__MAIN_TEXT__

Page 8

NIEUWSKLOK - WOENSDAG 9 JANUARI 2019

PAGINA 8

Gemeentenieuws

Dit is een publicatie van het gemeentebestuur van Oisterwijk

Contact

Jaarwisseling rustig verlopen De nacht van 2018 op 2019 is ook dit jaar weer redelijk rustig verlopen. Weinig meldingen van overlast en weinig schade. De gemeente neemt vooraf maatregelen om de schade zoveel als mogelijk te beperken. Toch kan enige schade nooit helemaal voorkomen worden. We hebben de maatregelen en de schades (tot nu toe) voor u op een rij gezet.

Gemeente Oisterwijk De Lind 44 5061 HX Oisterwijk Telefoon: (013) 529 13 11 E-mail: gemeente@oisterwijk.nl Website: www.oisterwijk.nl AFSPRAAK De gemeente Oisterwijk werkt op afspraak. Een afspraak maakt u via de website of telefonisch. Maandag t/m woensdag: 8.30 uur - 17.00 uur Donderdag: 8.30 uur - 19.00 uur Vrijdag 8.30 uur - 13.00 uur WMO-CONSULENT Dagelijks telefonisch spreekuur van 9.00 - 10.00 uur Telefoon: (013) 529 13 11 TEAM INKOMEN (PW) Dagelijks telefonisch spreekuur van 9.00 - 10.00 uur en van 15.00 - 16.00 uur behalve op vrijdagmiddag Telefoon: (013) 529 13 11 SPREEKUUR COLLEGE Wilt u één van de collegeleden spreken en heeft u niet veel tijd nodig? Maak dan een afspraak voor het spreekuur op het gemeentekantoor, De Lind 44 in Oisterwijk. Het spreekuur is bedoeld voor gesprekken van maximaal 15 minuten. U kunt een afspraak maken via tel. (013) 529 13 11. Geef duidelijk door dat het gaat om een afspraak voor het spreekuur en wat het onderwerp van gesprek is. MELD EN HERSTEL Zwerfvuil? Verstopte riolering? Losse tegels? Illegale storting? Een gevaarlijke tak in een boom? Kapotte speeltoestellen? Maak een melding via www.oisterwijk.nl!

• Er zijn ongeveer 50 afvalbakken weggehaald op vandalismegevoelige plekken als het Lindepark en het Willem van der Aapark • De parkeerautomaten zijn afgesloten met speciale kappen • In Moergestel is een kledingcontainer afgebrand. De brand is geblust voordat dat deze kon overslaan naar het naastgelegen gebouw • Er zijn 5 afvalbakken opgeblazen • Er zijn 5 verkeersborden vernield • In verschillende straten zijn de deksels van putten afgeblazen

Werk jij mee aan een veilige buurt? Wil jij meewerken aan een veilige buurt? Het buurtpreventieteam is op zoek naar vrijwilligers. Vrijwilligers van het buurtpreventieteam lopen of fietsen door de wijk en zijn alert op bijzonderheden. Ze maken praatjes met buurtbewoners en weten zo wat er leeft in de buurt. Op die manier maken ze bewoners attent op onveilige situaties.

De afgebrande kledingcontainer in Moergestel.

Nieuwe Stichting Leergeld geeft Oisterwijkse kinderen duwtje in de rug

De gemeentepagina is een wekelijkse uitgave van de gemeente Oisterwijk

Zelf je tijd indelen Het huidige buurtpreventieteam bestaat nu uit 10 vrijwilligers. De gemeente zorgt

Aanmelden Aanmelden kan via gemeente@oisterwijk.nl. Na aanmelding krijg je een korte screening door de politie. Ook word je uitgenodigd bij het volgende werkoverleg. Je krijgt dan meer informatie en er worden vervolgafspraken gemaakt. Meer weten? Stuur een mailtje naar de gemeente via gemeente@oisterwijk.nl of neem contact op met de wijkagent. Op de website www.politie.nl kun je opzoeken wie je wijkagent is.

Kinderen van gezinnen met weinig geld in onze gemeente kunnen voortaan een steuntje in de rug krijgen van de Stichting Leergeld. Als het een gezin niet lukt om geld bij elkaar te krijgen voor een schoolreisje, voor de contributie van de voetbalclub of voor spullen die nodig zijn op school betaalt Leergeld de rekening. De nieuwe stichting is officieel op 1 januari van start gegaan. Het allerbelangrijkste voor de stichting Leergeld is dat kinderen in Oisterwijk niet in een isolement raken. Dat ze de kans krijgen om mee te doen aan activiteiten op het gebied van onderwijs, welzijn, sport en cultuur. Voor de meeste leeftijdsgenootjes is dat heel normaal, maar voor gezinnen die het financieel moeilijk hebben is het vaak onmogelijk om zo’n extraatje te bekostigen. Gewoon meedoen betekent voor kinderen dat ze meer eigenwaarde krijgen, dat ze kennis en vaardigheden kunnen opdoen.

vangnet werken. Dat gebeurt op een heel laagdrempelige manier. Via de site www. leergeldoisterwijk.nl kan iemand rechtstreeks een aanvraag doen. Tijdens een huisbezoek wordt samen bekeken wat de mogelijkheden zijn. Een fiets, een computer of het betalen van zwem- of muziekles: Er kan veel. De Stichting Leergeld Oisterwijk krijgt subsidie van de gemeente Oisterwijk. Komend jaar hoopt de nieuwe stichting ongeveer 75 kinderen te helpen.

De stichting Leergeld heeft in heel Nederland afdelingen die als financieel

Werk aan de weg

MILIEUSTRAAT Hier kunt u afval inleveren dat door omvang of gewicht niet in de minicontainer past. Sommige afvalsoorten kunt u gratis inleveren, voor andere soorten moet u betalen. Openingstijden: Woensdag en vrijdag 13.30 uur tot 16.30 uur Zaterdag 10.00 uur tot 16.00 uur Adres: Veldweg 8, Oisterwijk Telefoon: (0900) 821 22 48

Ook stelt de politie of gemeente soms een gerichte vraag aan het buurtpreventieteam, bijvoorbeeld bij een golf aan woninginbraken/fietsendiefstal/autoinbraken/zakkenrollerij. De vraag kan dan zijn om in een specifieke wijk aanwezig te zijn om mensen aan te spreken of informatiemateriaal uit te delen om mensen bewust te maken van wat zij zelf aan een betere veiligheid kunnen doen.

voor kleding, zodat ze herkenbaar hun werk kunnen doen. Daarnaast organiseert de gemeente samen met de wijkagenten 4 keer per jaar een themabijeenkomst/ training in combinatie met een werkoverleg. De tijd mag je naar eigen inzicht indelen.

Bevroren groenafval in je container Bij vorst kan de inhoud van Jouw GFT-container bevriezen, bijvoorbeeld als er veel bladafval in zit. Het afval komt dan vast te zitten in de container. Hierdoor wordt de container tijdens de ophaalronde soms niet goed leeggemaakt. Controleer daarom tijdens de echt koude dagen je container voor je deze aan de straat zet. Zit het afval vast? Maak het eerst even los met bijvoorbeeld een hark. jouw container kan daarna als vanouds worden geleegd.

De 1e helft van de George Perklaan in Oisterwijk is klaar. In januari is de rest van de straat aan de beurt. De straat moet als het weer meewerkt, half februari af zijn. Ook wordt binnenkort een beuk gekapt in de George Perklaan. De boom is niet stabiel en het risico bestaat dat deze omvalt. Er komt een nieuwe boom. Verder wordt in februari en maart aan de weg gewerkt bij het woningbouwproject Visserslaan / Johanna van Brabantlaan. Ook in Moergestel werkt de gemeente aan de weg. De werkzaamheden aan de Krijtestraat zijn inmiddels begonnen. In februari zijn de Burgemeester Ter Veerstraat en de Heistraat aan de beurt.

Profile for Uitgeverij Em de Jong

Nieuwsklok 09-01-2019  

Het nieuwsblad van Oisterwijk, Moergestel, Heukelom en Haaren

Nieuwsklok 09-01-2019  

Het nieuwsblad van Oisterwijk, Moergestel, Heukelom en Haaren