__MAIN_TEXT__

Page 57

Sinnergie B.V. bestaat sinds 2016 en ontwerpt en installeert zonnepanelen voor particulieren en bedrijven. Maar dat is niet alles: ze leveren ook laadpalen voor elektrische auto’s en verdiepen zich in accutechniek en overige duurzame ontwikkelingen. Ondernemend Friesland vroeg meewerkend eigenaren Houke de Vries en Johannes de Vries naar de hoed en de rand van hun bedrijf. Wat doen jullie?

Waarin onderscheiden jullie je?

Houke: In 2016 hebben Johannes de Vries, Tjalling de Poel en ik samen Sinnergie opgericht. De naam van ons bedrijf is veelzeggend over hoe wij werken en denken. Alleen ben je sneller, maar samen kom je verder. Samen met onze vaste medewerkers sturen wij Sinnergie aan. De verkooptak valt volledig onder mijn verantwoordelijkheid, Johannes doet de financiële en administratieve kant, daarnaast begeleidt hij onze vakmensen op het dak. Onze compagnon Tjalling de Poel is op de achtergrond aanwezig voor het strategisch beleid van Sinnergie. Wij ontwerpen en installeren zonnepaneel installaties voor particulieren en voor de zakelijke markt. Bijzonder is dat wij ook driehoek zonnepanelen kunnen leveren, bijvoorbeeld voor punt- of schilddaken. Klanten besparen op energiekosten en dragen tevens bij aan een duurzamere wereld. Ook leveren en installeren wij laadpalen voor elektrische auto’s, voor zowel de particuliere als zakelijke kant. De zakelijke klant geven we degelijk advies, op welke manier er gebruik gemaakt kan worden van de subsidieregelingen, waarbij er belastingtechnisch veel voordeel gehaald kan worden, zoals de EIA-, KIA- of SDE-regelingen. De particuliere klant bieden we onze btwterugvraag service.

Johannes: Wij leveren maatwerk, en daarmee bedoel ik: wij gaan naar de mensen toe. Bekijken ter plaatse wat de mogelijkheden zijn en welke wensen de klant heeft, hoeveel energie ze gebruiken of in de toekomst gaan gebruiken. Door deze werkwijze leveren we een offerte op maat en zijn er geen verrassingen achteraf. Wij krijgen steeds vaker klanten die via ‘onze’ eigen klanten bij ons uit komen. Dat is heel leuk! Prijstechnisch zitten we goed, daarmee kunnen we goed concurreren. Onze standplaats is Lemmer, maar we merken dat er een enorme groei is richting Noord-Nederland, maar ook richting Almere en Zwolle.

Hoe is de markt op dit moment? Johannes: We hebben weinig last van de coronacrisis. Rond de zomervakantie merkten we dat veel mensen wilden investeren in een zonnepaneel installatie. Het idee: ‘we gaan niet op vakantie maar investeren in zonnepanelen’. We zijn zelfs gegroeid in de huidige coronamarkt, en zijn daardoor doorlopend op zoek naar nieuwe medewerkers die graag bij ons willen werken en samen met ons helpen om Nederland iedere dag een klein beetje duurzamer te maken.

L E E S O F M A G A Z I N E O O K O N L I N E V I A W W W . O F. N L E N V O L G O N S V I A

,

EN

.

Houke: Korte lijnen, snel bereikbaar, dat is hoe Sinnergie werkt. Klanten kunnen in onze showroom terecht en hun toekomstige investering bekijken en beoordelen. Ze hebben vaak lang gespaard en geven een groot bedrag uit. We zijn er trots op dat we ze kunnen ontzorgen en de daad bij het woord voegen. Wij bouwen geen luchtkastelen, maar leveren maatwerk in een totaalconcept. Goed, eerlijk en degelijk advies is waar wij voor staan.

Hoe zien jullie de toekomst voor Sinnergie? Houke: We willen absoluut vasthouden aan de normen en waarden die we hebben. We zijn ontzettend blij en trots op ons huidige team en werkwijze en hopen ons door te ontwikkelen en te groeien zonder van onze bedrijfsvoering af te wijken. We leggen ons graag toe op toekomstige ontwikkelingen in bijvoorbeeld de accutechniek. Wat vraagt de markt? Bijvoorbeeld slimme woningen en kantoorpanden. Zo gaan we met elkaar op zoek naar het ideaalplaatje en daarmee naar een goede balans tussen prijs en kwaliteit.

57

OF 2020-08

Profile for OF BV

Ondernemend Friesland editie 8 2020  

Lenigheid: ondernemers wringen zich dit jaar in vele bochten om 2020 positief af te kunnen sluiten, maar Steinfort Glas doet dat met bijna z...

Ondernemend Friesland editie 8 2020  

Lenigheid: ondernemers wringen zich dit jaar in vele bochten om 2020 positief af te kunnen sluiten, maar Steinfort Glas doet dat met bijna z...

Profile for ofbv