a product message image
{' '} {' '}
Limited time offer
SAVE % on your upgrade

Page 6

helse: leder

Sneen forbliver nok en drøm i år, og jeg er da begyndt at tvivle på, om mine eventuelle børnebørn kommer til at opleve sne – i hvert fald herhjemme i Danmark.

HELSE REDAKTIONSGRUPPE

Drømmen om sne

Jette Warrer Knudsen Redaktør

Kalenderen siger marts og dermed officielt forår. Den grønne tid, hvor alting pibler frem på ny og giver os en saftig chance for igen at være med på en ny ­begyndelse. Det plejer jeg at glæde mig gevaldigt til. Især når det har været en kold, våd vinter. Sneen forbliver nok en drøm i år, og jeg er da begyndt at tvivle på, om mine eventuelle børnebørn kommer til at opleve sne – i hvert fald her­ hjemme i Danmark. Det er som om, kalenderen har sendt den danske vinter i glemmebogen – med gigantiske og konstante vandmasser og et vejr, som meteorologerne siger er mildt, men som jeg synes har været ulideligt klamt i ordets grundbetydning. Og nu kan vi forstå, at vi må se i øjnene, at de danske landskaber vil ændre sig – og at oversvømmelser og jordskred ikke vil være ualmindeligt i lille Danmark. Tilmed er den våde vinter på vores breddegrader blevet toppet med gigan­ tiske og nærmest bibelske græshoppeinvasioner på det afrikanske kontinent, hvor de vingede væsner er godt i gang med at tage for sig af afgrøderne i en grad, at hungersnød truer. Og så den dér coronavirus. Nu har den nok ikke ­noget med klimaændringer at gøre. Men, at vi med vores ødsle adfærd og ­grådigt tagen for os af de fælles ressourcer i masser af år har sat gang i en måske ustoppelig skadelig effekt kloden rundt, er der derimod ingen tvivl om. Om du er klimatosse eller ej og ikke kan lide Greta Thunberg, ja så har den unge svensker altså fat i noget, vi ikke kan negligere – og hvis vi gør, vil efter­ tiden bebrejde og fordømme os med endnu stærkere metoder end den unge ­klimaaktivists ord til verdens ledere på FN klimakonferencen: How dare you! God læselyst (alligevel) med helse i marts.

Morten Grønbæk Professor i folkesundhed ved KU, Formand for Vidensråd for Forebyggelse Susanne Lunn Psykolog og lektor ved Københavns Universitet (KU) Vibeke Pilmark Fysioterapeut og faglig redaktør, Fysioterapeuten Jens Rikardt Andersen Lektor ved Institut for idræt og ernæring ved Københavns Universitet (KU) Lotte Stig Nørgaard Lektor ved Institut for Farmaci, Københavns Universitet (KU) Helse arbejder sammen med en række sundhedsfremmende organisationer og patientforeninger.

ANNONCESALG Helle Hviid T: 2445 9010, helle@mediegruppen.net

DISTRIBUTION Helse distribueres til apoteket, lægehuse, kiropraktorer, sygehuse, privathospitaler, tandlæger, høreklinikker, biblioteker og i abonnement.

Læsertal iflg. Gallup: 309.000 ABONNEMENT Få Helse direkte i din postkasse ved hver udgivelse. Ring til os på vores abonnementstelefon: 9644 4542

Jette Warrer Knudsen, Redaktør

Helse årsabonnement koster 289,- for 10 numre

Tryk: Aller

6

Kontakt redaktionen: jette@mediegruppen.net

Art Director: Camilla Riber Ledelse: Peter Larsen, direktør, ansvh. redaktør Web: www.magasinethelse.dk

N VA

EM ÆRK

Tryksag 5041-0806

E T

Forsidefoto: AdobeStock

Udgiver: Forlaget Mediegruppen, Horsensvej 72A, 7100 Vejle T: 7089 0022, helse@mediegruppen.net

S

helse Nr. 03/2020 (1330 ) 66. årgang ISSN 0018-0149

Denne publikation er trykt på papir lavet af træ fra europæiske skove. FN opfordrer til at benytte træ fra europæiske skove, hvor skovarealet vokser og drives velforvaltet. Svanemærket er udtryk for en mindre miljøbelastende produktion.

Profile for Mediegruppen design:kommunikation

Helse-2020-03  

Viden om sundhed. I samarbejde med Sundhed.dk, Danske Regioner og en lang række patientforeninger. Danmarks største sundhedsmagasin

Helse-2020-03  

Viden om sundhed. I samarbejde med Sundhed.dk, Danske Regioner og en lang række patientforeninger. Danmarks største sundhedsmagasin