Page 26

Ääretön • kesäkuu 2018

te

Tietoisuuden suhteellisuus- teoria

ks

ti

ja

ku

va t

an

up

he

nr

ik

ki

ta k

ar

au t

io

Tietoisuuden dna on yhdessä ihmisessä sama kuin koko ihmiskunnassa.

T

ämä kirjoitukseni on tarkoitettu herättämään ajatuksia. En etsi elämän tarkoitukselle valmista vastausta, vaan haluan viedä sinut, lukijani, ajatukselliselle matkalle kohti ihmiskunnan massatietoisuutta. Suurin osa henkisestä potentiaalistamme on alitajunnassamme. Käytämme päivittäin vain muutaman prosentin aivojemme kokonaiskapasiteetista. Mitä tapahtuu lopulle? Voisiko olla, että päivätietoisuutemme saavuttamattomissa, alitajunnassamme on koko ihmiskunnan historia?

voi suoraan verrata fysiikan lakien alaisiin painovoiman, energian ja valonnopeuden vakion yhdistävään suhteellisuusteoriaan. Tietoisuus tukeutuu fyysiseen entiteettiin, mutta on korkeimmalla tasollaan siitä täysin erillinen. Tietoisuus kasvaa tiedon myötä, ollen kuitenkin monimuotoisempi kuin vain informaation määrittämistä.

Kaikki meitä ennen olleet ja kuolleet ovat yhdistyneet tämän hetken myötä alitajuntaamme. Heidän tietoisuutensa ei kuollut ruumiin myötä, vaan se liukeni yhteiseen universaaliin alitajuntaan. Ihmismielen tietoisuutta ei

Katsoessamme sisäistä tietoisuuttamme, voimme kysyä että mitä se oikeastaan on? Se on osa universumia, mutta se ei perustu fysiikan lakien määritteisiin. Jotta ymmärtäisimme nykyisen tietoisuutemme, meidän on hyvä tiedostaa mielen kehitys alkuihmisen ajoista lähtien. Kirjoitan tässä myös joistakin historian tapahtumista, jotka muuttivat kollektiivista tietoisuuttamme.

26

Alkuihmisellä ei ollut alitajuntaa samassa laajuudessa kuin meillä on. Ihmiskunta alkoi kehittymään haarautumalla apinasta Afrikan savanneilla. Tämä evoluutiotiede perustuu Afrikasta löytyneitten ikivanhojen ihmisapinoitten luuston muodonmuutoksiin verrattuna apinoitten vastaaviin. Lucy-nimellä tunnetun alkuihmisen luuranko oli pitkään vanhin linkki ihmisen ja apinan välillä. Tämä ihmisen edelläkävijä eli 3,2 miljoonaa vuotta sitten ja pystyi kävelemään pystyasennossa, aivojen koon ollessa kuitenkin vielä sama kuin simpanssilla. Matka henkiseen heräämiseen tulisi kestämään vielä miljoonia vuosia ja sisältämään uskomattoman määrän syntymän ja kuoleman syklejä.

Ihmisrodun exodus Afrikasta alkoi 180 000 vuotta sitten. Kymmenien tuhansien vuosien aikana

Profile for Rajatiedon Yhteistyö

Ääretön 2/2018 Kesäkuu  

New
Advertisement