ZwembadBranche #42

Page 10

Workshops Innovatief ondernemen Dirk Bouma De omzet- en bezoekcijfers in Bad Hesselingen Meppel laten ook in een tijd van krimp een stijgende lijn zien. Dit komt vooral door de voortdurende en blijvende vernieuwende visie van Dirk Bouma en het team van Bad Hesselingen op ondernemerschap. Enkele voorbeelden zijn het nieuwe concept beweegonderwijs Swim2Play.nl, de formule schoolreisjesplanner.nl en de nieuwe interactieve glijbaan. Verder legt men allerlei kruisverbanden met het bedrijfsleven en de politiek. Bouma ziet samen met het team kansen en creëren en financieren deze ook zelf. Hiervoor leggen zij veelal verbinding met andere partijen. De workshop ‘Innovatief ondernemen in de zwembranche’ gaat over hoe je met een visie en met passie je bedrijf kunt runnen en bovenal over het durven denken buiten de kaders.

Easyswim, samen naar een hoger (leer)rendement - Roel Driessen Roel Driessen van EasySwim neemt je in deze workshop mee in een praktijkgericht verhaal dat verder gaat dan modern zwemonderwijs alleen. De weg naar een hoger rendement en duurzaam succes is een diepgaand verbeter-traject van de kwaliteit van de zwemles en de bedrijfsvoering. Een verandertraject waarbij veel aandacht is voor de begeleiding van de medewerkers voor een optimaal resultaat. Onderwerpen die aan bod komen zijn: modern zwemonderwijs, klantbeleving, optimale badbezetting, opvangen van het wegvallen van schoolzwemmen, verbeteren van interne en externe communicatie, creëren van draagvlak onder werknemers, (bij)scholen van medewerkers en het initiëren van nieuwe doelgroepen.

10

ZWEMBADBRANCHE

5 Strategieën voor optimaal online rendement - Aernout leezenberg Anno 2014 heeft elk zwembad wel een website. Maar… Sta jij wel 3x op de 1e pagina in Google? En heb jij je website wel eens met een mobiel toestel bekeken? 50% van jouw sitebezoekers wél. Bovendien, is binnen 2 seconde direct helder wat de sitebezoeker moet doen? En social media, daar is veel mogelijk: maar wat is nou zinvol? Iedereen is tegenwoordig online en bijna wekelijks voeren Facebook, Google en anderen veranderingen door. Hoe weet je anno nu wat wel werkt en wat zinloos is? In deze dynamische workshop neemt Aernout Leezenberg, met zijn organisatie MarketingClub.nl partner van Google, je in vliegende vaart mee door de online wereld anno 2014. Je krijgt 5 verrassende, maar direct en eenvoudig door te voeren strategieën voor optimaal rendement uit internet.

Van kennis naar kansen Thamar Henneken Vorig jaar wees de studie ‘Zwemmen in Nederland’ van het Mulier Instituut uit dat steeds minder Nederlanders zwemmen en dat steeds minder Nederlanders lid worden van zwemverenigingen. En in 2012 heeft 34% van de kinderen bij het verlaten van de basisschool het hele zwem-ABC. Recent bleek verder dat 6% van de 11-17 jarigen helemaal geen zwemdiploma heeft en dat een op de negen A-diploma’s wordt behaald via het schoolzwemmen. Geen geruststellende cijfers, maar wel interessante. Welke kansen liggen hier voor de zwembranche om de zwemvaardigheid te verbeteren? Wat betekent dit voor het zwemonderwijs in zwembaden en zwemscholen? Op het ZwembadBranche Congres gaat men graag in op hoe jij als ondernemer deze praktijkkennis succesvol kan inzetten.