__MAIN_TEXT__

Page 6

NIEUWSKLOK - WOENSDAG 24 APRIL 2019

PAGINA 6

Gemeentenieuws

Dit is een publicatie van het gemeentebestuur van Oisterwijk

Contact

Gemeente Oisterwijk De Lind 44 5061 HX Oisterwijk Telefoon: (013) 529 13 11 E-mail: gemeente@oisterwijk.nl Website: www.oisterwijk.nl AFSPRAAK De gemeente Oisterwijk werkt op afspraak. Een afspraak maakt u via de website of telefonisch. Maandag t/m woensdag: 8.30 uur - 17.00 uur Donderdag: 8.30 uur - 19.00 uur Vrijdag 8.30 uur - 13.00 uur WMO-CONSULENT Dagelijks telefonisch spreekuur van 9.00 - 10.00 uur Telefoon: (013) 529 13 11 TEAM INKOMEN (PW) Dagelijks telefonisch spreekuur van 9.00 - 10.00 uur en van 15.00 - 16.00 uur behalve op vrijdagmiddag Telefoon: (013) 529 13 11 SPREEKUUR COLLEGE Wilt u één van de collegeleden spreken en heeft u niet veel tijd nodig? Maak dan een afspraak voor het spreekuur op het gemeentekantoor, De Lind 44 in Oisterwijk. Het spreekuur is bedoeld voor gesprekken van maximaal 15 minuten. U kunt een afspraak maken via tel. (013) 529 13 11. Geef duidelijk door dat het gaat om een afspraak voor het spreekuur en wat het onderwerp van gesprek is. MELD EN HERSTEL Zwerfvuil? Verstopte riolering? Losse tegels? Illegale storting? Een gevaarlijke tak in een boom? Kapotte speeltoestellen? Maak een melding via www.oisterwijk.nl! MILIEUSTRAAT Hier kunt u afval inleveren dat door omvang of gewicht niet in de minicontainer past. Sommige afvalsoorten kunt u gratis inleveren, voor andere soorten moet u betalen. Openingstijden: Woensdag en vrijdag 13.30 uur tot 16.30 uur Zaterdag 10.00 uur tot 16.00 uur Adres: Veldweg 8, Oisterwijk Telefoon: (0900) 821 22 48 De gemeentepagina is een wekelijkse uitgave van de gemeente Oisterwijk

Werkzaamheden kruispunt Blokshekken: fase 2 bijna van start Het eerste gedeelte van het kruispunt Blokshekken-Spoorlaan (bij de Jumbo) is bijna klaar. Dat betekent dat fase 2 van start gaat. Daarom wordt op maandag 29 april de barrier (stalen wegafscheiding) verzet. Vanaf dat moment gaat het verkeer over de vernieuwde rijbaan rijden (aan de kant van het spoor). De werkzaamheden gaan dan verder aan de kant van de Jumbo. De parkeerplaats van de Jumbo blijft gewoon bereikbaar. De spoorwegovergang kan nog niet gebruikt worden door gemotoriseerd verkeer. Eenrichtingsverkeer blijft van kracht Totdat de werkzaamheden klaar zijn, geldt éénrichtingsverkeer voor gemotoriseerd verkeer vanaf het station in de richting van Blokshekken. Vanaf 29 april vervalt de tijdelijke omleidingsroute voor fietsers en kunnen zij weer in 2 richtingen gebruikmaken van de Spoorlaan.

Stoplicht voor brandweer De brandweer kan ook tijdens fase 2 gebruikmaken van het geplaatste stoplicht om snel uit te rukken wanneer dat nodig is. De vrachtwagens die komen laden en lossen bij de Jumbo hoeven tijdens fase 2 het stoplicht niet meer te gebruiken. Ook voor hen geldt nu de eenrichtingsmaatregel in de richting van Blokshekken. Voetgangers richting KVL-terrein Voetgangers en fietsers met de fiets aan de hand die van en naar het KVL-terrein willen, maken nog steeds gebruik van de spoorwegovergang. Volg de borden voor de looproute richting het station en KVLterrein.

Voorverkoop Staalbergven abonnementen verlengd!

Nieuwe bankjes bevrijdingsmonument

De bloesem aan de bomen, het zonnetje breekt door: de lente is begonnen! We hebben al kunnen genieten van enkele zonovergoten dagen en we kunnen ons dan ook voorstellen dat je reikhalzend uitkijkt naar de opening van het Staalbergven. Heb je jouw abonnement voor het komende seizoen nog niet aangeschaft? Regel het direct! We hebben de voorverkoop verlengd tot en met 26 april, daarna gelden de normale prijzen. Hoe werkt het: • Vul het formulier in via www.oisterwijk. nl/staalbergven. Je hoeft niet in te loggen met Digid. Vul voor alle personen die een abonnement willen naam en geboortedatum in. • Daarna verschijnen automatisch de kosten voor het abonnement. Als in jouw geval blijkt dat je goedkoper uit bent met een gezinsabonnement, dan zie je die optie. Ook bij betaling zie je het goedkoopste abonnement. • Je verstuurt de aanvraag en betaalt met Ideal of creditcard. Na de aanvraag Je krijgt een bevestiging per e-mail. Kom

je voor de eerste keer naar het Staalbergven om te zwemmen? Neem de e-mailbevestiging mee en laat deze zien aan de kassa. Je pasje ligt dan klaar. Ter plekke wordt een foto gemaakt van jou en eventuele andere gezinsleden. Nog een pasje van vorig jaar? Heb je je pasje van 2018 bewaard? Vul dan in het aanvraagformulier het nummer in dat rechtsonder op je pasje staat. Als je de 1e keer komt zwemmen bij het Staalbergven neem je de emailbevestiging én je oude pasje mee. Een foto hoeft niet meer gemaakt te worden. Het Staalbergven is geopend vanaf 20 april, dagelijks bij een temperatuur van 20 graden of hoger. Houd www.oisterwijk. nl/staalbergven in de gaten voor de actuele stand van zaken.

Heb jij ze al gezien? De nieuwe bankjes bij het bevrijdingsmonument? Wij vinden ze prachtig! De bankjes zijn het resultaat van de samenwerking met het Comité 4 en 5 mei, Bteam Oisterwijk, BTL Advies, Van Helvoirt Groenprojecten, Grijsen park & straatdesign en onze mannen van de buitendienst. Wij zijn in ieder geval helemaal klaar voor de herdenking op 4 mei.

zaterdag 27 april 2019 - Koningsdag

Een zonnige Koningsdag toegewenst!

Uitnodiging aan alle gedecoreerden in Oisterwijk, Moergestel en Heukelom In de gemeente Oisterwijk is het een goed gebruik, dat alle personen uit Oisterwijk, Moergestel en Heukelom, die een Nederlandse Koninklijke Onderscheiding hebben ontvangen, gezamenlijk een toost uitbrengen met de burgemeester. Uitnodiging Het gemeentebestuur van Oisterwijk nodigt daarom alle (oud-)gedecoreerden uit Oisterwijk, Moergestel en Heukelom uit, om tijdens de viering van Koningsdag samen te komen voor het uitbrengen

van een toost op Zijne Majesteit de Koning. Tijdens deze feestelijke gebeurtenis brengt Showband Taxandria om 11.15 uur een aubade aan alle gedecoreerden. We ontvangen u en uw partner graag op zaterdag 27 april 2019 om 10.30 uur in het Raadhuis aan De Lind 56 in Oisterwijk.

Profile for Uitgeverij Em de Jong

Nieuwsklok 24-04-2019  

Het nieuwsblad van Oisterwijk, Moergestel, Heukelom en Haaren

Nieuwsklok 24-04-2019  

Het nieuwsblad van Oisterwijk, Moergestel, Heukelom en Haaren