Mechelen-Kempen Boost Opleidingsaanbod Voorjaar 2022

Page 32

ShopWeDo schakelt een versnelling hoger

“Om aan de vraag te kunnen voldoen, moesten we wel automatiseren” Kenny Van Paesschen zit met zijn bedrijf ShopWeDo het jongste anderhalf jaar op een rollercoaster. Waar heel wat bedrijven en sectoren gebukt gaan onder de coronacrisis zag Kenny de omzet van zijn bedrijf de afgelopen maanden meer dan verdubbelen. “Op een jaar tijd realiseerden we een groei van meer dan 140%”, zegt Kenny Van Paesschen. “Heel leuk uiteraard. Maar omwille van die groei, hebben we ook in een recordtempo moeten automatiseren.”

S

hopWeDo, een Belgisch e-fulfilment bedrijf met vestigingen in Mechelen en Oostende is eigenlijk nog een behoorlijk jong bedrijf. “Het bedrijf is ontstaan uit de webshop Babygoodies, die ik al langer run. Vanuit die webshop hadden we al heel wat kennis en ervaring opgebouwd op het gebied van e-fulfilment en in 2015 stelden we vast dat er eigenlijk nog geen enkel Belgisch bedrijf zich focuste op de logistiek die achter zo’n webshops zit.

AUTEUR: KEVIN HENDRICKX

We zijn dan in dat gat gesprongen en met een kleine klantenbasis aan het avontuur begonnen. Intussen beheren we de logistiek voor ongeveer 150, voornamelijk Belgische, webwinkels. Wij staan in voor alles wat zich afspeelt na de bestelling tot op het moment dat de transportfirma het pakje ophaalt.” Manueel Tot voor kort was ShopWeDo nog een 100% manueel bedrijf. “Alle handelingen gebeurden bij ons door handjes”, legt Kenny Van Paesschen uit. “Het verwerken van de orders, het beheren van de opslag, het orderpicken, het plooien en plakken van de dozen, het verpakken en het klaarzetten voor de vervoerder. Op die manier verwerken

30 I ONDERNEMERS MAGAZINE I DOSSIER SUPPLY CHAIN, LOGISTIEK & MOBILITEIT

we tussen de 4.000 à 5.000 pakketjes per dag. De kleine pakjes tot twee kilo in Mechelen, de grotere – minder handige pakketten, zoals bijvoorbeeld een paar ski’s – in Oostende.” Maar toen kwam dus de coronacrisis en alles veranderde. “In enkele dagen tijd zagen we de bestellingen in de webwinkels van onze klanten door het dak gaan. Het aantal te verzenden pakjes ging maal twee, een paar dagen later maal drie. En dat bleef maar boomen.” Maal achttien Een van de grootste klanten van ShopWeDo is chocoladeproducent Neuhaus. “We zaten tijdens die eerste lockdown dicht tegen Pasen”, blikt Kenny Van Paesschen terug. “Eén van


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.