Vodskov Avis nr. 14- 2019

Page 10

Vodskov Avis

SIDE 10

2. APRIL 2019

Kommunaldirektør tog første spadestik til Valnøddeparken i Vodskov VODSKOV: Fredag eftermiddag tog kommunaldirektør Christian Roslev det første spadestik til Sambygs nye store projekt ”Valnøddeparken” på den gamle militærgrund på Drøvten i Vodskov. Projektet omfatter i alt 34 nye lejeboliger. Håndværkere, kommende lejere og naboer var mødt talstærkt op for at se det første spadestik blive taget. De måtte dog vente lidt, fordi kommunaldirektøren Christian Roslev var forsinket. Forsinkelsen blev dog taget med godt humør og udløste da også et stort grin – også hos kommunaldirektøren, da Jesper Nyborg fra Sambyg sagde: - Det går som planlagt. Vi venter på kommunen. - Via det moderne medie Messenger blev jeg spurgt om, jeg ville tage det første spadestik. Da min sekretær ikke har adgang til min Messenger, måtte jeg selv lægge aftalen ind i min

kalender, og så gik det galt. Jeg kom nemlig til at skrive kl. 14.30 – og ikke kl. 14.00, forklarede Christian Roslev.

Militært grej skiftes ud med liv og glæde Christian Roslev fortalte, at han kom til Vodskov for 20 år siden. Dengang undrede han sig over, at der lå et militærdepot lige midt i byen. - Heldigvis blev der ikke opbevaret våben, men kun køretøjer og andet materiel. Kort sagt døde ting, der nu skiftes ud med liv, glæde, smil og store og små oplevelser. - Her på grunden bygges der nu nye, dejlige lejeboliger til alle, der ønsker at bo centralt. Interessen er stor. Med 180 på venteliste er forventningerne store.

størst udvikling. - De næste fem til ti år forventes det, at der bliver opført mellem 400 og 500 nye boliger – og stor tilflytning af nye borgere. - Mange af tilflytterne vil være børnefamilier, netop fordi Vodskov kan byde på masser af butikker, kulturog idrætscenter og en smuk natur. Henvendt til de kommende lejere forudså Christian Roslev, at deres eventuelle nuværende villaer vil blive solgt i takt med indflytningerne i Valnøddeparken. - Det betyder, at de store huse overtages af unge børnefamilier, der sikkert vil gå i gang med at bygge

og renovere, hvilket giver nyt liv til Vodskov.

Fra stort hus til lejlighed Vodskov Avis talte med et par seniorer, der glæder sig til at flytte ind i Valnøddeparken. - Vi blev skrevet op som nummer syv på ventelisten, da projektet blev offentliggjort for et par år siden. - For 14 dage siden fik vi det længe ventede svar, at vi have fået en bolig i Valnøddeparken – og kunne lave en ønskeliste med hvilken bolig, vi ønsker os. - Vi har valgt en bolig med en sydvendt have, og hvor vi kan flytte ind omkring årsskiftet.

Niels Jørgen Holm, Christian Roslev og Jesper Nyborg tager sammen det første spadestik til Valnøddeparken.

Parret tilføjer, at de har boet i Vodskov i 49 år, og at de på grund af familie, gode venner og naboer ikke ønsker at flytte fra byen.

- Vi glæder os til at kunne bo centralt, have mindre vedligeholdelse og en mindre have – og så bare nyde familien og slappe af.

Vodskov – en by i udvikling Kommunaldirektøren fremhævede Vodskov som én af de byer i Aalborg Kommune, der oplever

Christian Roslev holdt en anerkendende tale ved Valnøddeparken.

Sådan kommer det nye byggeri i Valnøddeparken til at tage sig ud.

Mange besværligheder frem til første spadestik VODSKOV: Ved ceremonien ved det første spadestik til de 34 nye lejeboliger i Valnøddeparken fortalte Jesper Nyborg fra Sambyg, at det ikke har været uden besvær at nå så langt. - I Sambyg har vi faktisk haft kik på den gamle militærgrund i 12 år. Og da det i efteråret 2016 blev bekendtgjort, at grunden skulle sælges, gik vi målrettet efter at købe den. Der måtte dog to budrunder til, inden vi den 25. oktober 2016 endelig kunne købe grunden.

Kino Hjallerup

Billetbestilling: www.hjallerup-kino.dk eller 98 28 20 22

Tirsdag 2. - tirsdag 9. (ikke lørdag 6.) Se spilletiderne på hjemmesiden. Biografklub Danmark Billetpris: 80 kr.

Langsommelig og sej proces

Olieforurenet grund Der lå dog endnu en stor sten på vejen. - Den 8. maj 2018 fik vi besked om, at Region Nordjylland have kortlagt grunden som foruret på grund af en gammel nedgravet 10.000 l olietank, som militæret ikke på korrekt vis havde gravet op i 2010. - Der blev taget 250 boreprøver, og forureningsstedet lokaliseret. 722 tons forurenet sand blev kørt til Aalborg Øst og blev erstattet af rent sand. - Heldigvis var både regionen og Aalborg Kommune

- Efter valg af arkitekt og ingeniør forventede vi derfor at have byggetilladelsen fra Aalborg Kommune i hus indenfor et år. Processen viste sig dog at være betydeligt længere, end vi havde regnet med. - Først skulle der laves en lokalplan, som blev forsinket på grund af den nye lokalplan for Vodskov. Lokalplanen blev først godkendt i december 2018, to år efter købet af grunden, forklarede Jesper Nyborg.

P-plads ved Centret! Se spilletiderne på Kino’s hjemmeside

Minisekterne Søndag 7. kl. 14.00

Foredrag: Tirsdag 9. kl. 19.00

Ons. 10. - søn. 14. kl. 19.30 Torsdag 11. også kl. 16.15

Billetpris: 60 kr.

Gratis entré

Billetpris: 70 kr.

Jesper Nyborg bød velkommen til de mange fremmødte.

hurtige i deres sagsbehandling og byggetilladelsen kom endelig i hus – to år og fire måneder efter overtagelsen af grunden.

Valnøddesnaps Jesper Nyborg udtrykte håb om, at byggeriet vil forløbe gnidningsfrit og til mindst mulig gene for naboerne. - Selvom et byggeri altid støver og støjer, vil vi gøre vort bedste. Vi kan i hvert fald love, at når valnøddetræerne er plantet om halvandet år, vil området stå grønt og smukt. Efter første spadestik var Sambyg vært ved øl og vand – og i dagens anledning også en valnøddesnaps.


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.