Page 8

ERHVERVSPOLITIK // INTERVIEW

DIREKTØREN I DEN VARME STOL

Hvornår er en fejl sikkerhedskritisk? Og hvad sker der med betalingen for ulovlig parkering fra udenlandske parkeringssyndere? Læs svar på disse og mange andre spørgsmål i dette interview med Stefan Søsted, direktør for Færdselsstyrelsen.

D

TL Magasinet har været i Ribe for at tale med Stefan Søsted, direktør i Færdselsstyrelsen, om sikkerhedskritiske fejl, om sagsbehandlingstider, om særtransporter og om, hvordan man kradser p-bøder ind hos anonyme østeuropæiske vognmænd og chauffører.

Hvornår er en fejl sikkerhedskritisk? - Vognmænd og chauffører er med de skærpede bøder for sikkerhedskritiske fejl bekymrede for, at de vil blive straffet for ting, som de ikke vidste ville have den konsekvens. Hvornår er en fejl på vogntoget sikkerhedskritisk? Stefan Søsted: - Som udgangspunkt er der ikke ændret på, hvad der er farligt. Der er ændret på straffens størrelse. Der er ikke indført et objektivt ansvar. Det er vigtigt at være opmærksom på, at lovændringen ikke indfører nye tekniske krav til køretøjer men alene et nyt sanktionsniveau for visse typer af fejl og mangler. Du skal kunne have set eller konstateret fejlene, før du kan blive straffet. Den sammenhæng skal kunne etableres, før der kan udstedes en bøde. Der er ikke den automatik, at bare fordi der er en sikkerhedskritisk fejl, så kan chauffør og vognmand straffes for det. Sådan er det ikke i dag og sådan vil det heller ikke være i fremtiden.

8 | DTL magasinet | November 2019

Profile for DTL - Danske Vognmænd

DTL Magasinet nr. 11 November 2019  

DTL Magasinet nr. 11 November 2019  

Profile for sandgreen
Advertisement