Schooldomein nr. 5 - mei 2016

Page 47

Tekst Paolo Bouman Foto’s Jeroen Banga

ONTWERP EN INRICHTING

ReadMe bewegwijzert het Krimpenerwaard College In 2015 kreeg Krimpen a/d IJssel een nieuwe school voor voortgezet onderwijs: het Krimpenerwaard College. Niet zomaar een gebouw, maar een prachtig ontwerp met organisch glooiende vormen, in het groen en gericht op het water. En met een heel bijzondere bewegwijzering.

D

it gebouw verdiende meer dan standaard bordjes voor de bewegwijzering, vond de schoolleiding die vervolgens op zoek ging naar een specialist met oog voor de visie en missie van de school. Na een presentatie werd die spe­ cialist overtuigend gevonden in het bureau ReadMe. De eerste voorstellen sloegen aan en ReadMe kreeg van de school én de architecten van DP6 alle vrijheid om de ingebrachte ideeën uit te voeren. CIRKELS EN IKONEN Carine en Jeroen Banga van ReadMe: “Om aan te sluiten op de ronde vormen en ronde ramen en uitsparingen in de binnenmuren, plaatsten we alle elementen van de bewegwijzering in cirkels. Voor ruimten met een specifieke functie ontwikkelden we heldere iconen. Ook brachten we deze beelden groot aan in het glas van de deuren. Op bepaalde wan-

“Dit gebouw verdiende meer dan standaard bordjes voor de bewegwijzering.” den werden, op ons voorstel, inspirerende teksten aangebracht, die de school zelf uitzocht. Een gedicht van Mies Boshuys plaatsten we in grote duurzame dikke kunststof letters op de brede trapbalustrade annex boekenkast. Het resultaat is een waardevolle verrijking van de moderne, minimalistische architectuur, concluderen de betrokken professionals na afloop. Belangrijker nog; de bewegwijzering sluit goed aan bij de belevingswereld van de gebruikers van het gebouw.” Kijk voor meer informatie op www.readme.nl. U kunt ook bellen of mailen: 010-2210100 of jeroen@readme.nl of carine@readme.nl.

SCHOOLDOMEIN

mei 2016

47