Sommerliv i KBH

Page 1

ANNONCETILLÆG TIL BERLINGSKE Tirsdag den 23. juni 2020

SOMMERLIV UDGIVET I SAMARBEJDE MED

SPÆNDENDE

FIND DE HEMMELIGE PERLER I BYEN MED NYE ØJNE PÅ EN GUIDET RUNDTUR

OPLEV KØBENHAVN

SOMMERUDSTILLINGER PÅ MUSEERNE KIG INDENFOR HOS DE SMÅ

HYGGELIGE BUTIKKERlynggaard | cph

ORDRUPVEJ 56 CHARLOTTENLUND STRANDVEJEN 163 HELLERUP WWW.LYNGGAARDSHOP.COM


SPONSORERET INDHOLD / ANNONCETILLÆGK Ø B E N H AV N , A M A G E R T O R V 1 0 · K Ø B E N H AV N , F I E L D ’ S LY N G B Y, LY N G B Y H O V E D G A D E 6 6 · H Ø R S H O L M , H O V E D G A D E N 4 5SPONSORERET INDHOLD / ANNONCETILLÆG

intro KÆRE LÆSER Endelig er vi på banen igen med en ny og særlig udgivelse af KBH by KCC. Vores lange fravær skyldes den totale nedlukning af Danmark på grund af den alvorlige pandemi, vi har været igennem. To måneder har vores hovedstad klaret uden kunder og gæster i de mange forretningslokaler i Indre By. Hele landet har haft det på samme måde, og jeg er overbevist om, vi alle tørster efter at gå på jagt efter nye sko, festkjole og spise ude med familien eller vennerne og blive underholdt på museer, teatre eller spillesteder. Vi har i samarbejde med vores partner, Partnermedier, besluttet at udsende denne Special Edition af KBH by KCC, hvor vi gennem et flot samarbejde med Berlingske har fået mulighed for at udkomme som et indstik i hele oplaget øst for Storebælt og hele det store Berlingske e-avis oplag. På grund af de fraværende turister har vi valgt kun at udkomme på dansk denne gang, men vender tilbage med engelske ”undertekster” når grænserne åbner igen. Vores Kulturkalender, som giver et godt overblik over store begivenheder og arrangementer i Indre København, må I undvære denne sommer. Den kommer selvfølgelig igen når forsamlingsforbuddet er hævet. Indtil da må I nyde de små spontane oplevelser byen altid er god for. Budskabet er ganske enkelt: Byens puls er tilbage! De erhvervsdrivende tror på fremtiden, selv om det lige nu er svært, og forretningerne bugner af varer, så vi stadig kan få brugt spareskillingerne på den nye sommergarderobe og de mange udendørs interesser vi også har. Vi glæder os til at se jer tilbage i København, hvor vi alle er klar til at modtage jer og give en super betjening. Og husk udendørsserveringen er også på plads, så en lille forfriskning på turen også er mulig. Med venlig hilsen John Hansen, direktør KCC KBH- Commerce & Culture

Udgiver

ANSVARSHAVENDE REDAKTØR Henning Andersen · henning@partnermedier.dk PROJEKTLEDELSE & SALG Cita Hansen · cita@partnermedier.dk · Tlf. 3049 2544 Jan Poulsen · jan@partnermedier.dk · Tlf. 2545 6143 GRAFISK DESIGN & PROJEKTLEDELSE Nordpaa Media · info@nordpaa.media TEKST & REDAKTION Kåre Peitersen · kp@advertorial.dk Tina Dines Appelt · tinadinesappelt@gmail.com Line Fromberg Ida Schou John Hansen

Forside: Venligst udlånt af Wonderful Copenhagen, fotograf Martin Heiberg TRYK: Printconnect ApS DISTRIBUTION I samarbejde med Berlingske Media

KCC: KBH- Commerce & Culture

Rosengården 13-14, København K Telefon 33 15 33 68

Nørregade 280 1. sal 1165 København K. Tlf. 3685 6606 Vi tager forbehold for evt. trykfejl og farveangivelser

8


9


SPONSORERET INDHOLD / ANNONCETILLÆG

Skræddersyede AF KÅRE PEITERSEN

trægulve Der er mange ting at tage hensyn til, når man skal have nyt trægulv. Hvor kommer træet fra? Kan det lægges oven på gulvvarme? Kan jeg selv bestemme designet? Derfor er det en stor fordel at finde en producent, der tager sig af hele processen undervejs og har styr på alt fra stammerne i skoven, til designet, produktionen og efterbehandlingen af brædderne. Og det er der ikke mange steder, der kan herhjemme – måske i virkeligheden kun ét: Trækompagniet i Bagsværd.

Få ting kan som gulvet sætte sit præg på dit hjem. Men det er også et område, der kræver professionel hjælp. Trækompagniet i Bagsværd er din garanti for et danskdesignet, bæredygtigt fremstillet og håndlavet trægulv.

landegrænser, men vi bruger altid europæisk træ, primært eg, fra bæredygtige skovbrug”, siger Frosti Thordarson, hvis virksomhed leverer gulve til bl.a. Skandinavien, Tyskland og Spanien.

SILDEBENSGULVE POPULÆRE Indtil for få år siden foretrak de fleste danskere brede plankegulve, men på det seneste har mange fået øjnene op for klassiske og moderne varianter af sildebensgulve, der ellers i mange år UNIK I SKANDINAVIEN var helt glemt. Trækompagniet er en ægte totalleveSildebensgulve giver struktur og liv og randør inden for gulve og har skrædklæder mange former for indretninger, dersyet trægulve siden 2003. I dag er og så har det den fordel, at det spiller Trækompagniet en af landets største godt sammen med gulvvarme. Træ er producenter af eksklusive trægulve til et levende materiale, der udvider sig og alt fra lejligheder til palæer. ”Jeg ved trækker sig sammen, når det påvirkes ikke, om der overhovedet er nogen i af temperatur og luftfugtighed, og det Skandinavien, der gør det samme som kan være svært at undgå revner melos. Vi vælger selv vores træstammer ud lem plankerne eller ’vaskebræt-effekt’ fra krav om kvalitet og størrelser og på de billigere laminatgulve. “Vores følger træet hele vejen fra det fældes, sildebensparket har ikke de probletil det skæres op. Vi kan rådgive om mer, og da mange i dag foretrækker de forskellige muligheder, og når det gulvvarme, er gulvet oplagt til den færdige gulv skal leveres, har vi vores moderne bolig, hvis man ønsker et egne montører til at lægge og eftersmukt, praktisk og holdbart gulv”, Trækompagniet anvender udelukkende træ fra bæredygtige skovbrug. behandle det. Det giver kunderne en siger Frosti Thordarson. høj grad af tryghed, at vi er med hele vejen i processen fra levende træ til færdigt Det kræver dog ekspertise at lægge, og til det formål har Trækompagniet sine egne gulv”, siger indehaver Frosti Thordarson. Parket Experter, der tager ud ud og lægger gulvene. For de skandinaviske kunder er det også vigtigt, at træet kommer fra bæredygtige skovbrug, og det krav honorerer man også hos Trækompagniet. “Træ kender ikke Se mere på www.traekompagniet.com

Du kan vælge mellem en lang række nuancer og designs.

Trægulvene fra Trækompagniet kan lægges oven på gulvvarme.

10


Cubed Deluxe med armlæn.

Sovesofa. 160 x 200 cm. 4 farver.

Pris

9.990,-

Rosenørns Allé 2-4 • 1634 København V • 33130131 • www.bluemoon.dk


SPONSORERET INDHOLD / ANNONCETILLÆG

Mette Blomsterberg holder flere workshops hen over sommeren – lær fx at dekorere en kage.

AF KÅRE PEITERSEN

Designbutik fuld af events og oplevelser

Hen over sommeren bliver der tændt op i nogle af de mange Morsø-griller, så der kan blive smagsprøver til de besøgende.

Kitchen Living Dining er ikke blot en multibrand butik med en lang række af danskernes foretrukne bolig-, køkken- og indretningsbrands – det er også et levende hus med masser af events og workshops med de designere og kokke, der står bag produkterne. Var det ikke noget med en kop friskbrygget kaffe eller en lækker smagsprøve, mens du kigger efter gaver eller nye ting til hjemmet? I butikken Kitchen Living Dining gør man alt for at udvide shoppingoplevelsen, så der er noget til alle sanser, og i modsætning til mange andre butikker, kan du rent faktisk opleve produkterne i funktion. “Vi har eksempelvis et stort køkken, som vi bruger flere gange om ugen til at bage brød, koge suppe eller lave andre velduftende smagsprøver, så man kan se, hvordan de enkelte produkter virker i praksis. Det sker også, at vi inviterer på ginsmagning, vinsmagning eller mikser cocktails, hvor vi har indrettet en bar i den ene ende af butikken. Så sætter vi lidt musik på og fortæller og demonstrerer produkter og teknikker – så kunderne får lidt mere med hjem, end de havde regnet med”, forklarer Retail Store Manager, Jeanette Berthou.

Villa Collection og Blomsterbergs. Til efteråret udvides sortimentet endda med en hel stribe nye, eksklusive brands, så der bliver endnu mere at vælge imellem. Området her i byen har de senere år udviklet sig til lidt af et designknudepunkt, så hvis du også vil opleve tendenserne hos bl.a. Fritz Hansen, Paustian og Arket, skal du ikke gå mange meter. MØD PERSONERNE BAG PRODUKTERNE Det er koncernen F&H, der driver Kitchen Living Dining, og da F&H samtidig ejer de fleste af de mange brands i butikken, har man mulighed for at føre et langt større udvalg end normalt. Samtidig har man et tæt samarbejde med folkene bag produkterne, fx kokken Claus Holm, ernæringseksperten Christian Bitz og konditoren Mette Blomsterberg, så dem kan du med jævne mellemrum møde i butikken, når de demonstrerer bageteknikker, laver mad, signerer bøger eller deltager i nogle af de mange aftenevents. “Vi kan mærke, at gæsterne er glade for at møde personerne bag. De kan få en uformel snak om tankerne bag produkterne og måske få nogle gode tips og råd. Og der vil typisk både være gode tilbud i butikken og en goodiebag at tage med hjem”, siger Jeanette Berthou.

MIDT I KØBENHAVNS NYE DESIGNKNUDEPUNKT Kitchen Living Dining åbnede sidste år i august og ligger i hjertet af København på hjørnet af Løvstræde og Niels Hemmingsens Gade, lige ved Gråbrødretorv. Her har man indrettet 900 m2 fordelt over to etager med et stort udvalg af populære brands som Södahl, Zone Denmark, Rosti, BITZ, HOLM, Lyngby Glas, Morsø,

Den legendariske Margrethe-skål er blevet forvandlet til en kæmpe blomsterkrukke. Inde i butikken finder du en lang række varianter.

BITZ er kommet i en ny variant i mat creme. Christian Bitz er jævnligt selv i butikken for at signere bøger og deltage i events.

Se mere på www.kitchenlivingdining.dk eller følg med på Facebook og Instagram, hvor de forskellige events løbende annonceres.

12

Butikken har mange inspirerende miljøer, og benytter du en af de store touchskærme, kan du helt gratis få dine indkøb sendt hjem til dig selv – i stedet for at skulle slæbe dem videre rundt i byen.


SPONSORERET INDHOLD / ANNONCETILLÆG /

3 2 for

BUTIKSTILBUD

Stiligt krystal Det er bare noget særligt at drikke af et smukt krystalglas. Lige nu får du 3 æsker for 2, når du køber de flotte og unikke glas i Alkemist-serien i miljøkrystal, med det helt specielle farvespil.

Åbningstider: Mandag-lørdag: Søndag:

10-18 11-16

Niels Hemmingsens Gade 28 (v/Gråbrødretorv) 1153 København K . Phone +45 2119 8927 www.kitchenlivingdining.dk

Kitchen Living Dining @kitchenlivingdining


RUNDT I KØBENHAVN

SPONSORERET INDHOLD / ANNONCETILLÆG

Om sommeren kan en kold øl eller et glas hvidvin nydes på en af torvets utallige caféer.

Gråbrødretorv AF IDA SCHOU OG TINA DINES APPELT

Et historisk torv med en dramatisk forhistorie

Gråbrødretorv er et historisk torv i hjertet af København. Siden 1980 har det lille torv være et populært samlingssted for café-glade københavnere og turister. På trods af torvets popularitet hersker der en uforklarlig ro – en ro, der er svært at finde andre steder. Navnet opstod, da Gråbrødreskloster lå på stedet indtil 1530’erne. Selve klosteret blev opført tilbage i 1200-tallet, langt før reformationen, og det var derfor i flere hundrede år Københavns eneste religiøse stiftelse.

munke, der modsat andre munkeordener slog sig ned i byerne, hvor de prædikede og tog sig af de fattigste. I dag findes klostrets kælderhvælvinger stadig under få af husene på torvet. På trods af dette er ingen af bygningerne omkring Gråbrødretorv fra original tid. Efter en omfattende brand i København i 1728 blev alt på Gråbrødretorv brændt Vidste du … ned til grunden.

At Grøbrødretorv har huset et kloster.

Klosteret husede de såkaldte Gråbrødre, også kendt som tigger-

14

De smalle københavnerhuse, som vi kender dem i dag, blev efterfølgende genopbygget over en lang årrække. Disse huse bliver kaldt for ‘Ildebrandshuse’, som i dag kun ligger på sydsiden af Gråbrødretorv.


SPONSORERET INDHOLD / ANNONCETILLÆG

SPONSORERET INDHOLD / ANNONCETILLÆG /

Perchs Tearooms

afternoon tea The gennem 185 år

Besøg Perchs Tea Room i København & Aarhus og bliv forkælet i theens verden. bordbooking Tlf. 3315 3562 www.perchstearoom.dk


SPONSORERET INDHOLD / ANNONCETILLÆG

Vidste du … Vi i gennemsnit bruger op til 60 % af tiden i køkkenet foran vasken? Selvom den ofte er en lidt overset størrelse, er vasken på mange måder køkkenets hjerte – så det kan være en god ide at vælge den med omhu, når du renoverer dit køkken.

Sort i sort hitter i danske køkkener.

Sort er det

nye sort

AF KÅRE PEITERSEN Lys marmor danner en fin kontrast til den sorte vask.

BLANCO har længe haft succes med deres vaske i det originale og robuste materiale SILGRANIT®, der fås i 10 forskellige farver – og nu for første gang i sort.

I gamle dage var der ikke så mange muligheder, når det kom til køkkenvasken – den var næsten altid i stål. Men sådan er det ikke længere. En af markedets førende producenter, BLANCO, har eksempelvis udviklet det patenterede kompositmateriale SILGRANIT®, der egner sig perfekt til den udsatte opgave som køkkenvask. SILGRANIT® er baseret på knust granit, der blandes med akryl og støbes under høj varme. Resultatet er et meget robust og slidstærkt materiale, der både er gennemfarvet, UV-resistent og tolererer meget høje temperaturer – så du faktisk kan stille en 280 grader varm pande direkte ned i vasken. “Det er et eksklusivt high end-produkt, der henvender sig til dem, der gerne vil have den allerbedste løsning til køkkenvasken”, forklarer Ida Foged fra andersen & nielsen, der er en af landets førende leverandører af køkkentilbehør.

lever det op til alle de krav og normer, der er for hygiejne og rengøringsvenlighed i et køkken. Og så kan det tåle mere end de fleste materialer – du kan faktisk skære grøntsager direkte på overfladen uden at ødelægge den (men det kan til gengæld være hård kost for knivene, så det er ikke nødvendigvis en god ide). “SILGRANIT® kan holde dit køkkens levetid ud og kræver ikke noget særligt vedligehold. Og hvis du ønsker et gennemført udtryk i køkkenet, kan du udnytte, at der også findes en sæbedispenser og en række armaturer i matchende SILGRANIT®-look”, siger Ida Foged. Se mere på www.blanco.dk/sort eller book tid til en grundig indføring i BLANCO-universet på www.ankøkken.dk/showroom

NU OGSÅ I SORT En anden fordel ved SILGRANIT® er, at materialet findes i en lang række nuancer. Gennem de sidste 20 år har BLANCO sendt mange forskellige farver på markedet – fra hvid over perlegrå, trøffel og kaffe til den mørke antracit. Og her i maj fik så en helt ny sort variant premiere. “Den er virkelig interessant, fordi vores mørke anForskellen mellem antracit og tracit-farve længe har været et helt stort hit – faktisk sort bliver tydelig, når man ser dem ved siden af hinanden er der mange, der tror, den er sort. Men den nye farve er en dyb, gennemfarvet sort, som både kan bruges til at skabe kontrast til det helt hvide køkken, og som en elegant tone i tone med en sort bordplade. Den er faktisk så alsidig, at den kan matches med alt – stål, marmor og træ. Og så er sort en farve, der aldrig går af mode”, siger Ida Foged.

Du kan også få matchende sæbedispenser og armaturer fra BLANCO i SILGRANIT®-look.

HOLDER KØKKENETS LEVETID UD SILGRANIT® er behageligt at røre ved og optager hverken lugt eller farve. Samtidig

16


GIV DIT HJEM

PERSONLIGHED

Den gode indretning er et møde mellem stilarter Når æstetik møder kreativitet og mod kan, boligindretning gå op i en højere enhed. Det er detaljerne, der skaber helheden. Møbler, kunst og udsmykning skal komplimentere hinanden frem for bare at matche. Mix klassisk og nyere design, det gør din indretning både tidløs og moderne. Hos Green Square finder du de smukkeste antikviteter, kunst og designklassikere. Vi hylder detaljen, det uovertrufne håndværk og det vovede design. Det har vi gjort i mere end 40 år.

Kom forbi vores showroom og find det der giver din bolig særpræg

SUNDKAJ 161

-

PAKHUS 48

GREEN SQUARE COPENHAGEN

-

2150 NORDHAVN

-

T: +45 3257 5959

-

WWW.GREENSQUARE.COM


SPONSORERET INDHOLD / ANNONCETILLÆG KØBENHAVNS EGET BYMUSEUM Et besøg værd er Københavns Museum, der et bymuseum, der ejes af Københavns Kommune, der indtil 2015 lå ved Vesterbrogade på Vesterbro. I starten af 2020 genåbnede det på hjørnet af Stormgade og Vester Voldgade men fik jo ikke lov at holde åbent længe på grund af corona. Men nu er det åbnet igen og bestemt et besøg værd og du kan også komme tæt på det smukt istandsatte hus. Museet fortæller om Københavns fortid, nutid og storbyens fremtidige udvikling. Huset er spækket med spændende historier, som du garanteret ikke kendte. Man kan også opleve særudstillingen om kunstneren Paul Fischer.

PARISISK STEMNING I KØBENHAVN Det ligner mest af alt Paris, men bliv i København og oplev alle de små skønne steder. Som her ved indgangen til Christiansborg på Frederiksholms Kanal. Husk man også kan leje både og selv tage en sejltur. Et alternativ er en kanalrundfart, som tager en times tid. København er fyldt med små spændende ’hidden places’.

LE CREUSET Som resultat af en stærkt forankret håndværkstradition og et kontinuerligt fokus på innovation har Le Creuset siden 1925 været anerkendt som leverandør af køkkenudstyr i højeste kvalitet. Den runde støbejernsgryde kaldet Cocotte (fransk ord for gryde) var det første produkt, som blev fremstillet på fabrikken for 90 år siden. Gryden er løbende blevet forbedret og er i dag verdensberømt for sit ikoniske design og den overlegne funktionalitet. Besøg butikken i Pilestræde.

Hidden

Places AF TINA DINES APPELT OG IDA SCHOU

KASTELSMØLLEN – KASTELLETS STUBMØLLE Ikke langt fra centrum – mere præcis på Kastellets volde i København - står en smuk gammel melmølle fra 1800-tallet bevaret. Møllen er Københavns sidste. Kastelsmøllen blev opført i 1847 af tømrermester Fritz Christian Balslöv. Dengang havde møllen til formål at melforsyne Kastellets bageri. På trods af at Kastelsmøllen ikke har været i brug siden 1908, står møllen stadig smukt. Slå dig ned på en nærliggende bænk og nyd synet af et stykke danmarkshistorie i hjertet af København.

SØEN DU MÅSKE IKKE KENDER Den er stor, den er smuk, og formentlig ikke så kendt som andre oaser i København. Men Stadsgraven, der ligger lige over Langebro, er et fint sted at gå en tur og udforske København og slappe lidt af. Derfra er der også smutvej til hele Christianshavnsområdet.

18

KULTURTÅRNET PÅ KNIPPELSBRO For de fleste er det bare et par tårne på Knippelsbro, man ofte passerer. Men det ene tårn er faktisk et kulturtårn, som du kan komme op i – og måske endda sidde og få et glas vin eller slappe af.


Hidden

Places

SPONSORERET INDHOLD / ANNONCETILLÆG JORCKS PASSAGE OG EN KOP KAFFE Er du på Strøget, så smut forbi Jack’s Hole in a Wall, som ligger i Jorcks Passage og – som navnet siger – nok er Københavns mindste kaffebar. Her kan du købe kaffe og friskbagte croissanter fra morgenstunden, og om eftermiddagen forvandles kaffebaren til et aperitivo-sted, hvor du kan købe friskpresset juice, italiensk øl og vin samt lidt let at spise. Så nyd din kaffe i smukke Jorcks Passage, eller tag den med, hvis du er på farten.

TAG RULLETRAPPEN OP Du kender sikkert hotel SKT. PETRI, der ligger i tidligere Daells Varehus ikoniske bygning. Selvom du ikke har brug for en overnatning, så er det smukke hotel et besøg værd. Den store lobby du møder, når du kommer op af rulletrapperne, byder på luft, ro og måske en kop kaffe. Og ellers er der også den hyggelige terrasse, hvor man kan nyde en kølig drink på en varm sommerdag. VANGSGAARDS ANTIKVARIAT Vangsgaards Antikvariat er grundlagt i 2001 af Søren Vangsgaard og voksede hurtigt til at blive Nordens største antikvariat. Bliv inspireret og gå på opdagelse – nøjagtig som de mange tusinder kunder, der hver år besøger den hyggelige butik i Fiolstræde.

DEN KINESISKE BUTIK Den danskejede forretning i hjertet af København, har i over 40 år har set det som sin mission at promovere kinesisk og japansk kultur i form af brugskunst og boligdesign. En tusindårig kultur og et dygtigt folks opfindsomhed inspirerede i 1975 Hans Aa. Helsholt til at starte Den Kinesiske Butik. At besøge DEN KINESISKE BUTIK, var for 40 år siden som at komme ind i et andet univers med mange fremmedartede indtryk og duft. Besøg butikken i Rosengården.

FÅ STILLET SULTEN Torvehallerne tæt på Nørreport Station bugner med lækre små spisesteder. Tag en pause og kig forbi og smag på alle lækkerierne.

ROSENHAVEN I KONGENS HAVE Kongens Have er en meget sammensat have, der blev anlagt af Christians IV tilbage i 1600-tallet. Havens diversitet gør den grønne plet i København til et unikt opholdssted, da haven rummer mange små hyggekroge med bænke samt udsyn til Rosenborg Slot. I den smukke og vedligeholdte rosenhave kan man ikke andet end at nyde synet af de nydelige rosenbede og den smukke bronzeskulptur af Caroline Amalie – kone til Christians VIII. Rosenhaven er designet og implementeret af Ingwer Ingwersen i 1963 og er en nyfortolkning af renæssancetidens haverum. Det nøje udførte stjernemotiv i Rosenhavens bede er designet med inspiration fra havebøger fra 1600-tallet. Kombinationen af det historiske design og de moderne roser gør opholdsstedet til en smuk historisk oase. Rosenhaven har blomstringsperiode fra tidlig juni og helt frem til november.

PANTOMIMETEATRET I TIVOLI Du kender det garanteret og har sikkert også stået foran det før; det smukke pantomimeteater i Tivoli. Men vidste du også, at det er tegnet af Vilhelm Dahlerup. Det stod færdig i 1874 og afløste et tidligere. I dag er det fredet. Smukt er det både under en forestilling eller bare at sidde at kigge på. Når scenetæppet er trukket for, er det den iøjnefaldende påfugl, som man kan nyde.

19


SPONSORERET INDHOLD / ANNONCETILLÆG

Praktisk lyseblå rygsæk fra Sandqvist. Set hos Magasin. PRIS 995 KR

Striber i alverdens blå farver. Shortsene er fra Tiger Of Sweden og har lommer i hver side. Set i ILLUM. PRIS 1.200 KR Skøn striktrøje fra Magasin du Nord Collection i den lækreste, bløde kvalitet med et rigtig flot mønster. Trøjen fås i flere flotte farver. Set hos Magasin. PRIS 349 KR

Højtaljet denim shorts med cool tie diy mønster. Set hos Monki i Købmagergade. PRIS 200 KR

Sommerfrisk herreduft fra Zadig & Voltair i en cool flakon. Set hos både Illum og Magasin. PRIS 350 KR FOR 30 ML.

Farverig sandal med det fineste mønster. Sandalen er fra Stine Goya. Set hos Magasin. PRIS 1.400 KR

Blå skål fra Lyngby Porcelæn. Anret og servér dine sommerretter i pænt og farverigt porcelæn. Set hos Magasin. PRIS 199 KR

Turkis shopping AF IDA SCHOU OG TINA DINES APPELT

Klassisk og cool denimjakke fra Tommy Hilfiger. Perfekt til de små kolde sommerdage. Set hos Magasin. PRIS 1.100 KR

Turkise blomsterøreringe fra Monki. Set i butikken på Købmagergade. PRIS 80 KR

Lang smuk kjole fra Samsøe Samsøe med slids i den ene side. Perfekt til sommerens fine lejligheder. Set hos samsøe samsøe i købmagergade. PRIS 1.195 KR

Turkisblå badedragt fra Monki. Dyb udskæring i ryggen. Set hos Monki på Købmagergade. PRIS 200 KR

Bog ‘Din teenager er dit spejl’ - så er sommerlæsningen reddet. Er skrevet af psykoterapeuten og forfatter Lotte Palsteen. Set hos Arnold Busck i Købmagergade. PRIS 249 KR

20

Lyseblå trekvart bukser lavet i designsamarbejde mellem Marimekko og UNIQLO. Set hos UNIQLO og Marimekko. PRIS 349 KR


god nattesøvn

SPONSORERET INDHOLD / ANNONCETILLÆG

betyder mere end du tror

GÅ IND PÅ HJEMMESIDEN WWW.SMARTSENG.DK OG SE ALLE MULIGHEDERNE

Å bent 24-7

BOOK EN TID

Sandø Continental fra Carpe Diem

Stort udvalg af lækkert sengetilbehør

Royal sengen fra Auping

Vi leverer og monterer – og tager din gamle seng retur!

ÅBNINGSTIDER: MAN - TORS 10.00 - 17.30 · FREDAG 10.00 - 18.00 · LØRDAG 10.00 - 15.00 · 1. SØNDAG I MD. 10.00 - 15.00 RØDOVRE: ROSKILDEVEJ 284 · TLF.: 3672 6080 · WWW.DEN7HIMMEL.DK

21


SPONSORERET INDHOLD / ANNONCETILLÆG Gaveide til efterårets konfirmationer?

"Catch the Dream" Drømmefangeren fra Milas

Palourde ørestikker med håndplukkede turmaliner i udsøgt kvalitet.

AF KÅRE PEITERSEN

Et noget anderledes

25 års jubilæum hos Milas Guldsmed Minna Lund havde glædet sig til at fejre Milas’ 25 års fødselsdag her i maj, men så lukkede landet ned. I stedet fik hun travlt som sjældent før, for opbakningen om hendes smykkeværksted var stor.

Den skulle have stået på balloner, bobler og chokolade til kunderne hos Milas den 11. maj, for er der noget, indehaver Minna Lund elsker, så er det at fejre fødselsdag. Og denne dag havde hendes livsværk, guldsmed Milas, eksisteret i 25 år – så dét skulle fejres. Men så ramte corona-krisen landet, og pludselig handlede det ikke om at fejre fødselsdag, men om at få butikken til at overleve. “Vi er jo en lille virksomhed, så vi frygtede det værste. Men opbakningen har været enorm. Jeg er helt rørt over de mange loyale kunder, der er kommet forbi og brugt de penge, de fik tilbage i skat eller måske havde gemt til ferien. Men vi har også et særligt forhold til vores kunder, det er lidt som en udvidet familie, og her efter 25 år er jeg begyndt at lave smykker til mine første kunders børn. Det er dejligt at blive en del af andre menneskers liv på den måde, og jeg føler mig meget privilegeret”, siger Minna Lund, hvis egen datter er gået i hendes fodspor og snart er færdiguddannet guldsmed i Milas.

nye smykker til, når vi får en sjov ide. Det betyder også, at alt kan customizes, og vi laver rigtig mange bestillingsopgaver”, siger Minna. “Og så har vi altid fokus på at skabe smykker af allerhøjeste kvalitet. Selvom vi har det sjovt, er det faglige niveau højt, og mange af mine lærlinge ender med medaljer til svendeprøverne”. SMYKKET SKAL FALDE PÅ PLADS Har du gamle arvesmykker, kan guldsmedene give dem et ansigtsløft eller nytænke dem, så de passer til din stil. I sidste ende kan de også blive skilt ad og omsmeltet. “Vi er også en slags guldpsykologer, for det handler om at skabe noget, der passer perfekt til den enkelte, og derfor taler vi meget med kunderne om deres hverdag og vaner. Det er et godt tegn, hvis det ser ud, som om kunden havde smykket på, da hun kom ind i butikken – så siger vi, at smykket er faldet på plads. Smykker er banale ting, men de fortæller en historie. Og det giver en ekstra dimension at hjælpe andre mennesker med at give hinanden de historier via smykkerne”, mener Minna.

GULDSKRÆDDERI Milas er en klassisk guldsmed, hvor håndværket holdes i live af de 8 guldsmede og lærlinge – eller guldskræddere, som Minna omtaler dem. For ligesom i et skrædderi er her ingen standardløsninger eller fastlåste kollektioner. Alt bygges op i hånden fra bunden af, og synes du, at ringen i vinduet ville være smukkere med en anden farve sten, så får du bare det. “Vi kan lide at eksperimentere, og vi leger os meget frem. Der kommer hele tiden

FØDSELSDAG HELE SOMMEREN Og hvad så med fødselsdagen? “25 år er så stor en ting for mig og min guldsmedebutik, at jeg tror, vi kommer til at fejre det hele sommeren. Livet er en buffet, og det gælder om at have det sjovt undervejs”, slutter Minna. Du kan besøge butikken i Kompagnistræde i København eller se mere på­­ www.milasjewellery.dk og www.Facebook.com/MilasJewellery

Mantra-armbånd Med tekst efter eget valg: Her er "Kærligheden"

Chakra-ringene er farverige og organiske i formsproget.

22


SPONSORERET INDHOLD / ANNONCETILLÆG

SPONSORERET INDHOLD / ANNONCETILLÆG /

EKSKLUSIVE HÅR- & SKØNHEDSBEHANDLINGER

N VA

EM ÆRK

E

T

S

BOOK TID PÅ WWW.ZENZ.DK

GRØN FRISØR

SUNDE PRODUKTER

I salonerne bruger vi vores egen serie af svanemærkede og AllergyCertified hår- og hudprodukter. ZENZ Organic Products er baseret på naturens fineste råvarer såsom koldpresset økologisk avocadoolie og oprenset økologisk aloe vera. Vores Pure serie er uden duft, og kan bruges af allergikere, gravide og børn. Størstedelen af vores produkter er veganske og produceret i Danmark.

N VA

EM ÆRK

Hos ZENZ møder du et team af dygtige og passionerede frisører og stylister som er klar til at give dig en komplet wellness oplevelse, hvor resultatet altid er smukkere og sundere hår. Vi tilbyder professionelle behandlinger til hele familien; klip, styling og makeup, extensions, farve af hår, bryn og vipper, skønne hårkure og gratis rådgivning. Glæd dig til hovedbundsmassage, fodbad og et delikat udvalg af økologisk kaffe/te/saft, mens dit hår farves.

E T

S

ZENZ er den første certificerede Grøn Salon i verden, og den største kæde af grønne frisørsaloner i Danmark. Hos ZENZ passer vi på dit hår, din sundhed og vores planet. Derfor undgår vi enhver form for potentiel skadelig kemi i alt fra shampoo, hårfarve, stylingprodukter til håndklæder, kaffe og rengøringsmidler. Når du sætter dig i frisørstolen hos ZENZ kan du være 100 % tryg. Glæd dig til sundt og lækkert hår.

EKSKLUSIVE BEHANDLINGER

SUND - NATURLIG - ØKOLOGISK - BÆREDYGTIG Grønnegade 36, Kbh. K • Tlf. 33 32 03 29 Rosenborggade 8, Kbh. K • Tlf. 33 32 03 23 Ndr. Frihavnsgade 52, Kbh. Ø • Tlf. 35 38 38 10

Nørrebrogade 45, Kbh. N • Tlf. 35 39 36 39 Guldbergsgade 29P, Kbh. N • Tlf. 31 67 03 29 Godthåbsvej 101A, Frederiksberg • Tlf. 38 87 38 40

Lyngby Hovedgade 19, Kgs. Lyngby • Tlf. 45 87 25 98 Nørregade 37, Køge • Tlf. 56 66 30 14 Taastrup Hovedgade 66, Taastrup • Tlf. 43 99 02 84


SPONSORERET INDHOLD / ANNONCETILLÆG De brasilianske kvarsitsten er mere holdbare end marmor og tilfører et eksotisk farvespil til et stramt, skandinavisk køkkendesign.

Multiform anvender udelukkende træ fra europæiske skove til de håndlavede skuffer.

Alle Multiforms træoverflader er behandlet med en ultramat og vandbaseret lak.

Det organiske køkken

vinder frem

Mange danskere har brugt foråret på at genoverveje deres køkken. Og tendensen er klar, hvis man spørger arkitekterne hos producenten af eksklusive snedkerkøkkener, Multiform: Køkkenet skal kunne holde hele livet og være bygget op af naturmaterialer. Mange danskere har tilbragt mere tid i hjemmet end normalt i løbet af dette forår, og vi er nok også mange, der har brugt køkkenet mere i karantæneperioden, end i den normale, travle hverdag. Og så bliver det også mere tydeligt, hvad der fungerer, og hvad der kunne laves smartere. Det virker i hvert fald til, at mange er blevet mere bevidste om, hvad de vil med køkkenet, forklarer Lene Halse Hornemann, der er indehaver af Multiform Flagship Store Copenhagen: “Jeg tror, vi i dette forår er kommet tættere på de nære værdier og har genopdaget glæden ved at lave mad selv og bruge tid i køkkenet sammen med familien”.

anno 2020, er bæredygtighed. Forbrugerne er blevet kritiske og vil have et køkken, der er fremstillet under forsvarlige forhold og i øvrigt kan holde deres levetid ud. Sådan oplever Piet Rose det, han er indehaver af Multiform Kgs. Lyngby, som netop er blevet nyrenoveret og kan fremvise alle de nye tendenser fra Multiform. “Vores kunder vil vide, hvor træet er fra, om det er certificeret og hvordan det er blevet efterbehandlet. Folk tænker mange år frem. Hvor der for bare få år siden var en tendens til, at et køkken måske bare skulle holde i 10-15 år, så vil man nu gerne have et køkken for livet. Og der kan vi jo heldigvis sige, at det får de her. Vi har 25 fx års garanti på alle mekaniske beslag. Og så vælger vi materialerne med omhu, så de rent faktisk bare bliver smukkere, jo mere de bliver brugt. Vi tænker ganske enkelt slitage og patina ind i designet”, siger Piet Rose, der er uddannet arkitekt MMA og har arbejdet med design og arkitektur i 20 år.

NATURMATERIALER I CENTRUM Og når køkkenet så skal opgraderes eller skiftes helt ud, er det især de rene naturmaterialer, der er efterspørgsel på. “Vores kunder vil have materialer med sjæl og glød. Det kan være egetræ eller valnød med gennemgående finér, men det kan også være metaller som sortoxideret stål, kobber, dark platin og bruneret messing – eller det helt store hit, brasiliansk kvarsitsten. Den har meget vildere og mere varierede mønstre end fx granit, og så er den tilmed stærkere. Vi hjælper kunderne med at balancere de mange elementer, så det kommer til at fungere som en tidløs enhed. Og så kan vi tænke i helheder og sørge for, at køkkenet bliver en integreret del af hjemmet”, siger Lene Halse Hornemann, der er uddannet møbel- og indretningsarkitekt og har arbejdet med Multiform i 20 år. DET BÆREDYGTIGE PERSPEKTIV Et andet element, der spiller ind i køkkenindretningen

Alt fremstilles efter klassiske snedkerprincipper på værkstedet i Kibæk.

24

MADE IN DENMARK Alle Multiform-køkkener skræddersyes og produceres efter mål af erfarne møbelhåndværkere på snedkeriet i Kibæk i Jylland. Her er produktionen indrettet efter bæredygtige principper ved bl.a. at anvende grøn el fra nordiske vandkraftanlæg i produktionen. Du finder Multiform i 11 butikker fordelt over hele landet, hvor du kan være sikker på at møde passionerede og faguddannede arkitekter, indretningsarkitekter og designere, som kan hjælpe dig med at skabe et smukt og funktionelt køkken, som kan holde din tid ud – og længere endnu. Se mere på www.multiform.dk


KVALITET ER RESPEKT FOR VERDEN MODEL:

OVERFLADE:

FORM 45 K Ø B E N H AV N LY N G BY

W : M U LT I F O R M . D K

S O R TOX I D E R E T S T Å L GRØNNINGEN 1

JERNBANEPL ADSEN 6

CRAFTSMANSHIP SINCE 1982

12 7 0 K Ø B E N H AV N K 2 8 0 0 K G S . LY N G BY

T: + 4 5 3 2 5 0 10 2 1 T: + 4 5 5 13 0 0 3 0 0

25


SPONSORERET INDHOLD / ANNONCETILLÆG

Mange vil gerne vide mere om Københavns nyere arkitektur i Ørestaden og Nordhavn. Foto: Giuseppe Liverino

En god guide skaber ferieminder for livet De fleste af os er nok vant til at slentre rundt på må og få, når vi er på storbyferie i København – men det kan faktisk være en god ide at booke en uddannet guide i blot nogle få timer, så man får lidt ekstra med hjem. En storby som København rummer en lang historie og gemmer på mange listige og skjulte steder. Og hvis du vil være sikker på at opdage alle byens hemmeligheder og samtidig blive lidt klogere på hovedstaden, er et godt tip at booke en uddannet guide til at fortælle og føre dig rundt i byens landskab. Sådan lyder det fra Heidi Klintemøller Hansen, der er formand for Turistførerforeningen – et netværk af 252 uddannede guider, der hver især har specialiseret sig i at formidle forskellige sider af byens historie til besøgende. “Vi kan være med til at gøre ferien til noget særligt og give de sjove, skæve og overraskende detaljer om byens liv og historie. På mange måder er vi med til at skabe de minder, man tager med sig hjem”.

hellere høre om fruentimmere gennem tiden”, siger Heidi Klintemøller Hansen. Mange virksomheder udnytter også, at guiderne arbejder hele året. Det kan fx være populært med større eller mindre indslag i forbindelse med kundearrangementer, konferencer eller firmafester. OGSÅ UDEN FOR KØBENHAVN Normalt er der bud efter guiderne fra de udenlandske turister i sommermånederne, men også for os danskere kan en uddannet turistfører være en øjenåbner at have med på tur, uanset om man er sammenbragt familie, et fætter-kusine-træf eller en vennegruppe på udflugt. Og det behøver faktisk ikke begrænse sig til København. “Vi kan arrangere ture, der handler om Stevns Klint, Vikingeskibsmuseet i Roskilde eller Dyrehaven i Jægersborg. Vi har sågar guider, der dækker dele af Fyn og Jylland, hvis det skulle være”, siger Heidi Klintemøller Hansen.

EN UDDANNET GUIDE ER DIN GARANTI FOR MINDEVÆRDIGE OPLEVELSER Turistførerforeningens guider breder sig ud over alle aldersgrupper og baggrunde og har hver deres speciale, men fælles for dem er, at de har papir på deres kompetencer, idet de har gennemført den 1-årige diplomuddannelse som Turistfører på Roskilde Universitet. Du kan kende de “Uddannelsen er kundernes garanti for, at vi har noget at uddannede Turistførere på deres emblem. fortælle og kan gøre det levende. Og så kan vi tilsammen guide indenfor stort set alle tænkelige områder – lige fra arkitektur og byudvikling i Ørestaden og Nordhavn, til traditionelle ture om Christian IV’s København eller byvandringer i brokvarterene. Vi kan også skræddersy ture om særlige emner, hvis man er interesseret. Hvis mandelogen er på tur, kan vi fx guide rundt i Københavns ølhistorie. Er det pigegruppen, vil de måske

Det historiske København kan vækkes til live med en række overraskende fortællinger.

Foto: Daniel Rasmussen

En guidet tur varer typisk 2 ½ timer, men alt kan designes til den enkelte kunde. Du booker og betaler på forhånd, og så aftaler I et mødested og et slutsted. Se mere og find din næste guide på www.guides.dk Billedkilde: Copenhagen Media Center

Alle kan booke en guidet tur eller få skræddersyet én efter egne forslag.

26

Brokvarterene – som her Nørrebro – er også populære udflugtsmål. Foto: Martin Heiberg


VÅGN OP PÅ ET VÆRELSE MED BALKON OG UDSIGT OVER BYENS TAGE

CHECK IND PÅ HOTEL SKT. PETRI OG MÆRK STEMNINGEN AF LAIDBACK LUXURY

SOMMER I KØBENHAVN 1395,-

PR. VÆRELSE PR. NAT TILBUDDET INKLUDERER: Ophold i superiorværelse med balkon for 2 personer, morgenmad, gratis cykler og sen udtjekning

OPLEV BYENS PULS PÅ CYKEL – SOM EN LOKAL

Foto: Wonderful Copenhagen

KRYSTALGADE 22 | 1172 COPENHAGEN | DENMARK +45 33 45 98 90 | STAY@SKTPETRI.COM | WWW.SKTPETRI.COM

SPIS EN LÆKKER MIDDAG PÅ DADA BOOK DIT BORD PÅ DADACPH.COM


SPONSORERET INDHOLD / ANNONCETILLÆG

Nyt i

byen

FOTOS: TINA DINES APPELT, IDA SCHOU, LASSE LUNDBERG ANDREASEN SAMT PR. AF TINA DINES APPELT OG IDA SCHOU

ANTIKMARKEDET VED THORVALDSENS MUSEUM

Oplev det unikke antikmarked omgivet af Københavns smukkeste kulisse; Thorvaldsens Museum lige bagved. Det er åbent hver fredag og lørdag mellem 8-17. Få et kig og en snak med de garvede standholdere.

SKINNER SOLEN

LUKSUSTASKE I PAPIR

Så er et par nye solbriller måske på sin plads. Disse rektangulære solbriller med tonede glas og med UV-beskyttelse i lys rosa er fra H&M til 99,00 kr.

Bottega Veneta tager genbrug til et helt nyt niveau med denne store skuldertaske lavet i recycled FSC certificeret papir, der er forarbejdet og gjort blødt og lækkert og vandtæt. Tasken kan købes i Bottega Veneta i Pilestræde 4.

INTET NYT HER

Hos den legendariske hattebutik i Købmagergade Petitgas er der intet nyt. Og det skal der heller ikke være. For en af de ting som folk elsker er, at her står tiden stille. Heldigvis for det. Besøg den søde og dygtige Bernhard og få en snak om hatte, huer og anden hovedbeklædning.

MASSER AT OPLEVE I KØBENHAVN

Københavns officielle turistinformation, Copenhagen Visitor Service, er klar til en anderledes sommer i år, hvor de jo må kigge langt efter internationale gæster i København. Som noget nyt rykker medarbejderne derfor ud i gaderne på ladcykler spækket med inspiration til kultur- og oplevelsestilbud. Det er danskere på sommerferie og københavnere på tur i egen by, som man vil møde og guide i retning af kultur, mad, shopping og andre gode københavneroplevelser. Copenhagen Visitor Service har udviklet særlige guides, kort og sommerinspiration med potentiale for gode oplevelser i København – selv for lokale kendere.

LA GLACE FYLDER 150 ÅR

Conditori La Glace er Danmarks ældste konditori, der blev grundlagt den 8. oktober i 1870. I oktober måned kan det gamle konditori fejre, at de igennem 6 generationer, der strækker sig over 150 år, har tilført livskvalitet til københavnerne igennem velsmagende og pompøse konditorkager.

28

Man kan for eksempel hente et cykelkort over Amager og Valby med familievenlige oplevelsesruter, et ”københavnerkit” med inspirationsmateriale og sjove digitale gåture i brokvarterne med titlen ”Know Your ’Bro” Cyklerne med det grønne i er på gaden, når sommeren er i gang.


SPONSORERET INDHOLD / ANNONCETILLÆG

MED FLØDE PÅ

De nye mælke- og flødekander fra Bitz er super fine og fås i to størrelser og flere farver. Denne variant er i en smuk blå farve, og der kan være 0,5 liter i. Set i butikken Kitchen, Living Dining i Niels Hemmingsensgade. Pris 199,95 kr.

SHOPPING I ILLUM

ILLUM er en oplevelsesværdig shoppingdestination i hjertet af København, der efter næsten otte ugers lukning, nu igen er klar til at byde dig velkommen inden for i Københavns ultimative shoppingparadis. Etagerne er fyldt med det nyeste mode, design og beauty fra førende danske og internationale brands, og vores salgspersonale er klar til at guide alle.

KØBENHAVNS MUSEUM VIL UDSTILLE CORONA-GENSTANDE

Københavns Museum har i de seneste måneder indsamlet genstande, der kan bruges til en udstilling, som skal vise eftertiden, hvad der kendetegnede hovedstaden under corona-pandemien. Det indsamlede materiale består af skilte om opholdsforbud og ensretninger samt fotos, der skal vise det forandrede byliv.

‘MAKEOVER’ PÅ AMAGERTORV

Amagertorv i København har været næsten ødet for fodgængere under Danmarks lockdown. Men som ordsproget lyder, så er ‘intet er så skidt, at det ikke er godt for noget’. Normalt skal brolæggerne klare reparationer hurtigst muligt på de meget trafikerede områder på Strøget - dette resulterer ofte i lynreparationer. Men den pludselige corona-opbremsning har gjort, at brolæggerne har haft god til til at reparere og lægge granitmosaik, så torvet nu fremstår fint og klar til en genåbnet by.

UDFORSK SELV KØBENHAVN

København er en stor by, der er fyldt med larm, mennesker, trængsel og stress. Men man må ikke glemme, at byen også indeholder nogle små og dejlige oaser, hvor freden fylder alt, og hvor man glemmer larmen.

UDSTILLING FORLÆNGET

Udstillingen ’The Enigmatic Collector’ (Samleren i skyggen) på Glyptoteket nåede blot at være åben nogle dage, da corona lukkede Danmark ned. Nu kan den unikke udstilling imidlertid opleves igen, og udstillingen om Helge Jacobsen’s pinakotek (søn af bryggeren Carl Jacobsen) er absolut anbefalelsesværdig. Udstillingen er desuden også forlænget til 18.10, så alle kan nå en tur forbi Glyptoteket.

Peter Olesen står bag "Stille København", og denne bog handler om byens pauser. Han tager sine læsere med i Rådhushaven, Bibliotekshaven, Heerup Haven, Østre Anlæg og andre skønne steder. Set hos Arnold Busck i Købmagergade til 129 kr.

29


SPONSORERET INDHOLD / ANNONCETILLÆG

Smart, lille trådløs Bang & Olufsen højtaler. Højtaleren er vandresistent og derfor perfekt til at tage med på stranden om sommeren. Fås i to farver. Set i Bang & Olufsens butik på Strøget. PRIS 2.000 KR

Eksklusiv Tiffany ring i 18 karat guld med smuk rosa perle. Set hos ILLUM. PRIS 11.645 KR

Sommer, sol og

Birkenstock introducerer deres nye Next Gen kollektion bestående af tre moderne nyfortolkninger af deres klassiske Arizona model. Innovative lukninger kombineret med friske farver, overraskende stofblandinger og moderne former skaber tilsammen modellerne Kyoto, København og Rotterdam, som med deres urbane udtryk afspejler mangfoldigheden i nutiden. Her ses en af dem i Birkenststocks butik i Kronprinsensgade. PRIS 1.100 KR

SHOPPING AF IDA SCHOU OG TINA DINES APPELT

Bordtennisbat i mørkt træ med grønne bordtennisbolde til. Sættet er fra Skagerak. Set i Illums Bolighus. PRIS 795 KR

Sennepsgul drikkeflaske fra Rosendahl med smart strop. Set hos Magasin. PRIS 169 KR

Solhat med iøjnefaldende lyserødt bånd. Lavet i designsamarbejde mellem Marimekko og UNIQLO. Set i begge butikker på Strøget og Købmagergade. PRIS 249 KR

Husk solcremen i ansigtet lige meget om du går på Strøget eller ligger i haven. Matas ansigtssolcreme SPF 30 er en ansigtscreme uden parfume, som effektivt beskytter mod solens UVA- og UVB-stråler. Set hos Matas på Købmagergade. PRIS 69,95 KR

Stribet og blød sommermorgenkåbe fra Lexington. Set hos Magasin. PRIS 795 KR

Måske en weekendtur stadig er på spil i sommer. Denne trolly kabine kuffert fra Delsey Paris er perfekt i størrelsen. Vejer 4,3 kilo. Fås i flere farver. Set hos Neye. PRIS 1.199 KR Fin firkantet brødkurv fra Georg Jensen. Modellen hedder ‘Egypt’. Set hos Illums Bolighus. PRIS 300 KR

30


SPONSORERET INDHOLD / ANNONCETILLÆG

Fairytale Ring 18 Karat Hvid, Gul el. Rosa Guld. 1,10CT m. 87 brillianter. 46.800 dkr. 0,50CT m. 141 brillianter. 34.800 dkr.

Fairytale Ørehænger: 1,44CT m. 288 brillianter, dkr. 31.500 pr.stk. · Fairytale Ring: 1,10CT m. 87 brillianter, dkr. 46.800 Globe Ring: fra dkr. 32.000 · Parallel Earcuffs fra dkr. 5.500

Alle smykker kan leveres i 18 Karat Hvid, Gul el. Rosa Guld. Der tages forbehold for trykfejl og prisændringer.


SPONSORERET INDHOLD / ANNONCETILLÆG

Tager vi ’ham’ ikke i dag, så tager vi ham bare i morgen …

STRØGETS

vagter Du har garanteret set dem, når du går en tur midt i København. Ellers har du måske fulgt dem på TV på Kanal 5 og D Play. ’Strøgvagterne’, som de kaldes, er Strøgets vagtkorps, der holder styr på vores strøg, hvor de fanger butikstyve og ballademagere, så borgere og butiksindehavere kan handle frit og føle sig trygge på vores smukke handelsstrøg, der er en af Europas mest besøgte gågader.

Her ses Anders og Kristian på Købmagergade.

Vidste du … Strøgvagterne foretager omkring 500 tilbageholdelser om året …

TEKST OG FOTOS TINA DINES APPELT

Det dedikerede korps af strøgvagter fra G4S er med til at skabe tryghed for de mange handlende borgere og butiksansatte. Vi har fået en snak med Anders Bo Kristensen, 40 år, der har været der i 9 år samt Kristian Themsen, 32 år, der været der i seks år.

dele omsorg og konsekvens, for der må ofte også trækkes på personlige kompetencer for at finde løsninger på nogle komplekse udfordringer. Man skal kunne håndtere den stress og kunne slå koldt vand i blodet. Men vi tænker også meget på alle dem, der besøger byen, og vi er også en slags socialarbejdere, hvor vi hjælper de udsatte, gamle ja selv hundene …

HVAD BETYDER DET FOR STRØGET, AT DE HAR JER? Det betyder rigtig meget. Men man skal nok mere spørge, hvad hvis vi ikke var der … Det er jo et præventivt arbejde, vi udfører. Folk ved godt, vi er her og gør en forskel. Overordnet sørger vi for at butikkernes svind formindskes. Men vi informerer også, holder møder med butikkerne som en ekstra service, så vi kan give dem gode råd og vejledning. Det er lidt som at gøre det ikke målbare målbart. Vi er altid omkring 15 mand på arbejde på Strøget, så man kan altid få fat i os. Vi taler i radio sammen og har et godt netværk. Området er faktisk ret stort og går helt fra Nytorv til Vesterbrogade og 100 meter over Dronning Louises bro.

OG DET VÆRSTE? Når det ender i slagsmål. Og det gør det desværre ofte. Men vi kender godt vores plads i ”hierarkiet”, og hvor vi skal gå til. Der er mange kriterier, der skal være opfyldt for at kunne give en person håndjern på. Men derudover er menneskemængden noget af det værste. Man bliver mentalt stresset af det. Der er larm hele tiden, og man er på fra man kommer, til man har fri. Vi har kontor i Pilestræde, men der er jo altid noget at lave. Men jo længere tid man har været her, jo nemmere er det. Så tænker man nok lidt sådan ”det er bare tyveri, men derfor skal de stoppes alligevel.” HVORDAN ER DET AT VÆRE PÅ STRØGET EFTER CORONA? Det er faktisk rart at se, at København stadig kan tiltrække mennesker og gerne vil besøge vores dejlige by. Restauranterne er vigtige for os alle. Livet er tilbage, og det er skønt. Ja, selv gademusikanterne er dejlige at høre på igen.

HVAD ER DET BEDSTE VED JERES JOB? Det er helt klart, at vi gør en forskel. Den store men også lille ting. Når det kan ses og måles. Men også at få folk til IKKE at gøre det - stjæle. Og så er det virkelig rart, at vi kan hjælpe butikkerne. Vi føler os værdsatte og er med til at give alle en tryghedsskabende følelse. Vi er del af en både livsbekræftende og dramatisk arbejdsplads, der kræver lige

HVAD KAN KØBENHAVN SOM SAMLINGSSTED? Alt. Det er noget med hygge. Her er hyggeligt og rart at være. Og når man sådan går rundt og holder øje, gad man godt have den store skummende fadøl, som folk sidder og drikker. Men en enkelt ting, der gør København unik er Livgarden. Det er så dansk og smukt, og man kan ikke andet end blive lidt rørt, når de går gennem gaderne. HVAD ER JERES EGET FAVORITSTED I KØBENHAVN? København har så mange hyggelige steder. Men området omkring Amagertorv er skønt. Sidde på Cafe Norden – altså når man har fri – og nyde livet og alt menneskemylderet.

32


SPONSORERET INDHOLD / ANNONCETILLÆG


SPONSORERET INDHOLD / ANNONCETILLÆG

2

3 6 7

4 5

1

Explore Copenhagen – NY SOMMER RUTE AF LINE FROMBERG OG TINA DINES APPELT

’Explore Copenhagen’ er din nye bedste ven, når du skal udforske Københavns gader og stræder. Med app’en ved hånden er det let at navigere rundt mellem de mange tilbud, indre by har at tilbyde gennem planlagte ruter. APP’EN DER GØR KØBENHAVN ENDNU MERE SPÆNDENDE Bag app’en står KBH-Commerce & Culture (KCC) som, på baggrund af deres medlemmers ønske, har lavet tematiserede ruter, så du nemt kan finde den rute, der passer til dig og dine behov. Er du for eksempel interesseret i at shoppe som de kongelige, kan du følge den kongelige rute, der vil tage dig med rundt til alle de kongelige hofleverandører og slotte.

EN NY SOMMERRUTE Til at få dig igennem de varme sommermåneder, lancerer Explore Copenhagen nu også en sommerrute, der er fyldt med de bedste steder at shoppe sæsonens sommertøj og tilbehør, spise ude, få take-away og bare slappe af. Her er nogle af de steder, du kan opleve på ruten …

Er du mere interesseret i at spise dig gennem København, anbefaler vi ’delikatesseruten’. Her kan du opleve, hvad Københavns kulinariske scene har at tilbyde og opdage nye spændende steder.

Du man downloade app’en gratis i App Store eller Google Play for at begynde din tur rundt i København!

BROENS GADEKØKKEN 1 Som navnet antyder, finder du Broens Gadekøkken lige på den anden side af Inderhavnsbroen fra Nyhavn. Her serveres streetfood for enhver smag og du kan foreksempel sætte tænderne i lækre burgere, indisk mad og gourmet hotdogs. Alt dette kan du nyde med udsigt til Københavns kanaler.

KONGENS HAVE 2 Kongens Have er en af de mest ikoniske haver i København. Den er placeret lige ved siden af Rosenborg slot, tæt på Nørreport Station, hvilket gør det til en velbesøgt have med over 3 millioner besøgene om året. Haven danner også rammer for et stort antal kulturelle begivenheder i løbet af året og har en legeplads til fri benyttelse.

34


SPONSORERET INDHOLD / ANNONCETILLÆG

COFFEE ROOM 3 På en lille sidegade til Købmagergade finder du kaffebaren Coffee Room. Kaffen der serveres på Coffee Room er af højeste kvalitet og etiske standarder, og hver kop kaffe bliver betragtet som muligheden for at excellere. Der serveres desuden både morgenmad og frokost på stedet, der er værd at svinge forbi til.

RESTAURANT MAVEN 5 Navnet Restaurant Maven kommer fra det gamle kælenavn for Nikolaj Plads. Pladsen var i gamle dage hjemsted for byens slagterbutikker og blev derfor i folkemunde kaldt ”Maven”. Restaurant Maven ligger på hjørnet af Nikolaj Kirke og her serveres moderne nordisk mad. Det fungerer desuden også som vinbar. Om sommeren har restauranten udendørsservering på den hyggelige plads, og det er bestemt et besøg værd!

MADS NØRGAARD 4 Mads Nørgaard leverer fashionabelt tøj til både kvinder, mænd og børn i de tre sammenhængende butikker Mads Nørgaard, Nørgaard på Strøget og Englebørn. Butikkerne har et nøje udvalg af de mest skelsættende danske og udenlandske mærker, og du vil altid finde et godt miks af nyskabende og klassiske looks, der kan bruges sæson efter sæson.

THIELE 6 Thiele blev grundlagt i 1871 af Frederik Anton Thiele, hvilket gør det til Danmarks ældste optiker. De har siden da ekspanderet og har nu 200 butikker rundt omkring i landet. Hos Thiele finder du desuden et stort udvalg af solbriller, så du kan være sikker på at finde det perfekte par til at skærme dig fra solen.

ILLUM ROOFTOP 7 Siden ILLUM blev grundlagt i 1891, har det været kendt for sin eksklusivitet og banebrydende mode. Stormagasinet er dog ikke kun til den modebevidste shopper, men også til madelskeren - på den øverste etage af ILLUM ligger nemlig ILLUM Rooftop. Her finder du et lækkert udvalg af restauranter og caféer, og det kan alt sammen nydes på terrassen med udsigt ud over Københavns tage.

35

FOTOS: TINA DINES APPELT


SPONSORERET SPONSORERETINDHOLD INDHOLD/ /ANNONCETILLÆG ANNONCETILLÆG

En tur varer typisk 1½ time og koster omkring 100-125 kr. pr. person. Find laugets medlemmer på www.koebenhavnsbyvandrerlaug.dk og tjek de åbne ture på de enkelte medlemmers hjemmesider.

Byvandringer med indhold AF KÅRE PEITERSEN

Det er blevet populært at tage på byvandringer i København. Prøv fx en tur med en af Københavns Byvandrerlaugs 10 erfarne turguider og historieformidlere. De kan fortælle om alt fra krig, pest og spøgelseshistorier, til Søren Kierkegaard og romantikken.

Hvor mange spøgelser gemmer der sig bag facaderne i de gamle huse i København? Hvordan levede københavnerne i Middelalderen? Og hvor skrev HC Andersen egentligt sine mange eventyr, mens han boede i hovedstaden? Disse spørgsmål og mange flere kan du få svar på, hvis du tager med på en af de fascinerende byvandringer, som Københavns Byvandrerlaug står bag. Lauget er en forening af 10 passionerede og erfarne fortællere og formidlere, der tilsammen kan berette levende og indholdsrigt om alle tænkelige sider af Københavns historie – fra stenalderen og

Laugets medlemmer arrangerer byvandringer over hele byen. Kontakt det enkelte medlem, hvis du har ønsker til særlige emner eller arrangementer for en privat gruppe.

middelalderen over guldalderen, verdenskrigene og helt frem til dagens moderne metropol. Eller konkrete emner som fx ølhistorie og kvindehistorie. EN ERFAREN SKARE Medlemmerne tæller alt fra historikere og skolelærere, til arkæologer og skuespillere, men fælles for dem alle er, at de har noget på hjerte omkring hovedstaden, forklarer Mads Kristian Mikkelsen, der er en del af Byvandrerlauget og har haft byvandringer som sit levebrød i seks år. Og nu hvor det omsider er blevet muligt at samles i små og mellemstore grupper, glæder han sig til at vise København frem for nysgerrige: “Vores mission er at få folk til at opdage den skønne by og dens fantastiske historie, og vi mærker heldigvis en stigende interesse – både fra udenlandske turister og herboende. Det kan fx være klassiske emner som Chr. IV’s København eller Søren Kierkegaard, men også de lidt skæve eller nørdede emner trækker mange til. Nogle af vores medlemmer arrangerer fx spøgelsesture og ture med temaer som døden, overtro eller Danmarks skumle fortid som slavehandlernation”.

Københavns Byvandrerlaug består af: Christian Holm Donatzky, Lisa Elsbøll, Hanne Fabricius, Torben Frandsen, Elin Fredrikson, Mads Kristian Mikkelsen, Per Nielsen, Dorte Persson, Allan Mylius Thomsen og Nynne Vidgren.

HELE BYEN, HELE HISTORIEN OG HELE FAMILIEN Som regel strækker Byvandrerlaugets ture sig over 1-2 km, og selvom mange af dem foregår i Københavns gamle centrum, kommer laugets medlemmer vidt omkring i bl.a. brokvartererne, og Valby samt på Christianshavn og Amager. “En HC Andersen-tur er fx oplagt til børnefamilierne, men hvis man går ind på vores fælles hjemmeside og klikker sig videre til medlemmernes egne sider, vil man kunne se, at her er noget for alle aldre og interesser. Vi har tilsammen mere end 80 års erfaring i faget, så vi ved, hvad vi snakker om – og vi er gode til at holde hinanden i ørerne”, siger Mads Kristian Mikkelsen. Se mere på www.koebenhavnsbyvandrerlaug.dk

36


#BRUGDINBY Foto: Wonderful Copenhagen

I år bliver det en anderledes sommer, hvor du har chancen for at opleve eller genopleve din by. København er mere end du tror og nu kan du komme et spadestik dybere, hvad enten du drømmer om at udforske byens klassiske seværdigheder eller de skjulte perler. Vi står klar til at inspirere dig til fantastiske oplevelser i hele hovedstadsområdet uanset om du er ny i byen eller en inkarneret lokal på jagt efter nye eventyr. Brug os til at bruge din by.

CYKELOPLEVELSER FOR ALLE

Udforsk Amager, Sydhavnen, Valby og snart også Carlsberg Byen på to hjul med et gratis oplevelseskort med unikke, ­tematiske cykelruter for hele familien. Allerede i juli kan du få en forsmag på den 13 km lan­ ge enkeltstart i Tour de France 2021 gennem København.

TAG BYEN MED I LOMMEN

Book bord på din yndlings­ restaurant, gør noget ved den liste med k øbenhavnerop­ levelser, du stadig har til gode, udforsk kulturen og oplev by­ ens museer og attraktioner. På cphvistor­guide.dk finder du et hav af kulturoplevelser, restau­ ranter, natteliv og shopping.

KNOWYOURBRO.DK

Vidste du, at nøglen til Københavns skjulte fortællinger ligger lige for fød­derne af dig? På knowyourbro.dk finder du de skjulte fortællinger fra Københavns brokvarterer. Tag på en af de gratis digi­t ale oplevelses­ ruter, som fører dig ned ad de små, snævre sidegader og helt tæt på oaserne, hem­ melighederne og historierne. Tag familien eller vennerne under armen og lås op for byens skjulte skatte.

MØD OS DERUDE

Vi glæder os til at hilse på dig, når vi over sommeren cykler byen rundt med tips og tricks samt inspi­ rationsmateriale til unikke oplevelser i og uden for København. Mød os på ladcyklen eller sving forbi Vesterbrogade 4B.

Vesterbrogade 4B – 1620 København V – +45 70 22 24 42 – visitorservice@kk.dk


SPONSORERET SPONSORERETINDHOLD INDHOLD/ /ANNONCETILLÆG ANNONCETILLÆG

Der er masser af nyskabende arkitektur i København, som opleves bedst på cykel og med en arkitekt som guide. Her Cykelslangen af Dissing+Weitling.

beCopenhagens guider er bylivseksperter og fagfolk indenfor arkitektur og kulturformidling og bor i byen. Her Tietgenkollegiet af Lundgaard & Tranberg.

Oplev København

med nye øjne

En cykelrundtur med beCopenhagen byder på masser af oplevelser og spændende historier. Måske bliver du overrasket over, hvad der gemmer sig ude i byens kvarterer af nyskabende arkitektur, streetart og bæredygtige tiltag.

AF KÅRE PEITERSEN

De fleste danskere har nok et forhold til København. Strøget, Amalienborg, Rundetårn – der har de fleste af os været. Men hvad med alle de nye steder i hovedstaden? Dér hvor bæredygtig arkitektur skyder op, hvor streetart og gavlmalerier bryder de grå facader, og hvor byens gamle industrikvarterer og forladte områder pludselig transformeres og vækkes til live med nye, farverige byrum?

er fagfolk og udvælger og kuraterer steder, der ikke normalt er i søgelyset, men alligevel fortjener opmærksomhed. Det er typisk uden for centrum, for vi har en mission om at bringe vores gæster udenfor voldene - bl.a. til Nørrebro, Nordvest og Amager. Dels er det her, københavnerne rent faktisk bor, dels er her mange skjulte perler at finde i byens afkroge, og så er det her, der sker mest i disse år”.

TAG MED PÅ GUIDET CYKELTUR I KØBENHAVN De områder er ikke rigtigt kommet med i guidebøgerne, så hvis du gerne vil lære dem at kende, skal du alliere dig med en ekspert. Det kunne meget vel være Asser Munch eller en af hans kolleger i beCopenhagen, der er en virksomhed, der har specialiseret sig i guidede cykelture i København. “Vi adskiller os fra andre guidede ture, der ofte fokuserer på historien og den turistede middelalderby. I stedet bruger vi arkitekturen som et prisme til at fortælle om dagens København. Vi guider ofte udenlandske gæster, der er meget interesserede i vores bæredygtighed, cykelkultur og nye moderne byliv, men det er altså også virkelig spændende for os danskere – selv indfødte københavnere tør jeg godt garantere kan få meget ud af en tur med os”, forklarer Asser Munch, der selv er uddannet arkitekt og startede beCopenhagen i 2013.

SOMMERRABAT Turene varer typisk 2-4 timer, og du kan enten låne en cykel eller tage din egen med og derved spare 50 kr. Netop nu kan du desuden udnytte sommerrabatten, hvor de lange ture på 4 timer er sat ned fra 450 kr. til 350 kr. Børn under 18 år kommer med til halv pris, men beCopenhagen anbefaler dog, at børnene er enten små nok til at sidde i en barnestol eller store nok til at færdes sikkert og køre de op til 10-15 km en tur strækker sig over. Den nyeste tur starter og slutter på Åbenbar i Nordvest, hvor det lokale ‘brune’ værtshus ('Fluesmækkeren') nu er opgraderet og serverer smørrebrød, cocktails og fadøl. “Det er vores nyeste og måske mest spændende tur for lokalkendte. Her kan man få en totaloplevelse af Nordvest og slutte af med at spise eller drikke en øl”, siger Alice Lempel Søndergaard.

FAGLIGHEDEN I CENTRUM Netop fagligheden er en dyd for beCopenhagen, supplerer Alice Lempel Søndergaard, der er erfaren arkitekturformidler og har været med hos beCopenhagen i et år. “Vi

Se mere og book direkte på www.becopenhagen.dk/kbh2020/ eller følg med på Instagram: @becopenhagen

Copenhill er meget mere end en skør skibakke – meld dig til beCopenhagens tur, hop på cyklen og find ud af, hvad projektet ellers gemmer på. Her Copenhill / Amager Bakke af Bjarke Ingels Group (BIG).

Nordvest er lidt af et velfærdseksperimentarium og lige nu et af de mest interessante områder i København med bl.a. gavlmalerier, Superkilen, nye boligformer og 'ghettoblastere'. Her almene boliger af Bjarke Ingels Group (BIG).

38


SPONSORERET INDHOLD / ANNONCETILLÆG

AKTIVITETER FOR HELE FAMILIEN

1M

1M

DER ER LIDT FRIERE PÅ FRILANDSMUSEET

f

@ FRILANDSMUSEET /

# FRILANDSMUSEET / 39

WWW

FRILANDSMUSEET.DK


SPONSORERET SPONSORERETINDHOLD INDHOLD/ /ANNONCETILLÆG ANNONCETILLÆG Davids Samling er indrettet i to borgerhuse, hvoraf stifteren oprindelig boede i det ene.

Samlingen af islamisk kunst fra profeten Muhammeds tid og frem til det 19. århundrede er blandt de ti største i verden. “Og vi er ikke nummer 10”, som museumsinspektør Peter Wandel udtrykker det. Davids Samling ligger lige over for Kongens Have og byder på både dansk og international kunst.

Den 21. august udgiver Peter Wandel og Rasmus Meisler deres graphic novel ‘Den Magiske Spinel’. Det markeres med en særudstilling med nogle af de originale tegninger.

Davids Samling er klar til sommeren AF KÅRE PEITERSEN

Hen over sommeren byder Davids Samling på to meget forskellige særudstillinger – samt den faste samling af islamisk kunst, der er blandt de ypperste i verden. Det er som altid helt gratis at komme ind, og der er god plads til alle. De fleste af os trænger nok til at få fyldt lidt kulturelle indtryk på efter en lang karantæneperiode, og et oplagt sted at gøre det er på Davids Samling. Museet lige over for Kongens Have er en sand perle for kunstinteresserede og rummer både en samling af dansk og international malerkunst samt ikke mindst en af verdens allerfineste samlinger af islamisk kunst. Nu er museet åbnet igen efter en lang corona-pause, og det glæder ikke mindst museumsinspektør Peter Wandel: “Vi er glade for at kunne invitere indenfor igen. Vi følger naturligvis myndighedernes anvisninger, så man kan være helt tryg ved at besøge vores udstillinger”.

bredt, men med sans for de allerbedste værker. Derfor giver udstillingen også et godt overblik over den danske kunst i perioden“, forklarer Peter Wandel. HELT NY SÆRUDSTILLING TIL AUGUST Og så er der endnu en særudstilling på trapperne. Den 21. august udgiver museet en graphic novel med titlen ‘Den Magiske Spinel’. Det markeres med en særudstilling, hvor en række af de originale tegninger fremvises. “Bogen har været undervejs i tre år og handler kort fortalt om kunst, kærlighed og islamisk mystik. Hovedpersonen er en af museets nattevagter, der rejser i både tid og rum og, fra nutidens København, besøger bl.a. det gamle Tyrkiet, Iran og Indien. Tanken er at formidle de tider og steder, som vores kunstværker her på museet stammer fra – og dermed gøre historien og kunsten levende for de besøgende”, siger Peter Wandel.

SÆRUDSTILLING MED NYERE DANSK KUNST FORLÆNGES Som en konsekvens af corona-situationen har man desuden valgt at forlænge Særudstillingen ‘Fra Philipsen til Salto – gensyn med den nyere danske samling’ frem til den 29. november. Udstillingen byder på malerier af danske kunstnere som J. F. Willumsen, brødrene Joakim og Niels Skovgaard samt brødrene Vilhelm og Svend Hammershøi. Derudover er der skulpturer og keramik af bl.a. Axel Salto, Svend Rathsack og den fransk-danske kunstner Jean Gauguin. “Det er en udsøgt samling fra 1. halvdel af det 20. århundrede, der meget fint illustrerer, hvordan vores stifter, Christian Ludvig David, samlede på kunst: Relativt

Davids Samling har åbent tirsdag til søndag, og der er gratis adgang til alle udstillinger. Se mere på www.davidmus.dk 40


SPONSORERET INDHOLD / ANNONCETILLÆG

Indtil 29. november 2020

gensyn med den nyere danske samling

J.F. Willumsen. Dreng, der står på ét ben og stryger strømpen af, 1902

Fra Philipsen til Salto

TIRSDAG TIL SØNDAG 10 -17 ONSDAG 10 -21 MANDAG LUKKET WWW.DAVIDMUS.DK

41


SPONSORERET INDHOLD / ANNONCETILLÆG

Hans Scherfig: Elefanternes kirkeård, 1941.

Hans Scherfig: Adam og Eva, 1950.

Nivaagaard byder på to store

AF KÅRE PEITERSEN

sommerudstillinger Udstillingen med de folkekære junglebilleder af Hans Scherfig er blevet forlænget og kan nydes frem til september. Samtidig åbner i juli en udstilling med en af dansk samtidskunsts internationale stjerner, Danh Vo, der sætter sin egen samling i spil omgivet af museets klassiske værker. Denne sommer er der noget for de fleste kunstelskere på Nivaagaards Malerisamling. Den omfattende udstilling ‘Hans Scherfig – Myter og Drømme’ er nemlig blevet forlænget pga. corona-krisen, så nu kan besøgende glæde sig over de fabulerende og eksotiske jungle- og dyremalerier helt frem til den 6. september. Udstillingen er både en hyldest til maleren og forfatteren Hans Scherfig (1905 – 1979), og til naturen og den biodiversitet, der i dag er truet. Og så afspejler titlen, at en række af værkerne er inspireret af antik mytologi og det gamle testamente. DRØMMEREJSER Mange af Scherfig-malerierne er på sin vis en form for drømmerejser, for kunstneren oplevede ikke selv at besøge hverken junglen eller savannen. Livet igennem drømte han om elefanter, giraffer, næsehorn og aber i deres naturlige omgivelser, og globetrotterlængslen skinner igennem i hans kendteste romaner som Det forsømte forår og Den forsvundne fuldmægtig – og får frit løb i hans farveglødende urskovsbilleder. Men han kom aldrig selv til hverken Afrika, Asien eller Sydamerika. I stedet næredes hans fantasi i Botanisk Have og Zoologisk Have i København. Denne sommer er der også mange danskere, der ikke kommer til de eksotiske destinationer, de havde drømt om, men så kan udstillingen her være en lille drømmerejse – og en reminder om, at

man ikke kan tage tingene for givet, heller ikke de truede dyr, der er motiverne på malerierne. EN FLYGTNING KRYDSER SIT SPOR Rejsen er på sin vis også udgangspunktet for sommerens anden store udstilling, nemlig ‘Danh Vo præsenterer’, der åbner den 1. juli. Danh Vo (udtales ya:ng vo) betegnes som en af tidens allerstørste kunstnere og har bl.a. repræsenteret Danmark på Venedig Biennalen og haft en stor soloudstilling på The Guggenheim Museum i New York – som den eneste dansker nogensinde. Hans liv har bogstaveligt talt været én lang rejse: I tumulten efter Vietnamkrigen flygtede han som lille fra Vietnam med sin familie i en hjemmebygget båd, blev samlet op af et Mærsk-tankskib og kom af alle steder til Nivå, hvor han voksede op. Senere blev han uddannet på Kunstakademiet i København, men i de seneste mange år har han levet, arbejdet og udstillet verden over.

Der er noget for både store og små på Nivaagaards Malerisamling. Også den store, gamle park er et besøg værd.

42

DANH VO KOMMER HJEM Og i år vender Danh Vo så helt konkret hjem til Nivå, fordi Nivaagaards direktør Andrea Rygg Karberg har inviteret ham til et samarbejde over de kommende tre år. Denne sommer sætter han en del af sin private kunstsamling i scene som en installation omgivet af Nivaagaards


SPONSORERET INDHOLD / ANNONCETILLÆG

Hans Scherfig: Ensomt næsehorn, 1966.

Danh Vo kom til Danmark som vietnamesisk bådflygtning i 1970erne. I dag lever, arbejder og udstiller han over hele verden. Foto: David Kahr

Husk at købe billet på forhånd! Pga. begrænsninger i forbindelse med Corona-situationen skal du huske at købe billet til Nivaagaard, før du besøger museet. Billetten gælder i to timer og kan købes på www.nivaagaard.dk faste samling, der indeholder vigtige værker fra både dansk guldalder, hollandsk barok og italiensk renæssance. “For os er det en kæmpestor begivenhed og et spring ind i en verden af international samtidskunst, så vi er meget glade for at kunne koble Danh Vo til vores samling. Det særlige ved Nivaagaard er, at museet er en privat gave fra kunstsamleren Johannes Hage, der i 1908 forærede det til offentligheden, mens han selv boede på herregården ved siden af. Dahn Vo er selv kunstsamler og har fokus på international kunst fra 1960erne og frem, bl.a. med værker af Félix González-Torres, Nancy Spero og Sister Corita. Nu mødes de to samlinger og bliver til ét samlet værk hos os”, siger Andrea Rygg Karberg. Til udstillingen har Danh Vo især fokuseret på værker med et religiøst tema, dels fordi Nivaagaards samling indeholder mange religiøse motiver fra renæssancen og frem, dels fordi han selv er optaget af emnet. ‘ET LILLE MUSEUM MED STORE OPLEVELSER’ Andrea Rygg Karberg beskriver selv Nivaagaard som ‘et lille museum med store oplevelser’, og der er ganske rigtigt meget at komme efter. Også udenfor, hvor den store, gamle park er frit tilgængelig fra solopgang til solnedgang. Her er der endda også en udstilling, nemlig ‘Reservat for truede ord’, der blev startet af sprogforskeren Jørn Lund i 2015 og indeholder en række af de ord, der er ved at forlade det danske sprog. Samtidig er der også skilte med ‘spirende ord’, som er på vej ind i sproget. “Her kan flere generationer gå en tur sammen og lære noget af hinanden”, siger Andrea Rygg Karberg. Se mere på www.nivaagaard.dk

43


SPONSORERET INDHOLD / ANNONCETILLÆG

Hotel Skt. Annæ På Hotel SKT. Annæ kan du nyde det danske sommervejr i de dejligste omgivelser. Bestil et glas sommervin eller en cocktail i deres bar ‘The Club’ og nyd den på hyggelige Sankt Annæ Plads eller på tagterrassen på 6. etage, der har den skønneste udsigt over København.

D’Angleterre d’Angleterre og Marchal har åbnet deres skønne terrasse ud mod Kongens Nytorv, og Andreas Baghs sommermenu bugner af gastronomiske herligheder. Er man mere tørstig end sulten, er terrassen også perfekt til et kølig glas rosé. d’Angleterre Kongens Nytorv 34

Bistro Boheme Den var ’Årets Bistro/Brasseri i 2009, 2012 & 2016 i "Den danske Spiseguide" og er et lækkert pusterum, hvor man føler sig hensat til et lille stykke Frankrig i Danmark. Der serveres klassiske franske retter tilført nyt liv og energi. Her vægtes især, at maden tilberedes helt fra bunden. Det er unikke lokaler med hyggeligt inventar og særlige fund fra franske loppemarkeder. Bistro Boheme Esplanaden 8

Hotel SKT. Annæ Sankt Annæ Plads 18-20

gaden Der - midt på gaden - midt i vores elskede by, ligger de … De, der skønne steder, som vi gerne vil anbefale dig at tage forbi.

A F T I N A D I N ES A P P E LT / FO T O : P R O G P I A S I M M S Denne gang har vi udvalgt steder, hvor du kan slå dig ned og få alt fra håndlavede flødeboller til lækre drinks og mad fra dygtige køkkener, der nok kan give dig en hyggelig og skøn kulinarisk og gastronomisk oplevelse.

Maven - Restaurant & Vinbar Sommeren ser endelig ud til at være på vej, og på Maven har de i år gjort endnu mere ud af udendørshyggen! På den store terrasse på Nikolaj Plads kan du nyde solen, sidde i skygge under parasollerne og rykke ind under varmelamperne, når det bliver køligere, og solen er på vej ned. Du kan også bestille cocktails fra deres nye cocktailmenu, hvor du nu kan nyde en lækker gin & tonic med årstidens rabarber eller en sommerlig Strawberry Collins! Der er også traditionen tro jazz fra 3-12. juli. Maven - Restaurant & Vinbar Nikolaj Plads 10

Nordic Treats Nordic Treats er en ny butik, hvor du kan forkæle dig selv og dem, du holder af, med søde fristelser og smukt design. Butikken har udvalgt noget af det bedste fra producenter af dansk gourmet konfekture og delikatesser samt et udvalg af designvarer, som repræsenterer skandinavisk stil, nyskabelse og omtanke. Her i sommeren kan man også nyde kold, økologisk saft, håndlavede flødeboller fra Anker Chokolade og is fra Hansens Is. Og der er altid Copenhagen Sparkling Tea Company på køl, så man kan tage en flaske med og nyde i Kongens Have eller hjemme på altanen. Nordic Treats Rosengården 14

Krogs Fiskerestaurant Prøv en lækker frokost på Krogs! På deres frokostmenu finder du blandt andet et udvalg af smørrebrød med sild, laks, smørstegt rødspættefilet, fiskedeller og nok Danmarks bedste ’Stjerneskud’ med rødspætte, hvide asparges, håndpillede rejer, hollandaise & sikrogn. I juni holder de også åbent alle søndage for frokost! Krogs Fiskerestaurant Gammel Strand 38

44


Vi oplever en branche med stadig stigende efterspørgsel på specialiserede ydelser, der leveres effektivt, i kombination med et personligt engagement og en forretningsmæssig forståelse for aktørerne i det marked, de opererer i. Som et specialistfirma med fokus på rådgivning om fast ejendom, er det vores strategi at være blandt de absolut bedste, når det gælder rådgivning om lejemål, ejendomstransaktioner, detailhandel, entreprisesager og selskabsforhold. Vores kompetencer matcher de behov for specialiseret juridisk rådgivning, som er relevante vedrørende ejendomme - også i et marked under stor forandring.

Winsløw Advokatfirma - Gammel Strand 34 - 1202 København K - www.winlaw.dk + 45 3332 1033

til En turnhavn? Købe k Museum

sk Jødis des På Dan i en anderle rv tilbyde s oplevelse. m u muse k vores udfors på g o m Ko um n. ende r spænd til Københav r en Jeres tu tsholm lo S å p ns r os I finde af Københav t i hjerte rter. va kulturk

SE MERE PÅ JEWMUS.DK


SPONSORERET INDHOLD / ANNONCETILLÆG

Læserservice/Forhandlerliste Arnold Busck ����������������������������������������������������������������������������������������33 73 35 00

Multiform Flagship Store Copenhagen ���������������������������������������������32 50 10 21

B&O ����������������������������������������������������������������������������������������������������������33 11 14 15

Multiform Kgs. Lyngby �������������������������������������������������������������������������51 30 03 00

beCopenhagen ���������������������������������������������������������������������������������������33 14 20 40

Neye ������������������������������������������������������������������������������������������������������� 33 17 02 83

Birkenstock �����������������������������������������������������������������������������������������69 88 49 11

Nivaagaards Malerisamling ���������������������������������������������������������������49 14 10 17

BLANCO / andersen & nielsen as ���������������������������������������������������������36 41 02 00

Samsøe Samsøe �������������������������������������������������������������������������������������35 28 51 09

Davids Samling ��������������������������������������������������������������������������������������33 73 49 49

Trækompagniet �������������������������������������������������������������������������������������44 44 16 20

ILLUM �������������������������������������������������������������������������������������������������������33 14 40 02

Turistførerforeningen ����������������������������������������������������������������������33 11 33 10

Illums Bolighus ������������������������������������������������������������������������������������33 14 19 41

Uniqlo �����������������������������������������������������������������������������������������������������31 10 13 98

Kitchen Living Dining �����������������������������������������������������������������������������2119 89 27 Københavns Byvandrerlaug ���������������� www.koebenhavnsbyvandrerlaug.dk Magasin ��������������������������������������������������������������������������������������������������33 11 44 33 Marimekko ��������������������������������������������������������������������������������������������20 46 13 59 Matas ����������������������������������������������������������������������������������������������������� 33 14 07 85 Milas Jewellery �����������������������������������������������������������������������������������33 13 19 07 Monki ������������������������������������������������������������������������������������������������������36 97 96 01

2.500 P-PLADSER MIDT I KØBENHAVN

Vesterport

- altid en i nærheden

Scandic Kødbyen

www.q-park.dk

46


SPONSORERET INDHOLD / ANNONCETILLÆG

Du bestemmer selv, hvor mange hop, du vil tage

Nyhed

Copenhagen AirTaxi, DAT og NORDIC Seaplanes har indgået et samarbejde, der giver dig helt nye muligheder for at opleve nogle af Danmarks smukke øer og byer.

Med Ø-kortet kan du hoppe på et fly i Aalborg, Midtjylland, Billund, Aarhus, Roskilde, København, Samsø/Ballen, Bornholm/Rønne, Skagen, Anholt eller Læsø.

Pris 10

klip

DKR

Betalt 1, 2, 3 eller 4 klip alt efter hvilken destination du vælger. Gælder til og med efterårsferien uge 42.

Fra/til

Til/fra

Aarhus Aarhus Aarhus København København København København

Samsø Skagen Falsled Aarhus Skagen Samsø Falsled

Klip per flyvning

1 2 2 3 3 2 2

Fra/til

Til/fra

Anholt Roskilde Roskilde

Læsø Anholt Læsø

Klip per flyvning

1 3 4

Fra/til

Til/fra

København Aalborg Aarhus Billund Aalborg Midtjylland*

Bornholm Bornholm Bornholm Bornholm København Bornholm

* via København

Gælder fra 22.6. - 7.8. og hele uge 42

KØB OG BOOK Dit Danmarkseventyr starter med at købe ø-kortet ved at maile til:

rs@seaplanes.dk

70 20 00 60, tast 1. 47

økort.dk

Klip per flyvning

1 2 2 2 2 2


SPONSORERET INDHOLD / ANNONCETILLÆG

AMAGER CENTRET FØLGER ALLE OFFICIELLE COVID-19-RETNINGSLINJER

R E G A AM R E T E R CENT M O E LIG T E N R HJMØASSER AF LÆKKER MED ! G N I P P O H SOMMERS E OM GAML S E Y N – R E N N den har KÆRE VE et hele ti , hvor d efter ret ligger t n e C r e g l nyt. For a e v Am e g i l l a n meget er ombygning, ligget. Me em en stor n n e g i e r æ i lækre snart at v l shopping a k o l g i d byde ikker og kan vi til te nye but s r ø f e D . omgivelser bnet. allerede å r e r e d e t spises e om dig! il at hygg t s o r e d æ Vi gl sen Kærlig hil tret Amager Cen

48