__MAIN_TEXT__

Page 6

NIEUWSKLOK - WOENSDAG 15 MEI 2019

PAGINA 6

Gemeentenieuws

Dit is een publicatie van het gemeentebestuur van Oisterwijk

Contact

Dialoogavond over verlenging Praat mee over jouw wijk! Asielzoekerscentrum Oisterwijk

Wist je dat je voor veel activiteiten en voorzieningen gewoon in jouw eigen wijk terecht kunt? Koken, breien, taalcursussen, jeugdvakantieweek, hulp bij financiële vraagstukken, maatschappelijk werk en nog veel meer.

Op donderdagavond 23 mei organiseert de gemeenteraad van Oisterwijk een dialoogavond over de verlenging van het asielzoekerscentrum (AZC). Wil je hierover van gedachten wisselen met andere inwoners, organisaties en verenigingen? Meld je dan aan! Gemeente Oisterwijk De Lind 44 5061 HX Oisterwijk Telefoon: (013) 529 13 11 E-mail: gemeente@oisterwijk.nl Website: www.oisterwijk.nl AFSPRAAK De gemeente Oisterwijk werkt op afspraak. Een afspraak maakt u via de website of telefonisch. Maandag t/m woensdag: 8.30 uur - 17.00 uur Donderdag: 8.30 uur - 19.00 uur Vrijdag 8.30 uur - 13.00 uur

Doel van de avond Later dit jaar staat een besluit over de mogelijke verlenging van de overeenkomst met het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) inzake het AZC op de agenda van het college. Het college neemt geen besluit voordat de raad in de gelegenheid is gesteld wensen en bedenkingen kenbaar te maken. De raad wil daarom graag met inwoners, organisaties en verenigingen in gesprek over dit onderwerp. De bedoeling van de dialoogavond is om samen in gesprek te zijn. Bij een dialoog gaat het niet over gelijk hebben of gelijk krijgen maar over het uitwisselen van meningen. De dialoog draait om de volgende vraag: Welke wensen en zorgen zijn er over een verlenging van het AZC en wat is daarvan de achtergrond?

Datum en locatie dialoogsessie Datum: 23 mei 2019 Inloop: 19.00 uur Start: 19.30 uur Einde: 22.00 uur Locatie: Sociaal-Cultureel Centrum Den Boogaard, St. Jansplein 5 in Moergestel

Burgemeester Hans Janssen in Azerbeidzjan

TEAM INKOMEN (PW) Dagelijks telefonisch spreekuur van 9.00 - 10.00 uur en van 15.00 - 16.00 uur behalve op vrijdagmiddag Telefoon: (013) 529 13 11

Update werkzaamheden Ambachtstraat en KVL-terrein

MELD EN HERSTEL Zwerfvuil? Verstopte riolering? Losse tegels? Illegale storting? Een gevaarlijke tak in een boom? Kapotte speeltoestellen? Maak een melding via www.oisterwijk.nl!

Samen met Nancy Doomen (dochter van Mamed Mamedov) was burgemeester Hans Janssen op bezoek in Azerbeidzjan. Daar waren zij bij de opening van het museum met de naam “The House Museum of Mammad Mammadov”. Ook hebben zij gesproken met de Azerbeidzjaanse president Ilham Aliyev. De burgemeester heeft hem een set met de Global Goals aangeboden, de 17 door de Verenigde Naties vastgestelde doelen voor duurzame ontwikkeling. Ook overhandigde de burgemeester een brochure over de borging van mensenrechten. Daarnaast kregen de president en zijn echtgenote een pakket met bloembollen in de Oisterwijkse kleuren. Met Nancy Doomen sprak de president over de actieve rol van haar vader in de Oisterwijkse samenleving. Azerbeidzjan is trots op de voorbeeldige wijze waarop hij na de oorlog onderdeel werd van zijn nieuwe vaderland.

MILIEUSTRAAT Hier kunt u afval inleveren dat door omvang of gewicht niet in de minicontainer past. Sommige afvalsoorten kunt u gratis inleveren, voor andere soorten moet u betalen. Openingstijden: Woensdag en vrijdag 13.30 uur tot 16.30 uur Zaterdag 10.00 uur tot 16.00 uur Adres: Veldweg 8, Oisterwijk Telefoon: (0900) 821 22 48 De gemeentepagina is een wekelijkse uitgave van de gemeente Oisterwijk

Dat kan op: • 22 mei (Ontmoetingscentrum De Coppele) • 27 mei (Wijkcentrum De Waterhoef)

Meld je voor een van de data aan door te mailen naar astrid.vanoosterhout@ oisterwijk.nl. De bijeenkomst duurt van 19.00 tot 20.30 uur. Maximaal 10 personen per bijeenkomst.

Aanmelden Wil je met andere inwoners, organisaties en verenigingen van gedachten wisselen over de verlenging van het AZC in Oisterwijk? In verband met de beschikbare ruimte is het nodig om je aan te melden. Dat kan vanaf woensdag 8 mei 2019 via www.oisterwijk.nl/dialoogavondazc. Je ontvangt dan t.z.t. een bevestiging met meer informatie over de opzet van de avond. Aanmelden kan tot en met 21 mei.

WMO-CONSULENT Dagelijks telefonisch spreekuur van 9.00 - 10.00 uur Telefoon: (013) 529 13 11

SPREEKUUR COLLEGE Wilt u één van de collegeleden spreken en heeft u niet veel tijd nodig? Maak dan een afspraak voor het spreekuur op het gemeentekantoor, De Lind 44 in Oisterwijk. Het spreekuur is bedoeld voor gesprekken van maximaal 15 minuten. U kunt een afspraak maken via tel. (013) 529 13 11. Geef duidelijk door dat het gaat om een afspraak voor het spreekuur en wat het onderwerp van gesprek is.

Wat vind jij van het aanbod in jouw wijk? Meld je aan en praat mee!

Hoewel we de afgelopen weken vooral updates hebben gepubliceerd over de werkzaamheden aan het kruispunt Blokshekken, gebeurt er ook genoeg aan de andere kant van het spoor. In de verlegde Ambachtstraat en de verlegde Schijfstraat is het riool aangelegd. In de week van 20 mei beginnen we met het aanbrengen van het riool onder de verbindingsweg tussen de Ambachtstraat en het KVL-terrein. Vanaf dat moment kan het tijdelijke parkeerplaatsje aan de Ambachtstraat (waar nog een laatste stukje van in gebruik was) niet meer gebruikt worden. Je parkeert dan op de nieuwe tijdelijke parkeerplaats achter het EKWC. We liggen nog op schema om voor de zomervakantie de Ambachtstraat open te stellen.

Profile for Uitgeverij Em de Jong

Nieuwsklok 15-05-2019  

Het nieuwsblad van Oisterwijk, Moergestel, Heukelom en Haaren

Nieuwsklok 15-05-2019  

Het nieuwsblad van Oisterwijk, Moergestel, Heukelom en Haaren