Page 36

Teksti: Leena-Kaisa Simola Kuvat: Kimmo Nurminen ja WarmHeart Oy

Sydän-kiuas näyttää tietä tulevaisuuteen Reijo Vierimaa kehitti Sydän-kiukaan parempien löylyjen ja pienempien päästöjen puolesta.

– Paras tapa markkinoida Sydän-kiuasta on kutsua mahdollinen asiakas löylyyn, Reijo Vierimaa toteaa.

L

ahtelainen Reijo Vierimaa ei tyydy tusinatavaraan. Jos hän huomaa jossakin asiassa korjaamisen varaa, hän hakee siihen ratkaisun. Näin on käynyt myös kiukaiden kanssa. – Suomessa tarjolla olevat jatkuvalämmitteiset puukiukaat ovat aika toivottomia. Tuotteiden markkinoinnissa kilpaillaan hinnalla eivätkä kuluttajat ikävä kyllä tiedä paremmasta, Vierimaa toteaa. Hänen ja vaimonsa perheyritys WarmHeart Oy perustettiin 2001 Vierimaan erilaisten innovaatioiden tukemiseksi. Samoihin aikoihin valmistui Sydän-kiukaan ensimmäinen prototyyppi. Tosin sitä oli edeltänyt jo parin vuosikymmenen alkusuunnittelu. – Tuotekehitykseen on satsattu sekä aikaa että varoja. Kiukaissa riittää varmasti jatkuvasti kehitettävää. Sydänkiuas on kuitenkin tällä hetkellä teknisesti hyvin valmis, alan huippu kuitenkin. Ilma kiertää, lämpö talteen

Sydän-kiuas on patentoitu kiertoilmakiukaan nimellä. – Puiden hyvä palaminen vaatii tilaa, aikaa ja happirikasta ilmaa. Sydän-kiukaan perusideana onkin ilman läpivirtaus, Reijo Vierimaa kertoo sytyttäessään puita oman Sydänkiukaansa tulipesään.

36

sauna

I3I 2016

Läpivirtauskiukaan palotilan muodostaa tulipesä, josta palolimat etenevät palokanavien kautta tulipesän ulkopuolella oleviin poskikanaviin.

Sauna-lehti 3/2016  

Sauna-lehti on Suomen Saunaseura ry:n jäsenlehti

Sauna-lehti 3/2016  

Sauna-lehti on Suomen Saunaseura ry:n jäsenlehti

Advertisement