Списание ГРАДЪТ, брой 3/2021

Page 240

238  ГРА ДЪТ   БРОЙ 3 | 2021

ПАСКАЛ ДОЙЧЕВ РАБОТАТА ОТ ВКЪЩИ НЕ Е ДЪЛГОСРОЧНО РЕШЕНИЕ ЗА БИЗНЕСА

Предприемачът Паскал Дойчев е на 42 години, основател и собственик на най-голямата лайфстайл верига фитнеси в България Pulse Fitness & Spa, верига хотели "Гранд Хотел Банско" и "Гранд Хотел Свети Влас", Emirates Apart Residence в София.

Ring Tower е най-новата офис сграда в района на "Бизнес парк София". Съчетава класическа архитектура с модерни елементи, естетически издържани до найфиния детайл, с удобства и иновативна вътрешна организация, отговарящи на новите пазарни очаквания. Защо сградата има всички предпоставки да се превърне в успешен проект въпреки застоя в сектора през последната година, разказва неговият създател - предприемачът Паскал Дойчев.

Ring Tower е най-новият ви проект в сферата на офис сградите, започнахте неговата реализация при съвсем различна пазарна и икономическа среда, но ковид пандемията промени всичко това. Може да се каже, че завършихте този проект в условията на нова бизнес реалност. Как се справихте с тези неочаквани промени и предизвикателства? Очевидно коронавирусът промени живота на всеки човек и повлия на всички аспекти на икономическия живот. Някои браншове пострадаха силно, други пък увеличиха многократно оборотите си. Бизнесът с офис имотите попада в първата група. Той на практика почти спря за тази една година. Фирмите или замразиха плановете за разширяване или намалиха наетите площи. Въпреки неясната перспектива, в която се намираше бизнесът не само у нас, но и по света, ние решихме да продължим с реализацията на проекта Ring Tower. Смятам, че дори имахме известна доза късмет, защото пандемията ни завари на по-ранен етап на изграждане. Това ни позволи да бъдем по-подготвени за тенденциите в пазара на офис площи. Към днешна дата има нови реалности, изискванията на клиентите вече са други. Направихме задълбочен анализ, чрез който се опитахме да установим какви са вече представите и