__MAIN_TEXT__

Page 6

NIEUWSKLOK - WOENSDAG 17 APRIL 2019

PAGINA 6

Gemeentenieuws

Dit is een publicatie van het gemeentebestuur van Oisterwijk

Contact

Update kruispunt Blokshekken-Spoorlaan: tijdelijke omleidingsroute voor fietsers Op het kruispunt Blokshekken-Spoorlaan zijn we druk bezig met het aanleggen van het straatwerk van de eerste fase (zijde spoor). Vrijdag 12 april schuift de barrier (tijdelijke stalen wegafscheiding) iets op in de richting van de Jumbo zodat ook daar nog een strook straatwerk aangelegd kan worden.

Gemeente Oisterwijk De Lind 44 5061 HX Oisterwijk Telefoon: (013) 529 13 11 E-mail: gemeente@oisterwijk.nl Website: www.oisterwijk.nl AFSPRAAK De gemeente Oisterwijk werkt op afspraak. Een afspraak maakt u via de website of telefonisch. Maandag t/m woensdag: 8.30 uur - 17.00 uur Donderdag: 8.30 uur - 19.00 uur Vrijdag 8.30 uur - 13.00 uur WMO-CONSULENT Dagelijks telefonisch spreekuur van 9.00 - 10.00 uur Telefoon: (013) 529 13 11 TEAM INKOMEN (PW) Dagelijks telefonisch spreekuur van 9.00 - 10.00 uur en van 15.00 - 16.00 uur behalve op vrijdagmiddag Telefoon: (013) 529 13 11 SPREEKUUR COLLEGE Wilt u één van de collegeleden spreken en heeft u niet veel tijd nodig? Maak dan een afspraak voor het spreekuur op het gemeentekantoor, De Lind 44 in Oisterwijk. Het spreekuur is bedoeld voor gesprekken van maximaal 15 minuten. U kunt een afspraak maken via tel. (013) 529 13 11. Geef duidelijk door dat het gaat om een afspraak voor het spreekuur en wat het onderwerp van gesprek is.

Omdat de weg waar nu het verkeer over rijdt daardoor smaller wordt, geldt er vanaf 12 april een omleidingsroute voor fietsers. Fietsers kunnen van en naar het station via de Hoogstraat – Dorpsstraat – Stationsstraat en vice versa. Dit zal aangegeven worden met borden. Vanaf de Jumbo is het nog wel mogelijk voor voetgangers en fietsers met de fiets aan de hand, om het spoor over te steken richting het KVL-terrein.

dat moment over het nieuwe straatwerk aan de zijde van het spoor. De verwachting is dat dat vanaf ongeveer 23 april het geval zal zijn. Houd sociale media of oisterwijk.nl/wegwerkzaamheden in de gaten voor het exacte moment. De parkeerplaats van de Jumbo blijft bereikbaar. Het éénrichtingsverkeer voor gemotoriseerd verkeer blijft tijdens fase 2 van kracht in dezelfde richting (vanaf het station in de richting van Blokshekken).

Fase 2 kruispunt Blokshekken Zodra het straatwerk van fase 1 klaar is, gaan we verder met het kruispunt aan de zijde van de Jumbo. Het verkeer rijdt vanaf

Blijf op de hoogte van de werkzaamheden via Facebook, Twitter en www.oisterwijk. nl/werkzaamheden.

Voorverkoop Staalbergven abonnementen verlengd! De bloesem aan de bomen, het zonnetje breekt door: de lente is begonnen! We hebben al kunnen genieten van enkele zonovergoten dagen en we kunnen ons dan ook voorstellen dat je reikhalzend uitkijkt naar de opening van het Staalbergven. Heb je jouw abonnement voor het komende seizoen nog niet aangeschaft? Regel het direct! We hebben de voorverkoop verlengd tot en met 26 april, daarna gelden de normale prijzen. Hoe werkt het: • Vul het formulier in via www.oisterwijk. nl/staalbergven. Je hoeft niet in te loggen met Digid. Vul voor alle personen die een abonnement willen naam en geboortedatum in. • Daarna verschijnen automatisch de kosten voor het abonnement. Als in jouw geval blijkt dat je goedkoper uit bent met een gezinsabonnement, dan zie je die optie. Ook bij betaling zie je het goedkoopste abonnement. • Je verstuurt de aanvraag en betaalt met Ideal of creditcard. Na de aanvraag Je krijgt een bevestiging per e-mail. Kom

je voor de eerste keer naar het Staalbergven om te zwemmen? Neem de e-mailbevestiging mee en laat deze zien aan de kassa. Je pasje ligt dan klaar. Ter plekke wordt een foto gemaakt van jou en eventuele andere gezinsleden. Nog een pasje van vorig jaar? Heb je je pasje van 2018 bewaard? Vul dan in het aanvraagformulier het nummer in dat rechtsonder op je pasje staat. Als je de 1e keer komt zwemmen bij het Staalbergven neem je de emailbevestiging én je oude pasje mee. Een foto hoeft niet meer gemaakt te worden. Het Staalbergven is geopend vanaf 20 april, dagelijks bij een temperatuur van 20 graden of hoger. Houd www.oisterwijk. nl/staalbergven in de gaten voor de actuele stand van zaken. Weer een mijlpaal bij de bouw van de nieuwe sportaccommodatie op sportpark Den Donk! Donderdag 11 april vierden de gemeente samen met bouwcombinatie Van der Horst en Van Dorp het hoogste punt! Toekomstige gebruikers zoals 2College Durendael, sportverenigingen en andere geïnteresseerden waren aanwezig en namen een kijkje in de accommodatie in aanbouw. Wethouder Stefanie blikte vooruit op de mooie herinneringen die jong en oud in de toekomst op deze plek gaan maken. Ted van Schijndel, commercieel directeur bij Van der Horst aannemers, benadrukte trots te zijn op de bouw en blikte vooruit op het moment dat dit gebouw de thuisbasis van de Oisterwijkse verenigingen en sporters zal zijn. Medio oktober kan er gezwommen en gesport worden in de nieuwe accommodatie.

MELD EN HERSTEL Zwerfvuil? Verstopte riolering? Losse tegels? Illegale storting? Een gevaarlijke tak in een boom? Kapotte speeltoestellen? Maak een melding via www.oisterwijk.nl! MILIEUSTRAAT Hier kunt u afval inleveren dat door omvang of gewicht niet in de minicontainer past. Sommige afvalsoorten kunt u gratis inleveren, voor andere soorten moet u betalen. Openingstijden: Woensdag en vrijdag 13.30 uur tot 16.30 uur Zaterdag 10.00 uur tot 16.00 uur Adres: Veldweg 8, Oisterwijk Telefoon: (0900) 821 22 48 De gemeentepagina is een wekelijkse uitgave van de gemeente Oisterwijk

Hoogste punt voor sportaccommodatie Den Donk

ProRail werkt 18 en 19 april aan het spoor

2400 deelnemers aan Sport4Kids

In de nacht van donderdag 18 op vrijdag 19 april werkt ProRail bij de overweg Laag Heukelomseweg aan het spoor. De overweg gaat in die nacht 2 keer dicht. ProRail legt raildempers aan op het spoor. Hierdoor wordt het geluid van voorbijrijdende treinen ongeveer 3 decibel stiller. Tijdens de aanleg kan er overlast zijn van geluid en het bouwlicht. De reden dat ProRail ’s nachts werkt, is omdat er dan minder treinen rijden.

De overweg gaat aan het begin en aan het einde van de werkzaamheden een uur dicht. ProRail zet verkeersregelaars in. Neem voor vragen contact op met ProRail. Dat kan via www.prorail.nl/contact of bel tussen 08.00 en 18.30 naar (0800) 776 72 45.

Het waterige zonnetje weerhield de maar liefst 2400 kinderen uit Moergestel, Heukelom en Oisterwijk er niet van om de sportieve strijd met elkaar aan te gaan tijdens Sport4Kids. Op vrijdag 12 april werd op 4 locaties in Oisterwijk volop gesport en gespeeld. Het was een doldwaze, gezellige en vooral sportieve ochtend!

Profile for Uitgeverij Em de Jong

Nieuwsklok 17-04-2019  

Het nieuwsblad van Oisterwijk, Moergestel, Heukelom en Haaren

Nieuwsklok 17-04-2019  

Het nieuwsblad van Oisterwijk, Moergestel, Heukelom en Haaren