__MAIN_TEXT__

Page 6

NIEUWSKLOK - WOENSDAG 7 OKTOBER 2020

PAGINA 6

Gemeentenieuws

Dit is een publicatie van het gemeentebestuur van Oisterwijk

Contact

Beste inwoners, Opnieuw heeft het coronavirus ons te pakken, we zitten midden in de tweede golf. Met alle gevolgen van dien. De aangescherpte maatregelen vragen veel van ons. Afstand houden van elkaar, terwijl we zo graag dichtbij zouden zijn. Minder mensen thuis uitnodigen, terwijl we zoveel behoefte hebben aan sociaal contact. Als ondernemer minder mensen tegelijkertijd in je zaak mogen ontvangen terwijl het water misschien al aan de lippen staat. Mondkapjes dragen waar dat van ons gevraagd wordt, ook al zou het effect daarvan gering zijn. Bij ons in de gemeentebalie doen we dat ook, naast alle andere maatregelen die al eerder getroffen zijn om uw gezondheid en die van onze medewerkers te garanderen.

Gemeente Oisterwijk De Lind 44, 5061 HX Oisterwijk Telefoon: (013) 529 13 11 E-mail: gemeente@oisterwijk.nl Website: www.oisterwijk.nl AFSPRAAK De gemeente Oisterwijk werkt op afspraak. Een afspraak maakt u via de website of telefonisch. Maandag t/m woensdag: 8.30 uur - 17.00 uur Donderdag: 8.30 uur - 19.00 uur Vrijdag 8.30 uur - 13.00 uur LOKET WEGWIJS Telefonisch bereikbaar op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 08.30 uur tot 12.00 uur en op woensdag van 13.00 uur tot 17.00 uur. Telefoon: (013) 30 30 440 Inloopspreekuur: Donderdagochtend van 09.00 tot 10.30 uur in Cultuurcentrum Tiliander. TEAM INKOMEN (PW) Dagelijks telefonisch spreekuur van 9.00 - 10.00 uur en van 15.00 - 16.00 uur behalve op vrijdagmiddag Telefoon: (013) 529 13 11 MELD EN HERSTEL Zwerfvuil? Verstopte riolering? Losse tegels? Illegale storting? Een gevaarlijke tak in een boom? Kapotte speeltoestellen? Maak een melding via www. oisterwijk.nl!

Toch vraag ik u weer om mee te blijven doen ondanks de enorme inspanning die het van ons vraagt. Laten we elkaar figuurlijk vasthouden, op een manier waarbij we ons houden aan de maatregelen die het kabinet ons oplegt. Kijk eens of je een boodschap kunt doen voor je wat oudere buurman. Bel eens met die eenzame tante. Maak op afstand eens een praatje met iemand die je op straat tegenkomt, veel mensen geven aan dat juist daar nu behoefte aan is. Laten we samen de schouders eronder blijven zetten en elkaar aanspreken op de maatregelen. Ik spreek u er in ieder geval op aan. Ik reken graag op u om samen Oisterwijk, Brabant en Nederland coronavrij te krijgen. Alleen samen krijgen we corona onder controle.

Oisterwijk gaat naar de stembus op 18 november Over ongeveer 6 weken – op 18 november – mogen kiesgerechtigde inwoners van Oisterwijk, Moergestel, Heukelom én Haaren naar de stembus om een nieuw gemeentebestuur te kiezen. Vanwege de opsplitsing van buurgemeente Haaren per 1 januari 2021, zijn de verkiezingen in onze gemeente vervroegd ten opzichte van de gemeenteraadsverkiezingen op andere plekken in het land. We zijn druk bezig met de voorbereidingen voor die verkiezingen. Zo worden op 9 oktober de volledige kandidaatlijsten van alle partijen bekendgemaakt. Vind je het lastig om te bepalen op wie je wil stemmen? Binnenkort lanceren we een stemwijzer. Dit kan je helpen een keuze te maken. De komende tijd informeren we je over verschillende praktische zaken rondom de verkiezingen: over het ontvangen van jouw stempas, over de verschillende stemlokalen en over hoe je iemand machtigt als je zelf niet kunt stemmen. Houd hiervoor de Nieuwsklok en onze sociale media in de gaten.

Nogmaals, ik reken op u!

‘Coronaproof’ stemmen Sinds begin dit jaar hebben we te maken met een pandemie van het COVID19-virus. Dat maakt dat de organisatie van deze verkiezingen net even anders gaat dan normaal. Voorop staat dat wij alles in het werk stellen om te zorgen dat jij jouw stem op een veilige manier kunt uitbrengen op 18 november. We richten de stemlokalen zodanig in, dat de hygiënemaatregelen van het RIVM in acht kunnen worden genomen. Meer informatie je leest alle informatie over de gemeenteraadsverkiezingen op www.oisterwijk.nl/verkiezingen.

Hans Janssen Burgemeester

Verkeersveiligheid is van ons allemaal ‘Je moet altijd zelf goed opletten in het verkeer’ vertelt Sellina, leerling van Durendael. Met klasgenoten Parmida, Stacey en Lotte staat ze bij de oversteek waar het Stroomdalpad de Baerdijk kruist. Een druk kruispunt waar veel leerlingen van Durendael dagelijks overheen fietsen. Fietsers op het Stroomdalpad hebben hier voorrang op de weggebruikers op de Baerdijk. Maar voorrang hebben en voorrang krijgen is niet hetzelfde, weten ook de dames. Samen borden plaatsen Stacey, Lotte, Parmida en Sellina helpen de gemeente daarom bij het plaatsen van verkeersborden aan de Baerdijk en het Stroomdalpad. Een succesvolle samenwerking: de handen gaan direct uit de mouwen en onder leiding van 2 medewerkers van de gemeente zorgen de leerlingen dat de borden in no time vakkundig geplaatst zijn. Ondertussen wordt er druk gesproken over veiligheid in het verkeer. De borden moeten de verkeersdeelnemers nog bewuster maken: verkeersveiligheid bereiken we samen, met z’n allen.

en waterpas komt het steeds weer ter sprake: hoewel het ieders verantwoordelijkheid is om zich aan de verkeersregels te houden, is het altijd verstandig om te checken of de andere weggebruiker jou gezien heeft. Maak oogcontact met de andere weggebruikers, daarmee zorg je samen voor veiligheid op de weg. Oftewel: ‘Ik kijk naar jou, kijk jij naar mij?’

Oogcontact Terwijl de meiden in de weer zijn met slangenklemmen, ringsteeksleutel, schop

zo gebruik je mondkapjes veilig

MILIEUSTRAAT Hier kunt u afval inleveren dat door omvang of gewicht niet in de minicontainer past. Sommige afvalsoorten kunt u gratis inleveren, voor andere soorten moet u betalen.

· · · · ·

Openingstijden: Woensdag en vrijdag 10.00 uur tot 16.30 uur Zaterdag 10.00 uur tot 16.00 uur Adres: Veldweg 8, Oisterwijk Telefoon: (0900) 821 22 48

DE GEMEENTEPAGINA IS EEN WEKELIJKSE UITGAVE VAN DE GEMEENTE OISTERWIJK

'Ik kijk naar jou, kijk jij naar mij?'

was je handen voordat je een mondkapje opzet raak tijdens het opzetten alleen het elastiek aan zorg dat je neus, mond en kin de hele rit bedekt zijn draag je mondkapje de hele reis wegwerpmondkapje? gooi ‘m weg bij het restafval vragen over het gebruik van mondkapjes? kijk op rijksoverheid.nl/mondkapjes

Profile for Uitgeverij Em de Jong

Nieuwsklok 07-10-2020  

Het nieuwsblad van Oisterwijk, Moergestel, Heukelom en Haaren

Nieuwsklok 07-10-2020  

Het nieuwsblad van Oisterwijk, Moergestel, Heukelom en Haaren