Page 38

BEROEP

Van SQAS-scores tot gedifferentieerde tarieven ECTA Annual Meeting In aanwezigheid van een select publiek (iets minder talrijk dan gewoonlijk), vertelde de vice-president Logistics Procurement Europe van BASF, hoe zijn bedrijf de SQAS-score gebruikt in de transportaankooppolitiek.

Te midden van andere presentaties en debatten, die reeds aan bod kwamen in eerdere uitgaven van dit magazine (platooning, zelfrijdende voertuigen, geconnecteerde voertuigen, de impact van Big Data op de transportsector), had de presentatie van Stefan Bartens de verdienste dat het helderheid bracht over een dagdagelijkse praktijk, die een wig vormt tussen de theorie en de praktijk bij het transport van chemische producten. Het meest geavanceerde systeem Het SQAS-systeem zoals het in Europa wordt toegepast, maakt deel uit van de evaluatiesystemen voor logistieke dienstverleners in de chemiesector. Het principe is door iedereen gekend: een logistieke dienstverlener kiest de naam van een auditor uit een lijst van erkende personen. Hij bereidt het dossier voor en verzamelt de vereiste bewijsstukken. Op basis van een ingevulde vragenlijst komt de auditor langs om zijn audit uit te voeren op de vestiging van de logistieke dienstverlener. Het volledige rapport (bestaande uit een score op de 12 verschillende thema’s en een globale score) wordt opgeslagen in de database, die beheerd wordt door CEFIC (European Chemical Industry Council). 38

De CEFIC zorgt bovendien voor een regelmatige update van de vragenlijst (de laatste update werd in 2015 uitgevoerd). Alleen de erkende gebruikers hebben toegang tot deze rapporten. Het aantal SQAS-audits zit in stijgende lijn (948 aanvragen tijdens de afgelopen 12 maanden). Deze groei is vooral toe te schrijven aan de toegenomen interesse bij spoorwegmaatschappijen en cleaningbedrijven. De aanvragen vanuit de transportsector zijn min of meer stabiel. Sinds 2012 worden er wel meer en meer SQAS-rapporten opgevraagd (van 2.982 naar 5.389). Dit is een duidelijk signaal dat de chemische sector (eindelijk) voldoende belang hecht aan deze rapporten.

Stefan Bartens (BASF) gaf een uiteenzetting over de manier waarop zijn bedrijf gebruik maakt van de SQAS-audits bij het uitschrijven van tenders.

K W E S T I E VA N V E R T R O U W E N

“Aangezien een SQAS-audit niet noodzakelijk uitmondt in een formele certificatie, is het aan elk chemisch bedrijf om het rapport te analyseren in functie van de eigen specifieke verwachtingen. Het gaat dus eerder over interpretatie.

Onder de aanwezigen zagen we o.a. Joris Nauwelaerts (Business Development bij Transport Mervielde) en Dirk Gheys (Transport Gheys).

Profile for transport media

Tb261nl  

Truck & Business 261 NL

Tb261nl  

Truck & Business 261 NL

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded