__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 6

NIEUWSKLOK - WOENSDAG 21 AUGUSTUS 2019

PAGINA 6

Gemeentenieuws

Dit is een publicatie van het gemeentebestuur van Oisterwijk

Contact

Werk aan de Joannes Lenartzstraat

Werkzaamheden aan Schijfstraat en verbindingsweg met KVL-terrein Aan de zijde van het KVL-terrein wordt nog steeds hard gewerkt aan de weg. De nieuwe Ambachtstraat is ondertussen klaar, dus werken we verder aan de aansluiting op het KVL-terrein en met de noordzijde van het station. Schijfstraat richting station We saneren de grond in het gebied tussen de Schijfstraat en het spoor. Dit is nodig omdat op deze locatie een ondergrondse waterberging komt en omdat we hier een fietspad realiseren richting het station. Voetgangers en fietsers kunnen tijdens de werkzaamheden gebruikmaken van het nieuwe voetpad langs de Schijfstraat.

Gemeente Oisterwijk De Lind 44 5061 HX Oisterwijk Telefoon: (013) 529 13 11 E-mail: gemeente@oisterwijk.nl Website: www.oisterwijk.nl AFSPRAAK De gemeente Oisterwijk werkt op afspraak. Een afspraak maakt u via de website of telefonisch. Maandag t/m woensdag: 8.30 uur - 17.00 uur Donderdag: 8.30 uur - 19.00 uur Vrijdag 8.30 uur - 13.00 uur WMO-CONSULENT Dagelijks telefonisch spreekuur van 9.00 - 12.00 uur Telefoon: (013) 529 13 11 TEAM INKOMEN (PW) Dagelijks telefonisch spreekuur van 9.00 - 10.00 uur en van 15.00 - 16.00 uur behalve op vrijdagmiddag Telefoon: (013) 529 13 11 SPREEKUUR COLLEGE Wilt u één van de collegeleden spreken en heeft u niet veel tijd nodig? Maak dan een afspraak voor het spreekuur op het gemeentekantoor, De Lind 44 in Oisterwijk. Het spreekuur is bedoeld voor gesprekken van maximaal 15 minuten. U kunt een afspraak maken via tel. (013) 529 13 11. Geef duidelijk door dat het gaat om een afspraak voor het spreekuur en wat het onderwerp van gesprek is. MELD EN HERSTEL Zwerfvuil? Verstopte riolering? Losse tegels? Illegale storting? Een gevaarlijke tak in een boom? Kapotte speeltoestellen? Maak een melding via www.oisterwijk.nl! MILIEUSTRAAT Hier kunt u afval inleveren dat door omvang of gewicht niet in de minicontainer past. Sommige afvalsoorten kunt u gratis inleveren, voor andere soorten moet u betalen.

12 augustus zijn we gestart met de werkzaamheden aan de Joannes Lenartzstraat. We verbeteren daar de verkeersveiligheid en we maken de positie van fietsers op de rijbaan duidelijker. Tijdens de eerste fase van de werkzaamheden werken we aan het gedeelte van de Joannes Lenartzstraat tussen de Spoorlaan en Boxtelsebaan. We zorgen daar onder andere voor bredere fietsstroken. Deze werkzaamheden duren tot ongeveer 9 september. Daarna gaan we verder met fase 2 waarin we de aansluiting met de Boxtelsebaan, Oude Haarenseweg en De Lind (Noord) aanpakken. Benieuwd wat er gaat veranderen? Kijk op oisterwijk.nl/wegwerkzaamheden.

Verbindingsweg Ambachtstraat en Laan van KVL Vanwege aangetroffen vervuiling duurt de voorbereiding van het aanleggen van

de weg tussen de Ambachtstraat en de Laan van KVL iets langer dan gepland. Ondertussen blijven de Almystraat, het KVLterrein en de Boerenbond via de tijdelijke weg toegankelijk. Almystraat Het looppad van kunststof platen tussen de Almystraat en de spoorwegovergang (langs de Boerenbond) blijft nog liggen vanwege de (opruim)werkzaamheden daar. We bereiden een betere tijdelijke voet- en fietsverbinding voor.

Opheffen eenrichtingsverkeer Vennelaan Oisterwijk De Vennelaan verbindt de Gemullehoekenweg met het Zwarte Wegje en de Scheibaan. Op de Vennelaan geldt op dit moment vanaf het Zwart Wegje éénrichtingsverkeer. Het college wil van dat deel ook tweerichtingsverkeer maken om de verkeersveiligheid en de leefbaarheid in de wijk rondom het Klompven te verbeteren. Dit besluit ligt nu ter inzage. Verkeer dat vanaf het Staalbergven of bijvoorbeeld de Scheibaan richting de Gemullehoekenweg wil, doet dit nu via de woonstraten rondom het Klompven en via de Kivitslaan. Naar aanleiding van signalen van bewoners wil de gemeente Oisterwijk het verkeer uit die straten weren en zoveel

mogelijk via de hoofdwegen sturen. De Vennelaan is beter geschikt als ontsluitingsweg voor dat verkeer. Om de situatie in te laten gaan zijn minimale aanpassingen aan de huidige aansluiting met de Gemullehoekenweg en de bebording nodig. Na een half jaar wordt de aanpassing geëvalueerd.

Open Monumentendag 2019 komt eraan

15 september is het weer tijd voor de jaarlijkse Open Monumentendag. En ook in Oisterwijk, Moergestel en Heukelom kun je weer bijzondere locaties bezoeken. Het thema van deze Open Monumentendag is ‘Plekken van Plezier’. Dit jaar openen 11 locaties tussen 11.00 en 16.30 uur de deuren voor bezoek. Om 11.00 uur opent wethouder Peter Smit de Open Monumentendag bij het Raadhuis op de Lind. De afsluiting is bij ontmoetingsruimte De Voorhof aan de Kerkstraat 64, naast het Lodewijkskerkje. De wethouder reikt dan om 17.00 uur de jaarlijkse Monumentenprijs uit. Bron foto: Google Maps.

Thema Het thema van dit jaar is ‘Plekken van Plezier’’. Naar welke monumenten gingen of gaan mensen voor hun plezier? Naar het theater, de dierentuin, een museum, park, sportclub of café? Feit is dat ook in

onze gemeente veel monumenten in het teken staan en stonden van ontspanning, vermaak en vrije tijd. Binnen die monumenten zijn er 5 categorieën: museale kunsten, podiumkunsten, sport en spel en horeca en recreatie. Meer informatie Meer informatie over de Open Monumentendag staat op de website www.openmonumentendag.nl. Er is ook dit jaar weer een boekje beschikbaar. Het ligt voor je klaar op het gemeentekantoor aan de Lind 44 of bij TIP Oisterwijk, Spoorlaan 82D (Tiliander).

Openingstijden: Woensdag en vrijdag 13.30 uur tot 16.30 uur Zaterdag 10.00 uur tot 16.00 uur Adres: Veldweg 8, Oisterwijk Telefoon: (0900) 821 22 48 De gemeentepagina is een wekelijkse uitgave van de gemeente Oisterwijk Ook de Rosephoeve is te bezoeken tijdens Open Monumentendag. Op deze monumentale locatie wordt nog steeds volop gerecreëerd.

Profile for Uitgeverij Em de Jong

Nieuwsklok 21-08-2019  

Het nieuwsblad van Oisterwijk, Moergestel, Heukelom en Haaren

Nieuwsklok 21-08-2019  

Het nieuwsblad van Oisterwijk, Moergestel, Heukelom en Haaren

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded