__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 25

Saila Susiluoto

Ariadne

Palkitun runoilijan uusin teos vie Antiikin Kreikasta uuden ajan tragedioihin ja teknologian ihmeisiin. Kiehtova teos liittyy huikeaan digitaaliseen kokonaisuuteen nimeltä Antikythera. Pelejä ja sattumaa hyödyntävä kokonaistaideteos tutkii historiaa ja ihmisiä sen pyörteissä. aurinko, sen lujat ja kultaiset kourat / sen sotavaunuloisto, sen järkähtämätön kehrä halki taivaan / niin ihminen keksii pyörän: aurinko ja pieni kivi vierivät samalla hetkellä / lopulta toivo, näky: kun pimeä havahtuu, on myöhäistä, joku lamppu on syttynyt jo.

Saila Susiluoto (s. 1971) on runoilijapolvensa kärkinimiä, palkittu ja tunnustettu alansa uudistusvoimainen vaikuttaja. Hänen tuotantonsa on merkittävä, ohittamaton osa 2000-luvun suomalaista runoutta. NOIN 120 SIVUA / 167 X 200 MM / 82.2 / ISBN 978-951-1-28949-4 / ELOKUU

NOIN 300 SIVUA / 145 X 210 MM / KUVALIITTEITÄ / 84.2 / ISBN 978-951-1-29116-9 / SYYSKUU

Granta 5: Venäjä

Uuden kirjallisuuden areena Toimittanut Aleksi Pöyry Kotimaiset ja ulkomaiset kirjailijat tarttuvat aiheeseen, joka on Suomessa aina ajankohtainen. Grantassa Venäjä näyttää monet kasvonsa. Teksteissä tehdään ystävyysvierailuja 80-luvun Neuvostoliittoon, tutustutaan vironvenäläiseen kulttuuriin, pureudutaan Krimin niemimaan käsittelyyn venäläisessä kirjallisuudessa ja matkustetaan kumma kyllä myös Ruotsiin. Kirjoittajina muun muassa Masha Gessen, Olga Grushin, Venla Hiidensalo, Ville Hytönen, Hiromi Kawakami, Sirpa Kähkönen, Markus Nummi, Rein Raud, Ville Ropponen, Petri Tamminen, Ljudmila Ulitskaja, Tommi Uschanov ja Katariina Vuorinen.

Cambridgen yliopistossa 1889 perustettu kirjallinen aikakauskirja on löytänyt tiensä Suomeen. Kahdesti vuodessa ilmestyvässä Grantassa julkaistaan lyhyitä tekstejä etu­ rivin kotimaisilta ja ulkomaisilta kirjailijoilta. Suomalaisen laitoksen ensimmäinen numero ilmestyi syksyllä 2013.

Kotimainen kaunokirjallisuus

23

Profile for Otavan kirjat

Otavan uutisia syksy 2015  

Otavan uutisia syksy 2015  

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded