Weekblad 't Carillon 05-02-2020

Page 9

WEEKBLAD ’T CARILLON - WOENSDAG 5 FEBRUARI 2020

PAGINA 9

Centrum voor Vitaliteit

Leven in balans

Lekker eten en drinken

Gezond ouder worden

Nachten wakker liggen, gebrek aan eetlust, weinig energie en een futloos gevoel, snel overprikkeld raken, niet definieerbare pijntjes en fysieke klachten, … Je weet dat het anders kan, anders moet! Maar hoe? Door Wiljan Broeders

Gewoon gelukkig

Kunnen meedoen

In balans

Mentaal sterk

Het Centrum voor Vitaliteit opende medio vorig jaar de deuren. Een groot aantal partijen zijn hier onder één dak bij elkaar gebracht om samen te werken op het brede terrein van vitaliteit. Het is dus veel meer dan fysiek bij elkaar zitten. Zij delen eenzelfde visie en geloven in de kracht van samenwerken. De focus ligt daarbij op een achttal gezondheidsthema’s. • Gewoon gelukkig • Gezonder ouder worden • Goed slapen • In balans • Kunnen meedoen • Lekker eten en drinken • Mentaal sterk • Vrijer ademen Holistische benadering “In het Centrum voor Vitaliteit staan wij voor een holistische benadering op gezondheid,” aldus initiator Lise Arcoite (GeriaFit). “Wij zien de mens achter het ziektebeeld, gaan door daar waar anderen stoppen, kijken dus naar de mens als geheel: fysiek, mentaal, emotioneel en sociaal. Want het is juist de combinatie die bepaalt hoe iemand zich voelt. De behandeling van gezondheidsproblemen vraagt er dan als vanzelfsprekend ook om dat we meerdere facetten onder de loep nemen. Vandaar dat wij hier gekozen hebben voor expertises die elkaar aan kunnen vullen.” Cliënt staat centraal “Daar ligt onze kracht! Wij werken daadwerkelijk samen… niet alleen in woorden maar vooral in daden. Hoe vaak gebeurt het niet dat je bij iedere specialist weer opnieuw heel je verhaal moet doen? Hier niet! Eén keer vertellen wat er aan de hand is volstaat. De gedreven professionals – met zichtbare passie voor het vak – staan voort-

durend in contact met elkaar, kunnen snel schakelen en stemmen zo de zorg optimaal op elkaar af. Een brede intake staat daarbij altijd aan de basis. Samen met de cliënt zoeken we naar de kern van het probleem om te achterhalen welke zorg daar het beste bij past. Daarbij wordt altijd gekozen voor een positieve benaderingswijze en laten we ons leiden door de mogelijkheden. In het Centrum voor Vitaliteit staat de cliënt echt centraal!”

Eilandjescultuur doorbreken En dat in een heel laagdrempelige, sfeervolle en gemoedelijke omgeving waar cliënten in een warm bad terechtkomen. Gewoon binnenlopen zonder verwijsbrief mag en de zorgverzekeraar vergoedt het merendeel van de kosten. “Ook werken we nauw samen met andere zorginstanties,” vervolgt Lise Arcoite. “Met onze werkwijze doorbreken wij bewust de eilandjescultuur waar deze sector om bekend staat. Daarom willen wij zelf als centrum ook niet opereren als eiland en zoeken bewust de samenwerking op met onder meer thuiszorg, huisartsen en ziekenhuizen/revalidatiecentra.”

Gezond, gelukkig gevoel Je hoeft niet ziek te zijn om bij het Centrum voor Vitaliteit binnen te stappen. Zij wil ook mensen helpen vitaal te blijven door onder andere gericht advies, yoga, mindfulness en medische fitness. Uiteraard kan je hier ook terecht voor rechtstreekse hulp van één van de zorgverleners, als je bijvoorbeeld een verwijsbrief hebt voor fysiotherapie, dieetbegeleiding, ergotherapie of logopedie. Maar dus ook: hulp nodig voor beter slapen, vrijer ademen, energieker voelen, mobieler zijn door makkelijker te bewegen, lekker kunnen eten en drinken, minder klachten zoals angst, pijn of duizeligheid dan wel beter kunnen omgaan met een chronische aandoening? Mensen – kinderen en volwassenen – kunnen uit balans raken door gebeurtenissen en het leven zelf. Zoek hulp, je hoeft het niet alleen te doen. Binnen het Centrum voor Vitaliteit is de kennis en expertise aanwezig om de weg weer in te zetten naar een vitaal leven. “Het is onze missie mensen te begeleiden naar een gezond, gelukkig gevoel en een leven in balans,” besluit Lise Arcoite.

Onze samenwerkende partners • • • • • • • • • • • •

Fysiotherapie GeriaFit Dietist Renate van Riet Psychologie Bureau Breinfijn Logopedie Talk 2 me Ergotherapie Monné Schoentechniek en TEK (kousen) Van Mook Gezinshulp VraagKracht! Bewegingsdocente Diny Thiemann Orthopedie-technieken Bekkers Haptotherapie Frederike Lemmens-Warnaars Hulpmiddelenpunt Medipoint Arts-specialist SOReva

Workshopkalender Wij bieden regelmatig workshops aan (gratis of tegen een kleine vergoeding) over gezondheidsonderwerpen en vitaliteitskwesties. Houd dus de workshopkalender op de website aandachtig in de gaten.

Open dag Op vrijdagmiddag 20 maart van 13.00 tot 17.00 uur staan de deuren van het Centrum voor Vitaliteit wagenwijd open voor de open dag die eenieder kennis laat maken met de samenwerkende partners, aanwezige expertise en manier van werken.

Goed slapen Ook zijn er verschillende demonstraties te zien en zal wethouder Lieke Schuitmaker rond de klok van vieren de officiële openingshandeling verrichten. Daarna word je getrakteerd op een optreden van de Drimmelense zangeres Kiki Busio. Wees welkom… koffie en thee met iets lekkers erbij staan klaar!

Vrijer ademen

Fresiaflat 1 4921 LA Made 0162 – 680 234 info@centrumvoorvitaliteit.nu www.centrumvoorvitaliteit.nu

Openingstijden Maandag 08.30 – 17.00 uur Dinsdag 08.30 – 17.00 uur Woensdag 08.30 – 17.00 uur Donderdag 08.30 – 17.00 uur Vrijdag 08.30 – 17.00 uur ’s avonds op afspraak