Page 20

TEMA ! Religion

ikke at skulle finde mig i den her behandling. Det føltes som en straf. Jeg kunne ikke forstå, hvorfor jeg havde de følelser, når det var uacceptabelt,« fortæller hun.

SABAAH

Familien eller pigen Marias familie kommer fra den lille arabiske stat Bahrain, og hun er vokset op med mange traditioner og regler. Hun har aldrig oplevet tvang, men Maria har omvendt også altid lyttet til sine forældre og gjort, som de forventede. En dag nåede hun grænsen.

eller ny begyndelse.

»Det var som om, at prikken over i’et var min seksualitet. Det måtte de ikke få,« siger hun. Et eller andet sted havde hun altid vidst, at hun var lesbisk. Men Maria levede i skabet indtil hun blev opdaget af sin storesøster som 19-årig. »Hun kom til at læse nogle smser, jeg havde sendt til en pige. Det var ikke så godt,« fortæller Maria. Hendes søster reagerede meget voldsomt og slog hende. »Hun ville have, at jeg skulle vælge enten familien eller pigen. Jeg svarede, at jeg valgte MIG SELV, og hvad der var godt for mig. Men hun var meget vred og truede med at sige det til min far og min bror.« Storesøsteren er næsten jævnaldrende med Maria, og når hun tænker tilbage, kan Maria godt sætte sig i hendes sted. »Det er svært at forvente, at man reagerer på en ordentlig måde, når det er noget, man ikke kender til,« konstaterer Maria, som altid havde vidst, at hendes seksualitet ville føre til et brud med familien: »Jeg havde bare ikke regnet med, at det ville ske så tidligt. Men jeg kunne ikke bare tage min mors hånd og sige: Hør her, jeg er altså forelsket i en pige. Jeg prøvede engang at tage emnet op for at se reaktionen, og den var ret negativ, ligesom jeg forventede.« No way back Allerede et par timer efter skænderiet med sin søster den dag i påsken 2007 tog hun en hurtig beslutning. »Jeg lå i sengen, kiggede mig omkring og tænkte: Er det her det liv, jeg vil have? Og det kunne jeg mærke, at det ikke var. Det her finder jeg mig sgu ikke i! Så i løbet

20

Forår 2011

Betyder ny dag, morgen Ordet er også navnet på en forening, der støtter LGBTer med anden etnisk herkomst end dansk. Sabaah tilbyder blandt andet anonym rådgivning, læs mere på sabaah.dk

Profile for PROUD!

PROUD! Magazine - Religion - Forår 2011  

I denne udgave af Danmarks livvstilsmagasin for bøsser, lesbiske, biseksuelle og transkønnede tager vi fat i temaet religion.

PROUD! Magazine - Religion - Forår 2011  

I denne udgave af Danmarks livvstilsmagasin for bøsser, lesbiske, biseksuelle og transkønnede tager vi fat i temaet religion.

Profile for proud_dk
Advertisement