__MAIN_TEXT__

Page 6

NIEUWSKLOK - WOENSDAG 12 JUNI 2019

PAGINA 6

Gemeentenieuws

Dit is een publicatie van het gemeentebestuur van Oisterwijk

Contact

Veel overlast eikenprocessierups

Update werkzaamheden Almystraat en Blokshekken

De eikenprocessierups is in grote hoeveelheden gesignaleerd. We werken hard aan het bestrijden van deze vervelende beestjes, maar kunnen niet alle locaties in 1 keer aanpakken. Scholen, kinderdagverblijven, het Staalbergven, fietspaden en sportterreinen geven we voorrang bij de bestrijding van de eikenprocessierups.

Gemeente Oisterwijk De Lind 44 5061 HX Oisterwijk Telefoon: (013) 529 13 11 E-mail: gemeente@oisterwijk.nl Website: www.oisterwijk.nl AFSPRAAK De gemeente Oisterwijk werkt op afspraak. Een afspraak maakt u via de website of telefonisch. Maandag t/m woensdag: 8.30 uur - 17.00 uur Donderdag: 8.30 uur - 19.00 uur Vrijdag 8.30 uur - 13.00 uur

We krijgen veel meldingen over de locaties: buitengebied Moergestel (zuid/ zuidwesten A58), Oirschotsebaan, Oirschotseweg, Groenstraat, Vloeiweg, Kerkhovensestraat en de Heukelomseweg en omgeving. Een melding doen via Meldpunt Buurtbeheer op www.oisterwijk.nl voor deze locaties is niet meer nodig.

niet bij ons bekend is? Geef het dan door via www.oisterwijk.nl/meldingmaken.

Bekende locaties Op www.oisterwijk.nl/eikenprocessierups download je het document ‘Bekende locaties eikenprocessierups’. In dit document staan de locaties die bij ons bekend zijn. De locaties in oranje zijn aangepakt. Kom jij de rups tegen op een locatie die

Zelf doen Je kunt zelf veel doen bij overlast van rupsen of als je gezondheidsklachten hebt. Op de website www.oakie.info van de GGD lees je alles over de eikenprocessierups. Ook staan op deze website handige folders.

Waar we niet bestrijden Het bestrijden van de eikenprocessierups doen we niet op eigen terrein van inwoners en bedrijven, zandpaden, het buitengebied en natuurgebieden.

Praat mee over de APV! De Algemene Plaatselijke Verordening 2015 (APV) wordt binnenkort ingetrokken en vervangen door een nieuwe, geactualiseerde APV. Graag stelt de gemeente haar inwoners, ondernemers en organisaties in de gelegenheid om hier een bijdrage aan te leveren. De tekst van de nieuwe ontwerp APV staat op www.oisterwijk.nl/ APV. Je kunt hier tot en met 27 juni 2019 op verschillende manieren je reactie op geven.

WMO-CONSULENT Dagelijks telefonisch spreekuur van 9.00 - 10.00 uur Telefoon: (013) 529 13 11 TEAM INKOMEN (PW) Dagelijks telefonisch spreekuur van 9.00 - 10.00 uur en van 15.00 - 16.00 uur behalve op vrijdagmiddag Telefoon: (013) 529 13 11 SPREEKUUR COLLEGE Wilt u één van de collegeleden spreken en heeft u niet veel tijd nodig? Maak dan een afspraak voor het spreekuur op het gemeentekantoor, De Lind 44 in Oisterwijk. Het spreekuur is bedoeld voor gesprekken van maximaal 15 minuten. U kunt een afspraak maken via tel. (013) 529 13 11. Geef duidelijk door dat het gaat om een afspraak voor het spreekuur en wat het onderwerp van gesprek is.

Digitaal via de website Op www.oisterwijk.nl/APV vind je de nieuwe ontwerp APV. Op diezelfde pagina vind je een link naar een formulier. Hier kun je je reactie invullen en het formulier digitaal versturen. Je ontvangt dan van ons een ontvangstbevestiging. Als je een terugkoppeling op je reactie wilt, geef dat dan aan op het formulier. Je krijgt dan nadat alle reacties zijn verwerkt, de reactienota.

Besluit herindeling Haaren

MELD EN HERSTEL Zwerfvuil? Verstopte riolering? Losse tegels? Illegale storting? Een gevaarlijke tak in een boom? Kapotte speeltoestellen? Maak een melding via www.oisterwijk.nl! MILIEUSTRAAT Hier kunt u afval inleveren dat door omvang of gewicht niet in de minicontainer past. Sommige afvalsoorten kunt u gratis inleveren, voor andere soorten moet u betalen. Openingstijden: Woensdag en vrijdag 13.30 uur tot 16.30 uur Zaterdag 10.00 uur tot 16.00 uur Adres: Veldweg 8, Oisterwijk Telefoon: (0900) 821 22 48 De gemeentepagina is een wekelijkse uitgave van de gemeente Oisterwijk

We werken we aan het gedeelte van de Almystraat voor de Boerenbond. Hierdoor is dit gedeelte van de Almystraat niet meer bereikbaar voor gemotoriseerd verkeer. Fietsers en voetgangers kunnen wel via een tijdelijk pad richting de spoorwegovergang Blokshekken. De parkeerplaats van de Boerenbond blijft bereikbaar voor auto’s via de zijkant van de parkeerplaats (zijde EKWC). Je ziet dit op het kaartje.

We hebben een belangrijke mijlpaal bereikt in het proces richting de herindeling van de gemeente Haaren. Op 3 en 6 juni stemden de gemeenten Haaren, Oisterwijk, Vught, Boxtel en Tilburg in met het Herindelingsadvies. Dit plan voor de herindeling gaat nu naar de provincie Noord-Brabant en het ministerie van Binnenlandse Zaken. Ondertussen zitten de gemeenten natuurlijk niet stil. De gemeente Haaren, Oisterwijk, Vught, Boxtel en Tilburg gaan samen verder aan de slag om het personeel en de taken van de huidige gemeente Haaren goed over te dragen. Meer weten over het herindelingsadvies? Kijk op www.haaren.nl/herindeling.

Schriftelijk via een brief Je kunt je op- of aanmerkingen of suggesties ook per brief doorgeven aan de gemeente. Schrijf dan een brief aan de gemeente Oisterwijk, t.a.v. het college,

postbus 10101, 5060 GA Oisterwijk. Vermeld dat het gaat om een reactie op de ontwerp APV. Als je een terugkoppeling wilt op je reactie, geef dat dan aan in de brief en vermeld ook je adres. Je krijgt dan nadat alle reacties zijn verwerkt, de reactienota. Mondeling tijdens een inloopavond Je kunt je reactie ook mondeling doorgeven op dinsdag 25 juni 2019 tussen 19.00 en 20.00 uur in het raadhuis aan de Lind 56 in Oisterwijk. Daarvoor kun je je aanmelden via www.oisterwijk.nl/APV. Als je een terugkoppeling wilt op je reactie, dan kun je dat op het aanmeldformulier aangeven. Deze avond zijn medewerkers van de gemeente Oisterwijk aanwezig die je vragen kunt stellen. Ook kunnen zij je meer vertellen over de APV en hoe die tot stand komt. Vervolg De gemeente verzamelt de schriftelijke en mondeling reacties op de ontwerp APV en beoordeelt ze daarna. Het college biedt de ontwerp APV vervolgens in al dan niet gewijzigde vorm aan de gemeenteraad. Naar verwachting is dit in oktober 2019.

Profile for Uitgeverij Em de Jong

Nieuwsklok 12-06-2019  

Het nieuwsblad van Oisterwijk, Moergestel, Heukelom en Haaren

Nieuwsklok 12-06-2019  

Het nieuwsblad van Oisterwijk, Moergestel, Heukelom en Haaren