2 minute read

Fra kørsel til faktura med få klik

Vognmand Jakob Andreasen sparer tid med nyt system, der giver overblik over al kørsel i virksomheden i realtid og lader ham fakturere hurtigt og nemt uden papirlapper og tastearbejde.

Thomas Rumph [tru@dtl.eu]

verblik og tid.

Det er de to ting, som vognmand Jakob Andreasen forklarer, han har fået mere af, siden han i 2022 begyndte at bruge et nyt system, DORA, til at holde styr på alle ordrer, kørsel og fakturering. Og særligt afregningen med kunderne er blevet lettere.

- Jeg bruger meget mindre tid på fakturering i dag end tidligere. Fx sidder jeg ikke og skriver ordren ind igen, inden jeg skal fakturere, forklarer han og viser på sin pc-skærm hjemme i Nørre Alslev på Falster, hvordan det web-baserede system fungerer.

Her figurerer alle hans lastbiler og chauffører, som vognmanden kan indsætte på de ordrer og ture, han måske har oprettet samme morgen. Når chaufføren via en app fra sin egen telefon om eftermiddagen melder, at godset er leveret til modtageren, kan Jakob Andreasen med få klik gå direkte til fakturering uden som tidligere at skulle indtaste ordreoplysningerne igen i sit økonomiprogram.

- Man indsætter bare prisen, når man opretter ordren, forklarer han om processen.

Han har brugt DORA-systemet i et halvt år og er meget tilfreds.

- For en vognmand som mig med egne kunder og som ikke har sin egen, store administrationsafdeling gør tidsbesparelsen og overblikket en stor forskel, siger Jakob Andreasen, der også selv kører en del af det gods, som er virksomhedens væsentligste kørselstype.

- DORA tager udgangspunkt i vognmandens behov fremfor at være et økonomiprogram, der så er udviklet til at kunne håndtere disponering, siger han.

Springer papirlapper og telefonopkald over

Hos DORA Nordic, som står bag systemet, forklarer Key Account Manager Thomas Lund, at virksomhedens løsning netop skal gøre vognmandens hverdag nemmere.

- Vi har selv erfaring som disponenter og ved, hvordan tingene hele tiden ændrer sig i hverdagen. Målet er, at det skal være nemt at lave ændringer, fx når der skal sendes besked til chaufføren. Det skal foregå hurtigt og smidigt og med få klik, forklarer han og giver et eksempel på, hvor DORA kan gøre arbejdsgangen i vognmandsvirksomheden hurtigere.

- Mange steder skal man stadig igennem en lang analog proces med forskellige dokumenter. Der er måske både en hvid lap papir, en grå lap og en gul lap på samme ordre. I DORA springer vi en tre-fire arbejdsled over. Når informationen først er tastet ind, skal den ikke genindtastes, siger han.

- Og så prøver vi at hjælpe vognmanden med at fjerne overflødig “støj” som fx telefonopkald mellem ham og chaufføren. Med vores system kan vognmanden sende informationen digitalt til chaufføren, og så kan vi fjerne 40 procent af telefonopkaldene.

Han forklarer, at DORA lægger vægt på, at løsningen skal være tilgængelig for vognmanden, også når han selv sidder i førerhuset.

- Det er nyt, at en vognmand som Jakob Andreasen kan sidde og styre sin kørsel og fakturere med iPad og ikke er afhængig af at sidde ved computeren. Det kan han jo ikke i lastbilen. ■

- Jeg bruger meget mindre tid på fakturering i dag end tidligere, siger en tilfreds vognmand Jakob Andreasen om DORA-systemet.