΤΑΚΗ 4, ΚΑΛΛΙΘΕΑ, 2109512922 www.ariston.com BABALIS ENERGY ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ 248, ΧΟΛΑΡΓΟΣ, 2106543889 www.babalis-energy.gr CALORIA Α.Β.Ε.Ε. ΑΘΗΝΑ, 2106628068 ΘΕΣ/ΝΙΚΗ,2310328062 www.caloria.gr DIMAKIS SA ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ 73, ΘΕΣ/ΝΙΚΗ, 2310848845 www.e-dimakis.gr ENERGAS ΣΩΚΡΑΤΟΥΣ 19, 55134 ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ, 2310486684 ΠΕΡΑΙΑ, 2392400400 www.energasgroup.com ECOFER ΙΘΩΜΗΣ 6 & ΗΡΩΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΟΥ, 15231 ΧΑΛΑΝΔΡΙ, 2106715510 www.ecofer.gr ENERGY SAVING ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΟΥ 2, 11146 ΓΑΛΑΤΣΙ, 2102220515 www.energy-saving.gr

ERDGAS E&C ΕΠΙΓΕΝΟΥΣ 20, ΑΘΗΝΑ, 210 2801210 www.erdgas.gr GLOBAL - ENERGY SOLUTIONS ΚΩΛΕΤΗ 25Β, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2310510302 www.global-energy.eu GAS STUDIO Ι.ΠΑΣΑΛΙΔΗ 10, Κ.ΤΟΥΜΠΑ, ΘΕΣ/ΚΗ 2310941066 www.gasstudio.gr ICON GROUP Λ.ΙΩΝΙΑΣ 155, ΑΘΗΝΑ 2108314387 www.iconstruction.gr KLIMATIKA ΒΑΣ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 281, ΚΟΡΩΠΙ, 2106624526 www.klimatika.gr

ΑΦΟΙ Κ. ΜΑΥΡΟΥ Ο.Ε. ΙΦΙΓΕΝΕΙΑΣ 61, Ν. ΙΩΝΙΑ, 2102714029,2102776431, www.mavrouafoi.gr ΔΕΠΑ Ν.ΗΡΑΚΛΕΙΟ,ΑΘΗΝΑ 2102701254, www.depa.gr ΕΠΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΛΕΩΦ. ΑΘΗΝΩΝ 31-33 & ΣΠ. ΠΑΤΣΗ, ΑΘΗΝΑ, 2103406000 www.aerioattikis.gr

ΕΠΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ 219, ΛΑΡΙΣΑ 801 801 801 2, 2410 680400 www.epathessalia.gr ΕΠΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΟΥ 256 ΚΑΙ Δ. ΓΛΗΝΟΥ 7, ΜΕΝΕΜΕΝΗ, ΘΕΣ/ΝΙΚΗ 80111953000, 2310 584444 www.epathessaloniki.gr

ΔΙΑΤΕΚ Ο.Ε. ΕΒΡΟΥ 8, 12243 ΑΙΓΑΛΕΩ 2105691199, www.diatek.gr ΚΑΝΕΛΛΑΚΗΣ ΑΕ ΜΟΜΦΕΡΑΤΟΥ 2, 11473 ΠΕΔΙΟΝ ΑΡΕΩΣ AΘHNA 210 6428914 www.kanellakis-sa.gr

ECOFER ΙΘΩΜΗΣ 6 & ΗΡΩΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ, ΧΑΛΑΝΔΡΙ, 210675510 www.ecofer.gr

KLIMATIKA ΒΑΣ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 281, 19400 ΚΟΡΩΠΙ 2106624526 www.klimatika.gr

WILO HELLAS ABEE ΑΓ.ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ 80, 14569 ΑΝΟΙΞΗ, 2106248305, www.wilo.gr

FN-SMART SYSTEMS A.E ΑΝΑΞΑΓΟΡΑ 1, 14342 Ν.ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ 2102589885-6 www.smartsystems.gr

LEOMAT ΑΕΒΕ ΛΕΝΟΡΜΑΝ 245, 10225 ΑΘΗΝΑ2105612458 www.leomat.gr

NEW ENERGY TECH ΧΡ. ΣΜΥΡΝΗΣ 22, ΠΕΥΚΗ, 2121003694 www.newenergytech.gr ROBERT BOSCH A.E. ΕΡΧΕΙΑΣ 37, ΚΟΡΩΠΙ, 2105701410, www.bosch.gr www.buderus.gr

ΛΕΒΗΤΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ 3i Κ. ΤΖΑΝΟΣ Α.Ε.Β.Ε. ΝΑΥΠΛΙΟΥ & ΔΑΣΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗ, 14452 ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ 2102828603 www.tzanos.gr ADTHERM Τ.ΤΕΡΖΟΠΟΥΛΟΥ 8, ΚΑΤΕΡΙΝΗ, 2351026796 www.adtherm AVANT-GARDE ENERGY M.ΕΠΕ ΑΝΔ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ 28Α & ΒΡΥΟΥΛΩΝ, Α.ΙΩΑΝΝΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 2314319395 www.ag-energy.gr

ATHENS PELLET CENTER Ν.ΧΑΤΖΗΠΕΤΡΟΥ 50, ΑΧΑΡΝΑΙ 2102405765, www.pelletcenter.gr AXIVEN ΧΕΙΜΑΡΑΣ 3, Ν.ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ 2102027960, 18220 www.axivenbuildingcare.com BAILOS CLIMATENERGY Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ 102, ΠΑΤΡΑ, 2610325109 www.bailos.gr

COPCO - ΚΩΣΤΑΚΗΣ ΠΕΤΡΟΣ & ΣΙΑ ΟΕ ΗΛΕΙΑΣ 36, ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ 2104946298-296 www.copco.gr CLIMATISM Λ.ΒΟΥΛΙAΓΜΕΝΗΣ 148, 16674 ΓΛΥΦΑΔΑ 2108981130 www.climatism.gr

DIMAKIS SA ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ 73, 54642 BIO ENERGA 24ο ΧΛΜ. Λ. ΜΑΡΑΘΩΝΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2310848845 AGELOPOULOS GROUP 228,19009 ΡΑΦΗΝΑ Π. ΡΑΛΛΗ 445, www.e-dimakis.gr 2294076337, ΝΙΚΑΙΑ, 2104257000 6977225227 ECOENERGIA A.E. www.agelopoulos.gr www.bioernerga-tzakia.gr ΣΟΥΛΙΟΥ 48, ANDRIANOS CALDA ENERGY AEBE ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ, ΤΑΤΟΪΟΥ 100, 14452 ΠΛΑΤΩΝΟΣ 30, 24100 2310322972, ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΛΑΜΑΤΑ, 2310321276 2102843176-7 2721023124 www.ecoenergia.gr www.calda.gr www.andrianos.gr

68 5 χρόνια Πράσινο σπίτι & κτίριο

HMT ΜΕΝΕΛΑΟΥ 75, ΚΑΛΛΙΘΕΑ, 2109516222 www.hmtechniki.com GLOBAL - ENERGY SOLUTIONS ΚΩΛΕΤΗ 25Β, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2310510302 www.global-energy.eu KAS GROUP ΣΩΤΗΡΑΚΗΣ ΠΑΠΑΔΟΣ ΓΕΡΑΣ, ΛΕΣΒΟΥ, 2251084580 www.kas.com.gr

LEROY MERLIN GREECE /SGB SA ΛΕΩΦ. ΚΗΦΙΣΙΑΣ 44, ΚΤΙΡΙΟ Α, ΜΑΡΟΥΣΙ, 210 6256224, www.leroymerlin.gr

YIAMCO ENGINEERING ΧΑΝΙΩΝ 1Α, 14123 ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ, 2102284500 www.yiamco.gr Α. ΠΑΠΠΑΣ ΕΠΕ Λ.ΚΗΦΙΣΟΥ 48, 12241 ΑΙΓΑΛΕΩ, 2105624054 www.pappasclima.gr ΑΛΕΞΙΟΥ Ο.Ε. ΠΑΡΓΑ, 48060 2684031102, 6944453517 www.alexiouparga.gr

ROBERT BOSCH A.E. ΕΡΧΕΙΑΣ 37, ΚΟΡΩΠΙ 2105701410, www.bosch.gr ΔΙΑΘΕΡΜΙΚΗ ΑΕ ΒΑΚΧΟΥ 20, ΘΕΣ/ΝΙΚΗ www.buderus.gr 2310535975, 2310536696 SIELINE www.diathermiki.gr ΣΥΓΓΡΟΥ 2 & ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ ΚΑΝΕΛΛΑΚΗΣ ΑΕ ΧΑΛΑΝΔΡΙ, ΜΟΜΦΕΡΑΤΟΥ 2, 11473 2106830351-2 ΠΕΔΙΟΝ ΑΡΕΩΣ, 2106428914 www.sieline.gr www.kanellakis-sa.gr


EXOIKONOMISI info:Test_BmwX1_72.qxd

28/11/2016

11:58 πμ

Σελίδα 69

Εξοικονόμηση ΗΛΙΟΘΕΡΜΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ 3DS ENERGY ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ 14, ΘΕΣ/ΝΙΚΗ, 2310321558 www.3ds.com.gr A.S.T. / ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ Ν. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ Λ.ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ 170, 13671 ΑΧΑΡΝΑΙ 2102443790, www.a-s-t.gr ΑΛΦΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ REIN HAUS ΣΠΑΡΤΗΣ 90, ΚΑΛΛΙΘΕΑ, 210 9577207, www.reinhaus.gr

CALDA ENERGY AEBE ΤΑΤΟΪΟΥ 100, 14452 ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ 2102843176, www.calda.gr

ECOFER ΙΘΩΜΗΣ 6 & ΗΡΩΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΟΥ, 15231 ΧΑΛΑΝΔΡΙ, 2106715510 www.ecofer.gr

CALPAK ΛΕΩΦ.ΣΥΓΓΡΟΥ 9, ΑΘΗΝΑ, 2109247250, www.calpak.gr

FN-SMART SYSTEMS A.E ΑΝΑΞΑΓΟΡΑ 1, 14342 Ν.ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ 2102589885-6 www.smartsystems.gr

CLIMATISM Λ.ΒΟΥΛΙAΓΜΕΝΗΣ 148, 16674 ΓΛΥΦΑΔΑ 2108981130 AGELOPOULOS GROUP www.climatism.gr COSMOSOLAR Π.ΡΑΛΛΗ 445, ΝΙΚΑΙΑ, 2104257000 210 9705065 www.agelopoulos.gr ΑΡΕΟΠΟΛΕΩΣ 12, ΚΗΦΙΣΙΑ AMCOR-ΡΟΥΣΣΑΚΗΣ 2103479414 7ο ΧΛΜ ΕΘΝ.ΟΔΟΥ www.cosmosolar.gr ΑΘΗΝΩΝ-ΛΑΜΙΑΣ, ΜΑΙΑΝΔΡΟΥ 81Β Ν.ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ 2102528740-1 www.amcor.gr ANDRIANOS ΠΛΑΤΩΝΟΣ 30, ΚΑΛΑΜΑΤΑ, 2721023124 www.andrianos.gr AVANT GARDE ENERGY Μ.Ε.Π.Ε. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ 28Α & ΒΡΥΟΥΛΩΝ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2314319395, 6936947950 www.ag-energy.gr

COPCO - ΚΩΣΤΑΚΗΣ ΠΕΤΡΟΣ & ΣΙΑ ΟΕ ΗΛΕΙΑΣ 36, ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ 2104946298-296 www.copco.gr DIANA SOLAR ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΠΟΥΡΤΖΙ, 34100 ΧΑΛΚΙΔΑ, 2221053760 www.diana-solar.gr DIMAKIS SA ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ 73, ΘΕΣ/ΝΙΚΗ, 2310848845 www.e-dimakis.gr

GAUZER Δ.ΘΕΟΔΩΡΑ 26, 14452 ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ 2102812518 www.gauzer.gr GLOBAL - ENERGY SOLUTIIONS ΚΩΛΕΤΗ 25Β ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2310510302 www.global-energy.eu GREEN SOLAR VACUUM ΕΥΟΣΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 2310953421 www.green-solar.net ILIOFAR ΕΛ.ΦΥΤΑ 18, ΑΧΑΡΝΑΙ, 2102465298 www.iliofar.gr MEGASUN-ΗΛΙΟΑΚΜΗ ΝΕΑ ΖΩΗ, ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ 2105535624 www.helioakmi.gr

MELPO ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 9, ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑ 2105611846 www.melpo.gr

SOL Ε.Π.Ε Ι. ΡΑΛΛΗ 19, 14452 ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ 2102843376 www.sonne.gr

NOBEL ΞΥΛΙΝΑΚΗΣ ΝΕΡΑΤΖΟΥΛΑΣ 23, ΑΧΑΡΝΑΙ, 2102404051 www.nobel.gr

SOL VIOLARIS ΑΓ.ΘΩΜΑ 125, 19002 ΠΑΙΑΝΙΑ, 2106634575 www.sol-violaris.gr

PRISMA-THERM ΑΓΙΟΥ ΜΗΝΑ 21, ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ 2105570250 www.prismatherm.com

SOLE S.A. ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ & ΛΕΥΚΤΡΩΝ, ΑΧΑΡΝΑΙ, 2102389500 www.eurostar-solar.com

REFLEX HELLAS A.E. Λ.ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ 165, 17237 ΔΑΦΝΗ 2106714737 www.reflex.de ROBERT BOSCH A.E. ΕΡΧΕΙΑΣ 37, ΚΟΡΩΠΙ 2105701410, www.bosch.gr www.buderus.gr

SOLAR VACUUM Λ.ΑΘΗΝΩΝ 246, 12462 ΧΑΪΔΑΡΙ, 2105814256 www.solarvacuum.gr THEROS Ι. ΚΑΡΑΒΕΛΑ ΠΕΡΙΒΟΛΙΑ, ΛΕΥΚΑΔΑ 2645022299 www.theros.gr

ROMINA ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ & ΙΕΡΑ ΟΔΟΣ, ΑΙΓΑΛΕΩ, 2105988941 www.romina.com.gr

WILO HELLAS ABEE ΑΓ.ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ 80, 14569 ΑΝΟΙΞΗ, 2106248305 www.wilo.gr

SIELINE ΣΥΓΓΡΟΥ 2 & ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ, ΧΑΛΑΝΔΡΙ, 2106830351-2 www.sieline.gr

ΑΦΟΙ Κ. ΜΑΥΡΟΥ Ο.Ε. ΙΦΙΓΕΝΕΙΑΣ 61, Ν. ΙΩΝΙΑ 2102714029, 2102776431 www.mavrouafoi.gr

ΔΙΑΤΕΚ Ο.Ε. ΕΒΡΟΥ 8, 12243 ΑΙΓΑΛΕΩ 2105691199, www.diatek.gr ΗΛΙΑΔΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ 2, ΠΙΚΕΡΜΙ 2106039795 www.heliadaenergy.com ΘΕΡΜΟΓΚΑΖ Λ.ΑΝΘΟΥΣΗΣ 12, 15351 ΠΑΛΛΗΝΗ, 2106665552 www.thermogas.gr ΚΑΝΕΛΛΑΚΗΣ ΑΕ ΜΟΜΦΕΡΑΤΟΥ 2, 11473 ΠΕΔΙΟΝ ΑΡΕΩΣ 210 6428914 www.kanellakis-sa.gr ΜΑΛΤΕΖΟΣ Λ. ΑΜΦΙΘΕΑΣ 55, Π. ΦΑΛΗΡΟ 2109402015 www.maltezos.gr ΜΥΓΙΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΟΥ 7 ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ 2310453960 www.alphaenergiaki.gr

5 χρόνια 69 Πράσινο σπίτι & κτίριο


GREEN KATALOG.T53_12SEL_KATHGORIES:Test_BmwX1_72.qxd

green

28/11/2016

12:04 μμ

Σελίδα 70

Katalog

Σ

το Smart Home, όλες οι «έξυπνες» συσκευές μιας κατοικίας συνδέονται σε ένα σύστημα, το οποίο ελέγχει θέρμανση και ψύξη, τις λευκές συσκευές, τον φωτισμό, τα ρολλά και τον συναγερμό από το κινητό ή το tablet.

«Έξυπνοι» αυτοματισμοί

 Μπορεί να προσφέρει εξοικονόμηση ως 50% με έλεγχο της θερμοκρασίας σε κάθε χώρο ή και μέχρι 60% με έλεγχο του φωτισμού του κτιρίου.

 Με το πάτημα ενός πλήκτρου μπορεί να «ασφαλίσει» το σπίτι κλείνοντας φώτα, ρολλά, τηλεοράσεις κλπ. Και να ενεργοποιήσει το συναγερμό.

 Επίσης μπορεί να δώσει εντολή στο κλιματιστικό να λειτουργήσει ώστε να δροσίσει το σπίτι και να στο πλυντήριο να ξεκινήσει να δουλεύει με το χαμηλή τιμή ρεύματος.  Οι «έξυπνοι» αυτοματισμοί είναι ευέλικτοι , επεκτάσιμοι και προσαρμόζονται συνεχώς στις ανάγκες του ιδιοκτήτη τους.

Μέχρι το 2020, το 80% των συμβατικών μετρητών ρεύματος, αναμένεται να έχει αντικατασταθεί από «έξυπνους» μετρητές, ενώ εκτιμάται ότι θα έχουν διασυνδεθεί μέχρι και 26 δισεκατομμύρια συσκευές.

Green & economy Buildings

LED Φωτισμός

Ο

ι νέας τεχνολογίας LED λαμπτήρες βελτιώνουν θεαματικά την απόδοση του φωτισμού ενώ βοηθάνε καταλυτικά στην μείωση των εξόδων για ηλεκτρικό ρεύμα.

Η αντικατάσταση των παλαιών λαμπτήρων είναι απλή, χωρίς επεμβάσεις στα φωτιστικά σώματα, αρκεί να γνωρίζουμε την ισχύ και τον τύπο χρειαζόμαστε. 70 5 χρόνια Πράσινο σπίτι & κτίριο

Η χρήση των λαμπτήρων LED, οδηγεί σε μείωση της κατανάλωσης τους ρεύματος , σε ποσοστό 80-90%, σε σχέση με τους συμβατικούς λαμπτήρες πυρακτώσεως και σε ποσοστό 50-75% σε σχέση με τους ηλεκτρονικούς λαμπτήρες οικονομίας. Έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής, μεγαλύτερη από 25-50.000 ώρες (5 έως 7 φόρες μεγαλύτερη από τους λαμπτήρες φθορισμού), ενώ προκαλούν ελάχιστη παραγωγή θερμότητας. Ενδεικτικά σε ένα σπίτι όταν αλλάζουμε λαμπτήρες συμβατικούς με LED, αποσβένουμε την αξία αγοράς σε 2 έως 6 μήνες, με αναμένα φώτα κατά μέσο όρο 5 ώρες ανά ημέρα. Σε επαγγελματικούς χώρους, η απόσβεση κυμαίνεται σε 5-8 μήνες όταν η λειτουργία τους είναι μεταξύ 8 και 12 ωρών. 4Επιλέγουμε λαμπτήρες με τουλάχιστον 2 χρόνια εγγύηση και από καταστήματα που μπορούν να δόσουν τεχνικές οδηγίες και κατευθύνσεις. Υπάρχουν λαμπτήρες LED πλέον που αντικαθιστούν σχεδόν όλους τους τύπους συμβατικών λαμπτήρων.


GREEN KATALOG.T53_12SEL_KATHGORIES:Test_BmwX1_72.qxd

28/11/2016

12:07 μμ

Σελίδα 71

Green & economy Buildings

Τ

Σύγχρονα κλιματιστικά

α σύγχρονα κλιματιστικά παράγουν καθαρό, υγιεινό φρέσκο αέρα χειμώνα καλοκαίρι και όλα αυτά με πολύ λίγα έξοδα. Δεν πρόκειται για συσκευές που απλώς ψύχουν τον αέρα, αλλά ρυθμίζουν ταυτόχρονα την θερμοκρασία, την υγρασία, την καθαρότητα του αέρα και την ανακυκλοφορία-ανανέωσή του μέσα στο χώρο.

Η αντικατάσταση παλαιών κλιματιστικών αυτοχρηματοδοτείται από την εξοικονόμηση του ρεύματος.

Επιλέγουμε την απόδοσή του , τα λεγόμενα BTU, ανάλογα με το εμβαδόν του χώρου. Ενδεικτικά ένα δωμάτιο 9 -13 τ.μ. χρειάζεται ένα κλιματιστικό 7.000 BTU και ένας χώρος 65 τ.μ. περίπου 24.000 Είναι πλέον «έξυπνες» συσκευές που μπορούν να λειτουργήσουν μέσω smartphone. Υπάρχουν πολλοί τύποι κλιματιστικών ανάλογα με το τι χρειάζεται κάθε χώρος (τοίχου, οροφής, δαπέδου, τύπου κασέτας, ντουλάπα, multisplit κλπ.)

H επιλογή μιας μονάδας τεχνολογίας inverter με υψηλή ενεργειακή απόδοση Α+ μπορείνα φέρει εξοικονόμηση στο ρεύμα έως και 50%.

Συστήματα εξαερισμού

Τ

α συστήματα μηχανικού αερισμού των κτιρίων παρέχουν φρέσκο, καθαρό αέρα, απαλλαγμένο από γύρη, σκόνη και μυρωδιές, μέσω της λειτουργίας « ανάκτησης θερμότητας» προσφέροντας οικονομία στη χρήση των συστημάτων θέρμανσης - κλιματισμού. Πρακτικά σημαίνει ότι αντλούν θερμότητα από τον αέρα που διώχνουν από το σπίτι και τη χρησιμοποιούν για να ισορροπήσουν τη θερμοκρασία και την υγρασία του αέρα που φέρουν μέσα στο σπίτι.  Το κτίριο θα πρέπει να αερίζεται, χωρίς όμως, να χάνεται η εσωτερική ζεστασιά το χειμώνα και η δροσιά το καλοκαίρι, προσφέροντας παράλληλα, την απαραίτητη Ποιότητα Εσωτερικού Αέρα.  Τα συμβατικά συστήματα εξαερισμού αποβάλλουν απλώς τον κλιματισμένο αέρα στο εξωτερικό περιβάλλον και φέρνουν μέσα στο κτίριο νέο αέρα μη κλιματισμένο. Έτσι μια μεγάλη ποσότητα αέρα θερμαίνεται ή ψύχεται χωρίς λόγο, με αποτέλεσμα σημαντική σπατάλη ενέργειας.  Τα συστήματα εξαερισμού με ανάκτηση θερμότητας μας βοηθούν να ανανεώσουμε τον εσω-

τερικό αέρα, διατηρώντας τη θερμοκρασία του εσωτερικού χώρου.  4 Μια μονάδα αερισμού με ανάκτηση θερμότητας αποτελείται από δύο ανεμιστήρες υψηλής ενεργειακής απόδοσης, και έναν ειδικό εναλλάκτη θερμότητας αέρα-αέρα που στην ουσία κάνει και όλη τη δουλειά, ένα φίλτρο φρέσκου αέρα και φυσικά έναν μηχανισμό αυτόματου ελέγχου.  Πολλά διαθέτουν και σύστημα όπου επιτρέπεται η εισαγωγή φρέσκου δροσερού αέρα το καλοκαίρι τις ώρες που η εξωτερική θερμοκρασία είναι χαμηλότερη από την εσωτερική.

Τα σύγχρονα συστήματα ανάκτησης αερισμού επιτυγχάνουν βαθμούς απόδοσης που φτάνουν ακόμη και το 90%, αποτελώντας την πιο αξιόπιστη ενεργειακή πρόταση για παροχή φρέσκου αέρα στα κτίρια.

5 χρόνια 71 Πράσινο σπίτι & κτίριο


GREEN KATALOG.T53_12SEL_KATHGORIES:Test_BmwX1_72.qxd

28/11/2016

12:11 μμ

Σελίδα 72

green Katalog Κτίρια μηδενικής κατανάλωσης

Ο

όρος «Κτίριο Σχεδόν Μηδενικής Η εξοικονόμηση ενέργειας σε ένα κτίριο είναι συνδυασμός σχεδιασμού και κατάλληλων υλικών (δομικά Ενεργειακής Κατανάλωσης» αναυλικά). Καθοριστικό στο σχεδιασμό ενός κτιρίου είναι φέρεται σε ένα τύπο κτιρίου (Net Zero ο προσανατολισμός, τα ανοίγματα (παράθυρα), και η Energy Buildings - Ν ZEB) που εξαμόνωση. σφαλίζει ιδανικές συνθήκες διαβίωΕπίσης μπορεί υποστηρίζεται και από κάποιο σύστημα σης τόσο κατά τη διάρκεια του χειμώπαραγωγής ενέργειας, για παράδειγμα έναν ηλιακό να όσο και κατά τη διάρκεια του καλογια ζεστό νερό, ένα φωτοβολταϊκό ή μια μικρή ανεμοκαιριού, με ελάχιστη ή μηδενική συμγεννήτρια. Και επειδή έχει πολύ καλό μονωτικό κέλυβατική θέρμανση και ψύξη και πολύ φος και κουφώματα θα έχει και σύστημα εξαερισμού. χαμηλή κατανάλωση ρεύματος. Το μοντέλο «Σχεδόν Μηδενικής κατανάλωσης» μπορεί να γίνει και σε κτίρια που ανακαινίζονται.

Τα «Παθητικά Κτίρια» έχουν καθορισμένη μέγιστη ενεργειακή κατανάλωση 15kwh/m2 το χρόνο. Για τα κτίρια που προκύπτουν από αναβάθμιση/ανακαίνιση, η μέγιστη ενεργειακή κατανάλωση καθορίζεται στις 25kwh/m2 το χρόνο. (Passive House).

Το 59% της ενέργειας που καταναλώνεται από τα ελληνικά νοικοκυριά, αφορά τη θέρμανση.

Green & economy Buildings

Δομικά υλικά

Δ

ομικά υλικά ονομάζονται τα υλικά που χρησιμοποιούνται για να κατασκευαστεί ένα κτίριο όπως η πέτρα, το ξύλο, τα τούβλα ή το γυαλί, αλλά και ο χάλυβας, τα μονωτικά υλικά, το αλουμίνιο και το τσιμέντο.

Τα δομικά υλικά παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην ενεργειακή κατανάλωση ενός κτιρίου, ενώ μπορούν και να επηρεάσουν σε μεγάλο βαθμό την ενεργειακή κατάταξή του. Στην κατηγορία των δομικών υλικών συμπεριλαμβάνονται τόσο οι σοβάδες όσο και τα χρώματα, επειδή είναι απαραίτητα για τη λειτουργία ενός τεχνικού έργου. Πλέον υπάρχουν τα θερμομονωτικά τούβλα που έχουν γέμιση από πολυουρεθάνη και προσφέρουν μεγάλη οικονομία και άριστη θερμομόνωση χειμώνα – καλοκαίρι. Τρεις είναι οι βασικοί τομείς τους οποίους καλούνται να αντιμετωπίσουν τα θερμομονωτικά υλικά με τις αντίστοιχες εφαρμογές είναι η ξωτερική θερμομόνωση τοιχοποιίας (ή εσωτερική όπου δεν είναι εφικτό), η θερμομόνωση – υγρομόνωση οροφών και η θερμομόνωση δαπέδων – οροφών.

Τα ψυχρά-θερμομονωτικά υλικά έχει διαπιστωθεί ότι μπορούν να εξασφαλίσουν εξοικονόμηση ενέργειας από 35% έως 75%, ανάλογα με την κλιματική ζώνη και το είδος του κτιρίου. 72 5 χρόνια Πράσινο σπίτι & κτίριο


GREEN KATALOG.T53_12SEL_KATHGORIES:Test_BmwX1_72.qxd

28/11/2016

12:32 μμ

Σελίδα 73

Green & economy Buildings

Φυτεμένα δώματα

Η

φύτευση των δωμάτων (ταρατσών) των κτιρίων είναι ένας οικολογικός τρόπος θερμομόνωσης, προστασίας και διατήρησης της θερμοκρασίας .

Τα φυτεμένα δώματα μειώνουν τη θερμοκρασία στα

!

αστικά κέντρα και καταπολεμούν το φαινόμενο της λεγόμενης αστικής θερμικής νησίδας. Ενισχύουν την αναμενόμενη διάρκεια ζωής του κτιρίου, προστατεύουν από ακραία καιρικά φαινόμενα το κέλυφος και μειώνει τον θόρυβο. Αξιοποιούν τις ξεχασμένες ταράτσες φτιάχνοντας όμορφο περιβάλλον με πράσινο στο οποίο μπορείς να κάτσεις να πιείς το καφέ σου, να διαβάσεις κλπ. Είναι must στις χώρες της Ευρώπης και σιγά σιγά εξελίσσεται και στην Ελλάδα και μάλιστα και σε νέα κτίρια. Με ένα φυτεμένο δώμα, η κατανάλωση ενέργειας για την ψύξη μπορεί να μειωθεί ακόμα και κατά 30% το καλοκαίρι.

Με ένα φυτεμένο δώμα, η κατανάλωση ενέργειας για την ψύξη μπορεί να μειωθεί ακόμα και κατά 30% το καλοκαίρι.

Η

ενεργειακή απόδοση κάθε προϊόντος είναι καθοριστική για την επιλογή του. Έτσι και στις λευκές συσκευές η ενεργειακή τους ετικέτα, δείχνει ουσιαστικά, πόσο καταναλώνει η κάθε συσκευή.

Έξυπνες λευκές συσκευές

 Οι ενεργειακές ετικέτες είναι υποχρεωτικές από την Ευρωπαϊκή Ένωση για λόγους εξοικονόμησης ενέργειας και νερού. Βρίσκονται συνήθως στο σύνολο των οικιακών -και όχι μόνο- συσκευών.  Σκοπός τους είναι να βοηθήσουν τους καταναλωτές να επιλέξουν τα πιο ενεργειακά αποδοτικά προϊόντα, δηλαδή αυτά που ξοδεύουν λιγότερο ρεύμα και νερό, παρέχοντας ένα είδος σύγκρισης μεταξύ των διάφορων μοντέλων.  Οι λευκές συσκευές που έχουν ετικέτες ενεργειακής απόδοσης είναι

τα πλυντήρια ρούχων, στεγνωτήρια ρούχων, ψυγεία και καταψύκτες, πλυντήρια πιάτων και οι κουζίνες.  Τα περισσότερα νέα μοντέλα έχουν την δυνατότητα χειρισμού από tablet ή κινητό, μέσω Wi-Fi, ώστε να λειτουργούν τις ώρες με τη μειωμένη τιμή του ρεύματος.  Επίσης έχουν και δυνατότητες επικοινωνίας μέσω email, στέλνοντας για παράδειγμα παραγγελία για τρόφιμα στο super market ή να εμφανίζουν στην οθόνη τους λίστα με τα προϊόντα που τέλειωσαν.

Η αντικατάσταση παλαιών και ενεργοβόρων ηλεκτρικών οικιακών συσκευών, με νέες πιο αποδοτικές, αυτοχρηματοδοτείται από την εξοικονόμηση ρεύματος και νερού.

5 χρόνια 73 Πράσινο σπίτι & κτίριο


GREEN Katalog_t53-PRODUCTS:Test_BmwX1_72.qxd

28/11/2016

12:47 μμ

Σελίδα 74

green Katalog [Έξυπνοι αυτοματισμοί

[LED φωτισμός

Green & Economy Buildings

M

ε το σύστημα αυτοματισμού της Vimar, που θα βρείτε στην εταιρεία Skrekis, αποκτάτε πλήρη έλεγχο όλου του σπιτιού μέσα από μία οθόνη αφής ή ασύρματα, μέσω εφαρμογής στο κινητό, απλά και εύκολα. Μέσα από την οθόνη ο ιδιοκτήτης μπορεί:

L

• να ελέγξει βασικά σημεία του σπιτιού • να ανοιγοκλείσει τα ηλεκτρικά ρολά, τον φωτισμό, τη θέρμανση, τον συναγερμό και άλλα • να φτιάξει τα δικά του «σενάρια», αλλάζοντας τη λειτουργία του κάθε διακόπτη του σπιτιού μέσα από την κεντρική οθόνη

• Εξαιρετικά μεγάλη διάρκεια ζωής • Πολύ χαμηλή κατανάλωση ενέργειας • Άμεσο φως 100%, χωρίς χρόνο προθέρμανσης

ED Retrofit Classic A είναι η νέα σειρά των ρετρό λαμπτήρων της Osram που σου φτιάχνουν τη διάθεση όχι μόνο για την ατμόσφαιρα που δημιουργούν και το όμορφο σχεδιασμό τους αλλά και για την οικονομία που προσφέρουν.

[Σύγχρονα κλιματιστικά

Τ

α υπερσύγχρονα κλιματιστικά της Inventor είναι πάρα πολύ λεπτά, με μικρό κόστος συντήρησης, κρατούν τον χώρο καθαρό και εξοικονομούν ενέργεια με πολλούς τρόπους. Στο μοντέλο Nemesis μπορείτε να ρυθμίσετε το κλιματιστικό σας όπου και αν βρίσκεστε μέσω wi-fi και χρησιμοποιώντας το κινητό σας τηλέφωνο. • Πολύ φθηνό κόστος συντήρησης, με το νέο ψυκτικό μέσο • Μεγαλύτερη απόδοση • Σχεδόν αθόρυβο • Φωτεινή Ένδειξη Θερμοκρασίας με LED

ΣΚΡΕΚΗΣ ΑΕ - 210 9613972 OSRAM ΑΕ - 210 3400800 INVENTOR A.G. ΑΕ - 211 300 3300 74 5 χρόνια Πράσινο σπίτι & κτίριο


GREEN Katalog_t53-PRODUCTS:Test_BmwX1_72.qxd

28/11/2016

12:48 μμ

Σελίδα 75

Green & Economy Buildings

[Έξυπνες λευκές συσκευές

[Δομικά υλικά

T

ο Kreisel Lepstyr 210 της εταιρείας Ecocosmos είναι ο κατάλληλος σοβάς που ολοκληρώνει την μόνωση της θερμοπρόσοψης του σπιτιού σας με τον καλύτερο τρόπο. Αφού στεγνώσει,γίνεται ένα ομοιόμορφο σώμα με τις μονωτικές πλάκες και αυτό κάνει όλη την εγκατάσταση τόσο ανθεκτική και αξιόπιστη που δεν θα φανούν ποτέ τα γνωστά σπασίματα.

Η

LG δημιούργησε την τεχνολογία ψυγείων με wi-fi και τη λειτουργία διάγνωσης για να σας βοηθήσει να επιλύσετε τυχόν προβλήματα που έχετε με το σύστημα ψύξης, γρήγορα και αποτελεσματικά. Με τον Ψυγειοκαταψύκτη Total No Frost, τεχνολογίας Door-In-Door™ όλα αυτά γίνονται πραγματικότητα. Έλέγξτε το από το κινητό σας για • Αντιμετώπιση προβλημάτων • Έλεγχο για την κατάσταση συντήρησης της συσκευής • Γενικές συμβουλές • Μέτρηση ψύξης • Έλεγχο βρύσης νερού και παγομηχανής

• Ανθεκτικό στο νερό και στον παγετό • Εξοικονόμηση ενέργειας • Σταματούν οι συστολές και οι διστολές του κτιρίου

LG HELLAS - 801 11200900 ECOCOSMOS - 210 2530130

5 χρόνια 75 Πράσινο σπίτι & κτίριο


GREEN Katalog_t53-PRODUCTS:Test_BmwX1_72.qxd

28/11/2016

12:48 μμ

Σελίδα 76

green Katalog [Ανιχνευτής κίνησης φωτισμού

[Θερμοστάτης χώρου χρονοπρογραμματιζόμενος

Ο

O

ανιχνευτής κίνησης φωτισμού Argus της εταιρείας Schneider σου προσφέρει πολλά και όλα αυτά σε μία συσκευή με πολύ όμορφο design. Δεν θα περάσει κανένας χωρίς να γίνει αντιληπτός, διότι το εύρος ανίχνευσης είναι αρκετά μεγάλο. Ιδανικό για εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

Green & Economy Buildings

• Ευρύ φάσμα τριών επιπέδων • Εύκολη εγκατάσταση • Ειδική προστασία συσκευής από τους εισβολείς • Γωνία ανίχνευσης από 70 έως 360 μοίρες

θερμοστάτης χώρου ΕΚ 560 της Hager σου λύνει τα χέρια και σου γεμίζει το πορτοφόλι αφού δεν χρειάζεται καλωδίωση και ελέγχεται από παντού για να φέρνεις τη θερμοκρασία πάντα στα μέτρα σου, χωρίς υπερβολές στις καταναλώσεις της θέρμανσης του χώρου σου. • Έξυπνο λογισμικό • Έλεγχος της θέρμανσης από οποιοδήποτε σημείο του σπιτιού • 4 επίπεδα επιθυμητής θερμοκρασίας • 3 προκαθορισμένα προγράμματα + 1 ελεύθερο • Έλεγχος θέρμανσης/ Ψύξης • Φωτιζόμενη οθόνη • Πρόγραμμα απουσίας από το σπίτι

[Φυτεμένα δώματα

Γ

ια πολλά περιβαλλοντικά, ενεργειακά και οικονομικά κέρδη, η Εgreen_ZinCo δίνει την οικονομική λύση της πράσινης ταράτσας με βασικό σκοπό τη μείωση των προβλημάτων υγρασίας και μόλυνσης της ατμόσφαιρας. • Αρχιτεκτονικός και περιβαλλοντικός σχεδιασμός όμορφης αισθητικής • Αύξηση των υπαίθριων χώρων πρασίνου • Θερμομόνωση • Μείωση της κατανάλωσης ενέργειας • Παραγωγή ενέργειας στη στέγη

SCHNEIDER ELECTRIC - 8001162900 HAGER HELLAS AEBE - 210 6203800 EGREEN-ZINCO - 210 3629221 76 5 χρόνια Πράσινο σπίτι & κτίριο


GREEN Katalog_t53-PRODUCTS:Test_BmwX1_72.qxd

28/11/2016

12:54 μμ

Σελίδα 77

Green & Economy Buildings

[Κτίρια μηδενικής κατανάλωσης

T

o τροχήλατο συρόμενο κιόσκι της Caheeba είναι μία ποιοτική κατασκευή και ταυτόχρονα μία ενεργειακή λύση.

• Αυτόνομη παροχή ρεύματος • Παραγωγή/αποθήκευση ηλεκτρικής ενέργειας και προσθήκης μικρού συστήματος αυτόνομης ύδρευσης/αποχέτευσης • Εύκολη μεταφορά και αλλαγή του χώρου μέσα-έξω, με προσθήκη εξαρτημάτων ανάλογα με τις ανάγκες σας • Φιλικό προς το περιβάλλον • Οικονομία χρήσης που για τον επαγγελματία το καθιστούν ένα προϊόν με φορητότητα, έξυπνο και πράσινο ταυτόχρονα

CAHEEBA - 210 5150035

5 χρόνια 77 Πράσινο σπίτι & κτίριο


GREEN Katalog_t53-PRODUCTS:Test_BmwX1_72.qxd

28/11/2016

12:55 μμ

Σελίδα 78

green Katalog [Σύστημα κεντρικής κατανάλωσης ενέργειας

Π

άρε τον απόλυτο έλεγχο του ρεύματος του σπιτιού σου με το σύστημα κεντρικής κατανάλωσης ενέργειας Ε2 Classic από την Efergy. Η συσκευή σου δίνει χρήσιμες πληροφορίες ασύρματα για κάθε συσκευή που καταναλώνει ρεύμα μέσα στο σπίτι και όλα αυτά από την μεγάλη οθόνη που έχει η ίδια η συσκευή. Ξεχωρίζει επίσης γιατί έχει: • Αυτόνομη λειτουργία 12 μηνών • Μεγάλη μνήμη 24 μηνών • Υποστήριξη νυχτερινού τιμολογίου • Εύκολη εγκατάσταση • Δωρεάν αξεσουάρ • Θύρα usb για μεταφορά δεδομένων στον υπολογιστή σου

Green & Economy Buildings

[Κουζίνα αερίου-υγραερίου

Η

κουζίνα αερίου Carad GGW 3445 είναι η πιο συμφέρουσα λύση με 4 εστίες αερίου και ένα φούρνο 61 λίτρων με γκριλ αερίου. Έχει χώρο συρταριών και αρκετές επιλογές ψησίματος για κάθε ανάγκη. Επιπλέον χαρακτηριστικά: • Αυτόματο άναμμα κάθε εστίας αερίου από τον διακόπτη της • Μηχανισμός ασφάλειας Gas Stop • Ψύξη εξωτερικού κρυστάλλου πόρτας • Ρυθμιζόμενος θερμοστάτης φούρνου

EFERGY HELLAS PC - 2310 535577 ΚΑΡΑΝΤ ΑΒΕΕ - 210 4212360-62 ABB SA - 210 2891500 78 5 χρόνια Πράσινο σπίτι & κτίριο

[Ανιχνευτής φωτεινότητας

Ο

BasicLINE 6844AGM-204 είναι ο ανιχνευτής φωτεινότητας της ABB και ταυτόχρονα επιτηρητής κίνησης τόσο για τους εσωτερικούς χώρους όσο και για τους εξωτερικούς, αφού είναι απόλυτα αδιάβροχος. • Μεγάλο εύρος ρύθμισης • Ειδική ενσωματωμένη βάση για εύκολη τοποθέτηση στο τοίχο • Αξιόπιστος και οικονομικός • Ρύθμιση ευαισθησίας • Ποικιλία χρωματισμών για να ταιριάξουν με το σπίτι σας


GREEN Katalog_t53-PRODUCTS:Test_BmwX1_72.qxd

28/11/2016

12:55 μμ

Σελίδα 79

[Σύστημα εξαερισμού

Η

μονάδα εξαερισμού Save VTC της Systemair παρέχει φρέσκο καθαρό αέρα, χωρίς γύρη και σκόνη, με μέγιστη ενεργειακή απόδοση, μέσω της ανάκτησης θερμότητας, χωρίς όμως να χάνεται η εσωτερική ζεστασιά το χειμώνα και η δροσιά το καλοκαίρι. Δημιουργεί ένα τέλειο εσωτερικό κλίμα χωρίς ρεύματα αέρα αλλά ταυτόχρονα εξοικονομείτε και ενέργεια λόγω της βελτιωμένης τεχνολογίας.

• Εύκολος χειρισμός • Μείωση του κόστους λειτουργίας του κλιματισμού • Καταπολεμά τη δημιουργία μούχλας • Γρήγορη απόρριψη δυσάρεστων οσμών από κουζίνα, τουαλέτα • Αθόρυβη λειτουργία

SYSTEMAIR HELLAS ΑΕ - 210 5789766

EΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΕΞΩΦΥΛΛΟ

5 χρόνια 79 Πράσινο σπίτι & κτίριο


XROMATA_tx49:Test_BmwX1_72.qxd

25/5/2016

11:15

Page 1


daikin_t52:Test_BmwX1_72.qxd

5/10/2016

3:44 μμ

Σελίδα 19


Green_Pages_tx48:Test_BmwX1_72.qxd

6/4/2016

2:01

Page 89


GREEN Katalog_t53-PRODUCTS:Test_BmwX1_72.qxd

28/11/2016

4:01 μμ

Σελίδα 1


YPEN_tx48:Test_BmwX1_72.qxd

6/4/2016

3:48

Page 1


periexomena_tx45:Test_BmwX1_72.qxd

4/12/2015

5:16 μμ

Σελίδα 1


XROMATA_tx49:Test_BmwX1_72.qxd

25/5/2016

11:26

Page 1


XROMATA_tx49:Test_BmwX1_72.qxd

25/5/2016

12:26

Page 53


GREEN ECONOMY_NEW TELIKO:Test_BmwX1_72.qxd

28/11/2016

3:22 μμ

Σελίδα 88

green info Pages ΕΞΥΠΝΟΙ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΙ HAGER HELLAS ΑΕΒΕ ΜΑΤΣΑ 7 14564, ΚΗΦΙΣΙΑ 2106203800 www.hager.gr GLOBAL - ENERGY SOLUTIONS ΚΩΛΕΤΗ 25Β, ΘΕΣ/ΝΙΚΗ 2310510302 www.global-energy.eu SIEMENS ΑΓΗΣΙΛΑΟΥ 6-8, ΜΑΡΟΥΣΙ, 2106864111 www.siemens.gr /buildingtechnologies SAUTER ΡΟΥΜΕΛΗΣ 23, ΧΑΛΑΝΔΡΙ 2106844157, www.getech.gr SMART HOUSE &BUILDING CONTROL Ν. ΠΑΡΙΤΣΗ 72, Ν. ΨΥΧΙΚΟ, 2106716302 www.eibshop.gr SMA HELLAS AE Λ. ΑΛΙΜΟΥ 111 ,16452 ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ 210 9856660 www.sma-hellas.com

LED ΦΩΤΙΣΜΟΣ AE KAUFMANN MIKE / NATURENERGIE ΑΧΙΛΛΕΩΣ 37, ΚΑΛΛΙΘΕΑ, 2109402995 www.ae-kaufmann.com ASTRON ELECTRIC ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΟΥΣ 2, ΚΑΛΑΜΑΤΑ, 2721095198 www.astron-electric.gr BIG SOLAR ΛΕΩΦ. ΝΑΤΟ 100, ΑΣΠΡΟ-ΠΥΡΓΟΣ, 210-5509000 www.bigsolar.gr CRYPTO S.A ΚΟΡΙΝΘΟΥ 11, ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ 2108098700, www.ledguru.gr ΕΝΤΕΚ Α.Ε. ΑΧΑΡΝΩΝ 426, 11143 ΑΘΗΝΑ, 2102015782-3 www.bizsector.com/gr/entec ESTIA LED ΤΑΤΟΙΟΥ 207, ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ 2102851744 www.estialed.gr

GLOBAL - ENERGY SOLUTIONS ΚΩΛΕΤΗ 25Β, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2310510302 www.global-energy.eu GLOBILED ΙΩΣΗΦ ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΥ 19-21, ΑΘΗΝΑ 2109411933 www.globiled.com INTERFOS ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗ 40-42, ΑΘΗΝΑ, 2106777880 www.interfos.gr LEDOPOLIS ΜΑ. ΜΠΟΤΣΑΡΗ 5, 16342 ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ, 2109949488 www.ledopolis.gr LED IN ΚΑΠΕΤΑΝ ΝΤΟΓΡΑ 32Β ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2315508861 www.ledin.gr LED MAGONIS STORE ΧΡΥΣ.ΣΜΥΡΝΗΣ 90, ΜΟΣΧΑΤΟ, 2109403929 www.ledmagonisstore.gr

LIGHTING EXPERT ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ 9, 13561 ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ, AΘΗΝΑ 2117255427 www.lightingexpert.gr LUCASLED ΥΨΗΛΑΝΤΟΥ 6, ΚΟΖΑΝΗ 2461028584 www.lucasled.gr MEGAMAN 9ο ΧΛΜ. ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣΘΕΡΜΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2310458454 www.megaman.gr

LG ELECTRONICS HELLAS ΕΘΝΑΡΧΟΥ ΜΑΚΑΡΙΟΥ 1 Π. Φάληρο, 210-4800553 www.lg.com/gr NIPPON Λ. ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ 110, ΓΕΡΑΚΑΣ, 2106654861 www.nipponsa.gr ROBERT BOSCH A.E. ΕΡΧΕΙΑΣ 37, ΚΟΡΩΠΙ, 2105701410, www.bosch.gr www.buderus.gr SAMSUNG ELECTRONICS HELLAS S.A. ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ 24Α, ΜΑΡΟΥΣΙ www.samsung.com SIELINE ΣΥΓΓΡΟΥ 2 & ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ, ΧΑΛΑΝΔΡΙ,2106830351-2 www.sieline.gr SYSTEMAIR ΑΣΤΡΟΥΣ 13, ΙΛΙΟΝ, 2105789766 www.systemair.gr ΤΕΝΟΡΑ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε. Λ. ΑΘΗΝΩΝ 50 ΑΘΗΝΑ, 2105244000 www.tournikiotisgroup.gr TOYOTOMI Λ. ΚΗΦΙΣΟΥ 6, 12242 ΑΙΓΑΛΕΩ, 2105386400 www.gedsa.gr/toyotomi.htm TRANE ΕΛΛΑΣ ΑΕ ΕΡΙΦΥΛΗΣ 18, ΧΑΛΑΝΔΡΙ, 2108112222, www.trane.com

TSITSOS CLIMA ΑΡΙΣΤΕΙΔΟΥ 22, ΕΛΕΥΣΙΝΑ, 2105548414 www.tsitsos.gr YIAMCO ENGINEERING ΧΑΝΙΩΝ 1Α, 14123 ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ, 2102284500 www.yiamco.gr Α. ΠΑΠΠΑΣ ΕΠΕ Λ.ΚΗΦΙΣΟΥ 48, 12241 ΑΙΓΑΛΕΩ, 2105624054 www.pappasclima.gr ΑΦΟΙ Κ. ΜΑΥΡΟΥ Ο.Ε. ΙΦΙΓΕΝΕΙΑΣ 61, Ν. ΙΩΝΙΑ 2102714029, 2102776431 www.mavrouafoi.gr ΑΦΟΙ ΧΟΥΡΣΟΥΛΙΔΗ Ο.Ε. ΠΙΕΡΙΩΝ 136, 59100 ΒΕΡΟΙΑ, 2331024850 www.xoursoulidis.com ΔΙΑΘΕΡΜΙΚΗ ΑΕ ΒΑΚΧΟΥ 20, ΘΕΣ/ΝΙΚΗ 2310535975, 2310536696 www.diathermiki.gr ΗΛΙΑΔΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ 2, ΠΙΚΕΡΜΙ 2106039795 www.heliadaenergy.com ΘΕΡΜΟΓΚΑΖ Λ. ΑΝΘΟΥΣΗΣ 12, 15351 ΠΑΛΛΗΝΗ, 2106665552 www.thermogas.gr ΟΛΕΦΙΝΗ Α.Ε.Β.Ε. ΜΕΓΑΡΑ ΑΤΤΙΚΗΣ 2296027624 www.olefini.gr

FILTREX FILTER SOLUTIONS Θ.ΜΠΟΥΓΙΟΥΚΟΥ 6 & ΘΟΥΚΥΔΙΔΗ, ΜΙΝΤΙΛΟΓΛΙ ΠΑΤΡΑ, 2610526526 www.filtrex.gr SYSTEMAIR ΑΣΤΡΟΥΣ 13, ΙΛΙΟΝ 2105789766 www.systemair.gr

ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΑ ABB 13o χλμ ΑΘΗΝΩΝΛΑΜΙΑΣ, ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ 2102891500, www.abb.gr ADTHERM Τ.ΤΕΡΖΟΠΟΥΛΟΥ 8, ΚΑΤΕΡΙΝΗ, 2351026796 www.adtherm.gr CALDA ENERGY AEBE ΤΑΤΟΪΟΥ 100, ΜΕΤ/ΦΩΣΗ 2102843176-7, www.calda.gr CARRIER AHI Λ. ΚΗΦΙΣΟΥ 18, Αθήνα 2106796300 www.ahi.carrier.gr COPCO - ΚΩΣΤΑΚΗΣ ΠΕΤΡΟΣ & ΣΙΑ ΟΕ ΗΛΕΙΑΣ 36, ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ 2104946298-296 www.copco.gr DAIKIN ΑΓ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ 50, ΜΑΡΟΥΣΙ 2108761315 www.daikin.gr DELPHIS S.E ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ 2, ΚΗΦΙΣΙΑ, 2106209929 www.delphisgroup.gr DIMAKIS SA ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ 73, ΘΕΣ/ΝΙΚΗ, 2310848845 www.e-dimakis.gr ECOFER ΙΘΩΜΗΣ 6 & ΗΡ. ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΟΥ, ΧΑΛΑΝΔΡΙ 2106715510, www.ecofer.gr

88 5 χρόνια Πράσινο σπίτι & κτίριο

ERGON EQOUIPMENT AETE Κλεισθένους 102 & Παπαφλέσσα 2 ΓΕΡΑΚΑΣ, 2106049420 www.ergon.com.gr FG EUROPE Λ.ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ 128, ΓΛΥΦΑΔΑ, 2109696500 www.fgeurope.gr GLOBAL - ENERGY SOLUTIONS ΚΩΛΕΤΗ 25Β, ΘΕΣ\ΝΙΚΗ, 2310510302 www.global-energy.eu HITACHI DIGITAL MEDIA GROUP Λ.ΚΗΦΙΣΙΑΣ 364 & ΔΕΛΦΩΝ 1, ΧΑΛΑΝΔΡΙ, 2106837200 www.hitachi-eu.com INVENTOR ΘΟΥΚΙΔΙΔΟΥ 2 & ΠΑΡΟΔΟΣ 24ο ΧΛΜ ΕΘΝ.ΟΔΟΥ ΑΘ.-ΛΑΜΙΑΣ, ΑΓΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ, 2113003300 www.inventor.gr KLIMATIKA ΒΑΣ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 281, ΚΟΡΩΠΙ, 2106624526 www.klimatika.gr LEOMAT ΑΕΒΕ ΛΕΝΟΡΜΑΝ 245, ΑΘΗΝΑ, 2105612458 www.leomat.gr

NEON ENERGY ΘΕΣΗ ΚΥΡΙΛΛΟ, 19300 ΒΙ.ΠΕ. ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ 2102837000, www.neonenergy.gr OSRAM Λ.ΑΘΗΝΩΝ 31-33, ΑΘΗΝΑ, 21052018000, www.osram.gr

PHILIPS ΤΖΑΒΕΛΛΑ 1-3, ΧΑΛΑΝΔΡΙ 2106162000, www.philips.com SIRECLED ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ 13, 14568 ΚΡΥΟΝΕΡΙ 2106220080, www.sirecled.com TEF LED 6949122800 www.tefled.com SKREKIS A.E. ΓΛΥΦΑΔΑ, 2109620416 ΑΙΓΑΛΕΩ, 2105319080 ΓΕΡΑΚΑΣ, 2106046333 Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟ, 2102814444 www.skrekis.gr ΛΕΝΤΖΟΣ ΛΑΜΠΕΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ 56, ΑΘΗΝΑ 2103307720, www.lentzoslampes.gr ΤΕΧΝΟΜΗΧΑΝΙΚΗ Λ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ 13 ΠΕΥΚΑ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ 2310357552 www.ledgr.gr

ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΕΞΑΕΡΙΣΜΟΥ Α. ΠΑΠΠΑΣ ΕΠΕ Λ.ΚΗΦΙΣΟΥ 48, 12241 ΑΙΓΑΛΕΩ, 2105624054 www.pappasclima.gr ΚΑΦΦΕ Α.Ε. ΣΗΤΕΙΑΣ 6, 14451 ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ 2102850573 www.kaffe.gr

ΕΞΥΠΝΕΣ ΛΕΥΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ AKS – JUNO ΔΙΑΛΕΤΤΗ 17, 54621 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2310266265 www.aks.gr BSH GROUP 17ο ΧΛΜ.Ε.Ο. ΑΘΗΝΩΝ – ΛΑΜΙΑ, 2104277870 www.bsh-group.gr ELECTROLUX ΕΛΛΑΣ ΛΗΜΝΟΥ 4, ΘΕΣ/ΝΙΚΗ 2310561950 www.electrolux.com.gr INDESIT COMPANY HELLAS Λ.ΠΟΣΕΙΔΩΝΟΣ 93, 16674 ΓΛΥΦΑΔΑ, 2111072900 www.indesit.com

FOURLIS TRADE Λ. ΚΗΦΙΣΙΑΣ 340, Ν. ΨΥΧΙΚΟ, 2106293000 www.fourlistrade.gr LG ELECTRONICS HELLAS ΕΘΝΑΡΧΟΥ ΜΑΚΑΡΙΟΥ 1, Π. ΦΑΛΗΡΟ, 2104800553 www.lg.com/gr TEKA HELLAS Λ.ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ 245-247 Ν.ΨΥΧΙΚΟ, ΑΘΗΝΑ, 2106754858 www.teka.com WHIRLPOOL HELLAS Λ.ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ 581 ΑΘΗΝΑ, 2109946400 www.whirlpool.gr


GREEN ECONOMY_NEW TELIKO:Test_BmwX1_72.qxd

28/11/2016

3:23 μμ

Σελίδα 89

Green & economy Buildings ΚΤΙΡΙΑ ΜΗΔΕΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ CAHEEBA Δ. ΔΡΑΚΟΝΤΟΣ 83, ΑΘΗΝΑ, 2105150035 www.caheeba.com WANDS ΒΑΘΥ ΑΥΛΙΔΟΣ, 34100 ΧΑΛΚΙΔΑ, 2221061890 www.wands.gr

ΑΦΟΙ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗ ΤΕΧΝΙΚΗ Ο.Ε. ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 61, ΜΑΡΟΥΣΙ 2106199391, 6977444250 www.roumeliotisgroup.com ΚΟΦΙΝΑΣ Λ.ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ 519, ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 2106081307,www.kofinas.gr

ΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Με στόχο την οικολογική δόμηση, η ΛΕΜΠΕΣΗΣ ΑΒΕΕ δραστηριοποιείται στην παραγωγή πάνελ πολυουρεθάνης για οροφές, τοιχοποιίες και ψυκτικούς θαλάμους. Ενημερωθείτε για τη νέα σειρά πάνελ με πολυε-στέρα που είναι ιδανικά για εκτροφικές μονάδες, όπου οι αναθυμιάσεις από τα ζώα οξειδώνουν το μέταλλο. 64ο ΧΛΜ Ε.Ο. ΑΘΗΝΩΝ-ΛΑΜΙΑΣ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙ , 32009 Τηλ: 22620 59843 info@lebesis.com www.lebesis.com

FISCHER ΕΛΛΑΣ 17ο ΧΛΜ. Ε.Ο. ΑΘΗΝΩΝΛΑΜΙΑΣ ΚΗΦΙΣΙΑ, 2102838167 www.fischer.gr DUROSTICK ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ,21055983 50www.durostick.gr NEXANS ΕΛΛΑΣ Α.Β.Ε. ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ 15, ΑΘΗΝΑ 211 1207700, www.nexans.gr TEPOSTONE 2χλμ. Λ. ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥΚΑΛΥΒΙΑ, 2299046470 www.tepostone.gr ROTA GLASS L.T.D. ΒΙ.ΠΕ.ΘΕΡΜΗΣ ,ΘΕΣ/ΝΙΚΗ 2310465561-2 www.rotaglass.com.gr Γ.ΚΥΖΗΡΙΔΗΣ ΑΒΕΕ ΚΩΝ/ΕΩΣ 23 & ΜΥΚΑΛΗΣ 38, ΠΕΙΡΑΙΑΣ, 2104116933-4 www.kiziridis.gr, Ε.Π. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ 41ο χλμ. Λ.Σουνίου, Κερατέα 2299068418 www.ygrasiatelos.gr ΘΕΟΔΩΡΟΥ 693 2378444, www.theodorou.info ΡΙΖΑΚΟΣ ΒΙ.ΠΕ.ΛΑΜΙΑΣ,2231066061 www.rizakos.gr

ENERGYWATER ΛΑΓΚΑΔΑ 335, ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ 2310654555 www.energywater.gr INTEREXPERTS ΜΕΡΙΑΝΟΣ ΦΩΣΤΙΝΗΣ Α. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΠΑΚΟΥΛΑΣ Α. ΟΕ ΛΙΒΑΔΙ ΡΟΠΑ 6, 49100 2104101540 ΚΕΡΚΥΡΑ, 6936 466578 www.interexperts.gr www.metallodomikicorfu.gr OSMO-AΦΟΙ ΒΙΤΑΛΗ & ΣΙΑ ΕΕ ΓΡ. ΛΑΜΠΡΑΚΗ 6-8, 18532 ΠΕΙΡΑΙΑΣ, 2104224652 www.osmo.gr PRIMATO HELLAS ΓΡΗΓΟΙΟΥ Ε’34 ΘΕΣ/ΝΙΚΗ 2310383588 www.primato.gr ΜΕΛΚΑΤ Λ. ΙΩΝΙΑΣ 68, ΑΛΙΜΟΣ 17456, 210 9852850 www.melkat.com.gr

Η Tsoglis Group A.E. με την εταιρεία ΥδροCanal δραστηριοποιείται με ιδιαίτερη δυναμική στις εγκαταστάσεις μονοκόμματων υδρορροών αλουμινίου (34 ηλεκτροστατικές αποχρώσεις), χαλκού & zinc με δικές της αυτοκινούμενες μονάδες. Η εταιρεία DomoKem αναλαμβάνει παντός τύπου μονώσεις, θερμοπρόσοψη (σύστημα Kelyfos), θερμοϋγρομόνωση δώματος, κ.ά. με έμπειρους μηχανικούς και εξειδικευμένο προσωπικό. Παλλάδος Αθηνάς 39, Παλλήνη, Τηλ: 2106645281 Κιν: 6978186413 tsoglis@otenet.gr www.ydrocanal.gr

ΦΥΤΕΜΕΝΑ ΔΩΜΑΤΑ EGREEN ΣΙΝΑ 32, ΑΘΗΝΑ, 2103629221-2 www.egreen.gr GLOBAL - ENERGY SOLUTIONS ΚΩΛΕΤΗ 25Β, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2310510302 www.global-energy.eu KARTECO ΑΓ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ & ΛΑΕΡΤΟΥ ΠΥΛΑΙΑ

57001, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2310365441 www.karteco.gr Τ.Α.Ν.Ι. ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ 11, ΚΟΡΩΠΙ, 2109654194 www.tani.gr ΦΥΤΩΡΙΑ ΑΝΤΕΜΙΣΑΡΗ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 209, ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, 2109761024 www.antemisaris.gr

ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΝΕΡΟΥ RAINBOWWATERS ΤΑΤΟΙΟΥ 323, ΑΧΑΡΝΕΣ, 2108000488 www.rainbowwaters.gr ROTOSAL ΣΥΡΜΟΣ ΛΕΒΕΝΤΗΣ Α.Β.Ε.Ε. 6ο χλμ Π.Ε.Ο. ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ-ΛΑΜΙΑΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑ, 2261023511-2 www.rotosal.gr www.rotoseptic.com SYR – REFLEX HELLAS A.E Λ. ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ 165, ΔΑΦΝΗ, 2106714737 www.syr.de, www.reflex.de ΤΕΜΑΚ ΛΕΩΦ.ΤΑΤΟΪΟΥ 62, 13677 ΑΧΑΡΝΕΣ 2102581583 www.temak.gr

UPOSYSTEMS ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ 40, ΑΓ. ΣΤΕΦΑΝΟΣ 2109400343 www.uponor.gr VELUDA ΜΙΝΩΟΣ & ΤΥΡΤΑΙΟΥ 29, ΡΕΘΥΜΝΟ, 2810370467 www.veluda.gr WATERPAN ΟΡΦΕΩΣ 111, ΑΘΗΝΑ 2103469500 www.waterpan.gr WILO HELLAS ABEE ΑΓ.ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ 80, ΑΝΟΙΞΗ, 2106248305, www.wilo.gr ΟΙΚΟΠΑΡΟΣ ΠΑΡΟΙΚΙΑ, ΠΑΡΟΥ 2284023353 www.oikoparos.gr

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ AE KAUFMANN MIKE/ NATURENERGIE ΑΧΙΛΛΕΩΣ 37, 17674 ΚΑΛΛΙΘΕΑ, 2109402995 www.ae-kaufmann.com ΑΚΚΙΔΑ ΠΛΑΤΩΝΟΣ 14, 15234 ΧΑΛΑΝΔΡΙ, 2105243667 www.akkida.gr AVANT-GARDE ENERGY M.ΕΠΕ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ 28Α & ΒΡΥΟΥΛΩΝ ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗΣ, ΘΕΣ/ΝΙΚΗ 2314319395 www.ag-energy.gr ΑΦΟΙ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗ ΤΕΧΝΙΚΗ Ο.Ε. ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 61, ΜΑΡΟΥΣΙ 2106199391, 6977444250 www.roumeliotisgroup.com

GLOBAL - ENERGY SOLUTIONS ΚΩΛΕΤΗ 25Β ΘΕΣ/ΝΙΚΗ 2310510302 www.global-energy.eu GREENFOOTPRINT ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ 37, ΑΘΗΝΑ, 2106236388 www.greenfootprint.gr TECHNOIKO ΑΥΓΗΣ 57, ΗΡΑΚΛΕΙΟ 2102840589 www.kenak.gr YIAMCO ENGINEERING ΧΑΝΙΩΝ 1Α, ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ 2102284500, www.yiamco.gr ECO FRIENDLY SOLUTIONS ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΜΠΕΝΑΚΗ 38, 10678 ΑΘΗΝΑ, 2103836440 www.ecofriendly.com.gr EFERGY HELLAS ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 115, ΓΑΛΗΝΗ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2310-535577 www.efergy.gr

ΕΥΔΙΤΗ ΕΠΕ Λ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ 136, ΑΘΗΝΑ, 2106446330 www.euditi.gr ΑΛΦΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗREIN HAUS ΣΠΑΡΤΗΣ 90, ΚΑΛΛΙΘΕΑ 210 9577207 www.reinhaus.gr MAXEN ΠΛΑΠΟΥΤΑ 26, 16561 ΑΝΩ ΓΛΥΦΑΔΑ 2109641290, 6934261662 www.maxen.gr MEAZON A.E Κονίτσης 5, 15125 Μαρούσι 2108020205 www.meazon.com PADEV LTD ΓΕΡΑΚΙΟΥ 31, 10443 ΑΘΗΝΑ 2105133334 www.padev.gr

ΚΗΠΩΝ ΟΔΟΣ ΕΠΕ 4ο χλμ. ΒΑΡΗΣ – ΚΟΡΩΠΙΟΥ 67-69, ΚΟΡΩΠΙ 2108941288 www.kiponodos.gr ΠΡΑΣΙΝΗ ΣΤΕΓΗ ΜΑΙΑΝΔΡΟΥ 83 & ΦΛΑΒΙΑΝΩΝ, 14341 Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ 2102515005 www.prasinistegi.gr

ΓΕΩΘΕΡΜΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ AID ENGINEERING LTD ΑΙΘΡΙΑΣ 17, ΚΗΦΙΣΙΑ 2108003784 www.aidengineering.gr

ΑΛΚΥΩΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΣΟΥΤΣΟΥ 2Α, ΤΡΙΠΟΛΗ, 2710221027 www.alkyon-energy.gr

ΘΕΡΜΟΓΚΑΖ Λ.ΑΝΘΟΥΣΗΣ 12, 15351 ΠΑΛΛΗΝΗ, 2106665552 www.thermogas.gr

5 χρόνια 89 Πράσινο σπίτι & κτίριο


GREEN KATALOG.T53_12SEL_KATHGORIES:Test_BmwX1_72.qxd

28/11/2016

3:27 μμ

Σελίδα 90

green Katalog Αυτοπαραγωγή ρεύματος

T

o Net Metering ή ενεργειακός συμψηφισμός είναι μια συμφωνία με την επιχείρηση ηλεκτρισμού, τη ΔΕΗ για παράδειγμα, που επιτρέπει στον καταναλωτή να εγκαταστήσει ένα φωτοβολταϊκό σύστημα παραγωγής ενέργειας, για να καλύψει την δική του κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος. Η χρονική διάρκεια της σύμβασης ενεργειακού συμψηφισμού είναι είκοσι πέντε (25) χρόνια.  Στο net metering, δεν υπάρχει καμία απο-

Ουσιαστικά δηλαδή, το δίκτυο λειτουργεί ως μπαταρία για τις ανάγκες του χειμώνα.

Ο τελικός συμψηφισμός και η εκκαθάριση γίνεται στον τελευταίο εκκαθαριστικό λογαριασμό κάθε έτους όπου το έτος υπολογίζεται από τη ημέρα της σύνδεσης-λειτουργίας του συστήματος). Τυχόν πλεόνασμα ενέργειας στον τελευταίο εκκαθαριστικό λογαριασμό δεν μεταφέρεται στα επόμενα χρόνια και δεν υπάρχει ανταποδοτικό όφελος.  Το Net Metering μειώνει την αξία ρεύματος (τις kWh) και χρεώσεις που καθορίζονται από την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας. Όταν η παραγωγή και η κατανάλωση γίνονται ταυτόχρονα, τόσο μεγαλύτερη και ταχύτερη είναι η εξοικονόμηση. Τα νοικοκυριά εν΄ολίγοις κερδίζουν το κόστος ρεύματος, γλιτώνουν την εισφορά ΕΤΜΕΑΡ και προστατεύονται από ενδεχόμενες αυξήσεις στο ρεύμα. Εκτός από τη μείωση στην συνολική ετήσια αξία ρεύματος μπορεί να μειώσει (ή και να μηδενίσει) και το κόστος θέρμανσης, σε συνδυασμό με μια αντλία θερμότητας!

Και για τις επιχειρήσεις είναι πολύ σημαντικό εργαλείο οικονομίας και ασφάλειας , λόγω μειωμένων κοστολογίων για ρεύμα και προστασίας από αυξήσεις. Οι επιχειρήσεις επίσης μπορούν να συμψηφίσουν το ΦΠΑ του εξοπλισμού και να αποσβέσουν λογιστικά το κόστος αγοράς. Είναι και επιλέξιμη δαπάνη σε διάφορα προγράμματα ΕΣΠΑ

Φωτοβολταϊκά

λύτως οικονομική συναλλαγή με το κράτος, αλλά και καμία οικονομική συμφωνία. Αυτό ισχύει και για κατοικίες και ιδιώτες (ιδιοκτήτες και ενοικιαστές) αλλά και για επιχειρήσεις και επαγγελματικά κτίρια. Στο εγκατεστημένο φωτοβολταϊκό σύστημα τοποθετούνται δύο μετρητές, εκ των οποίων ο ένας μετράει την εισερχόμενη ενέργεια.και ο άλλος την εξερχόμενη. Το μεγάλο του πλεονέκτημα είναι ότι δεν παράγεις ρεύμα και περιμένεις να πάρεις χρήματα, όπως γινόταν πρίν με τα φωτοβολταϊκά. Η χρονική διάρκεια της σύμβασης ενεργειακού συμψηφισμού είναι είκοσι πέντε (25) χρόνια. Ο συμψηφισμός έχει να κάνει μόνο με το ρεύμα που παρήγαγαν τα φωτοβολταϊκά και το ρεύμα που κατανάλωσε το σπίτι ή επιχείρηση, δηλαδή μόνο με τις kWh.  Επίσης γίνεται σε 12μηνη βάση με επιπλέον όφελος στον χρήστη, γιατί οι περίσσιες κιλοβατώρες του καλοκαιριού, στέλνονται στο δίκτυο αλλά μπορείς και τις «τραβάς» πίσω το χειμώνα, πληρώνοντας μόνο τα τέλη δικτύου.

Η εγκατάσταση συστήματος Net Metering αυξάνει αυτόματα την ενεργειακή κατηγορία του ακινήτου, λόγω παραγωγής ενέργειας από ΑΠΕ. Πριν καταλήξετε , μιλήστε και επιλέξτε έναν έμπειρο εγκαταστάτη, δεδομένου ότι η ποιότητα της εγκατάστασης μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την παραγωγή ρεύματος. 90 5 χρόνια Πράσινο σπίτι & κτίριο


GREEN KATALOG.T53_12SEL_KATHGORIES:Test_BmwX1_72.qxd

28/11/2016

3:29 μμ

Σελίδα 91

Φωτοβολταϊκά

Α

υτόνομα συστήματα, λέμε τα συστήματα που έχουν τη δυνατότητα να καλύψουν τις ανάγκες ρεύματος ενός κτιρίου, χωρίς να αυτό να είναι συνδεδεμένο με το δίκτυο του ηλεκτρικού.

Η εξέλιξη της τεχνολογίας στον τομέα των φωτοβολταϊκών συστημάτων επιτρέπει πλέον την πλήρη αυτονόμηση επιχειρήσεων ή και μόνιμων κατοικιών από το δίκτυο, προσφέροντας απόλυτη κάλυψη των αναγκών, αλλά και μεγάλη εξοικονόμηση. Τα βασικά μέρη ενός αυτόνομου φωτοβολταϊκού συστήματος είναι τα φωτοβολταϊκά πλαίσια που συλλέγουν την ηλιακή ενέργεια, η συστοιχία μπαταριών

Αυτόνομα συστήματα

(συσσωρευτές) που αποθηκεύουν την περίσσεια ενέργεια, προς χρήση όταν δεν υπάρχει ηλιοφάνεια, ο ρυθμιστής φόρτισης που ελέγχει την διαδικασία φόρτισης των μπαταριών, ο αντιστροφέας ο οποίος μετατρέπει σε κατάλληλη μορφή την τάση των μπαταριών ή των φωτοβολταϊκών αυτόνομα συστήματα είναι η κατάλληλη λύση για την απεξάρτηση από το δίκτυο τηςΔΕΗ και τα πάγια έξοδα για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών του κτιρίου. Για να λειτουργεί σωστά θα πρέπει να γίνει μια μελέτης υπολογισμού των αναγκών σε ρεύμα της κατοικίας. Επίσης μπορεί να να συνδεθεί και ανεμογεννήτρια, η οποία μετατρέπει την αιολική ενέργεια σε ηλεκτρική.

Τα αυτόνομα συστήματα είναι η κατάλληλη λύση για την απεξάρτηση από το δίκτυο της ΔΕΗ και τα πάγια έξοδα για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών του κτιρίου.

Συστήματα αποθήκευσης ενέργειας

Οι μπαταρίες VRLA προτιμώνται σε εγκαταστάσεις όπου η πρόσβαση είτε είναι δύσκολη, είτε ο χώρος είναι περιορισμένος ή υπάρχει συνεχής ανθρώπινη παρουσία Σε κάθε περίπτωση, το πραγματικό κόστος ενός συσσωρευτή έχει να κάνει με τον αριθμό των κύκλων φόρτισης – εκφόρτισης που αυτός μπορεί να αποδώσει.

Σ

την ουσία εννοούμε τους συσσωρευτές (μπαταρίες), στους οποίους αποθηκεύεται ενέργεια που παράγεται είτε από φωτοβολταϊκό σύστημα είτε από ανεμογεννήτρια. Μία «έκρηξη» της αγοράς αποθήκευσης ενέργειας, σε παγκόσμιο επίπεδο, αντίστοιχης με αυτή που είχε καταγραφεί πριν μερικά χρόνια,στην αγορά των φωτοβολταϊκών προβλέπουν διάφοροι αναλυτές. Στα Αυτόνομα Φ/Β Συστήματα χρησιμοποιούνται δύο βασικές τεχνολογίες συσσωρευτών (μπαταριών) μολύβδου - οξέος : η ανοικτού τύπου (FLA) & η κλειστού Τύπου VRLA συχνά προσδιοριζόμενες ως Ανοικτού Τύπου με υγρό & Κλειστού Τύπου με ακινητοποιημένο ηλεκτρολύτη αντίστοιχα. Τα πλεονεκτήματα των ανοιχτού τύπου συσσωρευτών είναι η αποδεδειγμένη αξιοπιστία τους, ο μεγάλος αριθμός κύκλων φόρτισης- εκφόρτισης και το χαμηλότερο κόστος τους.

!

Η «επόμενη μέρα» για τα οικιακά φωτοβολταϊκά, που σήμερα είναι συνδεδεμένα με το δίκτυο, βρίσκεται στα συστήματα αποθήκευση ενέργειας.

5 χρόνια 91 Πράσινο σπίτι & κτίριο


GREEN Katalog_t53-PRODUCTS:Test_BmwX1_72.qxd

28/11/2016

3:49 μμ

Σελίδα 92

green Katalog [Αυτοπαραγωγή ρεύματος

Τ

ο σύστημα Keseco Ultra από την ΤεχνοΜηχανική, είναι μία πολύ απλή στην εγκατάστασή της συσκευή που επεμβαίνει διακριτικά στον ηλεκτρολογικό πίνακα του κτιρίου και προσφέρει εξοικονόμηση έως και 20%, είτε πρόκειται για οικία είτε για επαγγελματικό χώρο. • Παραγωγή ρεύματος με καλύτερη ενεργειακή απόδοση που προσφέρει οικονομία • Δεν χρειάζεται έξτρα εξοπλισμό • Δεν επηρεάζει κάποιο άλλο ηλεκτρικό εξάρτημα • Απόσβεση μέσα σε 12 έως 36 μήνες • Διεθνείς πιστοποιήσεις ποιότητας, ασφαλούς λειτουργίας και απόδοσης • Εγγύηση απόδοσης πάνω από 20 χρόνια

[Trackers (Ιχνηλάτες)

[Συστήματα αποθήκευσης ενέργειας

Τ

α νέα υβριδικής τεχνολογίας πλαίσια Aleo της εταιρείας Aleo-Solar σε συνεργασία με τη Fototherm αξιοποιούν όσο τίποτα άλλο την ηλιακή ενέργεια χωρίς διαρροές. Παρέχουν μεγάλη ισχύ και αποδίδουν στο μέγιστο για πολλά χρόνια. • Μεγαλύτερη διάρκεια ζωής των προϊόντων • Υψηλή τεχνολογία • 2 σε 1 (ρεύμα και ζεστό νερό) • Εξοικονόμηση από τη διπλή λειτουργία

[Μετατροπείς/Inverters

Φωτοβολταϊκά

Ο

inverter (αντιστροφέας ή μετατροπέας στα ελληνικά) είναι μία ηλεκτρονική συσκευή που μετατρέπει το συνεχές ρεύμα που παράγουν τα φωτοβολταϊκά σε εναλλασσόμενο αντίστοιχο με αυτό του δικτύου. O Αντιστροφέας - PIKO 4.2 της Kostal Solar Electric κάνει αυτή τη δουλεία με σκοπό την εξοικονόμηση, έχοντας χαρακτηριστικά όπως • Τριφασική τροφοδοσία • Μετατροπή χωρίς μετασχηματιστή • Οθόνη γραφικών με 3 πλήκτρα ελέγχου

Ο

ιχνηλάτης DEGERtracker D60H δουλεύει ασταμάτητα για εσάς και τα φωτοβολταϊκά σας. Η Degerenergie κατασκεύασε αυτόν τον tracker για κάθε επιφάνεια και για κάθε σπίτι. • Υψηλή απόδοση και έξυπνη λειτουργία • Μέγιστη ανίχνευση φωτός • Χαμηλή κατανάλωση

28 5 χρόνια Πράσινο σπίτι & κτίριο

KOSTAL SOLAR ELECTRIC HELLAS ΕΠΕ - 2310 477550 DEGER HELLAS LTD - 211 0127290 ALEO-SOLAR HELLAS - 210 6657293 ΤΕΧΝΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΠΕ - 2310 357552


GREEN Katalog_t53-PRODUCTS:Test_BmwX1_72.qxd

28/11/2016

3:49 μμ

Σελίδα 93

Φωτοβολταϊκά


GREEN Katalog_t53-PRODUCTS:Test_BmwX1_72.qxd

28/11/2016

4:10 μμ

Σελίδα 94

green Katalog [Βάσεις στήριξης

[PID BOX

Δ

ώστε έναν αέρα αναβάθμισης στα Φ/Β σας χωρίς μεγάλο κόστος με την συσκευή iLUMEN από την Tritec. Η συσκευή αναλαμβάνει να αυξήσει τις επιδόσεις του πάνελ που ήδη έχετε, χωρίς να χρειαστεί να τα αντικαταστήσετε.

Η

Η Προφιλοδομή δημιουργεί καινοτόμες λύσεις για οποιοδήποτε πάνελ και για οποιοδήποτε κτιρίο προσφέροντας εγγυημένη αντοχή ακόμη και 25 χρόνια. Ξεχωρίζει γιατί έχει • Αλλαγή κλίσης πολλών μοιρών • Χαμηλό κόστος συστήματος • Κατασκευή ανθεκτική σε όλες τις καιρικές συνθήκες

[Μετρητές Φ/Β

Το PIDbox: • Έχει εύκολη και απλή εφαρμογή • Αναζωογονεί τα φωτοβολταϊκά πλαίσια που έχουν επηρεαστεί από το PID • Είναι συμβατό με όλους τους (Μicro) inverters • Αποτελεί ιδανική λύση για μικρού και μεσαίου μεγέθους εγκαταστάσεις • Δουλεύει τη νύχτα και τον χειμώνα • Επιτυγχάνει αισθητή αύξηση της παραγωγής από τις πρώτες ημέρες • Τοποθετείται σε υφιστάμενες φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις χωρίς επέμβαση στην υπάρχουσα

[Συσσωρευτές

Φωτοβολταϊκά

H

Fronius Hellas πηγαίνει την απομακρυσμένη παρακολούθηση των πάνελ σας στο επόμενο επίπεδο, με την ταυτόχρονη προβολή της ενεργειακής κατανάλωσης του κτιρίου μαζί με την φ/β παραγωγή μέσα από το online portal Fronius Solar.web.

• Μετρητής ενέργειας διπλής κατεύθυνση • Διαθέσιμος σε τρεις διαφορετικές εκδόσεις • Τοποθετείται πολύ εύκολα σε ράγα μέσα στον ηλεκτρολογικό πίνακα

ΠΡΟΦΙΛΟΔΟΜΗ - 24210 84000 TRITEC - 6949 122800 FRONIOUS HELLAS - 2310 913544 VIOSY SA - 210 3474444

94 5 χρόνια Πράσινο σπίτι & κτίριο

H

Viosy σε βοηθά να επιλέξεις τον κατάλληλο συσσωρευτή ανάλογα με τις ανάγκες σου με σειρές συσσωρευτών μολύβδου – ηλεκτρολύτη κλειστού & ανοικτού τύπου από 2 έως 12V. Συγκεκριμένα, Το μοντέλο Hercules ανταποκρίνεται απόλυτα με μία ποικιλία εφαρμογών, από σκάφη μέχρι μεγάλες ηλεκτρικές συσκευές. • Υψηλή αντοχή • Μεγάλη χωρητικότητα • Χαμηλό κόστος


GREEN Katalog_t53-PRODUCTS:Test_BmwX1_72.qxd

28/11/2016

4:00 μμ

Σελίδα 95

Φωτοβολταϊκά

EΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΕΞΩΦΥΛΛΟ

5 χρόνια 95 Πράσινο σπίτι & κτίριο


net metering_tx46:Test_BmwX1_72.qxd

4/2/2016

3:44 μμ

Σελίδα 1


periexomena_tx45:Test_BmwX1_72.qxd

4/12/2015

4:29 μμ

Σελίδα 1


GREEN Katalog_t53-PRODUCTS:Test_BmwX1_72.qxd

28/11/2016

4:05 μμ

Σελίδα 1


Advert:Test_BmwX1_72.qxd

4/7/2014

1:15 μμ

Σελίδα 1


FOTOVOLTAIKA info:Test_BmwX1_72.qxd

28/11/2016

5:12 μμ

Σελίδα 100

green info Pages ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤAΣΕΩΝ ABB 13ο ΧΛΜ. ΑΘΗΝΩΝΛΑΜΙΑΣ MΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ 2102891500, www.abb.gr ACE ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΙΣΧΥΟΣ ΠΙΠΙΝΟΥ 5 & ΔΙΓΕΝΗ ΓΡΙΒΑ, ΑΓ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, 2109966555 www.epr.gr AE KAUFMANN MIKE /NATURENERGIE ΑΧΙΛΛΕΩΣ 37, ΚΑΛΛΙΘΕΑ, 2109402995 www.ae-kaufmann.com ALEO SOLAR ΕΛΛΑΣ ΖΑΛΟΓΓΟΥ 4, ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2106657293 www.aleo-solar.gr AVENTIA SOLAR LTD ΜΟΝΟΜΑΤΙΟΥ 12, 13677 ΑΧΑΡΝΕΣ 2110125081-2 www.aventiasolar.com ARVIS SOLAR LTD ΗΠΕΙΡΟΥ 24, ΑΘΗΝΑ 2110136560 www.arvisolar.gr ARESTI POWER ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ 56, ΡΟΔΟΠΟΛΗ, 2108150744 www.arestipower.gr

ELECTROTECH POWER SYSTEMS ΥΨΗΛΑΝΤΟΥ 81, ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ 210 4321398 www.electrotech.gr ΕΝΤΕΚ Α.Ε. ΑΧΑΡΝΩΝ 426, 11143 ΑΘΗΝΑ, 2102015782-3 www.bizsector.com/gr /entec EUROSOL HELLAS ΠΟΛΥΔΕΥΚΟΥΣ 57-59, ΠΕΙΡΑΙΑΣ, 2104110306 www.eurosol.eu EXALCO ΑΕ 5ο ΧΛΜ Ε.Ο. ΛΑΡΙΣΑΣΑΘΗΝΑΣ, ΛΑΡΙΣΑ 2410688688, 2410688736 www.exalco.gr FISCHER ΕΛΛΑΣ ΡΟΥΠΕΛ 6, ΚΗΦΙΣΙΑ 2102838167 www.fischer.gr FRONIUS GMBH ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 54453 2310913544 www.fronius.com GLOBAL - ENERGY SOLUTIONS ΚΩΛΕΤΗ 25Β, ΘΕΣ/ΝΙΚΗ 2310510302 www.global-energy.eu AVDIRA SOLAR GREECE INOX MARE HELLAS ΑΒΔΗΡΑ ΞΑΝΘΗΣ AEE 2541051903, 6955129625 ΚΑΛΟΧΩΡΙ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ www.avdira-solar.eu 2310426321,2310753384 www.inoxmare.gr ALFA ENERGY 42ο ΧΛΜ. ΑΘ. ΛΑΜΙΑΣ, KOSTAL SOLAR ΑΥΛΩΝΑ, 2295098841 ELECTRIC www.alfaenergy.gr ΣΤ. ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗ 47, ΘΕΣ/ΝΙΚΗ, 2310 477550 BIG SOLAR Λ.ΝΑΤΟ 100,ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ www.kostal-solarelectric.com 2105509000 www.bigsolar.gr KRANNICH SOLAR Μ.ΕΠΕ COENERGIA HELLAS Λ. ΚΗΦΙΣΙΑΣ 125, 11525 ΣΤΑΔΙΟΥ 40, ΚΑΛΟΧΩΡΙ ΑΘΗΝΑ,2130236319 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, www.coenergia.com 2310751960 ΥΠΟΚ/ΜΑ: COCΟON Λ. ΣΥΓΓΡΟΥ 336 ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε. ΚΑΛΛΙΘΕΑ, 2109531040 ΔΗΜΑΡΑΚΗ 20, 11855 ΒΟΤΑΝΙΚΟΣ, 2117109382-3 www.krannich-solar.com www.cocoon.gr NANODOMI ΑΣΚΛΗΠΙΟΥ 109, COMPA SOLAR ΑΘΗΝΑ, 2103629581 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 32, www.nanodomi.com ΚΑΤΕΡΙΝΗ, 2351045415 www.compasolar.gr NEXANS ΕΛΛΑΣ Α.Β.Ε. ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ 15, ΑΘΗΝΑ, DEGER HELLAS 211 1207700 www.nexans.gr Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ 169, 13562 ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ OLYMPIC 2110127290-2 ENGINEERING & www.degerhellas.gr CONSULTING ΑΡΧΙΜΗΔΟΥΣ 5, ΠΥΡΓΟΣ, DRIVETECH ΗΛΕΙΑΣ, 2621026907 ΧΡΥΣ. ΣΜΥΡΝΗΣ 124, www.oleng.eu ΜΟΣΧΑΤΟ 2107233318 PHOTOVOLTAIC www.drivetech.gr ΕΛΛΑΝΙΚΟΥ 20, ΠΑΓΚΡΑΤΙ 2107225440, 2107225471 ECO SUN ΕΠΕ www.photovoltaic.gr ΓΚΥΖΗ 4, 15125 ΜΑΡΟΥΣΙ, PHOENIX SOLAR 2106859011 ΒΟΥΛΓΑΡΗ Λ. ΠΕΝΤΕΛΗΣ 104, 58, ΘΕΣ/ΝΙΚΗ ΧΑΛΑΝΔΡΙ, 2106838386 2310327914 www.phoenixsolarwww.ecosun.gr group.com

100 5 χρόνια Πράσινο σπίτι & κτίριο

RECOM ΠΟΣΕΙΔΩΝΟΣ 1, ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 2109609940 www.recom.gr REFUSOL ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ 13, ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ, 2105771312 http://europe.refusol.com SANLEV SA ΘΕΣΗ ΤΖΙΤΖΙΛΗ, ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ 2105578278-9 www.sanlev.gr SCHNEIDER ELECTRIC 19ο χλμ. EOAΛ, Ν. ΕΡΥΘΡΑΙΑ 2106295200 www.schneiderelectric.com SMA HELLAS AE Λ.ΑΛΙΜΟΥ 111, 16452 ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΥΛΗ, 2109856660 www.sma-hellas.com SOLAR CELLS HELLAS GROUP Λ. ΚΗΦΙΣΙΑΣ 178, ΜΑΡΟΥΣΙ, 2109595159 www.schellas.gr SOLARSYSTEMS HELLAS ΜΑΝΔΑΛΟ, ΣΚΥΔΡΑΣ 2381097680/6 www.solarsystemshellas.com SolarWorld AG Martin-Luther-King-Straße 24 53175 Bonn Germany 0228-55920-454 www.solarworld.gr TRITEC INTERNATIONAL AG 6949122800 www.tritec-energy.com YINGLI GREEN ENERGY GREECE ΡΗΓΙΛΛΗΣ 6, ΑΘΗΝΑ, 2107400190 www.yinglisolar.eu BΙΟΣΥ A.E. ΙΕΡΑ ΟΔΟΣ 178, ΑΙΓΑΛΕΩ, 2103474444, www.viosy.gr ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΑΕΒΕ ΛΕΝΟΡΜΑΝ 227, ΑΘΗΝΑ 2105147331 www.papayannakisgroup.eu ΚΑΥΚΑΣ ΑΕ 1ο ΧΛΜ. Λ. ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΙΑΝΙΑ , 2163003000 www.kafkas.gr ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΔ. ΣΤΥΛΑΣ & ΣΙΑ Ο.Ε. ΓΡΑΜΜΟΥ 10, ΚΟΖΑΝΗ 2461030328 ΤΕΝΟΡΑ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε. Λ. ΑΘΗΝΩΝ 50, ΑΘΗΝΑ 210 52 44 000 www.tournikiotisgroup.gr ΠΡΟΦΙΛΟΔΟΜΗ ΚΑΤΩ ΣΠΑΡΤΙΑ Α΄ ΒΙ.ΠΕ.ΒΟΛΟΥ 2421084000, www.profilodomi.gr

ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ Φ/Β ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ FACILITY MANAGEMENT & EQUIPMENT S.M.P.C. ΝΕΡΟΜΥΛΟΥ 20 & Ι.ΝΙΚΑ, ΑΧΑΡΝΕΣ, 2102464320, www.facility.gr GLOBAL - ENERGY SOLUTIONS ΚΩΛΕΤΗ 25Β, ΘΕΣ/ΝΙΚΗ 2310510302 www.global-energy.eu KMETRICS ΒΟΡ. ΗΠΕΙΡΟΥ 25, ΜΕΓΑΡΑ, 2117707200 www.kmetrics.gr LEVEL-UP QUALITY FACILITY SERVICES ΣΤΡ. ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ 105, ΜΟΣΧΑΤΟ,2104699200 www.level-up.gr NANODOMI ΑΣΚΛΗΠΙΟΥ 109, 11472 ΑΘΗΝΑ, 2103629581 www.nanodomi.com PV MAINT ENERGY SERVICES ΑΓ. ΣΑΡΑΝΤΑ 22, 18346, ΜΟΣΧΑΤΟ, 2104810045 www.pvmaint.gr RENEVOL ΓΟΥΝΑΡΗ 4-6, ΠΕΙΡΑΙΑΣ, 2104122759 www.renevol.gr

QLEEN HELLAS 24ο ΧΛΜ. ΘΕΣ/ΚΗΣ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ, ΒΑΣΙΛΙΚΑ ΘΕΡΜΗΣ, 57006 2310418168, www.qleen.gr

Για ποιότητα χωρίς συμβιβασμούς…. Τα συστήματα καθαρισμού Reach & Wash System® της IONIC SYSTEMS έχουν αναδειχθεί σε βιομηχανικό πρότυπο για συστήματα καθαρισμού με απιονισμένο νερό σε υαλοπίνακες και φωτοβολταικά πάνελ σε όλο τον κόσμο.

IONIC SYSTEMS GREECE

Αγ. Δημητρίου 41, Κέντρο Θεσσαλονίκης Τηλ.: 2310 209221 & 694 4281086 admin@ionicsystems. gr.com www.ionicsystems.gr. com

SENERS ENERGY SYSTEMS ΚΛΕΟΒΟΥΛΟΥ 16, Ν. ΚΟΣΜΟΣ 2109270940 www.seners.gr SOLAREN ΕΠΕ ΕΝΙΠΠΕΩΣ 6, ΚΑΤΕΡΙΝΗ 2351501404 www.kragiopoulos.gr ΗΛΙΑΤΟΡΑΣ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ 17, ΘΕΣ/ΝΙΚΗ, 2315502005 www.iliatoras.eu ΜΕΣΣΑΡΙΤΗΣ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΕΠΕ Λ.ΚΗΦΙΣΙΑΣ 162-164, ΜΑΡΟΥΣΙ 210-8662048 www.messaritis.com ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΛΟΓΟΙ ENERGY ΠΑΝΑΓΟΥΔΗ 66, ΛΑΡΙΣΑ 2410 617777 www.perivallontologoi.gr ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ Α.Ε. Λ. ΑΜΑΛΙΑΣ 42, ΑΘΗΝΑ 2104514892 www.synergia-tc.gr

ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Φ/Β ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΑΚΚΙDΑ ΠΛΑΤΩΝΟΣ 14, 15234 ΧΑΛΑΝΔΡΙ, 2105243667 www.akkida.gr ACTIVUS - Λ&Ι ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΟΕ ΑΜΑΡ.-ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ 72, ΜΑΡΟΥΣΙ, 2106857055 www.activus.gr AVELION Λ.ΛΑΥΡΙΟΥ 49,ΠΑΛΛΗΝΗ, 2177000600, www.avelion.gr AVENTIA SOLAR LTD ΜΟΝΟΜΑΤΙΟΥ 12, 13677 ΑΧΑΡΝΕΣ 2110125081-2 www.aventiasolar.com ARTION ΚΩΣΤΑ ΒΑΡΝΑΛΗ 40, ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ 2104978721,6977231424 www.dpasa.gr BAUTHERM ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ 100, ΘΕΣ/ΝΙΚΗ, 2310850976 www.bautherm.gr COMPA SOLAR 25ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 32, 60100 ΚΑΤΕΡΙΝΗ, 2351045415 www.compasolar.gr

ECO FRIENDLY SOLUTIONS ΕΜ. ΜΠΕΝΑΚΗ 38, ΑΘΗΝΑ, 2103836440 www.ecofriendly.com.gr ECOPOWER ΑΓ. ΣΤΕΦΑΝΟΥ 7 ΗΡΑΚΛΕΙΟ 2810223209 www.ecopowerepe.gr ECO SUN ΕΠΕ ΒΟΥΛΓΑΡΗ 58, 54249 ΘΕΣ/ΝΙΚΗ, 2310327914 www.ecosun.gr EUROSOL HELLAS ΠΟΛΥΔΕΥΚΟΥΣ 57-59, ΠΕΙΡΑΙΑΣ, 2104110306 www.eurosol.eu ENEFSYS - ΔΗΜΟΣ ΣΤΡΙΓΚΛΗΣ & ΣΙΑ Ε.Ε. ΞΑΝΘΟΥ 5, ΕΛΛΗΝΙΚΟ, 2109637395 www.enefsys.gr ΕΝGΑΙΑ ΕΠΕ ΒΙ.ΠΕ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, 57022 ΣΙΝΔΟΣ, 2310541344 www.engaia.gr

ELECTROTECH POWER SYSTEMS ΥΨΗΛΑΝΤΟΥ 81, 18758 ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ 210 4321398 www.electrotech.gr ΕΝΤΕΚ Α.Ε. ΑΧΑΡΝΩΝ 426, 11143 ΑΘΗΝΑ, 2102015782-3 www.bizsector.com/gr /entec GLOBAL - ENERGY SOLUTIONS ΚΩΛΕΤΗ 25Β, ΘΕΣ/ΝΙΚΗ 2310510302 www.global-energy.eu ICON GROUP ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΠΕ Λ.ΙΩΝΙΑΣ 155, ΑΘΗΝΑ, 2108314387 www.iconstruction.gr INGENIUM LTD ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 20, AΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ 2551025654 www.ingenium.gr KLIMATIKA ΒΑΣ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 281, ΚΟΡΩΠΙ, 2106624526 www.klimatika.gr


FOTOVOLTAIKA info:Test_BmwX1_72.qxd

28/11/2016

5:13 μμ

Σελίδα 101

Φωτοβολταϊκά ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Φ/Β ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ MGD ENERGY Λ.ΚΗΦΙΣΙΑΣ & ΠΕΝΤΕΛΗΣ 4, ΜΑΡΟΥΣΙ 2106129615 www.mgd-energy.gr MYRINOUS ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Λ.ΣΟΥΝΙΟΥ16, ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ 2299022932, www.myrinous.gr NANODOMI ΑΣΚΛΗΠΙΟΥ 109, ΑΘΗΝΑ, 2103629581 www.nanodomi.com ΝΑΥΤΙΛΟΣ ΕΠΕ Λ.ΠΟΣΕΙΔΩΝΟΣ 38Α, ΑΛΙΜΟΣ, 210-9854238 www.nautilus.gr OLYMPIC ENGINEERING & CONSULTING ΑΡΧΙΜΗΔΟΥΣ 5, ΠΥΡΓΟΣ ΗΛΕΙΑΣ, 2621026907, www.oleng.eu PHOTOVOLTAIC ΕΛΛΑΝΙΚΟΥ 20, ΠΑΓΚΡΑΤΙ 2107225440, 2107225471 www.photovoltaic.gr PLASIS ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Γ. ΧΡΟΝΑΚΗ 2, ΗΡΑΚΛΕΙΟ-ΚΡΗΤΗ 2108053010 www.plasisgroup.com

PV MAINT IKE ΑΓ.ΣΑΡΑΝΤΑ 22, 18346 ΜΟΣΧΑΤΟ, 2104810045 www.pvmaint.gr RENEVOL ΓΟΥΝΑΡΗ 4-6, ΠΕΙΡΑΙΑΣ 2104122759 www.renevol.gr SENERS ENERGY SYSTEMS ΚΛΕΟΒΟΥΛΟΥ 16, Ν. ΚΟΣΜΟΣ, 2109270940 www.seners.gr TZOVARAS GROUP OF ENGINEERS Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ 88, ΘΕΣ/ΝΙΚΗ, 2310861640 www.atzovaras.gr ΑΦΟΙ ΧΟΥΡΣΟΥΛΙΔΗ ΠΙΕΡΙΩΝ 136, 59100 ΒΕΡΟΙΑ, 2331024850 www.xoursoulidis.com ZIOGOS ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 57, ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ, 2382022149, 6980557474 www.ziogos.gr YIAMCO ENGINEERING ΧΑΝΙΩΝ 1Α, 14123 ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ, 21022845 www.yiamco.gr

ΔΙΑΘΕΡΜΙΚΗ Α.Ε. ΒΑΚΧΟΥ 20, 54629 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2310536696, 2310535975 www.diathermiki.gr ΔΙΑΤΕΚ Ο.Ε. ΕΒΡΟΥ 8, 12243 ΑΙΓΑΛΕΩ, 2105691199, www.diatek.gr ΕΥΔΙΤΗ ΕΠΕ Λ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ 136, ΑΘΗΝΑ, 2106446330 www.euditi.gr Ζ ΚΑΠΠΑ EΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΤΡΥΠΙΑ 29, ΑΘΗΝΑ, 2106894971, 6942486357 www.kamitsakisgroup.gr ΗΛΙΑΔΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ 2, ΠΙΚΕΡΜΙ, 2106039795 www.heliadaenergy.com ΗΛΙΑΤΟΡΑΣ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ 17, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2315502005 www.iliatoras.eu ΜΕΣΣΑΡΙΤΗΣ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΕΠΕ Λ.ΚΗΦΙΣΙΑΣ 162-164, ΜΑΡΟΥΣΙ, 210-8662048 www.messaritis.com

Μ.Π ENERGY SOLUTIONS ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ 61 (& ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ), ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ, ΤΚ 10679 ΤΗΛ.: 210 321 7895 info@mp-energy.gr www.mp-energy.gr

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΛΟΓΟΙ ENERGY ΠΑΝΑΓΟΥΔΗ 66, ΛΑΡΙΣΑ, 2410617777 www.perivallontologoi.gr ΠΛΕΙΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΕΠΕ ΜΑΘΙΟΥ 8, ΠΥΡΓΟΣ 2621029584, 2621022950 www.pliasconsulting.com

ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ Α.Ε. Λ. ΑΜΑΛΙΑΣ 42, ΑΘΗΝΑ 2104514892 www.synergia-tc.gr ΦΩΤΟΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΝΑΠΑΥΣΕΩΣ 3, 63200 ΝΕΑ ΜΟΥΔΑΝΙΑ 2373024727 www.fotoenergia.gr

SMA HELLAS AE Λ. ΑΛΙΜΟΥ 111, 16452 ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΥΛΗ, 2109856660 www.sma-hellas.com ΗΛΙΑΤΟΡΑΣ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ 17, ΘΕΣ/ΝΙΚΗ, 2315502005 www.iliatoras.eu

Μ.Π ENERGY SOLUTIONS ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ 61 (& ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ), ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ, ΤΚ 10679, 210 321 7895 info@mp-energy.gr www.mp-energy.gr

ΟΜΙΛΟΣ ΤΟΥΡΝΙΚΙΩΤΗ Λ. ΑΘΗΝΩΝ 50, ΑΘΗΝΑ 210 52 44 000 www.tournikiotisgroup.gr

ΑΥΤΟΝΟΜΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ

Η Solar Base αποτελεί τον πιο έμπιστο συνεργάτη σας για βάσεις φωτοβολταϊκών. Επωφεληθείτε από τις λύσεις υψηλής ποιότητας και την εγγύηση καλής λειτουργίας στις πιο ανταγωνιστικές τιμές, με τη σιγουριά που προσφέρουν τα 40 χρόνια εμπειρίας στον χώρο των κατασκευών.

Αντιγόνης 62 Αθήνα 10442 Τηλ: 210 51 511 51 info@solarbase.gr www.solarbase.gr

ALEO SOLAR ΕΛΛΑΣ ΖΑΛΟΓΓΟΥ 4, 15343 ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2106657293 www.aleo-solar.gr AVENTIA SOLAR LTD ΜΟΝΟΜΑΤΙΟΥ 12, 13677 ΑΧΑΡΝΕΣ, 2110125081-2 www.aventiasolar.com ARESTI POWER ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ 56, ΡΟΔΟΠΟΛΗ, 2108150744 www.arestipower.gr DEGER HELLAS Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ 169, 13562 ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ 2110127290-2 www.degerhellas.gr ECO SUN ΕΠΕ ΓΚΥΖΗ 4, 15125 ΜΑΡΟΥΣΙ, 2106859011 ΒΟΥΛΓΑΡΗ 58, ΘΕΣ/ΝΙΚΗ 2310327914 www.ecosun.gr ELECTROTECH POWER SYSTEMS ΥΨΗΛΑΝΤΟΥ 81, ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ 210 4321398 www.electrotech.gr FRONIUS GMBH ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 54453 2310913544 www.fronius.com GLOBAL - ENERGY SOLUTIONS ΚΩΛΕΤΗ 25Β, ΘΕΣ/ΝΙΚΗ 2310510302 www.global-energy.eu

KOSTAL SOLAR ELECTRIC ΣΤ. ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗ 47, ΘΕΣ/ΝΙΚΗ, 2310 477550 www.kostal-solarelectric.com KRANNICH SOLAR Μ.ΕΠΕ ΣΤΑΔΙΟΥ 40, ΚΑΛΟΧΩΡΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 2310751960 ΥΠΟΚ/ΜΑ: Λ. ΣΥΓΓΡΟΥ 336, ΚΑΛΛΙΘΕΑ, 2109531040 www.krannich-solar.com NANODOMI ΑΣΚΛΗΠΙΟΥ 109, ΑΘΗΝΑ, 2103629581 www.nanodomi.com NEXANS ΕΛΛΑΣ Α.Β.Ε. ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ 15, ΑΘΗΝΑ, 211 1207700 www.nexans.gr OLYMPIC ENGINEERING & CONSULTING ΑΡΧΙΜΗΔΟΥΣ 5, ΠΥΡΓΟΣ, ΗΛΕΙΑΣ, 2621026907 www.oleng.eu PHOTOVOLTAIC ΕΛΛΑΝΙΚΟΥ 20, ΠΑΓΚΡΑΤΙ 2107225440, 2107225471 www.photovoltaic.gr SCHNEIDER ELECTRIC 19ο ΧΛΜ. ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟΣ ΑΘ/ΛΑΜΙΑΣ, Ν. ΕΡΥΘΡΑΙΑ, 2106295200 www.schneiderelectric.com

ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ BΙΟΣΥ A.E. ΙΕΡΑ ΟΔΟΣ 178, ΑΙΓΑΛΕΩ, 2103474444, www.viosy.gr

SUNLIGHT ΕΡΜΟΥ 2 & ΝΙΚΗΣ ,10563 ΣΥΝΤΑΓΜΑ210 6245400 www.systems-sunlight.com

ΡΟΥΣΣΑΚΗΣ ΗΦΑΙΣΤΟΥ 70, 19400 ΚΟΡΩΠΙ210 6626300 www.roussakis.eu

5 χρόνια 101 Πράσινο σπίτι & κτίριο


GREEN KATALOG.T53_12SEL_KATHGORIES:Test_BmwX1_72.qxd

28/11/2016

3:31 μμ

Σελίδα 102

green Katalog

Η

αυτόνομη θέρμανση, με συστήματα θερμιδομέτρησης, που πλέον γίνεται υποχρεωτική, είναι η απόλυτη λύση θέρμανσης σε διαμερίσματα, έχοντας έλεγχο στην κατανάλωση και στα έξοδα τους, αλλά και στο πότε και πόσο θέλουν να ζεσταθούν.

Αυτονομίες θέρμανσης Η αυτόνομη θέρμανση με θερμιδομέτρηση είναι η απόλυτη εναλλακτική λύση στην εξοικονόμηση ενέργειας.

Σε συνδυασμό με την εγκατάσταση αυτοματισμών εξοικονόμησης ενέργειας στο λεβητοστάσιο μπορεί να πετύχει εξοικονόμηση 25%-45% στη συνολική κατανάλωση καυσίμου. Με την ακριβή μέτρηση της θερμότητας (θερμιδομέτρηση) δίνεται οριστική λύση στο πρόβλημα της έλλειψης αυτονομίας θέρμανσης στις παλιές πολυκατοικίες. Ο μέσος χρόνος απόσβεσης του κόστους εγκατάστασης του συστήματος αυτονομίας θέρμανσης με θερμιδομέτρηση, υπολογίζεται σε 12 έως 24 μήνες Η χρήση της θέρμανσης με κατανεμητές δαπανών οδηγεί σε δικαιότερη κατανομή του κόστους της κεντρικής θέρμανσης στις πολυκατοικίες και περιορισμό των διενέξεων μεταξύ των ενοίκων.

!

Στα πλεονεκτήματά τους περιλαμβάνεται η δυνατότητα εφαρμογής τους σε εγκαταστάσεις που δεν υπάρχει σχετική πρόβλεψη.

Αυτοματισμοί

Ο

ι ηλεκτρονικές συσκευές- συστήματα που δέχονται και επεξεργάζονται πληροφορίες, έτσι ώστε να να εξασφαλίζουν πως τα θερμαντικά σώματα, θερμαίνουν το χώρο μας όσο ακριβώς χρειάζεται, χωρίς να σπαταλούν επιπλέον καύσιμο και κατά συνέπεια χρήματα.

Θέρμανση

 Οι αυτοματισμοί μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε κάθε τύπο κεντρικής θέρμανσης (ακόμη και στον καυστήρα πετρελαίου), προκειμένου να βελτιώσουν την αποδοτικότητά του και να μειώσουν το ενεργειακό κόστος.  Ένα είδος αυτοματισμού είναι το σύστημα αντιστάθμισης, που με την χρήση κατάλληλων εξωτερικών αισθητήρων ελέγχουν και αυξομειώνουν την θερμοκρασία του νερού που πηγαίνει στα καλοριφέρ και εξοικονομούς ενέργειας μεταξύ 7-12%.  Στην κατηγορία των αυτοματισμών ανήκουν και οι θερμοστάτες χώρου με τους οποίους η λειτουργία της θέρμανσης ξεκινάει μόνο όταν υπάρχει ανάγκη θέρμανσης και σταματάει όταν ο χώρος ικανοποιήσει τις συνθήκες που ο χρήστης έχει ορίσει. Αυτό συμβαίνει γιατί μπορούμε να ορίσουμε στο θερμοστάτη

Ένας βασικός τύπος αυτοματισμού, είναι ο θερμιδομετρητής, ο οποίος δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη να εξοικονομήσει ενέργεια από την παρέμβασή του (θερμικά) σε κάθε σώμα καθώς και να του αποδοθεί το κόστος που του αναλογεί. 102 5 χρόνια Πράσινο σπίτι & κτίριο

την θερμοκρασία που θέλουμε μέσα στον ή στους χώρους του σπιτιού και όταν αυτή κατέβει χαμηλότερα, τότε ξεκινάει να δουλεύει ο καυστήρα.  Επίσης στους ψηφιακούς θερμοστάτες υπάρχει η δυνατότητα χρονοπρογραμματισμού επιθυμητής θερμοκρασίας, τόσο για ένα 24ωρο όσο και για τις 7 ημέρες της εβδομάδας.  Οι Θερμοστατικές κεφαλές οι οποίες ελέγχουν τη λειτουργία του συστήματος θέρμανσης με βάση τα δεδομένα που του ορίζει ο ιδιοκτήτης τους (επιθυμητή θερμοκρασία χώρου, χρόνο λειτουργίας κ.λπ.)  Οι θερμοστατικές κεφαλές τοποθετούνται σε κάθε σώμα καλοριφέρ και ρυθμίζουν την θερμοκρασία του σώματος, ανάλογα με τη θερμοκρασία που θέλουμε στο δωμάτιο.

!


GREEN KATALOG.T53_12SEL_KATHGORIES:Test_BmwX1_72.qxd

28/11/2016

3:32 μμ

Σελίδα 103

Θέρμανση

 Τα ενεργειακά τζάκια κλειστού τύπου προσομοιάζουν την λειτουργία ενός κανονικού τζακιού με σαφώς μεγαλύτερη απόδοση από τα ανοιχτά-παραδοσιακά, και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την θέρμανση ολόκληρης της κατοικίας, υπό προυποθέσεις.  Το βασικό πλεονέκτημα τους είναι ότι εκμεταλλεύονται στο μέγιστο τη θερμότητα που παράγουν είτε διοχετεύοντας την σωστά στον αέρα του γύρω χώρου (αερόθερμο ενεργειακό τζάκι) είτε διοχετεύοντας την στο νερό του δικτύου θέρμανσης για τα καλοριφέρ ή της ενδοδαπέδιας (Υδραυλικό ενεργειακό τζάκι)  Όταν χρησιμοποιείται υδραυλικό ενεργειακό τζάκι η εξοικονόμηση είναι ακόμη μεγαλύτερη, καθώς μεγάλη κατανάλωση καύσιμης ύλης, είναι απαραίτητη μόνο όταν ξεκινάμε την θέρμανση των χώρων και μέχρι το νερό του δικτύου να φτάσει κάποια ορισμένη θερμοκρασία. .  Το κόστος εγκατάστασης ενός ενεργειακού τζακιού κυμαίνεται από 2500€ μέχρι και τα 6000€ για μεγαλύτερες εστίες. Μια άλλη επιλογή είναι και η μετατροπή κάποιου παραδοσιακού τζακιού σε ενεργειακό, η οποία μπορεί να κοστίσει μέχρι και 2000 ευρώ.

Τ

α ενεργειακά τζάκια και οι σόμπες, αποτελούν σύγχρονες λύσεις θέρμανσης, που ξεχωρίζουν για τη μεγάλη απόδοση και την εξοικονόμηση ενέργειας.

Ενεργειακά τζάκια

Αξιοποιούν το 70-90% της θερμογόνου δύναμης της καύσιμης ύλης, σε αντίθεση με τα παραδοσιακά τζάκια που εκμεταλλεύονται μόνο το 10-20%.

Σόμπες Pellet και Ξύλου

γνωστός τρόπος θέρμανσης έχει πλέον γίνει σύγχρονος, τόσο με τις σόμπες πέλετ αλλά Ο και με τις ξυλόσομπες.

 Οι σόμπες pellet ή ξύλου χωρίζονται σε δύο κατηγο-

 Για τις υδραυλικές σόμπες που θερμαίνουν το νερό

ρίες: τις αερόθερμες και τα υδραυλικές.  Οι τιμές τους κυμαίνονται από 250-3000€, ανάλογα με το μέγεθος, τη δυναμικότητα τους και τις τεχνολογικές τους δυνατότητες.  Απαιτούν μικρή ποσότητα ηλεκτρικού ρεύματος για τη λειτουργία τους.  Το πέλετ (pellet) είναι βιοκαύσιμα και έχει στέρεα, κυλινδρική και συμπαγή μορφή και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν καύσιμη ύλη. Ουσιαστικά παράγεται από επεξεργασία υπολειμάτων ξύλου ή και φυτών (π.χ. πριονίδια).  Για 1 λίτρο πετρελαίου θέρμανσης αναλογούν 2,14 κιλά pellets.

των καλοριφέρ η ισχύς τους εξαρτάται από το χώρο που θα πρέπει να θερμάνουμε.  Και οι ξυλόσομπες, εκτός από τη θέρμανση χώρων μπορούν να είναι υδραυλικές και στην ουσία να παίζουν το ρόλο του καυστήρα της κεντρικής θέρμανσης.

Πρακτικά, υπολογίστε ότι για κάθε τετραγωνικό μέτρο απαιτείται ισχύς 0,125 kW.

5 χρόνια 103 Πράσινο σπίτι & κτίριο


GREEN Katalog_t53-PRODUCTS:Test_BmwX1_72.qxd

28/11/2016

4:14 μμ

Σελίδα 104

green Katalog [Αυτονομίες θέρμανσης

Τ

[Σόμπες

ο αυτόματο σύστημα θέρμανσης της Siemens, είναι το πιο σύγχρονο ασύρματο σύστημα της αγοράς. Με την εγκατάστασή του μπορείτε να έχετε κάθε μέτρηση της θερμότητας άμεσα και εύκολα. Η Aenaos S.A σας δίνει συμβουλές και λύσεις στην αυτονομία της θέρμανσής σας. Ελέγξτε τα πάντα στο σύστημα θέρμανσης.

πιο σύγχρονη λύση στη κατηγορία των σομπών Pellet, από την εταιρεία Αγγελόπουλος Α.Ε. Με μεγάλη χωρητικότητα καυσίμου και υψηλά επίπεδα απόδοσης.

• Μεγαλύτερη ασφάλεια • Γρήγορη λήψη των μετρήσεων από οπουδήποτε. Η λήψη των μετρήσεων γίνεται μέσω ειδικού καλωδίου • Πρωτοποριακή τεχνολογία

• Επένδυση γρανίτη • Υψηλή απόδοση • Πλήρως εντοιχιζόμενη • Πολύ μεγάλη οικονομία

[Ενεργειακά τζάκια | σόμπες

H

[Wilo-Stratos

T

Θέρμανση

ο Wilo-Stratos της εταιρείας Wilo είναι ένας κυκλοφορητής για τη θέρμανση του σπιτιού σας με μεγάλη απόδοση εξαιτίας της νέας τεχνολογίας της Wilo. Διαθέτει έναν νέο δείκτη ενεργειακής απόδοσης και μία βελτιωμένη οθόνη για να το χειρίζεστε

H

επιλογή ενός ενεργειακού-υδραυλικού τζακιού σαν το Fon Bel Hydro της εταιρείας Φράγκος αποτελεί την καλύτερη λύση θέρμανσης που σου λύνει όλα τα προβλήματα και με οικονομικό τρόπο αφού έχεις τα οφέλη ενός ενεργειακού τζακιού που λειουργεί όμως και ως καλοριφέρ • Μπορείς να ρυθμίσεις μόνος σου τη καύση • Εγκατάσταση για λειτουργία ως καλοριφέρ • Είναι ανθεκτικό φτιαγμένο από μαντέμι • Έχει έξτρα βάση για πολλούς τρόπους τοποθέτησης • Η εταιρεία σου προσφέρει 5 χρόνια εγγύηση • Είναι απόλυτα ασφαλές και υγιές με χαμηλές εκπομπές ρύπων

104 5 χρόνια Πράσινο σπίτι & κτίριο

• Άμεση εγκατάσταση λόγω του έξυπνου σχεδιαμού • Εύκολη σύνδεση με όλα τα συστήματα θέρμανσης • Υψηλή ποιότητα και αξιοπιστία • Ρύθμιση της λειτουργίας χειροκίνητα ή αυτόματα

ΦΡΑΓΚΟΣ Ι. & Θ. & ΣΙΑ - 22950 23922 ΑΕΝΑΟΣ ΑΕ - 2310 685252 ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ - 801 7007808 WILO HELLAS - 210 6248300


leed_tx37:Test_BmwX1_72.qxd

5/2/2015

7:31 μμ

Σελίδα 11


GREEN Katalog_t53-PRODUCTS:Test_BmwX1_72.qxd

28/11/2016

4:15 μμ

Σελίδα 106

green Katalog [Θερμοστατικές κεφαλές

[Σύστημα αντιστάθμισης

T

Τ

α καλοριφέρ γίνονται smart με την ασύρματη και αυτόνομη ηλεκτρονική προγραμματιζόμενη θερμοστατική κεφαλή Danfoss Living Connect της Thermovent. Πρόκειται για μία συσκευή που προσαρμόζεται στη βαλβίδα του σώματος καλοριφέρ και ελέγχει ή αλλάζει τη θερμοκρασία ξεχωριστά για κάθε σώμα. Πλεονεκτήματα

ο σύστημα αντιστάθμισης Versa-M2.S από τη Charmeg είναι η ιδανική επιλογή για κάθε εγκατάσταση θέρμανσης προσφέροντας οικονομία, άνεση και περιορισμό των ρύπων. Με τη βοήθεια εξωτερικού αισθητήρα ανιχνεύει διαρκώς τη θερμοκρασία περιβάλλοντος και ρυθμίζει την εσωτερική για τέλειο κλίμα.

• Διάρκεια ζωής μπαταριών έως 2 χρόνια • Ημερήσια ρύθμιση τριών περιόδων • Λειτουργία διακοπών / απουσίας • Κλείδωμα ασφαλείας για παιδιά

• Ενσωματωμένο ψηφιακό ρολόι • Έλεγχος του σύστηματος θέρμανσης ακολουθώντας το συγκεκριμένο στιλ χρήσης του κάθε κτιρίου είτε πρόκειται για κατοικία, γραφείο ή κτίριο ειδικής χρήσης. • Δυνατότητα ελέγχου του κυκλοφορητή • Ειδικό μενού γρήγορης πρόσβασης για τον χρήστη

[Πάνελ υπέρυθρης

[Ενεργειακό τζάκι pellet

Θέρμανση

Τ

Τ

ο πάνελ υπέρυθρης ακτινοβολίας Image Line από την Rita-Group είναι ένας ιδανικός τρόπος θέρμανσης για θαλπωρή και άνεση χωρίς μικρόβια. Βάλτε τα στην πρίζα και απολαύστε την υπέρυθρη ακτινοβολία του ήλιου. • Καθαρή ατμόσφαιρα • Οικονομία • Αυτονομία

• Μικρό μέγεθος • Καλαισθησία

RITA GROUP (Γ.Ε. Αθανασίου & Υιός ΟΕ) - 210 4122219 STARFIRE - 210 8002365 CHARMEG - 210 4949269 THERMOVENT HELLAS AE - 210 9887400 106 5 χρόνια Πράσινο σπίτι & κτίριο

ο ενεργειακό-αερόθερμο τζάκι Pellet Ecofire da Inserimento Vintilazione της Starfire είναι εύκολο στην εγκατάσταση, προσφέρει πολύ καλή θερμική απόδοση και έχει μεγάλη χωρητικότητα δεξαμενής. Με το τζάκι αυτό απολαμβάνετε τα οφέλη ενός ενεργειακού συστήματος και ενός πέλλετ ταυτόχρονα. Είναι η βέλτιστη επιλογή για να μετατρέψετε αυθημερόν και χωρίς μερεμέτια το παραδοσιακό τζάκι σας σε ενεργειακό και να ζεστάνετε οικονομικά και οικολογικά το σπίτι σας. Επιπλέον έχει • Χαμηλή ωριαία κατανάλωση • Υψηλή θερμική ισχύς • Τηλεχειρισμό για ασύρματο έλεγχο • Χαμηλές εκπομπές ρύπων

EΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΕΞΩΦΥΛΛΟ


aeiforos_tourismos:Test_BmwX1_72.qxd

11/11/2015

5:45 μμ

Σελίδα 1


diatek_45:Test_BmwX1_72.qxd

4/12/2015

4:48 μμ

Σελίδα 50

Σκέφτεστε Φυσικό Αέριο;

Ελάτε στους ειδικούς! Η ΔΙΑΤΕΚ είναι ένας από τους παλαιότερους εγκαταστάτες Φυσικού Αερίου στην Αττική και προσφέρει υπηρεσίες υψηλής ποιότητας.

Φυσικό Αέριο:

30% Φθηνότερο από το πετρέλαιο!

Εξειδίκευση σε:

Εσείς ακόμα περιμένετε;

Μελέτες - Εγκαταστάσεις δικτύων Φυσικού Αερίου Εγκαταστάσεις υπέρυθρης θέρμανσης Εγκαταστάσεις αντλιών θερμότητας Εγκαταστάσεις ηλιακών συστημάτων  Εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών συστημάτων  Συντηρήσεις καυστήρων – λεβήτων και επίτοιχων μονάδων αερίου

Η εγκατάσταση Φυσικού Αερίου αποτελεί ιδιαιτέρως συμφέρουσα λύση για την θέρμανση, το μαγείρεμα και το ζεστό νερό χρήσης σε πολυκατοικίες και μονοκατοικίες

Στη ΔΙΑΤΕΚ

Συνεργασίες – Βραβεία – Εμπειρία

Προσπαθούμε πάντα να προτείνουμε τις καλύτερες λύσεις με γνώμονα τις πραγματικές ανάγκες και τις οικονομικές δυνατότητες του κάθε πελάτη μας ξεχωριστά. Κατασκευάζουμε ασφαλείς και τεχνικά αψεγάδιαστες εγκαταστάσεις. Ενημερώνουμε τον πελάτη μας, πριν την ανάληψη του έργου, για το σύνολο των εργασιών που πρέπει να πραγματοποιηθούν καθώς και για το κόστος αυτών. Προσφέρουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις υπηρεσίες μας σε προσιτό κόστος. Υποστηρίζουμε τις εγκαταστάσεις μας μετά την παράδοση και είμαστε διαθέσιμοι για ότι ο πελάτης μας χρειαστεί μελλοντικά.

Έ

χουμε κατασκευάσει τα τελευταία χρόνια περισσότερες από 750 εγκαταστάσεις σε οικιακούς καταναλωτές και κεντρικές θερμάνσεις σε όλο το λεκανοπέδιο της Αττικής. Σε αυτά τα πλαίσια, έχουμε συνεργαστεί με τις μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου::  ΕΠΑ Αττικής Α.Ε. Αέριο Πόλης. (Διαδημοτική επιχείρηση) ΕΚΟ Φυσικό Αέριο (ΕΛΠΕ) Κοινοπραξία ΕΛΤΕΡ ΑΤΕ - INTRACOM ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ J&Β ΑΒΑΞ

ΔΙΑΤΕΚ, ΕΒΡΟΥ 8, 12243 ΑΙΓΑΛΕΩ, Τηλ.: 210 5691199, 210 5445493, Fax: 211 8000451 E-mail: info@diatek.gr, www.diatek.gr


SEF:Test_BmwX1_72.qxd

24/2/2016

4:32 μμ

Σελίδα 31


THERMANSI info:Test_BmwX1_72.qxd

28/11/2016

4:46 μμ

Σελίδα 110

green info Pages ΑΥΤΟΝΟΜΙΕΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ CHARMEG ΑΓ. ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ 9 & ΣΥΜΜΑΧΩΝ, ΝΙΚΑΙΑ 210-5693111 www.charmeg.gr COCΟON ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΔΗΜΑΡΑΚΗ 20, 11855 ΒΟΤΑΝΙΚΟΣ, 2117109382-3 www.cocoon.gr DELATOLAS ENERGY Λ. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ & ΓΟΥΝΑΡΗ 4, ΚΑΜΑΤΕΡΟ 2102619074, www.delatolasenergy.gr ENERGY SAVING ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΟΥ 2, 11146 ΓΑΛΑΤΣΙ, 2102220515 www.energy-saving.gr FN-SMART SYSTEMS A.E ΑΝΑΞΑΓΟΡΑ 1, 14342 Ν.ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ 2102589885-6 www.smartsystems.gr GLOBAL - ENERGY SOLUTIONS ΚΩΛΕΤΗ 25Β, ΘΕΣ/ΝΙΚΗ 2310510302 www.global-energy.eu

HAGER HELLAS ΑΕΒΕ ΜΑΤΣΑ 7 14564, ΚΗΦΙΣΙΑ 2106203800 www.hager.gr MOBILE HOME 211 8001814 www.zwave.gr www.mobilehome.gr SIEMENS ΑΓΗΣΙΛΑΟΥ 6-8, ΜΑΡΟΥΣΙ, 2106864111 www.siemens.gr /buildingtechnologies SAUTER ΡΟΥΜΕΛΗΣ 23, ΧΑΛΑΝΔΡΙ 2106844157, www.getech.gr SMART HOUSE &BUILDING CONTROL Ν. ΠΑΡΙΤΣΗ 72, Ν. ΨΥΧΙΚΟ, 2106716302 www.eibshop.gr ΔΙΑΤΕΚ Ο.Ε. ΕΒΡΟΥ 8, 12243 ΑΙΓΑΛΕΩ 2105691199, www.diatek.gr ΗΛΙΑΔΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ 2, ΠΙΚΕΡΜΙ, 2106039795 www.heliadaenergy.com

ΘΕΡΜΟΓΚΑΖ Λ.ΑΝΘΟΥΣΗΣ 12, 15351 ΠΑΛΛΗΝΗ, 2106665552 www.thermogas.gr ΜΥΓΙΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΟΥ 7 ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ 2310453960 www.alphaenergiaki.gr ΦΙΛΙΠΠΑΤΟΣ Λ.ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ 168 ΑΧΑΡΝΑΙ, 2102465489 www.filippatos.gr ANDRIANOS ΠΛΑΤΩΝΟΣ 30, ΚΑΛΑΜΑΤΑ 2721023124 www.andrianos.gr CORAL GAS A.E.B.E.Y Γ. ΑΒΕΡΩΦ 26-28, ΠΕΡΙΣΣΟΣ, 2109491000 ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΣΑΣ 800 11 90 600 www.coralgas.gr ΠΕΤΡΟΓΚΑΖ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ 57, ΑΘΗΝΑ 2103692700 www.petrogaz.gr

ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΥ DELATOLAS ENERGY Λ. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ & ΓΟΥΝΑΡΗ 4, ΚΑΜΑΤΕΡΟ. 2102619074, www.delatolasenergy.gr ECOFER ΙΘΩΜΗΣ 6 & ΗΡΩΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ, ΧΑΛΑΝΔΡΙ, 210675510 www.ecofer.gr ENERBIS Μ.Ε.Π.Ε. ΜΑΡΙΝΟΥ ΑΝΤΥΠΑ 14, 16346 ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ 2109736230 www.enerbis.gr CHARMEG ΑΓ. ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ 9 & ΣΥΜΜΑΧΩΝ, ΝΙΚΑΙΑ 210-5693111 www.charmeg.gr GLOBAL - ENERGY SOLUTIONS ΚΩΛΕΤΗ 25Β, ΘΕΣ/ΝΙΚΗ 2310510302 www.global-energy.eu

HAGER HELLAS ΑΕΒΕ ΜΑΤΣΑ 7, ΚΗΦΙΣΙΑ 2106203800 www.hager.gr INOX MARE HELLAS AEE ΚΑΛΟΧΩΡΙ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ 2310426321, 2310753384 www.inoxmare.gr MAGMA - Κ.ΜΠΟΝΗΣ Α.Ε.Β.Ε. Λ.ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ 113, ΚΡΥΟΝΕΡΙ,2106220520-1 www.magmaradiators.com MOBILE HOME 211 8001814, www.zwave.gr www.mobilehome.gr REFLEX HELLAS A.E. Λ.ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ 165, ΔΑΦΝΗ, 2106714737 www.reflex.de SAUTER ΡΟΥΜΕΛΗΣ 23,ΧΑΛΑΝΔΡΙ 2106844157,www.getech.gr

SIEMENS ΑΓΗΣΙΛΑΟΥ 6-8, ΜΑΡΟΥΣΙ, 2106864111 www.siemens.gr /buildingtechnologies SMART HOUSE &BUILDING CONTROL Ν. ΠΑΡΙΤΣΗ 72, Ν. ΨΥΧΙΚΟ, 2106716302 www.eibshop.gr UPOSYSTEMS ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ 40, 14565 ΑΓ. ΣΤΕΦΑΝΟΣ 2109400343, www.uponor.gr WILO HELLAS ABEE ΑΓ.ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ 80, 14569 ΑΝΟΙΞΗ, 2106248305, www.wilo.gr

ΓΕΩΘΕΡΜΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ AID ENGINEERING LTD ΑΙΘΡΙΑΣ 17, ΚΗΦΙΣΙΑ 2108003784 www.aidengineering.gr

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΤΖΆΚΙΑ - ΣΌΜΠΕΣ ATHENS PELLET CENTER Ν.ΧΑΤΖΗΠΕΤΡΟΥ 50, ΑΧΑΡΝΑΙ 2102405765, www.pelletcenter.gr AXIVEN ΧΕΙΜΑΡΑΣ 3, Ν.ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ 2102027960, 18220 www.axivenbuildingcare.com CASA ROMANTICA ΖΑΛΟΓΓΟΥ 4, 15343 ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2108228000 www.casashop.gr COPCO - ΚΩΣΤΑΚΗΣ ΠΕΤΡΟΣ & ΣΙΑ ΟΕ ΗΛΕΙΑΣ 36, ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ 2104946298-296 www.copco.gr

DELONGHI KENWOOD APPLIANCES HELLAS AE ΜΑΡΙΝΟΥ ΑΝΤΥΠΑ 96, ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ, 2102854880 www.delonghi.com/el-gr ECOFER ΙΘΩΜΗΣ 6 & ΗΡΩΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ, ΧΑΛΑΝΔΡΙ, 210675510 LEROY MERLIN GREECE /SGB SA ΛΕΩΦ. ΚΗΦΙΣΙΑΣ 44, ΚΤΙΡΙΟ Α, ΜΑΡΟΥΣΙ, 210 6256224, www.leroymerlin.gr MAGMA - Κ.ΜΠΟΝΗΣ Α.Ε.Β.Ε. Λ.ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ 113, ΚΡΥΟΝΕΡΙ, 2106220520-1 www.magmaradiators.com www.ecofer.gr

RITA GROUP ΗΠΕΙΡΟΥ 28-30, 18540 ΠΕΙΡΑΙΑΣ, 2104122219 www.rita-group.gr, www.infraheating.gr SERTON ΜΟΙΡΑ & ΞΗΡΟΠΗΓΑΔΟ, 19600 ΜΑΝΔΡΑ ΑΤΤΙΚΗΣ 2105556259 www.serton.gr ΑΛΦΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ REIN HAUS ΣΠΑΡΤΗΣ 90, 17675 ΚΑΛΛΙΘΕΑ, 210 9577207 www.reinhaus.gr ΦΙΛΙΠΠΑΤΟΣ Λ.ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ 168 ΑΧΑΡΝΑΙ, 2102465489 www.filippatos.gr

ΜΥΓΙΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΟΥ 7 ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ 2310453960 www.alphaenergiaki.gr ΦΙΛΙΠΠΑΤΟΣ Λ.ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ 168 ΑΧΑΡΝΑΙ, 2102465489 www.filippatos.gr ANDRIANOS ΠΛΑΤΩΝΟΣ 30, ΚΑΛΑΜΑΤΑ 2721023124 www.andrianos.gr

CORAL GAS A.E.B.E.Y Γ. ΑΒΕΡΩΦ 26-28, ΠΕΡΙΣΣΟΣ, 2109491000 ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΣΑΣ 800 11 90 600 www.coralgas.gr

A. ΦΟΥΚΗΣ ΛΑΕΡΤΟΥ 22, CAPITAL CENTER, ΘΕΣ/ΝΙΚΗ 2310474900, www.foukis.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΗ Α.Ε. ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ, ΚΑΛΑΜΑΤΑ 2721069337 www.messiniaki.gr

ΥΓΡΑΕΡΙΟ ΔΙΑΤΕΚ Ο.Ε. ΕΒΡΟΥ 8, 12243 ΑΙΓΑΛΕΩ 2105691199, www.diatek.gr ΗΛΙΑΔΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ 2, ΠΙΚΕΡΜΙ, 2106039795 www.heliadaenergy.com

ΑΛΚΥΩΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΣΟΥΤΣΟΥ 2Α, ΤΡΙΠΟΛΗ, 2710221027 www.alkyon-energy.gr

ΘΕΡΜΟΓΚΑΖ Λ.ΑΝΘΟΥΣΗΣ 12, 15351 ΠΑΛΛΗΝΗ, 2106665552 www.thermogas.gr

ΘΕΡΜΟΓΚΑΖ Λ.ΑΝΘΟΥΣΗΣ 12, 15351 ΠΑΛΛΗΝΗ, 2106665552 www.thermogas.gr

BIO ENERGA 24ο ΧΛΜ. Λ.ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ 228, 2294076337, 6977225227 www.bioernerga-tzakia.gr

ECOSENSE Γ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ 22, ΠΕΥΚΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2310639013, 2310639015 www.ecosense.gr

MEGATHERM 27ο ΧΛΜ. ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ – ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ 2396023437 www.megatherm.gr

ΠΕΤΡΟΓΚΑΖ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ 57, ΑΘΗΝΑ 2103692700 www.petrogaz.gr

ΒΙΟΜΑΖΑ ARVIS SOLAR LTD ΗΠΕΙΡΟΥ 24, ΑΘΗΝΑ, 2110136560 www.arvisolar.gr

110 5 χρόνια Πράσινο σπίτι & κτίριο


THERMANSI info:Test_BmwX1_72.qxd

28/11/2016

4:46 μμ

Σελίδα 111

Θέρμανση ΘΕΡΜΑΝΣΗ 3i Κ. ΤΖΑΝΟΣ Α.Ε.Β.Ε. ΝΑΥΠΛΙΟΥ & ΔΑΣΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗ, 14452 ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ 2102828603 www.tzanos.gr ADTHERM Τ.ΤΕΡΖΟΠΟΥΛΟΥ 8, ΚΑΤΕΡΙΝΗ, 2351026796 www.adtherm AVANT-GARDE ENERGY M.ΕΠΕ ΑΝΔ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ 28Α & ΒΡΥΟΥΛΩΝ,Α.ΙΩΑΝΝΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 2314319395 www.ag-energy.gr AGELOPOULOS GROUP Π. ΡΑΛΛΗ 445, ΝΙΚΑΙΑ, 2104257000 www.agelopoulos.gr ANDRIANOS ΠΛΑΤΩΝΟΣ 30, 24100 ΚΑΛΑΜΑΤΑ, 2721023124 www.andrianos.gr ARMONIA ENERGY ΟΙΔΙΠΟΔΟΣ 19, 10443 ΑΘΗΝΑ, 210 5124306, www.armoniaenergy.gr ATHENS PELLET CENTER Ν.ΧΑΤΖΗΠΕΤΡΟΥ 50, ΑΧΑΡΝΑΙ 2102405765, www.pelletcenter.gr AXIVEN ΧΕΙΜΑΡΑΣ 3, Ν.ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ 2102027960, 18220 www.axivenbuildingcare.com BAILOS CLIMATENERGY Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ 102, ΠΑΤΡΑ, 2610325109 www.bailos.gr BIO ENERGA 24ο ΧΛΜ. Λ. ΜΑΡΑΘΩΝΑ 228,19009 ΡΑΦΗΝΑ 2294076337, 6977225227 www.bioernerga-tzakia.gr CALDA ENERGY AEBE ΤΑΤΟΪΟΥ 100, 14452 ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ 2102843176-7 www.calda.gr COCΟON ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΔΗΜΑΡΑΚΗ 20, 11855 ΒΟΤΑΝΙΚΟΣ, 2117109382-3 www.cocoon.gr COPCO - ΚΩΣΤΑΚΗΣ ΠΕΤΡΟΣ & ΣΙΑ ΟΕ ΗΛΕΙΑΣ 36, ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ 2104946298-296 www.copco.gr CLIMATISM Λ.ΒΟΥΛΙAΓΜΕΝΗΣ 148, 16674 ΓΛΥΦΑΔΑ 2108981130 www.climatism.gr DELONGHI KENWOOD APPLIANCES HELLAS AE ΜΑΡΙΝΟΥ ΑΝΤΥΠΑ 96, ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ, 2102854880 www.delonghi.com/el-gr DELATOLAS ENERGY Λ. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ & ΓΟΥΝΑΡΗ 4, ΚΑΜΑΤΕΡΟ. 2102619074, www.delatolasenergy.gr

DIMAKIS SA ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ 73, 54642 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2310848845 www.e-dimakis.gr ECOENERGIA A.E. ΣΟΥΛΙΟΥ 48, ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ, 2310322972, 2310321276 www.ecoenergia.gr ECOFER ΙΘΩΜΗΣ 6 & ΗΡΩΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ, ΧΑΛΑΝΔΡΙ, 210675510 www.ecofer.gr ENERBIS Μ.Ε.Π.Ε. ΜΑΡΙΝΟΥ ΑΝΤΥΠΑ 14, 16346 ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ 2109736230 www.enerbis.gr ENERGY SAVING ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΟΥ 2, 11146 ΓΑΛΑΤΣΙ, 2102220515 www.energy-saving.gr FN-SMART SYSTEMS A.E ΑΝΑΞΑΓΟΡΑ 1, 14342 Ν.ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ 2102589885-6 www.smartsystems.gr HMT ΜΕΝΕΛΑΟΥ 75, ΚΑΛΛΙΘΕΑ, 2109516222 www.hmtechniki.com GLOBAL - ENERGY SOLUTIONS ΚΩΛΕΤΗ 25Β, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2310510302 www.global-energy.eu INOX MARE HELLAS AEE ΚΑΛΟΧΩΡΙ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ 2310426321, 2310753384 www.inoxmare.gr INVENTOR ΘΟΥΚΙΔΙΔΟΥ 2 & ΠΑΡΟΔΟΣ 24ο ΧΛΜ ΕΘΝ.ΟΔΟΥ ΑΘ.-ΛΑΜΙΑΣ, ΑΓΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ, 2113003300 www.inventor.gr KAS GROUP ΣΩΤΗΡΑΚΗΣ ΠΑΠΑΔΟΣ ΓΕΡΑΣ, ΛΕΣΒΟΥ, 2251084580 www.kas.com.gr KLIMATIKA ΒΑΣ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 281, 19400 ΚΟΡΩΠΙ 2106624526 www.klimatika.gr LEOMAT ΑΕΒΕ ΛΕΝΟΡΜΑΝ 245, 10225 ΑΘΗΝΑ2105612458 www.leomat.gr LEROY MERLIN GREECE /SGB SA ΛΕΩΦ. ΚΗΦΙΣΙΑΣ 44, ΚΤΙΡΙΟ Α, ΜΑΡΟΥΣΙ, 210 6256224, www.leroymerlin.gr MAGMA - Κ.ΜΠΟΝΗΣ Α.Ε.Β.Ε. Λ.ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ 113, ΚΡΥΟΝΕΡΙ, 2106220520-1 www.magmaradiators.com

REFLEX HELLAS A.E. Λ.ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ 165, ΔΑΦΝΗ, 2106714737 www.reflex.de ROBERT BOSCH A.E. ΕΡΧΕΙΑΣ 37, ΚΟΡΩΠΙ 2105701410, www.bosch.gr www.buderus.gr RITA GROUP ΗΠΕΙΡΟΥ 28-30, 18540 ΠΕΙΡΑΙΑΣ, 2104122219 www.rita-group.gr, www.infraheating.gr SIELINE ΣΥΓΓΡΟΥ 2 & ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙ, 2106830351-2 www.sieline.gr SERTON ΜΟΙΡΑ & ΞΗΡΟΠΗΓΑΔΟ, 19600 ΜΑΝΔΡΑ ΑΤΤΙΚΗΣ 2105556259, www.serton.gr UPOSYSTEMS ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ 40, 14565 ΑΓ. ΣΤΕΦΑΝΟΣ 2109400343, www.uponor.gr WILO HELLAS ABEE ΑΓ.ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ 80, 14569 ΑΝΟΙΞΗ, 2106248305, www.wilo.gr YIAMCO ENGINEERING ΧΑΝΙΩΝ 1Α, 14123 ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ, 2102284500 www.yiamco.gr ΑΛΦΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ REIN HAUS ΣΠΑΡΤΗΣ 90, 17675 ΚΑΛΛΙΘΕΑ, 210 9577207 www.reinhaus.gr Α. ΠΑΠΠΑΣ ΕΠΕ Λ.ΚΗΦΙΣΟΥ 48, 12241 ΑΙΓΑΛΕΩ, 2105624054 www.pappasclima.gr ΑΛΕΞΙΟΥ Ο.Ε. ΠΑΡΓΑ, 48060 2684031102, 6944453517 www.alexiouparga.gr ΔΙΑΘΕΡΜΙΚΗ ΑΕ ΒΑΚΧΟΥ 20, ΘΕΣ/ΝΙΚΗ 2310535975, 2310536696 www.diathermiki.gr ΚΑΝΕΛΛΑΚΗΣ ΑΕ ΜΟΜΦΕΡΑΤΟΥ 2, 11473 ΠΕΔΙΟΝ ΑΡΕΩΣ, 2106428914 www.kanellakis-sa.gr ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΑΣΚΛΗΠΙΟΥ 3, ΚΡΥΟΝΕΡΙ 2106220600, 2108161926 www.petrelaiothermansis.g

ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΝΕΡΟΥ ENERGYWATER ΛΑΓΚΑΔΑ 335, ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ 2310654555 www.energywater.gr INTEREXPERTS ΦΩΣΤΙΝΗΣ Α. ΜΠΑΚΟΥΛΑΣ Α. ΟΕ 2104101540 www.interexperts.gr OSMO-AΦΟΙ ΒΙΤΑΛΗ & ΣΙΑ ΕΕ ΓΡ. ΛΑΜΠΡΑΚΗ 6-8, 18532 ΠΕΙΡΑΙΑΣ, 2104224652 www.osmo.gr PRIMATO HELLAS ΓΡΗΓΟΙΟΥ Ε’34 ΘΕΣ/ΝΙΚΗ 2310383588 www.primato.gr

RAINBOWWATERS ΤΑΤΟΙΟΥ 323, ΑΧΑΡΝΕΣ, 2108000488 www.rainbowwaters.gr ROTOSAL ΣΥΡΜΟΣ ΛΕΒΕΝΤΗΣ Α.Β.Ε.Ε. 6ο χλμ Π.Ε.Ο. ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ-ΛΑΜΙΑΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑ, 2261023511-2 www.rotosal.gr www.rotoseptic.com SYR – REFLEX HELLAS A.E Λ. ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ 165, ΔΑΦΝΗ, 2106714737 www.syr.de, www.reflex.de ΤΕΜΑΚ ΛΕΩΦ.ΤΑΤΟΪΟΥ 62, 13677 ΑΧΑΡΝΕΣ 2102581583 www.temak.gr

UPOSYSTEMS ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ 40, ΑΓ. ΣΤΕΦΑΝΟΣ 2109400343 www.uponor.gr VELUDA ΜΙΝΩΟΣ & ΤΥΡΤΑΙΟΥ 29, ΡΕΘΥΜΝΟ, 2810370467 www.veluda.gr WATERPAN ΟΡΦΕΩΣ 111, ΑΘΗΝΑ 2103469500 www.waterpan.gr WILO HELLAS ABEE ΑΓ.ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ 80, ΑΝΟΙΞΗ, 2106248305, www.wilo.gr ΟΙΚΟΠΑΡΟΣ ΠΑΡΟΙΚΙΑ, ΠΑΡΟΥ 2284023353 www.oikoparos.gr

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ AE KAUFMANN MIKE/ NATURENERGIE ΑΧΙΛΛΕΩΣ 37, 17674 ΚΑΛΛΙΘΕΑ, 2109402995 www.ae-kaufmann.com ΑΚΚΙΔΑ ΠΛΑΤΩΝΟΣ 14, 15234 ΧΑΛΑΝΔΡΙ, 2105243667 www.akkida.gr AVANT-GARDE ENERGY M.ΕΠΕ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ 28Α & ΒΡΥΟΥΛΩΝ ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗΣ, ΘΕΣ/ΝΙΚΗ 2314319395 www.ag-energy.gr ΑΦΟΙ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗ ΤΕΧΝΙΚΗ Ο.Ε. ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 61, ΜΑΡΟΥΣΙ 2106199391, 6977444250 www.roumeliotisgroup.com

GLOBAL - ENERGY SOLUTIONS ΚΩΛΕΤΗ 25Β ΘΕΣ/ΝΙΚΗ 2310510302 www.global-energy.eu GREENFOOTPRINT ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ 37, ΑΘΗΝΑ, 2106236388 www.greenfootprint.gr TECHNOIKO ΑΥΓΗΣ 57, ΗΡΑΚΛΕΙΟ 2102840589 www.kenak.gr YIAMCO ENGINEERING ΧΑΝΙΩΝ 1Α, ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ 2102284500, www.yiamco.gr ECO FRIENDLY SOLUTIONS ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΜΠΕΝΑΚΗ 38, 10678 ΑΘΗΝΑ, 2103836440 www.ecofriendly.com.gr EFERGY HELLAS ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 115, ΓΑΛΗΝΗ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2310-535577 www.efergy.gr

ΕΥΔΙΤΗ ΕΠΕ Λ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ 136, ΑΘΗΝΑ, 2106446330 www.euditi.gr ΑΛΦΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗREIN HAUS ΣΠΑΡΤΗΣ 90, ΚΑΛΛΙΘΕΑ 210 9577207 www.reinhaus.gr MAXEN ΠΛΑΠΟΥΤΑ 26, 16561 ΑΝΩ ΓΛΥΦΑΔΑ 2109641290, 6934261662 www.maxen.gr MEAZON A.E Κονίτσης 5, 15125 Μαρούσι 2108020205 www.meazon.com PADEV LTD ΓΕΡΑΚΙΟΥ 31, 10443 ΑΘΗΝΑ 2105133334 www.padev.gr

ESCO΄S ANDRIANOS ΠΛΑΤΩΝΟΣ 30, 24100 ΚΑΛΑΜΑΤΑ, 2721023124 www.andrianos.gr GLOBAL - ENERGY SOLUTIONS ΚΩΛΕΤΗ 25Β, ΘΕΣ/ΝΙΚΗ 2310510302 www.global-energy.eu ZEB - ZERO ENERGY BUILDING ΠΕΤΡΟΥ ΡΑΛΛΗ6, ΑΘΗΝΑ, 2109400744, www.zeb.gr

5 χρόνια 111 Πράσινο σπίτι & κτίριο


Green_Pages_tx52:Test_BmwX1_72.qxd

5/10/2016

4:49 μμ

Σελίδα 1

Green katalog 54  
Green katalog 54  
Advertisement