__MAIN_TEXT__

Page 6

NIEUWSKLOK - WOENSDAG 16 SEPTEMBER 2020

PAGINA 6

Gemeentenieuws

Dit is een publicatie van het gemeentebestuur van Oisterwijk

Contact

Gemeente Oisterwijk De Lind 44 5061 HX Oisterwijk Telefoon: (013) 529 13 11 E-mail: gemeente@oisterwijk.nl Website: www.oisterwijk.nl AFSPRAAK De gemeente Oisterwijk werkt op afspraak. Een afspraak maakt u via de website of telefonisch. Maandag t/m woensdag: 8.30 uur - 17.00 uur Donderdag: 8.30 uur - 19.00 uur Vrijdag 8.30 uur - 13.00 uur WMO-CONSULENT Dagelijks telefonisch spreekuur van 9.00 - 12.00 uur Telefoon: (013) 529 13 11 TEAM INKOMEN (PW) Dagelijks telefonisch spreekuur van 9.00 - 10.00 uur en van 15.00 - 16.00 uur behalve op vrijdagmiddag Telefoon: (013) 529 13 11 MELD EN HERSTEL Zwerfvuil? Verstopte riolering? Losse tegels? Illegale storting? Een gevaarlijke tak in een boom? Kapotte speeltoestellen? Maak een melding via www. oisterwijk.nl! MILIEUSTRAAT Hier kunt u afval inleveren dat door omvang of gewicht niet in de minicontainer past. Sommige afvalsoorten kunt u gratis inleveren, voor andere soorten moet u betalen. Openingstijden: Woensdag en vrijdag 10.00 uur tot 16.30 uur Zaterdag 10.00 uur tot 16.00 uur Adres: Veldweg 8, Oisterwijk Telefoon: (0900) 821 22 48

De gemeentepagina is een wekelijkse uitgave van de gemeente Oisterwijk

Blik op de Buurt Westend: vervolg wijkbezoek op 30 september

Wethouder Ten Brink reikt Oisterwijkse Monumentenprijs uit

Benieuwd naar wat er is gebeurd met de verbeterpunten die jullie met ons bespraken tijdens het wijkbezoek aan Westend in november 2019? Kom dan naar het vervolg van ‘Blik op de Buurt: Westend’! Je bent van harte welkom op woensdag 30 september in ontmoetingscentrum De Coppele. Ook als je de eerste bijeenkomst in november hebt gemist. De bijeenkomst stond eigenlijk al op 9 maart gepland maar werd geannuleerd vanwege de coronacrisis.

Vanwege corona kon de Open Monumentendag in onze gemeente dit jaar helaas niet doorgaan. Gelukkig was er wél een Open Monumentenprijs! Wethouder Eric ten Brink mocht tijdens de klassendag op vrijdag 4 september in het Lodewijkskerkje aan de Kerkstraat winnaar Bob Keasberry verrassen.

Terugkoppeling thema’s Op woensdag 30 september, vanaf 19.30 uur, vindt het vervolg van ‘Blik op de Buurt: Westend’ plaats. Tijdens de bijeenkomst geven we je een terugkoppeling op de thema’s die je bij ons aankaartte tijdens het wijkbezoek in november. Ook praten we met je over het vervolg. Een van de ideeën die inwoners van Westend opperden tijdens het wijkbezoek, was het opzetten van een wijkraad. Een clubje wijkbewoners is al enthousiast met dit idee aan de slag gegaan. Ze hebben al veel werk verzet. Op 30 september presenteren zij hun plannen voor het opzetten van deze wijkraad. De koffie staat klaar om 19.15 uur en de avond is rond 20.45 uur afgelopen.

om met niet meer dan 1 persoon per huishouden aan te melden. Mochten we meer aanmeldingen ontvangen dan we kunnen toelaten, dan moeten we mensen helaas teleurstellen. Meld je dus op tijd aan! Heb je hierover vragen of wil je niet mailen, bel dan naar 013 529 13 11 en vraag naar Anne Könst of Lotte Oldenhave. Blik op de Buurt: Westend Op 23 november 2019 waren inwoners, raadsleden, collegeleden en ambtenaren samen in Westend op wijkbezoek. Tijdens de rondwandeling door de wijk spraken de aanwezigen met elkaar over aandachtspunten voor de wijk. Ideeën werden uitgewisseld en verbeterpunten benoemd. Blik op de Buurt ook in jouw dorp of wijk? Wil jij ook een bezoek in jouw wijk of dorp mee organiseren? Stuur dan een e-mail naar wijkbezoeken@oisterwijk.nl met als onderwerp ‘suggestie bezoek’.

Jarenlange inzet Al vroeg in de ochtend stapte wethouder Eric ten Brink het Lodewijkskerkje binnen en verraste Bob Keasberry met bloemen en een oorkonde. Hij wint de monumentenprijs vanwege zijn jarenlange inspanningen als bestuurslid van het comité Open Monumentendag en zijn actieve rol als stadsgids voor Oisterwijk. Bob heeft naast het rondleiden van bezoekers van kerk naar kerk, veel nieuwe informatie ontdekt, systematisch in beeld gebracht en uitgedragen naar andere stadsgidsen. Verder was hij o.a. bestuurslid van de Heemkundekring De Kleine Meijerij, mede-initiatiefnemer van de nieuwe fietsroute door het buitengebied en nauw betrokken bij de nieuwe stadswandeling in de Waterhoef. Monumentenprijs De Monumentenprijs wordt jaarlijks uit-

gereikt aan de eigenaar van een van de 250 monumenten of aan een persoon of organisatie die zich op bijzondere wijze heeft ingezet voor het behoud van een monument in de gemeente Oisterwijk. Het Comité kijkt uit naar 2021 waarin er hopelijk weer een onvergetelijke Monumentendag zal worden georganiseerd én een Monumentenprijs wordt uitgereikt. Comité Open Monumentendag Het comité Open Monumentendag Oisterwijk wil de publieke belangstelling voor monumenten vergroten en meer draagvlak creëren voor het behoud van monumenten. Het comité bestaat op dit moment uit 6 inwoners en 2 ambtenaren van de gemeente Oisterwijk en kan zeker nog versterking gebruiken. Kijk voor meer informatie op facebook.com/openmonumentendagoisterwijk.

Aanmelden Wil je erbij zijn? Dan is het, in verband met de coronamaatregelen, verplicht om je aan te melden. Dit doe je door een e-mail te sturen naar wijkbezoeken@oisterwijk. nl. We kunnen maar een beperkt aantal mensen ontvangen. Daarom vragen we je

Gevonden voorwerpen: Staalbergven nog maar een paar dagen open! Wat zijn er deze zomer weer prachtige dagen geweest dat je kon zwemmen en genieten bij het Staalbergven! Nog maar een paar dagen en dan sluiten we dit seizoen helaas alweer af. Ben je nog iets vergeten of loop je al lang te zoeken naar die ene handdoek, slipper, duikbril, luchtbed of sieraad? Kom dan snel jouw spullen ophalen want we hebben weer van alles gevonden!

Foto: M. Smeulders

Kapsalon ROC kreeg de burgermeester in de kapstoel

Zondag is de Doggy Swim: geef je nog snel op! Je hebt nog maar een paar dagen om de jaarlijkse afsluiting van het Staalbergven samen met je viervoeter bij te wonen! Lekker spelen, zwemmen, chillen met je beste maatje. Jullie zijn van harte welkom op zondag 20 september van 16:00 uur tot 18:30 uur in het recreatiebad bij het Staalbergven. De overige baden en het ven zijn toegankelijk voor andere badgasten. Kaartjes Het Speciale Doggy Swim kaartje voor de hond kost €1,50 en koop je via onze website www.oisterwijk.nl/staalbergven. Baasjes kopen via onze website een eigen kaartje: kies dan voor Dagkaart zaterdag/zondag > middagentree ná 16.00 uur. Uiteraard kunnen baasjes hier ook hun overgebleven strippen nog voor ge-

bruiken. Let op: de strippenkaart is alleen inzetbaar voor baasjes, niet voor honden.

Maandag 14 september was burgemeester Hans Janssen uitgenodigd in de kapsalon van het ROC Tilburg (school voor mode en uiterlijke verzorging). Hier ging hij in gesprek met studenten over de effecten van corona op hun stage, studie en werk. Wat houdt hen bezig en waar lopen ze tegenaan? Uiteenlopende onderwerpen kwamen tijdens het gesprek aan bod: het tekort aan stageplaatsen voor mbo-ers, de sluiting van de salons in het voorjaar en hun kansen op de arbeidsmarkt. Zittend in de kapstoel werd hij tijdens het gesprek meteen gestyled door kapster Shakyra van Agt, 4e-jaars studente.

Profile for Uitgeverij Em de Jong

Nieuwsklok 16-09-2020  

Het nieuwsblad van Oisterwijk, Moergestel, Heukelom en Haaren

Nieuwsklok 16-09-2020  

Het nieuwsblad van Oisterwijk, Moergestel, Heukelom en Haaren