__MAIN_TEXT__

Page 6

NIEUWSKLOK - WOENSDAG 19 JUNI 2019

PAGINA 6

Gemeentenieuws

Dit is een publicatie van het gemeentebestuur van Oisterwijk

Contact

Werkzaamheden kruispunt Blokshekken bijna klaar! Het fietspad aan de zijde van de Jumbo is geasfalteerd, het laatste straatwerk wordt aangebracht en we zorgen dat de lichtmasten geplaatst worden. Naar verwachting zijn we eind juni klaar met de werkzaamheden aan het kruispunt Blokshekken! Het kruispunt kan dan weer volledig in gebruik genomen worden en het eenrichtingsverkeer wordt opgeheven.

Gemeente Oisterwijk De Lind 44 5061 HX Oisterwijk Telefoon: (013) 529 13 11 E-mail: gemeente@oisterwijk.nl Website: www.oisterwijk.nl AFSPRAAK De gemeente Oisterwijk werkt op afspraak. Een afspraak maakt u via de website of telefonisch. Maandag t/m woensdag: 8.30 uur - 17.00 uur Donderdag: 8.30 uur - 19.00 uur Vrijdag 8.30 uur - 13.00 uur

Nabij de brandweer moeten nog enkele parkeerplaatsen aangelegd worden en wordt het voetpad gelegd. De spoorwegovergang Blokshekken (richting het KVLterrein) is nog afgesloten voor gemotoriseerd verkeer totdat de werkzaamheden aan de nieuwe Ambachtstraat klaar zijn. Werkzaamheden aan Ambachtstraat (zijde KVL-terrein) Het riool van de nieuwe Ambachtstraat is gelegd. In de Schijfstraat en in de Almystraat (voor de Boerenbond) werken we aan de verlegging van de hoge druk gasleiding. Naar verwachting zijn de nieuwe Ambachtstraat en de fiets- en voetgangersoversteek richting de noordzijde van

het station, klaar in juli 2019. Fietsenstalling noordzijde station ProRail heeft een gedeelte van de fietsenstalling verplaatst naar de noordzijde van het station (zijde KVL-terrein). Na de laatste werkzaamheden in week 25 (tussen 17 en 21 juni) kan de fietsenstalling in gebruik genomen worden. Deze is dan bereikbaar voor fietsers en voetgangers via een tijdelijk pad vanaf de Schijfstraat. Blijf op de hoogte van de werkzaamheden via www.oisterwijk.nl/wegwerkzaamheden, via de Nieuwsklok en sociale media van de gemeente Oisterwijk.

25 juni: inloopavond ontwikkelingen sportpark Den Donk Sportpark Den Donk is volop in ontwikkeling. De nieuwe sportaccommodatie heeft in april het hoogste punt bereikt. De plannen voor de openbare ruimte fase 1 (rotonde tot aan de nieuwe sportaccommodatie) zijn definitief. Het schetsontwerp voor de inrichting van de nieuwe voetbalvelden is bekend. Daarnaast is de inrichting van de waterberging (ten zuiden van de Sportlaan) zo goed als af. Ben je benieuwd naar de tekeningen van de inrichting van de openbare ruimte fase 1, het schetsontwerp van de voetbalvelden en/of de waterberging? Je vindt ze op www.oisterwijk.nl/dendonk. Inloopavond 25 juni bij RKSV Oisterwijk Daarnaast lichten we deze graag toe tijdens een inloopavond op 25 juni. Er is geen centrale presentatie, maar je kunt tussen 19.00 - 20.30 uur binnenlopen in de kantine van RKSV Oisterwijk voor een toelichting op de verschillende onderdelen en om de tekeningen te bekijken. Hier zullen Optisport (exploitant zwembad/ sporthal), fusievereniging in oprichting v.v. Trinitas en medewerkers van de gemeente Oisterwijk aanwezig zijn om je te woord te staan. Omwonenden van sport-

park Den Donk ontvangen per post een uitnodiging. In de sportaccommodatie De buitenkant van de sportaccommodatie is al een tijdje zichtbaar, maar ook binnen vorderen de werkzaamheden! De wanden van de zwembadbak zijn al betegeld. Nu zijn de vloertegels en de muren van de doucheruimtes aan de beurt. Ook aan de sporthal wordt flink gewerkt. De tussenhefwanden worden gemonteerd om de grote sporthal in 3 te kunnen delen. De hefinstallatie voor de sportattributen wordt aan het plafond vastgemaakt. De tribune op de 1e verdieping wordt nu ook zichtbaar. Na de bouwvakantie wordt de sportvloer in de sporthal gelegd. We liggen nog steeds op schema, de aannemer levert de sportaccommodatie 4 oktober op. Daarna is de inrichting van het gebouw aan de beurt.

WMO-CONSULENT Dagelijks telefonisch spreekuur van 9.00 - 10.00 uur Telefoon: (013) 529 13 11 TEAM INKOMEN (PW) Dagelijks telefonisch spreekuur van 9.00 - 10.00 uur en van 15.00 - 16.00 uur behalve op vrijdagmiddag Telefoon: (013) 529 13 11 SPREEKUUR COLLEGE Wilt u ĂŠĂŠn van de collegeleden spreken en heeft u niet veel tijd nodig? Maak dan een afspraak voor het spreekuur op het gemeentekantoor, De Lind 44 in Oisterwijk. Het spreekuur is bedoeld voor gesprekken van maximaal 15 minuten. U kunt een afspraak maken via tel. (013) 529 13 11. Geef duidelijk door dat het gaat om een afspraak voor het spreekuur en wat het onderwerp van gesprek is.

Het NK Veldrijden in Moergestel!

De eikenprocessierups is in grote hoeveelheden gesignaleerd. We werken hard aan het bestrijden van deze vervelende beestjes, maar kunnen niet alle locaties in 1 keer aanpakken. Scholen, kinderdagverblijven, het Staalbergven, fietspaden en sportterreinen geven we voorrang bij de bestrijding van de eikenprocessierups. We krijgen veel meldingen over de locaties: buitengebied Moergestel (zuid/ zuidwesten A58), Oirschotsebaan, Oirschotseweg, Groenstraat, Vloeiweg, Kerkhovensestraat en de Heukelomseweg en omgeving. Een melding doen via Meldpunt Buurtbeheer op www.oisterwijk.nl voor deze locaties is niet meer nodig.

MELD EN HERSTEL Zwerfvuil? Verstopte riolering? Losse tegels? Illegale storting? Een gevaarlijke tak in een boom? Kapotte speeltoestellen? Maak een melding via www.oisterwijk.nl! MILIEUSTRAAT Hier kunt u afval inleveren dat door omvang of gewicht niet in de minicontainer past. Sommige afvalsoorten kunt u gratis inleveren, voor andere soorten moet u betalen. Openingstijden: Woensdag en vrijdag 13.30 uur tot 16.30 uur Zaterdag 10.00 uur tot 16.00 uur Adres: Veldweg 8, Oisterwijk Telefoon: (0900) 821 22 48 De gemeentepagina is een wekelijkse uitgave van de gemeente Oisterwijk

Veel overlast eikenprocessierups

Trots op dit fietsnieuws! Het Nederlands kampioenschap veldrijden voor de jeugd komt komend jaar naar Moergestel! Op het parcours rond de Zandstraat wordt op zaterdag 25 januari door cyclocrossers van 8 tot en met 14 jaar uit het hele land gestreden om de nationale titel. Vrijdag 14 juni ondertekenden de samenwerkende partijen Stichting Wielrennen Moergestel en Oisterwijk (SWMO), Tilburgse wielervereniging TWC Pijnenburg en Koninklijke Wielerunie (KNWU) het contract voor het jeugd-NK. Op de foto van links naar rechts Stefanie Vatta, Ad van Grootel (KNWU), Mark Olieslagers (TWC Pijnenburg), Hans Cornelis (Stichting Wielrennen Moergestel Oisterwijk), Hans Janssen.

Bekende locaties Op www.oisterwijk.nl/eikenprocessierups download je het document 'Bekende locaties eikenprocessierups'. In dit document staan de locaties die bij ons bekend zijn. De locaties in oranje zijn aangepakt. Kom jij de rups tegen op een locatie die niet bij ons bekend is? Geef het dan door via www.oisterwijk. nl/meldingmaken. Waar we niet bestrijden Het bestrijden van de eikenprocessierups doen we niet op eigen terrein van inwoners en bedrijven, zandpaden, het buitengebied en natuurgebieden.

Zelf doen Je kunt zelf veel doen bij overlast van rupsen of als je gezondheidsklachten hebt. Op de website www.oakie.info van de GGD lees je alles over de eikenprocessierups. Ook staan op deze website handige folders.

Profile for Uitgeverij Em de Jong

Nieuwsklok 19-06-2019  

Het nieuwsblad van Oisterwijk, Moergestel, Heukelom en Haaren

Nieuwsklok 19-06-2019  

Het nieuwsblad van Oisterwijk, Moergestel, Heukelom en Haaren