__MAIN_TEXT__

Page 6

NIEUWSKLOK - WOENSDAG 16 DECEMBER 2020

PAGINA 6

Gemeentenieuws

Dit is een publicatie van het gemeentebestuur van Oisterwijk

Contact

Gemeentekantoor eerder dicht Albert Tuut: op 17, 24 en 31 december wijkagent in Haaren Het gemeentekantoor is de 3 laatste donderdagen van het jaar eerder dicht, namelijk om 13.00 uur:

Gemeente Oisterwijk De Lind 44, 5061 HX Oisterwijk Telefoon: (013) 529 13 11 E-mail: gemeente@oisterwijk.nl Website: www.oisterwijk.nl AFSPRAAK De gemeente Oisterwijk werkt op afspraak. Een afspraak maakt u via de website of telefonisch. Maandag t/m woensdag: 8.30 uur - 17.00 uur Donderdag: 8.30 uur - 19.00 uur Vrijdag 8.30 uur - 13.00 uur LOKET WEGWIJS Telefonisch bereikbaar op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 08.30 uur tot 12.00 uur en op woensdag van 13.00 uur tot 17.00 uur. Telefoon: (013) 30 30 440 Inloopspreekuur: Donderdagochtend van 09.00 tot 10.30 uur in Cultuurcentrum Tiliander. TEAM INKOMEN (PW) Dagelijks telefonisch spreekuur van 9.00 - 10.00 uur en van 15.00 - 16.00 uur behalve op vrijdagmiddag Telefoon: (013) 529 13 11 MELD EN HERSTEL Zwerfvuil? Verstopte riolering? Losse tegels? Illegale storting? Een gevaarlijke tak in een boom? Kapotte speeltoestellen? Maak een melding via www. oisterwijk.nl! MILIEUSTRAAT Hier kunt u afval inleveren dat door omvang of gewicht niet in de minicontainer past. Sommige afvalsoorten kunt u gratis inleveren, voor andere soorten moet u betalen. Openingstijden: Woensdag en vrijdag 10.00 uur tot 16.30 uur Zaterdag 10.00 uur tot 16.00 uur Adres: Veldweg 8, Oisterwijk Telefoon: (0900) 821 22 48

DE GEMEENTEPAGINA IS EEN WEKELIJKSE UITGAVE VAN DE GEMEENTE OISTERWIJK

• Donderdag 17 december: vanwege een online personeelsbijeenkomst • Donderdag 24 december: vanwege kerstavond • Donderdag 31 december: vanwege oudejaarsdag

Vanaf 4 januari kun je als inwoner van de kern Haaren terecht bij een nieuwe wijkagent: Albert Tuut. De wijkagent is voor inwoners en ondernemers het eerste aanspreekpunt in de buurt. Albert is een oude bekende in onze gemeente, hij was eerder wijkagent in Oisterwijk. Hij werkt inmiddels 40 jaar bij de politie, waarvan de laatste 20 jaar als wijkagent. Je kunt Albert per mail bereiken via cluster-3.groene-beemden@politie. nl. Daarnaast heeft elke wijkagent een eigen webpagina op www.politie.nl. Bellen kan ook via (0900) 88 44. Is het spoedeisend? Bel 112.

Daarnaast is het gemeentekantoor de hele dag dicht op 1e kerstdag, vrijdag 25 december. Dit geldt ook voor nieuwjaarsdag, vrijdag 1 januari. Kijk voor de actuele openingstijden op www.oisterwijk.nl/contact.

Laat jouw stem ook horen na de verkiezingen De verkiezingsuitslag is bekend. De nieuwe gemeenteraad wordt geïnstalleerd in zijn vergadering op 4 januari 2021. Het is vervolgens aan de gemeenteraad om wethouders te benoemen die dan, samen met de burgemeester en het college, het dagelijks bestuur van de gemeente, vormen. De ‘oude’ gemeenteraad nam 10 december afscheid tijdens de raadsvergadering. De raadsleden blijven nog wel in functie tot en met 31 december. In gesprek Naast het uitbrengen van jouw stem, zijn er meerdere manieren om tijdens een raadsperiode invloed uit te oefenen op en betrokken te zijn bij de besluiten van de gemeenteraad. Ga bijvoorbeeld met raads- en commissieleden in gesprek over een raadsvoorstel of een ander onderwerp van je interesse tijdens een raadsplein of raadsontmoeting.

een raadsvergadering of de raad uitnodigen voor een werkbezoek. Daarnaast kun je rechtstreeks contact opnemen met raadsleden om bijvoorbeeld een fractievergadering bij te wonen. Meer informatie Meer informatie over de werkzaamheden van de gemeenteraad en mogelijkheden tot participatie vind je op de website oisterwijk.raadsinformatie.nl. Voor vragen kun je terecht bij de griffie via griffie@ oisterwijk.nl of bel (013) 529 13 11.

Contact met de raad Ook kun je aandacht vragen voor een onderwerp tijdens het podium, je richten tot de gemeenteraad in een e-mail of brief, je visie delen tijdens het spreekrecht van

Meld jouw activiteit aan voor Sjors Sportief & Creatief Heeft jouw sportieve of culturele organisatie zich al aangemeld voor Sjors Sportief & Sjors Creatief? Doe het snel, de inschrijving is nog tot 25 januari open. Sjors Sportief geeft kinderen de kans om zich te oriënteren op diverse takken van sport & cultuur. Voor verenigingen en instellingen is het dé kans om zichzelf te presenteren aan de jeugd en mogelijk nieuwe leden te werven. Meld jouw vereniging of instelling daarom snel aan met een gave activiteit voor Sjors Sportief! Sjors boekje Jouw activiteit verschijnt in een prachtig, wervend boekje dat in februari op alle basisscholen in de dorpen Oisterwijk, Moergestel en Haaren wordt verspreid. Meld je kennismakingsactiviteit dus vliegensvlug aan op www.sportstimulering.nl! Je hebt nog tot 12 januari.

Meer informatie Neem contact op met info@sjorssportief. nl. of info@natuurlijkgezondoisterwijk.nl.

Gezocht: Veilige Honken in Haaren Ken jij Veilig Honk al? Een Veilig Honk is een bedrijf of woning gelegen aan een route waar veel naar schoolgaande jeugd langskomt. Zijn er problemen onderweg, dan kunnen kinderen daar aankloppen voor hulp. Wij zijn voor Veilig Honk op zoek naar personen of bedrijven in Haaren op de route voor scholieren naar de scholen in Vught en Boxtel en voor scholieren vanuit Haaren onderweg naar Oisterwijk. Doe je mee aan het project, dan zet je een Veilig Honk-bord in de tuin of voor het raam. Belt een scholier bij je aan, dan geef je hulp en veiligheid door het bieden van een helpende hand en een luisterend oor. Je krijgt van ons een verbandtrommel, bandenplakset en fietspomp. Op dit moment zijn er al 15 Veilige Honken op verschillende locaties in Oisterwijk, Udenhout, Berkel-Enschot, Moergestel en Heukelom. Deze locaties zijn allemaal in het bezit van een overzicht van telefoonnummers van de middelbare scholen, gemeente en hulpbiedende instanties. Mocht het nodig zijn dat deze geïnformeerd of ingeschakeld moeten worden.

De middelbare scholen hebben ook een taak in dit project, zodat alle huidige scholieren op de hoogte zijn van het bestaan, de locaties en de functie van de Veilige Honken. Samen zorgen we voor meer veiligheid voor onze kinderen. Heb je vragen of wil je je aanmelden als Veilig Honk? Neem dan contact op met het team Veiligheid van de gemeente Oisterwijk via (013) 529 13 11.

Profile for Uitgeverij Em de Jong

Nieuwsklok 16-12-2020  

Het nieuwsblad van Oisterwijk, Moergestel, Heukelom en Haaren

Nieuwsklok 16-12-2020  

Het nieuwsblad van Oisterwijk, Moergestel, Heukelom en Haaren