Barneveld Magazine | 2022 | #4

Page 1

Dokter IB: vakmanschap van Barneveldse bodem pagina 43

Voorwoord

En dan is de zomer weer voorbij, heeft de herfst zijn intrede gedaan en is de winter in aantocht. De donkere dagen voor Kerst….. voorbereiden op de komende feestdagen. Een gezellige, maar soms ook stressvolle tijd. Vaak leggen we onszelf die stress op, want alles moet tenslotte perfect zijn! En als de kerstdiners dan voorbij zijn, staat Oud & Nieuw weer voor de deur. Die tijd wordt vooral gekenmerkt door oliebollen, appelflappen (al dan niet zelf gebakken) en natuurlijk de onvermijdelijke goede voornemens!

Gek eigenlijk, dat die voornemens vooral gemaakt worden aan het einde van het jaar en dat een nieuw jaar dus als het perfecte startmoment wordt gezien. Het perfecte moment om je slechte gewoontes om te zetten in goede gewoontes. Het perfecte moment om eindelijk eens die plannen, waar je al zo lang mee rondloopt, uit te voeren. ‘Hét Perfecte Moment’ bestaat namelijk niet! Elk moment, elke dag is een goed moment om die goede voornemens in praktijk te brengen. Start vandaag!

We kennen het allemaal: vol goede moed beginnen we, om binnen een maand alweer te stranden. En vervolgens verwijten we onszelf dat we geen doorzetter zijn, balen we ervan dat het ons weer niet is gelukt en is onze motivatie tot het nulpunt gedaald. Jammer, want met een goede voorbereiding en hulp uit je omgeving, was het deze keer misschien wel gelukt! Het niet halen van je doelen heeft echt niet altijd met (een gebrek aan) doorzettingsvermogen te maken. Succes staat of valt met het stellen van een realistisch doel, een doel dat haalbaar is voor jezelf met een realistische planning. Bovendien is het belangrijk om je voornemen te delen met je omgeving. Betrek vrienden en familie erbij, vertel wat je wil bereiken en vraag hun steun en medewerking. Zij kunnen je motiveren op lastige momenten.

Bedenk dat het zo’n 3 weken duurt voordat je nieuwe activiteit een gewoonte is geworden en dat pas na een half jaar die nieuwe gewoonte echt is ingesleten. En ga vooral uit van je eigen kracht. Twijfel niet al bij de start of je het wel zult halen, maar geloof in jezelf! Natuurlijk kun je je voor hulp altijd wenden tot een ‘professional’, iemand die gespecialiseerd is in jouw probleemgebied. In deze editie van Barneveld Magazine kom je weer veel professionals en specialisten tegen.

Graag wens ik iedereen hele fijne feestdagen, geniet ervan!

Sportieve groet, Karin Lucas

Curves Barneveld, 30 minuten fitness voor vrouwen

Colofon

Een uitgave van 24Webvertising Print BV

Contact Tel. 06- 1102 8189 magazine@24webvertising.nl

Redactie

Mermaid Media | Froukje Meerman Mijn Schrijftafel | Annemarie van Vliet Boukje Wiersma | Meraki Tekst & Zo Henk Brinkman | Press4all

Verkoop Twenty Four Webvertising Print BV

Bladmanager Remko Volkers remko@24webvertising.nl 06- 1102 8189

Fotografie

Bram Lagerwerf Froukje Meerman Elles Tuhusula

Oplage 26.000 exemplaren huis aan huis in de gehele gemeente Barneveld en Lunteren Gedrukt door Grafistar Verspreiding VDB Pakket en Mail

BARNEVELD MAGAZINE 3
BARNEVELD MAGAZINE 5
Gezin &
|
Werken
B2B
Wonen |
Geboortezorg staat nooit stil bij Verloskundigen Barneveld Wat verandert er voor jou in 2023? Oog voor de mens in de maatschappij Boorbedrijf Thomassen lanceert vernieuwde webshop Thomaboor.nl Bij Covebo Veenendaal zijn specialisten met een lach aan het werk Haal warmte en sfeer in huis bij Cees Mooi Stoer Wonen p. 15 p. 41 p. 45 p. 38-39 p. 26-27 p. 49
Inhoudsopgave Thema’s
Gezondheid
p. 6-25
in Barneveld | p. 24-34
| p. 36-41
p. 42-69

Orthodontie Barneveld

Ruim, veel privacy, maar ook gezellig en persoonlijk!

In het bruisende hart van Barneveld Centrum, met zicht op de oude en statige kerktoren heeft Orthodontie Barneveld wellicht al 15 jaar het mooiste plekje in bezit. De praktijk die gerund wordt door Lex Noverraz en zijn team staat garant voor gezelligheid. “Natuurlijk gaan wij voor de stralende lach en een goed gebit, maar daarbij hebben we oog voor onze cliënten en gaan we op een ontspannen manier met elkaar om. Dit wordt door jong en oud gewaardeerd!”

De praktijk is afgelopen zomer fors uitgebreid. Tijd voor een gesprek met Lex en praktijkmanager Esther Ebbers over de doelen van de vernieuwde praktijk aan de Langstraat.

Gezellig

De gezellige orthopraktijk zo luidt de payoff. Lex: “Zeker! Daar staan wij voor. Het is belangrijk dat onze cliënten zich op hun gemak voelen tijdens de periode waarin ze

bij ons onder behandeling zijn.” Esther vult aan: “Je ziet dat ook terug. Tieners die hier een beetje schuchter binnenkomen, gaan zelfverzekerd en met een stralende lach de deur uit. En dat is uiteindelijk waar we het voor doen!”

Proces

Bij Orthodontie Barneveld kunnen zowel jongeren als volwassenen voor alle typen beugels terecht. Lex: “Tijdens een eerste

bezoek kijken we niet alleen naar het gezicht en het gebit, maar luisteren we ook naar de wensen. We kijken welke beugelbehandeling zinvol is en wanneer deze kan starten. Vervolgens vindt een uitgebreid onderzoek plaats. We maken foto’s en een scan van het gebit. Op basis van deze informatie ontstaat een behandelplan.”

Controle

Esther vervolgt: “Om de vijf à zes weken

BARNEVELD MAGAZINE 6

vindt er controle plaats. De beugel wordt gecontroleerd en aangepast. Goed poetsen en het goed dragen van elastiekjes en uitneembare beugels zorgt voor een voorspoedig verloop. Als de beugel eruit mag, plaatsen we spalkjes en nachtbeugels om te voorkomen dat het gebit daarna weer verschuift.”

Invisalign

Mogelijkheden die beugelen prettiger maken. Dat is waar Lex altijd naar op zoek is. Lachend: “Dat klopt inderdaad. Er zijn veel nieuwe technieken waardoor erg zichtbare beugels niet meer nodig zijn. We werken veel met doorzichtige beugels, de invisalign bijvoorbeeld. Een beugel waarbij je veel gemakkelijker kunt poetsen en minder pijn aan je tanden ervaart. Omdat wij dit type beugel veel aanbieden, is het kostenplaatje daarvan bij ons erg gunstig.”

Uitbreiding/Privacy

Privacy tijdens de behandeling staat hoog in het vaandel. Lex: “Toen we de mogelijkheid

kregen om onze praktijk hier in Barneveld uit te breiden, heb ik dat met beide handen aangegrepen.” De extra ruimte binnen de praktijk is aanzienlijk. Cliënten hebben voldoende privacy, maar tegelijkertijd kunnen de orthodontisten en assistenten goed contact met elkaar houden. “De mooie grote sterilisatieruimte, voor het schoonmaken van de instrumenten en de fijne grote kantine maken het geheel helemaal af!”

Extra zorg

Dat Orthodontie Barneveld oog heeft voor cliënten blijkt wel uit het feit dat twee medewerkers zich gespecialiseerd hebben in het werken en begeleiden van kinderen met autisme. Esther: “Voor hen is een bezoek aan de orthodontist soms een grote berg waar ze tegenop zien. Wie ga ik ontmoeten? Wat gaat er gebeuren? Maar ook voor ouders is het moeilijk. Als ze zien dat ze kunnen vertrouwen op een zorgzame en professionele begeleiding, is dat echt ontzorgen! De kinderen/jongeren krijgen duidelijke uitleg en als het nodig is

plannen we een extra afspraak in. Tijdens de behandelingen werken we bijvoorbeeld met een verzwaringsdeken. Dat geeft hen een veilig gevoel. Ons uitgangspunt is: een kind op zodanige wijze benaderen dat het zich begrepen voelt.”

Pluspunten

Naast gezelligheid en persoonlijke aandacht voor iedere cliënt hanteert Orthodontie Barneveld ook familiekorting. Zo geldt dat het eerste kind voor een normaal tarief wordt behandeld. De tweede krijgt 5% korting op de behandeling en vanaf het derde kind wordt 10% korting gegeven. Dat is vaak een groot deel van de eigen bijdrage die men betaald heeft. “Het leven is voor iedereen duur, daarom is het bij ons ook mogelijk om in termijnen te betalen”, besluit Lex.

Orthodontie Barneveld

Langstraat 14, Barneveld t. 0342-408 406 e. info@orthobarneveld.nl w. www.orthobarneveld.nl

BARNEVELD MAGAZINE 7 COVER STORY
“Tieners die hier een beetje schuchter binnenkomen, gaan zelfverzekerd en met een stralende lach de deur uit. En dat is uiteindelijk waar we het voor doen!”

Het einde van de jubelton is in zicht. De eindsprint!

In een eerdere uitgave van dit magazine schreef ik over de afschaffing van de verhoogde vrijstelling voor de schenking van een eigen woning. Deze vrijstelling wordt vaak de ‘jubelton’ genoemd. Wat is het geval? Deze vrijstelling wordt per 1 januari 2023 verlaagd tot ruim € 28.000 en wordt per 1 januari 2024 volledig afgeschaft.

De schenking van de jubelton mag op dit moment worden gespreid over drie jaren. Nu de vrijstelling wordt afgeschaft, is het de vraag wat die afschaffing betekent voor deze spreidingsmogelijkheid. Inmiddels is daar (meer) duidelijkheid over.

Om gebruik te kunnen maken van de vrijstelling moet er nog in 2022 een schenking tot stand komen. Stel dat in 2022 het volledige bedrag van de vrijstelling wordt geschonken. Dan heeft de begiftigde nog tot en met 31 december 2024 de tijd om de schenking te besteden aan een eigen woning.

Stel dat het volledige bedrag in 2022 nog niet beschikbaar is. Kan de vrijstelling dan wel volledig worden benut? Ja, dat is mogelijk, namelijk door in 2022 alvast een deel van de schenking te doen en uiterlijk in 2023 het resterende deel. Het is de vraag welk bedrag in 2022 dan minimaal moet worden geschonken. Naar de letter van de wet zou dat € 1,00 kunnen zijn en in 2023 het resterende bedrag. Het is echter veiliger om in 2022 ten minste € 27.231 te schenken en het restant in 2023. Van de verhoogde vrijstelling voor de eigen woning mag namelijk een bedrag van € 27.231 vrij worden besteed.

Wanneer een deel van de schenking in 2022 wordt gedaan en een deel in 2023, moet voor beide jaren een aangifte schenkbelasting wordt gedaan waarin een beroep wordt gedaan op de verhoogde vrijstelling.

Verder is van belang dat degene die de schenking ontvangt op het moment van

de schenking nog geen 40 jaar oud is of dat zijn of haar fiscaal partner op dat moment nog geen 40 jaar oud is.

Ik adviseer om in alle gevallen waarin een beroep op de verhoogde vrijstelling voor de eigen woning wordt gedaan nog in 2022 een notariële akte van schenking op te laten maken. De notaris kan dan direct de aangifte schenkbelasting voor u regelen.

Zijn er na de afschaffing van de jubelton geen mogelijkheden meer om kinderen of anderen te helpen bij de aanschaf van een woning? Zeker wel! Jaarlijks kan een bedrag belastingvrij worden geschonken. Voor kinderen bedraagt het belastingvrije bedrag op dit moment ruim € 5.600 en voor anderen ruim € 2.200.

S. (Steven) van den Brink Notaris

Verder is een mooi alternatief voor de schenking het verstrekken van een lening. Over het geleende bedrag moet rente worden betaald. Als op de lening ook voldoende wordt afgelost, is de rente die wordt betaald fiscaal aftrekbaar voor degene die de rente betaalt.

Desgewenst kunnen de rente en/of de aflossing worden ‘teruggeschonken’. Als niet meer wordt geschonken dan het jaarlijks vrijgestelde bedrag (zie hiervoor), dan is daarover geen schenkbelasting verschuldigd.

Wilt u meer weten over de jubelton of het verstrekken van een lening? Neem dan contact op met één van de specialisten van ons kantoor.

Dangremond Notariskantoor Kapteynstraat 15, Barneveld t. 0342 - 40 4580 e. info@denotaris.info w. www.denotaris.info

BARNEVELD MAGAZINE 9 ZORG & GEZIN
mr.

stappen. “Iedereen is welkom in onze wijnwinkel. Ook als je geen verstand van wijn hebt. Dat geeft niet, want dan kan ik er mooie dingen over vertellen”, aldus sommelier & eigenaresse Tara Hald.

Elk jaargetijde heeft volgens de eigenaresse z’n favoriete wijnen. Is dat in de zomer bijvoorbeeld rosé, in het najaar kiezen veel mensen toch voor rode wijn. “Daarbij vertel ik de mensen graag wat goede combinaties zijn

“Je kunt mooie combinaties van wijn en spijs maken”

Het is elk jaar weer spannend of het een goed wijnjaar zal worden. En hoewel de wijnboeren in Nederland nog niet juichen, lijkt het vooralsnog positief. Als echte wijnliefhebber kan de eigenaresse van Vino Voorthuizen het ook op vakantie niet laten op de plaatselijke wijnsoort te proberen. “Ik wil graag weten wat het verhaal achter elke wijn is.”

van wijn en spijs.” Ze vindt het niet vreemd als mensen nu al binnen stappen met de vraag wat een goede wijn voor de kerst is. “Je kunt maar beter goed voorbereid zijn, dan alles op het laatste moment te moeten regelen.”

Assortiment

Het assortiment bestaat uit verschillende soorten wijnen waarbij ze graag de luxe wijnen aanbeveelt. “We hebben wijn voor elke gelegenheid en daarnaast is er een mooi aanbod aan cadeauverpakkingen, Gusto delicatessen uit Italië, een olijfolie tap, maar

ook bier en zuivel. Vino Voorthuizen is een wijnwinkel waar iedereen terecht kan voor smaak en beleving”, verzekert sommelier Tara.

Vino Voorthuizen Hoofdstraat 193, Voorthuizen t. 06 - 13 33 22 81 e. info@vinovoorthuizen.nl w. www.vinovoorthuizen.nl

Laat de trouwring van je dromen ontwerpen door Yours

Forever

Een trouwring heeft geen begin of eind en symboliseert daarmee de eeuwigdurende verbondenheid van twee geliefden. Trouwringen zijn er in veel soorten en maten en je kunt ze zo persoonlijk laten maken als je wilt. Patrick Ploeg van Yours Forever heeft al menig bruidspaar blij gemaakt met een set originele ringen.

Patrick werkte jarenlang bij een juwelier en heeft een passie voor het ontwerpen van unieke sieraden. Hij werkt samen met een vaste edelsmid en een aantal gerenommeerde leveranciers.

“Als een aanstaand bruidspaar op zoek is naar een trouwring, bezoek ik hen thuis met een voorbeeldcollectie ringen en verschillende ontwerpen”, zegt Patrick. “Aan de hand van de wensen van het stel maak ik een persoonlijk ontwerp. Dat kan een compleet nieuw ontwerp zijn, maar we kunnen ook een ring uit een bestaande collectie laten aanpassen. Bijvoorbeeld door een andere steen te plaatsen of een andere

breedte te kiezen. Iedere ring wordt speciaal voor de klant gemaakt en is dus uniek.”

Alles is mogelijk Yours Forever heeft voor elk budget en iedere smaak een passende ring. “De trend is een tijdje modern en strak geweest; tegenwoordig kiezen veel stellen voor stijlvol en klassiek, ingezet met een mooie edelsteen. Alles is mogelijk, dus aarzel niet om een bijzonder idee aan me voor te leggen. We kunnen bijvoorbeeld ook van een bestaande trouwring een nieuwe ring maken.

Je kunt een trouwring ook laten inleggen met hout of carbon. Carbon is zwart en heeft een moderne uitstraling. Bij hout kun je kiezen

uit diverse soorten en kleuren.De combinatie van verschillende materialen geeft een heel bijzonder effect.”

Reparatieatelier

Patrick heeft ook een eigen reparatieatelier, Nr. 48, waar je onder andere terecht kunt voor het repareren en vermaken van sieraden, horlogebatterijen en –bandjes en het graveren of laseren van inscripties.

Yours Forever Barneveld t. 06-39785811 e. info@yours-forever.nl w. www.yours-forever.nl

Zorggroep ENA geeft complementaire zorg, voor individueel welzijn

Hoe voelt u zich vandaag? Die vraag stellen we dagelijks bij Zorggroep ENA. Het individueel welzijn van cliënten en bewoners vinden we heel belangrijk. Zorggroep ENA verleent ouderenzorg en geeft naast de

Wat is complementaire zorg?

Complementaire zorg is aanvullende zorg. Het komt dus niet in plaats van de verpleegkundige of medische zorg. Complementaire zorg is heel persoonlijk en gericht op ontspanning en comfort. Daarvoor wordt gebruik gemaakt van zintuigenprikkeling. En dat is altijd maatwerk. Het leuke aan complementaire zorg is dat het helemaal aansluit bij het motto van Zorggroep ENA: ‘Samen midden in het leven’. Want complementaire zorg kan zowel door de professionele zorg als door naasten worden gegeven.

Hoe geven we complementaire zorg?

Hiervoor gebruiken we de bij Zorggroep ENA aanwezige middelen. Denk aan eenvoudige dingen als het klaarmaken van iemands lievelingsgerecht om de smaak te prikkelen. Of een handmassage om de gevoelszintuigen te activeren. Op iedere locatie hebben we een comfortruimte met een massage bad of een heerlijk warmwaterbed.

We integreren complementaire zorg in de totale zorg. Dat betekent dat we 24 uur per dag aandacht hebben voor deze vorm van zorg. Zorggroep ENA heeft op iedere locatie

een aantal complementaire zorg-coaches. Zij werken samen met alle disciplines binnen Zorggroep ENA en helpen zowel cliënten als medewerkers bij het ontvangen en verlenen van complementaire zorg. Neem voor meer informatie contact op met Klantadvies en -bemiddeling: 0342-479572 of klantadviesenbemiddeling@zorggroepena.nl

Zorggroep ENA

Barneveld, Voorthuizen, Scherpenzeel 0342 – 479 500 (algemeen nummer) info@zorggroepena.nl www.zorggroepena.nl

BARNEVELD MAGAZINE 11 ZORG & GEZIN
reguliere zorg en behandeling ook complementaire zorg.

Krachttraining voor vrouwen is geweldig!

“Krachttraining voor vrouwen wordt steeds populairder. Iets waar wij ons hard voor maken en waar we blij mee zijn, want het is een belangrijke vorm van training voor zowel onze mentale als onze fysieke gezondheid”, zegt Karin Lucas, eigenaresse van Curves Barneveld. “En laat krachttraining voor vrouwen nou net onze specialiteit zijn!”

Levensstijl

Karin legt uit: “Al vanaf je dertigste nemen spiermassa en kracht af. Maar niet alleen leeftijd is een oorzaak, ook een steeds inactievere levensstijl telt mee; Nederlanders zijn in Europa de ‘kampioen langdurig zitten’. Hoe minder spieren worden uitgedaagd, hoe lager de spiermassa. Dagelijkse bezigheden kosten hierdoor meer moeite en energie. Kortom: minder spiermassa = minder energie = vaker moe, lusteloos en ziek. Gelukkig is het nooit te laat om te beginnen met krachttraining!”

Voordelen

Enkele voordelen van krachttraining op een rij:

• Hogere spiermassa heeft een positieve invloed op de stofwisseling en het vetpercentage

• Krachttraining kan pijn bij artrose verminderen doordat spieren meer opvangen

• Krachttraining zorgt voor betere slaap, minder stress en een betere hormoonbalans

• Krachttraining heeft een positieve invloed op je bloeddruk in rust

• Krachttraining is goed voor je hart- en vaatstelsel

• Endorfinen bij krachttraining hebben een positief effect bij depressie

• Krachttraining zorgt door sterkere spieren voor een hogere botdichtheid

“Die botdichtheid is vooral voor ouderen belangrijk. De ernstige gevolgen na een val zijn de afgelopen 20 jaar verdriedubbeld! Genoeg redenen dus om met krachttraining

aan jezelf te werken. Bij Curves combineer je kracht- met cardiotraining en werk je tegelijkertijd aan spieren én conditie. Zo zorg je voor een stevige basis voor een gezonde en actieve(re) toekomst!”, aldus Karin.

30 minuten

Een workout bij Curves duurt 30 minuten, de toestellen zijn speciaal voor vrouwen ontwikkeld. “Wij vertellen je graag in een kennismakingsgesprek wat Curves voor jou kan betekenen. En tijdens een proefmaand (30 dagen voor 30 euro) kun je het zelf ervaren! Bel ons voor een afspraak, je bent van harte welkom!”

Curves Barneveld t. 0342-408868 w. curves.nl/vrouwen-sportschool-barneveld

The Carcleaner: Jouw auto vakkundig gepoetst!

Na ruim twee jaar staat The Carcleaner bekend als een gerenommeerd autopoetsbedrijf. Zoals de opzet ook was, leveren ze met vier man sterk een bovengemiddelde kwaliteit en geven een meer dan vertrouwd gevoel af. Alleen als de klanten tevreden zijn, zijn zij het ook en die visie blijkt goed te werken.

Lovende reviews

Lees de reviews op hun website er maar eens op na. Van een behandeling bij The Carcleaner ga je echt geen spijt krijgen. Je kunt dan weer een jaar lang genieten van een ‘nieuwe’ auto. Een boodschappenauto, een prachtige sportwagen of een gekoesterde young- of oldtimer. Je ziet de glimlach direct verschijnen zodra de eigenaar de auto terugziet, aldus Jaap.

Een autoleven

Door regelmatig wassen en ‘het leven op straat’, heeft een auto veel te lijden. De lak

wordt dof en komt vol microkrasjes te zitten. Ook het interieur en dan vooral de bekleding van de stoelen, wordt er niet mooier op. Uiteindelijk krijg je de auto zelf niet meer mooi en dan staan ‘The Carcleaners’ voor je klaar.

De bekleding kan bijna zo vies niet zijn of ze krijgen het weer helemaal fris en schoon. De buitenkant wordt zeer grondig gereinigd en dan gepolijst. De lak glanst dan, nog zonder coating, alweer als nieuw. Daarna volgt er géén waxlaagje dat na enkele maanden weer weg is, maar een duurzame coating die het minimaal een jaar volhoudt. Deze coating

geeft de lak een nog vollere en diepere glans en wassen gaat vanaf dan als vanzelf!

Interesse?

Gaat de staat van je auto je ook tegenstaan? Ga eens bij hen langs met je auto voor een goed en eerlijk advies en een vrijblijvende prijsopgave. Op hun website vind je meer info en diverse foto’s.

The Carcleaner Stationsweg 167A, Barneveld t. 06 - 1379 8288 w. www.the-carcleaner.nl

BARNEVELD MAGAZINE 13 ZORG & GEZIN

Geboortezorg staat nooit stil

Een kinderwens, zwanger worden, zwanger zijn, bevallen en zorg voor een baby. Dit alles komt samen tijdens een bijzondere fase in het leven van een moeder, van aanstaande ouders. Goede begeleiding is van groot belang. Binnen de praktijk van Verloskundigen Barneveld staat de zwangere centraal. Olga Smit, verloskundige: “We bieden onder andere ‘centering pregnancy’ aan. Zorg waarbij meerdere zwangeren samenkomen. Zorg op maat! Tevens werken we met een zogenoemde bevalkaart. Want de wensen van de zwangere zijn van groot belang tijdens de bevalling.”

Verloskundigen Barneveld bestaat uit een tweetal teams: team Asklepios en team De Burgt. Olga: “Beide teams hebben een gemeenschappelijk doel namelijk rust, tijd en aandacht voor de zwangere vrouw.” Vanaf het allereerste begin, de kinderwens, zijn mensen bij ons welkom. “In nauwe samenwerking met andere zorgverleners en indien nodig specialisten bieden wij onze verloskundige zorg aan. Laagdrempelig en persoonlijk. Alles draait om een gezonde zwangere, haar partner en een gezonde baby.”

Centering pregnancy

In deze maatschappij is het hebben van een netwerk en een gezonde levensstijl van groot belang. Dat uitgangspunt heeft ertoe geleid dat binnen de Barneveldse verloskundigenpraktijk het fenomeen ‘centering pregnancy’ handen en voeten kreeg, mede vanuit het project Kansrijke Start. “Inmiddels werken we al twee jaar volgens dit principe. Concreet houdt het in dat meerdere zwangeren tegelijk op het spreekuur komen. Ze krijgen individueel een controle, waarna er op een interactieve manier meerdere onderwerpen aan bod komen, om zo kennis en kunde te vergroten. Vrouwen wisselen ervaringen uit, delen kennis en niet onbelangrijk: vinden het heel gezellig met elkaar.” Verplicht is het

uiteraard niet, want ook de individuele controlemomenten zijn in stand gebleven. Olga: “De keuze laten we aan de zwangere zelf!”

Bevalkaart

De verloskundigen zijn voortdurend op zoek hoe ze de zwangere meer verantwoordelijkheid voor haar eigen zwangerschap kan geven, maar ook met welke wensen en verwachtingen zij leeft.

“We werken daarom binnen de regio met een zogenoemde bevalkaart. Uiteraard is dat geen spoorboekje, want geen enkele bevalling is hetzelfde en je weet van tevoren ook niet hoe een bevalling verloopt. Wat je wel weet als zwangere is wat je wensen zijn, hoe je met pijn omgaat, welke ondersteuning je nodig denkt te hebben tijdens de bevalling en waar je wel of juist niet over geïnformeerd wilt worden. Dat en meer kan op de bevalkaart worden ingevuld. Zo weten wij, maar ook andere zorgverleners wat iemand graag wil. De vrouw neemt feitelijk meer de regie. En: als iemand de regie heeft, zo leert de ervaring, kijkt iemand ook beter terug op een bevalling.”

Verloskundigen Barneveld Nieuwe Markt 1G, Barneveld t. 0342 – 41 23 80 e. info@verloskundigenbarneveld.nl w. www.verloskundigenbarneveld.nl

BARNEVELD MAGAZINE 15 ZORG & GEZIN

Bij Heerlijk Gezond & Zo gaan voeding en fitness hand in hand

Elk jaar heeft een aantal inwoners van Kootwijkerbroek en omgeving het voornemen om in het nieuwe jaar flink aan hun conditie en overtollige kilo’s te gaan werken. Maar wat is er mooier om ook tijdens de feestdagen lekker in je vel te zitten en net dat maatje minder te dragen tijdens het kerstdiner.

Begin daarom nu bij Heerlijk Gezond & Zo in Kootwijkerbroek met een persoonlijke trainer en een voedingsadviseur aan een gezonde levensstijl. “Ons deskundige team zorgt na een zorgvuldige intake voor een gevarieerd trainingsprogramma”, laat eigenaar Ilja Mahmoud weten.

Ga je bij Heerlijk Gezond & Zo aan je gewicht en conditie werken dan wordt je eerst gevraagd om een week bij te houden wat je zoal eet. “Dan kijken we welke goede voeding je gebruikt en wat je beter kunt laten staan.” De eerste training

gaat onder begeleiding van een personal coach. Daarbij wordt gebruik gemaakt van de Milon Cirkel. Dit is een speciaal fitnessprogramma gericht op gevarieerde workout van maximaal 35 minuten per training en is daarom ideaal voor mensen die graag effectief willen sporten, maar niet al te veel tijd beschikbaar hebben.

Bodytec

Binnenkort is er ook Bodytec beschikbaar bij Heerlijk Gezond & Zo. In een pak met elektroden worden door middel van Electro Myo (spier) Stimulation (EMS) spieren gestimuleerd om

samen te trekken. “Deze methode is zeer geschikt voor mensen die niet op een normaal fitness apparaat uit de voeten kunnen maar toch aan hun conditie willen werken”, aldus Ilja Mahmoud. “Eigenlijk is er dus voor iedereen de mogelijkheid om bij ons gezondheids- en fitnesscentrum aan je gewicht, leefstijl en conditie te werken.”

Heerlijk Gezond & Zo Veluweweg 24a, Kootwijkerbroek t. 0342 76 90 73 w. www.heerlijkgezondenzo.nl

BARNEVELD MAGAZINE 16

Bij Collins Chiropractie worden rugklachten deskundig aangepakt

Niets is lastiger dan dagelijks met rugklachten de dag door te moeten brengen. Die klachten kunnen soms zomaar ontstaan zonder dat er een aanwijsbare reden is, zelfs als je iets kleins van de grond pakt kan het in je rug schieten. Heb je een zwaar lichamelijk beroep dan kan het een logisch gevolg zijn van overbelasting of een verkeerde werkhouding waardoor zenuwen in de rug bekneld raken.

Een bezoek aan Collins Chiropractie kan voor veel mensen dan uitkomst bieden. “Een chiropractor houdt zich namelijk bezig met de wervelkolom en het zenuwstelsel”, laat chiropractor Ryan Collins van de gelijknamige praktijk in Barneveld weten

Soort klachten

Bij de intake wordt goed geluisterd naar wat de klachten van de te behandelen persoon zijn. “Er komen hier mensen met verschillende klachten, zoals hoofdpijn, nekpijn, lage rugklachten, boven rugklachten, hernia en tintelingen in de ledematen. Veel mensen denken dat rugklachten het gevolg zijn van directe ‘schade’ in de rug. Maar dat is niet zo”, legt Ryan uit. “Vanuit de intake komen we tot een beoordeling en stellen vervolgens een behandelplan samen. Hieruit blijkt dat rugklachten meestal een functionele oorzaak hebben die vaak te herleiden is naar de wervelkolom, bijvoorbeeld een verschoven of vastzittende wervel of zenuw(blokkades). Wij pakken als chiropractors het probleem bij de kern aan door gericht en gedoseerd druk uit te oefenen op de wervelkolom. Samenvattend doen wij dit aan de hand van de drie B’s die staan voor beoordelen, behandelen en begeleiden.”

Zowel jong als oud is welkom bij Collins Chiropractie. Ook (huil)baby’s, kinderen en

zwangere vrouwen kunnen veel baat hebben bij een behandeltraject. Maar ook ouderen bij wie slijtage een grote rol speelt kunnen we verlichting van de klachten geven. ”Er zijn maar weinig mensen voor wie wij niets kunnen betekenen, ook als ze overal al zijn geweest”, vertelt Ryan.

Wilt u weten of chiropractie iets voor u is? Dan is de screeningsdag van zaterdag 17 december het uitgelezen moment om daarachter te komen. Mocht het namelijk zo zijn dat chiropractie een oplossing kan zijn voor uw klachten dan heeft u eind van het jaar de mogelijkheid om over te stappen naar

een andere verzekeraar en/of uw aanvullend pakket aan te passen. Chiropractische behandeling wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Hiervoor wordt uw eigen risico niet aangesproken, dit geldt alleen voor zorg uit de basisverzekering.

Tijdens de screeningsdag kunt u op een prettige manier kennismaken met chiropractie én met de praktijk. ‘Op basis van de screening geven wij een advies. Ook zal er een assistente aanwezig zijn om al uw vragen wat betreft chiropractisch vergoeding te beantwoorden. “In verband met een beperkt aantal plekken is opgeven noodzakelijk”, zegt Ryan.

Opgeven kan telefonisch via 0342-49 20 29 of via de website www.collins-chiropractie. nl/screeningsdagen

Collins Chiropractie

Churchillstraat 48, Barneveld t. 0342-49 20 29 e. info@collins-chiropractie.nl w. www.collins-chiropractie.nl

BARNEVELD MAGAZINE 17 ZORG & GEZIN

woonzorgcentrum

Neboplus staan ze náást de bewoners

Neboplus is een gevestigde naam in Barneveld en omstreken. Neboplus is een woonzorgcentrum met een christelijke identiteit en biedt veel vormen van wonen en zorg onder één dak op zowel haar bekende locatie Nebo in Barneveld als op twee nog te openen locaties in de regio.

“Dat doen we in en vanuit warme en sfeervolle huizen, met open deuren naar de omgeving. Voor ons staat de goede relatie tussen bewoners en personeel voorop. We vragen wat onze bewoners nodig hebben en gaan naast hen staan”, laat Eunice van Zomeren als voorzitter Raad van Bestuur weten.

De tevredenheid van medewerkers binnen het woonzorgcentrum vertaalt zich in het feit dat er geen langdurige vacatures open staan. “Onze leidinggevenden werken gewoon mee zodat ze feeling houden met wat op de werkvloer gebeurt. Hierdoor ontstaat betrokkenheid en verbinding tussen

personeel en organisatie, en daar hebben medewerkers én bewoners profijt van.”

Kwaliteit en waardering

De kwaliteit van de zorg resulteerde er in dat Neboplus in de top tien staat van de beste zorgaanbieders in Nederland. Maar ook bewoners en familie weten de goede zorg te waarderen zo blijkt uit reviews op Zorgkaart Nederland.

“Wij zijn heel erg tevreden ! ….. Communicatie is super zowel in het persoonlijke als met de mail. En qua verpleging en ondersteunende diensten hele lieve mensen met allemaal passie voor hun vak. Mijn ouders kunnen

niet op een betere plek zitten en wil graag bij deze een groot compliment geven. Heel tevreden, je gun iedere oudere zo’n plekje.”

Eunice van Zomeren kijkt vol vertrouwen naar de zorg die Neboplus in de toekomst kan leveren. “De toekomst van de ouderenzorg in Nederland zal ingrijpend veranderen. Maar we laten ons niet door angst of onzekerheid leiden, wel door liefde en gedrevenheid.”

Neboplus

Johan de Wittlaan 12, Barneveld t. 0342 - 411 811 e. Info@neboplus.nl w. www.neboplus.nl

Bij

De kunst om langer thuis te blijven wonen

“Levensloopbestendige bedden”, wat zijn dat eigenlijk? Ten eerste zijn het mooie bedden met uitgebreide keuze in kleuren en materialen. Daarnaast zijn ze 100% geschikt voor verzorging op bed. Met andere woorden; u komt nooit in een “uitleenbed” via de zorgverzekeraar te liggen.

Zorg en Comfortwinkel koopt deze bedden ook weer van u terug. Deze terugkoop garantie biedt Zorg en Comfortwinkel ook voor de fauteuils op maat. Daarmee kan Zorg en Comfortwinkel ook mensen met de kleinere portemonnee gelukkig maken.

De prijsstelling is bovendien scherper dan bij de beddenspeciaalzaken en de zitspecialisten.

Kom eens kijken op onze locatie Bakkersweg 2c in Voorthuizen.

Of kijk voor meer informatie op de site.

Zorg- en Comfortwinkel Bakkersweg 2c, Voorthuizen e. info@zorgwinkelvoorthuizen.nl w. www.zorgencomfortwinkel.nl

Lichamelijk blokkades vaak te verhelpen met Osteopathie

Goste Osteopathie in Barneveld is hét adres waar je met al je lichamelijk klachten terecht kunt. “Het gaat hierbij niet alleen om het wegnemen van lichamelijke blokkades maar ook over het vinden van de oorzaak.

Osteopathie is een manuele behandelvorm waarbij klachten worden verholpen door de natuurlijke lichaamsfuncties en balans te herstellen. De osteopaat onderzoekt wat de oorzaak is van de klachten. Vervolgens verhelpt de osteopaat deze klachten door de vastzittende weefsels die de klachten veroorzaken te ontspannen en de doorbloeding en zenuwfunctie te herstellen.

Volwassenen die last hebben van nekpijn, rugpijn, hoofdpijn of maag- en darmklachten willen daar graag vanaf komen. Je kunt dan de symptomen gaan bestrijden maar vaak keren de klachten terug als de oorzaak niet gevonden is. Zo kan het zijn dat nekklachten kunnen ontstaan door bijvoorbeeld een

blokkade van een wervel in de lage rug of door spanning in de buik.

Een osteopaat behandelt mensen in het geheel. Van klein tot groot en van jong tot oud. En of het nu baby’s zijn met darmkrampjes of vrouwen met blaas- en baarmoederklachten na een zwangerschap, die vinden bij Goste Osteopathie de juiste expertise om een passende behandeling te ondergaan.

Zo kunnen rugklachten ‘gewoon’ van je rug komen, maar kunnen deze rugklachten ook komen door de darmen of baarmoeder. De osteopaat behandelt zowel de oorzaak (de darm) als het gevolg (de rugklachten).

De osteopaat ziet het lichaam als één functionele eenheid: Een probleem in één deel van het lichaam kan het totale lichaam als geheel beïnvloeden. Zo kunnen weefsels zoals het viscerale (organen), cranio-sacrale (hersenen, ruggenmerg en zenuwen) en het pariëtale (bewegingsapparaat) systeem elkaar sterk beïnvloeden. Dit houdt in dat zowel klachten, veroorzaakt en in stand gehouden kunnen worden door een ander systeem in het lichaam dan waar u uw klacht zich bevindt.

Gorte Osteopathie Bloemendaallaan 41, Barneveld t. 06 - 11 39 42 26 w. www.gorteosteopathie.com

BARNEVELD MAGAZINE 19 ZORG & GEZIN

De grote kerstpuzzel

PUZZEL

Door het magazine staan advertenties en artikelen waar ‘zoekplaatjes’ van zijn gemaakt. Deze kan je opzoeken en daarna lees je de omschrijving hierboven om letters te vinden.

Als je deze letters achter elkaar zet komt er een woord uit. Dit woord kan je opsturen naar puzzel@barneveldmagazine.nl. Vermeld in de mail – naast het antwoord – je telefoonnummer en voorkeur qua prijs.

De prijzen staan hieronder vermeld. Rond 1 februari 2023 worden de winnaars bekend gemaakt.

PRIJZEN

- Choco & Zo 2 x een pakket met koffie/thee/chocolade t.w.v. 25 euro/stuk

- Slager vd Veen, tegoedbon t.w.v. 25 euro

- Zorgboerderij Groot Kootwijk, tegoedbon t.w.v. 25 euro

- The Read Shop, tegoedbon t.w.v. 25 euro

- Slagerij Gelderblom, tegoedbon t.w.v. 25 euro

- THEBAGSTORE, 2x een tegoedbon t.w.v. 25 euro

1. Pak van de bedrijfsnaam de vierde letter 2. Van het dier dat op deze advertentie staat pak je de zesde letter 5. Pak van de bedrijfsnaam, de eerste, negende en de dertiende. Voeg er een ‘s’ aan toe. 6. De bedrijfsnaam bestaat uit twee woorden. Wat scheidt deze woorden? Bestaande uit twee letters. 4. Pak van de bedrijfsnaam de eerste en de derde letter. 3. Ga de boeentitels bijlangs. Pak van het tweede boek de negende letter, pak van het derde boek de tweede letter en van het vijfde boek de tiende letter.
21 BARNEVELD MAGAZINE

Nieuw leefstijlprogramma in Voorthuizen voor 60+’ers

Vitaal en fit zijn, maar vooral ook zo lang mogelijk zelfredzaam blijven. Dat is niet alleen de wens van menig 60+’er, maar ook de insteek van het nieuwe ProMuscle programma dat maandag 9 januari aanstaande start bij Praktijk voor Fysiotherapie Voorthuizen. Het ProMuscle programma bestaat uit een spierversterkend oefenprogramma én voedingsprogramma gericht op eiwitrijke voeding. Deze combinatie is een bewezen effectieve manier om de zelfredzaamheid te verbeteren en/of te behouden.

‘Uit wetenschappelijk onderzoek van de Wageningen University & Research is gebleken dat het ProMuscle programma de spierkracht bij ouderen verbetert en zo kan bijdragen aan een betere zelfredzaamheid en daarmee kwaliteit van leven, begint Eveline Vlastuin, fysiotherapeute bij Praktijk voor Fysiotherapie Voorthuizen enthousiast haar verhaal. ‘Wij zijn er trots op dat diëtiste Birgit Wiersma van Di-eetgezond, mijn collega Natasja Konstapel en ik met ProMuscle kunnen gaan starten. We streven naar een blijvende leefstijlverandering bij ouderen waarbij uiteindelijk de eiwit inname en het 2 á 3 keer per week toepassen van krachttraining wordt gehandhaafd.’

Het programma start met een individuele intake door de fysiotherapeute en diëtiste waarbij diverse testen worden afgenomen. Het belangrijkste doel hierbij is om doelen, voorgeschiedenis en het basisniveau qua kracht maar ook qua eetgewoontes (hoeveel eiwit inname is er al en hoe is de lichaamssamenstelling) helder te krijgen. Daarna volgt het programma van 12 weken, waarbij er twee keer per week een uur getraind word. Tussendoor volgt er een groepsbijeenkomst met diëtiste Birgit, waarbij er nog meer geleerd word m.b.t. eiwitrijke voeding en het belang hiervan. Tevens is er ruimte om ervaringen uit te wisselen en vragen te stellen. Het programma wordt afgesloten met een eindevaluatie inclusief het herhalen van de testen. Het programma word ondersteund door een handig cursusboek. Hierin vindt de deelnemer oefeningen voor thuis, antwoord op veel gestelde vragen, tips met betrekking tot eiwitrijke voeding, overzicht met sportmogelijkheden in Voorthuizen en nog veel meer.

‘Zo lang mogelijk fit, vitaal en zelfredzaam blijven willen we toch allemaal?’ zegt ze. ‘Daarom is het belangrijk dat ouderen weten hoe ze dit moeten doen. Vaak geven ouderen aan wel te wandelen en te fietsen, maar uit onderzoek is gebleken dat krachttraining i.c.m. voldoende eiwit inname effectiever is voor het behouden van de zelfredzaamheid. Hierbij moet je dan denken aan het kunnen blijven (trap)lopen, gaan staan en in balans blijven. Het ProMuscle programma helpt bij het ontwikkelen en behouden van een effectieve levensstijl.’

De trainingen zijn op maandag(18-19 uur) -en donderdagavond (19-20 uur). De individuele intake en eindevaluatie worden met elke deelnemer apart gepland. De groepsbijeenkomst met diëtiste Birgit is op maandag 20 februari van 19 tot 20 uur. Voor het ProMuscle programma kunt u kiezen om dit vanuit de aanvullende verzekering (6 behandelingen fysiotherapie) te vergoeden of op basis van een abonnement (€200,-). Het voedingsprogramma is 2 uur vanuit de

basisverzekering (dit valt onder het eigen risico) diëtiek.

Aanmelden kan via info@ fysiotherapievoorthuizen.nl of bellen naar 0342478518. Gewoon binnenlopen bij de praktijk aan de Van den Berglaan 4 in Voorthuizen kan natuurlijk ook.

Fysiotherapie Voorthuizen

Van den Berglaan 4, Voorthuizen t. 0342 - 478518 e. info@fysiotherapievoorthuizen.nl w. www.fysiotherapievoorthuizen.nl

BARNEVELD MAGAZINE 25 ZORG & GEZIN
‘Het programma is een groepstraining voor maximaal 8 deelnemers. Je moet er dus wel snel bij zijn!’

Bij Covebo Veenendaal zijn specialisten met een lach aan het werk

Het mag inmiddels bekend zijn dat er in Nederland een enorme vraag naar specialisten en vakkrachten is. Dat geldt zeker op het gebied van automotive, maar ook in productie en logistiek. Dat zijn precies de branches waar Covebo Veenendaal zich op heeft toegelegd. “Wij zorgen er voor dat de specialisten die via ons ingezet worden, altijd met een brede glimlach aan het werk gaan”, laten Rick Schut van productie en logistiek en Rick Knoop van automotive Covebo weten.

Het gaat er bij Covebo Veenendaal niet alleen om dat de opdrachtgever content is met de ingehuurde specialist maar dat ook de werknemer zich gewaardeerd en erkend voelt met de kennis en inzet die hij of zij meeneemt. Omdat er in Nederland een schreeuwend tekort is aan vakbekwaam personeel in de automotive, productie en logistiek wordt vakbekwaam personeel vanuit het buitenland gerekruteerd. “Wij werken binnen onze vestiging in Veenendaal met

arbeidsmigranten. Daarbij zorgen we voor een goede beloning, goede arbeidsvoorwaarden en goede vervoersmiddelen zoals een auto of een fiets”, aldus Rick Schut.

Arbeidsverhouding

De traditionele verhouding tussen baas en werknemer zoals die bijvoorbeeld bij Twitter onder Elon Musk gaande is, is zeker niet van toepassing op de werkverhouding binnen Covebo. Rick Schut: “We zorgen voor een

optimale begeleiding van onze medewerkers en uitzendkrachten. Hierbij proberen we altijd tot een zo goed mogelijke werksituatie te komen. We staan niet boven maar naast onze werknemers. Want samen sta je sterk.”

Zonder poespas

Daar waar de werkomstandigheden voor buitenlandse werknemers soms negatief in het nieuws komen, daar zijn de arbeidsmigranten die voor Covebo

BARNEVELD MAGAZINE 26

reclame melden zich ook spontaan nieuwe opdrachtgevers aan”, aldus Rick Knoop.

Dat werkt binnen de automotive branche heel goed. Want er is een enorme vraag naar specialisten zoals automonteurs, apkkeurmeesters en technici. “Door die positieve reclame van onze ingezette vakmensen zie je dat we in een steeds groter gebied mensen werk en toekomst kunnen bieden. Die vraag komt echt vanuit de autobranche zelf, daarvoor hoeven we niet te werven.” Covebo specialiseert zich sinds 2021 binnen de automotive branche. Zo heeft Covebo Automotive de handen ineengeslagen met branchevereniging FOCWA en de VOC, testen trainingscentrum binnen de automotive. En met een vliegende start: Covebo Automotive heeft de handen ineengeslagen

momenteel lastig te ondernemen door het tekort aan kwalitatief personeel. In deze driehoekssamenwerking helpt Covebo Automotive de FOCWA leden weer te kunnen ondernemen en het tekort op te vullen door te gaan voor kwaliteit en professionaliteit.

“Wij kunnen dat professionele personeel aan hun leveren. Daarnaast is er ook plek voor ontwikkeling voor de mensen die wij onderbrengen bij automotive bedrijven. Is er een extra opleiding nodig dan regelen wij dat precies op maat”, verzekert Rick Knoop. “Dat geldt voor iedereen die bij ons werkt.” Zo blijven vakmensen op hun eigen gebied steeds op de hoogste van de nieuwste innovatieve ontwikkelingen binnen hun branche.

Passend werk

“We zorgen er voor dat de medewerkers precies doen wat ze graag willen doen. Zodat er tijdens het werk een lach op zijn of haar gezicht verschijnt. Daarbij houden we ook goed contact met de opdrachtgever, dat deze echt gebruik maakt van het talent en de kennis van de specialist en dat die echt het werk doet waarvoor hij of zij is ingehuurd”, vult Rick Schut het verhaal van zijn collega aan. “Het kan best zijn dat iemand in plaats van het productiewerk heel graag materiaal of machines schoonmaakt en daar blij van wordt, dan geven we diegene daar ook de ruimte voor.”

Sommige opdrachtgevers zien dat de vakbekwaamheid naadloos aansluit op het gevraagde en belonen dat soms met een opwaardering of promotie van bijvoorbeeld productiemedewerkers die dan als operator worden ingezet. “Dat zegt veel over de vakbekwaamheid en professionaliteit van het personeel dat via ons ingezet wordt.

Positief

Stap je bij Covebo in Veenendaal binnen dan heerst daar een ontspannen en positieve sfeer. “We werken vanuit positiviteit. Dat geldt niet alleen voor de mensen die wij uitzenden maar ook voor interne medewerkers. Want positiviteit draagt altijd bij aan het werkplezier. De mens staat bij ons centraal”, legt Rick Schut één van de kernwaarden van Covebo uit. Kort samengevat zorgen de mensen van Covebo er voor dat ‘Ieders wereld van werk gewoon goed geregeld’ is! Daarbij wordt niet vanuit standaard protocollen gewerkt maar per persoon precies op maat naar het juiste werk, opleiding of de beste werkgever gezocht.

Covebo Veenendaal is gevestigd aan de Newtonstraat 3. Voor meer informatie kijk op https://www.covebo.nl/vestiging/coveboveenendaal

Covebo Newtonstraat 3, Veenendaal t. 0342 - 749 052 w. www.covebo.nl

BARNEVELD MAGAZINE 27 WERKEN IN BARNEVELD

Alers B.V. is op zoek naar een Engineer / Werkvoorbereider met passie voor techniek

Binnen de wereld van technische beroepen volgen de innovatieve ontwikkelingen zich in een hoog tempo op. Ben jij geboeid door techniek, dan is Alers B.V. de perfecte werkplek. Weet jij als geen ander hoe belangrijk het is om goed voorbereid een project te starten?

Ben je toe aan een (nieuwe) uitdaging binnen een technisch bedrijf waarin je de rol van engineer / werkvoorbereider gaat bekleden?

Dan zijn we op zoek naar jou! Dit doen we vooral voor kunststof-, veevoeder- en papierfabrieken in Nederland en België.

De wereld van productielijnen boeit jou. Zo hebben klanten meer behoefte aan continuïteit en capaciteit van hun productielijnen. Als engineer / werkvoorbereider heb je affiniteit met de bulk handling sector. Je zet je technische, wiskundige kennis in bij het ontwerpen van machines en systemen, daarnaast ben je in staat dit ook zelf op tekening uit te werken. Tekenen binnen een 3-D toepassing is een pré. Hierbij is het vooral belangrijk is dat je kennis hebt van aandrijftechnieken.

Uiteindelijk draag je bij tot een probleemloos draaiend machinepark bij de klant met minimale uitvaltijd en minder stilstand. Daarnaast denk je mee hoe lagere productie- en energiekosten te realiseren wat uiteindelijk resulteert in een verhoging van de capaciteit.

Werkvoorbereiding

Als Engineer / werkvoorbereider stap je al in bij het offerteproces. Komt het tot een opdracht dan bestel je de juiste materialen en zorgt dat de juiste monteurs op de juiste plek worden ingezet. Binnen dit proces staat je altijd helder voor ogen dat je oplossingsgericht voor de opdrachtgever bezig bent. Daarbij moedigen we het aan dat je tot out-of-the-box innovatieve oplossingen komt.

Wij bieden:

Een salaris conform de CAO Metaal en Techniek. Goede pensioenregeling en veel vakantiedagen. Volop doorgroei- en ontwikkelingsmogelijkheden. Een goede werksfeer en acceptabele werkdruk, waarbij je onderdeel uitmaakt van een gemotiveerd team.

Ben jij de Projectleider service en onderhoud die wij zoeken

Binnen bedrijfsmatige processen worden er steeds meer eisen gesteld aan veiligheid. Wij zijn dan ook op zoek naar een projectleider service en onderhoud die veiligheid op nummer 1 zet. Binnen Alers B.V. vinden wij het belangrijk dat al het personeel veilig kan werken.

Als projectleider ben je goed in staat om mensen aan te sturen en bezit je dus over goede contactuele eigenschappen. Bij de uitvoering van opdrachten ben jij de onmisbare schakel tussen klant en Alers BV, waarbij je in het bezit bent van commerciële voelsprieten. Je begrijpt de behoefte van de opdrachtgever die je vervolgens omzet naar de gevraagde leveringsdiensten.

Taken

Je bent als projectleider verantwoordelijk voor inspecties en de daaruit volgende reparaties. Deze worden uitgevoerd aan de hand van een door jou opgestelde rapportage. Het hele proces stem je nauwkeurig af met de klant en de Engineer / werkvoorbereider, maar ook met planning en inkoop. Als projectleider ben je de spin in het web van de organisatie.

Wij bieden:

Een salaris conform de CAO Metaal en Techniek. Goede pensioenregeling en veel vakantiedagen. Volop doorgroei- en ontwikkelingsmogelijkheden. Een goede werksfeer en acceptabele werkdruk, waarbij je onderdeel uitmaakt van een gemotiveerd team.

Alers B.V.

Het Laar 15, 6733 BZ Wekerom t. 0318 457 732 w. www.alersbv.nl

BARNEVELD MAGAZINE 28

Alers-Groep ontwerpt en onderhoudt machines en complete fabrieken

Sinds 1 juli dit jaar opereren de bedrijven Wemo-Techniek, Heemhorst en Alers BV gezamenlijk binnen de Alers-Groep. Deze drie bedrijven ontzorgen de klant bij het ontwerpen, maken en onderhouden van afzonderlijke machines tot complete fabrieken voor droge-stof-handling. Denk hierbij aan de veevoederindustrie, maar ook voedings-, bioenergie- en recycling-industrie .

“Elke klantvraag die bij Alers BV binnenkomt kunnen we onderbrengen bij één van de bedrijfsonderdelen. Dit zorgt voor een efficiënte bedrijfsvoering en optimale bediening van onze klanten”, vertelt Christiaan Lameris, bedrijfsleider bij de Alers-Groep. Alers Machinebouw en Onderhoud nam met ingang van 1 mei 2019 de Nieuwleusense bedrijven Heemhorst International B.V. en WEMO-techniek over. Sindsdien is de Alers Groep ontstaan en opereren de drie bedrijven zelfstandig in de markt.

WEMO-techniek ontwerpt en produceert machines en apparatuur voor de procesindustrie. Met zowel voorraad als ordergestuurde productie kunnen zij snel en flexibel inspelen op de wensen van de klant. WEMO heeft een aantal hoogwaardige producten in haar assortiment voor monstername, testen en verpakken voor met name de diervoederindustrie. Daarnaast ontwikkelt en bouwt WEMO in eigen beheer koelers, waarbij losgestorte producten d.m.v. de omgevingstemperatuur gekoeld kunnen worden. De kracht van de WEMO koeler is dat deze in bouwvorm is aan te passen, waardoor in de meeste gevallen een passende oplossing gevonden kan worden voor de beschikbare ruimte!

Heemhorst is gespecialiseerd in het realiseren van kleine tot grote projecten in de bulk-industrie. Een verbouw, aanbouw of nieuwbouw van uw fabriek is bij Heemhorst in goede handen. Van procesoptimalisatie tot complete nieuwbouw bedienen ze onder andere de graan- en diervoederindustrie, grond- en compost bedrijven, de recycling

industrie, chemische- en voedingsindustrie. Projectleiders realiseren met een team van engineers en monteurs complete projecten van engineering tot ingebruikname!

Alers BV is in de Alers-Groep aanspreekpunt voor service & onderhoud. Bij storingen en het voorkomen van storingen, met periodiek preventief onderhoud, heeft Alers een groot team van monteurs. Alers bedient onder andere de kunststof-, veevoeder- en papierfabrieken in Nederland en België. Alers BV vult het technische team van de klant aan, of is het complete technische team van de klant. Met samen één doel: Een probleemloos draaiend machinepark en minimale uitvaltijd.

“Nu de bedrijven gezamenlijk onder de Alers-Groep opereren kan elke opdracht bij de juiste tak neer worden gelegd. Zo halen wij maximaal rendement voor onze klanten. Daarbij verliezen we nooit uit het oog om altijd mee te denken met de klant en altijd op zoek te gaan naar de gevraagde

oplossing.” Daarbij kan de snelheid en effectiviteit van een storing of reparatie van groot belang zijn. Bij een productieproces waar 24-7 gewerkt wordt is het essentieel dat de uitval zo beperkt mogelijk wordt gehouden. Voor opdrachtgevers is hiervoor een 24-7-storingsdient ingericht om de beschikbaarheid van het machinepark op het gewenste peil te houden.

Tweede vestiging Naast de hoofdvestiging in Wekerom heeft Alers BV ook een tweede vestiging in Nieuwleusen. “Zo kunnen we de klant altijd bedienen vanaf de dichtstbijzijnde locatie. Daardoor hebben we ook een goede landelijke dekking”, aldus bedrijfsleider Christiaan Lameris.

Alers B.V.

Het Laar 15, 6733 BZ Wekerom t. 0318 457 732 w. www.alersbv.nl

BARNEVELD MAGAZINE 29 WERKEN IN BARNEVELD

Van Essen Carrosserie levert aanhangwagens op maat

Doordat de temperaturen in Nederland, vooral in de zomer, gemiddeld steeds hoger worden, heeft dat ook consequenties voor de manier waarop vee vervoert moet worden. Regelmatig past de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) de regelgeving aan. Dat vergt ook aanpassing aan de vervoersmiddelen, een discipline waarin Van Essen Carrosserie zich gespecialiseerd heeft.

“Met kennis van carrosserie en ventilatie zorgen we ervoor dat vee super geconditioneerd vervoerd kan worden”, legt eigenaar Wim van Essen de innovatieve manier van werken van Van Essen Carrosserie in Barneveld uit. Een goed geïsoleerd en geventileerd vervoermiddel draagt volgens Wim van Essen bij aan het dierenwelzijn tijdens het transport van verschillende soorten vee, zoals koeien, geiten, kippen en schapen. Daarbij wordt rekening gehouden met de steeds hoger wordende temperaturen in Nederland.

Extreme temperaturen

Wanneer volgens de weersvoorspelling van het KNMI voor de komende 24 uur in de Bilt een temperatuur van 27 graden Celsius of meer wordt verwacht, treedt voor de NVWA het Nationaal plan veetransport bij extreme temperaturen in werking. “Een goed transportmiddel maakt een wereld van verschil uit voor vee tijdens het transport. De traditionele transportwagens voor vee hebben van die ventilatiegaten. Sta je met zo’n vrachtwagen met dertig graden stil in de file dan veroorzaakt dat enorme hittestress bij bijvoorbeeld schapen met een dik vacht. Ze komen dan helemaal bezweet aan op de plaats van bestemming. Met het door ons aangepaste vervoermiddel komen de dieren droog en uitgerust aan. Dat is echt voor de dieren zeer aangenaam.”

Ventilatie

Voor veel vervoerders, die levende have verplaatsen, kunnen de aanpassingen die Van Essen Carrosserie kan aanbrengen een regelrechte uitkomst zijn. “Zo hebben we een eigen ventilatiesysteem ontwikkelt op basis van plug & play. Na een uitgebreide meting in het vervoermiddel worden de ventilatoren door de specialisten van het

bedrijf deskundig gemonteerd” licht Wim van Essen de werkwijze van plaatsing uit.

Op maat

Van Essen Carrosserie is niet alleen werkzaam voor veevervoer. Alle soorten aanhangwagens of transportmiddelen kunnen precies op maat gemaakt of aangepast worden. Zo kan een hovenier een compleet ingericht transportmiddel bij het Barneveldse bedrijf laten maken. Dat kan bijvoorbeeld een aanhanger met kiepbare laadvloer zijn of een mobiele kraan, zodat alle materiaal moeiteloos in- en uitgeladen kan worden. Voor alle soorten bedrijven kan Van Essen Carrosserie maatwerk leveren. Zo halen klanten altijd het perfecte transportmiddel in huis.

Onderhoud en veiligheid Naast de speciaalbouw bestaat het werk van het deskundige personeel van Van

Essen Carrosserie ook uit het inspecteren en repareren van aanhangwagens. Daar waar een periodieke keuring voor personenauto’s en vrachtwagens wettelijk verplicht is, daar is dat bij aanhangwagens niet van toepassing. Toch is het volgens Wim van Essen zeer belangrijk dat je bijvoorbeeld je personeel veilig op weg stuurt met een aanhangwagen. “Net als het hebben van veilig gereedschap zou elke ondernemer jaarlijks een VCA-keuring uit moet laten voeren.” Bij die keuring wordt onder andere gekeken naar de wielen, de verlichting, de kogelkoppeling, het remsysteem en de breekkabel. De klant ontvangt hiervan een keuringsrapport.

Van Essen Carrosserie

Marchandweg 25 - Barneveld t. 0342 785 730 e. info@vanessencarrosserie.nl w. www.vanessencarrosserie.nl

BARNEVELD MAGAZINE 31 WERKEN IN BARNEVELD

Gelijkwaardigheid is wat telt bij Nel’s dagbesteding

Lang niet iedereen kan op volle snelheid in deze hectische maatschappij meedraaien. Dat geldt zeker voor psychisch kwetsbare mensen. Goed functioneren in je eigen omgeving of in de maatschappij is nu eenmaal niet altijd even makkelijk.

Een plek vinden waar rust, ritme, vertrouwen en meedoen in een gezin belangrijk zijn, is vaak heel moeilijk. Nel Bekebrede Zorg uit Barneveld biedt echter zo’n plek waar dagbesteding plaatsvindt in een huiselijke omgeving.

“Ik noem het zelf dagbesteding in privésfeer”, legt Nel uit, die naast deze dagbesteding ook ambulante begeleider aan huis is. “Voor sommige mensen is zelfs een dagbesteding met een verplicht programma te druk of te veel. Bij ons draai je gewoon mee met wat een gezin normaal dagelijks doet. Bijvoorbeeld boodschappen doen, helpen

met de maaltijd maken en samen gezellig een kopje koffie drinken.” Op dit ogenblik zijn er twee mensen die regelmatig van de dagbesteding gebruik maken. Cliënten komen via de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) of worden doorverwezen door de provinciale GGZ.

Kleinschalig

“Vooral de kleinschaligheid van de dagbesteding biedt de mogelijkheid om vertrouwen op te bouwen”, geeft Nel aan. “De deelnemers worden een onderdeel van het gezin en zijn gelijkwaardig. Het gaat om het zien van elkaar met interactie over en

weer. Deze groep kwetsbare mensen heeft zelf namelijk ook veel te bieden.” Eén van de gasten knapt bijvoorbeeld regelmatig oude meubeltjes op, die Nel op de kop heeft getikt bij de kringloopwinkel. “Zo zie je ook een andere kant van iemand.”

Meer weten over dagbesteding? Bel dan naar 06 222 586 89 of mail naar: nelbekebrede@ hotmail.com

Nel Bekebrede Zorg t. 06 222 586 89 e. nelbekebrede@hotmail.com w. www.nelbekebredezorg.nl

Verbeter je hormonen met voeding en mindfulness

Ons lichaam heeft een fantastisch zelfgenezend. Door teveel stress en verkeerde voeding is het lichaam nauwelijks in staat zichzelf te genezen. Verbeter je gezondheid met voeding en mindfulness.

Voedingspraktijk Barneveld werkt samen met de EMB test. Dit is een bloedanalyse waarbij reguliere en complementaire waardes worden gemeten met als doel om je gezondheid te verbeteren met voeding en supplementen. Alles start bij de juiste voeding.

Met welke klachten kan je terecht? Overgewicht, vrouwenklachten denk aan menstruatie of overgangsklachten,

Pcos, endometriose. Maar ook darm/ spijsverteringsklachten, Ziekte van Chröhn of diabetes

Stress, werkdruk, piekeren, zelfkritische gedachten zorgen ervoor dat we veel stress ervaren wat ons zelfgenezend vermogen in de weg staat. Hierdoor ontstaan er mentale en/of fysieke klachten. Denk aan burn-out of depressies. Voedingspraktijk Barneveld biedt Mindfulness-based

therapie wat je helpt anders te ‘reageren’ op je gedachtes, gevoelens en lichamelijke sensaties waardoor je meer vrijheid en rust kunt ervaren. De training wordt gegeven in groepsvorm of individueel.

Voedingspraktijk Barneveld Raadhuisplein 8B, Barneveld t. 06 21 71 15 86 e. info@voedingspraktijkbarneveld.nl w. www.voedingspraktijkbarneveld.nl

BARNEVELD MAGAZINE 35 WERKEN IN BARNEVELD

Boorbedrijf Thomassen lanceert vernieuwde webshop

Thomaboor.nl

Van stratenmaker tot isolatiespecialist en van tegelbewerker tot installateur. Vakspecialisten vanuit heel Nederland én België halen hun hart op in de vernieuwde webshop van Boorbedrijf Thomassen uit Barneveld. Op Thomaboor.nl vinden ze niet alleen premium diamantboren, maar ook de nieuwe lijn basic diamantboren van Thomassen, machines en bijbehorende accessoires. Alles direct uit voorraad leverbaar en nog de volgende werkdag in huis, zodat je meteen aan de slag kunt.

Boormachines, diamantboren, SDS-boren, druktonnen, zaagmachines, zaagbladen, slangen, haspels, stekkerdozen, verlengen verloopstukken, bevestigingsmateriaal en komschijven. Het assortiment van Thomaboor.nl liegt er niet om. En dat is ook meteen een van de kwaliteiten, waarmee het Barneveldse bedrijf zich onderscheidt. Ze weten als geen ander wat de mensen op de

werkvloer nodig hebben. Thomassen Booren Zaagbedrijf is een familiebedrijf met ruim 25 jaar boorervaring.

Het betonboorbedrijf verricht specialistische boor- en zaagwerkzaamheden en produceert diamantboren op ambachtelijke wijze.

“Dankzij die ervaring en specialistische vakkennis weten we precies aan welke eisen

het gereedschap moet voldoen”, vertelt eigenaar Wout Thomassen.

IJzersterk

In december lanceert Thomassen de vernieuwde webshop met een zeer uitgebreid assortiment van hoogwaardige materialen. “Stuk voor stuk gereedschap waarmee onze eigen collega’s het liefste

BARNEVELD MAGAZINE 38

werken op de bouw”, aldus Rutger Bronkhorst, verantwoordelijk voor de webshop bij Boorbedrijf Thomassen. “Waaronder onze eigen premium lijn diamantboren, die we met de hand in eigen huis fabriceren.”

“Dit zijn hoogwaardige, handgemaakte diamantboren in verschillende maten met ingelaste hoeken ter versteviging van de verbinding tussen segment en boorpijp”, vult Wout aan. “Het unieke aan deze diamantboor is de hoekverbinding, die we lassen tussen het segment en de boorpijp. Door deze driehoekverbinding heeft het segment drie keer binding met de boorpijp in plaats van één keer. Dat maakt de Thomaboor Premium ijzersterk.”

Nieuwe basic diamantboor

Naast deze premium lijn brengt Thomassen nu ook een basic diamantboorlijn op de markt tegen concurrerende prijzen. De basic boren zijn straks ook te vinden in de nieuwe webshop, vertelt Rutger. “Deze laser gelaste boren zijn eveneens van hoogwaardige kwaliteit, maar hebben geen ingelaste hoek. Dit betekent voor ons minder handwerk in de productie, waardoor we deze boren voor een scherpe prijs kunnen aanbieden en onze klanten een alternatief kunnen geven naast de premiumvariant.”

Uitgebreid assortiment

Van beton tot asfalt en van keramiek tot steen. Door welk materiaal je ook wilt boren of zagen, op Thomaboor.nl vind je de juiste tool. “Klanten kunnen het assortiment vooraf bekijken en online bestellen. Alles is op voorraad en dus snel leverbaar. Vandaag besteld, is morgen in huis. Bestellingen

SPECIALE KORTINGSACTIE THOMABOOR.NL

Om de lancering van de nieuwe webshop te vieren, geeft Thomaboor.nl maar liefst 20 procent korting op alle verbruikersartikelen en 10 procent korting op alle machines. Deze korting is geldig tot en met 31 januari 2023.

worden netjes verpakt en snel opgestuurd, maar even langsrijden ’s ochtends voor de klus is ook mogelijk”, vertelt Wout. “Er is altijd een vakkundige monteur aanwezig, die adviseert bij de aankoop van nieuwe producten.”

Thomassen heeft de vernieuwde webshop behalve toegankelijker en meer up-to-date vooral een stuk uitgebreider gemaakt, zodat iedere vakspecialist aan zijn trekken komt voor een totaalpakket. “Zo bieden we een groter assortiment aan voor tegelbewerking met tegelboren en handige sets met diverse gangbare maten.” De isolatiebranche kan ook goed terecht bij Thomaboor.nl, zegt Rutger, dankzij onder meer drie types isolatieboren. “Het gebruik van deze boor is perfect voor het plaatsen beluchtingskoker van de kruipruimte.”

Voor de aircospecialist is de droogboormachine een hardloper. Zeker gezien ze vaak in een nette situatie aan de slag gaan, geeft Rutger aan. “Met deze boor (met micro-klopfunctie) is geen water nodig

en kun je droog door het beton boren. Een groot voordeel is dat je er stofarm mee kunt werken.”

Goed advies

Door de grote hoeveelheid opties kan het zijn dat je twijfelt welk gereedschap het beste past bij jouw klus. Dankzij de ruime praktijkervaring heeft Thomassen alle kennis in huis om een goed advies te geven. “En daar hechten we veel waarde aan”, stelt Wout. “We vinden het belangrijk dat de klant een goed product koopt. Een product dat aan zijn verwachting voldoet en dat werkt zoals het moet als hij op de klus aankomt.” Gaat er onverhoopt een machine kapot of is er onderhoud nodig? “Onze monteurs staan paraat in onze eigen werkplaats voor de reparatie. Spoedig staat het weer voor je klaar.”

Die nuchtere Veluwse aanpak werkt en dat blijkt. Vanuit alle hoeken van Nederland tot in België weten ze de Barneveldse borenspecialist te vinden. “Regelmatig worden we gebeld voor advies vanuit de webshop over welk product ze het beste kunnen gebruiken voor een specifieke klus. Vijf dagen per week zijn we bereikbaar en als ze bellen, krijgen ze meteen iemand aan de telefoon die goed/passend advies kan geven. Dat in combinatie met een goed totaalpakket voor het product dat ze nodig hebben, maakt dat ze altijd weer geslaagd naar huis gaan.”

Thomaboor.nl Hanzeweg 43, Barneveld t. 0342-784270 e. info@thomaboor.nl w. www.thomaboor.nl

BARNEVELD MAGAZINE 39
B2B

Wat verandert er voor jou in 2023?

Als u dit artikel leest zijn we aangekomen in de laatste maand van het jaar. Nog enkele weken en dan breekt er een nieuw boekjaar aan. In september is het belastingplan 2023 gepresenteerd. Plannen voor het nieuwe jaar. Wat betekent dat voor u als ondernemer en particulier?

Energietoeslag particulieren

Woont u in de gemeente Barneveld, bent u 21 jaar of ouder en heeft u een laag nettoinkomen? Dan heeft u wellicht recht op energietoeslag. Dit is een eenmalige toeslag die voor 31 december 2022 aangevraagd moet zijn. Dit staat los van de toeslag van € 190 die u in de maanden november en december ontvangt. Meer informatie over deze toeslag treft u aan op site van de gemeente Barneveld.

Overdrachtsbelasting

Als er onroerend goed wordt gekocht is daar 2% overdrachtsbelasting over verschuldigd. Koopt u voor het eerst een woning dan hoeft deze belasting niet betaald te worden als het verkoopbedrag onder de € 400.000 blijft. Voor 2023 is dat verhoogd naar € 440.000. Heeft u een verkoop die in deze categorie valt, dan is het raadzaam om te informeren of de overdracht verplaatst kan worden naar januari 2023. Betreft het niet uw eigen woning, dan is de overdrachtsbelasting 8% van de waarde. In 2023 wordt dit verhoogd naar 10,4%!

Box 3

Over uw privévermogen moet belasting worden betaald. Ongetwijfeld heeft u daar het een en ander over gelezen dit jaar. Vanaf 2026 zal er een nieuw stelsel komen waarin het werkelijke rendement wordt belast. Totdat die nieuwe wet er is hebben we te maken met tijdelijke wetgeving. Wat houdt dat in? Er wordt nu gekeken naar het vermogen wat u heeft. Per persoon is er een vrijstelling van ongeveer € 50.000. Komt u daarboven, dan moet er over het meerdere belasting worden betaald. Hoe wordt dan het rendement berekend? Over spaartegoeden is dat 0,01%. Over andere bezittingen of vorderingen wordt 5,53% berekend. Over uw pand wat u verhuurt of geld dat u uitgeleend heeft moet dus meer belasting betaald gaan worden. De Belastingdienst verondersteldt immers dat hier opbrengsten tegenover staan. Het is goed om uw situatie door te nemen.

VPB-tarief

Een van de wijzigingen is de verhoging van het VPB-tarief. Een BV betaald nu 15% belasting over de eerste € 395.000. Vanaf 2023 wordt dat 19% over de eerste € 200.000. Over het meerdere is dat 25,8% Het kan aantrekkelijk zijn om winsten nog in 2022 te laten vallen mocht dat van toepassing zijn.

Investeringen

Als u van plan bent om nog te investeren dit jaar dan is het goed om te kijken wat u al heeft geïnvesteerd dit jaar. Tot € 60.000 ontvangt u 28% investeringsaftrek. Komt u daar verder boven, dan daalt dit percentage. Misschien daarom een optie om investeringen uit te stellen of juist naar voren te halen!

Werkkostenregeling

Alles wat een werknemer van zijn werkgever ontvangt is loon. Oftewel er moet belasting betaald worden. Er is een belastingvrije ruimte. Over de loonsom van dit jaar is dat 1,7% over de eerste € 400.000. Over het meerdere 1,18%. Is de loonsom van uw onderneming € 200.000, dan is de ruimte € 3.400. Betreffen dit 5 werknemers, dan kan bijvoorbeeld € 680 onbelast aan hen worden

verstrekt. Een eindejaarsgeschenk of extern personeelsuitje moeten hierop in mindering worden gebracht.

Middeling

Mensen met een sterk wisselend inkomen in box 1 kunnen met een beroep op de middelingsregeling vermindering van belasting verkrijgen. De inkomens over 3 opeenvolgende jaren worden gemiddeld. Hierover wordt dan de gemiddeld verschuldigde belasting berekend. Is het verschil meer dan € 545 dan kan worden verzocht om een teruggave. Deze regeling wordt per 1 januari 2023 afgeschaft. Dat betekent dat middeling voor het laatst mogelijk is over de jaren 2022 tot en met 2024.

Het nieuwe jaar staat vooral in het teken van verhoging van belastingen. Voor toepassing in uw geval raden wij u aan om contact op te nemen met uw adviseur.

Voskuil Fiscaal en Financieel Advies De Standerd 10A, Kootwijkerbroek t. 0342 44 31 03 w. www.voskuiladvies.nl

BARNEVELD MAGAZINE 41 B2B

Dokter Interieurbouw: vakmanschap van Barneveldse bodem

Dokter Interieurbouw staat voor kwaliteit, maatwerk en nazorg. Inmiddels is het een jaar geleden dat het bedrijf is overgenomen. Meo Wolswinkel, mede-eigenaar: “Het is een prachtig jaar geweest waarin we veel mooie projecten hebben opgeleverd. Eén daarvan is de foyer van het Schaffelaartheater in Barneveld. Wat ons betreft eentje om op in te zoomen…”

Collega Hilbrand Meerveld schuift aan omdat hij nauw bij het project betrokken is geweest. “Dat klopt inderdaad! Als Dokter Interieurbouw deden we al vaker kleinere projecten voor het Schaffelaartheater dus de lijntjes waren er al. Vanuit het theater kwam de vraag of wij iets konden betekenen bij de verbouw van de foyer. Vanwege de verschillende samenstellingen van groepen die gebruik maken van de ruimte, leefde tegelijkertijd de wens om een podium te realiseren. Kortom, een mooie uitdaging!”

Royaal chique sfeer Zo gezegd, zo gedaan. “We zijn zowel technisch als creatief aan de slag gegaan. Samen met de medewerkers van het Schaffelaartheater zijn we op zoek gegaan naar kleurstellingen, stoffen, materiaalgebruik en dergelijke. De coördinatie van het geheel lag in handen van Bouwbedrijf Klomp. Zo kom je samen tot een prachtig geheel en zo’n samenwerking is echt goud waard! Dat zie je dan ook echt terug in het eindresultaat. Er staat een prachtige bar, een mooi podium en het geheel is stijlvol ingericht met de juiste verlichting, zitopstellingen en kleuren.” De sfeer van het Schaffelaartheater is dankzij de warme kleuren, hout en messing royaal chique te noemen. Een prettige ambiance voor bezoekers!

Logische partner

Voor Ronald de Wilde, directeur van het Schaffelaartheater, was het geen vraag wie dit project mocht begeleiden en uitvoeren. “Om onze gasten een nog plezieriger verblijf in ons theater te bezorgen, konden wij tijdens de coronaperiode met een subsidie van het Kickstartfonds onze grote bar en meubilair in onze benedenfoyer vernieuwen. Dokter Interieurbouw was voor de vernieuwing van onze bar hierbij voor ons een logische partner; lokale ondernemer, betrokken bij ons theater en vakmensen. Dat zien we in het nieuwe ontwerp direct terug. En daar zijn we, samen met onze gasten heel blij mee. Wij bevelen Dokter Interieurbouw graag aan bij anderen vanwege hun creatieve ideeën, adviezen, goede projectbegeleiding en prettige samenwerking.”

Collega’s gezocht!

Dokter Interieurbouw gaat, zoals eerder gezegd, voor kwaliteit, maatwerk en service. Hilbrand: “En dat blijven we in de toekomst ook doen. We werken dan ook voor uiteenlopende opdrachtgevers en hebben een landelijk dekkend netwerk.”

“Mede daarom zijn we ook een aantrekkelijke werkgever en erkend leerbedrijf. Dokter Interieurbouw is op zoek naar meubelmakers en meubelmonteurs met liefde voor maatwerk. Kijk bij interesse op onze website: www.dokterib.nl.”

Dokter Interieurbouw B.V. Bellstraat 10, Barneveld t. 0342 - 400 111 e. info@dokterib.nl w. www.dokterib.nl

BARNEVELD MAGAZINE 43 WONEN

RuiterActief en RuiterWerkt: oog voor de mens in de maatschappij

Het is ruim drie jaar geleden dat RuiterActief en RuiterWerkt zijn overgenomen door Careander. Waar er vanzelf verschillende veranderingen zijn doorgevoerd of gaande zijn, is de zorg voor kinderen, jongeren en mensen met een beperking onveranderd gebleven. Daarbij richt RuiterActief zich op dagbesteding, terwijl medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt bij RuiterWerkt begeleid worden bij hun terugkeer in het arbeidsproces.

RuiterActief

Marleen Berg, medewerker van de locatie in Barneveld: “Op de locatie in Barneveld beschikken we over verschillende activiteitenruimtes voor de deelnemers van de dagbesteding. In de productieruimte verzorgen deelnemers met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking allerhande productiewerk.”

Dagopvang op de rustieke zorgboerderij in Stroe behoort ook tot het unieke aanbod van RuiterActief. “We organiseren afwisselende activiteiten waarbij plezier centraal staat; dierverzorging, sport- en spelactiviteiten.”

RuiterWerkt

“Vanuit RuiterWerkt proberen we mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt weer in het arbeidsproces te laten participeren. Werkfit maken, noemen wij dat. We gaan daarbij dienstverbanden aan, nemen competenties onder de loep en zodra iemand een jaar in dienst is geweest onder begeleiding van medewerkers en een jobcoach, kijkt de jobcoach naar de mogelijkheden om door te groeien naar regulier werk.”

Samenwerkingsverbanden

Maar er is meer! Mooie samenwerkingsverbanden zijn er onder andere met Vandentop Tuinhout uit Barneveld en Sanitairbedrijf De Beer uit Veenendaal. Medewerkers van RuiterWerkt werken binnen deze bedrijven mee.

Marleen: “Het mes snijdt aan twee kanten. Enerzijds draag je als bedrijf iets bij aan het optimaal participeren van je medemens in de maatschappij en anderzijds zorg je met elkaar voor een kwalitatief hoogwaardig eindproduct. Dat is een sublieme match”.

Toekomst

Anita Kloosterman, (interim) teammanager RuiterActief en RuiterWerkt: “Nu RuiterActief en RuiterWerkt onder de vlag van Careander varen, is het plan om een specifieke kindgroep te starten. Onder begeleiding van gespecialiseerd personeel en de basis bij het orthopedagogisch dagcentrum “de Schutse”, Careander in Harderwijk onderzoeken we de mogelijkheden voor Barneveld”. Op die

manier gaan zij niet op in de volwassen groepen, maar krijgen ze ook echt een eigen plekje en aandacht.” Een ander toekomstplan is een woonlocatie in de regio. “Als je dagen werkactiviteiten aanbiedt is het mooi om ook een woonlocatie voor de deelnemers te hebben. Dan is het plaatje pas echt compleet!”

RuiterActief & RuiterWerkt, onderdeel van Careander Van Zuijlen van Nieveltlaan 54, Barneveld info-ruiteractief@careander.nl info-ruiterwerkt@careander.nl www.careander.nl www.ruiteractief.nl www.ruiterwerkt.nl

BARNEVELD MAGAZINE 45 WONEN

Vrijblijvend advies bij je thuis is voor Marco Parket vanzelfsprekend

Ten noorden van Barneveld wordt druk gebouwd. In de wijk Bloemendal komen rond de 1500 nieuwe woningen. Veel mensen zullen er hun droomhuis vinden. En daarna volgt de uitdaging om van dat huis een thuis te maken.

Er moet veel gebeuren als je een nieuwbouwwoning hebt gekocht. Zo is het uitzoeken van de vloeren een leuke, maar lastige klus; er valt veel te kiezen. Houd je van warmte en natuurlijke materialen, dan kom je al snel uit op een houten parketvloer. Maar er zijn tegenwoordig zoveel mogelijkheden, dat een beetje hulp van een deskundige prettig kan zijn.

Marco van Diermen van Marco Parket is een vakman met heel veel kennis van houten vloeren. Hij komt kosteloos en vrijblijvend bij je langs met een kleurenwaaier. In je eigen huis kun je immers goed zien welke kleur het

beste tot zijn recht komt. De lichtinval heeft veel invloed op het uiteindelijke resultaat.

Renovatie

Heb je een bestaande woning gekocht en is de vloer aan een opknapbeurt toe? Het renoveren van parket en trappen is Marco zijn specialiteit. Hij zorgt ervoor dat een beschadigde vloer weer als nieuw wordt. Vaak kan een parketvloer meerdere keren opnieuw geschuurd worden, maar Marco zegt het ook eerlijk als renoveren echt geen optie meer is. Voor de afwerking kun je kiezen uit vele kleuren. En voor de twijfelaars is er goed nieuws. De kleur van de olie kan

Marco Parket

t. 06 – 51 95 28 27 e. info@marcoparket.nl w. www.marcoparket.nl

Ieder project is even belangrijk ongeacht de omvang. Persoonlijke gesprekken waarin het tempo voor de klant aangehouden wordt en er ook écht geluisterd wordt. U moet zich thuisvoelen in uw nieuwe ruimte in de woning. Desgewenst kan NDR Keukens het gehele traject voor u begeleiden. U bepaalt zelf wat u uit handen wilt geven of niet. In al onze creaties wordt uitsluitend gewerkt met de beste kwaliteit materialen en apparatuur, hier worden hoge eisen aan gesteld. Luxe

Een NDR keuken is er niet alleen als functioneel object in een woning, het is de plek waar de mooiste verhalen naar boven komen, ervaringen worden gedeeld, maar ook uiterst belangrijk is een doordacht design dat net wat anders is dan anders, of waar u als klant in eerste instantie niet eens aan dacht als mogelijkheid in uw ruimte.

maatwerk oplossingen stoppen niet bij keukens, wij betrekken graag uw interieur bij het ontwerp en de realisatie. Dit is dan ook in de breedste zin van het woord, bijzonder wandmeubilair, roomdeviders, flexibele werkplekken en ga zo maar door, wij zijn hierin uw vaste aanspreekpunt en sparren graag met u over de mogelijkheden. Loopt u gerust eens binnen of maak een afspraak om samen uw wensen te bespreken en te vertalen naar een onderscheidend design.

Wij zijn op zoek naar vakidioten! Zit bij jou interieur en vakmanschap in je genen? Wil je als visitekaartje van ons bedrijf ontwerpen omzetten in fraaie eindresultaten? Dan ben jij degene die wij zoeken! Neem contact met ons op zodat wij onze passie kunnen delen.

NDR Keukens Dorpsstraat 199, 6741 AG Lunteren t. 0318 - 486 656 w. www.ndrkeukens.nl

BARNEVELD MAGAZINE 47 WONEN
De perfecte symbiose tussen gebruiksgemak en outstanding design, dát is wat de doorslag geeft in de realisaties van NDR Keukens.

Haal warmte en sfeer in huis bij Cees Mooi Stoer Wonen

Een zachte plaid en fijne kussens in warme tinten op de bank, de sfeerverlichting aan en lang tafelen met kaarsen en de mooiste serviezen op tafel. Bij Cees Mooi Stoer Wonen vind je alle ingrediënten om van je huis een sfeervol thuis te maken. In deze tijd – en misschien nu juist wel meer dan ooit – is er toch niets fijners dan je woonkamer gezellig te maken?

Na stille jaren van corona met dichte winkeldeuren, is het dit seizoen eindelijk weer volop genieten van de gezelligheid en sfeer in het dorp. Wil je inspiratie opdoen voor je woonkamer of je huis helemaal kerstklaar maken? Laat je dan verrassen door de warme winterse sfeer bij Cees Mooi Stoer Wonen! De woonwinkel bestaat acht jaar, maar is allang niet meer weg te denken uit het Barneveldse straatbeeld en blijft een geliefd adres voor cadeaus, woonaccessoires, meubels, verlichting, linnengoed en servies.

Vlak voor het winterseizoen komt er een hele nieuwe collectie in de winkel om je huis om te toveren tot een sfeervol en warm thuis. “Zo hebben we een hele toffe nieuwe lijn dekbedovertrekken, kussens en plaids binnengekregen in warme naturelkleuren plaids zijn echte sfeermakers in huis, zeker in

Verlichting

Met verlichting zorg je in een handomdraai voor meer sfeer in huis. “Met sfeerlicht laat je delen van je woonkamer nog beter uitkomen.” Of je nu een lamp zoekt voor boven je kookeiland, in die donkere hoek of op je dressoir, bij Cees Mooi Stoer Wonen doe je je ogen de kost. “Met meer dan 350 lampen, waaronder volop dimbare ledlampen, is er volop keuze. Ook kun je dankzij losse plafondplaten je eigen lamp samenstellen.”

Eiken tafels

Hou je van lang tafelen tot in de late uurtjes? Dat doe je toch wel het beste aan een lange houten eettafel. “Met onze nieuwe lijn eikenhouten eettafels ontwerp je jouw eigen unieke creatie. Je combineert zelf de

vorm van het tafelblad met het onderstel van jouw voorkeur en kiest uit maar liefst dertig kleuren. Bovendien is deze collectie ook nog eens leuk betaalbaar.”

Inspiratie

We nodigen je van harte uit om inspiratie op te doen en kijk ook zeker eens op onze pagina’s op Facebook en Instagram. Wil je een interieuradvies op maat? Loop even binnen of maak een afspraak met een van onze interieuradviseurs.”

Cees Mooi Stoer Wonen Pastoor Gowthorpestraat 15, Barneveld t. 0342 – 430 085 e. info@mooistoerwonen.nl w. www.mooistoerwonen.nl

49 WONEN

Een echte betonvloer is duurzaam en inspirerend

Een echte betonvloer is bijna niet meer weg te denken in een modern of landelijk interieur; geWOONbetonvloeren.nl weet daar alles van. Jan Willem Nap is er al jaren in gespecialiseerd, zelfs nog voordat het grote publiek de vele voordelen van de betonnen vloer ontdekte.

Jan Willem: Woonbeton is aardig een trend op het moment. Voor een perfecte betonnen vloer hebben we alles in huis. We komen eerst bij de klant aan huis kijken, we zullen dan specifiek gaan kijken naar de mogelijkheden voor de klant en ook meegaan in zijn/haar wensen. De klant bepaalt de kleur en de afwerking, want dat laatste is ook belangrijk voor de afwerking voor het effect van de vloer. Vervolgens zullen we een afspraak maken voor de werkzaamheden en leggen we de vloer op de gewenste plaats. Desgewenst kunnen we de vloer impregneren en indien nodig ook onderhouden dmv het toesturen van schoonmaakmiddel.

Uit een gesprek met Jan Willem wordt duidelijk dat een vloer echt maatwerk is en dat hij kennis van zaken heeft. De mogelijkheden zijn bijna onbegrensd en de mensen kiezen bewust voor een betonnen vloer vanwege het grote gebruiksgemak. Jan Willem merkt daarbij op dat een goede en objectieve voorlichting belangrijk is. De klant leeft en werkt op de vloer, maar je kijkt er ook dagelijks naar. Daarom zeg ik ook altijd: de vloer moet goed zijn!

Doorleggen naar keuken, garage, terras, veranda en/of oprit, het kan gewoon allemaal. geWOONbetonvloeren.nl realiseert ook funderingen, deze zijn vaak bij

nieuwbouw/aanbouw of bedrijfstoepassingen vaak vanzelfsprekend.

Neem voor een toekomstbestendige vloer contact op met Jan Willem Nap!

geWOONbetonvloeren.nl Schansweg 8, Lunteren t. 06-53589137 e. info@gewoonbetonvloeren.nl w. www.gewoonbetonvloeren.nl

Poetskracht in Stroe geeft je auto perfecte bescherming

In de wintermaanden krijgt je auto het door de vochtige en koude omstandigheden vaak zwaar te verduren. Juist in deze tijd kan een voertuig extra bescherming gebruiken. Wie in deze tijd Bastiaan van Leeuwen aan het werk zet voor een professionele poetsbeurt, weet zeker dat z’n auto voor lange tijd perfect beschermd is tegen wisselende weersinvloeden.

Exterieur

Professioneel je auto laten poetsen is de kunst en het ambacht van het reinigen en herstellen van een voertuig tot die weer als nieuw is. “De autopoetserij is veel nauwkeuriger en arbeidsintensiever dan een carwash. Een carwash is normaal gesproken een geautomatiseerd systeem waar een auto doorheen gaat om alleen de buitenkant te wassen”, laat poetsspecialist Bastiaan weten.

In de loop der jaren kunnen lakken dof worden of verkleuren, zonlicht, het weer, wasstraat, maar ook teer, hars, uitwerpselen van vogels en andere invloeden van buitenaf laten hun sporen achter. Een deskundige behandeling kan er weer voor zorgen dat de oorspronkelijke kleur terugkeert en de lak weer glanzend en krasvrij wordt.

Interieur

Ook het interieur van een auto heeft te lijden van gebruik. Zo kunnen vlekken in de bekleding, vet en stof op het dashboard, nicotineaanslag en geuren in de auto

achterblijven. Poetskracht weet er raad mee. De gehele binnenkant inclusief bagageruimte wordt weer in nieuwstaat gebracht.

Kleine reparaties

Poetskracht verzorgt ook kleine reparaties zoals parkeerschades, deukjes of putjes, beschadigingen van bekleding en dashboard en het verwijderen van krassen. Kortom poetskracht kent de kortste weg naar een mooi resultaat!

Poetskracht Wolweg 7, Stroe www.poetskracht.com

BARNEVELD MAGAZINE 51 WONEN

De schoorsteen van de toekomst

De markt voor schoorstenen is volop in beweging. Sterker nog, er is meer op de wereld dan alleen maar gemetselde schoorstenen. Tegenwoordig bestaat het gros uit prefab schoorstenen die niet van echt te onderscheiden zijn. Exclusieve Schoorstenen produceert er wekelijks ruim veertig. Prefab schoorstenen zijn de schoorstenen van de toekomst!

Exclusieve Schoorstenen werd in 2015 in Achterberg opgericht, maar groeide daar al snel uit zijn jasje. Wijnand van Deelen: ‘Daarom verhuisden wij naar Ede. Hier hebben we een ruime productiehal, waar een logische routing is gemaakt voor de productie van de prefab schoorstenen.

Voordelen De bouwwereld verandert en de

vraag naar innoverende, duurzame prefabproducten groet sterk. ‘Daar gaan wij in mee. Prefab schoorstenen zijn kwalitatief beter, lichter, duurzamer én goedkoper dan gemetselde schoorstenen. Wij denken graag met u mee en leveren altijd maatwerk. Vele vormen en uitvoeringen zijn mogelijk.’

Overzetschoorstenen

Exclusieve Schoorstenen is ook sterk in renovatie: ‘Hiervoor gebruiken wij de prefab overzetschoorsteen. We plaatsen dan een nieuwe over de oude schoorsteen,

waardoor deze weer een frisse uitstraling krijgt. Bovendien is het de oplossing bij lekkageproblemen, gescheurd lood en voegen die zijn vergaan. U bespaart niet alleen veel tijd en geld: de schoorsteen is zelfs beter geïsoleerd. Een win-winsituatie dus.’

Exclusieve Schoorstenen

Kelvinstraat 33, Ede t. 085 - 486 76 90 e. info@exclusieveschoorstenen.nl w. www.exclusieveschoorstenen.nl

Het juiste glas zorgt voor veel meer warmte in huis

De laatste tijd stroomt de mail over bij Beek Glas. ‘Niet zo raar’, zegt Arwin van de Beek, eigenaar van het gelijknamige Glasbedrijf. Als je weet dat je tot wel 75% meer warmte binnen kunt houden door het juiste glas, dan betekent dat voor de gemiddelde eengezinswoning een besparing van zo’n 600m2 gas per jaar ten opzichte van enkel glas. En dat met de huidige prijzen...’

Van Beek heeft meer dan twintig jaar ervaring als glaszetter en is niet alleen echte vakman maar ook een specialist in het isoleren van woningen met glas. ‘Wij proberen altijd om zoveel mogelijk de aanwezige kozijnen en ramen opnieuw te gebruiken om het maximale rendement te behalen. Op deze manier is de klus overzichtelijk en zijn we duurzaam bezig. Daarnaast blijft het ook rendabel aangezien er een redelijke terugverdientijd is.

Van dubbel glas naar HR++ Vernieuwen van het glas is niet alleen rendabel voor oude woningen maar ook voor

woningen van rond 2000 die wel voorzien zijn van dubbel glas maar niet van HR++ glas. Het nieuwe HR++ levert namelijk al gauw een besparing van 200 euro per jaar op. Naast deze besparing kun je ook nog subsidie krijgen als je één of twee isolerende maatregelen laat toepassen in je huis. Bij het vervangen van minimaal 8m2 glas door HR++ glas, is de subsidie al 15%.

Indien glas wordt gecombineerd met een andere maatregel is het zelfs € 53,00 per m2. Goed is te weten dat glas prima in de winter kan worden vervangen. ‘We houden bij de uitvoering rekening met

de weersomstandigheden, zodat er niet onnodig kou of vocht binnen komt. Daarbij zijn de levertijden in de winter vaak wat korter. Door de vele aanvragen kan het wat langer duren voordat de offerte in huis is’ zegt Van de Beek. ‘We zijn momenteel erg druk met de montage waardoor er minder tijd is op kantoor, maar u wordt zeker niet vergeten.’

Beek Glas

Anthonie Fokkerstraat 51c, Barneveld t. 06 17238361 e. info@beekglas.nl w. www.beekglas.nl

BARNEVELD MAGAZINE 53 WONEN

De adviseurs van Landborg adviseren en ondersteunen agrariërs, ondernemers en particulieren in het buitengebied met plannen voor bouw, ruimtelijke ordening en milieu. “Een van onze specialisaties is functieverandering; het veranderen van de bestemming van een perceel in het buitengebied.”

Bij functieverandering worden voormalige stallen van een agrarisch bedrijf gesloopt en kan er in veel gevallen een niet-agrarische bedrijfsbestemming óf een woonbestemming (al dan niet met een bouwkavel) worden gerealiseerd. Gerco van Ingen, adviseur: “Het functieveranderingsbeleid van de FoodValley biedt mogelijkheden om met die vele vierkante meters van de huidige leegstaande stallen op passende wijze om te gaan.

In ruil voor de sloop van stallen kan er op de slooplocatie of elders een ontwikkeling plaatsvinden en tegelijk wordt er middels een landschappelijke inpassing een stukje kwaliteit aan het buitengebied toegevoegd.”

Sloopmeters

Sloopmeters spelen veelal een grote rol bij functieverandering. Sloopmeters van eigen erf kunnen na registratie en sloop

worden ingewisseld voor bouwrechten. Maar sloopmeters kunnen ook verkocht of aangekocht worden. Iedere situatie vraagt om maatwerk en daarom staan wij voor u klaar om u te informeren over de diverse mogelijkheden. Met de inzet van sloopmeters is het verder ook mogelijk om bijvoorbeeld de inhoud van een bestaande woning te vergroten of het totaal oppervlakte aan bijgebouwen of een bedrijfspand te

BARNEVELD MAGAZINE 54

vermeerderen. Sloopmeters worden ook wel ingezet om bouwwerken te kunnen legaliseren.

Belangenbehartiging

Landborg dient, na verkennend voorwerk, een vooroverlegplan of principeverzoek bij de gemeente in. Als de uitkomst van het verzoek positief is kan de volgende stap genomen worden in de vorm van een bestemmingsplanwijziging of aanvraag omgevingsvergunning. Iedere gemeente heeft zijn eigen werkwijze in deze trajecten. Wij hebben veel ervaring bij gemeenten in de regio en weten dus precies wat er nodig is.

Alles vol vertrouwen uit handen geven

Marco en Diana van Ginkel zijn samen eigenaar van Van Ginkel Afbouw. Geheel in eigen beheer heeft het echtpaar in 2021 hun eigen droomwoning in Scherpenzeel gebouwd. Een heel traject ging daaraan vooraf met een procedure bestemmingsplanwijziging. Marco: “Hierin zijn we uitstekend begeleidt door Landborg.”

Gerco van Ingen was voor Marco en Diana geen onbekende. “Door ons bedrijf hebben we vaker contact met elkaar. Het was dan ook geen vraag voor ons met wie we in zee wilden voor onze eigen nieuwe woning.” Tijdens het gehele traject is Gerco betrokken geweest. “Vanaf de start van de procedure bestemmingsplan tot aan de aankoop van sloopmeters. En alles wat daarbij komt kijken: begeleiding bij de communicatie richting de gemeente en bijgestaan bij onderzoeken naar flora en fauna en asbest. Maar ook het ontwerp en de tekeningen kwamen van Landborg.”

Hoewel een dergelijk traject veel tijd en energie vraagt, vinden Marco en Diana het meer dan waard. “Het eindresultaat, onze droomwoning, is geweldig! Wat wij als heel prettig ervaren bij Landborg is dat de juiste personen op de juiste plek zitten. Je kunt alles vol vertrouwen uit handen geven. En dat is essentieel als het om dit soort grote en complexere projecten gaat!”

U kunt dus het hele traject van begin tot eind uit handen geven, tot aan het tekenwerk toe. “Door vroegtijdig met ons over het ontwerp van bijvoorbeeld een nieuw bedrijfspand na te denken kunnen we hier met de bestemmingsplanwijziging rekening mee houden. Tijdswinst boeken we door bouwplannen mee te nemen in het traject van een bestemmingsplanwijziging.“

Gesprek met Landborg?

Een functieverandering is onomkeerbaar dus het is van belang om u van tevoren goed te laten informeren en adviseren over de mogelijkheden op uw perceel. Iedere situatie

is maatwerk. Wij gaan graag met passie voor het buitengebied en uw wensen voor u aan de slag.

Landborg

Holevoetplein 301, Scherpenzeel e. info@landborg.nl w. www.landborg.nl

BARNEVELD MAGAZINE 55 WONEN

Bij Bloemendal draait het om Grond- en Straatwerk

Ga je een huis bouwen of verbouwen dan is de fundering van groot belang voor het bouwwerk wat er op komt te staan. Zo is het bij het aanleggen van een nieuwe tuin, nieuwe riolering of nieuwe oprit van belang dat het grondwerk goed en professioneel wordt verzorgd. Bij Bloemendal Grond- en Straatwerk is dit de basis waarop verder gewerkt kan worden en iets moois kan worden gecreëerd. “Grondwerk is het belangrijkste van alles, dat moet je goed verzorgen”, laat eigenaar Marco Bloemendal uit Kootwijkerbroek weten.

Daarbij is persoonlijk contact essentieel voor Marco Bloemendal. Marco: “Voordat ons team de opdracht aanneemt ga ik altijd de situatie ter plaatse bekijken. Het is voor beide partijen altijd prettig om te weten met wie ze te maken hebben.”

Sloopwerk

Voordat met de aanleg en het grondwerk van een perceel begonnen kan worden, wordt de situatie eerst in kaart gebracht. Daarbij wordt nauwkeurig in de gaten gehouden waar alle kabels en leidingen liggen. Wordt er machinaal gegraven dan wordt er altijd een Klic-melding gedaan. Dit is wettelijk verplicht en geldt zowel voor bedrijven als particulieren. Ook sloopwerk en afvoer van materialen / grondstoffen zitten in het pakket van diensten van Bloemendal Grond- en Straatwerk. “Daarvoor beschikken we over een compact containersysteem, dat weinig ruimte in beslag neemt en dus ook niet in de weg staat. Hiermee voeren we nieuw materiaal aan en afval op een snelle manier af, zonder dat omwonenden er last van hebben.”

Grondwerk

De schop gaat niet zomaar de grond in met het aanleggen van een nieuwe bestrating voor een oprit, daarvoor moet je eerst zorgen voor een goede ondergrond. Dat

vraagt om goed grondwerk wat bestaat uit het verwijderen van de oude bestrating, het uitgraven en het aanbrengen van een nieuwe goede ondergrond. De ondergrond kan per bestrating anders zijn. “Daarom komen eerst kijken om een advies op maat te geven”, legt Marco Bloemendal de gang van zaken uit.

Straatwerk

Straatwerk geeft je woning of bedrijfspand een mooier of professioneler aanzicht.

Marco: “Wij beschikken over de juiste mensen en de juiste machines om een strak straatwerk te leveren die het aanzicht verandert.” Voor bedrijven is het pand vaak een visitekaartje voor hun bedrijvigheid. Een perfect aangekleed terrein geeft een goede eerste indruk van je kantoor, winkel of instelling.

“We werken voor een brede groep opdrachtgevers zoals particuliere woningeigenaren, overheden, instellingen en bedrijven. Voor grotere projecten is het tegenwoordig mogelijk om het straatwerk machinaal te leggen. Daarvoor beschikken wij over het juiste machinepark en speciaal materieel.”

Complete aankleding

“Bij de inrichting van een perceel kunnen we de opdrachtgever compleet ontzorgen. Zo zetten we ook schuttingen en maken veranda’s, planten bomen en struiken, leggen we verlichting en beregening aan. Zo heeft de klant één aanspreekpunt en verzorgen we een totaalpakket.” Daarbij kan ook gedacht worden aan het aanbrengen van keerwanden om hoogteverschillen op te vangen. “En ben je van plan om een waterpartij in je tuin aan te leggen dan kunnen we dat ook verzorgen. Kortom we zijn van alle markten thuis”, aldus de ondernemer uit Kootwijkerbroek.

Voor meer informatie kijk op www.bloemendalgrondenstraatwerk.nl of kijk eens op de Facebook pagina Bloemendal Grond en straatwerk voor mooie afgeronde projecten.

Marco Bloemendal

Bloemendal Grond en Straatwerk

Esvelderweg 2b, Kootwijkerbroek t. 06 - 1380 9768 e. info@bloemendalgrondenstraatwerk.nl w. www.bloemendalgrondenstraatwerk.nl

BARNEVELD MAGAZINE 57 WONEN

Letsel en schade voorkomen gaat bij Enspectie boven alles

In deze tijd wordt er binnen bedrijven veel aandacht besteedt aan veiligheid. Dat is ook zeker het geval in de regio tussen Amersfoort, Barneveld en Voorthuizen. Precies in het midden van deze driehoek ligt Enspectie in Terschuur.

De afgelopen decennia worden er ook vanuit de overheid steeds meer wettelijke eisen gesteld aan veiligheid voor mens, gebouwen en apparatuur. “Daarbij is het vaak ook een eis van verzekeringsmaatschappijen dat elektrisch materieel volledig op orde is. Ons bedrijf kan hierbij helpen en verschillende inspecties uitvoeren”, laat inspecteur en bedrijfsleider Erik van Geresteijn weten. Veel van de bedrijfsbranden ontstaan door kortsluiting in de elektrotechnische installatie, groepenkasten of onveilige machines. In 2018 was bijna eenderde van de branden in bedrijfsverzamelgebouwen, stallen en horecagelegenheden. Door een goede inspectie met een duidelijke rapportage, kunnen maatregelen genomen worden, waardoor veel leed kan worden voorkomen. Het is dan ook belangrijk dat installaties goed onderhouden worden zodat gevaarlijke situaties zoals kortsluiting met brand tot gevolg voorkomen kunnen worden.

Scope

Verzekeringsmaatschappijen willen natuurlijk zo weinig mogelijk bedrijfsmatige schadegevallen per jaar hebben en eisen vaak een een Scope 8, 10 of 12 keuring. Bij Enspectie voeren ze veel Scope 8 en 10 keuringen uit, waarvoor het Terschuurse bedrijf gecertificeerd is. Zo is de Scope 10 inspectie bedoeld om de kans op schade door brand met een elektrische oorzaak te verminderen. Er is daarom niet alleen aandacht voor de elektrotechnische installatie, maar ook voor risicovolle apparaten en machines. Zo is een Scope 10 keuring 3 tot 5 jaar geldig. Afhankelijk van de staat van de installatie wordt bepaald hoe lang de keuring geldig is. Dit staat vaak ook in de verzekeringspolis vermeld of de verzekeringsmaatschappij bepaalt de tijd tussen twee opeenvolgende inspecties Een inspectie of keuring is meer dan alleen een administratieve handeling. De verplichting

wordt een win-win situatie wanneer gevaarlijke situaties boven water komen, en opgelost worden, voordat er iets mis gaat. “Daarbij controleren we van groepenkast tot aangesloten machines met speciale meetapparatuur.” Belt een klant of doet degene via het toegestuurde intakeformulier een aanvraag voor inspectie, dan kan er een inventarisatie gedaan worden naar wat voor soort gebouw het betreft en welke machines er staan. “Als het nodig is ga ik dan zelf ter plekke kijken en volgt er daarna een offerte met bijbehorend inspectieplan voor de klant. Is dat akkoord dan kunnen we een inspectie inplannen”, legt Erik van Geresteijn de gang van zaken uit. De inspectie bestaat uit een visuele inspectie, en metingen en beproevingen.

Rapportage

Naar aanleiding van de inspectie wordt bij Enspectie een inspectierapport opgesteld. In het rapport worden de gevonden gebreken, die een risico op letsel of schade geven gerapporteerd. Deze gebreken worden in een risicoclassificatie ingedeeld. “Na het leveren van het inspectierapport, die binnen 14 dagen bij de klant ligt, is de inspectie afgerond. De klant zal dan de aangetroffen gebreken door

een installateur moeten laten herstellen. Als er gebreken zijn geconstateerd, en hersteld zijn, is er bij bepaalde inspecties een herinspectie noodzakelijk.”

Ontwikkeling

Om ook aan de steeds grotere vraag naar inspecties van zonnepanelen en daarbij behorende installaties te voldoen is men bij Enspectie bezig om een Scope 12 certificering te halen. “De weg naar deze certificering wordt volgend jaar ingezet d.m.v. opleidingen en audits.”

ENSPECTIE BV

Tolboomweg 12, Terschuur t. 06 – 46 39 59 31 w. www.enspectie.nl

BARNEVELD MAGAZINE 59 WONEN

Een passende lijst voor elk kunstwerk of object

Henning, Zen en Joost van Suchtelen van de Haare zijn lijstenmakers in Ede. ‘In onze showroom hangen ruim 1200 lijstprofielen. We hebben voor elk kunstwerk of object een mooie lijst. Daarnaast verkopen we betaalbare kunst en starten we in januari 2023 met schildercursussen.’

Joost studeerde aan de Rietveld Academie en ArtEZ. Naast kunstenaar is ze tevens ambachtelijk lijstenmaker. “Een goede lijst versterkt het kunstwerk of object. Naast foto’s, schilderijen en grafieken lijsten we ook sport T-shirts, doop- of trouwjurken, kaarten en kunstobjecten in.

Een T-shirt ingelijst als geschenk ‘We zijn gestart met de ‘warme winterdagen korting’. Op lijsten of kunstgeschenken voor de feestdagen ontvangt de klant leuke kortingen. Bijvoorbeeld het inlijsten van een T-shirt van je favoriete voetballer of voetbalclub. Dat zou toch een mooi geschenk kunnen zijn. De ‘warme winterdagen korting’ is tot 25 december.

Betaalbare kunst

In de hal van de lijstenmakerij zie je betaalbare kunstwerken van o.a. Henk Helmantel, Wouter Stips, Marius van Dokkum, Ronald Boonacker en anderen. Ook hier profiteert de klant van leuke kortingen.

Klanten komen overal vandaan “We zijn in januari in Ede gestart, maar de klanten komen overal vandaan en ook uit Barneveld. Het is tenslotte maar 18 minuten rijden naar de lijstenmakerij.

De reviews zijn lovend. Zoals: ‘Beretrots op ons kunstwerk dat werkelijk schitterend is ingelijst. Wat heeft zij ons geweldig goed geadviseerd. Heel veel dank hiervoor.’

Of: ‘We hebben stijlvol advies gekregen en de levering was erg snel.’ “De showroom is zes dagen per week geopend. In januari beginnen we met schildercursussen.” Kijk op de website voor meer informatie.

Van Suchtelen van de Haare | Lijstenmakerij Frankeneng 20 A-7, 6716 AA Ede t. 06 2899 7714 w. www.lijstenmakerij-ede.nl

BARNEVELD MAGAZINE 61 WONEN

Voor Jansen Boomverzorging

gaat geen wortel te diep en geen boom te hoog

Hoogtevrees kun je niet gebruiken wanneer je het vak van boominspecteur uitoefent. Maar wat zich onder de grond in de bodem allemaal afspeelt dat is minstens net zo belangrijk voor de gezondheid van bomen en bossen. Dat weet European Tree Technician (ETT) Rinus Jansen van Jansen Boomverzorging uit Barneveld als geen ander. Hij doet gezondheidsanalyses van bomen en onderzoekt daarbij de bodem waarin die staan of waar ze nog geplant gaan worden.

Het welzijn van bomen is de afgelopen decennia steeds belangrijker geworden. Wie bijvoorbeeld een grotere boom wil kappen in zijn omgeving moet daar vaak bij de betreffende gemeente een kapvergunning voor aanvragen. Zo kun je ook niet lukraak gaan bouwen of verbouwen in de buurt van een monumentale boom. Is dat laatste het geval, dan wordt vaak de hulp ingeschakeld van boomtechnisch adviseur Rinus Jansen. “Dan doe ik onderzoek ter plaatse en maak een analyse van de effecten die bouwwerkzaamheden op zo’n monumentale boom kunnen hebben”, legt de Barneveldse adviseur uit. Dit wordt een bomen effect analyse genoemd.

European Tree Technician

Als gediplomeerd ETT is Rinus Jansen actief in de meest uiteenlopende aspecten van de boomverzorging. Dat varieert van groeiplaatsverbetering, boomveiligheids- en gezondheidscontrole, boomsoortenkeuze, planmatig boombeheer tot inventarisatie en bodemonderzoek.

Boomadvies en boomonderzoek

Rinus Jansen: “Ik werk voor iedere boomeigenaar, of dat nu een particulier, architect, VVE, woningbouwvereniging of overheidsinstelling is.” Daarbij kan de situatie van één enkele boom onderzocht worden tot tientallen langs bijvoorbeeld een straat. “Ik onderzoek dan elke boom en maak van elke boom een analyse en breng deze met een GPS in kaart en lever de gegevens af in een uitgebreid rapport. De bomendokter uit Barneveld heeft een achtergrond als biologiedocent en is daardoor ook

geïnteresseerd in de natuurlijke biotoop van bomen. “Bij boomonderhoud moet je rekening houden wat er verder nog groeit, bloeit en leeft in de nabijheid.” Zo kun je niet botweg wat takken gaan wegzagen als er beschermde flora en fauna aanwezig is. Daar zijn wettelijke regels en kaders voor vanuit de Wet Natuurbescherrming. Tijdens de opleiding heb ik veel kennis en ervaring opgedaan met de opzet en uitvoering van veldwerkonderzoek, onder andere aan broedbiologisch onderzoek naar roofvogels. Daarnaast heb ik research gedaan naar onder meer paddenstoelen, (eetbare) wilde planten, de bodem en natuurlijk naar bomen. De aanwezigheid van bepaalde zwammen op een boom geeft aan hoe het met de gezondheid van de boom gesteld is. Is die slecht dan blijkt dat meestal ook na het omzagen van de betreffende zieke boom.

Boomveiligheid

Nu de najaarsstormen weer in de lucht zitten komt het aspect boomveiligheid in beeld. “Vooral na een zware storm kun je ineens te maken hebben met schade aan je boom”, voorspelt Rinus Jansen. Dat kunnen afgebroken takken zijn of een ingescheurde stam. Veel boomeigenaren laten hun boom uit voorzorg al fors snoeien. “Vaak is dat helemaal niet nodig.

Drastisch ingrijpen is niet mijn uitgangspunt. Op basis van jarenlange ervaring in de boomverzorging, geef ik na onderzoek, ofwel een boomveiligheidsinspectie, een goed onderbouwd advies. Dit wordt ook wel een VTA (visual tree assessment) genoemd. Soms kan het ook zo zijn dat er helemaal geen onderhoudsingreep nodig is aan de betreffende boom. Of is het op de juiste wijze afzagen van de afgebroken takstompen al voldoende.”

Als er in uw tuin bomen staan heeft u als boomeigenaar een zogeheten zorgplicht voor deze bomen. Door uw bomen visueel te laten onderzoeken en te onderhouden voldoet u aan deze zorgplicht. Ontstaan er vragen over de veiligheid van uw boom, wilt u gaan bouwen en is een bomen effect analyse nodig, bel dan Jansen Boomverzorging.

Jansen boomverzorging Beekstraat 41, Barneveld t. 06 - 11 62 62 66 e. info@jansenboomverzorging.nl w. www.jansenboomverzorging.nl

BARNEVELD MAGAZINE 63 WONEN

‘Een ruimte moet rust uitstralen’

Dat een interieurontwerper meer doet dan alleen kleuren bepalen bewijst Melleni van Middendorp. Zij verzorgt met haar ontwerp- en designbureau Melleni Interieur Design volledige interieurontwerpen, maar geeft óók stylingadvies.

Melleni is een echte creatieveling. Zij doet niets liever dan mensen helpen met hun interieur. ‘Ik vind het belangrijk dat de woning een persoonlijke ruimte wordt, waar de bewoners tot rust kunnen komen en genieten.’

Om dit te bewerkstelligen is het volgens haar belangrijk dat zij - in het geval van een compleet interieurontwerp - al in de beginfase bij het proces wordt betrokken. ‘Dat heeft alles te maken

met de bouwkundige kant van het verhaal. Voor een goed lichtplan moet de elektra bijvoorbeeld wel op de goede plekken liggen. Datzelfde geldt voor de nodige bouwkundige voorbereidingen voor keuken en badkamer’, legt ze uit.

Melleni is daarnaast ook specialist op het gebied van styling. Haar stijl? ‘Hotel chique, strak en minimalistisch! Ik houd van bijzondere eyecatchers in een interieur, maar een ruimte moet wel rust uitstralen, of het nu een woonkamer, slaapkamer of werkkamer is. Spreekt deze stijl je aan en kun je wel wat advies gebruiken? Dan kom ik graag langs

voor een gesprek over stylingadvies.’ Neem daarvoor vrijblijvend contact op met Melleni van Middendorp!

Melleni Interieur Design t. 06 21 88 10 73 e. info@melleni-design.nl w. www.melleni-design.nl

De perfecte houten vloer vind je bij Van Asselt Parket

Steeds vaker wordt er bij inrichting van het huis gekozen voor een duurzame optie op de vloer. “Daarbij geeft de kwaliteit en warme uitstraling van het natuurproduct parket steeds vaker de doorslag om voor houten vloeren te kiezen”, weet eigenaar Henry van Asselt van het gelijknamige parketbedrijf uit Barneveld uit eigen ervaring.

Hoewel veel mensen zich op internet oriënteren wat er zoal verkrijgbaar is, kiest een grote groep mensen er voor om het echte gevoel en de beleving van een houten vloer zelf te ervaren. “Meestal ga ik bij bewoners zelf langs met voorbeelden om zo de wensen van mensen goed mee te krijgen en tot een juiste vloerkeuze te komen.” De structuur kan verschillend zijn. “Daarbij gaat de één voor een robuuste variant met dikke noesten terwijl de andere toch liever een minder getekende gladde variant parket kiest. Op dit ogenblik zijn visgraat en Hongaarse punt erg

in trek”, aldus Henry van Asselt. Die laatste variant is een houten vloer die is gelegd in een specifiek patroon. Alle planken worden gelegd onder een hoek van 45 of 60 graden.

Ambachtelijk

Is de keuze eenmaal gemaakt dan komt de ambachtelijke kennis en ervaring goed van pas om het perfecte vloerplaatje te leggen. Van Asselt Parket heeft jarenlange ervaring met parket. “Ons vakmanschap zorgt voor een duurzame, mooi afgewerkte vloer. Daarbij leggen we ook hout op trappen zodat alles

mooi bij elkaar aansluit. Daarnaast restaureert Van Asselt Parket bestaande houten vloeren en kunnen wij een parketvloer een tweede leven geven door deze weer helemaal op te schuren en wanneer gewenst een nieuwe andere tint geven. Is de vloer eenmaal gelegd dan geven we er ook een onderhoudsadvies bij.”

Van Asselt Parket Wethouder Romijnlaan 18, Barneveld e. henry@vanasseltparket.nl w. www.vanasseltparket.nl

BARNEVELD MAGAZINE 65
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.