Page 1

SEPTEMBERI2019 DECEMBER 2019

Sfeervol shoppen

BEZOEK DE KERSTMARKT! INSPIRATIE FEESTOUTFIT EN KERSTMENU SPECIAL WOONBOULEVARD DORDT TO-DO: KERSTVAKANTIE EN OUD & NIEUW Dordrecht maggezien

1


Kijk op vacatures.quooker.nl en kom werken bij Quooker.


Laat de feestdagen maar komen! De Dordtse binnenstad is weer sfeervol aangekleed met fonkelende lichtjes, mooie etalages en fraaie versieringen. Het moment om heerlijk te slenteren door de verlichte straatjes, gezellig te shoppen in de leukste winkels en binnen te stappen bij een van de knusse horecazaken. Natuurlijk wil je het ook in huis sfeervol maken, op de Woonboulevard Dordt krijg je genoeg inspiratie voor bijzondere woonartikelen. De winterperiode met de aankomende feestdagen is een gezellige periode om samen met je familie en vrienden te kunnen zijn. Van het uitkiezen van een feestelijke outfit tot het organiseren van een heerlijk diner en het bezoeken van de leukste kerstmarkt. In dit maggezien lees je hier meer over. Ook geven we je tips voor leuke activiteiten met kids in de kerstvakantie, wat er te doen is met Oud & Nieuw en wanneer de winkels open zijn rondom de feestdagen.

SEPTEMBERI2019 DECEMBER 2019

Sfeervol shoppen

BEZOEK DE KERSTMARKT! INSPIRATIE FEESTOUTFIT EN KERSTMENU SPECIAL WOONBOULEVARD DORDT TO-DO: KERSTVAKANTIE EN OUD & NIEUW

De redactie van Dordrecht maggezien wenst u fijne feestdagen en een gelukkig 2020!

Dordrecht maggezien

1

COLOFON Dordrecht maggezien wordt geproduceerd door 078Media B.V. i.s.m. Dordrecht Marketing. Uitgever: 078 Media B.V. Jan Valsterweg 65 3315 LG Dordrecht 078-3030360 info@078media.nl www.078media.nl Eindredactie en coรถrdinatie: Vivian Trebels Vormgeving: Esther Quakernaat Traffic manager: Puck de Haan Tekst: Arco Bomgaars, Diana Henneken, Nanny Yap, Fleur Hartmeijer, Vivian Trebels Fotografie: Anke Bot, Christine Reehorst, Dion Doornik, Sara van Bezooyen, Michelle Kloens Coverfoto: Dion Doornik Verspreiding: De krant wordt in een oplage van 112.000 exemplaren selectief huis-aan-huis verspreid in Dordrecht, Zwijndrecht, Hendrik Ido Ambacht, Alblasserdam, Papendrecht en Sliedrecht. Adverteren: Informatie en prijzen 078Media B.V. 078-3030360

Dordrecht maggezien

3


Winters genieten:

bezoek de Kerstmarkt Dordrecht! OPENINGSTIJDEN KERSTMARKT:

Vrijdag 13 en zaterdag 14 december: 10.00 - 21.00 uur Zondag 15 december: 11.00 - 18.00 uur

Bij december horen natuurlijk de donkere dagen voor Kerst. De temperaturen gaan omlaag, de dagen worden korter en de ­avonden langer. Dat dit ook best knus en gezellig kan zijn merk je op de Kerstmarkt Dordrecht. In de aanloop naar de feest­dagen geniet je in het historische centrum van ­Dordrecht van een ultieme kerstsfeer.

n ite Bu

ge

Grotekerksbu urt

Boogjes

BUSPENDEL AANKOMST

Voorstra at West Pelserstra at

Ruitens traat

Voorstra at West Dolhuis straat

Prinsens traat

K al kh av en

BUSPENDEL VERTREK

Spuibo ulevard

s er kk ha r te ch A

2

Spu ibou

Lees alle ins en outs over de nieuwe activiteiten op de pagina ‘10X DOEN s bo en op de Kerstmarkt Dordrecht’! ilg

Spuiw eg

Spu ibou lev Hellingen

K B al in kh ne av n en K al kh av en

B ui te n

5

4 3

en rk Va

t puistraa Grote S

Voorstraathaven Maak een selfie met de Kerstman in zijn arrenslee op het Achterom Kerstpodium op het knusse plein van de Vismarkt met een live KerstDJ De Live Christmas Karaokeband zondagmiddag op het Stadhuisplein

en uin utt o H

n ve Ha

t aa str er uw

t ga t ns ga te r ns aa te r M aa M n La

e uw ie N

o esh Vle

e ad ik oo H

at tra rs ike Su

Ondanks dat de Kerstmarkt al weer een aantal jaartjes meegaat is het ieder jaar een uitdaging om alle bezoekers iets nieuws te laten ervaren. Maar het is wederom gelukt! Wat is nieuw en dus absoluut een aanrader?

n ve Ha we we eu u e Ni Ni G el de rs ek ad e

Waterbus Zwijndrecht

WHAT’S NEW OP DE KERSTMARKT!

❄ ❄ ❄

n ne in B

t es ev al W

6

Op 13, 14 en 15 december is de Dordtse binnenstad weer omgetoverd tot een Kerstmarkt. De honderden monumenten die de stad rijk is en de prachtige binnenhavens vormen het decor voor een route van kramen en pagode­tenten. Aan het begin van de historische binnenstad, op het Bagijnhof, kom je de eerste kerstkramen al tegen. Via een route door de stad vind je in de winkels of bij de kerstkramen gegarandeerd de leukste cadeaus, nieuwe ballen voor in de kerstboom of die ene foute kersttrui voor tijdens het kerstdiner.

❄ Muzikaal entertainment op de Leuvebrug met uitzicht op de

t es ev al W

W

Ko rte

WWW.KERSTMARKTDORDRECHT.NL

4

enhof oz

@KerstmarktDordt of download de Doen in Dordrecht app! R

KerstmarktDordrecht

Do kw eg

/KerstmarktDordrecht

Pa ra lle lw eg

A

eerste 24 uur gratis

We esk inde ren dij

Ha ven stra at

De Holland


HOE KOM IK HET SNELST OP DE KERSTMARKT?

VERVOER OVER WATER!

Kom je uit Dordrecht of de omliggend regio? Kom dan gemakkelijk met de stads- en/of streekbus naar het centrum van de stad. In de koude wintermaanden is het best lekker om warm en droog op de Kerstmarkt aan te komen. De dichtstbijzijnde bushalte voor een bezoek aan de Kerstmarkt is bushalte ‘Centrum’. Vanaf hier is het maar twee minuten wandelen naar ‘het begin’ van de Kerstmarkt Dordrecht.

Een andere leuke manier om naar de Kerstmarkt te komen is door gebruik te maken van de Waterbus. Naar de centrale halte Dordrecht Merwekade vaar je vanaf Rotterdam, Papendrecht, Zwijndrecht en Sliedrecht. Vanaf de halte Zwijndrecht Veerplein vaar je naar Dordrecht Hooikade.

Benede 100 meter

Waterbus Papendrecht/ Rotterdam

Legenda

Merw ekad e

Kr om ho ut

Ve sts tra at

2

Stadhuisplein

3

Leuvebrug

4

Lange Geldersekade

Kerstman

Muzikaal winterplein Muzikaal entertainment Kerstpodium

Ve st

Grote Markt

Tip! Bo ls in ge l

Fe rd in an d

Vr ies ew eg

St oo pl aa n

Pin voordat u de Kerstmarkt ­betreedt, de pinautomaten bevinden zich niet op de route van de Kerstmarkt. n aa el nj ra O

@KerstmarktDordt of download de Doen in Dordrecht app!

k ar ep nj ra O an

5

m Krom

Dubbeldam

weg

Or an jel aa n

De Waag

Kerstcircus Park Merwestein

Groe nedij k

Si ng el

Kunst, antiek & meer

k ar ep nj ra O

Dordrecht maggezien

eerste

24 uur N oo gratis rd en di jk

Gro ene dijk

Vismarkt

Ha llin qla Kerstpodium an

KerstmarktDordrecht

Nicolaas Maessingel

Energiehuis

Sin ge l

Muzikaal winterterras

WWW.KERSTMARKTDORDRECHT.NL

/KerstmarktDordrecht

"Kyck over den Dyck"

Aardappelmarkt

Van

Albe rt Cu ypsin gel

AchteromMolen

Muziek- en straattheater

Vr ies ew eg

C. de Wittstraat

1

Nieuwe Haven

Si nt Jo ris w eg

ijk sd er ek Bl

at tra ks ijc w de Go

W an tij

Kersttheater & levende kerststal

Sp ui ha ve n

Ve st

M us eu m st ra at

K lo os te rtu in

H of st ra at

N ie uw st ra at

st Ve

Maass traat

Grotekerkstuin

ulev ard

vard

Lij nb aa n

No ord end ijk

K ol fs tra at

Vr ie se st ra at B ag ijn ho f

BUSPENDEL VERTREK

Kr om ho ut

Achte rom

t aa str am a R

en at in St ple

ng ga ris a S

1

Ste ego ver sloo t

Le ng he ns tra at

t aa str ee Br

at tra ws eu Ni

at tra ss Vi

rte aat Ko str e e Br

at tra fs ol K

at ra st se ie Vr

at tra rs o Vo

rs ffe he in Sc ple

Het Hof

at tra ors Vo

BUSPENDEL AANKOMST

No ord ers tra at

Sc ho ols tra at

Vr an ke ns tra at

Voorstraat No ord

Ste k

10

kt ar m en ro G

e ng La

M ar kt

Do els traa t

de zij er at W at tra gs ru lb To

kt ar nm

9

Wijnstraat

Kn ol ha ve n

8

Nieu wbru g

Gravenstraa t Gr ot e

W ijn ga ar ds tra at

k la V ’t

7

en av H

Bl eij e

W ijn ha ve n

K ui pe rs ha ve n

Nieuwkerksplein

Kerstmarktroute Aanlooproute Weekmarkt (vrijdag & zaterdag) Intree Dordrecht | VVV NS-station Dordrecht EHBO-post Buspendel aankomst Buspendel vertrek Kiss & Ride Touringcars La ng Parkeerplaats mindervaliden e W an Pinautomaat tij ka de Toilet

Stadsw erven

Otto Dickeplein

aat nstr Tore

en av n ve sh r a h e rs ev ve w ol we l o W Sc W hr ijv er ss tra at

W ijn str aa t

Ri ed ijk

nh Ri oe ed k ijk sh av en

Boo mst raat


10X DOEN op de Kerstmarkt Dordrecht Op de foto met de Kerstman De arrenslee van de Kerstman is te vinden op het Achterom. Direct bij aankomst op de Kerstmarkt, dus absoluut niet te missen! Samen met zijn rendier kun je hier dé ultieme selfie maken.

Zing mee in de schaduw van het Stadhuis Het hoogtepunt op zondagmiddag: de Live Christmas Karaokeband! Kom je ook een liedje (mee)zingen? Het Stadhuisplein is omgetoverd tot een muzikaal winterplein en is dé plek om tijdens de Kerstmarkt te genieten van o.a. gospelkoren en warme chocolademelk of glühwein. Natuurlijk is hier ook de welbekende Christmas sing-a-long op vrijdag- en zaterdagavond. Hier kun je in de schaduw van het stijlvol verlichte Stadhuis, meezingen met moderne én klassieke kerstnummers.

Muzikaal entertainment op de Leuvebrug Op de Leuvebrug maak je kennis met echte ouderwetse kerstmuziek. Van prachtige draaiorgeltjes tot een kerstmannenband die zowel instrumentaal als vocaal de bekende kerstliedjes als Jingle Bells, White Christmas, Winter Wonderland en Rudolph the red nosed reindeer spelen. Op de brug heb je ook onwijs mooi uitzicht op de Voorstraathaven en de toren van de Grote Kerk.

Prachtig uitzicht op de toren Komt dat zien op het kerstpodium aan de Lange Geldersekade, te vinden op het plein tegenover r­ estaurant Delicees. Je staat hier aan de voet van de toren van de imposante Grote Kerk, fantastisch uitzicht dus! Kom deze dagen genieten van de sfeervolle ambiance en muziek; van jazz tot de muzikale Kerstman.

Kijk je ogen uit in en om de Grote Kerk In de Grotekerkstuin vind je een intiem kersttheater. In de Scandinavische tipi verrassen artiesten en muzikanten bezoekers met een ’gekkig’, wild eigenzinnig en grappig kersttheater. In de tuin staat ook de alom bekende levende kerststal. Hier ontfermen herders zich over ossen, ezels, ganzen, kippen, schapen, geiten en zelfs een kameel! Ook de Grote Kerk is te bezichtigen (entree €1,-).

Struinen over de Nieuwe Haven De Nieuwe Haven is onderdeel van de h ­­ is­torische binnenhavens van D ­ ordrecht en absoluut een plek om niet over te slaan. Allereerst door de monumentale omgeving, maar zeker ook door de tientallen pagodetenten die hier opgesteld staan. Wanneer je over de Nieuwe Haven slentert word je verrast door muziek en straattheater. Heb je behoefte aan wat afwisseling? Sla dan vooral de Dordtse musea Huis van Gijn (inclusief gezellige tuin) en Museum 1940-1945 niet over.

Ontspan op een muzikaal winterterras Op de Aardappelmarkt kun je, met zicht op de mooie havens, genieten van verschillende muzikale ­optredens. Omringd door de historische (monumentale) panden kom je in gezellige kerstsferen met de muziekkoren en artiesten die hier hun kunsten ten gehore brengen. Geniet van lekkere hapjes en drankjes bij één van de foodtrucks die hier ook te vinden zijn.

Een dansje wagen op de Vismarkt Op de Vismarkt is dit jaar een NIEUW kerstpodium te vinden met ­gezellige kerstmuziek. Op het knusse plein aan de ­Vismarkt draait een KerstDJ de hele dag lekkere plaatjes. Vraag jouw ­favoriete kersthit aan en geniet, met prachtig uitzicht op de Nieuwe Haven, van kerstmuziek en ­winterse lekker­nijen. Waag een dansje en smul van al het lekkers om je heen!

Ontdek kunst, antiek en meer

Op de Grote Markt hebben onder andere deelnemers van het Kunstrondje Dordt hun plaats ingenomen. De speciale pagodetent van het Kunstrondje maakt dit plein zeker een bezoekje waard. Je kunt er terecht voor moderne kunst en antiquiteiten, vintage gadgets, brocante en klassiek vinyl, oude en nieuwere boeken, jazz, blues en rock & roll op CD.

Stap in een andere wereld

Samen met de kinderen onderdeel worden van een heus kerstcircus? Het kán, op De Waag! Bewonder sterke ­mannen, ouderwets grappige clowns, doe mee met te gekke jongleurs en geniet hier van nostalgische spelletjes. Op de gehele route kom je daarnaast van alles tegen. Lopend over de Kerstmarkt laten allerlei artiesten hun kunsten zien en horen. Ook op de route word je dus verrast door muziek en straattheater, van de Grotekerksbuurt en de Groenmarkt tot aan de Voorstraat.

WWW.KERSTMARKTDORDRECHT.NL

/KerstmarktDordrecht 6

KerstmarktDordrecht

@KerstmarktDordt of download de Doen in Dordrecht app!


WORD JIJ ONZE NIEUWE COLLEGA? 1E AUTOTECHNICUS (40 UUR) Als 1e autotechnicus van Vakgarage Prins Auto ben jij in staat om zelfstandig diagnoses te stellen en daarnaast onderhoudsbeurten en reparatiewerkzaamheden uit te voeren. Je hebt oog voor detail en ziet wat er aan een auto moet gebeuren. Verder ben je commercieel ingesteld en niet bang om initiatieven te nemen. Je werkt graag in een team en vindt het leuk als anderen van jou kunnen leren. Je hebt een gezonde interesse in de elektronische ontwikkelingen in de branche en bent altijd bezig om jezelf verder te ontwikkelen. Hiermee groei je mee met de jonge en groeiende organisatie waar rekening wordt gehouden met jouw talenten en ambities. Daarnaast worden jouw mening en ideeën zeer gewaardeerd en hier is voor jou altijd ruimte om dit kenbaar te maken.

VERANTWOORDELIJKHEDEN

SKILLS & OPLEIDING

WAT BIEDEN WIJ?

* uitvoeren van onderhoudsbeurten * uitvoeren van APK-keuringen * routinematige activiteiten maar ook meer complexe reparaties * oplossen van elektronische storingen

* MBO3 werk- en denkniveau * sterke motivatie en inzet * goede communicatieve vaardigheden intern en met de klant * minimaal 1 jaar relevante werkervaring * in bezit van Rijbewijs B * in bezit van APK-keurmeester certificaat * ervaring met Carsys is een pré * goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift * geen negen tot vijf mentaliteit * beschikbaarheid op zaterdag is geen must maar voor ons wel een hele mooie pré

* een marktconform salaris * voldoende mogelijkheden voor salarisgroei * opleidingsmogelijkheden * 25 vakantiedagen op jaarbasis * diverse teamuitjes (op zowel locatie als extern) * regelmatig wat lekkers bij de koffie * veel gezelligheid en een teammentaliteit

078 - 69 184 48 liesbeth@prinsauto.nl stuur nu jouw CV + motivatiebrief

PRINS AUTO Dordrecht maggezien

7


De Partij voor de Vrijheid maakt het verschil! ONZE FRACTIE: Dan van Leeuwen Ik ben de politiek ingegaan om dingen te veranderen. De afgelopen twee jaren hebben we geknokt voor de veiligheid in Dordrecht, het behoud van onze Nederlandse normen en waarden, meer woningen voor iedereen en hebben we onze standpunten laten horen in de gemeenteraad. We zitten met 3 mensen in de gemeenteraad. Ik ben fractievoorzitter. Rob Helweg Schitterend dat we als nieuwe partij met 3 zetels in de raad zijn gekomen in 2018. Ik woon sinds 2005 in Dordrecht en merk de afgelopen jaren dat veiligheid in Dordrecht achteruitgaat. Neem als voorbeeld maar de overlast die er al jaren is bij 't Vissertje. Drank en lachgaspatronen brengen in dit gebied enorm veel overlast teweeg. Waardevol is dan ook dat de motie van de PVV verbod verkoop van lachgas aangenomen is in de gemeenteraad. De nabijgelegen camping gaat al jaren gebukt onder overlast van hangjongeren en dit moet stoppen! Saskia Rutten-Alberts Op verjaardagen losten we samen alle problemen van de wereld op in minuten. Vanuit je luie stoel onder vrienden en familie is het echter makkelijk praten. Er niets aan doen en wel klagen, dat kon niet langer in mijn ogen. Daarom ben ik hier nu om er iets aan te doen! DORDRECHT, EEN PRACHTIGE STAD Dordrecht is een prachtige stad. 119.000 inwoners op een eiland die met elkaar samenleven, werken, sporten en uitgaan. We zijn trots op onze Nederlandse cultuur en verworvenheden. Denk maar aan de gelijkheid tussen man en vrouw, onze democratisch stelsel en de vrijheid van meningsuiting. De PVV in de Dordtse gemeenteraad komt op voor al die mensen die op een fatsoenlijke manier iets van hun leven willen maken en voor de Nederlandse cultuur en -waarden. STATUSHOUDERS De gemeente Dordrecht moet verplicht elk jaar een paar honderd statushouders (asielzoekers die mogen blijven in Nederland) op te vangen. Bijna alle Dordtse partijen willen dat die status­ houders voorrang hebben op de woningmarkt. Als u een sociale huurwoning wilt huren van een wooncorporatie dan moet u jaren op de wachtlijst staan. Een statushouder krijgt direct een woning. De PVV pleit ervoor om ze te huisvesten in opgeknapte 8

kantoorpanden, die nu leeg staan. Daarna kunnen ze, net als alle andere Dordtenaren, gewoon woonpunten gaan sparen en opklimmen op de wachtlijst voor woningen. Statushouders moeten de Nederlandse taal zo snel mogelijk leren! Onze maatschappij verwacht dat ze zich aanpassen aan Nederland. WONINGBOUW Er is woningnood. Er moeten woningen gebouwd worden voor jong, oud, starters, rijk en arm. Het is goed dat Dordrecht meer welvarende mensen binnenhaalt, maar we mogen de mensen met een smalle beurs zeker niet vergeten. De stad gaat groeien naar 140.000 mensen. Het college wil hoofdzakelijk bouwen voor de wat rijkere mensen en sloopt veel huurwoningen waardoor er de komende jaren minder huurwoningen zijn dan in 2016. Dit is onacceptabel. VERVOER, VEILIGHEID EN INFRASTRUCTUUR Politie en stadswachten moet meer zichtbaar zijn op straat. Wij vinden dat Dordrecht goed bereikbaar moet zijn met het OV en eigen vervoer. Het OV in de stad en regio moet beter op elkaar aansluiten en goed toegankelijk zijn voor ouderen en minder­ validen. Het gratis busvervoer in Dordrecht voor 65+ moet blijven. Ook moeten er meer parkeerplekken komen: het is nu lastig om in je eigen straat te parkeren! ONDERWIJS, ONDERNEMERS EN ECONOMIE Er zijn veel te veel regels voor ondernemers. Ondernemers moeten de ruimte krijgen. Dordrecht moet een hbo-instelling binnen halen. Ook het MBO moet worden versterkt. Tussen scholen en bedrijven moeten goede afspraken komen om jonge mensen verder te helpen. SOCIALE UITKERINGEN Iedereen werkt voor zijn eigen onderhoud en dat van zijn gezin. Maar er zijn mensen die niet kunnen werken doordat ze mindervalide zijn of omdat ze werkloos zijn. Die mensen moeten geholpen worden. Als je echt niet kan werken dan krijg je een uitkering.


De PVV wenst u prettige kerstdagen en een welvarend 2020!

v.l.n.r. Saskia Rutten-Alberts, Dan van Leeuwen, Rob Helweg

Dordrecht maggezien

9


IJ RENO B IS N IG I K U Z U S E D K E ONTD GE ZIT O H N E E N E R A A B L A MPACT, BETA

CO

IS I IG25N UK SUF Z . € 15.899,- / € 9,- P.M

*

VANA

MINI SUV MET HOGE INSTAP SUPER ZUINIG BETAALBAAR

De Ultra Compacte SUV met eigenzinnig design en hoge zit. Super zuinig; laag verbruik, lage wegenbelasting. Echt ervaren doet u deze Suzuki bij ons in de showroom. Dus kom snel langs voor een proefrit.

RENO DORDRECHT

RENO SLIEDRECHT

Nijverheidstraat 65, 3316 AP Dordrecht Tel. 078 - 6139244, www.renoauto.nl

Lelystraat 24, 3364 AJ Sliedrecht Tel. 0184 - 411662, www.renoauto.nl

Gemiddeld brandstofverbruik volgens de Euro-6-norm, EC 2018/1832DG: 4,3 – 5,2 l/100 km; 23,3 – 19,2 km/l; CO2-uitstoot: 98 - 118 g/km. *Suzuki Financial Services leasetarief per maand o.b.v. Private Lease, 48 mnd, 10000 km/jaar, 12 schadevrije jaren, provincie Utrecht, incl. btw, excl. brandstof • Tarieven kunnen afwijken per provincie i.v.m. wegenbelasting en bij gekozen uitvoering, wijziging van opties, looptijd, kilometrage, schadevrije jaren en gewicht • Meerkilometerprijs varieert van € 0,03 en € 0,14 per km, exacte prijs staat vermeld op de offerte • Aan de berekeningen kunnen geen rechten worden ontleend. • Onder voorbehoud van acceptatie • Toetsing en registratie bij BKR • Vraag naar de actievoorwaarden • Wijzigingen en typefouten voorbehouden • directsales@suzukifs.nl

Gooi de vlag maar uit. Trots op je stad!

ordt D e e m e Help j e maken? rt nog mooie

info@vvddordrecht.nl /DordtseVVD @VVDDordrecht dordtsevvd /company/dordtse-vvd

10


L A AT J E I N S P I R E R E N I N O N Z E UITGEBREIDE SHOWROOM Bekijk en voel de vele materialen en kleuren in ons assortiment. De mooiste manier van uw huis verfraaien, doet u met de producten en diensten van CK Kozijnen. Wij leveren en monteren een breed assortiment houten, kunststof en aluminium gevelelementen voor de particuliere en zakelijke markt. Onze producten kenmerken zich door hoge kwaliteit, zorgvuldig maatwerk, vele variatiemogelijkheden, scherpe prijsvoering en deskundig personeel. K OZ I J N E N • S C H U I F P U I E N • D A K K A P E L L E N • ZO N W E R I N G • T E R R A S O V E R K A P P I N G E N • G E V E L B E K L E D I N G • D E U R E N

6 dagen per week geopend Dordrecht maggezien

www.ckkozijnen.nl

T 078-617 00 70 11


TO-DO: activiteiten kerstv Crazy Spring Paradijs In de kerstvakantie kun je er weer op lossen springen tijdens het Crazy Spring Paradijs in de Sportboulevard. Crazy Air en Optisport pakken groots uit met hun leukste en meest spectaculaire attracties. Van waanzinnige stormbanen en kolossale springkussens tot een opblaasbaar voetbalveld en een creatieve knutselhoek. Ook is er een speciale peuterhoek voor de allerkleinsten. Tijdens Crazy Spring Paradijs is er volop gelegenheid om energie bij te tanken. Bij de kinderbar kunnen de kinderen terecht voor de speciaal samengestelde braskaart voor ranja, snoep en een ijsje. Voor de grote honger is er de bunkerkaart met ranja, snoep, chips, frietjes en een snack. 29 en 30 december 2019 2 en 3 januari 2020 10:00 – 16:30 uur € 6,- per kind www.optisport.nl

Kerstvoorstelling Reina de Fox De jaarlijkse feelgood kerstvoorstelling in Kunstmin is dit jaar ‘Reina de Fox’ (vanaf zes jaar). Een fabelachtige en muzikale kerstvoorstelling vol slimme streken, losjes gebaseerd op het beroemde Van den vos Reynaerde. Het kerstfeest op de Noordpool is in gevaar met de komst van een sluwe poolvos. Alle dieren wenden zich onmiddellijk tot de enige die dit kan oplossen: Noël, de hypermoderne kerstman die trouwens zó met zijn tijd is meegegaan dat hij haast onherkenbaar verhipt is. Hij moet het rebelse beest aanpakken maar dat blijkt nog niet zo eenvoudig. De vos zit namelijk niet alleen vol streken, ze is ook nog eens heel erg verleidelijk. Beleef het mee, deze vrolijk kerstkomedie met een vleugje romantiek. Zondag 22 – vrijdag 27 dec op diverse tijden Rang 1: € 15,00 (incl. consumptie) Rang 2: € 11,00 (incl. consumptie) www.kunstmin.nl

12


ACTIVITEITEN

tvakantie Juf Roos gaat op vakantie Met haar grappige buurjongen Gijs beleeft juf Roos vrolijke avonturen en zingt ze de allerleukste liedjes, die ook ouders, opa’s en oma’s nog kennen uit hun kindertijd. Logisch dus dat alle peuters en kleuters fan zijn. Juf Roos en Gijs komen bij de boerderij van Tante Tulp, maar tante is nergens te bekennen. Wat is er gebeurd? Kom maar kijken, want samen met alle kinderen brengen ze ook dit avontuur tot een goed einde. De Jeugd & Familievoorstellingen van Kunstmin bieden een prachtige theaterbelevenis aan jong én oud. De adviesleeftijd voor deze voorstelling is vanaf 2 jaar. Donderdag 2 januari 13:30 en 16:00 uur Rang 1: € 19,50 Rang 2: € 15,50 www.kunstmin.nl

Vakantie cursus schaatsen Een sportieve, uitdagende én leuke manier om je vakantie door te brengen is met de vakantiecursus schaatsen bij de Sportboulevard. Het is een leuke, leerzame en gezellige activiteit, of je nu meer of minder ervaring hebt. Je schaatst 3 dagen, 2 uur per dag. De vakantie cursus is voor jeugd vanaf 5 jaar. 23, 24 en 27 december 2 uur per dag les van 08.30 tot 10.30 uur met een kwartier pauze halverwege 3 daagse cursus € 77,65* *Het cursusbedrag is inclusief entree en exclusief eventuele schaatshuur. Bij de winkel op de ijsbaan regel je eventuele schaatshuur. www.duosport.nl

13


Familie tekentour Het Dordrechts Museum is de perfecte plek om te leren van de allergrootste kunstenaars! Leer het museum en zijn werken kennen met een potlood in je hand. Met een schetsboekje in de hand ga je onder leiding van een rondleider het museum in. Door middel van creatieve tekenopdrachten bekijk je de collectie van het Dordrechts Museum. Kijken naar kunst zal nooit meer hetzelfde zijn! Voor kinderen vanaf 8 jaar. 22 december 2019 14:00 - 15:30 uur € 7,50 incl. tekenboekje en entree kinderen, excl. entree volwassenen*

* Volwassenen betalen naast de activiteit ook de reguliere entreeprijs voor het museum. Museumkaarthouders en kinderen t/m 18 jaar hebben gratis museumentree. www.dordrechtsmuseum.nl

Levende kerststal Op donderdag 19 december tovert Duurzaamheidscentrum zich volledig om in de kerstsfeer! Vlak voordat de feestdagen losbarsten organiseert Weizigt een eigen kerstfeestje. Iedereen is van harte welkom! Breng een bezoekje aan de levende kersstal en zing alle kerstklassiekers mee met een heerlijk warme chocolademelk in de hand. Ook kun je knuffelen met de boerderijdieren of leuke kerstknutsels maken. Krijg je het koud? Warm jezelf dan op bij de knapperende vuurtjes. De levende kerststal van Duurzaamheidscentrum Weizigt is op 19 december van 16.00 uur tot 20.00 uur te bezoeken op Stadsboerderij Weizigt. De toegang is gratis en iedereen, jong én oud, is van harte welkom. Het terrein van Weizigt is, ook na 17.00 uur, aan beide kanten (Markettenweg en Van Baerleplantsoen) geopend. Donderdag 19 december 16:00 – 20:00 uur Toegang gratis www.weizigt.nl

Kinderdag in de Kerstvakantie Iedere schoolvakantie is het Kinderdag bij ToBe speciaal voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. We kijken samen film op het grote doek en er zijn workshops Dans, Kunst & Design, Muziek en/of Theater. Deze keer is het thema van de workshops: Een nieuw jaar, een nieuw... Vier jij je vakantie ook bij ToBe? Iedere Kinderdag is gevuld met gezellige en creatieve activiteiten. Donderdag 2 januari 2020, 8:30 – 15:30 uur Prijs € 12,50 www.tobe.nl

14


ACTIVITEITEN

Biesboschcentrum Dordrecht Bij het Biesboschcentrum Dordrecht is altijd wat te beleven. In de kerstvakantie organiseren ze verschillende activiteiten zoals een snertwandeling, winters rondje varen, winterexcursie en kinderactiviteiten. www.biesboschcentrumdordrecht.nl

Snertwandeling Winterse wandeling door de Hel- en Zuilespolder die start vanaf Stayokay. Tijdens de wandeling wisselt het landschap voortdurend van weilanden, dijkjes, knotwilgen en riet, overgaand in bosgebied. Na afloop staat er bij Stayokay een lekkere kom soep klaar of een beker warme chocolademelk met slagroom. Zaterdag 21 december 13:30 – 16:00 uur Prijs: € 11,00 volwassenen, € 8,00 kinderen 4 t/m 16 jaar

Winterse vaartocht Geniet van de rustgevende omgeving tijdens een vaartocht door de Biesbosch terwijl de schipper je van alles vertelt over het gebied. Bij het Winterse Rondje Hollandse Biesbosch zijn er dekens aan boord om warm te blijven. Onder het genot van een beker warme chocolademelk met beverkoek geniet je van het winterse landschap. Iedere dinsdag, donderdag, vrijdag en zondag 13:30 - 14:30 uur Prijs: € 10,00 volwassenen, € 7,00 kinderen 4 t/m 16 jaar

Vetbollen en pindasnoeren maken Tijdens de schoolvakanties organiseert Biesboschcentrum Dordrecht speciale kinder­ activiteiten, die door Biesboschgidsen worden begeleid. Dit keer maak je wat lekkers voor de vogels en ga je aan de slag met vetbollen en pindasnoeren. Vrijdag 27 december om 13:00 en 14:00 uur Prijs € 3,00 per kind (vanaf 4 jaar)

Winterexcursie Een verrassende winterwandeling onder leiding van een natuurgids door de Hel- en Zuilespolder. Je komt langs weilanden, dijkjes, knotwilgen, riet en bos. De gids vertelt je wat de Biesbosch in dit jaargetijde zo bijzonder maakt. Zaterdag 28 december 13:00 – 15:30 uur Prijs: € 6,00 volwassen, € 5,00 kinderen 4 t/m 16 jaar Je krijgt een bon voor 50% korting op een kom soep bij huiscafé Biestro.

15


24 uur per dag bereikbaar 078 26 00 366 / 06 528 81 505

Astrid Erkelens Uitvaartverzorging maakt uw afscheid uniek Neem afscheid op een persoonlijke manier met een uitvaart die past bij u en de overledene. Met behulp van Astrid Erkelens komen dierbare details op passende wijze terug in het afscheid. Alles klopt. Van rouwkaart tot locatie en van kist tot bloemstuk. Ontdek samen met Astrid hoe u op betekenisvolle wijze afscheid kunt nemen. Zij geeft u inzicht in alle mogelijkheden en voert uw wensen passend uit. Met de rust die ze uitstraalt en haar zorgzame karakter geeft ze steun en blijft ze op de achtergrond. Zonder poespas, maar met klasse. Elke familie die zij begeleidt, biedt zij een luisterend oor. Samen met haar netwerk in de regio Dordrecht, helpt zij u een herinnering te maken waarmee u verder kunt.

16

Telefoon 078 260 03 66 | info@erkelensuitvaartverzorging.nl Mobiel 06 528 81 505 | www.erkelensuitvaartverzorging.nl


Gratis professioneel 3D badkamer ontwerp

Meer dan 41 vestigingen in de BENELUX

Gedegen en eerlijk advies op maat

OUTLET STORE DORDRECHT DALTONSTRAAT 65

SANI-DUMP SLIEDRECHT LEEGHWATERSTRAAT 63

Naast

LOO

DS 5

Koopzondag? Kijk voor alle vestigingen en openingstijden op www.sanidump.nl Aalsmeer - Almere - Amersfoort - Amsterdam - Antwerpen - *Apeldoorn - Bergen op Zoom - Breda - Capelle a/d IJssel - Cruquius - Delft - Den Haag - Dordrecht - Drachten Elst - Geel (België) - Groningen - Hoeksche Waard - Hoogeveen - Leeuwarden - Leiderdorp - Merksplas (België) - Middelburg - Nuenen - Roelofarendsveen - Roosendaal Rotterdam - Sittard - Sliedrecht - Spijkenisse - Terneuzen - Tilburg - Utrecht - Veghel - Volendam - Wijchen - Woerden - Zaandam - Zaltbommel - Zoetermeer - Zwolle *Nieuw

Dordrecht maggezien

17


Mix en match je kerstoutfit Goed nieuws als het gaat om de vraag: wat doen we aan tijdens de feestdagen? Het mag minder formeel, meer casual. Mixen en matchen is de duurzame toverformule. Combineer verschillende mooie, kwalitatief goede items tot een topoutfit. Het voordeel hiervan is dat deze kledingstukken ook de rest van het jaar prima te dragen zijn. Goed plan, maar hoe precies mixen en wat matchen? Tijd om dit na te gaan bij enkele Dordtse ondernemers. 18


WINKELEN

Goud is goed

Met een veelzijdig assortiment waaronder Gant, mcGregor, Profuomo, Gardeur, State of art, Tommy Hilfiger, Superdry en Tenson gaat dat zeker lukken!

Mooie sieraden mogen uiteraard niet ontbreken. Aan de overkant van Adam Brandstore is Juwelier Avenue ­gevestigd. Eigenaren Michel en Stefanie Ardon geven graag advies over de trends voor de feestdagen. Ti Sento geven ze als voorbeeld. ‘Een mooi Nederlands merk, goede kwaliteit, betaalbaar, eindeloos te combineren en geschikt voor alle leeftijden. Voor bij een feestelijke outfit is er bovendien genoeg met goud en glitters in de collectie. Leuk voor jezelf, maar ook een idee om cadeau te geven.’ Ook als het om horloges gaat, is het watertanden bij deze juwelier. Tommy Hilfiger heeft superleuke modellen voor zowel mannen als vrouwen. Net als bij de sieraden is er veel goud dat hier klok slaat. Fashionable en populair voor de feestdagen zijn de smartwatches met stalen band die exclusief bij de juwelier te koop zijn. Mocht een horloge onverhoopt stuk gaan? Bij Avenue repareren ze deze met de grootste zorg. Het tweede filiaal van Avenue, aan de Sarisgang, heeft een andere maar ook uitgebreide collectie sieraden. Het merk Buddha to Buddha ­noemen Michel en Stefanie als zeker de moeite waard om even naar te gaan kijken voor de feestdagen. Ook een Nederlands merk en ook hele mooie items. Kiezen wordt nog een uitdaging.

Adam Brandstore Bagijnhof 1 | www.adam.nl

Juwelier Avenue Bagijnhof 4 | www.juwelieravenue.nl

Coltrui onder colbert ‘Smart casual’ noemt Irma Visser, shopmanager bij Adam Brandstore, de stijl van de man voor de feestdagen. ‘Een pak mag natuurlijk altijd, maar hoeft echt niet meer. Een mooi geklede pantalon met een overhemd, daaroverheen eventueel een dunne pullover of een gilet met tot slot een colbert is een prima combinatie. Wat je ook veel ziet deze winter is een dunne wollen coltrui onder een colbert. Opvallende accessoires als een vlinderdas of das maken het geheel extra feestelijk. Hippe bretels zijn ook leuk. Die maken een outfit ­verrassend origineel. Als je naar buiten gaat, kies dan voor een mooie wollen jas.’ Enkele voorbeelden van hoe een man stijlvol voor de dag kan komen, zijn te zien in de sfeervol ingerichte etalage. Het team van Adam Brandstore is er helemaal klaar voor om iedere klant te voorzien van persoonlijk advies. De klant nog mooier maken is het uitgangspunt.

Dordrecht maggezien

19


Golden touch Nog een begrip in de Dordtse binnenstad is het familiebedrijf Bahlmann Mode dat weliswaar al sinds 1883 bestaat, maar absoluut met de tijd mee is gegaan. Maar liefst zestig merken zijn er te vinden in het grote pand waar altijd de rode loper voor je uitligt. De klant is overduidelijk koningin bij de enthousiaste medewerkers. Hun waardevolle tip: blijf bij jezelf. Zorg ervoor dat je je lekker voelt bij wat je draagt. Ook al is het feest, too much is niet nodig. Het ruime assortiment maakt dat er voor vrouwen van alle leeftijden een veelzijdig aanbod is. Zo ook als het gaat om een outfit voor de feestdagen. Een modieuze lange plissérok, mooie top en een feestelijk jasje met een golden touch van Mos Mosh, laat Yvonne Wooldrik zien. ‘Het fijne aan dit Deense merk is dat het breed te dragen is. Voor de feestdagen is het uitermate geschikt, maar het kan ook prima sportief of zakelijk, afhankelijk van waar je het mee combineert. Aan deze items kun je ook later nog veel plezier beleven.’ Ook fijn bij Bahlmann: er zijn heel veel accessoires als tassen, shawls en ceintuurs die een feestelijk setje helemaal af kunnen maken. Bahlmann Mode Voorstraat 352 | www.bahlmann-mode.nl

Schitterende clutch Nog meer goed nieuws komt van de buren: Van Boxel Schoenen. Pijnlijke en ongemakkelijke voeten door hoge hakken? ‘Dat hoeft echt niet’, vertelt Suzan van Boxel, samen met haar echtgenoot Pim eigenaar van Van Boxel Schoenen. ‘Goede merken hebben goede pasvormen en dan voel je de hoogte van de hak minder.’ Als voorbeeld laat ze een paar feestelijke zwarte pumps met glittertjes, met bijpassende clutch, van Peter Kaiser zien. Voor bij een meer ingetogen zwarte jurk zijn de schoenen met prints, waarvan de keuze reuze is bij Van Boxel, uitermate geschikt. ‘Wil je echt knallen deze feestdagen? Dan ga je voor rode pumps.’

20

Suzan en Pim zijn al de vierde generatie bij Van Boxel Schoenen. Waar 125 jaar geleden allemaal dozen stonden met een bank in het midden om op te zitten voor het passen, is de winkel inmiddels uitgegroeid tot een kwaliteitszaak waarbij persoonlijke aandacht voor de klant hoog in het vaandel staat. Met topmerken als Unisa, Van Bommel, Gabor en Panamajack is er voor zowel de man als de vrouw een uitgebreid aanbod, ook van tassen en accessoires en ook buiten de feestdagen. Van Boxel Schoenen Bagijnhof 8 | www.vanboxelschoenen.nl


WINKELEN

Finishing touch

pantalon en jasje, met glitters. ‘Als je dit combineert met een top van velours, zie je er niet alleen spectaculair uit, maar het zit ook nog eens comfortabel. En ook dat is heel prettig tijdens de dagen waarbij er toch net wat meer lekkere dingen op tafel komen dan in de rest van het jaar. Een hele andere aanrader is het corrigerende broekje voor onder de kleding dat bij Expresso te koop is. Op een magische wijze verdwijnen de vetrollen en bubbels als sneeuw voor de zon. En ook dat is bijzonder feestelijk.

Henri Beer is een bekende naam in Dordrecht. Het is het exclusieve verkooppunt in Dordrecht voor onder andere Lubiam, Paul Smith, Hugo Boss, Polo Ralph Lauren en Tagliatore. Voor deze merken, maar natuurlijk ook vanwege de persoonlijke en ervaren bediening, heeft de stijlvolle herenmodezaak veel vaste, vaak jonge, klanten. Arrie van Haarlem, eigenaar van Henri Beer, ziet eveneens een verschuiving van traditioneel naar meer casual met de feestdagen en begrijpt dat volkomen. ‘Kerst is toch vooral een feest waarbij het gaat om gezellig bij elkaar te zijn, saamhorigheid. Het is dan belangrijk om te dragen waar je je comfortabel en gelukkig bij voelt en dat zal voor iedereen verschillend zijn.’ Om nu ook weer niet in joggingbroek aan het kerstdiner te verschijnen, zijn er alternatieven met allure in overvloed bij Henri Beer. ‘Bijvoorbeeld een mooi blauw kostuum met een subtiel werkje erin, van het jonge Italiaanse merk Tagliatore, met daaronder een overhemd met das. Een coltrui kan er overigens ook prima onder. Dat is minder traditioneel, maar zeker niet minder stijlvol. Een mooi pochet tot slot geeft een feestelijke finishing touch.’ Laat de feestdagen maar beginnen.

Expresso Fashion Drievriendenhof 27 | www.expresso.nl

Henri Beer Vest 203 | www.henribeer.nl

Mooi van buiten en van binnen Bij Expresso is MVO (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen) al jaren een belangrijke waarde. Dat duurzaamheid niet onder hoeft te doen voor stijl laat hun collectie luid en duidelijk zien. Mooi van buiten en van binnen is het uitgangspunt en dat maken ze meer dan waar. Het Nederlandse merk voor vrouwen staat bekend om haar opvallende items, goede basics en mooie rijke stoffen. Zeer geschikt dus voor de feestdagen. ‘Investeer in kwaliteit’, adviseert verkoopster Francis Kirch. ‘Daar heb je nog lang zoveel plezier van.’ Behalve hele mooie jurken en rokken hangt er ook een prachtig zwart pak,

Dordrecht maggezien

21


WATER, WOLKENLUCHTEN EN WOONCOMFORT. WONEN IN THE YARD

APPARTEMENTEN SHIPYARD

STADSWONINGEN COURTYARD

HAVENWONINGEN DOCKYARD

APPARTEMENTEN DOCKYARD

The Yard is de werknaam van het nieuwste deelplan in Stadswerven. De eerste fase van dit deelplan, tussen de Merwede en de toekomstige jachthaven aan het Wantij, is nog volop in ontwikkeling. De ideeën gaan uit naar verschillende mogelijke woningtypen in een carrévormige opzet, rond een groot groen binnenhof. Appartementen, stads- en havenwoningen zouden op een plek als deze prima passen. Op de website gunnen we u een preview van wat kunt u verwachten, als de plannen inderdaad doorgang vinden en kunt u zich aanmelden als belangstellende.

WWW.STADSWERVEN.NL 22


WINKELEN

Woonboulevard Dordt winterspecial

Dordrecht maggezien

23


KüchenTreff draagt bij aan positieve ‘vibe’

Voor belegde broodjes voor vergadering, lunch of evenementen bent u bij ons aaBelegde n het gbroodjes oede avoor dres! vergadering, lunch of Mijlweg 53A evenementen bent u bij ons 3316 Dordrecht aan hetBE goede adres!

Mijlweg 53A Tel. 078 - 6579687 3316 BE Dordrecht www.sainttropez-dordrecht.nl

24

Tel. 078 - 6579687 26-2-2019 12:37:16 www.sainttropez-dordrecht.nl 26-2-2019 12:37:16

Keukenzaak KüchenTreff is sinds mei 2017 één van de aanwinsten op de woonboulevard aan de Mijlweg. Tot grote tevredenheid van Sander Bazen, samen met Berry Littig eigenaar van de – van oorsprong – Duitse keukengigant: ,,Er hangt een sfeer van positivisme op de woonboulevard, waaraan wij graag ons steentje bij willen dragen. Er is veel veranderd in de afgelopen periode, het ademt aan de Mijlweg.’’ De vestiging van KüchenTreff ondergaat momenteel een facelift, die januari 2020 afgerond moet zijn. ,,Dan zijn we weer helemaal up-todate, met nieuwe keukens en nieuwe kleuren. Zwarte keukens zijn helemaal in, maar ook de vormgeving van de keukens verandert sterk. Kookveldafzuiging is tegenwoordig helemaal in. De klassieke afzuigkap verdwijnt steeds meer uit het traditionele keukenbeeld. Het merk BORA is op dat gebied echt een trendsetter. Bovendien is de variatie in keukens enorm groot: van rechte vormen tot u-keukens, van kookeilanden tot parallelopstellingen. De klant kan echt alle kanten op.’’

KüchenTreff Mijlweg 55 B Dordrecht Telefoon: 078-6471886 www.kuechentreffdordrecht.nl


WINKELEN

Kansen voor Woonboulevard Dordt! Sinds november 2018 is Westpoort Vastgoed eigenaar van Woon­boulevard Dordt. De wereld van vastgoed ontwikkelt continu door. Een uitdagende markt waar wij ons bij Westpoort Vastgoed met veel enthousiasme, ambitie en deskundigheid in vastbijten. Als investeerder, belegger en ontwikkelaar van commercieel vastgoed. Ons bezit bestaat uit een combinatie van kantoorgebouwen en grootschalige winkels waaronder een aantal woon- ­ boulevards. Typerend voor de werkwijze van Westpoort Vastgoed is ons onder­nemer­ schap. Wij denken in kansen en mogelijkheden, zijn creatief, oplossings­ gericht en flexibel. Zowel bij de investering in objecten als in de omgang met onze huurders. Als ondernemers in vastgoed snappen we de behoefte van onze klanten. We denken mee en schakelen snel met korte lijnen. Zo zien wij veel kansen voor Woonboulevard Dordt! Wij streven ernaar om een goede mix van verschillende winkels te huisvesten, zodat er voor de consument een gevarieerd aanbod te vinden is. De eerste belangrijke stap was de verplaatsing van Leen Bakker vanuit het centrum naar de woon­ boulevard. Dit is een groot succes en zorgt voor een toename van het aantal bezoekers. Daarnaast zijn we gestart met het opfrissen van de gevels, ze krijgen o.a. een eigentijdse kleur en er zijn plannen om het parkeerterrein opnieuw in te richten met extra veel groen. Wij vinden het ontzettend belangrijk dat het een prettig gebied is voor de consument om

Dordrecht maggezien

te komen en vooral te blijven. Daarom investeren wij ook in een mooi lichtplan zodat de boulevard ook ‘s avonds aantrekkelijk is. Retailvastgoed is een vak apart. Wij begrijpen de behoefte van winkeliers en het winkelend publiek van binnenuit, door onze connectie met detailhandel. Het bestaansrecht van onze vastgoedonderneming komt voort uit familie Roobol die eigen panden kocht om woon­winkels in te huisvesten. Met deze specifieke kennis en ervaring hebben we ons gespecialiseerd in retailvastgoed. Een groot deel van onze vastgoed­portefeuille bestaat uit woonboulevards. Zo zijn wij naast Woonboulevard Dordt ook eigenaar van Woonboulevard Barendrecht en een groot deel van Woonboulevard Breda. Daarnaast hebben wij bezit op woonboulevards in o.a. Sliedrecht, Zaandam, Oss, Utrecht, Uden en Apeldoorn. Het begrip ‘winkelen’ is door de jaren heen sterk veranderd en zal altijd aan verandering onderhevig zijn, door digitale ontwikkelingen, online trends en innovatie. Als pionier in deze niche markt beschikken we over waardevolle data en marktkennis. Daardoor hebben we een scherp oog voor detail ontwikkeld voor aantrekkelijke panden op uitstekende locaties, om mensen en winkeliers samen te brengen.

Geert Bioch, directeur Westpoort Vastgoed

25


26


Roundhill: skischool met wintersportbeleving Wie even de moeite neemt, vindt tussen de grote winkelketens op de woonboulevard aan de Mijlweg Roundhill Indoor Ski & Snowboard. Het sportieve geesteskind van de ondernemers Ruben Kubbinga en Rogier Greebe draait inmiddels voor het vierde seizoen en is dé (bijzondere) plek om het skiën en/of snowboarden onder de knie te krijgen of de skills verder aan te scherpen. “Van kinderen vanaf drie jaar die kennismaken met de skisport tot mensen die warmdraaien voor de wintersport om daar goed voorbereid te verschijnen. Daarnaast begroeten we ook vaak deelnemers aan een bedrijfsuitje”, omschrijft operationeel manager Mark-Jan Buijs de diversiteit aan personen die zich aan de Mijlweg melden. “Wij zijn een skischool. We beginnen altijd met een introductieles, waarbij we de klant vragen naar zijn of haar doel. Skiën of snowboarden gebeurt altijd onder begeleiding van gecertificeerde leraren. Ook omdat we met een apparaat werken waar je van af moet weten.” Mark-Jan doelt daarmee op één van de twee banen bij Roundhill, waarvan de hellingshoek aanpasbaar is. Die banen zijn met modern ingerichte bar de blikvangers in het indoorcentrum, dat de winter­sportsfeer verder aanwakkert door een uitgebreide skipakkenselectie, de verhuur van ski’s en een eigen wax- en slijpruimte. Wintersport­beleving kortom, bijna het gehele jaar. Mark-Jan: “Alleen in juli en augustus zijn we dicht. Dan is de mindset niet op wintersport gericht. Maar je ziet wel dat het wintersportseizoen steeds langer wordt.” Roundhill Indoor Ski & Snowboard Mijlweg 53D-I, 3316 BE Dordrecht Telefoon: 078-6475611 www.roundhill.nl Dordrecht maggezien

27


SieMatic Pure

PRECISIE OVER DE HELE LINIE Een keuken is tegenwoordig steeds meer een plek in huis waar het gezin echt samenkomt. ASWA Keukens verstaat als geen ander de kunst om – samen met u – een multifunctionele ruimte te realiseren waarin u zich echt thuis voelt en die perfect past bij uw levensstijl. Misschien wel met deze SieMatic Pure. Minimalistisch, tijdloos en elegant. Er wordt benadrukt wat echt telt. Door eenvoud wordt een ontspannen en rustige sfeer gecreëerd in uw keuken. De individueel gestuurde LED-verlichting is subtiel geïntegreerd in de greeplijsten en geeft het ontwerp karakter. Breng daarom ook eens een bezoek aan één van onze showrooms en ontdek samen met ASWA welke stijl bij u past.

Telefoon (0)88 54 81 800  info@aswakeukens.nl  www.aswakeukens.nl DORDRECHT Mijlweg 53C  HELMOND Zuiddijk 18 HILVERSUM 2 e Loswal 3  UDEN Rondweg 101

28 201910_ASWA_adv_210x285mm_LDordrecht_Maggezien_Pure_SLX.indd 1

18-11-2019 12:00:18


VIND DE ULTIEME KEUKEN BIJ ASWA KEUKENS

“Een echte eyecatcher in de woning” Zoveel mensen, zoveel wensen. Dit geldt zeker ook als het gaat om de keuze voor een keuken. Maarten Bakker zorgt er, als een van de vele keukendesigners bij ASWA Keukens, voor dat elke klant een passend ontwerp krijgt. Hoe? Door heel systematisch te werk te gaan. Vragen over gezinssamenstelling, gebruik van de keuken, materiaalvoorkeur, opstelling en overige interieurkeuzes zorgen uiteindelijk voor een duidelijk plaatje. Dat Maarten vervolgens letterlijk schetst. Onlangs ook naar volle tevredenheid voor een gezin met twee kinderen. RUIMTELIJK EN DUURZAAM Strak, wit, hoogglans en praktisch. Dat zijn enkele woorden die bij Maarten opkomen als hij terugdenkt aan het project. “De wens was om de keuken als centrale plek in het huis te hebben, zonder dat het een sta-in-de-weg zou zijn. Daarom is er gekozen voor ruim voldoende doorloop rondom het kookeiland, met de eethoek op gepaste afstand. Bovendien zijn de kasten gedeeltelijk geïntegreerd in combinatie met bouwkundige nissen, wat ook weer voor een mooie ruimtebesparing zorgde. Omdat het echtpaar aangaf graag te koken, is er gekozen voor een stoomoven en een oven en een hitte- en krasbestendig werkblad. De SQ hoogglanslak (Superior Quality) van SieMatic is heel duurzaam, wat met twee kinderen in huis erg handig is.” Dordrecht maggezien

GEHEEL WIT Het uitgangspunt voor de keuken vormde in dit geval de eiken, wat vergrijsde parketvloer. “Een echte eyecatcher in de woning, die we door middel van bepaalde beslissingen in het keuken­proces nóg beter tot zijn recht wilden laten komen. Houten werkbladen vallen bijvoorbeeld al af, want dat zou een mismatch zijn met de vloer. En om de stalen kozijnen goed tot zijn recht te laten komen, is gekozen voor een keuken in één kleur ‘ton sur ton’. De klant was in eerste instantie een beetje huiverig voor geheel wit maar nadat het effect in relatie tot het interieur duidelijk werd in ons 3D-programma, kwam aan alle twijfels een einde.” Sterker nog: de familie is dolgelukkig met de nieuwe keuken. “Ook dankzij onze montageploeg, die echt vakwerk verzorgt.”

BEVLOGEN DESIGNERS “Dat is het mooie van ASWA Keukens: we doen het echt met elkaar. Dat is de charme van een familiebedrijf. Wij hopen als bevlogen desig­ners met onze expertise en kennis klanten optimaal te enthousiasmeren over alle mogelijkheden in de zoektocht naar de ultieme keuken om in te leven.”

ASWA Keukens Dordrecht Mijlweg 53c, Dordrecht 078 632 12 80 dordrecht@aswakeukens.nl www.aswakeukens.nl 29


Interieur in wintersfeer 5 tips voor een winterse interieur make-over Een knus, warm en gezellig interieur is perfect om de winterperiode door te komen. Ook als de feestdagen achter de rug zijn, wil je dat de winterse gezelligheid in huis blijft. Maak het knus en gezellig met kussens en heerlijke plaids voor op stoelen en/of banken, sfeervolle kandelaars en kaarsen en een mooie plant voor op de plek waar de kerstboom stond. Zet een schaal op de tafel met dennenappels en mos voor een extra winters gevoel. Laat je inspireren om zelf ook gemakkelijk en snel een winter interieur te creĂŤren. www.bloemenbureauholland.nl

www.landidee.nl

1. Groen in huis

Als je de kerstboom na een maand van warmte en gezelligheid weghaalt, voelt je huis vaak leeg en saai. Zet daarom een mooie (nieuwe) plant op die plaats die naast opvulling ook warmte geeft, zoals de Kentia Palm of de Monstera. Het is bovendien ook nog bewezen dat het gezond is om kamerplanten in huis te hebben.

30

2. Geuren

Naast kleur kan ook geur het winterse gevoel in een interieur aanwakkeren. Denk aan kaneel met sinaasappel en kruidnagel of aan dennengeuren. Geurkaarsen of geurolie kunnen hierbij helpen, maar je kunt zelf ook met dennenboompjes of takken, fruit en kruiden ware geurbommetjes voor in huis creĂŤren.


WINKELEN

3. Warme kleuren Het ultieme cosy winter interieur creĂŤer je met warme kleuren. Denk aan beige, donker bruintinten, warm rood, donker paars, aubergine, indigo blauw en mosgroen. Donkere warme kleuren zijn helemaal hip. www.westwingnow.nl

4. Zachte stoffen www.westwingnow.nl

Maak je interieur aaibaar met kussentjes en plaids en vooral lekkere zachte stoffen. Grove breisels, velours en schapenvachtjes geven een knusse en warme sfeer.

5. Sfeerlicht

Breng wat licht in de donkere dagen van het jaar. Bij een winters interieur hoort natuurlijk gezellig sfeerlicht. Decoreer je interieur daarom rijkelijk met theelichtjes, kandelaars en mooie kaarsen.

Dordrecht maggezien

www.westwingnow.nl

31


VERKOOPDAGEN DECEMBER

KOOP VOORVER

DECEMBER

30 31

DECEMBER

DECEMBER

08:30-21:00 12:00 - 17:00 08:30-21:00 08:30-18:00

ONZE VUURWERKHAL IS GEOPEND VANAF WOENSDAG 18 DECEMBER. MAANDAG T/M ZATERDAG VAN 12.00 - 17.00 UUR JAN VALSTERWEG 65, 3315 LG DORDRECHT

BESTEL T/M 27 DECEMBER OP VUURWERKPAP.NL EN 1+1 GRATIS 50

5,00

TIE SUPERAC

37,

38. SUPER CAKE MIX

3 verschillende cakes voor een Spotprijs

van 23.99 99 voor

9.

36. TRIPPING SKYFLYER

9. CLEOPATRA

24 shots cake maximaal gevuld voor een super prijs.

van 75.00 voor

9,99

Oorverdovende fluitcake!

van 8.50 voor

37.50

5.00

9,99

17,

99

16. ASSORTI THUNKER KING 24 24 Mortieren met sterren boeket in meerdere kleuren

van 19.99 voor

9.99

3 VOOR 00

10,

109. HEAVY LEGEND ULTRA 8 CAKE ASSORTED

17. FENGSHUI CASCADE

300 grams fontein metverschillende effecten

van 27.99 99 voor

17.

Mega aanbieding!! 8 Super Cakes met bijzondere effecten.

van 100.00 00 voor

50.

8 CAKES VOOR

50,00 TIE SUPERAC

53. ARAGON 7 shots knalcake met verschillende effecten voor een ramprijs

WEBSHOP GEOPEND! VUURWERKPAP.NL 32


VERKOOPDAGEN DECEMBER

KOOP VOORVER

DECEMBER

30 31

DECEMBER

DECEMBER

08:30-21:00 12:00 - 17:00 08:30-21:00 08:30-17:00

ONZE VUURWERKHAL IS GEOPEND VANAF ZATERDAG 21 DECEMBER. MAANDAG T/M ZATERDAG VAN 12.00 - 17.00 UUR MOLENVLIET 43, 3335 LH ZWIJNDRECHT

PROFITEER VAN HET MOOISTE GRATIS VUURWERK 25,00

112. V-POWER

75 SHOTS van 49.95

voor

50,00

25.00

152. SHOWTIME

25,00

113. CROSSFIRE 75 SHOTS van

SUPERACTIE

Compound met 240 shots.

van 99.99 voor

49.95 voor

25.00

75,00

115. MAZE RUNNER 75 SHOTS van 49.95 00 voor

50.00

SUPERACTIE

25.

153. AIR WARRIOR

Compound met 196 shots.

van 149.99 voor

25,00 114. MYSTIC RAIN 75 SHOTS van 49.95 voor

99,00

25.00

75.00

SUPERACTIE

25,00 154. MACHINE GUN

Compound met 294 shots.

van 199.99 voor

99.00

WEBSHOP GEOPEND! VUURWERKZWIJNDRECHT.NL Dordrecht maggezien

33


TO-DO: activiteiten

Fleur Hartmeijer

Van der Valk Dordrecht Nieuwjaarsdag live cooking

De lange avonden lijken gemaakt om met een goed boek op de bank te kruipen. Bij boekhandel De Bengel kun je al meer dan vijftig jaar terecht voor niet alleen de mooiste literatuur en poëzie, maar ook voor boeken over geschiedenis, kunst, fotografie, cartografie, auto’s, kook- en muziekboeken. Van der Valk wil het nieuwe jaar feestelijk starten. Daarom is er op Nieuw­jaarsdag een Live Cooking Matinée. Er is een voorafje met keuze uit ambachtelijk kwaliteitsbrood, soep, luxe voorgerechtjes waaronder kleine carpaccio, salades en koude gerechten, zoals gerookte zalm. Daarna kun je live zien hoe het hoofdgerecht á la minute op uw bord ligt. Ook hier is weer enorm veel keus. Heb je bijvoorbeeld zin in een mals ossenhaasspiesje of verse zalm? Van der Valk heeft voor iedereen wel wat. Ook is er sushi, zijn er vegetarische gerechten en kan je je eigen gerecht samenstellen bij de wok. Voor het dessert is er vers ijs, ijstaarten, crème brûlée, mousse en verschillende soorten fruit. Als je niet van zoetigheid houdt, dan is er ook nog een kaasplankje voor de liefhebbers!

34

Villa Augustus Oudejaarsavond

Bij Villa Augustus is genoeg te doen met Oud en Nieuw. Zo is er op Oude­ jaarsavond van 21:00 uur tot 01:00 uur livemuziek van de Groovy Gents. Dit is een band die covers uit de jaren ‘50 tot ‘90 speelt. De muziek is voor muziekliefhebbers van alle leeftijden. Verder is erbuiten, bij de vijver aan het Wantij, de mogelijkheid om het vuurwerk van de stad te zien.

Nieuwjaarsdag

De aanvang is om 15:00 uur. € 42,50 | volwassentarief, vanaf 13 jaar € 17,50 | kindertarief, vanaf 4 jaar

Het ontbijtbuffet op Nieuwjaarsdag staat al vanaf 09:00 uur voor je klaar. Het buffet duurt tot 12:00 uur. Er is voor iedereen wat. Zo bestaat het uit belegde croissants, yoghurt met granola, fruit, zoete en hartige gerechten uit de eigen bakkerij en nog veel meer. Verder is het drinken inbegrepen en kan je kiezen uit filterkoffie of thee van het buffet, gefilterd bruiswater, sap en huisgemaakte siroop. Ook tijdens het ontbijt is er livemuziek aanwezig. Dit keer van het Sciolto Trio. Dit is een trio dat klassieke muziek speelt. Het buffet kost €15,00 per persoon, kinderen t/m 12 jaar halve prijs.

www.vandervalkhoteldordrecht.nl

www.villa-auggustus.nl


ACTIVITEITEN

Oud & Nieuw De Crimp Diner en borrelen met Oud & Nieuw

Past een modern klassiek restaurant helemaal bij jou? Dan is De Crimp een aanrader om met Oud & Nieuw te zijn! Gezellig eten op Oudejaarsdag met familie en vrienden is mogelijk tot 20:00 uur. Je kan voor a la carte lunchen en dineren. Ook borrelen is natuurlijk mogelijk. Op 1 januari is het restaurant geopend vanaf 16:00 uur. Er is dan een nieuwjaarsborrel en je kan er dineren. www.decrimp.nl

Finn’s Eten en Drinken Oudejaarsborrel

Heb je zin om het jaar af te sluiten met een Oudejaarsborrel op een prachtige locatie in het oude havengebied van Dordrecht? Dan ben je bij Finn’s Eten en Drinken op de goeie plek. Finn’s wil graag met jou het jaar gezellig afsluiten op de allerlaatste dag van het jaar! De Oudejaarsborrel is vanaf 16:00 uur en duurt tot 20:00 uur. www.finnsetenendrinken.nl

Dordrecht maggezien

35


Proost! Op het nieuwe jaar! Kazerne NYE 2020

Ook de Kazerne is van de partij in het nieuwe jaar. Op dinsdag 31 december 2019 om 00:00 uur kan je feestend 2020 in gaan! Er zijn nu 100 early birds tickets online voor maar €10,-. Het feest begint om 00:00 uur, is 18+ en ID verplicht! Meer info op Facebook @kazernedordrecht

Dok Bar & Bites DOK’s Early New Year

Dok Bar & Bites is van 30 december tot en met 2 januari gesloten. Daarom is er de mogelijkheid om op zaterdag 28 december het nieuwe jaar al wat eerder te vieren. Overdag is er live-muziek aanwezig. Er zijn verschillende sing en songwriters. In de avond zijn DJ Dixs en DJ Flier er om het nieuwe jaar in te knallen.

Nieuwjaarsborrel

36

Vissers Poffertjes Oudejaarsborrel

Op vrijdag 3 januari 2020 is DOK weer geopend. Dok verwelkomt je dan graag voor een nieuwjaarsborrel.

Wil je een ouderwets gezellige Oudejaarsavond? Bij Visser’s kun je terecht voor de traditionele Oudejaarsborrel, met gratis oliebollen en heel veel koud bier.

www.dokbarenbites.bijdok.nl

www.visserspoffertjes.nl


ACTIVITEITEN

Merz Oud en Nieuw party Asian Delight

Ben jij ook zo weg van de 70’s, 80’s, Pop, Club en Discomuziek? Dan is het feest ‘Asian Delight’ bij Merz echt wat voor jou! Deze muziek wordt gedraaid door verschillende Dj’s. Tickets kosten €15,- en er zullen 100 Earlybird tickets verkocht worden voor €10,- per stuk. Tickets zijn ook te koop bij onze barmedewerkers. Spreekt dit feest jou helemaal aan? Dan ben je met een ticket vanaf 00:30 uur van harte welkom bij Merz om het nieuwe jaar met een knal in te gaan! Het feest is 18+. www.merzdordrecht.nl

Bibelot Vunzige Deuntjes: New Year’s Eve

Ben jij in voor een feestje waar je helemaal los kunt gaan? Het kan bij Bibelot. Ook dit jaar is Vunzige Deuntjes: New Year’s Eve terug in Dordt! Er is champagne, confetti, knalwerk en slingers aanwezig. Ga los op hiphop, r&b en dancehall-tunes. Vunzige Deuntjes is het feest om dansend met je vrienden 2020 in te gaan! Are you ready? Het feest begint om 00:30 uur, is 18+ en ID verplicht! www.bibelot.net

Dordrecht maggezien

37


Verrassend Speciaal

Visgilde Bieshof

AFBEELDING Feestaanbieding

Kerstschotel Saladeschotel met diverse soorten gerookte en gekookte vis

22,50

Feestaanbieding

Feestaanbieding

Saladetrio

Oesters

3 soorten salades

Fines de claire

per stuk

9,95

per dozijn

14,95

Visgilde Bieshof Van Eesterenplein 96 3315 KT Dordrecht

wijnstraat 136 Dordrecht 078 613 1913

WWW.JOCHENTHIELE.NL

078-6167711 info@bieshof.visgilde.nL www.bieshof.visgilde.nl

Kamerlingh onnesweg 31A 3316 GK Dordrecht info@camperservive-monster.nl www.camperservice-monster.nl

38

Deze aanbiedingen zijn geldig tot en met 31 december 2019.

per stuk


RAAAK PERSONEEL. EERLIJK, EIGENZINNING, DICHTBIJ. Klinkt goed toch; onze kernwaarden. Eerlijk, eigenzinnig, dichtbij. Ze zouden zomaar door de afdeling Marketing verzonnen kunnen zijn. Alleen dat is bij Raaak niet het geval. Ze werden gekozen door alle 70 medewerkers van de uitzendorganisatie. We vinden dat iedereen achter de kernwaarden moet staan. Anders kun je net zo goed niet hebben. In september vierden we ons 10-jarig jubileum. We groeiden in een decennium van 1 naar 9 kantoren in Brabant en Zuid-Holland. En de rek is er voorlopig nog niet uit. In de Drechtsteden zijn 2 vestigingen. In Papendrecht en in Alblasserdam. Chantal de Vries, Luuk de Gans en Jorim van der Zee zijn consultants bij Raaak Personeel in Alblasserdam, de vestiging waar het in 2009 allemaal begon. ‘Raaak Personeel is mede succesvol omdat we eerlijk en open zijn naar kandidaten’, zegt Luuk ‘We beloven geen gouden bergen. Ik beloof alleen dat ik altijd mijn best doe. En dat ik eerlijk ben. Ook als het niet lukt om de juiste baan voor iemand te vinden’. ‘En dat waarderen mensen’, zegt Chantal de Vries. ‘We krijgen veel inschrijvingen door mond tot mond reclame. Door onze aanpak creëren we veel ambassadeurs’. Jorim van der Zee: Pas had ik een HR-adviseur op gesprek. Ik heb voor haar uiteindelijk niet de juiste baan kunnen vinden. Ze vond op een andere manier werk, maar heeft nu wel vacatures bij

Raaak Personeel Alblasserdam Edisonweg 12c 2952 AD Alblasserdam 078-693 37 27 alblasserdam@raaakpersoneel.nl Dordrecht maggezien

ons uitstaan omdat ze onze werkwijze zo goed vond.’ We gaan niet voor de korte klap, zegt Luuk. ‘Werkzoekenden komen hier op gesprek en dan begint het eigenlijk pas. Wat wil en kan iemand, bij welke bedrijfscultuur voelt iemand zich prettig. Allemaal belangrijk. Op basis van zo’n gesprek kijk ik of ik de juiste en duurzame match kan maken’. Raaak Personeel heeft banen in alle lagen binnen het mkb. Jorim: ‘Van finance manager tot productiekracht. Ons aanbod is heel divers’. ‘Wat ook bijdraagt aan ons succes’, merkt Chantal op, ‘is dat we veel banen aanbieden voor langere tijd. We hebben weinig tijdelijk werk en veel van onze uitzendkrachten worden uiteindelijk overgenomen door onze opdrachtgevers. Kortom, we bieden zekerheid’. Kijk voor al onze vacatures op: www.raaakpersoneel.nl

Raaak Personeel Papendrecht Achterom 12 3315 PC Papendrecht 078-303 03 06 papendrecht@raaakpersoneel.nl

39


De lekkerste pannenkoeken eet je bij pannenkoekenhuis Frittella te, romige brie die heerlijk mee gebakken is. De pijnboompitjes zorgen voor een lekkere bite en de verse rucola zorgt voor wat pit en de nodige vitamientjes! Met een beetje stroop toppen we de pannenkoek af. Dit is genieten! De volgende pannenkoek ziet er zo mooi uit dat het bijna zonde is om hem op te eten. Ook deze is meer dan rijkelijk belegd. De gele room en de geur van de verse Hollandse aardbeien zijn onweerstaanbaar! Elke hap van beiden pannenkoeken is fantastisch! Van het deeg tot de topping; alles is supervers en merkbaar met veel passie en liefde bereidt! Daarnaast worden we ontzettend correct en vriendelijk geholpen door de medewerkers. Zodra het laatste slokje drinken op is, staan ze alweer met een brede glimlach aan je tafel om te vragen of ze nog iets voor je kunnen inschenken! Wat een toppers. Frittella is een pannenkoekenhuis gevestigd in het winkelpark de Meent in Papendrecht. Ze geven mensen met een arbeidsbeperking of afstand tot de arbeidsmarkt een kans op de arbeidsmarkt. Dit doen ze door hen binnen het bedrijf, in een vertrouwde omgeving, hun arbeidsvaardigheden te laten ontwikkelen en ritme en structuur op te doen. De kwaliteiten en wensen van de werknemers worden benadrukt, en er wordt daarnaast veel rekening met hun beperkingen gehouden. Reden voor ons om te gaan genieten van heerlijke pannenkoeken en de medewerkers. Wij waren heel nieuwsgierig naar de vernieuwde Frittella. We worden hartelijk ontvangen door de gastheer wanneer we naar binnen gaan. Wat een metafose heeft er plaats gevonden.

luxe broodjes en van carpaccio tot friet; de keuze is reuze! Een fijne bijkomstigheid is trouwens dat ze hier ook gluten- en lactosevrije pannenkoeken serveren!

Volop keus Het restaurant is gezellig en straalt veel warmte uit. We kiezen een tafeltje uit aan het raam en bekijken de meer dan uitgebreide menukaart. Van pannenkoeken tot aan

Omdat we veel goede verhalen hebben gehoord over de pannenkoeken besluiten we beiden hiervoor te kiezen. De eerste pannenkoek die we bestellen is de Franse pannenkoek met spek, brie, rucola en pijnboompitten. Dit is genieten De pannenkoek is rijkelijk belegd met zach-

Ben jij, net als wij, ook zo gek op pannenkoeken? Dan mag een bezoek aan Frittella niet ontbreken! Hier eet je ze, zoals je ze nooit gegeten hebt. Je zult versteld staan van het aanbod en de service.

De pannenkoek met gele room en aardbeien.

Pannenkoekenhuis Frittella Papendrecht Meentpassage 24 Papendrecht 078 737 0337 Reserveer direct online, bel 078 737 0337

Openingstijden keuken: Ma 11:30 – 20:00 Di 11:30 – 20:00 Woe 11:30 – 20:00 Do 11:30 – 20:00 Vr 11:30 – 20:30 Za 10.00 – 20:30 Zondag gesloten

De Franse pannenkoek.

Een pannenkoek met een gouden randje 40


Dordrecht ziet ruimte voor groei binnenstad Ruimte voor meer woningen en meer banen In de binnenstad van Dordrecht is er nog ruimte voor meer woningen en meer banen, onder meer in de horeca. Daarbij is een goede balans tussen levendigheid en leefbaarheid van belang. Op die manier kan de binnenstad 'toekomstproof' worden gemaakt. Dat stelt het college van burgemeester en wethouders op basis van gesprekken met belanghebbenden. De gemeenteraad wil het programma 'Levendige binnenstad' opnieuw bezien. Het college heeft daarvoor een 'startnotitie' aan de raad gestuurd.

Er zijn verschillende goede ontwikkelingen in de binnenstad zichtbaar. De vraag naar woningen neemt toe, en verschillende eigenaren van (winkel)panden spelen daarop in. Er zijn alleen nog weinig woningen die geschikt zijn voor jongeren. De gemeente wil die jongeren wel graag aan de stad binden, zeker ook in de binnenstad. Ook het aantal cafés en restaurants neemt toe, en er zijn verschillende plannen voor hotels in de binnenstad. Dit sluit aan bij de wens van de gemeente om bezoekers te verleiden tot een langer verblijf. Het aantal toeristen groeit, en de verwachting is dat die groei doorzet.

SAMENWERKING De ontwikkeling van de binnenstad is vooral een samenwerking tussen ondernemers en overheid. De gemeente ziet daarin een grote rol voor de POBD (promotie organisatie binnenstad Dordrecht). Die ontwikkelt zich steeds meer tot dé vertegenwoordiger van alle ondernemers in de binnenstad. Daarnaast hebben vastgoedeigenaren een grote rol, zoals bij de aanpak van leegstand, het opknappen van panden en het (ver)bouwen van nieuwe woningen.

GASTVRIJHEID Het college denkt dat Dordrecht nog meer kan doen aan gastvrijheid. In de gesprekken kwamen verschillende verbeterpunten aan de orde, zoals de uitstraling van de parkeergarages de verbinding van Energiehuis met binnenstad betere bewegwijzering

HORECA Het college wil bekijken of er behoefte is aan meer levendigheid 's avond, bijvoorbeeld bij toeristen. Ook wil het college onderzoeken hoe de stad interessanter kan worden voor jongeren tot 35 jaar. Daarbij heeft het college oog voor de belangen van bewoners.

Kijk voor meer informatie op www.dordrecht.nl

Wil jij een leuke baan in de ouderenzorg? Wij zijn op zoek naar een: - Verzorgende IG - Verpleegkundige De Merwelanden biedt toegewijde zorg die mensen in hun kracht brengt en vitaal houdt. De Merwelanden is een plaats van ontmoeting, een plek waar de mens ertoe doet.

Kijk snel op www.demerwelanden.nl

078 61 63 222 www.demerwelanden.nl Dordrecht maggezien

41


Rechtsbijstand o Consumentenrec Woonrecht, Bur

Rechtsbijstand op het gebied va Consumentenrecht, Verzekeringe Bezoekadres Rechtsbijstand op het gebied va Woonrecht, Burenrecht en Perso Singel Verzekeringe 195 Consumentenrecht, Woonrecht, Burenrecht en Perso Bezoekadres 3311 KR Dordre Singel 195 Bezoekadres 3311 KR Dordrecht Singel 195 3311 KR Dordrecht www.ed

VAN DEN EKART VAN DENADVOCATEN EKART ADVOCATUUR

VAN DEN EKART VAN DENADVOCATEN EKART ADVOCATUUR VAN DEN EKART Rechtsbijstand op het gebied van Arbeidsrecht, VAN DEN EKART ADVOCATUUR ADVOCATEN

Rechtsbijstand op het gebied van Arbeidsrecht,

www.ed SocialeSociale Zekerheid, Verzekeringen, Zekerheid,Consumentenrecht, Consumentenrecht, Verzekeringen, Rechtsbijstand op het gebied van Arbeidsrecht, Letselschade, Vreemdelingenrecht, Huurrecht, Burenrecht Letselschade, Vreemdelingenrecht, Huurrecht, Burenrecht Sociale Zekerheid, Consumentenrecht, Verzekeringen, Sociale voorzieningen en Bijstandsrecht. Letselschade, Vreemdelingenrecht, Huurrecht, Burenrecht Sociale voorzieningen en Bijstandsrecht.

Sociale voorzieningen en Bijstandsrecht.

Postadres Bezoekadres Postbus 286 3300 AG Singel 195 3311 KR Postadres Bezoekadres Postadres Bezoekadres Dordrecht Dordrecht Postbus 286 3300 Singel195 195 3311 KRKR Postbus 286 3300 AG AG Singel 3311 Dordrecht Dordrecht

Telefoon (078) 614 8333 Fax (078) 614 3718 Telefoon (078) Telefoon (078) 614 8333 614 8333 E-mail info@edjadvocaten.nl Fax (078) 3718 614 3718 Fax614 (078) E-mail info@edjadvocaten.nl

E-mail Dordrecht www.edjadvocaten.nl www.edjadvocaten.nl

Dordrecht

info@edjadvocaten.n

www.edjadvocaten.nl

0156574.pdf 1 0156574.pdf 1

29-10-2015 11:00:15 29-10-2015 11:00:15

0156574.pdf 1

29-10-2015 11:

Rudyard Kipling-Erf 219 3315AJ Dordrecht Rudyard Kipling-Erf 219 Kipling-Erf 21 Tel: 06 – 5321 4628 of 06Rudyard – 3019 0408 3315AJ Dordrecht 3315AJ Dordrec dekkerschilderwerk078@gmail.com DEKKER TOTAAL ONDERHOUD Email: Tel: 06 – 5321 4628 of 06 – 3019 0408 Tel: 06 – 5321 4628 of 06 – 3019 040 DEKKER TOTAAL ONDERHOUD Email: dekkerschilderwerk078@gmail.com www.dekker-totaalonderhoud.nl DEKKER TOTAAL ONDERHOUD Email: dekkerschilderwerk078@gmail.co Rudyard Kipling-Erf 219 www.dekker-totaalonderhoud.nl 3315AJ Dordrecht Tel: 06 – 5321 4628 of 06 – 3019 0408 www.dekker-totaalonderhoud.n DEKKER TOTAAL ONDERHOUD Email: dekkerschilderwerk078@gmail.com

www.dekker-totaalonderhoud.nl

Schilderwerken

Behangwerken

Schilderwerken

Behangwerken

Gevelreiniging en onderhoud Gevelreiniging en onderhoud

0171622.pdf 1

Voorstraat 45, 3311 EM Dordrecht • T: 06 285 398 91

23-6-2016 15:12:25

Gevelreiniging Graffiti Gevelreiniging Graffiti Schilderwerken Behangwerken Schilderwerken Behangwerken en onderhoud verwijderen verwijderen en onderhoud

0171622.pdf 1

23-6-2016 15:12:25

0171622.pdf 1

23-6-2016 15:12:25

0171622.pdf 1

autoruit stuk? • 24 uur per week bereikbaar, 7 dagen per week • direct en vriendelijk geholpen, ook zonder afspraak • mobiele dienst, vervangend vervoer, haal-en brengservice • rechtstreekse schadeafhandeling met uw maatschappij • volledige vergoeding van uw sterreparatie vanaf WA extra • korting op uw eigen risico bij een nieuwe voorruit • levenslange garantie • kijk op autotaalglas.nl

autotaalglas helpt

0800 - 0828

autotaalglas Dordrecht Keerweer 49 3316 KA Dordrecht 078 - 651 11 11

42

Graffiti verwijderen Graffiti verwijderen

23-6-2016 15:1

Draagt u een gebitsprothese? Laat deze tijdig aanpassen of vernieuwen.

vanaf 1 januari betaalt u weer eerst het eigen risico van € 385,Reparaties en pijnklachten zonder afspraak ! TandProthetischePraktijk Durinck


VELGEN RENOVEREN Niet altijd als iets kapot gaat hoeft u er een nieuwe vervanger voor te kopen. Zo is het ook met velgen, vaak kunnen wij bij Velgenschade uw velgen op professionele manier renoveren. Zo zien uw velgen er niet alleen uit als nieuw, het bespaart u vaak nog kosten ook. Door de vele ervaringen in het renoveren van velgen en een werkplaats voorzien van vele moderne apparaten kunnen wij vrijwel elke velg tot een perfect resultaat renoveren.

VELGENSCHADE HOUD ZICH AL SINDS 2006 BEZIG MET ALLE SOORTEN SCHADES AAN UW VELGEN. GESCHEURDE VELGEN KUNNEN WE LASSEN, KROMME VELGEN DOEN WE RICHTEN, BESCHADIGDE-GEPOLIJSTE VELGEN MAKEN WIJ ALS NIEUW. VELGENREPARATIE Wij bij Velgenschade hebben al vele soorten schades aan de velg(en) voorbij zien komen, bijvoorbeeld lichte schade als krassen of ernstigere schade als scheuren in de velg. Door onze ruime ervaring zijn wij in staat om al uw schades aan één of meer velgen op professionele en vakkundige manier te herstellen. Ook hebben wij in onze moderne werkplaats van ruim 1000 m2 de laatste nieuwe apparatuur op het gebied van velgenschade herstel waarmee wij uw velgen weer laten stralen als voorheen.

BIJ VELGENSCHADE WERKEN WE MET EEN VAST TEAM VAN 4 MENSEN

KROMME VELGEN Het kan zomaar eens gebeuren dat uw velgen krom zijn geworden. Als u te lang op een kromme of gedeukte velg door rijd dan kunnen uw banden ook beschadigd raken. De banden zullen dan op een verkeerde manier afslijten waardoor, zelfs na de reparatie aan de velg nog trillingen in uw auto te voelen zijn. Dus voorkom extra kosten aan uw auto.

STOEPRANDSCHADE U herkent vast wel het gevoel dat u tijdens het inparkeren net te dicht op de rand zit en zo schade krijgt aan uw velg, stoeprandschade is een van de meest voorkomende schade aan uw velgen. Als het u overkomt ziet dat er natuurlijk niet heel erg mooi uit, maar wij bieden voor u de oplossing. Wij van Velgenschade kunnen zo voor u de schade op een snelle manier herstellen, dit doen wij uiteraard ook op een professioneel niveau waardoor de schade niet meer zichtbaar is en de velg zelfs eruit zal zien alsof hij nieuw is. Het zal voor ons niet uitmaken hoe erg de schade aan de velg(en) is en wat voor soort kleur uw velg is, want wij kunnen dit alles op vakkundig niveau herstellen en in de oorspronkelijke kleur weer spuiten, ook in afwijkende kleuren dan de originele grijsachtige tinten.

VRAAG NU EEN OFFERTE AAN VIA WHATSAPP! 06-44 1010 44

Dordrecht maggezien

Openingstijden

Maandag t/m donderdag: 08:30 – 17:30 Vrijdag: 08:30 – 17:00 Zaterdag: Op afspraak Zondag: gesloten

Einsteinstraat 6 - 3316 GG Dordrecht - Tel. 078-6176644 - info@velgenschade.nl - www.velgenschade.nl

43


Koken met de chefs 3 Dordtse chefs, 1 kerstmenu

It’s beginning to look like Christmas. De boom staat, de playlist is klaar, de gasten zijn uitgenodigd. Nu nog een chefwaardig kerstmenu. Maar wat als je bepaald geen Ottolenghi heet en de inspiratie ver te zoeken is? Geen nood: drie chefs van drie Dordtse restaurants – DeliCees, Khotinsky en De Crimp - bieden uitkomst met ieder een gang waarmee je straks de sterren van de hemel kookt. De recepten zijn voor zes personen, niet moeilijk, maar bijzonder smakelijk. Alvast hele fijne dagen en eet smakelijk!

VOORGERECHT

Salade met gerookte paling, zoetzuur van komkommer en dressing van snijboon Cees Timmerman/Restaurant DeliCees: “Paling is een geweldig product om mee te werken: lekker en veelzijdig. Je kunt er alle kanten mee op.”

BEREIDING Maak een dressing van het snijbonensap (om snijbonensap te maken doe je 500 gram snijbonen door de sapcentrifuge), de olie en de rijstazijn. Bind met de Xantaan en breng op smaak met peper en zout.

INGREDIËNTEN

• 6 mooie palingfilets • 500 gram snijbonen

voor 250 ml snijbonensap • 250 ml zonnebloemolie • 100 ml rijstazijn • zout • 2 gram Xantaan • 1 komkommer • 100 ml azijn • 100 gram suiker • 100 ml water • Diverse soorten mooie slablaadjes 44

Maak het zoetzuur door de azijn, suiker en water aan de kook te brengen. Laat het vervolgens afkoelen. Draai met een parisienneboor balletjes uit de komkommer en leg deze in het afgekoelde zoetzuur.

SERVEREN Maak de sla aan met een klein beetje dressing en schik deze op de borden, leg de paling en de komkommerballetjes op de sla en schep de dressing er over.

Restaurant DeliCees DeliCees werkt met verse producten van het seizoen. De gerechten zijn een mix van mooie ingrediënten, nieuwe technieken maar ook respect voor de klassieke keuken met invloeden van vooral Spanje en Italië. Een Hollandse kijk op de mediterrane keuken. Lange Geldersekade 8 | www.delicees.nl


CULINAIR HOOFDGERECHT

Gebraden parelhoender met een crème van pastinaak, koekjes van gepofte aardappel en spruitjes met jus van rode port, tijm en knoflook Oscar Visser/Khotinsky: “Parelhoen is een smaakvolle allemansvriend. Dat gecombineerd met het bitter van de spruitjes, het zoet van de pastinaak en het vettige/ romige van de aardappelkoekjes, geeft een mooie spanning. Bij Khotinsky maken we de jus zelf, maar voor het gemak gebruiken we nu kant-en-klare. Als er over is, niet weggooien! Je kunt dit prima invriezen (met een ijsblokjesvorm) en later gebruiken.” INGREDIËNTEN

Voor de pastinaakcrème: • 2 kg pastinaak • 20 gram witte chocolade • 1 liter melk INGREDIËNTEN

Voor de parelhoender: • 3 hele hoenders of 6 filets (liefst met vel) BEREIDING Bak de hoenders goudbruin in roomboter met een paar takjes tijm. Doe ze vervolgens in de oven en laat ze daar rustig gaar worden. Als het kan met een kerntemperatuur van 67 graden en de oven zelf op ongeveer 90 graden. Deze manier van garen duurt langer, maar geeft het mooiste en sappigste eindresultaat. Bewaar het braadvocht in de pan voor straks voor de saus.

INGREDIËNTEN

Voor de saus: • 0,4 dl rode port • 40 gram tijm • 5 tenen knoflook (liefst eerst poffen op 180 graden) • 1 liter kalfsjus BEREIDING Blus het braadvocht af met de port. Er kan hierbij een vlam ontstaan, maar deze dooft snel uit zichzelf. Voeg de tijm en knoflook toe en laat het even kort koken. Daarna kan dit alles door een zeef in de kalfsjus. Laat de jus inkoken tot de gewenste dikte.

Dordrecht maggezien

BEREIDING Schil de pastinaken en snijd deze in gelijke grove stukken. Kook de pastinaak gaar in de melk. Giet de pastinaak af, maar vang de melk op. Doe de pastinaak in de keukenmachine en voeg de witte chocolade en boter toe. Voeg daarna voorzichtig de melk toe tot de juiste dikte is bereikt. Breng dit op smaak met zout en peper.

INGREDIËNTEN

Voor de aardappelkoekjes: • 2 kg kruimige aardappels • 2 sjalotten (fijn gesneden) • 6 takjes tijm (alleen de blaadjes) • 60 gram bloem • 1 ei BEREIDING Pof de aardappels in de oven op 180 graden tot deze gaar zijn. Voor een gemiddelde aardappel duurt dit ongeveer 40 tot 50 minuten, maar dit verschilt per grootte en soort. Als de aardappels gaar zijn, verwijder dan de schil. De sjalotten met de knoflook en tijm aanbakken en toevoegen aan de aardappels. Dan het ei en de gezeefde bloem toevoegen en op smaak brengen met peper en zout. Verdeel het aardappelmengsel over krimpfolie en rol dit strak in zodat er een ronde ‘worst’ ontstaat. Laat deze afkoelen en snijd er vervolgens plakken van. Bestuif deze licht met bloem en bak ze bij voorkeur in roomboter goud bruin. » 45


INGREDIËNTEN

Voor de spruitjes: • 600 gram spruitjes (liefst kleintjes) • 80 gram gerookt spek dun gesneden • 1 kleine ui, fijn gesneden BEREIDING Het mooiste is om kleine spruitjes te kopen, maar deze zijn niet altijd makkelijk te verkrijgen. Met grote gaat het ook, maar snijd ze dan in vieren. Bak de uien en de spekjes kort aan in een beetje olijfolie. Voeg daarna de spruitjes toe en bak deze even mee. Bak ze niet te lang. Ze zijn lekkerder met een klein beetje bite.

SERVEREN Leg links op het bord de hoenderfilet met daarover de jus. Leg drie aardappelkoekjes ernaast en doe daar bovenop de pastinaakcrème. Verdeel vervolgens de spruitjes speels over het hele bord.

Khotinsky In het stijlvolle Energiehuis is grand café Khotinsky gehuisvest. Met het gastvrije karakter is het de ontmoetingsplek bij uitstek. Open voor zowel lunch, diner als borrel. Noordendijk 148 | www.khotinsky.com

DESSERT

Griesmeelcake met crème van witte chocolade, hangop, cranberrycompote en yoghurtijs Mark van der Linden/restaurant De Crimp: “Griesmeel is een prachtig product, maar bijna vergeten. In deze bereiding bak je er een mooie smeuïge cake mee. De rest van de ingrediënten zorgen voor een balans tussen winterse tonen en frisse zuren zodat het een fijne, niet te zware afsluiter is van het kerstdiner.”

• 1 citroenschil, geraspt • 8 gram bakpoeder Voor de griesmeelcake: • 250 gram Griekse yoghurt • 65 gram gesmolten boter • Suiker/limoensiroop: • 2 eieren • 35 gram suiker • 350 gram suiker • 35 ml water • ½ vanillepeul • 125 ml limoensap • 250 gram griesmeel INGREDIËNTEN

BEREIDING

INGREDIËNTEN

Verwarm de oven voor op 160 graden. Begin vervolgens met het maken van de suiker/limoensiroop. Kook alles samen op en zet weg tot later gebruik.

Voor de witte chocolade crème: • 90 gram Griekse yoghurt • 150 gram witte chocolade • 1 limoenschil, geraspt

Voor de griesmeelcake: klop de yoghurt, eieren, suiker en de vanillepeul op tot een egale luchtige massa. Voeg hier, in deze volgorde, de griesmeel, citroenschilrasp, bakpoeder en tot slot de gesmolten boter aan toe en klop het tot een mooi glad beslag. Bak de griesmeelcake in een ingevette, met bakpapier bekleedde, ovenslee in minimaal 25 minuten gaar op 160 graden. Daarna besprenkelen met alle suiker/limoensiroop.

46

BEREIDING Doe alles in een pannetje en verwarm al roerend zachtjes tot maximaal 37 graden (handwarm). Haal van het vuur en blijf roeren tot de chocolade volledig is gesmolten. Doe de crème in een spuitzak.


WWW.BAKKER-BOUW.NL

info@bakker-bouw.nl

INGREDIËNTEN

INGREDIËNTEN

Voor de cranberrycompote: • 125 gram verse cranberries • 250 gram gedroogde cranberries • 1 sinaasappel voor het sap en de geraspte schil • ½ citroen voor het sap en de geraspte schil • 1 kaneelstok • 2 steranijs • 1 laurierblad • 0,4 dl rode port • 10 gram geleisuiker (kristalsuiker kan eventueel ook)

Voor de hangop: • 100 gram Griekse yoghurt • 10 gram suiker • 200 ml slagroom • ½ citroen, schil geraspt

BEREIDING Alle ingrediënten in een pan zachtjes inkoken tot een dikke compote. Haal voor gebruik de specerijen eruit.

BEREIDING Klop de slagroom met de suiker en citroenrasp lobbig (yoghurtdikte). Spatel hier de Griekse yoghurt doorheen. Doe de hangop in een spuitzak.

SERVEREN Snijd een vierkantje van de griesmeelcake. Doe hier een quenelle van de compote bovenop. Doe enkele dopjes van de hangop en witte chocoladecrème op en om de cake en maak het af met yoghurtijs.

Restaurant De Crimp In het centrum van Dordt op een ‘wereldberoemde’ locatie. Van moderne lunch tot klassiek diner. Gewoon lekker eten en drinken, 7 dagen per week, vanaf 11 uur ’s morgens tot 22.00 uur ’s avonds. Visstraat 7 | www.decrimp.nl

Dordrecht maggezien

47


WIJ ZIJN OP ZOEK NAAR JOU!

Jiffy is de toonaangevende, wereldwijde leverancier van milieuvriendelijke vermeerderingssystemen, hydroponic systemen, containers en substraten voor de tuinbouw sector. Voor onze productielocatie in Zwijndrecht zijn wij gedurende ons hoogseizoen (januari t/m juni) op zoek naar: - Shovelmachinisten (in bezit van certificaat) - Operators (CEN/Meststoffen) Daarnaast zijn wij per direct op zoek naar een : - Voorman Technische Dienst - Operator Menglijn - Onderhoudsmonteur Technische Dienst - Teamleider Operations Dit betreft vacatures met uitzicht op een vast dienstverband. Kijk voor de uitgebreide vacature omschrijving op www.jiffygroup.com Ben je op zoek naar een uitdagende functie en kom je graag eens met ons kennismaken ? Neem dan contact met ons op! Of stuur ons meteen je sollicitatiebrief met CV toe. Deze kun je mailen naar: hr-nl@jiffygroup.com.

Wintercheck

48


Waar eet jij met kerst? Marco van de Berg “Degene die bij ons komt eten of waar we eten, mag kiezen wat ik ga koken. Ik ben zo’n 6 à 7 jaar kok geweest, dus ik kook altijd zelf met kerst. We vieren kerst om de beurt bij m’n zoons en dochters. Een kalkoen zie je niet zo snel bij ons op tafel met kerst. Bij ons in de familie zit het meer in de Indische hoek, dus ik maak meestal een grote rijsttafel, met bami natuurlijk!”

De kerstperiode staat voor de deur. Dat betekent tijd voor elkaar, tijd om te koken en tijd om uitgebreid te dineren. Wij vroegen mensen naar waar en hoe zij gaan genieten van eten met de kerst. Fleur Hartmeijer

Sara van Bezooyen

Naomi Delgado “Met kerst koken we altijd samen. We vinden het leuk om dingen samen te doen. Daar gaat kerst ook om vind ik. Kerst vieren we altijd met het gezin en vaak nog vrienden van mijn ouders. Zelf gaan we eigenlijk nooit uiteten met kerst. Thuis is het gezelligst.”

Julie de Bruin

Jan en Riet Flach Jan Flach: “Wij gaan altijd eten bij onze kinderen. Zij koken allemaal wat lekkers voor de familie. Ondertussen is de familie zo gegroeid, met aanhang en klein­ kinderen, dat we met 22 mensen zijn.” Riet Flach: “Al die mensen kunnen wij thuis niet meer aan. Dus nu is mij alleen nog gevraagd om de stoofpeertjes te maken, want iedereen is daar gek op.” Jan Flach: “Daarom doen we het nu anders. Onze kinderen wonen allemaal heel dichtbij elkaar.” Riet Flach: “We beginnen met heel de familie bij het eerste adres voor het voorgerecht. Daarna gaan we met z’n allen naar het tweede adres voor het hoofdgerecht, met de stoofpeertjes! De stoofpeertjes zijn altijd helemaal op. En als laatste eindigen we dan bij de laatste en daar eten we het nagerecht.” Jan Flach: “Dit is een prachtige oplossing voor onze familie.”

Dordrecht maggezien

“Mijn moeder kookt met kerst. Ik help haar wel, maar het is vooral mijn moeder die alles maakt. Aangezien mijn moeder Frans is, koken we altijd Frans. We maken deze keer boeuf bourguignon. Ik kom zelf niet uit Dordt, maar uit een dorp in de buurt van Den Bosch. Dus als wij uit eten zouden gaan met kerst, dan zou ik ergens in de buurt van Den Bosch gaan eten. Ik zou wel liever in een dorp uit eten gaan dan in de stad. Een dorp is gemoedelijker en dat vind ik veel fijner met kerst en met de familie.”

Marek en Branko Branko: “Normaal gesproken gaan we eigenlijk altijd naar mijn oma. Die zou dan alles maken en regelen. Alleen dit jaar waarschijnlijk niet. We weten zelf ook nog niet zo goed hoe het gaat lopen. Maar we vieren kerst wel elk jaar met onze moederskant van de familie. De vraag voor ons is nu alleen nog hoe en waar.” Marek: “De reden waarom het dit jaar misschien niet gaat lukken, is omdat een groot deel van onze familie, van onze moederskant, in Arnhem woont. Dus dat is altijd wel een dingetje.” Branko: “Het leukste vind ik om kerst gewoon thuis te vieren met de familie en lekker veel eten. Hopelijk doen we dat dit jaar ook.”

49


OP DE VOET VOLGEN? DOWNLOAD DE APP

50


“Ik werk met veel plezier mijn zomervakantie bij elkaar”

Bram

Geld verdienen naast je studie? Boon Food Group is een groothandel in levensmiddelen en verse producten met het distributiecentrum in Dordrecht. Door een zeer slim logistiek proces zorgen wij voor een optimale belevering van producten aan een groot aantal afnemers, waaronder de eigen supermarkten MCD supermarkt en Boon’s Markt. Wij zijn op zoek naar

ZATERDAGKRACHTEN Je voornaamste taak is het verzamelen van orders en deze gereed maken, op een zodanige wijze dat de orders tijdig en in de juiste samenstelling (producten, aantallen) voor verzending beschikbaar zijn. Je moet minimaal 16 jaar zijn om bij ons te mogen werken. Heb je interesse, stuur dan een mail met je sollicitatiebrief naar werkenbij@boonfoodgroup.nl. t.a.v. Monique Jacobs.

Dordrecht maggezien

51


Wie:

Ron en Jackie van de Merwe Wat: e Ron en Jackie zijn echt voor de rt Dordtenaren met ha dit jaar stad Dordrecht. Eerder hème hebben ze bistro La Bo l restaurant geopend, een sfeervo t. aan de Steegoversloo

Dordrecht is bijzonder dichtbij en iedere Dordrecht maggezien vragen we een bekende of minder bekende Dordtenaar naar wat voor hem of haar de stad bijzonder maakt. Vivian Trebels

Michelle Kloens

Dordrecht door de ogen van...

"Een bistro runnen is ideaal om te doen samen. We worden zo positief ontvangen, daar zijn we echt heel dankbaar voor.”

Geboren en getogen in Dordrecht? Ron is opgegroeid op nog geen steenworp afstand van Brokking en Jackie is geboren in de Gouverneurstraat, waar vroeger nog een badhuis zat. Ze hebben elkaar leren kennen in de Crimpert Salm, waar ze destijds werkten. Jackie in de bediening en Ron als kok (in opleiding). Uiteindelijk zijn ze daar ook getrouwd.

Waarom samen een bistro beginnen? Ron runde al zo’n vijftien jaar samen met zijn ouders brasserie "Het Vrolijke Schaap" in

52

Oudenbosch en Jackie had al ruim tien jaar cafetaria ‘Onder de Molen’ tegenover het Energiehuis. Ron: “Door de drukte van twee zaken en catering die Jackie erbij deed, zagen we elkaar bijna niet meer. Dus we besloten dat we iets samen moesten gaan opstarten. We hadden allerlei plannen en toen kwam dit pand ineens vrij. Een bistro runnen is ideaal om te doen samen. We worden zo positief ontvangen, daar zijn we echt heel dankbaar voor.”


Wat vinden jullie van de ontwikkelingen in het centrum? “De ontwikkelingen in het centrum gaan positief vooruit. De diversiteit in de stad gaat de goede kant op. Er zijn al heel veel mooie nieuwe zaken opgezet. Wij zouden het leuk vinden als er nog wat meer kleinschalige horeca opgezet zou worden. Toeristen willen vooral de kenmerkende Dordtse zaakjes zien. En daar kunnen er echt nog wel een paar van bijkomen. Ook de gemeente denkt mee en is bezig met verbeteringen voor de toekomst, zoals het soepeler omgaan met vergunningen. Nu is de tijd voor ondernemers of koks om de stoute schoenen aan te trekken en iets op te gaan zetten. Zoek een leuk pandje, eventueel een investeerder en ga in onderhandeling met de gemeente. Er is animo genoeg.”

MENSEN KOMEN ALS GAST BINNEN EN MOETEN HET GEVOEL HEBBEN DAT ZE ALS VRIENDEN WEGGAAN. Wat zijn jullie favoriete Dordtse plekken? Wat is voor jullie belangrijk bij de opzet? “We hebben het zo ingericht dat de bistro een huiskamersfeer heeft en mensen echt bij ons komen eten. Mensen komen als gast binnen en moeten het gevoel hebben dat ze als vrienden weggaan. We doen wat we leuk vinden en dat merk je als gast. Ik vind het leuk om mensen een goede avond te bezorgen en Ron heeft passie voor koken”, vertelt Jackie enthousiast. Ron vult aan: “We doen eigenlijk wat we thuis al deden voor vrienden en familie, maar dan wat drukker. Dat is voor ons belangrijk, want het moet voelen als thuis. Daarnaast hebben we een goedlopend team in de afwas en bediening, zij zijn erg belangrijk voor het succes van de zaak.”

goed. Verder hebben we vegetarisch en vegan op het menu staan en dat wordt heel goed ontvangen. De kaart wisselt eigenlijk geregeld, vaak al wekelijks. En we hebben een speciaal Chefs menu, een verassingsmenu waarbij je kennis kunt maken met allerlei gerechten. En heb je een intolerantie of allergie, dan denken we graag met je mee. We vinden het belangrijk om met Dordtse ondernemers samen te werken. Zo hebben we veel wijnen van Rood, Wit en Rose, koffie van De Stadsbranderij, likeur van Rutte, gebak van Francis Lunch & Baked Goods en biologische groenten, salade en de bekende oesterzwammen op koffiedik van Patrick van het Kwekersgilde. Samen ben je sterker dan alleen!”

“We zitten graag op het Drierivierenpunt, vanaf het terras bij Het Bolwerck heb je een prachtig uitzicht. We eten zelf graag bij Bistro Twee33, komen vaak bij Het Magazijn, Bluebirds in the Backyard, De Vergulde Lampet en Buddingh. Daarnaast vind je ons veel aan de andere kant van Dordrecht, in het natuurgebied De Elzen. We wandelen daar graag met onze honden. Het is zo mooi als de zon daar op komt, dan kom je helemaal tot rust. En we willen nog zoveel zaken bezoeken, maar hebben daar eigenlijk te weinig tijd voor. Ferdinands, De Stroper en een Cubaan die in zijn huiskamer op De Vest kookt, staan bovenaan het lijstje. Dordt is zo’n mooie historische stad. Wij zijn echt wel Dordtenaren die hun stad kunnen waarderen. En andersom de Dordtenaren ons gelukkig ook!”

"WIJ ZIJN ECHT WEL DORDTENAREN DIE HUN STAD KUNNEN WAARDEREN. EN ANDERSOM DE DORDTENAREN ONS GELUKKIG OOK!” Wat is jullie specialiteit? “Ron heeft gewerkt bij restaurant Markzicht. Oesters en kreeft waren vroeger specialiteiten van "Visrestaurant Marktzicht" van Johan van Boudestein aan de Varkenmarkt. Hij is een aantal jaren geleden met pensioen gegaan. We hebben hem gevraagd of hij het leuk zou vinden als wij ze zouden gaan doen en zodoende zijn het nu dus onze specialiteiten (met referentie naar de naam Marktzicht). De kenners komen er speciaal voor naar ons toe en bij nieuwe mensen bevalt het ook heel

Dordrecht maggezien

53


        

volg ons ook op social media

 Â Â?Â?Â?Â?

ELIZA JA N E HOW ELL JACK SU LLI VAN MAGGIE SOT T ERO RANDY FEN O LI SOT T E RO & M I D G LEY ENZOAN I BADGLE Y M I SCHK A B E AUT I FU L CASAB LAN CA BLUE BY EN ZOANI B E LOVE D RE B ECCA I N G RAM JACK S U LLI VA N K E NNETH W I N STO N ELLA RO SA RACHE L SI MPSO N SHO ES

   ­ ­   ­ €‚ 

BRIDAL NOMADS Voorstraat 171 06-5758 8080 www.bridalnomads.nl

ANKii | My VINTAGE BOUDOIR Voorstraat 94 06-5758 8080 www.myvintageboudoir.nl

A

l ruim

50 jaar

een begrip in Dordrecht

• Bedtextiel • Maatwerk • Matrassen • Boxsprings • Meubelstoffen

Matrassen

Kussens op maat

Voorstraat 230, Dordrecht | 078 - 613 32 28 | info@robertsmatrassen.nl

54

Pullman Boxsprings

www.robertsmatrassen.nl


Dordrecht maggezien

55


Cultureel Centrum | Haven 4 | 2951 gc Alblasserdam | 078 691 2923 | kijk voor ons (film)programma op: landvast.nl

film & eten

vrijdag film & eten lekker eten en een film voor 22 euro* exclusief toeslagen en niet i.c.m. andere acties of kortingen

NIEUW bij distilleerderij Rutte: Hét ultieme jenever kerstgeschenk!

LIMITED EDITION SHERRY CASK #2

Jenever, 6 jaar gerijpt op Fino sherry vaten. Er zijn slechts éénmalig 1100 flessen gebotteld, dus wacht niet te lang. Kom snel naar de Vriesestraat en bemachtig deze tweede limited edition jenever uit een serie van vier, voor slechts € 39,95. Een buitenkans voor de verzamelaar met verstand van jenever, maar ook voor de whiskyliefhebber! Natuurlijk kunt u bij ons ook terecht voor andere Rutte kerstgeschenken op maat!

Vriesestraat 130 | Dordrecht | www.rutte.com 56


ACTIVITEITEN

Daarnaast hebben zij gekozen om Sportclub Redo te ondersteunen met een bijdrage omdat zij graag willen dat de club zich verder kan ontwikkelen om sporten aan te bieden aan mensen met een verstandelijke beperking.

Rotary SantaRun:

In Santapak rennen voor het goede doel Op vrijdag 20 december 2019 organiseert de Rotary Club Dordrecht voor het achtste achtereenvolgende jaar de SantaRun. Inmiddels is deze ‘Kerst’ run een begrip geworden in Dordrecht. Het is de gezelligste run/walk van het jaar waaraan ieder jaar weer ongeveer 1.000 lopers meedoen. Verkleed als kerstman kunnen sportievelingen van alle leeftijden het bijna drie kilometer lange parcours afleggen. Hoe en in welk tempo je het parcours aflegt, maakt niet uit en bepaal je helemaal zelf: hardlopend, wandelend, springend of huppelend. En het mooie is dat door deelname aan de SantaRun goede doelen worden ondersteund. De SantaRun wordt georganiseerd door de Rotary Club in Dordrecht <zie kader>. De leden van de Rotary vinden het belangrijk om met de organisatie van de SantaRun een gezellig en sportief evenement te kunnen organiseren dat geschikt is voor alle Dordtenaren. Daarbij is het een fondsenwervend evenement waarbij een mooie bijdrage geleverd kan worden aan lokale goede doelen. We doen het met elkaar en voor elkaar!

Dordrecht maggezien

Dit jaar ondersteunen zij twee goede doelen met de opbrengst van de SantaRun: het Talentenfonds van Stichting Leergeld en Sportclub Redo. Als Rotary Club vinden zij het belangrijk om een financiële bijdrage te kunnen doen aan het Talentenfonds omdat zij graag willen dat kinderen van wie de ouders het financieel erg zwaar hebben, hun talent verder kunnen ontwikkelen.

Door de geweldige inzet en bijdrage van de sponsoren, deelnemers en vrijwilligers kunnen zij dit fantastische evenement mogelijk maken. Ook kunnen zij daarmee de prachtige goede doelen ondersteunen. Hoofdsponsor van dit jaar: AA Lease en vijf gouden sponsoren: Dekkers Boek & Kantoor, KROHNE Nederland, Comelit Nederland, Dolderman BV en Abstract Management & Advies. We moedigen iedereen aan om deel te nemen. Inschrijven kan op https://dordrecht.rotarysantarun.nl. Het is een groot feest voor iedereen. Hoe mooi is het om vlak voor kerst samen met je familie, vrienden, kennissen, bedrijf, sportclub, school of andere instelling verkleed in een kerstmannenpak mee te lopen? De start is op het Scheffersplein en na een gezamenlijke warming up o.l.v. SportCity vind de start plaats en lopen of rennen de deelnemers door onze prachtige binnenstad. Rotary heeft een gave winactie voor de mooist uitgedoste Santa’s en voor scholen en sportclubs die de meeste lopers inschrijven. En natuurlijk krijgt iedereen die succesvol het parcours aflegt een mooie SantaRun medaille. Heel graag tot 20 december!

Rotary is een serviceorganisatie. De leden steunen op verschillende manieren hun medemens zonder onderscheid van ras, geloof of politieke overtuiging. Rotary is een wereldwijde Fellowship (kameraadschap) met één visie: Service above Self ofwel dienstbaarheid boven eigenbelang.

57


ONZE NIEUWE SHOWROOM IS OPEN DAAR MOET OP GEPROOST WORDEN! Wat maakt een keuken tot uw droomkeuken? Het geheim van een unieke keuken schuilt in de afstemming op uw persoonlijke wensen.

OPENINGSVOORDEEL Ter gelegenheid van de opening van onze

Op uw smaak, lifestyle én budget.

nieuwe showroom in Dordrecht, trakteren wij alle keukenkopers in de maand december op:

Bij KeukenVision stemmen we uw keuken tot in het kleinste detail af op uw hoogstpersoonlijke ideeën over sfeer, smaak en kookstijl. Zo creëren we sámen uw unieke persoonlijke keuken, waarvan u jarenlang zult genieten. Ervaar onze visie op uw nieuwe keuken in onze gloednieuwe showroom aan de Mijlweg in Dordrecht en profiteer meteen van onze speciale openingsactie.

G R ATIS

MONTAG E VA N UW N IEUW KEUK EN !

E

KITCHENAID KEUKENMACHINE

CADEAU T.W.V. € 649,-

G LA A SJ E

B U B B E LS VO O R EL KE BE ZO EK ER !

Niet i.c.m. andere acties. Vraag naar de voorwaarden.

KeukenVision Dordrecht Mijlweg 83 | 3316 BE Dordrecht | Tel. 078 - 618 38 88 Di. - Vr. 09.00 tot 17.30 uur | Do. koopavond tot 21.00 uur | Za. 10.00 tot 17.00 uur

58

BEKIJK AL ONZE KEUKENS OP W W W.KEUKENVISION.NL

Klanten beoordelen ons met een

8,0


Keukenvision Of ik een artikel wilde schrijven voor Dordrecht maggezien over KeukenVision, vroeg de eindredacteur van het blad mij. Natuurlijk wil ik dat. Want wat is leuker dan te schrijven over een bedrijf waar je zelf net een keuken hebt gekocht en dus uit eigen ervaring kunt putten. Het was meteen een goede reden om de nieuwe showroom aan de Mijlweg te bezoeken. De keukens zijn schitterend en voorzien van de nieuwste trends in keukenapparatuur. Alle stijlen zie je terug, van nostalgisch tot hypermodern. Je krijgt er volop inspiratie hoe je de keuken en woonkamer in elkaar over kunt laten lopen: een totale woonbeleving dus.

Nanny Yap

Dion Doornik

Als eigenaar van een nog te bouwen huis in Sliedrecht, werd ik voor mijn keuken doorverwezen naar KeukenVision. Natuurlijk kende ik het bedrijf van naam. Zelf was ik nooit een voorstander van keukenleveranciers die door de projectontwikkelaar worden aangewezen. Waarom weet ik eigenlijk niet. Enigszins sceptisch ben ik er toch maar naar toe gegaan. Maar wat ben ik achteraf blij met die keuze en déze keukenleverancier. Een keukenleverancier die niet alleen voor projectontwikkelaars werkt, maar ook aan particulieren levert.

Dordrecht maggezien

Nieuwe showroom onderstreept passie voor keukens

Geen opdringerig gedoe, geen handtekening vooraf. Mijn verkoopadviseur Lodewijk nam mij vol enthousiasme mee in de wereld van KeukenVision en had alle tijd voor mij. Hij liep met mij door de showroom om te horen waar ik naar op zoek was. Uiteindelijk belandden wij aan zijn tekentafel. Alle ideeën werden ingetekend, eerst in een plat vlak en later driedimensionaal. Hierdoor kreeg ik een goed beeld hoe de keuken eruit komt te zien. Ik ben super blij met mijn nieuwe keuken en kan niet wachten tot ik de keuken in mijn nieuwe huis kan gebruiken. Mijn keuken is voorzien van de nieuwste snufjes, in een stijl waar mijn hart ligt: strak en modern. En het past ook nog perfect binnen mijn budget. Helaas moet ik nog anderhalf jaar wachten. Met Lodewijk heb ik afgesproken dat ik over een jaar nog eens langskom, om te kijken of de keuken nog is wat ik wil. Ik ben ervan overtuigd dat hij mij dan weer helpt met dezelfde overtuiging, enthousiasme en passie. Voor KeukenVision geldt: “Wij zijn pas blij als onze klanten blij zijn”. En dat voel je.

www.keukenvision.nl

59


60


belangrijke rol bij het verwerken van het verdriet. Tineke van der Jagt laat niets aan het toeval over, begeleidt deskundig en biedt persoonlijke aandacht omdat de laatste zorg de beste moet zijn. Een waarborg voor verzekerde zorg en persoonlijke aandacht.

UITVAARTCENTRUM “VAN DER JAGT” STRAALT SFEER UIT

TINEKE VAN DER JAGT

Begrafenis- en Crematieverzorging Een waarborg voor verzekerde zorg en persoonlijke aandacht

Prinsenstraat 1 - 3311 JS - Dordrecht Tel 078 631 5211

T 078 - 644 07 77

24/7

M 06 - 224 217 87

E info@vanderjagtuitvaart.nl • www.vanderjagtuitvaart.nl

Tineke van der Jagt Uitvaartverzorging is een dienstverlenende onderneming met een regionaal karakter. Steeds meer mensen willen af van de gangbare uitvaarttradities en op een persoonlijke manier afscheid nemen van hun dierbaren.

Familie kamer

Aula

Condoleance

Tineke van der Jagt probeert de familie, als dat wordt gewenst, zoveel mogelijk bij het afscheid van een dierbare te betrekken. Betrokkenheid en het regelen van de uitvaart overeenkomstig de wensen van de overledene en nabestaanden, spelen een belangrijke rol bij het verwerken van het verdriet. Tineke van der Jagt laat niets aan het toeval over, begeleidt deskundig en biedt persoonlijke aandacht omdat de laatste zorg de beste moet zijn. Een waarborg voor verzekerde zorg en persoonlijke aandacht.

UITVAARTCENTRUM “VAN DER JAGT” STRAALT SFEER UIT

0198703.pdf 1 0198703.pdf 1

23-5-2018 9:07:00

WERKEN BIJ REEDYK

23-5-2018 9:07:00

DUURZAAM

GRENSVERLEGGEND

INNOVATIEF

ELECTRICAL TROUBLESHOOTER. SOFTWARE ENGINEER. #DIRKZOEKTTECHNEUTEN #WERKENINDEHOEKSCHEWAARD #INNOVEREN #ONTWIKKELEN

We zijn trots op onze organisatie, wat we met elkaar maken en komen dus graag in contact met mensen die dezelfde passie voor techniek en innovatie delen. Je bent van harte welkom als je meer wilt weten over Reedyk en wat het betekent om onderdeel van Reedyk te zijn. Stuur ons een berichtje naar werkenbij@reedyk.eu dan nemen we binnen een dag contact met je op!

Ben jij onze Recruitment

Consultant

? Meer informatie? Neem contact met ons op: +31 88 447 9494 hr@ipspowerfulpeople.com www.ipspowerfulpeople.com

Waar wil je met jouw carrière naar toe? Wil jij 2020 beginnen met een nieuwe start? En ben jij toe aan de next step in jouw recruitment carrière? Dan is iPS op zoek naar jou! Je weet wat er speelt in de markt en bij de klant en werft op deze wijze specialisten in jouw vakgebied. Hierdoor breid je niet alleen jouw netwerk uit, maar bouw je ook aan je eigen expertise.

Dordrecht maggezien

61


31 DECEMBER OUDEJAARSTREKKING SPECIALE PRIJZEN!

Voor al uw binnnen en buiten schilderwerkzaamheden en wandafwerkingen.

Gerrit Hendrixlaan 20 - Hendrik-Ido-Ambacht T. 06-54345822 - E. jgtverh@gmail.com

TRAPRENOVATIE AANBIEDING

FEDI LAMISTAIRS

1895,-

NU VOOR €

Laat Sinterklaas en Eindejaarsrecepties op het werk niet leiden tot een 'Last Christmas' UW TRAP NU BEKLEED MET LAMINAAT TRENOVO

1695,-

NU VOOR €

NU 12 TREDEN EN STOOTBORDEN BEKLEDEN IN DIVERSE HOUT- EN BETONDECOREN! 20 NIEUWE KLEUREN VOOR DE LAMINAAT TRAPPEN!

62

Bamendaweg 46 - 3319 GS Dordrecht Tel. 078 6227214 - www.vloerspecialist.nl

Bekend van tv!


CULTUUR

Greep uit de UITagenda Ook na de Kerstmarkt is er nog genoeg te doen in de Dordtse binnenstad. Winkelen voor kerstcadeaus en de beste ingrediënten voor het ultieme kerstdiner, alles is verkrijgbaar. In de kerstvakantie kun je lekker op pad met of zonder de kids. Matinee voorstellingen in de bioscopen, theatervoorstellingen in Kunstmin en extra activiteiten in de Dordtse musea, er is genoeg te doen! Kijk voor alle activiteiten en evenementen in de UITagenda op www.centrumdordrecht.nl. Of download de Doen in Dordrecht app om van alles op de hoogte blijven! MIDWAY

Naar de film! Niks is leuker dan lekker onderuitgezakt in een donkere bioscoopzaal met een bak popcorn en wat te drinken te kijken naar de leukste kerstfilms in de kerstvakantie. In Dordrecht kun je terecht in twee bioscopen: Cinema The Movies en Kinepolis. Welke films mag je deze kerst echt niet missen?

Pearl Harbor was slechts het begin… De Amerikaanse marine weet zich te herstellen nadat de Japanners in december 1941 dachten de Amerikaanse vloot in Pearl Harbor geheel tot zinken te hebben gebracht. Met hun overgebleven vliegdekschepen gaan de troepen in juni 1942 opnieuw de keiharde strijd aan, dit keer om het strategische eiland Midway in de Stille Oceaan. Door middel van spionage en gewaagde oorlogstactieken weten de Amerikanen - die sterk in de minderheid waren - met de slag om Midway het tij van de oorlog te keren.

FROZEN 2 Waarom werd Elsa geboren met magische krachten? Het antwoord roept haar en bedreigt haar koninkrijk. Samen met Anna, Kristoff, Olaf en Sven gaat ze op een avontuurlijke maar opmerkelijke reis. In Frozen vreesde Elsa dat haar krachten te veel voor de wereld waren. In Frozen 2 moet ze hopen dat ze genoeg zijn.

Vrijdag 13 december tot 21.00 uur Zaterdag 14 december tot 21.00 uur Zondag 15 december van 11.00 tot 18.00 uur Maandag 23 december tot 21:00 uur Dinsdag 24 december tot 17.00 uur Extra koopzondagen: 22 en 29 december van 11.00 tot 18.00 uur

Kerstvoorstelling in Kunstmin REINA DE FOX IN KUNSTMIN Het kerstfeest op de Noordpool is in gevaar met de komst van een sluwe poolvos. Alle dieren wenden zich onmiddellijk tot de enige die dit kan oplossen: Noël, de hypermoderne kerstman die trouwens zó met zijn tijd is meegegaan dat hij haast onherkenbaar verhipt is. Hij moet het rebelse beest aanpakken maar dat blijkt nog niet zo eenvoudig.

Op naar het museum In het Dordrechts Museum beschouw je portretten, bloemstillevens en atelierinterieurs in de tentoonstelling van Kees Verwey. Zie zo ook de tentoonstelling ‘Dawn To Dusk’ waar een muurschildering op indrukwekkend formaat gerealiseerd is.

JUMANJI: THE NEXT LEVEL Dwayne Johnson, Jack Black, Kevin Hart, Karen Gillan en Nick Jonas zijn terug in Jumanji: The Next Level maar het spel is veranderd. Als de groep naar Jumanji terugkeert om één van hun vrienden te redden, ontdekken ze dat niets is zoals ze het hadden verwacht. Om te ontsnappen uit het meest onheilspellende spel ter wereld moeten de spelers gevaren trotseren in diverse gebieden, van dorre woestijnen tot aan besneeuwde bergen.

Extra lang winkelen in het centrum van Dordrecht!

LAST CHRISTMAS De jonge, losbandige en soms wat humeurige Kate is niet tevreden over haar leven. Niet alleen vanwege de zware periode die ze heeft doorstaan, maar ook door het irritante gerinkel van de belletjes aan haar schoenen - zij werkt namelijk als elf in een kerstwinkel die het hele jaar door open is. Tom lijkt te mooi om waar te zijn als hij haar leven binnen komt lopen en hij door de muur die Kate om zich heen gebouwd heeft heen lijkt te breken. Terwijl Londen zich klaarmaakt voor de mooiste tijd van het jaar, lijkt niks goed te gaan voor deze twee, maar soms moet je gewoon naar je hart luisteren... en een beetje ‘faith’ hebben.

Treed binnen in de kerstsferen bij het Huis van Gijn. In de dagen rond Kerstmis is het al vroeg donker. Wanneer het buiten schemert, net voor sluitingstijd, bent u welkom voor een heel bijzondere rondleiding voor volwassenen. Het museum wordt enkel verlicht door de kaarsjes in de kerstboom en hier en daar een gaslampje. Ook in het Onderwijsmuseum is er van alles te beleven. Ontdek bijvoorbeeld de tentoonstelling ‘Stap in de wereld van de Bosatlas’. De naamsbekendheid van de Bosatlas is enorm en reikt tot ver buiten de muren van de school. Hoe werden kaarten gemaakt? Kijk voor alle informatie over Dordrecht en de volledige UITagenda in de ‘Doen in Dordrecht’ app of ga naar www.centrumdordrecht.nl.

Dordrecht maggezien

63


Luchtenburg Luchtenburg 88 88 3328 AN Dordrecht 3328 AN Dordrecht 078 61 777 777 11 11 078 61 infor@energiehuisvanburen.nl info@energiehuisvanburen.nl www.energiehuisvanburen.nl www.energiehuisvanburen.nl

Zonne-energie ZONNE-ENERGIE Wilt u geld besparen?

een Wilt beste u geldinvestering besparen?

VRIJBLIJVEND VRIJBLIJVEND ADVIES ADVIES OP OP MAAT MAAT info@energiehuisvanburen.nl info@energiehuisvanburen.nl

OVER OVER ENERGIEHUIS ENERGIEHUIS VAN VAN BUREN BUREN Wij Wij geven geven advies advies op op het het gebied gebied van van diverse energieoplossingen. diverse energieoplossingen. Bel Bel ons ons voor voor vragen vragen of of advies advies op op 078 – 61 777 11 of e-mail 078 – 61 777 11 of e-mail ons ons op op info@energiehuisvanburen.nl. info@energiehuisvanburen.nl. 64

ZONNEPANELEN ZONNEPANELEN

EEN EEN BESTE BESTE INVESTERING INVESTERING u u

Profile for 078MEDIA

Dordrecht maggezien december 2019 / januari 2020  

078Media heeft in samenwerking met Dordrecht Marketing een nieuwe huis-aan-huis editie ontwikkeld, gericht op het hart van onze prachtige st...

Dordrecht maggezien december 2019 / januari 2020  

078Media heeft in samenwerking met Dordrecht Marketing een nieuwe huis-aan-huis editie ontwikkeld, gericht op het hart van onze prachtige st...

Profile for 078media
Advertisement