Forår 2023 - Mediernes Efteruddannelse

Page 16

FORÅR 2023 FIND DIG SELV Og find dit kommende kursus! Kurser til dit persona! Side 8 HOLD KURSUS PÅ JOBBET Riv ud og gem: 4 sider om virksomhedskurser til din arbejdsplads. Side 15 PRESSEMØDET Se Kurts 7 gode råd. Side 29 GRATIS E-kursus i regneark. Side 7 Branchens største udbud 300 kurser i foråret

TIPS FRA NYHEDSBREVET

Du kan holde dig arbejdsmæssigt værdifuld ved at gå på kurser. Men du kan også lære dig selv en masse færdigheder ved hjælp af guides, videoer og e-kurser. Få de bedste tips hver 14. dag i nyhedsbrevet. Her kan du se nogle af de effektive tips, vi har bragt i år.

Den ultimative guide til hjemmesider

Skal du i gang med at lave din første hjemmeside? Få de vigtigste tips i en komplet guide, der gennemgår alle trin i din nye hjemmeside – inkl. muligheden for at prøve med en gratis hjemmeside først. Besøg: html.dk/tutorials/lav-din-egen-hjemmeside/

8 tips til Word, som du ville ønske, du havde kendt for mange år siden De fleste af os tænker nok, at vi ved alt om Word. Men det gør vi ikke i følge den britiske underviser og onlineguide Tessa Davis. Hun har samlet 8 Microsoft Word tips, du ville ønske, at du havde kendt meget før. Find: @Tessardavis på twitter – hun har mange relevante tips

Gratis kurser i datajournalistik

Datajournalism.com har en række kurser, der egner sig til dig, der vil bore dig ned i datajournalistikken -eller blot få nogle flere kompetencer på dit cv. Kurserne gennemføres på engelsk som en række instruktions videoer. De er simple, klare og nemme at gå til.

Besøg: datajournalism.com/

Kom i gang med podcast

Mød Jacob Kjerrumgaard, der i en række videoer guider dig til at komme i gang med podcast. Se hans syv videoguides med hjælp til dig, der skal til at anskaffe den rigtige mikrofon, lave et koncept og vælge program til redigering.

Besøg: tinyurl.com/2p9h2knb

Syv tips til bedre portrætfotografi

I følge den belgiske fotograf Joris Hermans handler portrætfotografi ikke så meget om dine tekniske færdigheder og viden, men meget mere om at skabe den rette stemning og atmosfære mellem dig og modellen, så dit billede afslører personens personlighed.

Besøg: jorishermans.com/blog/7-documentary-styleportrait-photography-tips

Infografik på Sociale Medier: Få mere trafik og engagement

Infografik er måden at fortælle pointer og vise data på, så det går ind hos dine brugere. Engagement og delinger vokser, når du bruger infografik. Læs denne korte vejledning med anbefaling af onlineredskaber, så du nemt kan skabe dine egne infografikker.

Besøg: bonzer.dk/infografik

Få flere tilmeldinger til dit nyhedsbrev

Er tilgangen til dit nyhedsbrev gået i stå? Så få fem gode råd til at skaffe flere abonnenter fra webfirmaet Peytz, der er leverandør af det mailsystem, som udsender vores nyhedsbrev. Du skal give din e-mail for at få e-bogen om nyhedsbreve.

Besøg: peytz.dk/e-bog-sådan-får-du-flere-tilmeldinger

FÅ NYHEDSBREVET

på mediernesefteruddannelse.dk/tilmeldnyhedsbrev Eller brug QR-koden, så er du der næsten. Nyhedsbrevet udkommer hver anden mandag.

Kursuskatalog for Mediernes Efteruddannelse forår 2023 Udgivet af: Pressens Uddannelsesfond, Kalkbrænderiløbskaj 4, 2100 København Ø | Tlf. 2345 0252 Opdragsgiver | Michael Aage Jensen/ Pressens Uddannelsesfond Grafisk design | Tina Zaremba/ZAREMBADESIGN Tegninger ved kurser | Jonas Toft Tryk | Avis-Tryk A/S Forsideillustration | Bob Katzenelson 28 29 30 24 22 31 26 27 21 20 19 14 13 12 8 15 7 6 4 Der tages forbehold for trykfejl i kursuspriser og -datoer. Tjek Mediernesefteruddannelse.dk for evt. opdateret information. JOURNALISTIK OG MEDIER DATA- OG GRAVER JOURNALISTIK SPROG OG TEKST FOTOGRAFI ARBEJDSLIV TV – FOTO OG REDIGERING KOMMUNIKATION PODCAST GRAFISK DESIGN BILLEDBEHANDLING VIDEO PÅ NETTET DIGITALE OG SOCIALE MEDIER LEDELSE OG SAMARBEJDE TV-TILRETTELÆGGELSE VIDEN O G SAMF UND DIPLOMKURSER ARTIKEL · FIND KURSER TIL DIT PERSONA ARTIKEL · RIV UD & GEM: KURSER PÅ ARBEJDSPLADSEN ARTIKEL · KURT STRANDS RÅD TIL PRESSEMØDER

Workshop – 9 tips til at skrive bedre overskrifter

Uden en god overskrift – der får din modtager til at læse videre – er resten af din tekst spildt arbejde. Journalist Andreas Leer Scharnberg giver dig ny viden om, hvordan overskrifter ser ud i dag, og hvad de gør for din tekst. Du vender hjem med 9 konkrete tips, som du kan bruge efter kurset.

13. APR 2023

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

2400 København NV | 1 dag | ME

Pris: 4.200 kr. ex. moms

PU-støtte: 1.350 kr.

Pris efter PU-støtte: 3.900 kr. inkl. moms

Tag scenen: Styr live-interviews og debatter

Du lærer at blive en skarp moderator, der med nær vær og overblik kan styre en debat, et interview eller en samtale foran et live-publikum. Du bliver undervist af journalist Rie Helmer, der er en erfaren medietræner og kendt fra sine værtsroller på DR1’s programmer Sporløs og Aftenshowet.

Bliv kreativ med vilje

Skru op for kreativiteten i Tina Andersens køkken på Saksild Strand. Vi bruger både hjerne og hjerte, naturen og nærende metoder til at parkere dit indre dommerpanel og lade kreativiteten pible frem inde fra. Vi leger, eksperimenter og kvalificerer dine ideer og tekst. Pirker til originaliteten.

12. JAN 2023

AndersensBureau

8297 Odder | 1 dag | ME

Pris: 4.000 kr. ex. moms

PU-støtte: 1.350 kr. Pris efter PU-støtte: 3.650 kr.

Hold kæft, observér og spørg senere Lær at interviewe, så der kommer fortællende journa listik ud af det. Vi leger med interview til rekonstruk tion og med observation som metode, når du er på stedet. Kom og nørd spørgeteknik, forberedelse og nysgerrigt nærvær i Tina Andersens køkken på Saksild Strand. Bliv en endnu bedre interviewer.

24. FEB 2023

AndersensBureau

8297 Odder | 1 dag | ME

Pris: 4.000 kr. ex. moms

PU-støtte: 1.350 kr. Pris efter PU-støtte: 3.650 kr.

Gå kritisk til videnskab og forskning Bliv en bedre kritisk journalist, når du dækker klima, sundhed og andre forskningstunge områder – og lær at finde interessante historier i rapporter og stille kritiske spørgsmål til magthavere, der påstår at have videnskaben i ryggen. Din underviser er journalist Lise Brix fra Videnskab.dk.

Dramaturgi: Historier der virker

Du lærer at holde fremdriften i din tv- eller radiodoku mentar og tilrettelægge journalistiske programmer, der forfører og fastholder dine lyttere og seere. Din underviser er Inge Bang Termansen, der har lang erfaring som tv-tilrettelægger, redaktør og program udvikler i DR.

14. JUN 2023 24. MAJ 2023

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

2400 København NV | 3 dage | ME

Pris: 12.200 kr. ex. moms

PU-støtte: 4.050 kr.

Pris efter PU-støtte: 11.200 kr. inkl. moms

AI og automatisering:

Journalistens superhjælper

Du lærer, hvordan AI og automatisering bliver din nye superhjælper. Du får konkrete redskaber og apps, som hjælper dig med transskribering, søgning, sortering, overvågning og alerts. Din underviser er Andreas Marckmann Andreassen, der er chefredaktør på Markedsføring.

06. JUN 2023

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

2400 København NV | 2 dage | ME

Pris: 8.700 kr. ex. moms

PU-støtte: 2.700 kr.

Pris efter PU-støtte: 8.175 kr. inkl. moms

16. JAN 2023

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

2400 København NV | 2 dage | ME

Pris: 8.200 kr. ex. moms PU-støtte: 2.700 kr. Pris efter PU-støtte: 7.550 kr. inkl. moms

Storytelling i New York

Tag med til New York og mød nogle af verdens dygtig ste historiefortællere. Få et sjældent indblik i metoder, der skaber prisvindende fortællinger på både skrift og lyd. Lær, hvordan du mest effektivt kan hæve hverda gens historier til fascinerende fortællinger, der fængs ler dit og mediets publikum.

12. MAR 2023

Hermann & Glanowski

New York, USA | 7 dage

Pris: 35.000 kr. (Ingen moms) PU-støtte: 9.450 kr.

Pris efter PU-støtte: 25.550 kr.

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

2400 København NV | 2 dage

Pris: 8.200 kr. ex. moms

PU-støtte: 2.700 kr.

Pris efter PU-støtte: 7.550 kr. inkl. moms

Lær de bedste søgeteknikker | København

Bliv effektiv til research i mediearkiver og andre data baser. På kurset får du indblik i universel søgeteknik med f.eks. booleske operatorer, nærhedsøgninger og feltsøgning. Brug en formiddag på at lære nye tricks eller få genopfrisket teknikker, der kan fokusere din informationssøgning.

07. FEB 2023

Infomedia

1112 København K | 1 dag

Pris: 995 kr. ex. moms

PU-støtte: 900 kr.

Pris efter PU-støtte: 344 kr. inkl. moms

4 | MEDIERNESEFTERUDANNELSE.DK FORÅR 2023
JOURNALISTIK OG MEDIER
LÆS MERE LÆS MERE LÆS MERE LÆS MERE LÆS MERE LÆS MERE LÆS MERE LÆS MERE LÆS MERE LÆS MERE LÆS MERE LÆS MERE LÆS MERE LÆS MERE LÆS MERE LÆS MERE
FOTO STEVEN BICCARD
LÆS MERE LÆS MERE

Krimireporter: Fra forbrydelse til straf, Kaas & Mulvad

»Virkelig fedt kursus! Kunne måske være lidt fedt, hvis der var et NEXT level kursus. Altså for øvede! Så man kunne tage et mere.« Journalist i DR

Mød magten

Dette kursus er for dig, der vil møde og forstå den moderne magt. I løbet af fire dage kommer du godt rundt på Christiansborgs gange og besøger også topministre, tænketanke, organisationer og partier. Troels Mylenberg (TV2) og Jan Birkemose (Medietrends) er dine guider i magtens indercirkler.

17. JAN 2023

Medietrends.dk

København | 4 dage | ME Pris: 14.750 kr. ex. moms PU-støtte: 3.600 kr. Pris efter PU-støtte: 14.838 kr. inkl. moms

Krimireporter: Fra forbrydelse til straf Kursus i aktuel politi- og retsreportage. Med Stine Bolther som guide er vi hele ugen ude i virkeligheden. Vi møder nøglepersoner og hører om de nyeste efter forskningsmetoder af bl.a. terror, rockere og bander. Vi ser på det praktiske politiarbejde med nye avance rede, analytiske værktøjer.

17. APR 2023

Kaas & Mulvad

2450 København SV | 5 dage | ME Pris: 17.475 kr. ex. moms PU-støtte: 5.400 kr. Pris efter PU-støtte: 16.444 kr. inkl. moms

Interviewteknik: To mennesker mødes Meget er på spil, når to mennesker mødes i et inter view. Fra første håndtryk bliver der skabt en atmo sfære som fungerer. Eller ikke fungerer. Kurset »Når to mennesker mødes« dykker ned i alt det, der foregår inden første spørgsmål – især med fokus på inter viewpersonens oplevelse, tillid og tryghed.

20. MAR 2023

Kurtstrand.dk

1169 København K | 1 dag | ME Pris: 3.750 kr. ex. moms PU-støtte: 900 kr. Pris efter PU-støtte: 3.788 kr. inkl. moms

Ambitiøs debatjournalistik

Uenigheder, konflikter og skarpe formuleringer er plusord for mange debatter i radio, i tv og på offent lige scener. Desværre er modtagernes udbytte ofte pauvert. Men sådan behøver det ikke at være. Kurset »Ambitiøs debatjournalistik« fokuserer på debat, som er livlig, givende og løsningsorienteret.

21. MAR 2023

Kurtstrand.dk

1169 København K | 2 dage | ME

Pris: 6.990 kr. ex. moms PU-støtte: 1.800 kr. Pris efter PU-støtte: 6.938 kr. inkl. moms

Find den gode historie i et regnskab

Mange journalister går uden om virksomhedsregnskaber. Desværre – for årsregnskaberne kan gemme på historier, du ellers har svært ved at opdage. Jesper Beenfeldt Nielsen og statsautoriseret revisor Lars Koch-Pedersen lærer dig at læse et regnskab og gen nemskue, når virksomheden har pyntet på tallene.

24. APR 2023

Kaas & Mulvad

1112 København K | 2 dage | ME

Pris: 7.490 kr. ex. moms PU-støtte: 1.800 kr. Pris efter PU-støtte: 7.563 kr. inkl. moms

Digital detektiv – avanceret personsøgning

I en tid, hvor nettets søgemuligheder ændres drastisk, er det vigtigt at følge med. På kurset får du Kaas & Mulvads nyeste og bedste råd, tips og tricks om digital personsøgning. Du får fyldt værktøjskassen op, og du lærer at kombinere mange metoder for at finde det eller dem, du leder efter.

02. MAJ 2023

Kaas & Mulvad

1112 København K | 2 dage | ME

Pris: 6.490 kr. ex. moms

PU-støtte: 1.800 kr.

Pris efter PU-støtte: 6.313 kr. inkl. moms

Nye medietendenser i USA: Produktudvikling 2023

På dette kursus tager Tommy Kaas og Nils Mulvad dig med til nogle af de steder i New York og Philadel phia, hvor morgendagens tendenser allerede er vir kelighed. Om traditionelle medier, der har lært at tænke nyt, om nye medie-startups, og om hvordan datafunderet produktudvikling foregår i praksis.

26. MAR 2023

Kaas & Mulvad

New York, NY 10016, USA | 8 dage

Pris: 34.000 kr. (Ingen moms)

PU-støtte: 10.000 kr.

Pris efter PU-støtte: 24.000 kr.

DET BETYDER ME

I nogle overenskomster har ME-mærkede kurser en særlig betydning. Hvis du har spørgsmål, så tag fat i din arbejdsgiver eller Dansk Journalistforbund.

Mød mediernes frontløbere

Kom med indenfor hos Danmarks mest innovative og inspirerende medieprojekter og oplev de nyeste ten denser på tæt hold. På tre effektive dage udforsker vi nytænkningen i medieverdenen. Vi stiller nysgerrige og kritiske spørgsmål og bagefter reflekterer vi over, hvad der er værd at tage med hjem.

26. APR 2023

Medietrends.dk

1711 København V | 3 dage | ME

Pris: 12.100 kr. ex. moms PU-støtte: 4.050 kr.

Pris efter PU-støtte: 11.075 kr. inkl. moms

Inkluderende journalistik: Mangfoldighedskompetencer gør dig attraktiv på jobmarkedet

Dette gennemprøvede og roste kursus tager udgangs punkt i metoden: Inkluderende journalistik. Metoden giver en række helt nye mangfoldighedskompetencer, som kursisterne erhverver sig inden for alle områder i en journalistisk eller kommunikativ proces.

23. FEB 2023

Lotte Rosdahl

8660 Skanderborg | 5 dage

Pris: 11.449 kr. ex. moms PU-støtte: 4.500 kr. Pris efter PU-støtte: 9.811 kr. inkl. moms

Konstruktiv og engagerende klimajournalistik

Få redskaber og indsigt til at dække klimakrisen så den vækker dit publikums interesse. Få et indblik i den vigtigste klimaviden, og bliv inspireret af de bedste lokale, danske og internationale eksempler på klima journalistik, der har succes lige nu. Og få konkrete værktøjer til din egen hverdag.

07. MAR 2023

Room of Solutions

5000 odense C | 3 dage

Pris: 10.000 kr. ex. moms PU-støtte: 2.700 kr. Pris efter PU-støtte: 9.800 kr. inkl. moms

MEDIERNESEFTERUDANNELSE.DK FORÅR 2023 | 5
JOURNALISTIK OG MEDIER
LÆS MERE LÆS MERE LÆS MERE LÆS MERE LÆS MERE LÆS MERE LÆS MERE LÆS MERE LÆS MERE LÆS MERE LÆS MERE LÆS MERE LÆS MERE LÆS MERE LÆS MERE LÆS MERE LÆS MERE LÆS MERE LÆS MERE LÆS MERE

Få fat i guldkilden

Journalisterne Mette Mayli Albæk (JP) og Louise Dals gaard (DR) giver dig konkrete redskaber til at få flere og bedre kilder. På kurset lærer du metoder til at få kilder i lukkede miljøer og til at udvikle dit kildenet værk. Lige brugbart om du sidder med dag-til-dag stof eller større projekter.

25. MAJ 2023

Kaas & Mulvad

1112 København K | 2 dage

Pris: 7.490 kr. ex. moms

PU-støtte: 1.800 kr.

Pris efter PU-støtte: 7.563 kr. inkl. moms

Fribergs tips og tricks: Lav afsløringer med nettets skarpeste værktøjer

Lav afsløringer med nettets skarpeste værktøjer, der kan give afgørende gennembrud i din research. Graverchef Jacob Friberg viser gennem øvelser, hvor dan du får al information ud af foto, video, navne, telefonnumre og emails, så du slår konkurrenterne i breakingsituationer og undersøgende historier.

11. MAJ 2023

Jacob Friberg

1560 København V | 2 dage | ME

Pris: 6.900 kr. ex. moms PU-støtte: 1.800 kr. Pris efter PU-støtte: 6.825 kr. inkl. moms

Aktindsigt som praktisk redskab i journalistik

Aktindsigt som praktisk redskab i journalistik, Kaas & Mulvad

»Det var meget konkret og praktisk anlagt. Jeg ved præcis, hvordan jeg skal håndtere en aktindsigtsanmodning nu, hvor jeg før sjussede mig lidt frem.« Journalist på Fødevarewatch

Datajournalistens schweizerkniv – Excel for fortsættere

Kan du Excel til husbehov, så er kurset her til dig, der vil være mere sikker og har lyst til at lære de praktiske tricks, som kursusleder Tommy Kaas selv bruger i sit daglige arbejde. Vi arbejder med funktioner, der er nyttige for journalister, og vi går målrettet efter at finde historierne i data.

15. MAR 2023

Kaas & Mulvad

1112 København K | 2 dage | ME

Pris: 6.490 kr. ex. moms

PU-støtte: 1.800 kr. Pris efter PU-støtte: 6.313 kr. inkl. moms

Offentlighedsloven gør det svært at trænge ind bag centrale myndigheder og det politiske apparats bar rikader. Oluf Jørgensen og Nils Mulvad blander juridi ske kneb med konkrete og velafprøvede journalistiske metoder. Du vender hjem med anvisninger – lige til at bruge, når du selv søger aktindsigt.

11. MAJ 2023

Kaas & Mulvad

1112 København K | 2 dage | ME

Pris: 7.490 kr. ex. moms PU-støtte: 1.800 kr. Pris efter PU-støtte: 7.563 kr. inkl. moms

Find historien bag tallene – regneark for begyndere

Du blev næppe journalist, fordi du er glad for tal. Men alle journalister bør vide, hvordan man bruger et reg neark – som fx Excel. Tommy Kaas lærer dig helt fra bunden, hvordan du gør – finder skarpere vinkler og bedre cases. Du opdager hurtigt, hvor mange gode historier du kan finde i tallene.

13. MAR 2023

Kaas & Mulvad

1112 København K | 2 dage | ME

Pris: 6.490 kr. ex. moms

PU-støtte: 1.800 kr.

Pris efter PU-støtte: 6.313 kr. inkl. moms

Lær research i sociale medier.

Online kursus: Lær at finde kilder, nyheder og nyttigt indhold til din journalistik i sociale medier. Kurset giver dig en indføring i at lave research i sociale medier – med forskellige indgangsvinkler alt efter, hvor du befinder dig i den journalistiske arbejdsproces.

ONLINE

Syddansk Universitet Online | 2 dage | ME

Pris: 4.500 kr. ex. moms

PU-støtte: 1.800 kr.

Pris efter PU-støtte: 3.825 kr. inkl. moms

Grav historien frem i kommunernes tal

Kommunerne står over for en stor reform- og foran dringsfase. Dine undervisere Roger Buch og Nils Mulvad tager dig med ind bag de afgørende forhold i kommunerne i 2023 og hjælper dig med at finde de vigtigste kommunale historier. Kurset er et samar bejde mellem DMJX og Kaas og Mulvad.

22. MAJ 2023

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

2400 København NV | 3 dage | ME

Pris: 13.700 kr. ex. moms

PU-støtte: 4.050 kr.

Pris efter PU-støtte: 13.075 kr. inkl. moms

Find historien bag tallene – regneark for begyndere, Kaas & Mulvad

»Jeg synes, det var et rigtig godt kursus med et fint miks mellem oplæg og øvelser og med en meget pædagogisk og behagelig underviser.« Journalist på Journalisten

Datajournalistik online

Onlinekursus, når det passer dig. Få de grundlæg gende redskaber til at kunne producere nyheder med afsæt i data. Med enkle midler lærer du at indsamle, behandle og analysere data, så du kan skrive selv stændige, relevante og interessant historier.

ONLINE

Syddansk Universitet Online | 2 dage | ME

Pris: 4.500 kr. ex. moms

PU-støtte: 1.800 kr.

Pris efter PU-støtte: 3.825 kr. inkl. moms

OSINT for journalister – research og efterretning

Du lærer at finde og validere kilder, historier og per soner på nettet og sociale medier med de nyeste open source intelligence-metoder. Du bliver under vist af Andy Bloomfield og Tony Martinez, der er specialister fra den britiske efterretningsverden og arbejder med OSINT på højeste niveau.

02. MAJ 2023

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole 2400 København NV | 4 dage | ME

Pris: 18.300 kr. ex. moms

PU-støtte: 5.400 kr.

Pris efter PU-støtte: 17.475 kr. inkl. moms

Sådan udvikler du fremragende journalistiske formater

Få værktøjer og indsigt til at udvikle journalistiske formater, koncepter, produkter og forretningsmodeller i verdensklasse. Smid for en stund mavefornemmelserne og få professionelle redskaber til at skabe journalistiske formater, der betyder noget for nogen. Journalistik er intet uden et publikum.

ONLINE

Syddansk Universitet Online | 2 dage | ME

Pris: 5.000 kr. ex. moms

PU-støtte: 1.800 kr.

Pris efter PU-støtte: 4.450 kr. inkl. moms

6 | MEDIERNESEFTERUDANNELSE.DK FORÅR 2023
DATA- OG GRAVERJOURNALISTIK
LÆS MERE LÆS MERE LÆS MERE LÆS MERE LÆS MERE LÆS MERE LÆS MERE LÆS MERE LÆS MERE LÆS MERE LÆS MERE LÆS MERE LÆS MERE LÆS MERE LÆS MERE LÆS MERE LÆS MERE LÆS MERE LÆS MERE LÆS MERE

Korrektur – helt styr på dansk retstavning og kommatering

Irriterer det dig, at du en gang imellem kan blive i tvivl om dine kommaer og din retstavning? Eller ønsker du at blive bedre til at argumentere for dine sproglige valg? Brug en dag og gør noget effektivt ved det nu – én gang for alle. Få udryddet din tvivl og få dine sproglige argumenter på plads.

24. APR 2023

ProScript

1558 København | 1 dag | ME

Pris: 3.950 kr. ex. moms

PU-støtte: 900 kr.

Pris efter PU-støtte: 4.038 kr. inkl. moms

Få liv i sprog og tekst

Kom og leg med sproget og sanserne i Tina Andersens køkken på Saksild Strand. Vi puster liv i sproget og nærvær i teksten med udgangspunkt i din tekst og med fokus på din proces tilsat et pift natur. Grib chancen for at være 100 procent til stede i en kreativ oase fjernt fra kontor og klasselokale.

27. APR 2023

AndersensBureau

8300 Odder | 1 dag | ME

Pris: 4.000 kr. ex. moms

PU-støtte: 1.350 kr.

Pris efter PU-støtte: 3.650 kr. inkl. moms

Få helt styr på dine kommaer

Det behøver hverken at være svært, kedeligt eller tidskrævende at få helt styr på kommaet. Med dette lækre, pædagogiske og overskuelige kursus holdes du til ilden med en god blanding af instruktioner, illustrationer, speak og masser af forskellige interaktive opgavetyper med konstruktiv feedback.

ONLINE

ProScript

Online | 1 dag | ME

Pris: 995 kr. ex. moms

PU-støtte: 900 kr.

Pris efter PU-støtte: 344 kr. inkl. moms

Skriv journalistisk

Spids din pen, og lær at skrive efter de journalistiske dyder – modtagerorienteret, levende og præcist. Din underviser Marie Larsen viser dig, hvordan du skriver i de vigtigste journalistiske genrer som nyhed, repor tage og debatindlæg – så du bedst muligt kan fortælle historier fra din virksomhed.

26. APR 2023

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

2400 København NV | 2 dage | ME

Pris: 9.200 kr. ex. moms

PU-støtte: 2.700 kr.

Pris efter PU-støtte: 8.800 kr. inkl. moms

Træd i karakter – intensivt portrætkursus

Kursuslederne Line Vaaben og Rikke Hyldgaard ryster rutinerne og lærer deltagerne at gribe om deres skri veværktøjer på nye måder. Deltagerne forlader kurset med ideer til, hvordan de kan genopfinde navnestoffet med konkrete portrætter, nye formater og alternative måder at bruge portrætgenren på.

08. MAJ 2023

Kaas & Mulvad

1112 København K | 3 dage | ME

Pris: 11.485 kr. ex. moms

PU-støtte: 2.700 kr. Pris efter PU-støtte: 11.656 kr. inkl. moms

Blockbusters og bestsellers: Brug de bedste tricks fra litteratur og film i din journalistik

Har du en god historie? Vil du være bedre til at fortælle den, så læseren/lytteren hænger på til sidste punk tum? Iben Albinus og Line Holm lærer dig grundele menterne i den plotteknik, som Hollywood og bestsellerforfatterne bruger. Du lærer at prioritere og skære væk, skabe spænding og perspektiv.

24. APR 2023

Kaas & Mulvad

1112 København K | 5 dage Pris: 17.475 kr. ex. moms PU-støtte: 5.400 kr. Pris efter PU-støtte: 16.444 kr. inkl. moms

Lær at skrive i scener Kom og nørd scener i Tina Andersens køkken på Saksild Strand. Hvad er en scene egentlig? Hvordan forvandler du et citat til scene? Og hvordan folder du en scene ud i real tid? Vi dykker ned i en række forskellige scener og har masser af hands on og fokus på din proces. Tag med og knæk koden.

23. MAR 2023

AndersensBureau

8299 Odder | 1 dag

Regnearksprogrammet er et værktøj, som alle journalister kan bruge til at finde historier med. Bare det at vide, hvad man kan med et regnearks program, kan sætte gang i ide-udviklingen. I dette kursus kan du i dit eget tempo komme i gang med at anvende det vigtigste værktøj i data journalistik – Microsoft Excel. I kurset lærer du at bruge data som grundlag for analyser i Excel. Kaas og Mulvad, der har udviklet kurset, er selv journalister, og kurset er målrettet brug af data i journalistikken.

Pris: 4.000 kr. ex. moms PU-støtte: 1.350 kr. Pris efter PU-støtte: 3.650 kr. inkl. moms

Fortæl så læseren bliver hængende Hvordan skaber du fremdrift i teksten? Hvordan fast holder du læseren? Kom og nørd måder at bygge fortællinger op på i Tina Andersens køkken på Saksild Strand. Vi skruer op for kreativiteten, leger og eksperi menterer med din tekst og går stillegang langs havet som en del af den kreative proces.

13. APR 2023

AndersensBureau

8299 Odder | 1 dag | ME

Pris: 4.000 kr. ex. moms

PU-støtte: 1.350 kr.

Pris efter PU-støtte: 3.650 kr. inkl. moms

MEDIERNESEFTERUDANNELSE.DK FORÅR 2023 | 7
SPROG OG TEKST
historien bag tallene Gratis e-kursus i regneark
Kurset er støttet af Pressens Uddannelsesfond LÆS MERE LÆS MERE LÆS MERE LÆS MERE LÆS MERE LÆS MERE LÆS MERE LÆS MERE LÆS MERE LÆS MERE LÆS MERE LÆS MERE LÆS MERE LÆS MERE LÆS MERE LÆS MERE
Find
Tag kurset her: www.kaasogmulvad.dk/ courses/regneark

KURSER

TIL DIG

Find dig selv og de kurser, vi anbefaler på de næste 4 sider.

DET INTIME PORTRÆT

Portrætfotos bruges vidt og bredt, men de gode og nære portrætter kræver specialviden og en ny tilgang, som du kan lære på dette populære kursus. Se side 12.

FOTOKURSUS I BELFAST, NORDIRLAND

Bliv udfordret i dit fotografi, hvad enten du er top professionel pressefotograf eller dygtig fotograferende journalist.

Se side 12.

KREATIV BRUG AF GRAFISK KUNSTIG INTELLIGENS

Konkurrence eller et smart redskab for den visuelle ekspert? Lær om mulighederne for at skabe grafiske elementer ved hjælp af kunstig intelligens. Kurset opdateres frem til start! Se side 22.

»MIG & MIN VIRKSOMHED«

– BRUG DIG SELV I FORRETNINGS -

UDVIKLING

OG SALG

Godt kursus til den selvstændige, der vil professionalisere sin virksomhed og få flere kunder i butikken. Se side 21

Visuel

Du er fx grafisk designer, fotograf, layouter eller kameramand og trænger til at brede dine kompetencer ud.

GRUNDLÆGGENDE PROJEKTLEDELSE

Som visuel er du projektleder på en masse opgaver. Her får du redskaber og forståelse for processerne i projektet, så du kan styre mere effektivt. Se side 20.

SKRIV JOURNALISTISK

Et kursus for dig, der ikke har en journalistisk baggrund, men som gerne vil skrive i flere genrer, vinkle historierne og skrive dine egne rubrikker, manchetter mm. Se side 7.

CORPORATE LIVE-TV

Bliv i stand til at gennemføre en professionel live streaming, så du kan tilrettelægge og eksekvere en livestreaming for din virksomhed, dine kunder eller dig selv. Se side 25.

UX DESIGN KURSUS

Så skal der laves apps og hjemmesider! Bliv klædt på til at designe dit næste online medie. Se side 23.

8 | MEDIERNESEFTERUDANNELSE.DK FORÅR 2023
ILLUSTRATION BOB KATZENELSON

Journalist

I dag skal du også kunne kommunikere, tage billeder og video til SoMe – og forstå kunstig intelligens.

SIKKERHED I DANMARK

Det lille sikkerhedskursus til reporteren, der kommer ud til fodboldkampe, demonstrationer og andre steder, hvor temperamenter mødes. Se side 21.

FÅ LIV I SPROG OG TEKST

Få er serviceeftersyn af dit sprog. Skrivemotion og evaluering af dine tekster kan sætte nyt liv i din skrivekarriere. Se side 7.

INTERVIEWTEKNIK:

TO MENNESKER

MØDES

Kurset, der kan få dit næste interview til at lykkes. Lær direkte fra interviewets mester, Kurt strand. Se side 5.

AI OG AUTOMATISERING: JOURNALISTENS

SUPERHJÆLPER

Fremtiden er lige om hjørnet, og noget af den er her allerede. Tag dette kursus og tal med om og forstå kunstig intelligens og de andre nye automatiske redskaber i vores branche.

Se side 4.

FIND DEN GODE HISTORIE I ET REGNSKAB

Har du glemt næsten alt, hvad du har lært om regnskaber, så er her kurset, der få dig op på niveau igen. Find de gode historier i regnskaber fra virksomheder, organisationer, partier mm. Se side 5.

KAMERAET

OP AF LOMMEN – BLIV GOD TIL MOBILFOTO

Lokaljournalistens favoritkursus, men det er også for alle andre, der selv tager billeder til artikler i avis og på nettet. Se side 12.

ØJNENE OP AF LOMMEN – ET FOTOKURSUS FOR JOURNALISTER I BERLIN

Måske kræver dit næste job, at du også kan tage brugbare billeder. Lær det på fem dage med en erfaren fotograf. Se side 12.

GÅ KRITISK TIL VIDEN SKAB OG FORSKNING

Tag kritisk fat i forskere og eksperter og deres data, og brug deres viden til det, det kan bruges til – og IKKE til andet. Få redskaberne på dette kursus. Se side 4.

MEDIERNESEFTERUDANNELSE.DK FORÅR 2023 | 9

Mellemleder

Bliv en bedre leder med flere kompetencer – herunder projektog teamledelse samt forståelse af de nye medier.

NYHEDSBREVE DER ÅBNES

Kurset for dig, der har ansvaret for et nyhedsbrev og vil være klædt på med de seneste tendenser og tricks. Se side 14.

BEDRE LEDER:

COACHUDDANNELSE MED INTERNATIONAL

CERTIFICERING

Coach dine medarbejdere og kolleger i hverdagen med dette klassiske certificerede coachkursus, som mange i medie- og kommunikationsbranchen har været igennem. Se side 20.

SKAB PSYKOLOGISK

TRYGHED I DIT TEAM

Kurset er for dig, der vil blive klogere på dynamik i et team, konstruktive konflikter og egne konfliktstile. Skab psykologisk tryghed i teamet, og påvirk trivsel, effektivitet og det psykiske arbejdsmiljø. Se side 20.

NYE MEDIETENDENSER I USA:

PRODUKTUDVIKLING 2023

Vær med til at påvirke udviklingen på din arbejdsplads med input fra amerikanske medier. Få ideer med hjem til jeres nye produkter. Se side 14.

CO-WALKING MED SVANHOLM

Gå dig til udvikling af dit lederskab på en fire-dages vandretur med fokus på samarbejde, psykologisk tryghed, relationer, forandring og robust selvledelse.

Se side 20.

BLIV EN BEDRE REDAKTØR

Det klassiske redaktørkursus, for dig der har masser af folk og opgaver, der står i kø for at blive fulgt til døren. Se side 20.

GRUNDLÆGGENDE PROJEKTLEDELSE

På dette klassiske projektledelses kursus, der ikke bruger en bestemt projektstandard eller giver dig en certificering, får du masser af anvendelige redskaber og viden til at få succes med dine kommende projekter.

Se side 20.

DEN NYE LEDER – BLIV KLÆDT PÅ TIL ROLLEN

Er du ny leder, eller overvejer du at blive det, så spring med på dette nye kursus med en erfaren redaktør og leder for bordenden.

Se side 20.

10 | MEDIERNESEFTERUDANNELSE.DK FORÅR 2023

NYHEDSBREVE – FÅ FLERE

LOYALE LÆSERE

Et kursus for dig der ved, at markedsføring på sociale medier ofte fejler, mens de gode gamle nyhedsbreve virker. Og det vil du være endnu bedre til. Se side 14.

SEO – 1 DAG

Ved du nok om søgemaskineoptimering? Brug en dag på at blive opdateret på det, der skal til, for at jeres hjemmeside ryger op i top ti.

Se side 14

DET ULTIMATIVE INFOGRAFIK-KURSUS

Optimer dine infografikker og glæd dig til at få flere likes og interaktioner på de sociale medier. Grafikkerne kan også bruges i foldere og årsrapporter. Se side 22.

PLANLÆGNINGSKURSUS

Roder projekterne og halter planerne? Og du er tvivl om, hvad du skal gå i gang med i dag, så er planlægning nok svaret på dit hverdagsrod. Også anvendelig for andre end kommunikatører. Se side 21.

Kommunikation

Kan du spille på alle tangenter? Få SEO, nyhedsbreve samt grafik og foto på dit cv!

TAG SCENEN: STYR LIVE-INTERVIEWS OG DEBATTER

Vil du også tage teten på folkemødet, seminaret eller medarbejderdagen? Så få sat dig selv i spil som konferencier på dette klassiske kursus.

Se side 4.

STYRK DIT BRAND MED BÆREDYGTIGHEDS KOMMUNIKATION

Undgå greenwashing og bliv ægte i din kommunikation om bæredygtighed med redska berne fra dette kursus. Se side 27.

FOTOKURSUS MED ADOBE LIGHTROOM

Tager du mange fotos på jobbet, så kan du lære at redigere og gemme dine billeder hurtigt og systematisk i Lightroom.

Se side 12.

SÆT DAGSORDENEN

Undgå halvkedelige indlæg uden sproglig nerve, og lær at skrive dine egne dagsordensættende debatindlæg, der kan få jeres agenda i medierne. Se side 27.

Fandt du ikke dit næste kursus?
MEDIERNESEFTERUDANNELSE.DK FORÅR 2023 | 11
Så kig videre i kataloget – der er mere end 150 forskellige kurser at vælge imellem!

Lynbilleder og film til nettet med smartphone

Kurset giver dig indsigt i, hvordan du får spektakulære billeder og brugbare lynvideoer hjem med en simpel smartphone. Der skal fortælles en historie med gode visuelle vinkler. Lad os komme i gang med at lave noget uden at begrave os i teknikken!

27. APR 2023

BitSpot – præcise kurser

2100 København Ø | 2 dage | ME

Pris: 5.900 kr. ex. moms

PU-støtte: 1.800 kr.

Pris efter PU-støtte: 5.575 kr. inkl. moms

Kameraet op af lommen – bliv god til mobilfoto

Som journalist eller kommunikatør skal du ofte være selvforsynende med billeder – og så griber du efter mobilkameraet i lommen. Fotojournalist Jesper Vold gaard lærer dig, hvordan du gør dine mobilbilleder (meget) bedre, så du kan bruge dem professionelt i trykte medier og på digitale platforme.

13. APR 2023

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

2400 København NV | 2 dage | ME

Pris: 8.200 kr. ex. moms

PU-støtte: 2.700 kr.

Pris efter PU-støtte: 7.550 kr. inkl. moms

Fotokursus i Belfast, Nordirland

Nordirland: Vi skal møde og fotografere i Belfast på Saint Patricks Day, hvor byen myldrer med fest- og farveklædte mennesker i alle aldre, fantastiske karne valsoptog og irsk sækkepibemusik. På kurset har du kameraet i hænderne næsten hele tiden – vi skal fotografere rigtig meget!

15. MAR 2023

Fotografværkstedet

Belfast, Nordirland | 5 dage

Pris: 22.500 kr. (Ingen moms)

PU-støtte: 6.750 kr.

Pris efter PU-støtte: 15.750 kr.

Det intime portræt

Som fotograf skal du mestre en række færdigheder for at opnå en følelse af intimitet og etablere kontakt med din model. At arbejde med personinstruktion er noget af det sværeste og mest udfordrende i en portrætfotografering. Men der findes en genvej, der kan gøre det en smule mere enkelt.

16. MAR 2023

Helga Theilgaard

2500 Valby | 2 dage | ME

Pris: 3.900 kr. ex. moms

PU-støtte: 1.800 kr.

Pris efter PU-støtte: 3.075 kr. inkl. moms

Lysets Magi Workshoppen er teknisk, hvor lyset står i centrum. Vi ser på visuelle referencer, som vi tester og taler om, hvorfor lyset er afgørende for stemningen og fortæl lingen i dit billede. Du lærer om det formgivende lys, lysretninger og belysningskontrast, så du kan træffe et bevidst fotografiske valg.

27. MAR 2023

Helga Theilgaard

2500 Valby | 3 dage

Pris: 5.900 kr. ex. moms

PU-støtte: 2.700 kr.

Pris efter PU-støtte: 4.675 kr. inkl. moms

Heartland F2023

Tag med på fotokursus til Heartland Festival på Syd fyn: En smeltedigel af kunst, kultur, musik, mad og tusindevis af mennesker. Over tre dage skal du foto grafere mennesker, koncerter, kulturevents, talks og mere til både for og bag kulisserne. Gode motiver overalt, den perfekte ramme for fotografi!

07. JUN 2023

Fotografværkstedet

5772 Kværndrup | 3 dage | ME

Pris: 15.500 kr. ex. moms

PU-støtte: 4.050 kr.

Pris efter PU-støtte: 15.325 kr. inkl. moms

Øjnene op af Lommen – et fotokursus for journalister i Berlin

Et intensivt og lærerigt fotokursus for journalister og kommunikationsfolk. Her lærer du at fotografere, redi gere og tale om billeder i en af Europas mest historie mættede hovedstæder. Ud i byen på opgaver, der sti ger i sværhedsgrad. Tilbage igen udvælger vi billeder og lærer at arbejde i Photoshop.

17. APR 2023

Klaus Holsting

Berlin, Tyskland | 6 dage

Pris: 16.500 kr. ex. moms

PU-støtte: 8.100 kr.

Pris efter PU-støtte: 12.525 kr. inkl. moms

Fotokursus med Adobe Lightroom

Lær at tage flotte portræt- og produktbilleder til artikler og digitale platforme på dette inspirerende fotokursus med Adobe Lightroom. Du bliver både introduceret til grundlæggende fototeknikker med din smartphone og til, hvordan du efterbehandler dine billeder med professionelle resultater.

08. MAR 2023 | FLERE DATOER |

Softworld

1300 København K | 1 dag | ME

Pris: 3.995 kr. ex. moms

PU-støtte: 900 kr.

Pris efter PU-støtte: 14.094 kr. inkl. moms

12 | MEDIERNESEFTERUDANNELSE.DK FORÅR 2023
FOTOGRAFI LÆS MERE LÆS MERE LÆS MERE LÆS MERE LÆS MERE LÆS MERE LÆS MERE LÆS MERE LÆS MERE LÆS MERE LÆS MERE LÆS MERE LÆS MERE LÆS MERE LÆS MERE LÆS MERE

Photoshop i Praksis kursus – enekursus Praksis orienteret kursus med mange korte øvelser, der træner vitale teknikker. En til en-kursus, hvor du aftaler datoen med underviseren.

AFTAL SELV TID

BitSpot – præcise kurser

2100 København Ø | 2 dage | ME

Pris: 9.900 kr. ex. moms PU-støtte: 2.700 kr. Pris efter PU-støtte: 9.788 kr. inkl. moms

Photoshop Fast Track m. huskevideoer – enekursus

Kurset er for begyndere, og du kommer op på alminde ligt photoshop brugerniveau. Du får en stribe videoer med hjem, hvor hovedparten er noget, jeg gennemgår sammen med dig på kurset. Du aftaler dag og tids punkt med underviseren, så det passer i din kalender.

AFTAL SELV TID

BitSpot – præcise kurser

2100 København Ø | 1 dag | ME

Pris: 5.990 kr. ex. moms

PU-støtte: 1.350 kr.

Pris efter PU-støtte: 6.138 kr. inkl. moms

Photoshop, enekursus, Bitspot »1-1-kursus hos BitSpot gav mig en unik mulighed for at få skræddersyet et komprimeret kursus, der er tilpasset til netop mine behov.« Freelancer

Godt

og Blandet Photoshop – enekursus

Jeg laver en perfekt kursusdag til dig med tilpasset indhold, når det passer dig. Vi spilder ikke tid på noget du kan. Vi bruger tiden på at gøre dig bedre, hurtigere og smartere i Photoshop. Eller mere kreativ så du kan skabe billedillustrationer!

AFTAL SELV TID

BitSpot – præcise kurser

2100 København Ø | 1 dag | ME

Pris: 4.990 kr. ex. moms PU-støtte: 1.350 kr.

Pris efter PU-støtte: 4.888 kr. inkl. moms

DET BETYDER ME

I nogle overenskomster har ME-mærkede kurser en særlig betydning. Hvis du har spørgsmål, så tag fat i din arbejdsgiver eller Dansk Journalistforbund.

SOLO 1:1 + ONLINE + HOLD

Hurtig

i gang med Capture One og personlig opsætning

Lær at redigere billeder i RAW converter Capture One og få dine billeder til at stå mere klart. Kurset om handler brugergrænseflade, program- og projektop sætning samt forståelse for redigering af billeder og Tethered optagelse – hvor du skyder billeder direkte fra kamera til computer. Flere kursustyper og priser.

09. JAN 2023 Modulkursus

1112 København K | 1 dag | ME Pris: 3.375 kr. ex. moms PU-støtte: 900 kr. Pris efter PU-støtte: 3.319 kr. inkl. moms

Adobe Photoshop kursus – basis og rutineret Formålet med basiskurset er, at du får praktisk kend skab til brugerfladen og alle de basale værktøjer i Photoshop – det mest brugte billedbehandlingspro gram på markedet. På bare 2 dage lærer du, hvordan du optimerer billeder blandt andet igennem farvejustering, beskæring og retouchering.

04. JAN 2023 | FLERE DATOER OG STEDER |

Softworld

1300 København K | 2 dage

Pris: 8.995 kr. ex. moms

PU-støtte: 2.700 kr.

Pris efter PU-støtte: 8.544 kr. inkl. moms

FLERE NIVEAUER

Adobe Photoshop – grundkursus og udvidet Vil du gerne styrke dine kompetencer inden for billed redigering? På dette kursus i Photoshop introducerer vi dig for programmet og dets mange funktioner.

Vi klæder vi dig på med den fornødne viden og de rette værktøjer til selv at kunne håndtere skarp billedredigering m.v. i dit daglige arbejde.

16. JAN 2023 | FLERE DATOER OG STEDER |

Kursusfabrikken

8230 Åbyhøj | 2 dage | ME

Pris: 7.495 kr. ex. moms

PU-støtte: 1.800 kr.

Pris efter PU-støtte: 7.569 kr. inkl. moms

MEDIERNESEFTERUDANNELSE.DK FORÅR 2023 | 13
FOTO STEVEN BICCARD
BILLEDBEHANDLING
LÆS MERE LÆS MERE LÆS MERE LÆS MERE LÆS MERE LÆS MERE LÆS
LÆS
LÆS MERE LÆS MERE
MERE LÆS MERE
MERE LÆS MERE

Det ultimative SoMe-kursus

Du kommer 360 grader rundt om de vigtigste digitale kommunikationsplatforme sammen med de to SoMeeksperter Signe Gren fra Heartbeats og Mille Skjold Madsen fra Økonomista. På kurset lærer du at versio nere dit indhold efter kanal og målgruppe, så du får loyale, interesserede og engagerede brugere.

26. APR 2023

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

2400 København NV | 4 dage

Pris: 18.300 kr. ex. moms

PU-støtte: 5.400 kr.

Pris efter PU-støtte: 17.475 kr. inkl. moms

Twitter for journalister:

Brug mediet effektivt

Er du journalist og er du på Twitter? Så er det her kur sus for dig. Du lærer at bruge Twitter mere professio nelt både til opdatering, research og distribution. Din underviser Søren Pedersen – kendt som @systemad dict – lærer dig at få mere ud af Twitter på mindre tid.

03. MAJ 2023

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

2400 København NV | 2 dage | ME

Pris: 8.200 kr. ex. moms

PU-støtte: 2.700 kr.

Pris efter PU-støtte: 7.550 kr. inkl. moms

SoMe Manager

Vil du gerne klædes på med de rette kompetencer til at håndtere arbejdet som Social Media Manager? På dette kursus får du både teoretisk viden og praktisk erfaring med de vigtigste værktøjer til jobbet – bl.a. målgruppeanalyse, community management, ind holdsstrategi, customer journey mapping m.v.

Kursusfabrikken

8230 Åbyhøj | 2 dage

Pris: 6.995 kr. ex. moms

PU-støtte: 1.800 kr.

Pris efter PU-støtte: 6.944 kr. inkl. moms

Digital Tour Europe 2023

– et digitalt ud viklingskursus

New York: Få mod til at tænke innovativt Det kræver mod at turde tænke nyt, teste og lave fejl. Kom med til New York for at møde nogle af dem, der kaster sig ud i innovative digitale projekter og lær af de res fejl og successer. Det handler, om hvordan nye digi tale metoder kan bruges til at skabe digital journalistik.

26. MAR 2023

Bjerg & Dahl

New York City, USA | 6 dage

Pris: 28.000 kr. (ingen moms)

PU-støtte: 8.100 kr.

Pris efter PU-støtte: 19.900 kr.

Nyhedsbreve – få flere loyale læsere Alfa og omega for dit nyhedsbrevs succes er, at du leverer relevant stof på den rigtige måde til den rigtige målgruppe. På kurset lærer underviser Peter From Jacobsen dig, hvordan du gør dit nyhedsbrev så fængende, interessant og nyttigt, at det bliver åbnet og læst – hver gang, du sender ud.

19. JUN 2023

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

8200 Aarhus N | 2 dage | ME

Pris: 8.200 kr. ex. moms

PU-støtte: 2.700 kr.

Pris efter PU-støtte: 7.550 kr. inkl. moms

Digital Tour 2022, Mediekonsulenterne

»En meget inspirerende uge, som kun blev bedre af, at man kunne vende de mange indtryk med dygtige kolleger fra hele branchen i bussen på vej til det næste land.«

Medarbejder på Finans

WordPress

Vil du lære, hvordan du professionelt og effektivt redi gerer hjemmesider i WordPress? På dette kursus får du erfaring med at præsentere dit skrevne og visuelle indhold på en velfungerende, professionel hjemme side. Du får indgående kendskab til kontrolpanelets opbygning og programmets funktioner.

18. JAN 2023 | FLERE DATOER OG STEDER |

Kursusfabrikken

2860 Søborg | 2 dage

Pris: 6.995 kr. ex. moms

PU-støtte: 1.800 kr.

Pris efter PU-støtte: 6.944 kr. inkl. moms

Få et digitalt boost og kom fuldt på omgangshøjde med 20-30 digitale frontløbere – fra mastodonter som Youtube og Facebook, store legacy medier som BBC og Financial Times og til små visionære start-ups i baggårde og kælderlokaler. Vi kører gennem Europa i et rullende storrumskontor (læs: luksusbus).

07. MAJ 2023

Mediekonsulenterne

Bruxelles og London | 8 dage | ME

Pris: 28.000 kr. ex. moms

PU-støtte: 10.000 kr.

Pris efter PU-støtte: 25.000 kr. inkl. moms

Digitale fortællinger på et nyt niveau

Kursuslederne Kim Schou og Stinne Andreasen lærer dig at lave digitale fortællinger på et nyt niveau, hvor både ideen, teksten og de visuelle muligheder er i top. For de to erfarne digitale fortællere er historien, den originale idé og få, velvalgte visuelle elementer fortsat det vigtigste.

15. MAJ 2023

Kaas & Mulvad

1112, København K | 3 dage | ME

Pris: 11.485 kr. ex. moms PU-støtte: 2.700 kr. Pris efter PU-støtte: 11.656 kr. inkl. moms

Søgemaskineoptimering (SEO)

Vil du gerne øge din virksomheds online synlighed og indtage topplaceringerne på Googles side 1? På dette SEO kursus klæder vi dig optimalt på med nyttig viden og brugbare værktøjer, som du kan bruge til at udøve effektiv SEO på din hjemmeside og derigennem skabe direkte værdi for din virksomhed.

09. JAN 2023 | FLERE DATOER OG STEDER |

Kursusfabrikken

8230 Åbyhøj | 1 dag

Pris: 3.995 kr. ex. moms

PU-støtte: 900 kr.

Pris efter PU-støtte: 4.094 kr. inkl. moms

WordPress kursus

Dette kursus er til dig, der skal være helt selvkørende i WordPress. På blot 2 dage bliver du helt fortrolig med det gratis og brugervenlige system til hjemmesider, blogs og digitale tjenester. Du lærer at navigere i brugerfladen og kan publicere blogindlæg, artikler og indholdssider.

21. FEB 2023 | FLERE DATOER OG STEDER |

Softworld

1300 København K | 2 dage

Pris: 8.995 kr. ex. moms

PU-støtte: 2.700 kr.

Pris efter PU-støtte: 8.544 kr. inkl. moms

Nyhedsbreve der åbnes – version 2.0

Dette kursus giver dig strategien, taktikken og værk tøjerne til at skrive, udvikle og eksekvere moderne og stærke nyhedsbreve. Brug to lærerige og inspirerende dage sammen med nyhedsbrevenes absolut stærke ste undervisere. Håndteret rigtigt kan nyhedsbreve blive din stærkeste vækstmotor.

30. MAR 2023

Medietrends.dk

1711 København V | 2 dage | ME

Pris: 8.100 kr. ex. moms

PU-støtte: 2.700 kr.

Pris efter PU-støtte: 7.425 kr. inkl. moms

14 | MEDIERNESEFTERUDANNELSE.DK FORÅR 2023
11. JAN 2023 | FLERE DATOER OG STEDER |
DIGITALE OG SOCIALE MEDIER
LÆS MERE LÆS MERE LÆS MERE LÆS MERE LÆS MERE LÆS MERE LÆS MERE LÆS MERE LÆS MERE LÆS MERE LÆS MERE LÆS MERE LÆS MERE LÆS MERE LÆS MERE LÆS MERE LÆS MERE LÆS MERE LÆS MERE LÆS MERE LÆS MERE LÆS MERE

Foreslå et kursus med kollegerne

TAG UD: 4 sider med kursusarrangører og undervisere, der kommer ind på din arbejds plads og giver jer et skræddersyet kursus.

Trænger I til input på redaktionen?

Foreslå din chef, at I trækker en halv dag, en hel dag eller flere ud af kalende ren til inspiration og efteruddannelse. Efteruddannelse behøver ikke at vare i en uge og kræve overnatning og trans port. Mediernes Efteruddannelse har mange korte kurser, men stadig flere medier og arbejdspladser arrangerer selv kurser på arbejdspladsen eller tæt

på, hvor I sammen kan få ny inspiration, viden og nye kompetencer.

Fælles efteruddannelse er sjovere og gør det nemmere at få brugt den nye viden i den travle dagligdag bagefter. Hvilken genre vil I gerne opdateres på?

Vi har fundet 10 bud på kursusudby dere, der laver kurser ude på arbejds pladserne.

TAG UD OG GEM!

AF ELSE BJØRN FOTO STEVEN BICCARD OG THOMAS TOLSTRUP

Web-artikler: Bliv fundet og læst

Skal det være din artikel, som bliver læst mest, fordi den ligger øverst i søgeresultatet, når nogen googler på indholdet? Og vil I gerne, at jeres jour nalistik læses af flere uden at gå på kompromis med kvaliteten? Vil I gerne have mere tid til at gen nemarbejde vigtige artikler uden at tabe trafik? Så kan en dag med besøg af Eric Ziengs sætte skub i, hvordan jeres kommende online-artikler får et længere liv, og bagkataloget får pustet nyt liv i sig med mere trafik. Eric Ziengs har f.eks. inspireret journalister på Jyllands-Postens lokalaviser til at gennemarbejde alt fra rubrikker til billedtekster for at øge trafikken. Han har været konsulent hos Kristeligt Dagblad med fokus på, hvordan journa listiske artikler optimeres til at blive fundet af net tets søgemaskiner (SEO) og skrevet en grundbog om digital marketing, mens han arbejdede hos Videncentret Bolius, som pga. målrettet SEO er et af de 30 mest brugte websites i DK.

Hvem: Eric Ziengs

Hvad: Nochmal Consulting Telefon: 4142 7567 Web: nochmal.dk Mail: eric@nochmal.dk

JOURNALISTIK OG RESEARCH

Crashkursus i aktindsigt

Lær hvordan I søger aktindsigt, så I kan nå et spade stik dybere ned i de gode historier. Med eksempler og masser af øvelser lærer I, hvordan I kommer længst hos de forskellige offentlige instanser. Og hvordan I klager, hvis det ikke lykkes.

Undervisere: Nils Mulvad eller Oluf Jørgensen Hvem: Kaas & Mulvad Web: kaasogmulvad.dk/forside/interne-kurser/ Mail: kursus@kaasogmulvad.dk

Avanceret personsøgning

Hvad enten I laver ugeblade eller dybdeborende jour nalistik, er jeres evne til at finde kontaktoplysninger og mange andre informationer om personer en afgø rende faktor for, hvor god jeres research og dermed jeres historier bliver.

Tommy Kaas giver sine bedste tricks fra sig til research på nettet, i databaser og i de sociale medier i et oplæg på en halv dag eller laver et kursus på en, to eller tre dage, som er målrettet jer. Kurset kan også laves online.

Hvem: Kaas & Mulvad

Web: kaasogmulvad.dk/forside/interne-kurser/ Mail: kursus@kaasogmulvad.dk

Journalistik med perspektiv

God journalistik peger på konflikterne og proble merne, konstruktiv journalistik går skridtet videre og finder kilder, der peger på hvilke mulige løsninger, der kunne være. Vil I gerne give jeres læsere historier, der peger videre og dermed giver mere værdi for den pris, læserne betaler, kan I invitere Ulrik Haagerup eller en anden fra Constructive Institute på besøg. De arbejder for at hjælpe journalister og medier, der gerne vil ud vikle journalistikken fra sort/hvide konflikter og pola risering hen mod nye løsninger og et højere oplys ningsniveau. Haagerup og hans kollegaer har f.eks. undervist og inspireret Ritzaus journalister og tilbyder både endagskurser og workshops ude på redaktio nerne og arbejdspladserne.

Hvem: Constructive Institute Telefon: 6013 8600 Web: constructiveinstitute.org Mail: uh@constructiveinstitute.org

Nyhedsbrevene er guld

Nyhedsbrevene er et af de vigtigste omdrejningspunkter for nytænkende medier og organisationer. Når I forstår, hvorfor de er meget mere end en måde at hente trafik på, bliver de også sjove at lave. Jan Birkemose har specialiseret sig i nyhedsbreve og har undervist folk fra alle landets medier og større organisa tionerne. På en effektiv dag får I nye ten denser, do’s and don’ts, tone of voice og inspiration til nye strategier og formater og til at bruge nyhedsbreve journalistisk.

Hvem: Medietrends.dk ved Jan Birkemose Telefon: 2338 4210 Web: medietrends.dk/ medietrends-kurser Mail: jan@janbirkemose.dk

Foto for journalister

I kan som journalister forbedre jeres fotos og mobilfotos med 50 procent, hvis I lærer at bruge jeres kamera, får basale fototips og vej ledning i, hvordan I håndterer de to opgaver som journalist og fotograf på samme tid, og læ rer enkel redigering, som kan rette en skæv ho risont op eller give intensitet til et portræt. Fo tograferne Søren Voigt Juhl og Lars Bertelsen, som står bag Fotografværkstedet, har stor er faring i sammen med arbejdspladser at lave korte, specialdesignede kurser, og har både ef teruddannet journalister og fotografer i at tage bedre fotos, i at efterbehandle billeder og ar bejdet i et godt, digitalt flow.

Hvem: Søren Voigt Juhl og Lars Bertelsen

Hvad: Fotografværkstedet

Telefon: 2014 4830

Web: fotografvaerkstedet.dk

Mail: lars@fotografvaerkstedet.dk

16 | MEDIERNESEFTERUDANNELSE.DK FORÅR 2023
DIGITALE MEDIER
FOTOGRAFI OG BILLEDREDIGERING

Ideudvikling og efterkritik

God journalistik afhænger ikke kun af grundig research, men især af de gode ideer til vinkler og emner og nye måder at fortælle på. Ideer kan fremelskes, opdyr kes og forædles, og det er et af de emner, som Klaus Henriksen har undervist i Jysk Fynske Medier. Han er er cand.comm., tid ligere udviklingsredaktør på TV-Avisen og måske mest kendt for sine lederkurser, men rykker også ud til inspirationsdage og kortere kurser f.eks. om efterkritik, der har stor betydning, når et medie vil skabe retning, kvalitet og arbejdsglæde.

Hvem: Klaus Henriksen

Hvad: Mediekonsulenterne

Telefon: 2195 4343

Web: mediekonsulenterne.dk Mail: klaus@mediekonsulenterne.dk

PODCASTS

Lær at fortælle i lyd

Vil I lære at fortælle jeres historier i lyd, som mod tagerne har tid til at høre, mens de kører bil, ord ner vasketøj og laver mad, er det en god ide at få inspiration til, hvad der fungerer godt som pod cast fra folk, der har en solid baggrund i journali stik i lydform.

Dorte Palle og Tor Arnbjørn kalder deres firma for Rakkerpak og tilbyder både helt korte oplæg og længere forløb. De har begge både produceret og været chefer i DR, før de blev selvstændige, hvor de bl.a. har undervist Jyllands-Postens journali ster i at lave podcasts

Hvad: Rakkerpak Productions Hvem: Dorte Palle og Tor Arnbjørn Telefon: Dorte 5368 0969 Tor 2094 2073 Web: rakkerpak.nu Mail: dortepalle@rakkerpak.nu

Styrk kommunikationen med podcast

Er I ansat i en virksomhed eller en organisation, der gerne vil i gang med podcast? Så kan I sammen med Bille Sterll finde ud af, hvad I vil med podca sten, og hvordan I kan bruge podcast aktivt i kom munikationen til at fortælle vedkommende historier om jeres organisation. Bille Sterll er journalist med stor erfaring i lyd som radiovært og tilrettelægger i DR og laver podcasts for organisationer som LEV, Socialpædagogerne og HK Privat. Hun underviser desuden i podcastproduktion for Mediernes Efteruddannelse, Aalborg Universitet og FOA.

Hvad: Journalistik med mere Hvem: Bille Sterll Telefon: 2683 8399 Web: billesterll.dk

Giv historien vinger

Nyhedstrekanten er fin, men nogle historier løfter sig, når de bliver formidlet med virkemidler og fortælleteknik inspireret af litteraturen. Rikke Hyldgaard brænder for at bruge litteraturens virkemidler i journalistikken, og har bl.a. besøgt TV Syd og Sjællandske Medier for at lære kunsten og især håndværket fra sig. Hun er journalist, forfatter og lektor ved SDU, og fik i 2011 Spadestikprisen for sin fortælling om en ung soldats oplevelser i Afghanistan.

Mobilfoto, -video og videoredigering

Er I en redaktion, der mest skriver, men som også gerne vil lære, hvordan I laver en kort nyhedsvideo, eller klipper en explainer-video, der viser, hvordan man steger juleanden eller bare en sjov invitation til julefrokosten, kan I tage fat i fotograf Robert Weng ler. Han har blandt andet undervist på Jysk Fynske Medier i hold for 4-8 personer i billedredigering for journalister (2-dages kursus), og i Adobe Premiere Pro og Final Cut for fotografer (1 dag). Han kan des uden tilbyde 1- og 2-dages kurser i bedre foto med mobil eller kamera, mobilvideo og videoredigering solo eller i små hold.

Hvem: Modulkursus, v. fotograf Robert Wengler

Telefon: 2043 0656

Web: modulkursus.dk/ Mail: info@modulkursus.dk

Hvem: Rikke Hyldgaard Telefon: 40720387 Web: rikkehyldgaard.dk Mail: rikkehyld@gmail.com

Skriv kreativt og bliv læst

I 2022 fik Akademikerbladet Bordingprisen for årets bedste ide for en tegnet historie om en akademiker på kanten af førtidspension. Jakob Fälling er både tegner og journalist og underviser bl.a. i kreativ skrivning, reportage, portræt og fortællende journalistik og feature. Han veksler mellem øvelser og teori og bruger inspiration fra musik og film. Han har i over 15 år undervist journaliststuderende på DMJX og har på Nordjyske givet et internt kursus i digital fortælling og fortællende journalistik.

Hvem: Jakob Fälling Telefon: 2913 1716

Web: fälling.dk Mail: jakob.falling@gmail.com

MEDIERNESEFTERUDANNELSE.DK FORÅR 2023 | 17
VIDEO
OG FORTÆLLING
FORMIDLING

Fairness i citater, vinkler og rettelser

Hvert medie har sine egne grænser og etiske standarder, så dette kursus fungerer især godt som internt kursus ude på et medie, hvor det er jeres medies regler og journalistikkens etik, der sik rer, at I ikke havner i Pressenævnet, som har stram met kursen. Jacob Mollerup ser på, hvilke rettelser og klager I løber ind i, kigger på hvordan I undgår dem og sørger for, at alle artikler lever op til jeres etiske regler. Og at I har en procedure for at få rettet alle versioner, hvis de ikke gør. Metoden er at bruge guiden Skarp og Fair – 10 gode råd. Og at se på hvordan andre før har trådt i spinaten.

Hvem: Jacob Mollerup, tidligere lytter- og seerredaktør i DR for Kaas & Mulvad Web: kaasogmulvad.dk/forside/interne-kurser/ Mail: kursus@kaasogmulvad.dk

7 ting, I skal vide om rubrikker

I dag udkommer de fleste af os først på nettet, og vi laver selv rubrikken til historien, der er af gørende for, om historien bliver åbnet og læst. Samtidig er det i dag nemt at undersøge hvor mange, der har klikket på hver journalists historier. På en dag kan Jonas Skov Nielsen fra Ekstra Bladet eller Jesper Helmer fra TV2 lære jer, hvordan I finder den perfekte balance mellem intelligent tilbageholdt information og rendyrket clickbait gennem oplæg og brainstorm i grupper.

Hvem: Jonas Skov Nielsen fra Ekstra Bladet eller Jesper Helmer fra TV2 for Kaas & Mulvad Web: kaasogmulvad.dk/forside/interne-kurser/ Mail: kursus@kaasogmulvad.dk

Farvel til sprog- og kommafejl

Hvis I trænger I til et sprogligt eftersyn eller til at få genopfrisket de nye kommaregler, har retorikeren og journalisten Eva Prohaska Mørk i sin virksomhed Pro script erfaring med kurser til mediehuse, organisatio ner og virksomheder. I kan gratis tage kommatesten og månedens sprogquiz på Proscripts website og til melde jer månedens sprogtips på email.

Hvem: Eva Prohaska Mørk Telefon: 3510 2255 Web: proscript.dk Mail: info@proscript.dk

LYD

Brug din stemme og bliv hørt

Hvad enten I på din arbejdsplads laver radio, podcast, tv eller blot har brug for at præsentere jeres ideer for kolleger til et møde, er stemmen og kroppens sprog afgørende for, om I brænder igennem og får jeres budskab formidlet. På et en-dagskursus kan skuespiller og stemme coach Merete Nørgaard lære jer via fysiske øvelser at trække vejret, så ordene får luft, og at pauser ikke blot er ok, men også giver udsagnet vægt. I øver at tale et lokale op og tage den plads, I skal have, og at stå og sidde så I lyder troværdige. Og I har det sjovt imens.

Hvad: Living Voice

Hvem: Merete Nørgaard

Web: livingvoice.dk

Mail: info@livingvoice.dk

Værtstræning og speak

Hvis I lavet jeres eget studie, hvor I kan lave tv og video-indslag, eller udkommer I også i lyd, er det en god investering at få værts- og stem metræning. Tina Bilsbo er en kendt radio- og tv-vært, som nu bruger sin erfaring i undervisning og medietræning. Berlingske har været glade for et intern kursus i værtstræning og speak. Bilsbo giver også stemmetræning, som er relevant, efter mange medier er begyndt at give brugerne mulighed for at lytte i stedet for at læse.

Hvem: Be by Bilsbo

Telefon: 3119 3213

Web: bilsbo.dk

Mail: tina@bebybilsbo.dk

18 | MEDIERNESEFTERUDANNELSE.DK FORÅR 2023 Sådan får I PU-støtte 1. Aftal kurset med chefen 2. Tal evt. med Else Bjørn i PU 3. Kontakt underviser og få et tilbud 4. Lav budget 5. Tæl antal støtteberettigede deltagere 6. Få tillidsmandens underskrift på at deltagelse er frivillig 7. Send en fælles ansøgning i skema E via PU.dk før kursusstart PS: I kan få op til 900 kr. per deltager per dag i PU-støtte SPROG OG REDIGERING
TAG UD OG GEM!

Aktualitetsformater på streaming

Hvordan løfter man en klassisk dokumentar til et serielt streaminghit? Og hvordan fanger man streamerne, så de både ser programmet, binger det næste afsnit og snacker noget helt andet på sitet? Det og meget mere får du svaret på, når vi kaster os over serielle aktualitetsformater til streaming.

17. JAN 2023

Carina Buus

1360 København K | 3 dage

Pris: 12.500 kr. ex. moms

PU-støtte: 4.050 kr. Pris efter PU-støtte: 11.575 kr. inkl. moms

Dokumentariske værktøjer

– Den filmiske dokumentar

Dette kursus er til dig, der i er gået i gang med produk tion af dokumentarfilm, tv-reportage eller andre typer programmer. På 5 dage får du en grundig indføring i den dokumentarisk fortælleform og udbygget din forståelse for, hvordan den kan bruges, når du producerer den filmiske dokumentarfilm.

27. MAR 2023

North Creative Academy

2200 København N | 5 dage

Pris: 18.500 kr. ex. moms

PU-støtte: 4.500 kr.

Pris efter PU-støtte: 18.625 kr. inkl. moms

Drama-dok

På dette endags kursus med Bo Tengberg og Søren

Steen Jespersen får du nye og relevante kompetencer til at mestre en tv-genre, der er mere efterspurgt end nogensinde: Drama-dok - også kaldet dokudrama. Her lærer du, hvordan du får fortællingen til at flyde, når dokumentar og fiktion skal blandes.

10. FEB 2023

North Creative Academy

2200 København N | 1 dag

Pris: 5.200 kr. ex. moms

PU-støtte: 1.350 kr.

Pris efter PU-støtte: 5.150 kr. inkl. moms

Fra fakta til fiktion

I løbet af en uge lærer du de vigtigste ting, der skal til for at arbejde med tv-fiktion. Kurset er opbygget efter egne erfaringer for, hvad der behøves, når man tager rykket fra journalistisk fakta-tv til tv-fiktion. Der er to undervisere.

20. MAR 2023

Henrik Bjerring

1171 København K | 5 dage

Pris: 18.400 kr. ex. moms

PU-støtte: 4.500 kr.

Pris efter PU-støtte: 18.500 kr. inkl. moms

Fra flow til streaming

På dette kursus suger vi erfaringerne fra nogle af de folk, som er længst fremme med streaming. Vi ser både på en mulig erstatning for den gamle beretter model samt ting som anslag, cliffhangers og ikke mindst, hvordan du får seerne til at vælge lige præcis dit program.

31. MAR 2023

Henrik Bjerring 1171 København K | 1 dag | ME

Pris: 4.100 kr. ex. moms

PU-støtte: 1.350 kr.

Pris efter PU-støtte: 3.775 kr. inkl. moms

Lav tv-formater

På dette kursus tager vi de bedste tricks fra fiktive Hollywood-fortællinger og bruger dem til at lave vores egne fakta og livsstils tv-formater. Dette 3dages kursus har med succes været afholdt adskillige gange og underviseren har mere end 15 års erfaring med udvikling af formater.

21. APR 2023

Henrik Bjerring 1302 København K | 3 dage

Pris: 12.100 kr. ex. moms PU-støtte: 4.050 kr. Pris efter PU-støtte: 11.075 kr. inkl. moms

Fra idé til dokumentarfilm

Når du udvikler en dokumentarfilm, er det ikke nok at være ‘fluen på væggen’ og optage det, du ser. Den mo derne dokumentarfilm er et skarpt skåret drama, der fremstiller virkelige mennesker med virkelige proble mer, som de skal løse. Det er drama og store følelser, der engagerer dit publikum.

01. MAJ 2023

North Creative Academy 2200 København N | 5 dage

Pris: 16.800 kr. ex. moms

PU-støtte: 4.500 kr.

Pris efter PU-støtte: 16.500 kr. inkl. moms

Workshop: Den serielle dokumentar

Få en unik indsigt i dokumentarseriers DNA. Sammen med en af branchens mest succesfulde instruktører Flemming Lyngse, dykker vi ned i formatet og under søger, hvad der skaber den serielle dokumentars success. Undervejs får du en professionel værktøjs kasse til at udvikle din egen serie.

22. MAJ 2023

North Creative Academy

2200 København N | 3 dage

Pris: 13.800 kr. ex. moms

PU-støtte: 4.050 kr.

Pris efter PU-støtte: 13.200 kr. inkl. moms

MEDIERNESEFTERUDANNELSE.DK FORÅR 2023 | 19 TV-TILRETTELÆGGELSE
FOTO STEVEN BICCARD
Lav tv-formater til streaming og flow, Henrik Bjerring »Henrik Bjerring er fremragende til at hjælpe med idéudviklingen og udfordre den til at gå i overraskende retninger.« Selvstændig tilrettelægger
LÆS
LÆS MERE
MERE LÆS MERE
MERE LÆS MERE LÆS
LÆS
LÆS MERE LÆS MERE LÆS MERE LÆS MERE
MERE LÆS MERE
LÆS MERE LÆS
LÆS
MERE LÆS MERE
MERE LÆS MERE

HEAT: Hostile Environment Awareness Training, Guardian Security Risk Management

»Jeg lærte bl.a. at kontrollere mine instinkter, beholde overblikket, tage de rigtige beslutninger og derved øge mine chancer for at komme uskadt ud af farlige situationer.« Nyhedsfotograf på DR

Den nye leder – bliv klædt på til rollen

Er du ny redaktør/mellemleder, eller vil du gerne blive det? På kurset får du værktøjer til at træde i karakter som leder og opnå ikke bare lederskab, men også føl geskab. Gennem værdiafklaring og en personligheds test finder vi din personlige ledelsesstil og hvordan, du bedst motiverer dine kolleger.

31. JAN 2023

Carina Buus

1360 København K | 3 dage

Pris: 12.500 kr. ex. moms

PU-støtte: 4.050 kr.

Pris efter PU-støtte: 11.575 kr. inkl. moms

Bliv en bedre redaktør

Du lærer at tænke som en leder, skabe gennem andre og udkomme på flere platforme. Dine undervisere Jacob Fenger og Karen Straarup sørger for, at du udvikler dig som redaktionel leder, og du får konkrete værktøjer til at holde sammen på dit hold og planlægge morgendagen optimalt.

Bedre leder: Coachuddannelse med international certificering, Søborg Solid international coachuddannelse baseret på evidensbaseret teori og solid praktisk coacherfaring. Du sikres professionelle kompetencer plus en fuld værktøjskasse at til at kunne hjælpe dig selv og andre med at skabe positive forandringer i arbejdsliv.

Grundlæggende projektledelse Grundlæggende projektledelse er uddannelsen, hvor du kommer i dybden med projektformen som arbejdsredskab med særligt fokus på samarbejdet i projektet og din rolle.

08. MAJ 2023 13. MAR 2023

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

2400 København NV | 4 dage

Pris: 20.300 kr. ex. moms

PU-støtte: 5.400 kr.

Pris efter PU-støtte: 19.975 kr. inkl. moms

07. FEB 2023 | FLERE DATOER OG STEDER |

EmpowerMind Danmark

2860 Søborg | 14 dage

Pris: 42.500 kr. ex. moms

PU-støtte: 10.000 kr.

Pris efter PU-støtte: 43.125 kr. inkl. moms

Co-Walking med Svanholm

Sådan bliver du en god medieleder

På dette 2 dages kursus får du redskaberne til at træde næste trin op af stigen. Kurset giver konkrete værktøjer og tricks, når du som journalist skal lede andre, sætte den rigtige retning og motivere og strukturere i en branche, der kronisk består af individualister.

19. APR 2023

Willmore

2100 København Ø | 2 dage

Pris: 6 840 kr. ex. moms

PU-støtte: 1.800 kr.

Pris efter PU-støtte: 6.750 kr. inkl. moms

Lederudvikling: Vil du med på en fire-dages vandretur langs den bornholmske kystlinje, hvor vi arbejder med fokus på selvledelse, psykologisk tryghed, teamudvikling, gode relationer, konstruktive konflikter og mod til forandring? Undervejs bliver du coachet af turens guide Gitte Svanholm.

22. MAJ 2023

Svanholm Coaching

Bornholm | 4 dage

Pris: 19.600 kr. ex. moms

PU-støtte: 5.400 kr.

Pris efter PU-støtte: 19.100 kr. inkl. moms

IBC Kurser og Konsulenthus

6000 Kolding | 6 dage | ME

Pris: 14.900 kr. ex. moms

PU-støtte: 5.400 kr.

Pris efter PU-støtte: 13.225 kr. inkl. moms

Skab psykologisk tryghed i dit team

Vil du blive klogere på, hvordan du helt konkret kan skabe psykologisk tryghed i dit team, som vil påvirke både trivslen, effektiviteten og det psykiske arbejds miljø positivt? Så kom med på dette intensive to dages kursus med Gitte Svanholm som underviser.

23. MAR 2023

Svanholm Coaching

København K | 2 dage | ME

Pris: 6.800 kr. ex. moms

PU-støtte: 1.800 kr.

Pris efter PU-støtte: 6.700 kr. inkl. moms

20 | MEDIERNESEFTERUDANNELSE.DK FORÅR 2023
LEDELSE OG SAMARBEJDE
LÆS MERE LÆS MERE LÆS MERE LÆS MERE LÆS MERE LÆS MERE LÆS MERE LÆS MERE LÆS MERE LÆS MERE LÆS
LÆS
LÆS MERE LÆS MERE
MERE
MERE

Planlægningskursus

På dette praksisnære kursus i planlægning får du igen nem teori og praktiske øvelser »hands on«-erfaring med bogstaveligt talt at planlægge dig ud af hverdags lige problemer såsom overskredne deadlines, glemte mails, oversete aftaler, uoverskuelige opgavelister, mangelfuld koordinering og meget andet.

Kursusfabrikken

2860 Søborg | 1 dag | ME

Pris: 3.995 kr. ex. moms PU-støtte: 900 kr.

Pris efter PU-støtte: 4.094 kr. inkl. moms

Hurtiglæsning – Få lynhurtigt overblik, og spar værdifuld researchtid

Flyv gennem research, forberedelse til interviews og faglig læsning, og frigør op til 30 arbejdsdage om året. Har du meget fagstof du skal nå at læse? På 4 timer lærer du at læse dobbelt så hurtigt, og forstå alt dét, du læser. Effektive teknikker som sikrer bedre koncentration og mere fokus.

ONLINE

Uddannelseshuset

Online | 1 dag | ME

Pris: 1.950 kr. ex. moms PU-støtte: 900 kr.

Pris efter PU-støtte: 1.538 kr. inkl. moms

Mig & min virksomhed – Brug dig selv i forretningsudvikling og salg

Er du typen, som konstant får nye idéer og ikke altid kommer i mål? Eller skal du sove på noget – mange gange – før du rykker? Det kan også være, at du går højere op i at kunden er glad end i selv at tjene penge? Din personlighed smitter af på din forretning – på godt og ondt.

RETNING v/ Birgitte Iversen

8600 Silkeborg | 1 dag

Pris: 4.200 kr. ex. moms PU-støtte: 1.350 kr. Pris efter PU-støtte: 3.900 kr. inkl. moms

Hurtiglæsning – Få lynhurtigt overblik, og spar værdifuld researchtid

Flyv gennem research, forberedelse til interviews og faglig læsning, og frigør op til 30 arbejdsdage om året. Læser du meget? Så er det her kursus for dig! På én dag lærer du at læse dobbelt så hurtigt, og forstå alt dét du læser. Effektive læseteknikker som sikrer bedre koncentration og mere fokus.

Uddannelseshuset

2750 Ballerup | 1 dag

Pris: 3.700 kr. ex. moms PU-støtte: 900 kr. Pris efter PU-støtte: 3.725 kr. inkl. moms

Microsoft Teams

På kurset i Microsoft Teams får du øjnene op for, hvor dan du udnytter de mange muligheder i programmet til at effektivisere dit arbejde og styrke tværfaglige fællesprojekter – både intern og ekstern. Den praksis nære undervisning sikrer, at du bliver 100 % fortrolig med den samlede brugerflade.

Kursusfabrikken

2860 Søborg | 1 dag | ME

Pris: 3.995 kr. ex. moms PU-støtte: 900 kr. Pris efter PU-støtte: 4.094 kr. inkl. moms

HEAT (High-Risk Environment Awareness Training) – Rejsesikkerhed

Rejser du til højrisikoområder, bør du have et HEAT kursus – i nogle tilfælde er det et krav. Du lærer ikke blot at håndtere kritiske situationer, men at vurdere risici, planlægge rejsen og undgå problemer. Vekslen mellem teori og praktik prioriteres højt. Alle forlader kurset med nye erfaringer.

Travel&Risk ApS

4500 Nykøbing Sjælland | 3 dage | ME

Pris: 14.400 kr. ex. moms PU-støtte: 4.050 kr. Pris efter PU-støtte: 13.950 kr. inkl. moms

Sikkerhed i Danmark

Kurset »Sikkerhed i Danmark« sætter fokus på, hvordan opgaver, der er forbundet med en risiko for fotografens og journalistens ve og vel, kan forberedes, løses og understøttes i et sikkerhedsmæssigt perspektiv.

Kurset sætter også fokus på et skabe rammer for et godt psykisk arbejdsmiljø.

Travel&Risk ApS

2000 Frederiksberg | 1 dag | ME

Pris: 3.500 kr. ex. moms PU-støtte: 900 kr.

Pris efter PU-støtte: 3.475 kr. inkl. moms

Rejs Sikkert! – almen rejsesikkerhed Kurset »Rejs Sikkert« henvender sig til alle, der på vegne af deres virksomhed eller organisation rejser udenfor Europa og Nordamerika. Kurset er ikke blot en bunke konkrete værktøjer, men også en proces, hvor den enkeltes risikoperception og -opmærksom hed finder sit rette leje.

Travel&Risk ApS

2000 Frederiksberg | 1 dag

Pris: 3.500 kr. ex. moms PU-støtte: 900 kr. Pris efter PU-støtte: 3.475 kr. inkl. moms

MEDIERNESEFTERUDANNELSE.DK FORÅR 2023 | 21
01.
| FLERE DATOER OG STEDER | 02. MAR 2023 08.
27. JAN 2023 | FLERE DATOER OG STEDER | 11. JAN 2023 | FLERE DATOER | 14. FEB
| FLERE DATOER | 07.
| FLERE DATOER |
FEB 2023
MAR 2023
2023
MAR 2023
ARBEJDSLIV
MERE LÆS MERE LÆS MERE LÆS MERE LÆS MERE LÆS MERE LÆS MERE LÆS MERE LÆS MERE LÆS MERE LÆS MERE LÆS MERE LÆS MERE LÆS MERE LÆS MERE LÆS MERE
FOTO STEVEN BICCARD
LÆS

InDesign Fast Track m. huskevideoer | Enekursus

Du vil i gang, men har ikke brug for at lære det hele på en gang. Det er måske kun småting af brochurer og flyere, du har mest brug for at lave. Kurset er for be gyndere, og du får huske-videoer med hjem og 12 måneders email-support. Vi aftaler en dato, og du kan flytte den indtil 5 dage før.

AFTAL SELV TID

BitSpot – præcise kurser

2100 København Ø | 1 dag Pris: 5.990 kr. ex. moms PU-støtte: 1.350 kr. Pris efter PU-støtte: 6.138 kr. inkl. moms

Godt og Blandet InDesign | Enekursus

Jeg skræddersyer et kursus til dig, som passer perfekt til det, du vil bruge InDesign til. Du får et indhold, der er nemmere at huske og bruge i praksis. Til dig, der bruger Adobe InDesign CC, men vil være hurtigere, bedre og luge ud i alle de småting, der driller dig. Bestem selv dato.

AFTAL SELV TID

BitSpot – præcise kurser

2100 København Ø | 1 dag

Pris: 4.990 kr. ex. moms PU-støtte: 1.350 kr. Pris efter PU-støtte: 4.888 kr. inkl. moms

Visuelle trends og tendenser i London

Du kommer med til London, hvor du besøger byens kreative og progressive knudepunkter for visuel kommunikation. Din medrejsende underviser Louise Damgaard sørger for, at du får ladt dine inspirations batterier op, så du bliver endnu skarpere til dit visuelle og kreative arbejde.

26. APR 2023

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole London, Storbritanien | 3 dage | ME

Pris: 18.500 kr. ex. moms

PU-støtte: 4.050 kr. Pris efter PU-støtte: 19.975 kr. inkl. moms.

InDesign i Praksis | Enekursus

Du får programmets brugerflade op, så det er tilpasset dit behov. Du finder ud af, hvordan du laver annoncer eller magasiner, plakater, foldere i alle formater eller vignette billeder til SoMe platforme som LinkedIn eller Facebook. I dit tempo, på dit niveau. Og med huske-videoer og email-support.

AFTAL SELV TID

BitSpot – præcise kurser 2100 København Ø | 2 dage Pris: 9.990 kr. ex. moms

PU-støtte: 2.700 kr. Pris efter PU-støtte: 9.788 kr. inkl. moms

Det ultimative infografik-kursus

Du kommer rundt om infografikkens mange mulig heder på dette forrygende tredageskursus, hvor du lærer at booste dine budskaber. Din underviser Gert K. Nielsen underviser dig i at arbejde i forskellige grafiske programmer – og du lærer at tænke info grafisk i både idégenerering, udførsel og finesse.

12. JUN 2023

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole 2400 København NV | 3 dage

Pris: 12.200 kr. ex. moms PU-støtte: 4.050 kr. Pris efter PU-støtte: 11.200 kr. inkl. moms

Adobe InDesign

Vil du lære at udarbejde visuelle produkter i InDesign til både web og trykt materiale? På dette praksis nære kursus får du fingrene i InDesign fra start, og du bliver i stand til at udarbejde et flot, kvalitetssikkert og overbevisende visuelt materiale, der kan styrke jeres kommunikation.

25. JAN 2023

Kursusfabrikken 8230 Åbyhøj | 2 dage

Pris: 7.495 kr. ex. moms PU-støtte: 1.800 kr. Pris efter PU-støtte: 7.569 kr. inkl. moms

Kreativ brug af AI-grafik

Du har nok allerede set eksempler på de fantastiske billeder, som computere med kunstig intelligens kan skabe. Vil du lære, hvordan du selv med små midler og på kort tid kan skabe overbevisende illustrationer, som du frit kan bruge? Grafiker Gert K. Nielsen leder vores første kursus af denne type.

01. MAR 2023

Kaas & Mulvad 1112, København K | 2 dage | ME

Pris: 6.490 kr. ex. moms PU-støtte: 1.800 kr. Pris efter PU-støtte: 6.313 kr. inkl. moms

Layout for ikke-grafikere

Lav flotte e-bøger med Indesign

Lav lækre e-bøger, der har samme grafiske udtryk som den trykte bog, men med de digitale fordele, som for eksempel en sikker og læsbar tilpasning til telefonen eller tablet. Fasthold typografi og grafiske virkemidler i den digitale udgave af bogen.

09. MAR 2023

Pixel og papir

2300 København S | 1 dag

Pris: 3.500 kr. ex. moms

PU-støtte: 900 kr.

Pris efter PU-støtte: 3.475 kr. inkl. moms

Famler du i blinde, når du skal layoute en tryksag, en plakat eller lave grafik til sociale medier? Farer du vild i udbuddet af skrifter? Har du svært ved at træffe kvalificerede og fagligt begrundede valg, når du arbejder kreativt? Så er kurset i layout for ikkegrafikere måske noget for dig.

24. FEB 2023

Layoutkursus.dk

2200 Kbh N | 6 dage

Pris: 11.900 kr. ex. moms

PU-støtte: 5.400 kr.

Pris efter PU-støtte: 9.475 kr. inkl. moms

22 | MEDIERNESEFTERUDANNELSE.DK FORÅR 2023
GRAFISK DESIGN
TINA ZAREMBA LÆS MERE LÆS MERE LÆS MERE LÆS MERE LÆS MERE LÆS MERE LÆS MERE LÆS MERE LÆS MERE LÆS MERE LÆS MERE LÆS MERE LÆS MERE LÆS MERE LÆS MERE LÆS MERE LÆS MERE LÆS MERE
ILLUSTRATION

Adobe Acrobat Pro – det hemmelige program med de store muligheder

Adobe Acrobat er et stærkt program til at berige pdf’er, der kommer fra Word og Indesign. Har du brug for at redigere en pdf uden af have originalen, kan det også sagtens lade sig gøre i Acrobat Pro – som er en del af Adobe-pakken.

28. MAR 2023

Pixel og papir

2300 København S | 1 dag

Pris: 3.500 kr. ex. moms

PU-støtte: 900 kr.

Pris efter PU-støtte: 3.475 kr.

Adobe InDesign på redaktionen

I dagens mediebranche oplever mange journalister i højere grad selv at skulle stå for opsætning, layout og klargøring af deres artikler i InDesign. På dette kursus får du en effektiv indføring i InDesign, hvor vi fokuse rer på værktøjer, funktioner og emner, som er særligt relevante for journalister.

16. MAR 2023 | FLERE DATOER OG BYER |

Softworld

1300 København K | 1 dag | ME

Pris: 3.995 kr. ex. moms

PU-støtte: 900 kr.

Pris efter PU-støtte: 4.094 kr. inkl. moms

Krav om tilgængelighed

Dokumenter fra det offentlige (stat, kommune og an dre offentlige institutioner) har krav om tilgængelig hed, så for eksempel synshæmmede og andre har lige adgang til information. Så opfylder dine dokumenter – pdf’er – ikke standarderne, bliver de afvist.

20. APR 2023

Pixel og papir

2300 København S | 1 dag

Pris: 3.500 kr. ex. moms

PU-støtte: 900 kr. Pris efter PU-støtte: 3.475 kr. inkl. moms

UX design kursus

På dette kursus bliver du klædt på til at producere brugervenligt indhold, grafik og designs til hjemmesider, apps og andre digitale løsninger. Du lærer at ud arbejde UX-løsninger baseret på anerkendte modeller, som sikrer at tekst, funktioner og layout i dit design går op i en højere enhed.

Webbanner Design kursus

Effektfulde webbannere og interaktive annoncer er med til at sikre, at du fanger dine brugere og læseres opmærksomhed. På dette kursus får du hands-on viden om, hvordan du producerer effektfulde webbannere i Photoshop til både email, sociale medier, online annoncering og lignende digitale platforme.

11. JAN 2023 | FLERE DATOER |

Softworld

1300 København K | 1 dag

Pris: 3.995 kr. ex. moms

PU-støtte: 900 kr. Pris efter PU-støtte: 4.094 kr. inkl. moms

Tilgængelige PDF-filer kursus

På dette kursus får du helt styr på de officielle krav til tilgængelighed og lærer at opbygge fuldt tilgængelige PDF-filer, uanset om dit udgangspunkt er InDesign, Word eller Excel. Du får også tidsbesparende tips til, hvordan du sørger for det bedst mulige forarbejde med dine kildefiler.

13. MAR 2023 | FLERE DATOER OG BYER | 08. MAR 2023 | FLERE DATOER OG BYER |

Softworld

1300 København K | 2 dage

Pris: 8.995 kr. ex. moms PU-støtte: 2.700 kr. Pris efter PU-støtte: 8.544 kr. inkl. moms

Softworld

1300 København K | 2 dage

Pris: 8 995 kr. ex. moms

PU-støtte: 2.700 kr. Pris efter PU-støtte: 8.544 kr. inkl. moms

Værd at vide om efteruddannelse

Hvem kan egentlig komme på kursus under Mediernes Efteruddannelse – og hvordan gør du?

Du kan komme på kursus, hvis du er: Ansat på PU-medlemsvirksomhed

Hvis du er ansat på DJ-overenskomst i en af Pressens Uddannelsesfonds medlemsvirksomheder, og din arbejdsgiver betaler medlemsbidrag for dig, er du højst sandsynligt berettiget til støtte. Det kan også være, at din virksomhed er direkte medlem af Pressens Uddannelsesfond. Tjek med din HR-afdeling eller chef –de er de nærmeste til at hjælpe.

Ansat på ikke PU-virksomhed

Du er velkommen, så længe din baggrund og dit faglige niveau matcher kurset. Vi er interesseret i, at så mange kurser som muligt bliver gennemført, så medarbejdere fra alle medievirksomheder er velkomne.

Freelancer

Hvis du er medlem af DJ eller direkte medlem af PU, kan du få refunderet PU-støtten efter kurset.

Ledig

Hvis du er medlem af DJ, har du mulighed for at få tilskud til din efteruddannelse. Du kan få mere information hos DJ Arbejdsliv

Sådan kommer du med Du skal tilmelde dig kurser via hjemmesiden Mediernesefteruddannelse.dk. Hvis du tilmelder dig direkte hos kursusudbyderen, kan din arbejdsgiver ikke få udbetalt støtten fra Pressens Uddannelsesfond.

Sådan modtager din arbejdsgiver støtte Udbyderne under Mediernes Efteruddan nelse fakturerer den fulde pris for kurset, og først bagefter kan PU’s medlemsvirksom heder og registrerede DJ-freelancere få støtten refunderet. Er du ansat i en medie virksomhed, søger den refusion for dig. Afregningen sker kvartalsvis.

3 trin til refusion for virksomheder og freelancere

1. Log på mediernesefteruddannelse.dk /min-side som bruger (det tager kun et øjeblik at blive registreret).

2. Klik på ‘Opret ny ansøgning’.

3. Udfyld skemaet og indsend det elektronisk. Hvis du er DJ-freelancer, skal du vedhæfte en freelanceerklæring.

Tilrettelæg dit eget kursus Som ansat på en PU-medlemsvirksomhed kan du søge støtte til individuelt tilrettelagt efteruddannelse hos PU. Se mere på PU.dk

MEDIERNESEFTERUDANNELSE.DK FORÅR 2023 | 23
FÅ MERE INFORMATION PÅ MEDIERNESEFTERUDDANNELSE.DK GRAFISK DESIGN BASIS
LÆS MERE LÆS MERE LÆS MERE LÆS MERE LÆS MERE LÆS MERE LÆS MERE LÆS MERE LÆS MERE LÆS MERE LÆS MERE LÆS MERE
OG RUTINERET

Storytelling på video og TV

– med Torben Schou

Du lærer at lave korte og catchy videoer til TV, sociale medier og hjemmesider. Din underviser Torben Schou giver dig inspiration og redskaber til at fortælle gribende historier, der skiller sig ud fra alle de andre. Efter kurset vil du aldrig mangle idéer og nye greb til dine videofortællinger.

10. MAJ 2023

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

2400 København NV | 2 dage

Pris: 8.200 kr. ex. moms

PU-støtte: 2.700 kr.

Pris efter PU-støtte: 7.550 kr. inkl. moms

Video til TikTok og Instagram Reels

Video på højkant er kommet for at blive, så du kan lige så godt springe ud i det. På det her kursus kommer du i gang med at producere engagerende videoindhold til Instagram og TikTok med din mobil. Du bliver un dervist af SoMe- og videoeksperterne Nadia Nikola jeva og Daniel S. Jensen.

04. MAJ 2023

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

2400 København NV | 2 dage | ME

Pris: 9.200 kr. ex. moms

PU-støtte: 2.700 kr.

Pris efter PU-støtte: 8.800 kr. inkl. moms

Klippekursus – korte videoformater

Du lærer at klippe video i Adobe Premiere Pro eller Final Cut Pro og bliver fortrolig med korte formater som casevideo, listevideo og nyheds-/explainervideo. Efter kurset har du styr på klippeteknik og dramaturgi – og du finder ud af, hvor sjovt det faktisk er at klippe.

15. MAJ 2023

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

2400 København NV | 3 dage

Pris: 12.200 kr. ex. moms

PU-støtte: 4.050 kr.

Pris efter PU-støtte: 11.200 kr. inkl. moms

Mobilvideo – next level

Du lærer at tage din videoproduktion med mobilen til næste niveau. Dine undervisere Cathrine la Cour og Rasmus Heide sørger for, at du efter kurset kan gen nemføre en større videoproduktion, hvor du identifi cerer din vinkel, skriver manus, instruerer din inter viewperson og lægger en produktionsplan.

06. JUN 2023

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

2400 København NV | 2 dage | ME

Pris: 8.700 kr. ex. moms

PU-støtte: 2.700 kr.

Pris efter PU-støtte: 8.175 kr. inkl. moms

LÆS MERE LÆS MERE

Produktion af video content 1

Drømmer du om at lave lækkert video-content til forskellige virksomheders hjemmesider og sociale medier? Vil du selv kunne producere fra idé til færdig produktion? På 5 dages ambitiøst »need to know« forløb, lærer du alt hvad du skal kunne, for at producere video fra idé til færdig film.

23. JAN 2023

North Creative Academy

2200 København N | 5 dage

Pris: 16.800 kr. ex. moms PU-støtte: 4.500 kr. Pris efter PU-støtte: 16.500 kr. inkl. moms

LÆS MERE LÆS MERE

Produktion af video content 2 – avanceret SoMe storytelling

Vil du skabe stærkt video content, der for alvor kan fange og fastholde seernes opmærksomhed? På dette kursus kommer du i dybden med, hvordan du skaber fængende video content. Du bliver en stærk storytel ler, der kan spotte de gode historier og omsætte dem til fængende, æstetiske film.

30. JAN 2023

North Creative Academy

2200 København N | 5 dage

Pris: 16.800 kr. ex. moms

PU-støtte: 4.500 kr.

Pris efter PU-støtte: 16.500 kr. inkl. moms

LÆS MERE LÆS MERE

Explainer Videos, Explained

Workshop: Lær hvordan Vox producerer deres berømte explainer videoer, der har millionpublikum på Youtube og Netflix. På 4 dage giver seniorproducer Liz Scheltens dig alle Voxs værktøjer, strategier og staldtricks til explainer video. Intense dage for dig med lyst til explainer-journalistik.

23. MAJ 2023

Medietrends.dk

1711 København V | 4 dage | ME

Pris: 16.800 kr. ex. moms PU-støtte: 5.400kr. Pris efter PU-støtte: 15.600 kr. inkl. moms

LÆS MERE LÆS MERE

Video basics – styr på lys, lyd og billeder

Video er et håndværk, alle kan lære. Du får i løbet af 2 kursusdage styr på, hvordan du laver pæne billeder, sætter lækkert lys, optager god lyd og laver den bed ste drejebog for din video. Du bliver undervist af Hen rik Kastenskov, der er prisvindende dokumentarist.

12. JUN 2023

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

2400 København NV | 2 dage

Pris: 8.200 kr. ex. moms

PU-støtte: 2.700 kr.

Pris efter PU-støtte: 7.550 kr. inkl. moms

24 | MEDIERNESEFTERUDANNELSE.DK FORÅR 2023
VIDEO PÅ NETTET
LÆS MERE LÆS MERE LÆS MERE LÆS MERE LÆS MERE LÆS MERE
FOTO STEVEN BICCARD
MERE LÆS MERE
LÆS

ONLINE, SOLO, HOLD

Igang med videoredigering med Adobe Premiere – Modul 1: Intro

Skal du i gang med at redigere video i Adobe Premiere Pro, er dette intro-kursus noget for dig. Vi kigger grundlæggende på programmet, og gennem forskel lige øvelser får du styr på dit workflow, at sætte ind/ ud-punkt, arbejde med dækbilleder, lyd og farve og sætte det sammen på din historielinje.

23. JAN 2023

Modulkursus

Online | 1 dag

Pris: 4.950 kr. ex. moms

PU-støtte: 1.350 kr.

Pris efter PU-støtte: 4.838 kr. inkl. moms

ONLINE, SOLO, HOLD

Igang med videoredigering med Final Cut – Modul 1: Intro

Skal du i gang med at redigere video i Adobe Premiere Pro, er dette intro-kursus noget for dig. Vi kigger grundlæggende på programmet, og gennem forskel lige øvelser får du styr på dit workflow, at sætte ind/ ud-punkt, arbejde med dækbilleder, lyd og farve og sætte det sammen på din historielinje.

23. JAN 2023

Modulkursus

Online | 1 dag

Pris: 4.950 kr. ex. moms

PU-støtte: 1.350 kr.

Pris efter PU-støtte: 4.838 kr. inkl. moms

Fra talking heads til stærk videofortælling

På dette intensive kursus lærer du at gå fra videofor tælling båret af »talking heads«, til at arbejde med hi storiefortællings stærke øjeblikke, der taler til dit pub likums hjerte. Efter kurset mestrer du en langt mere effektiv videofortælling.

22. FEB 2023

DOX:WORLD

8000 Aarhus C | 3 dage

Pris: 10.500 kr. ex. moms

PU-støtte: 2.700 kr.

Pris efter PU-støtte: 10.425 kr. inkl. moms

Corporate live-TV

3 - 2 - 1 - så er vi live! Nu skal alt klappe. Teknikken skal fungere uden det mindste fejl, og ikke mindst skal de medvirkende levere »on que«. På dette intensive 3 dags kursus tager vi dig fra streaming zero til streaming hero.

23. JAN 2023

North Creative Academy 2730 Herlev | 3 dage

Pris: 12.400 kr. ex. moms PU-støtte: 4.050 kr. Pris efter PU-støtte: 11.450 kr. inkl. moms

ONLINE, SOLO, HOLD

Videre med Adobe Premiere Pro – modul 2: Avanceret

På Adobe Premiere Pro Modul 2 går vi videre fra Modul 1 og lærer at arbejde med organisering af dit videoråmateriale, så du ikke mister overblikket. Vi arbejder med still-billeder, soundbites, speak og underlæg ningsmusik, og efter denne dag har du lært at få det til at spille sammen i din video

24. JAN 2023

Modulkursus

1112 København K | 1 dag

Pris: 3.375 kr. ex. moms PU-støtte: 900 kr. Pris efter PU-støtte: 3.319 kr. inkl. moms

ONLINE, SOLO, HOLD

Videre med Final Cut Pro – modul 2:

Avanceret

På Final Cut Modul 2 går vi videre fra Modul 1 og lærer at arbejde med organisering af dit video-råmateriale, så du ikke mister overblikket. Vi arbejder med stillbilleder, soundbites, speak og underlægningsmusik, og efter denne dag har du lært at få det til at spille sammen i din video.

23. JAN 2023

Modulkursus

Online | 1 dag

Pris: 4.950 kr. ex. moms PU-støtte: 1.350 kr. Pris efter PU-støtte: 4.838 kr. inkl. moms

Bliv skarp visuel historiefortæller Et hands-on praktisk kursus, hvor du får hele pakken til at lave stærk videofortælling. Du får det værktøj, som professionelle dokumentarister bruger i prisvindende film. Du bliver stærk håndværker, og laver video, der taler til både følelser og intellekt og som skiller sig ud.

27. FEB 2023

DOX:WORLD

8000 Aarhus C | 5 dage

Pris: 17.500 kr. ex.moms PU-støtte: 4.500 kr.

Pris efter PU-støtte: 17.375 kr.

Adobe Premiere Rush kursus

På dette kursus lærer du både om optageteknikker og videoredigering med din smartphone i Adobe Premiere Rush, der er en mindre og mere tilgængelig udgave af Adobe Premiere Pro. Efter kurset vil du kunne optage, klippe og producere små videofilm.

09. MAR 2023 | FLERE DATOER OG BYER |

Softworld

1300 København K | 1 dag | ME

Pris: 3.995 kr. ex. moms PU-støtte: 900 kr.

Pris efter PU-støtte: 4.094 kr. inkl. moms

ONLINE, SOLO, HOLD

Expert i Adobe Premiere – modul 3: Expert

På Premiere Pro Expert: Modul 3 kigger vi på spæn dende filtre, effekter og processer, der letter din redigering, og vi skaber et endnu bedre lydbillede. Du lærer genveje og får en masse tips og tricks til at få din film helt op at ringe, og du lærer at fixe din film, hvis noget er gået galt.

06. FEB 2023

Modulkursus

1112 København K | 1 dag

Pris: 3.375 kr. ex. moms

PU-støtte: 900 kr. Pris efter PU-støtte: 3.319 kr. inkl. moms

ONLINE, SOLO, HOLD

Expert i Final Cut – modul 3: Expert

På dette Final Cut Pro Expert: Modul 3 kigger vi på spændende filtre, effekter og processer, der letter din redigering, og vi skaber et endnu bedre lydbillede. Du lærer genveje og får en masse tips og tricks til at få din film helt op at ringe, og du lærer at fixe din film, hvis noget er gået galt.

23. JAN 2023

Modulkursus

Online | 1 dag

Pris: 4.950 kr. ex. moms

PU-støtte: 1.350 kr. Pris efter PU-støtte: 4.838 kr. inkl. moms

SOLO OG HOLD

Kend dit videogrej

Lær at filme med dit eget udstyr. Du kan deltage på kurset hvad enten det med Iphone, video- eller DSLR kamera. På dette solokursus får du 1:1 under visning og får opsat og indsigt i dit udstyr så du kan produceret små i dit udstyr til at optage film.

23. JAN 2023

Modulkursus 1112 København | 1 dag Pris: 6.000 kr. ex. moms PU-støtte: 1.350 kr. Pris efter PU-støtte: 6.150 kr. inkl. moms

SOLO – Lav video med dit eget udstyr

Lær at filme og redigere video med dit eget udstyr. Du kan deltage på kurset hvad enten det med Iphone, video- eller DSLR kamera. Vi redigerer i Final Cut eller Premiere Pro. På dette solokursus får du 1:1 undervisning og får opsat og indsigt i dit udstyr så du kan produceret små film.

23. JAN 2023

Modulkursus

1112 København | 2 dage | ME

Pris: 11.750 kr. ex. moms

PU-støtte: 2.700 kr.

Pris efter PU-støtte: 11.988 kr. inkl. moms

MEDIERNESEFTERUDANNELSE.DK FORÅR 2023 | 25
VIDEO PÅ NETTET
LÆS MERE LÆS MERE LÆS MERE LÆS MERE LÆS MERE LÆS MERE LÆS MERE LÆS MERE LÆS MERE LÆS MERE LÆS MERE LÆS MERE LÆS MERE LÆS MERE LÆS MERE LÆS MERE LÆS MERE LÆS MERE LÆS MERE LÆS MERE LÆS MERE LÆS MERE LÆS
LÆS MERE
MERE

FRA RUSH TIL PREMIER PRO

Bruger du Premiere Rush og vil mere med din videore digering, kan du migrere til programmets storebror, Adobe Premiere Pro. På dette kursus gennemgår vi de ekstra muligheder for videoredigering, som du får med Premiere Pro., f.eks mere avanceret redigering samt bedre lyd- og grafikværktøj.

23. JAN 2023

Modulkursus

1112 København | 1 dag

Pris: 6.000 kr. ex. moms

PU-støtte: 1.350 kr.

Pris efter PU-støtte: 6.150 kr. inkl. moms

Videokamera – fra zero til hero

Vil du lære at optage professionel video? På 5 dage opkvalificerer vi dig fra begynder til erfaren. Du lærer alle de vigtige kamerafunktioner og de teknikker, der bruges i filmbranchen. Du opnår en visuel forståelse og lærer at bruge kameraet som et værktøj til at udtrykke dine historier.

09. JAN 2023

North Creative Academy

2200 København N | 5 dage

Pris: 16.800 kr. ex. moms

PU-støtte: 4.500 kr.

Pris efter PU-støtte: 16.500 kr. inkl. moms

Lydoptagelse og redigering

– Lyd til din film og video

Et kursus for dig der gerne vil opnå sikkerhed i dine optagelser og i redigering af lyden til dine filmpro duktioner. Få styr på teknikken, så du kan koncen trere dig om at fortælle den bedste historie.

16. JAN 2023

North Creative Academy

2200 København N | 5 dage

Pris: 16.800 kr. ex. moms

PU-støtte: 4.500 kr.

Pris efter PU-støtte: 16.500 kr. inkl. moms

I gang med videoredigering med Adobe Premiere, Modulkursus

»Kurset gav mig lyst og mod til at kaste mig ud i Premiere Pro. På kun en dag fik jeg den viden, jeg skulle bruge for at klippe et lille indslag sammen.« Medarbejder i DR

Adobe After Effects 2

– Avanceret storytelling med motion design

Lær at skabe animerede fortællinger og mind blowing visuelle effekter til film, tv og sociale medier. Et avan ceret kursus til dig, der allerede arbejder med After Effects, men gerne vil styrke din kreativitet og evne til at fortælle historier og drama med visuelle virke midler og effekter.

27. FEB 2023

North Creative Academy

2200 København N | 5 dage

Pris: 16.800 kr. ex. moms

PU-støtte: 4.500 kr.

Pris efter PU-støtte: 16.500 kr. inkl. moms

Hit the grade – Colorgrading i DaVinci Resolve

Vil du lære, hvordan man skaber det visuelle udtryk i film som The Batman, Buena Vista Social Club og John Lewis’ Christmas Add? 3 meget forskellige film med det til fælles, at der bevidst er arbejdet med farverne i filmen, så de underbygger og er med til at fortælle historien.

06. MAR 2023

North Creative Academy

2200 København N | 5 dage

Pris: 16.800 kr. ex. moms

PU-støtte: 4.500 kr. Pris efter PU-støtte: 16.500 kr. inkl. moms

Adobe After Effects 1

Det store grundkursus

Lær at skabe professionelle animationer, effekter og lækker grafik til film, tv og sociale medier. På 5 dages intensivt kursus får du styr på brugergrænseflade, værktøjer og designprincipper, så du selv kan skabe animeret grafik med et professionelt og stilfuldt udtryk.

20. FEB 2023

North Creative Academy

2200 København N | 5 dage

Pris: 16.800 kr. ex. moms

PU-støtte: 4.500 kr.

Pris efter PU-støtte: 16.500 kr. inkl. moms

Workshop – Video storytelling ‘on location’

6 dages intensivt kursus med internat i Hundested ly der måske ikke så eksotisk, men for en historiefortæl ler er det en perle. Ikke mindst fordi din underviser Ketil Teisen, giver dig adgang til flere personligheder omkring havnen. Kom f.eks. ud med skipperen på Hundested-Rørvig Færgefart og filme.

19. MAR 2023

North Creative Academy

3390 Hundested | 6 dage

Pris: 19.800 kr. ex. moms

PU-støtte: 5.400 kr.

Pris efter PU-støtte: 19.350 kr. inkl. moms

26 | MEDIERNESEFTERUDANNELSE.DK FORÅR 2023
TV – FOTO OG REDIGERING
SOLO OG HOLD FOTO STEVEN BICCARD
LÆS MERE LÆS MERE LÆS MERE LÆS MERE
LÆS MERE LÆS MERE LÆS MERE LÆS MERE LÆS MERE LÆS MERE
LÆS
LÆS MERE LÆS MERE
LÆS MERE
MERE

Workshop: Lær at klippe fiktion – avanceret

En intensiv workshop hvor du arbejder systematisk med at klippe fiktion bl.a ud fra Walther Murchs principper; følelser, historien, rytmen og at forstå hvor seerens blik er i forhold til skærmens bredde og dybde. Din mentor, den erfarne klipper Jørgen Kastrup lover dig, at det bliver ikke let!

North Creative Academy

2200 København N | 5 dage

Pris: 16.800 kr. ex. moms

PU-støtte: 4.500 kr.

Pris efter PU-støtte: 16.500 kr. inkl. moms

Workshop: Dokumentarisk klipning

At klippe en dokumentarfilm kan være en stor ud fordring. Virkeligheden er altid er mere komplekst at beskæftige sig med end fiktion og når man for søger at »fange« virkeligheden kan det være let at fare vild i klipningen mens man forsøger at grave historien frem.

11. APR 2023

North Creative Academy

2200 København N | 4 dage

Pris: 14.200 kr. ex. moms

PU-støtte: 3.600 kr.

Pris efter PU-støtte: 14.150 kr. inkl. moms

Fra ‘still’ til fortællinger i levende billeder 5 dages intensivt kursus i videoproduktion for foto grafer – fra idé, hvad der skal til teknisk, til at op tage, få god lyd og redigere din produktion.

North Creative Academy

2200 København N | 5 dage | ME

Pris: 16.800 kr. ex. moms

PU-støtte: 4.500 kr.

Pris efter PU-støtte: 16.500 kr. inkl. moms

Workshop: Klip en trailer som fænger!

En god trailer er ofte den afgørende forskel mellem et flop eller et hit. Når kampen om seernes opmærksom hed intensiveres disse år, bliver efterspørgslen efter og behovet for effektive trailere større og større.

10. MAJ 2023

North Creative Academy

2200 København N | 3 dage

Pris: 12.400 kr. ex. moms

PU-støtte: 4.500 kr.

Pris efter PU-støtte: 11.450 kr. inkl. moms

FLERE NIVEAUER

Sound design og musik for klippere

»Sound is Half the picture« sagde George Lucas da han var i gang med at producere Star Wars. Dette kursus er for dig der er film- og tv-klipper og gerne vil styrke din historiefortælling gennem kreativ anvendelse af lyd og musik i din klipning.

24. APR 2023

North Creative Academy 2200 København N | 3 dage Pris: 12.400 kr. ex. moms PU-støtte: 4.500 kr. Pris efter PU-støtte: 11.450 kr. inkl. moms

Adobe After Effects kursus Basis og Rutineret

Løft dine kompetencer i After Effects til et nyt niveau. Dette hands-on kursus er til dig, der kender After Effects og som gerne vil kunne udnytte programmets avancerede funktioner, så dine videoproduktioner får et endnu mere professionelt udtryk.

Softworld

1300 København K | 2 dage

Pris: 8.995 kr. ex. moms

PU-støtte: 2.700 kr. Pris efter PU-støtte: 8.544 kr. inkl. moms

bæredygtighedskommunikation

Du får kommunikationsværktøjer til at styrke din organisations bæredygtige profil, der sikrer loyale følgere og øget brandværdi. Du bliver undervist af Mette Gert, Nicoline Olesen og Line Schmeltz, der alle arbejder i krydsfeltet mellem kommunikation, forretning og samfundsansvar.

28. FEB 2023

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

2400 København NV | 4 dage

Pris: 15.500 kr. ex. moms

PU-støtte: 3.600 kr.

Pris efter PU-støtte: 15.775 kr. inkl. moms

Sæt dagsordenen

Du lærer at sætte din sag på dagsordenen ved at ud vikle originale synspunkter og formulere skarpe ind læg, der har potentiale til at komme i medierne. Du bliver undervist af Roger Buch og Anders Heide. Efter kurset har du dit eget dagsordensættende debatind læg – og opskriften på at skrive flere.

11. APR 2023

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole 2800 Kongens Lyngby | 2 dage

Pris: 12.200 kr. ex. moms PU-støtte: 2.700 kr.

Pris efter PU-støtte: 12.550 kr. inkl. moms

Præsentationsteknik kursus

Vil du slippe af med din nervøsitet og lære, hvordan du bliver en overbevisende taler? Igennem teori, dialog og praktiske småøvelser, får du inputs til, hvordan du kan forbedre dine præsentationer samt konkrete værktøj, som du kan inddrage i dit arbejde. Kort sagt: præsentationsteknik, der virker!

Kursusfabrikken

2860 Søborg | 2 dage

Pris: 6.995 kr. ex. moms

PU-støtte: 1.800 kr.

Pris efter PU-støtte: 6.944 kr. inkl. moms

MEDIERNESEFTERUDANNELSE.DK FORÅR 2023 | 27
24.
| FLERE BYER OG DATOER
| FLERE
JAN 2023
| 01. MAR 2023
DATOER | 20. MAR 2023 17. APR 2023
TV – FOTO OG REDIGERING
KOMMUNIKATION ILLUSTRATION TINA ZAREMBA LÆS MERE LÆS MERE LÆS MERE LÆS MERE LÆS MERE LÆS MERE LÆS MERE LÆS MERE LÆS MERE LÆS MERE LÆS MERE LÆS MERE LÆS MERE LÆS MERE LÆS MERE LÆS MERE LÆS MERE LÆS MERE

Podcast A til Z – sådan kommer du i gang

Du lærer at udvikle koncepter, optage, redigere og publicere. Kort sagt alt hvad du har brug for, når du vil lave din egen podcast. Din underviser er radioprodu cent Susanna Sommer. Hun giver dig de bedste forud sætninger for at sætte lyd på alt det, du har på hjerte.

22 MAR 2023

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

2400 København NV | 5 dage

Pris: 20.300 kr. ex. moms PU-støtte: 6.750 kr. Pris efter PU-støtte: 18.625 kr. inkl. moms

Giv din podcast et servicetjek

Du lærer at kvalitetssikre dit podcastindhold og for holde dig kritisk til dit eget arbejde. Din underviser Karen Straarup giver dig værktøjerne til at udstikke den helt rigtige kurs for din podcastproduktion, så den bliver ved med at være relevant, engagerende og nærværende i dine lytteres ører.

27 FEB 2023

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

2400 København NV | 2 dage | ME

Pris: 8.200 kr. ex. moms

PU-støtte: 2.700 kr.

Pris efter PU-støtte: 7.550 kr. inkl. moms

Podcast – sådan kommer du i gang!

På dette 2-dages kursus gennemgår vi, hvordan en podcast kommer til verden. Fra ide og konceptudvik ling til optagelse, redigering og upload. Søren Prehn, en af de mest erfarne podcastere herhjemme, guider dig. RØDECaster pro studiet bliver også opstillet og gennemgået. Kurset er meget praktisk.

06. FEB 2023

Moving

8000 Aarhus C | 2 dage

Pris: 5.000 kr. ex. moms

PU-støtte: 1.800 kr. Pris efter PU-støtte: 4.450 kr. inkl. moms

Præsentation med Krop & Stemme

Brug din stemme som dit stærkeste aktiv når du for midler og brænd igennem. Opdag hvordan, du kan bruge din usikkerhed til din fordel på »scenen«, og bliv i stand til at indtage »scenen« uden at gå på kompromis med dig selv. Det gælder både fysisk, online, bag skærmen og igennem podcast.

21 MAR 2023 | FLERE DATOER |

Living Voice

1361 København N | 1 dag | ME

Pris: 4.900 kr. ex. moms

PU-støtte: 1.350 kr.

Pris efter PU-støtte: 4.775 kr. inkl. moms

Lær podcast af de bedste

Få opskriften på den originale ide og populære pod cast. Tre dages grundkursus og personlig sparring fra to af Danmarks bedste lydfolk, Tor Arnbjørn og Dorte Palle, gør dig til en stærk og spændende podcaster. Tidligere kursister har givet de tre dage topkarakterer og oplevet at blive løftet markant.

07. JUN 2023

Medietrends.dk

1711 København V | 3 dage | ME

Pris: 12.100 kr. ex. moms

PU-støtte: 4.050 kr.

Pris efter PU-støtte: 11.075 kr. inkl. moms

Lær at redigere din podcast i Hindenburg Med Hindenburg kan du komme hurtigt i gang med podcast uden at være lyd- eller teknologinørd. På dette kursus gennemgår vi en produktionsgang i pro grammet, og du får indsigt i en række af de features, som det rummer. Oplæg kombineres med opgaver. Underviser har stor praktisk erfaring i programmet.

07. MAR 2023

Moving

8000 Aarhus C | 1 dag | ME

Pris: 3.000 kr. ex. moms

PU-støtte: 900 kr.

Pris efter PU-støtte: 2.850 kr. inkl. moms

DET BETYDER ME

I nogle overenskomster har ME-mærkede kurser en særlig betydning. Hvis du har spørgsmål, så tag fat i din arbejdsgiver eller Dansk Journalistforbund.

Podcast og lækker lyd / 1-dags kursus

Få lækker lyd på din podcast. Lær om udstyr, gode optagelser og brug af plugins i redigering. Gæsteunderviser er Daniel Thranholm fra Wavestudio, der arbejder med mix og mastering af lyd. Han lærer dig at arbejde med plugins som equaliser, kompressor og limiter. Podcaster Søren Prehn er kursusleder.

06 MAR 2023

Moving

8000 Aarhus C | 1 dag | ME

Pris: 3.000 kr. ex. moms

PU-støtte: 900 kr.

Pris efter PU-støtte: 2.850 kr. inkl. moms

Podcast – sådan kommer du i gang!, Moving

»Kurset gav mig et godt overblik over, hvordan jeg med relativt simple midler kan lave en podcast i en travl hverdag, hvor mit hovedfokus er på at levere indhold til den daglige avis.« Journalist på Midtjyllands Avis

PODCAST
28 | MEDIERNESEFTERUDANNELSE.DK FORÅR 2023
LÆS MERE LÆS MERE
LÆS MERE LÆS MERE
LÆS MERE LÆS MERE LÆS MERE LÆS MERE
LÆS MERE LÆS MERE LÆS MERE LÆS MERE LÆS MERE LÆS MERE

7Gode råd til et pressemøde

Nogle gange er det med ultrakort varsel. Andre gange er det indkaldt et par timer forinden. Og af og til har det stået i kalenderen i ugevis.

Men uanset tidshorisonterne stiller det klassiske pres semøde store krav til dem, der får mulighed for at stille spørgsmål undervejs. Mulighederne for at lave målrettet og skudsikker research er i reglen begrænsede. En ordentlig aftale mellem interviewer og interviewperson findes heller ikke. Og ofte er der kun mulighed for at stille et enkelt, to eller måske tre spørgsmål. Dermed spiller spørgsmålenes kvalitet en helt afgørende rolle for resultatet. Stor betydning har også evnen til at lytte, følge op og gentage ubesvarede spørgsmål.

Men med nedenstående syv gode råd i baghovedet er der sandsynligvis chance for et resultat, der er så godt som muligt indenfor et pressemødes afstukne rammer:

1 Stil enkle, korte og præcise spørgsmål.

2 Brug så vidt muligt åbne spørgsmål, som er sværere at snakke uden om – og nemmere at følge op.

3 Lad være med at indlægge mere eller mindre skjulte kommentarer før, i eller efter spørgsmål.

4 Lyt aktivt, kig og registrér ansigtsudtryk, gestik og stemmeføring.

5 Ignorér metakommentarer og andre forsøg på at underminere din autoritet.

6 Sørg for at smart iscenesættelse og location ikke forstyrrer substansen.

7 Overvej altid: Hvad ville jeg selv svare?

Alt i alt gælder det om at bruge den knappe tid bedst muligt. Lange og kringlede spørgsmål bidrager muligvis til under holdningen, når tv-kameraerne snurrer, men skaffer sjæl dent ordentlige og brugbare svar. Og den voksende tendens til at kommentere og ytre sin egen holdning til et pressemø des tema er for det meste den sikre vej til afsporing.

Sidst, men ikke mindst: Hvis en anden journalist har stillet et hamrende godt spørgsmål, men ikke fået svar, så overvej at droppe din egen dagsorden. Og følg i stedet op med gen tagelse af kollegaens/konkurrentens ubesvarede spørgsmål.

HVEM ER KURT?

Kurt Strand er journalist med over 40 års erfaring og har siden begyndelsen af 1990’erne undervist i journalistik, interview og fortælleteknik. Se hans kurser på side 5.

Pressemøder er helt sikkert kommet for at blive. Men det er ikke altid lige let at få noget brugbart med hjem.
AF
JOURNALIST FOTO DR
OG FORFATTER TIL »INTERVIEW FOR JOURNALISTER«
MEDIERNESEFTERUDANNELSE.DK FORÅR 2023 | 29

Bag Christiansborgs tykke mure

Bliv opdateret på de emner, der præger den politiske debat. Du kommer med bagom dansk politik og øko nomi og møder ministre, partiledere og andre top politikere. Underviser Thomas Larsen har en enestående adgang til Christiansborg og en stor viden om de historiske og aktuelle linjer i dansk politik.

06. MAR 2023

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole 1240 København K | 5 dage Pris: 20.800 kr. ex. moms

PU-støtte: 6.750 kr.

Pris efter PU-støtte: 19.250 kr. inkl. moms

Norden, NATO og naboen Rusland – nye journalistiske opgaver

Sverige og Finlands tilslutning til Nato har skabt en helt ny sikkerhedspolitisk virkelighed i Norden. Får Norden mere magt i Nato ? Hvilken betydning for Danmark og hvordan sikrer vi som journalister, at borgerne bliver inddraget i debatten om fremtiden og de nye trusler. To-dages seminar i Aarhus.

16. MAR 2023

Nordisk Journalistcenter

8200 Aarhus | 2 dage

Pris: 8.000 kr. (Ingen moms) PU-støtte: 2.700 kr.

Pris efter PU-støtte: 5.300 kr.

Klimakursus Island: På den grønne omstillings spydspids

Island er et eksempel for resten af verden i forhold til grøn omstilling. Hvordan er man nået så langt ? Det undersøger vi på dette kursus, hvor fokus er på dækningen, ikke af klimaforandringer i sig selv, men dækningen af de grønne løsninger, der bringer os i mål med Paris-aftalen.

24. APR 2023

Nordisk Journalistcenter

Reykjavík, Island | 5 dage

Pris: 25.000 kr. (Ingen moms)

PU-støtte: 6.750 kr.

Pris efter PU-støtte: 18.250 kr.

Bruxelles: Uro i EU’s magtbalance, Jacob Langvad EU-kurser »Jacob Langvad havde skruet et intenst program sammen med nøglepersoner, der kunne give et højaktuelt indblik i, hvilke udfordringer EU står overfor. Jeg føler mig bagefter meget bedre fagligt rustet, når jeg redigerer politik, udland og erhvervsstof.« Redigerende på Berlingske

Polen som kommende europæisk stormagt Krigen i Ukraine vil ændre magtforholdene i Europa, hvor Polen er på vej til at agere som en europæisk stormagt.

17. APR 2023

Medievirksomheden Mr. East

Krakow, Polen | 5 dage

Pris: 16.000 kr. (Ingen moms) PU-støtte: 6.750 kr. Pris efter PU-støtte: 9.250 kr.

Brexit år 3 – Kan selv, vil selv

Ingen kender konsekvenserne af Brexit, allermindst politikerne. 3 år efter bruddet med EU styrtdykker økonomien, og et flertal fortryder. Hvad siger politi kere og menigmand? Vi kører fra London til Edinburgh og møder Brexit-fans og dem, det går værst ud over. Kursusleder Bjarne Nørum og Jakob Rubin.

17. APR 2023

JAKOB RUBIN KOMMUNIKATION

Skotland: Edinburgh | 6 dage Pris: 24.900 kr. (Ingen moms)

PU-støtte: 8.100 kr. Pris efter PU-støtte: 16.800 kr.

Skotland – mange drømmer fortsat om uafhængighed – nu er den måske på vej?

I 2014 var der et beskedent flertal for, at Skotland forbliver i the United Kingdom. Nu vil de skotske nationalister have en folkeafstemning om selvstæn dighed igen og efter 8 års stilstand, er Skotlands førsteminister Nicola Sturgeon overbevist om, at, den rette tid for selvstændighed er kommet.

24. APR 2023

Medievirksomheden Mr. East Edinburgh, Storbritannien | 5 dage

Pris: 22.000 kr. (Ingen moms) PU-støtte: 6.750 kr. Pris efter PU-støtte: 15.250 kr.

Energikrisen tester solidariteten i EU

Energikrisen og den russiske gas-afpresning i kølvan det på Ukraine-krigen har sat EU i en alvorlig klemme. Solidaritet mellem landene og støtte til de hårdest ramte borgere, blev lovet. Men hvordan gik det med at levere, og hvad har EU til nu lært af energikrisen, der truer den sociale stabilitet?

06. MAR 2023

Jacob Langvad EU-kurser 1000 Bruxelles, Belgien | 4 dage | ME

Pris: 18.600 kr. ex. moms

PU-støtte: 5.400 kr.

Pris efter PU-støtte: 17.850 kr. inkl. moms

Frankfurt: EU’s magtfulde centralbank efter rentehoppet

Den Europæiske Centralbank skal sikre lav inflation i eurozonen. Men den kom alt for sent igang med at hæve renten, mener dens kritikere. Hvorfor? På et in tensivt kursus i Frankfurt fokuserer vi på den magt fulde centralbanks arbejde og de EU-politiske hensyn, der spiller ind i dens beslutninger.

29. MAR 2023

Jacob Langvad EU-kurser Frankfurt, Tyskland | 3 dage

Pris: 8 400 kr. ex. moms

PU-støtte: 4.050 kr.

Pris efter PU-støtte: 6.450 kr. inkl. moms

30 | MEDIERNESEFTERUDANNELSE.DK FORÅR 2023
VIDEN OG SAMFUND
ARKIVFOTO THOMAS TOLSTRUP
LÆS MERE LÆS MERE LÆS MERE LÆS MERE LÆS MERE LÆS MERE LÆS MERE LÆS MERE LÆS MERE LÆS MERE LÆS MERE LÆS MERE LÆS MERE LÆS MERE LÆS MERE LÆS MERE

GRAFISK DESIGN

Fortæl historien visuelt

Du kan sikre dine journalistiske historier større opmærksomhed, hvis du også bruger visuelle virke midler. På kurset lærer du at bruge blandt andet fotos, infografik og video i effektfuldt samspil med verbale budskaber. Kurset indgår i diplomuddannelsen i Visuel Journalistik.

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole 2400 København NV | 6 dage

Pris: 22.950 kr. (Ingen moms) PU-støtte: 5.400 kr. Pris efter PU-støtte: 17.550 kr.

JOURNALISTIK

Journalistik for kommunikatører

Vil du være bedre til at vinkle historier? At arbejde korrekt med kilder? Og researche og formidle journalistisk? Lær at tænke og arbejde som en journalist og bliv klædt på til at skrive bedre, hurtigere og mere varieret.

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole 2400 København NV | 6 dage

Pris: 22.950 kr. (Ingen moms)

PU-støtte: 5.400 kr.

Pris efter PU-støtte: 17.550 kr.

KOMMUNIKATION

Kommunikationsplanlægning

Man kan komme langt med kommunikation, der er strategisk funderet. På kurset lærer du at udnytte kommunikationens potentiale i forhold til at nå orga nisatoriske mål. Du får viden om analyse, planlægning og konsekvens, og skal selv udvikle en solid og strate gisk funderet kommunikationsplan.

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

2400 København NV | 5 dage

Pris: 22.950 kr. (Ingen moms)

PU-støtte: 6.750 kr.

Pris efter PU-støtte: 16.200 kr.

KOMMUNIKATION

I samspil med brugerne

Nyheder og information skabes, udvikles og spredes i stigende grad i samspil med brugerne. På kurset lærer du at begå dig i mediernes nye økosystem. Du vil få viden og metoder til at træffe de rigtige valg, når det gælder dialogbaseret kommunikation på sociale medier.

19. APR 2023

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole 2400 København NV | 6 dage

Pris: 22.950 kr. (Ingen moms) PU-støtte: 5.400 kr. Pris efter PU-støtte: 17.550 kr.

KOMMUNIKATION

Videnskabsformidling

På kurset kommer du bagom forskernes og viden skabsjournalisternes arbejdsmetoder og prioriterin ger. Du får redskaber, ressourcer og refleksionsrum –og lærer at finde de gode forskningshistorier, formidle det komplicerede i et let forståeligt sprog og vinkle videnskabelige resultater journalistisk skarpt.

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole 2400 København NV | 4 dage

Pris: 14.550 kr. (Ingen moms)

PU-støtte: 3.600 kr. Pris efter PU-støtte: 10.950 kr.

KOMMUNIKATION

Video i virksomhedens kommunikation

Vil du skabe værdi for virksomheden med video, skal den hænge sammen med den overordnede kommunikations- og forretningsstrategi. Det lærer du på kurset, der giver dig lige dele strategisk viden og praktiske værktøjer.

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole 2400 København NV | 6 dage Pris: 22.950 kr. (Ingen moms) PU-støtte: 5.400 kr. Pris efter PU-støtte: 17.550 kr.

KOMMUNIKATION

Professionel medietræner

Bliv styrket i rollen som professionel medietræner og lær mere om at levere effektiv retorisk træning. Du får ny viden, nye værktøjer og masser af træning, når vi stiller skarpt på trænerrollen og planlægning af en effektiv medietræning. Kurset er udviklet til kommunikations- og presserådgivere.

21. MAR 2023

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole 2400 København NV | 4 dage Pris: 14.550 kr. (Ingen moms) PU-støtte: 3.600 kr. Pris efter PU-støtte: 10.950 kr.

KOMMUNIKATION

Samfundsansvar og strategisk CSR-kommunikation

Du lærer at se og forstå CSR og samfundsansvar i sam menhæng med din organisations forretnings- og kom munikationsstrategi. Efter kurset kan du selv udvikle eller tilpasse en CSR-strategi og lægge en plan for, hvor dan du kommunikerer strategien internt og eksternt.

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole 2400 København NV | 4 dage

Pris: 14.550 kr. (Ingen moms) PU-støtte: 3.600 kr. Pris efter PU-støtte: 10.950 kr.

KOMMUNIKATION

Strategisk kommunikation i praksis

Lær at praktisere strategisk kommunikation, og få styr på de basale begreber, teorier og modeller i kommuni kationsfaget. På kurset skal du selv udarbejde kom munikationsstrategier og kommunikationsplaner, der kan være forankret i din egen arbejdsplads. Kursets eksamen kan bruges i en diplomuddannelse.

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole 2400 København NV | 6 dage Pris: 22.950 kr. (Ingen moms) PU-støtte: 5.400 kr. Pris efter PU-støtte: 17.550 kr.

LEDELSE OG SAMARBEJDE

Procesledelse

LEDELSE OG SAMARBEJDE

Agil projektledelse

Du bliver styrket i din rolle som projektleder i me die- og kommunikationsbranchen med værktøjer fra Scrum-metoden. Efter kurset kan du forstå, designe og styre agile projekter fra start til slut.

17. APR 2023

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

2400 København NV | 4 dage

Pris: 14.550 kr. (Ingen moms) PU-støtte: 5.400 kr. Pris efter PU-støtte: 9.150 kr.

Styrk din rolle som procesleder og facilitator. På kur set lærer du om interaktionel dynamik, appreciative inquiry, narrativ terapi og andre kompetencer. Du får ny teoretisk viden og en udbygget, praktisk anvende lige værktøjskasse, der gør dig bedre til at arbejde med ledelse af sociale processer.

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

2400 København NV | 4 dage

Pris: 14.550 kr. (Ingen moms) PU-støtte: 3.600 kr. Pris efter PU-støtte: 10.950 kr.

SOCIALE MEDIER

Sociale medier i strategi og kommunikation

Vil du lære at arbejde mere professionelt med sociale medier? På kurset får du opgraderet din viden om digital kommunikation. Du får redskaber til at arbejde strategisk og praktisk med sociale medier, og lærer at udvikle sociale mediestrategier. Kurset er kompeten cegivende på diplomniveau.

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole 2400 København NV | 6 dage

Pris: 22.950 kr. (Ingen moms) PU-støtte: 5.400 kr. Pris efter PU-støtte: 17.550 kr.

MEDIERNESEFTERUDANNELSE.DK FORÅR 2023 | 31
12. APR 2023 21. MAR 2023 17. APR 2023 28. MAR 2023 22. MAR 2023 20. MAR 2023 21. MAR 2023 02. MAR 2023 12. APR 2023
DIPLOMKURSER LÆS MERE LÆS MERE LÆS MERE LÆS MERE LÆS MERE LÆS MERE LÆS MERE LÆS MERE LÆS MERE LÆS MERE LÆS MERE LÆS MERE LÆS MERE LÆS MERE LÆS MERE LÆS MERE LÆS MERE LÆS MERE LÆS MERE LÆS MERE LÆS MERE LÆS MERE LÆS MERE LÆS MERE

DANMARKS STØRSTE UDVALG AF KURSER TIL MEDIEBRANCHEN

Spørg om efteruddannelse

Du kan søge støtte fra Pressens Uddannelsesfond til efteruddannelse og kurser, der ikke findes hos Mediernes Efteruddannelse. Det kan også være kompetenceudvikling, du selv arrangerer. Hvis du er i tvivl og har spørgsmål om kurser, tilmelding og andet, så ring eller skriv til os.

I foråret 2023 udbyder Mediernes Efteruddannelse mere end 300 kurser fra 44 forskellige kursusudbydere. #powertilditcv

Snak med Michael Aage Jensen om kurser på Mediernes Efteruddannelse: maj@pu.dk (2345 0252) Snak med Else Bjørn om støtte til efteruddannelse, du selv arrangerer: ebj@pu.dk (2384 6040)
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.