__MAIN_TEXT__

Page 6

NIEUWSKLOK - WOENSDAG 10 APRIL 2019

PAGINA 6

Gemeentenieuws

Dit is een publicatie van het gemeentebestuur van Oisterwijk

Contact

Update werkzaamheden Ambachtstraat en Blokshekken Het blijft nog even behelpen rondom het KVL-terrein, de Ambachtstraat en Blokhekken, maar we liggen op schema met de werkzaamheden. Sinds begin april is achter het EKWC een grote tijdelijke parkeerplaats en Blokshekken begint nu echt vorm te krijgen.

Gemeente Oisterwijk De Lind 44 5061 HX Oisterwijk Telefoon: (013) 529 13 11 E-mail: gemeente@oisterwijk.nl Website: www.oisterwijk.nl AFSPRAAK De gemeente Oisterwijk werkt op afspraak. Een afspraak maakt u via de website of telefonisch. Maandag t/m woensdag: 8.30 uur - 17.00 uur Donderdag: 8.30 uur - 19.00 uur Vrijdag 8.30 uur - 13.00 uur WMO-CONSULENT Dagelijks telefonisch spreekuur van 9.00 - 10.00 uur Telefoon: (013) 529 13 11

De tijdelijke parkeerplaats aan de Ambachtstraat is vanwege de werkzaamheden aan de nieuwe Ambachtstraat niet meer in gebruik. Daarom is ten noorden van het EKWC een grote tijdelijke parkeerplaats aangelegd. Deze parkeerplaats is voor werknemers en bezoekers van het KVL-terrein. Je komt op de parkeerplaats via de omleidingsroute. Volg hiervoor de gele borden. Voortgang kruispunt BlokshekkenSpoorlaan Het kruispunt Blokshekken-Spoorlaan (bij de Jumbo) wordt aangepakt. Dat doen we in verschillende fasen, zodat het verkeer gebruik kan blijven maken van de Spoorlaan. We zijn begonnen met de werkzaamheden aan de zijde van het spoor. Het straatwerk wordt daar nu aangelegd. Omleidingsroute voor fietsers Om de laatste strook van het straatwerk aan te kunnen leggen, schuift de barrier vanaf vrijdag 12 april een stukje op. De

rijbaan wordt hierdoor iets smaller en daarom leiden we tijdelijk het fietsverkeer om. Fietsers kunnen van en naar het station via de Hoogstraat – Dorpsstraat – Stationsstraat en vice versa. Fase 2 kruispunt Blokshekken Zodra het straatwerk gereed is gaan we verder met het kruispunt aan de zijde van de Jumbo. Het verkeer rijdt vanaf dat moment over het nieuwe straatwerk aan de zijde van het spoor. De verwachting is dat dat vanaf +/- 23 april het geval zal zijn. Houd sociale media of oisterwijk.nl/ wegwerkzaamheden in de gaten voor het exacte moment. De parkeerplaats van de Jumbo blijft bereikbaar. Het éénrichtingsverkeer voor gemotoriseerd verkeer blijft tijdens fase 2 van kracht in dezelfde richting (vanaf het station in de richting van Blokshekken).

MELD EN HERSTEL Zwerfvuil? Verstopte riolering? Losse tegels? Illegale storting? Een gevaarlijke tak in een boom? Kapotte speeltoestellen? Maak een melding via www.oisterwijk.nl! MILIEUSTRAAT Hier kunt u afval inleveren dat door omvang of gewicht niet in de minicontainer past. Sommige afvalsoorten kunt u gratis inleveren, voor andere soorten moet u betalen. Openingstijden: Woensdag en vrijdag 13.30 uur tot 16.30 uur Zaterdag 10.00 uur tot 16.00 uur Adres: Veldweg 8, Oisterwijk Telefoon: (0900) 821 22 48 De gemeentepagina is een wekelijkse uitgave van de gemeente Oisterwijk

De voorverkoop van de abonnementen van het Staalbergven is begonnen. Koop nog tot 22 april je abonnement met korting! Dit doe je handig online, van aanvraag tot en met betaling. Hoe werkt het: • Vul het formulier in via www.oisterwijk. nl/staalbergven. Je hoeft niet in te loggen met DigiD. Vul voor alle personen die een abonnement willen naam en geboortedatum in. • Daarna verschijnen automatisch de kosten voor het abonnement. Als in jouw geval blijkt dat je goedkoper uit bent met een gezinsabonnement, dan zie je die optie. Ook bij betaling zie je het goedkoopste abonnement. • Je verstuurt de aanvraag en betaalt met Ideal of creditcard.

Na de aanvraag Je krijgt een bevestiging per e-mail. Kom je voor de eerste keer naar het Staalbergven om te zwemmen? Neem de e-mailbevestiging mee en laat deze zien aan de kassa. Je pasje ligt dan klaar. Ter plekke wordt een foto gemaakt van jou en eventuele andere gezinsleden. Nog een pasje van vorig jaar? Heb je je pasje van 2018 bewaard? Vul dan in het aanvraagformulier het nummer in dat rechtsonder op je pasje staat. Als je de 1e keer komt zwemmen bij het Staalbergven neem je de e-mailbevestiging én je oude pasje mee. Een foto hoeft niet meer gemaakt te worden.

Blijf op de hoogte van de werkzaamheden via Facebook, Twitter en www.oisterwijk.nl/werkzaamheden.

TEAM INKOMEN (PW) Dagelijks telefonisch spreekuur van 9.00 - 10.00 uur en van 15.00 - 16.00 uur behalve op vrijdagmiddag Telefoon: (013) 529 13 11 SPREEKUUR COLLEGE Wilt u één van de collegeleden spreken en heeft u niet veel tijd nodig? Maak dan een afspraak voor het spreekuur op het gemeentekantoor, De Lind 44 in Oisterwijk. Het spreekuur is bedoeld voor gesprekken van maximaal 15 minuten. U kunt een afspraak maken via tel. (013) 529 13 11. Geef duidelijk door dat het gaat om een afspraak voor het spreekuur en wat het onderwerp van gesprek is.

Voorverkoop abonnementen Staalbergven is begonnen

Ook zo’n zin om te zwemmen? Koop snel een abonnement in de voorverkoop.

zaterdag 27 april 2019 - Koningsdag

Ten noorden van het EKWC is een grote (tijdelijke) parkeerplaats aangelegd.

Militaire oefening 26 april De Koninklijke Landmacht houdt 26 april een militaire oefening. De oefening is voor de training ‘Forward Air Controller’. De militairen loodsen in posities vanaf de grond helikopters naar objecten. Deze objecten zijn fictieve doelen, de helikopters landen hier niet. De militairen kiezen zelf de routes en verplaatsen zich over bestaande wegen en paden, te voet en met voertuigen. Het verkeer heeft hier geen last van.

218 04 44 of mailen naar JVDclaims@mindef.nl.

De troepen Aan de oefening doen 10 personen, 3 wielvoertuigen mee en 1 militaire helikopter. Er wordt niet geoefend met (oefen)munitie op niet militair terrein. De oefenende troepen staan onder leiding van de Commandant 11 Infanteriebataljon Air Assault Garderegiment Grenadiers en Jagers uit Arnhem. Schade Mocht er schade ontstaan tijdens de oefening, geef dit dan door aan de Sectie Claims Ministerie van Defensie, Postbus 90004, 3509 AA Utrecht. Onder vermelding van: de militaire eenheid zoals kenteken voertuig, datum en tijd, plaats en soort schade. U kunt ook bellen met (030)

Uitnodiging aan alle gedecoreerden in Oisterwijk, Moergestel en Heukelom In de gemeente Oisterwijk is het een goed gebruik, dat alle personen uit Oisterwijk, Moergestel en Heukelom, die een Nederlandse Koninklijke Onderscheiding hebben ontvangen, gezamenlijk een toost uitbrengen met de burgemeester. Uitnodiging Het gemeentebestuur van Oisterwijk nodigt daarom alle (oud-)gedecoreerden uit Oisterwijk, Moergestel en Heukelom uit, om tijdens de viering van Koningsdag samen te komen voor het uitbrengen van een toost op Zijne Majesteit de Koning. Tijdens deze feestelijke gebeurtenis brengt Showband Taxandria om 11.15 uur een aubade aan alle gedecoreerden. We ontvangen u en uw partner graag op zaterdag 27 april 2019 om 10.30 uur in het Raadhuis aan De Lind 56 in Oisterwijk.

Bron Ministerie van Defensie.

Profile for Uitgeverij Em de Jong

Nieuwsklok 10-04-2019  

Het nieuwsblad van Oisterwijk, Moergestel, Heukelom en Haaren

Nieuwsklok 10-04-2019  

Het nieuwsblad van Oisterwijk, Moergestel, Heukelom en Haaren