Proffmagasinet Nr.3 - 2018

Page 1

proff

magasinet Nr. 3 - 2018

UTGITT AV MAL PROFF

! t e h y N

NETTHANDEL MED UTKJØRING!

s. 6

ÅRETS GOLFTURNERING

s. 14

VIND I SEILENE HOS ARTEA

s. 26

s. 24

s. 40

TEAM MAL PROFF PÅ HJUL I 90KM

SPARKEL I NY DRAKT


En ”ekte”

PROBLEMLØSER

ARDEX K 60

Selvutjevnende avrettingsmasse • • • • •

Sementbasert og ekstremt fleksibel Optimal vedheft til kritiske underlag Kan brukes på nesten alle underlag uten priming Vannfast og fuktbestandig Enkel blanding - ferdig oppmålt - ingen overvanning


TID FOR MESSE per vi sees! - hå

Høsten og duggmattingstiden har ankommet, etter en strålende sommer for de fleste i vårt langstrakte land. Det er også kort tid til store deler av bransjen møtes på Mal Proff-messen på Gardermoen 26.-28. oktober. Jeg ønsker velkommen til å delta på et flott arrangement. Markedet i male-og gulvbransjen er fortsatt krevende, og det er stor konkurranse om å bli en god leverandør av proffprodukter. Det er en spennende oppgave som nå skal gjøres i forbindelse med forvaltningen av Mal Proff-fondet. Ulike laug og interesseorganisasjoner for bransjen kan søke om økonomisk støtte til sine prosjekter og gjøremål. Ønsker alle en fantastisk høst, Vi sees på Gardermoen! Terje Langmoe, Salgsdirektør, Mal Proff

Produsert av: Tekst : Delbæk Tekstbyrå AS Grafisk design: H-Design, H-design@altiboxmail.no

Annonsesalg: Jan Erik Foss E-post: foss@malproff.no

Trykk: Trykk-Service AS Opplag: 3000 eks.

LJØMERKET MI

65

20

41

06

PROFF MAGASINET er et kundeblad for kunder i Mal Proff, leverandører og ansatte. Ansvarlig utgiver: Terje Langmoe Ansvarlig redaktør: Jan Erik Foss Telefon: 45 50 20 71 E-post: foss@malproff.no Utgitt av: Mal Proff, Alf Bjerckes vei 10, 0582 Oslo Postadresse: Postboks 22 Økern, 0508 Oslo

Tr y k k s a k

PROFFMAGASINET NR. 3 - 2018

3


ALLE ER GODE PÅ NOE XTREME 1 ER GOD PÅ ALT 5 GODE EGENSKAPER

i 1 SPANN

LETT Å PÅFØRE

OPTIMAL DEKKEVNE

HVITERE KVALITET MODERNE OG REFLEKSFRI FINISH PERFEKTE FLEKKEGENSKAPER

Vår nye takmaling er noe helt for seg selv I motsetning til andre takmalinger, oppfyller den absolutt alle de viktige egenskapene du forventer at en riktig god takmaling skal ha. Derfor velger vi å kalle den for Nordsjö Professional Xtreme 1. Fordi det er en ekstremt komplett takmaling rett og slett


16 Leverandørmesse 2018

10

24

INNHOLD

Netthandel

26

38 Mal Proffs golfturnering.. ................................................... s. 6

Netthandel med levering ................................................ s. 26

Leverandørmesse 2018 .................................................... s. 10

Håndverks NM i golf . ....................................................... s. 28

Kundeportrett: Artea......................................................... s. 14

Make-over på Drammens staselige storstue................. s. 30

Kundeportrett: MalProff Krstiansand.. ............................ s. 16

Årets Fargecup.. ................................................................. s. 34

“Ny” partner i sør.. .............................................................. s. 18

Norges største omsorgsbygg i Halden ............................ s. 36

Messe i Ålesund . .............................................................. s. 20

Norsk gull i Finland . ......................................................... s. 38

Utbygging i Tønsberg . .................................................... .s. 22

Norgips ...............................................................................s. 40

Den store sykkelprøven .................................................. . s. 24


NOK EN VELLYKKET GOLFTURNERING 6

PROFFMAGASINET NR. 3 - 2018


For femte år på rad arrangerte Mal Proff en uhøytidelig, men akk så spennende golfturnering på Miklagard Golf på Kløfta.

Fredag 17. august troppet nærmere 50 påmeldte deltakere opp for golfspilling og sosialisering på Miklagard Golf. Den internasjonale mesterskapsbanen har en intensjon om å være en av Europas beste golfanlegg, og såpass må det jo være når Mal Proff inviterer kunder, leverandører og samarbeidspartnere til turnering. - Dette er et av våre mest populære arrangementer, med fokus på det sosiale og topp stemning hos samtlige av deltakere, forteller Jan Erik Foss, markedssjef hos Mal Proff. FOR ALLE På første dagen ble det lagt opp til oppvarming og trening sammen med proffene, mens alle nybegynnere fikk eget ABC kurs. På den måten har Mal Proff klart å tilpasse turneringen til alle, uansett ferdighetsnivå og erfaring.

- Det er viktig at alle som vil delta får være med. Alle skal få prøve seg på banen, sier Jan Erik, og legger til at hovedmengden av deltakerne kommer fra Østlandet, men at de også har påmeldte fra Kristiansand og Trondheim. Dagen ble rundet av med en 9 hulls turnering og middag om kvelden. TEXAS SCRAMBLE Lørdag var den store dagen, med Texas Scramble turnering, der alle slår på beste ball. Det ble delt inn i lag, med fire spillere på hvert lag. Også nybegynnerne fikk være med, og lagene blir delt inn i handicap for å gjøre det mest mulig rettferdig. - Vi fikk stor hjelp fra leverandørene våre, Jotun, Nordsjö, Dalapro, Workhand og Sika, som hadde satt opp egne stands med egne konkurranser og utdeling av mat og drikke ute på banen, forteller Jan Erik.

PROFFMAGASINET NR. 3 - 2018

De tre beste fra dagen før, var dessuten så heldige å få farte rundt på den store 18-hulls banen i egne golfbiler. - Det var Tom Stokke, Tore Buer, Terje Pedersen og Kai Johannesen som kom på første, andre og tredjeplass på fredag, og premien var altså å få kjøre golfbiler, smiler Jan Erik. GJEVE PREMIER Men det var ikke bare heder og ære og bruk av golfbiler som sto på premielisten. Mal Proff bidro med gavekort, mens hovedpremien ble sponset av Jotun, Jordan og J.S. Cock, og var to stykk Graco GX FF malersprøyter med diverse utstyr til en totalverdi på over 30 000 kroner. - Det ble trekning om hovedpremien, som gikk til Tore Møll og Ketil Langmoe, forteller Jan Erik. Golfturneringens førsteplass gikk forøvrig til Kåre Sten, Enrico Bastiani

7


og Tom Stokke. Andreplassen gikk til Kai Johannesen, Lars Johannessen, Arne Johnny Tveråbak og markedssjefen selv, Jan Erik Foss, tett etterfulgt av Roger Haug, Stefan Berntsen og Bjørn Ivar Karlsen på tredje.

Av leverandørene som var med, var Jotun, Jordan, Dalapro, Ardex, 3M, J.S. Cock, Mapei, Nordsjö, Sika, Workhand og Scanox. - Golfturneringen er blitt en sosial møteplass for oss alle. Vi setter stor

- Dette er et av våre mest populære arrangementer, med fokus på det sosiale og topp stemning hos samtlige av deltakere.

8

PROFFMAGASINET NR. 3 - 2018

pris på at så mange ønsker å være med år etter år, så dette er noe vi kommer til å fortsette med, konstaterer markedssjefen.


HOLDER VARME HENDER KJØLIGE, TØRRE OG PRODUKTIVE

31%

97 prosent av alle hanskebrukere mener at komfort er det viktigste kriteriet når de velger hansker, og hovedproblemet er svette hender. ATG® setter igjen standarden for pustende hansker ved å gjøre den ikoniske MaxiFlex® hansken enda mer behagelig for hendene - hele arbeidsdagen.

Bilde viser MaxiFlex® Ultimate™ 42-874 Patent No. EP1608808

SAMMENLIGNET MED VANLIGE HANSKER*

*Dette er en sammenligning som er utført mellom MaxiFlex® Ultimate™ og MaxiFlex® Ultimate™ med AD-APT®-kjøleteknologien

KJØLIGERE HENDER

g Nå tilgjengeliker! tik i alle våre bu Workhand AS er eksklusiv salgspartner i Norge Finn ut mer på: www.atg-glovesolutions.com

PROFFMAGASINET NR. 3 - 2018

9


r e b o t k o 27.- 28.

Mange påmeldinger til årets “oktobermesse” - Det er viktig å melde seg på så raskt som mulig, om du vil sikre deg plass på Thon Hotel Airport Gardermoen, sier markedssjef Jan Erik Foss. s.12 10

PROFFMAGASINET NR. 3 - 2018


Produktene som gjør din hverdag enklere

Helt enkelt smart! For experts from experts: En merkevare for alle bruksområder: Casco Floor Expert. Et smart valg som forenkler din jobbhverdag. Kun ett merke for alle typer gulvarbeid. Casco Floor Expert er den helproffe sparkelserien, som sikrer et vellykket resultat, og gulvlimet for de fleste gulv belegg. Påføringsvennlig, pålitelig – og en oversiktlig produktfamilie. Hils på dine nye suksessprodukter!

Finn ut mer: www.casco.no


OM KORT TID BRAKER DET LØS 27.-28. oktober er det nemlig tid for den store Mal Proff messa 2018 på Gardermoen. Messa har som formål å samle alle kunder og leverandører «til bransjens råeste møteplass», for utveksling av faglig kompetanse og erfaring. - Vi har fått med enda flere leverandører i år, så det blir mange spennende aktører å møte, forteller markedssjefen, og viser til at de hadde med 26 leverandører i 2016, mot over 30 denne gang.

- Det blir veldig interessant å se hvilke nyheter leverandørene har å komme med, fortsetter Jan Erik, som lover mange gode messetilbud.

Siegfrieds og Hans Orkester som vil sørge for topp stemning. Det kommer rett og slett til å bli en super oktoberfest! konstaterer Jan Erik Foss.

SHOW OG UNDERHOLDNING I tillegg til det faglige, er det selvsagt lagt opp til middag og sosialisering med underholdning om kvelden. På lørdag, som er den avsluttende dagen, er det oktoberfest som gjelder.

- Vi håper så mange som mulig tar turen, alle er hjertelig velkomne til å bli med. Bare husk å melde dere på i god tid, særlig om dere vil benytte sjansen med å overnatte! avslutter Jan Erik.

- Det blir et fantastisk bra show, med Alex Rosén som konferansier og Krista

r e b o t k o 27.- 28.

d l e M

! g a d i å p g e d

For påmelding og mer informasjon: klikk deg inn på malproff.no/ arrangementer.

12

PROFFMAGASINET NR. 3 - 2018


JOTUN Prosjektsparkel

EFFEKTIV

FOR MER EFFEKTIV SPRØYTESPARKLING Nyheten JOTUN Prosjektsparkel hjelper deg å produsere jevnt og effektivt, og gir lite støv ved sliping.

ØMERKE ILJ T M

UNIKE FORDELER: Ekstremt effektiv å påføre Lett å fordele Suveren å slipe


Kundeportrett:

VIND I SEILENE HOS ARTEA Artea Malerservice AS har opplevd en voldsom ekspansjon siden etableringen i 2011. Prestisjeprosjektene kommer på løpende bånd og omsetningen fyker i været flere år på rad. Allerede i august passerte firmaet hele fjorårets totale omsetning på 56 millioner og nærmer seg nå 80 millioner kroner. De seneste årenes raske ekspansjon har gått hånd i hånd med flere store prestisjeprosjekter på Østlandet. Firmaet tar en stadig mer betydelig del av markedsandelene i Oslo-området. Proffmagasinet har snakket med daglig leder Drilon Gashi og prosjektleder Hazir Gashi for å forsøke å avdekke noe av hemmeligheten bak suksessen. FLERE SIGNALPROSJEKTER Et par nøkkelfaktorer utpeker seg raskt i løpet av samtalen med de to: En bevisst innovativ tenkemåte rundt arbeidsmetode i kombinasjon med stor vekt på kompetanseutvikling hos den enkelte ansatte. - Vi har mange store prosjekter, som Nasjonalmuseet og Nye Deichmanske Hovedbibliotek i Bjørvika, som begge skal stå ferdig i 2020. Vi er også invol-vert i byggingen av Campus Ås, den største samlede utbyggingen i universitets- og høgskolesektoren i Norge noensinne. Det nye Veterinærinstituttet blir på over 63.000 kvadratmeter i grunnflate. Det er svært viktig for oss å få være med på de store signalprosjektene i Oslo, sier Hazir Gashi.

14

TILLITSBYGGING OVER FLERE ÅR Drilon Gashi forteller at firmaet har jobbet med de aktuelle entreprenørene i mange år. Han tror at tilliten som er bygget opp gjennom lang tids samarbeid har bidratt til at Artea har fått såpass mange toppprosjekter i bransjen. - Det som gjør utslaget er ikke bare pris. Jeg tror at hovedårsaken til at vi får tilgang til slike prosjekter er tidligere samarbeid og tryggheten entreprenører som AF Gruppen og HENT har på vår kvalitet og kapasitet, samt service. I tillegg kommer vår kompetanse og et team som er innstilt på å gjøre jobben innen satte tidsfrister, mener Drilon Gashi, og legger til at Artea vektlegger oppfølgingen av prosjektene. - Oppfølgingen skal være tett. Vi er på hele veien, også for å finne nye maskiner og løsninger som gjør at arbeidet går fortere - uten at det går utover kvaliteten. Det bidrar til at vi skiller oss ut på markedet, sier Hazir Gashi. NYTENKENDE OG ÅPEN BEDRIFTSKULTUR Artea har en strategi for å øke produktiviteten.

PROFFMAGASINET NR. 3 - 2018

- Vi har lenge jobbet internt i bedriften med å bygge team til ulike prosjekter, for å gjøre jobben lettere for gutta og for å finne riktige verktøy. La meg gi deg et eksempel. På Nasjonalmuseet hadde vi fibergipsplater som må behandles med en egen kjemisk masse. Som regel bruker vi sparkelmaskin, men de takler ikke gipsmasse, som må blandes med vann. Derfor gikk vi bevisst ut og fant en annen maskin som kan gjøre dette samtidig med at den sprøytes direkte på veggen. Ikke så mange andre har brukt slike maskiner. Her gjør maskinen blandeog sprøytejobben, som vi ellers måtte tatt for hånd, sier Hazir Gashi. Med 18.000 kvm arbeidsareal mener Hazir Gashi at slike løsninger sparer de ansatte for tid og energi. Artea har med andre ord fullt fokus på å være nytenkende og finne den beste løsningen til oppgaven, og de lærer opp gutta til å tenke nytt og annerledes. - Det var faktisk en ansatt som kom med idéen. Vi er åpne for nye idéer og løsninger. Resultatet her ble en 10 ganger høyere effektivitet med maskinen, smiler Hazir Gashi. Og som et annet eksempel legger han til at de er i tett dialog med Mal Proff om testing av nye slipeutstyr og diverse.


KOMPETANSEBYGGING INNAD Per dags dato er Artea mest fokusert på maleoppdrag og gulvbelegg. Firmaet har to malermestere og fire lærlinger, en god del faglærte ansatte, samt noen ufaglærte. - Vi satser mye på lærlinger og på å oppmuntre våre ansatte til å ta svennebrev. Vi sørger for at de av våre ansatte som er ufaglærte og mangler formelle kvalifikasjoner, får tatt svennebrev. Hvert år melder vi opp tre nye av våre ansatte til svenneprøven. I fjor meldte vi opp tre, nå i september skal vi ha opp tre og også neste år skal tre kvalifisere seg formelt, før de går inn i praksisperioden. De har alle mer enn fem års erfaring i bransjen og snakker godt norsk. Vi gjør dette for å heve kompetansen i vår bedrift, sier Drilon Gashi, som viser til at firmaet således fyller Statsbyggs krav om minimum fem prosent lærlinger hos underleverandører på deres prosjekter.

AVGJØRENDE MED FLYT I LOGISTIKKEN Omtrent 95 prosent av alle malingsog gulvbeleggproduktene som brukes i prosjektene er kjøpt fra Mal Proff. Alt av maling og gulvbelegg går også gjennom Mal Proff. - Vi har hatt et tett samarbeid siden 2013-14. I prosjektene ved Ås og Nasjonalmuseet er det pålitelig leveranse som utgjør den største utfordringen. For eksempel med tanke på Nasjonalmuseet, hvor det må leveres flere enn 10 paller med ulike sparkel og maling i løpet av kun én uke. Da må man ha god logistikk og et tett samarbeid. Det har vi hatt med Mal Proff ved Dag Kristoffersen og Hilde Seeberg. I forkant av prosjektene har vi hatt en god dialog, hvor vi har lagt planer sammen for logistikk, fremdrift og tidsfrister, avslutter Hazir Gashi fornøyd.

PROFFMAGASINET NR. 3 - 2018

• 10% av omsetningen er til privatmarkedet. • Omsetning i 2017: 56 millioner kroner • Etablert i 2011 • 90 ansatte Pågående prosjekter: • Nasjonalmuseet (Statsbygg) • Campus Ås ved Universitetet i Ås. Veterinærinstituttet og Veterinærhøgskolen skal samlokaliseres med universitetet (Statsbygg) • Nye Deichmanske Bibliotek (Oslo kommune ved Kulturetaten) • Lilleaker Vest (208 leiligheter) • Valle Wood Helsfyr (Massivtre bygg) • Norwegian Hovedkontor Fornebu Fullførte prosjekter: • Niels Henrik Abels hus på Blindern for Universitetet i Oslo • Bjørkelangen skole • Cecile Throndsens vei 12 (108 leiligheter) • Trondheimsvei 387 • Modum hjemmet • GC Helse hus • Grenselunden

15


Kundeportrett:

GOD STEMNING OG ET GODT MARKED I KRISTIANSAND

16

PROFFMAGASINET NR. 3 - 2018


- Det er et utrolig godt bransjemiljø i denne byen. Det er nesten litt sånn «kardemomme by stemning», sier Jørn Hansen, butikksjef hos Mal Proff Kristiansand.

Hos Mal Proff Kristiansand er det sjelden stille i dørene. Hit kommer gjerne både kunder og leverandører for å drikke kaffe med de ansatte og slå av en prat. Det er rett og slett «sabla god stemning», som sørlendingene så fint sier.

GODE TIDER For i likhet med Mal Proff Lillesand, har også Mal Proff Kristisand svært gode tider. - Jeg har vært inne og kikket litt på tallene, og Kristiansand har hatt en jevn stigning de siste tre årene. Men i år har det vært en skikkelig boost i markedet, vi har aldri hatt så mye å gjøre som nå, sier Hansen. Allerede før høsten satte inn, suste de forbi fjorårets tall og ligger nå foran budsjett.

BLE BUTIKKSJEF I FJOR Hansen har mer enn 17 års erfaring fra bransjen. Før Hansen kom til Mal Proff Kristiansand, jobbet han salgssjef hos Nordsjö på Kolbotn. Men etter fem år hos Nordsjö, ble pendlerveien fra Grimstad for lang. Da stillingen som butikksjef hos Mal Proff Kristiansand ble lyst ut på vårparten i fjor, var det derfor ingenting å nøle med: Hansen søkte og fikk jobben. - Vi er til sammen fire ansatte som er et godt team og som drar lasset sammen. De ansatte yter sitt beste og står på hver eneste dag, roser butikksjefen.

- I år har det vært full gass fra januar og vi har hatt gode tall hver måned, sier butikksjefen, og viser til mange store prosjekter og generelt stor etterspørsel etter håndverkere i markedet.

- Vi har jo mye kompetanse i hus, da vi er mange som har vært i bransjen lenge, tilføyer han.

SENTRAL PLASSERING Lokalene til Mal Proff Kristiansand er på omtrent 900 kvadratmeter boltreplass inkludert lager. Det er butikksjefen godt fornøyd med.

VIL VOKSE MER Hansen har store ambisjoner om å vokse mer, men vet samtidig at de må ha flere kundegrupper å spille på dersom de skal klare det. I dag er omtrent 95 prosent av deres kunder maler- og gulvleggerfirmaer.

- Den siste tiden har vi hatt et stort fokus på å fremstå mer som en butikk enn et lager, og det synes jeg vi har fått til, sier Hansen.

Vi må alltid ha kunden i fokus, vi må alltid være best, og vi må levere kvalitet hver eneste dag i butikken. Vi må rett og slett gjøre oss fortjent til at de skal handle av oss, konstaterer butikksjefen.

Beliggenheten er heller ikke usentral. - Vi holder til på Lund, rett utenfor sentrum. Her er det lett for kundene å komme seg inn og ut på hovedveien, det er god parkering og greit for varelevering.

PROFFMAGASINET NR. 3 - 2018

- Ved å få flere kundegrupper til å handle hos oss, så blir vi ikke så sårbare for konjekturer i markedet. Skal vi klare å vokse enda mer, så må vi få enda flere kunder til oss, mener Hansen, som verken tar kunder eller god omsetning for gitt. - Vi ser lyst på fremtiden, men vi er selvsagt avhengig av at det er nok jobber der ute for kundene våre. Kunden kan jo også alltids velge å handle andre steder, så vi er alltid i konkurranse. Vi må alltid ha kunden i fokus, vi må alltid være best, og vi må levere kvalitet hver eneste dag i butikken. Vi må rett og slett gjøre oss fortjent til at de skal handle av oss, konstaterer butikksjefen.

17


Partnerpresentasjon:

“NY” PARTNER I SØR Det er vekst med kunder og omsetningen øker hos Mal Proffs nyeste Proff partner i Lillesand.

Fargerike Lillesand er en veletablert butikk. Butikken ble etablert i 1986 og ble i mange år drevet av Per Åge Franksson og Sverre Andersen. I 2002 tok Jan Ivar Fauske over stafettpinnen og tiltrådte som ny daglig leder. Lenge holdt de til i Lillesand sentrum, og i 2017 var det igjen tid for en ny epoke. - Vi ble en del av Mal Proff høsten i fjor. Omtrent samtidig flyttet vi inn i nye lokaler på utsiden av Tingsaker. Her har vi fått mye større plass, og vi er nå en kombinert Fargerike- og Mal Proff partner butikk, forteller Jan Ivar Fauske fornøyd. De nye lokalene er på totalt 500 kvadratmeter mot tidligere 180. Det betyr langt større boltreplass for både kunder og ansatte, og ikke minst et bredere vareutvalg. Og med gode parkeringsmuligheter rett utenfor døra, opplever Fauske at de er blitt enda mer tilgjengelig for kunden. - Tingsaker er et naturlig knutepunkt for mange, og det er mange håndverkere som farter rundt i området her.

18

Vi er blitt et naturlig stoppested for både proffene og de private, forteller han. MOT NYE HØYDER Avgjørelsen om å flytte vekk fra sentrum har heller ikke vært et dårlig sjakktrekk rent økonomisk sett. Mal Proff Lillesand har nemlig hatt en eventyrlig vekst det siste året. - I 2016 hadde vi en omsetning på 7,2 millioner kroner, og etter flytting økte vi til 11,4 millioner kroner. Pr nå Per nå ligger vi allerede 1,5 millioner kroner over fjorårets omsetning, så vi får nok en omsetningsøkning på ytterligere 10-15 prosent i år, antar Fauske, som viser til stor aktivitet og et godt marked i Lillesand. - Markedet på Sørlandet nå for tiden er generelt veldig bra. Det er mye byggevirksomhet, og det virker som om kundene har nok å gjøre. Særlig stor aktivitet er det i skjærgården, men det er også store leilighetskomplekser og eneboliger. Det har virkelig tatt seg godt opp de siste årene, sier Fauske,

PROFFMAGASINET NR. 3 - 2018

som har god tro på videre vekst i tiden som kommer. - Slik som utviklingen er nå, så ser jeg positivt på fremtiden, ja. Vi har mange faste kunder, samtidig som vi har klart å tiltrekke oss flere nye. ALT FOR KUNDEN God service står i høysetet hos de ansatte hos Mal Proff Lillesand, og de strekker seg langt for å imøtekomme kundenes ønsker. - Dersom kunden ønsker noen varer som vi ikke har inne, så tar vi det gjerne inn. Proffene vet hva de vil ha, og foretrekker som oftest å bruke de produktene de er vant til å bruke. Det er viktig for oss at kundene får det de vil ha til enhver tid, konstaterer Fauske, som samtidig benytter anledningen til å trekke frem de ansattes kunnskap og kompetanse. - Det er en dyktig gjeng som jobber her, alle med hver sin kunnskap og erfaring. Vi er et godt team som står på, og som alltid har kunden i fokus.


Brannhemmende malinger

Oslo Roger Devlin rode@jsc.no tlf 94 05 95 73 Jørn Strøm jost@jsc.no tlf 94 26 66 66 Trond Fonstad Smith tfos@jsc.no tlf 90 89 49 48 Bergen Torgeir Stald tost@jsc.no tlf 90 82 53 90

J.S. Cock AS er leverandør av brannhemmende malinger for - Innvendig stål - Utvendig stål - Maling for innvendig trevirke - Lakk for innvendig trevirke - Maling for utvendig trevirke - Graco sprøyter for påføring Vi er behjelpelig med utregninger og kan instruere hvordan man enkelt kan påføre de ulike produktene.


SOSIALT OG FAGLIG PÅ MESSE I ÅLESUND

6. og 7. juni inviterte Mal Proff Ålesund kunder, leverandører samarbeidspartnere til mini-messe i strålende sommervær. At messa ble en stor suksess, er det ingen tvil om. I løpet av de to dagene gikk det med intet mindre enn 160 hamburgere og 180 pølser, og det ble kjørt skytteltrafikk opp og ned til nærbutikken Rema 1000 for stadig påfyll. - Og bare gudene vet hvor mange tomater og løk jeg kappet opp! forteller en strålende fornøyd Renate Øien, butikksjef hos Mal Proff Ålesund. GI TILBAKE TIL KUNDENE Det er første gang Mal Proff Ålesund har arrangert en slik mini-messe som dette, så Øien synes det var ekstra fint å gjøre litt stas på kundene. - Alle var inviterte, både håndverkerne selv og sjefene deres. Her på Sunnmøre er det jo litt ustabilt vær, men heldigvis knallet været til den uken. Det gjorde nok at ekstra mange tok turen, tror hun. - Det å skape en litt større møtearena hvor kunder og leverandører møtes,

20

og hvor kundene kan få hjelp, råd og veiledning til det de måtte lure på, er veldig viktig. Ikke minst er det hyggelig å gjøre noe sosialt sammen, sier Øien. TETT PROGRAM OG GOD STEMNING Første messedag kom Tale Henningsen, kreativ leder fra Fargerike, og holdt foredraget «Farger og trender i tiden». Rune Langeteig fra Gerflor kom og snakket om taktile produkter og taktil merking, tett etterfulgt av Atle Falk fra Multi Solution. Det ble grilling i sola med hele ni leverandører fra Relekta, Gerflor, Tarkett, Forbo, Polyflor, Nordsjö, Jotun, Multi Solutions og Jordan til stede. - Plutselig dukket det også opp en limousin med to dresskledde herremenn. Dette var to karer som kom snublende inn døra på kontoret og spurte om det var mulig å bli kunde hos oss. Det var helt tilfeldig, men det ble veldig gøy! De ble værende en stund hos oss, og vi hadde det moro

PROFFMAGASINET NR. 3 - 2018

sammen, smiler Øien. Det hele ble rundet av med en fornøyelsestur på sjøen. - Alle som ønsket det var velkomne til å bli med oss på båtturen. Det ble lagt merke til, og kundene satte veldig stor pris på det. Det ble god mat og god stemning omringet av nydelig natur på Hjørundfjorden. Kjell «Kjellen» Bigset kom og underholdt om bord, og innfridde både mine og alle andres forventninger – akkurat slik som bestilt! forteller Øien. NY TRADISJON Øien kan ikke annet enn å konkludere med at årets mini-messe frister til gjentagelse. - Vi har planer om å fortsette med en sommeravslutningsaktivitet hvert år. Formen på markeringen vil nok variere, men det viktigste er å kunne gjøre noe for kundene våre som de kan glede seg over. Det er så hyggelig å treffe dem på andre arenaer enn i butikken, konstaterer Øien.


Sparkel for Proffe malere!

Alle våre produkter har et nytt utseende. Dalapro® Max og Dalapro® Premium har også fått nye resepter og enda flere fordeler.

Dalapro® Max. Nå lettere å slipe og lettere å rengjøre. Minimal risiko for blæring på ikke absorberende underlag.

For mer informasjon besøk vår webside dalapro.no

Dalapro® Premium. Nå lettere og enda bedre fyllevne. Hvit sparkel gir godt gunnlag for overmaling.


MAL PROFF TØNSBERG UNDER UTBYGGING l, plass fi o r p y Får n nder og u k e r e fl til enda eter m t a r d a ere kv langt fl g på. e s e r t l å bo

- Dette har jeg ventet på i mange år, sier en fornøyd Dorte Book, butikksjef hos Mal Proff Tønsberg.

bare vil butikken fremstå som en butikk, og ikke et lager, det vil også bli plass til langt flere besøkende kunder.

- Søknadsprosessen hos kommunen har tatt veldig lang tid, så vi har måttet smøre oss med tålmodighet, fortsetter hun.

- Når alt er ferdig, så vil vi få parkeringsplass til hele 20 biler. Det er 15 plasser flere enn vi hadde før. Kundene er veldig fornøyde og gir oss masse skryt for det, sier Book.

Men nå er det altså endelig i gang. Utbyggingen av Mal Proff Tønsberg har pågått siden før sommeren. I skrivende stund er plata støpt, og reisverket og jernsøyler kommet opp, og det jobbes på spreng med å få bygget oppe og tett innen 1. oktober. FLERE PARKERINGSPLASSER Dorte Book kan knapt vente. For ikke

22

Det nye bygget, som vil bli om lag 320 kvadratmeter stort, skal først og fremst brukes som lager og showroom, mens eksisterende bygg vil være selve butikken. - Kundene vil få følelsen av å komme inn hos en byggevarekjede, hvor det er ryddig og oversiktlig, sier butikksjefen.

PROFFMAGASINET NR. 3 - 2018

GÅR GODT Og at det satses stort på butikken i Tønsberg, er ikke så rart. Mal Proff Tønsberg går godt og den erfarne butikksjefen kan vise til stor suksess – både når det kommer til omsetning og kundetilfredshet. Særlig fjoråret pekte seg ut som et godt år. - Markedet har vært bra, og i tillegg til å beholde våre allerede gode kunder, så har vi også klart å få over noen kunder fra våre konkurrenter, har Book tidligere uttalt. Det nye bygget er ifølge selger Tony Lund Tjelle hos Mal Proff forventet ferdigstilt i november-desember i år.


TRESTJERNER SIGURAL

Den tøffeste malingen, for de tøffeste gulvene!

NY FARGE!

NY FARGE!

Vår mest slitesterke maling for industri, landbruk, garasje og bolig. Trestjerner Sigural står sterkt og holder sin posisjon i hevd. To-komponents vanntynnbar epoxymaling er løsningen når mørke kjellerrom og støvete garasjer skal gjenoppstå som mikrobryggerier eller motorsykkelklinikker. I år endrer vi fargesortimentet og tar inn to nye rene gråtoner; sølvgrå og stålgrå.

Fargene på trykk kan avvike.

Farge: 22 Skygrå

Se fremgangsmåte på trestjerner.no

38 Sølvgrå

39 Stålgrå

22 Skygrå

23 Varmgrå


“DEN STORE SYKKELSTYRKEPRØVEN”

t s å l b - vel

94 seige kilometer. 37 sporty deltakere fra Team Mal Proff. Årets Cykelvasan 90 gikk av stabelen helgen 10.-12. august.

24

PROFFMAGASINET NR. 3 - 2018


At Team Mal Proff er noen sprekinger har de bevist før, blant annet ved flere deltakelser i Pilegrimsrittet. Men i år ønsket Terje Langmoe å tøye grensene enda litt lenger og meldte derfor på Team Mal Proff på det tøffe mountainbike-rittet «Cyklevasan 90». Rittet, som går fra Sälen til Mora i Sverige, beskrives som det beste MTP-rittet i Europa. SYKKEL PÅ HJERNEN Fredag 10. august dro teamet med buss over til Sverige fra Trondheim og Oslo. En egen trailer profilert med Mal Proff-logo, sørget for at alle syklene kom vel frem. Stemningen var god og motivasjonen på topp. Samtlige hadde lenge sett frem til rittet og forberedt seg godt. - Fredag ettermiddag gikk med på å mekke sykkel, justere bremser, gir og setehøyde. Så dro vi ned til Sälen for å hente startnummer, før Terje Langmoe holdt et briefingmøte. Vi fikk utdelt capser og sykkeltrøyer med

leverandørenes logo på, forteller Eskild Ugland i Mal Proff. Om kvelden var gjengen samlet til en hyggelig middag før det bar tidlig i seng. Det var tross alt viktig å være opplagt! STØLE, MEN SKADEFRIE Tidlig morgenen etter dro syv av deltakerne av sted. - Det var noen av oss som var litt mer proffe på sykkel, så de syklet først. De var allerede ferdig med rittet da resten av gjengen kom ned til felles start klokken 13.00, forteller Ugland. Underveis på turen passerte deltakerne alle de kjente Vasaloppstedene. Av totalt 94 kilometer, ble det syklet 51,5 kilometer på skogsvei, 37 kilometer på grus og 5,5 kilometer på asfalt. At det skjer skader og uhell underveis er nesten ikke til å unngå, men Team Mal Proff led heldigvis ikke av noe annet enn noen støle bein og vonde rumper.

PROFFMAGASINET NR. 3 - 2018

- Vi ble naturligvis litt spredt underveis, men vi kom oss helskinnet igjennom og absolutt alle fullførte rittet. Det synes vi er veldig bra! sier Ugland. Og etter alt fra tre til seks timer på sykkelsetet, var det en sliten, men fornøyd gjeng som møtte til middag og litt sosialt om kvelden. Kai Andersen fra Malermester Gulbrandsen AS i Sarpsborg stakk av med den gjeve tittelen «Verdens beste Mal Proff syklist 2018», med pokal utdelt av Terje Langmoe. POPULÆRT ARRANGEMENT Allerede i mars ble årets Cykelvasan 90 fullbooket. Mal Proff vet at hotellene i Sälen blir fort fulle, så hotellrom for neste års deltakelse er allerede sikret og holdt av. - Årets deltakelse ble en suksess. Vi var en fin og glad gjeng på tur, og alt gikk helt prikkfritt. Terje Langmoe har allerede besluttet at dette er noe vi kommer til å fortsette med! sier Ugland.

25


NÅ KAN DU FÅ VARENE TILKJØRT DIT DU ØNSKER Mal proffs netthandel har nå gått fra «klikk og hent» til fullverdig netthandel med utkjøring.

Mal Proffs satsing på netthandel går så det suser. Salget på nett øker hver eneste måned og bare i juli hadde netthandelen over 6000 besøkende. I august bikket de 7500, og pilen fortsetter å peke oppover. At stadig flere kunder ser nytteverdien av å handle varer online, er ikke så rart. For ikke bare har Mal Proff utviklet en netthandelsløsning som er oversiktlig og enkel i bruk, den sparer også kundene for både tid og penger. NÅ MED UTKJØRING Siden netthandelen ble lansert i fjor høst, har Mal Proff jobbet med å få på plass en velfungerende løsning for utkjøring av varer. - Det har vært et stort ønske for kundene våre å kunne velge utkjøring, og nå har vi fått dette på plass, sier markedssjef hos Mal Proff, Jan Erik Foss. - De som har prøvd det er veldig fornøyde og vi har fått gode tilbakemeldinger, tilføyer han.

26

Så langt har 1150 firmaer registrert seg på netthandelen og pr. 1. september har de hele 1450 registrerte brukere. Det er markedssjefen svært tilfreds med. - Vi passerer straks 5 millioner kroner i omsetning, men dette øker raskt med utkjøring som valg. Vi opplever også at kundene blir vant til netthandelen og ser at det fungerer, sier han. KAN SPARE TUSENER At bedrifter kan spare flere titalls tusen kroner i året ved å benytte seg av utkjøring, er det ifølge Jan Erik Foss ingen tvil om. - Vi har et regnestykke som viser at et firma kan spare cirka 50 000 kroner i året per ansatt på å få tilkjørt varene. Hvis en eller to ansatte reiser til og fra en av våre butikker for å handle varer hver eneste dag, så går det med mye ekstra og unødvendig tid, forteller han. - Vi ser at veldig mange av de store firmaene som har god oversikt over

PROFFMAGASINET NR. 3 - 2018

økonomien, kanskje er de flinkeste til å benytte seg av utkjøringsløsningen. Men alle firmaer vil spare tid og penger på dette. STADIG UNDER UTVIKLING Jan Erik Foss forteller videre at Mal Proff stadig jobber med å videreutvikle enda flere spennende løsninger i netthandelen. - Blant annet ønsker vi at kundene skal få mulighet for å få enda bedre oversikt over hvilke varer de har kjøpt, finne fakturaer og lignende. Vi jobber også med å forbedre utkjøringsbiten ved at kundene kan se fraktprisen i det de kjøper varen. Akkurat nå har vi kun en praktisk prisoversikt, men vi ønsker en løsning hvor fraktprisen er integrert på siden, sier han. Mal Proff har også gjort visse forbedringer underveis. - Nå kan kundene handle varene uansett om vi har varene på lager eller ikke, det var ikke mulig før, tipser Jan Erik.


Master Collection 1002 farger fra MAPEI.

En eksklusiv kolleksjon med 1002 originale Mapei-farger. Alle fargene kan oppnås med fargebrekkingssystemet ColorMap®, som kombinerer høy nøyaktighet og repeterbarhet. ColorMap®-maskiner fra Mapei er tilgjengelig hos Mal Proff i Bergen, Oslo og Trondheim i løpet av mai/juni.

boligbygg

forretningsbygg

industribygg

infrastruktur


å rad ble p r å e r d For an arrangf l o g i M s-N Håndverk olfklubb. G d r a g la ert på Mik m vant! o s m e v h Sjekk

GJENTOK FJORÅRETS SUKSESS

Mal Proff og Håndverksgruppen gjentok suksessen fra i fjor, og 7.-8. september var det igjen klart for Håndverks-NM i golf. Miklagard Golfklubb regnes som Norges desidert beste mesterskapsbane, og for de to arrangørene er det en selvfølge at nettopp denne turneringen blir lagt der. - Miklagard Golfklubb bidrar til en

28

meget profesjonell gjennomføring. Hele staben i klubben gjør sitt ytterste for at alle deltakere føler seg godt mottatt, forteller Jørgen HallandJohansen, salg- og markedsdirektør hos Håndverksgruppen. NY DELTAKERREKORD Og oppslutningen på årets turnering gikk over all forventning. Hele 86

PROFFMAGASINET NR. 3 - 2018

påmeldte deltakere stod nemlig på listen i år, mot 72 i fjor. HallandJohansen forteller at turneringen er åpen for alle og at håndverkere fra hele bransjen deltok. - Hit kommer både snekkere, murere, rørleggere, elektriker og ikke minst malermestere!


En rekke kjente leverandører og kjeder bidro som sponsorer, deriblant Jotun, GP Batteries, Scanox, Proffklær AS, Tarkett, Mapei med flere. - Alle sponsorene var med på å gjøre dagen minnerik, sier Halland-Johansen. 2 DAGERS TURNERING Nytt av året var at turneringen ble arrangert over to dager. Deltakerne ble fordelt i to klasser, A og B, med litt over 40 spillere i hver klasse. Faren for regn var truende begge dager, men heldigvis var været på arrangørenes side. Turneringen ble avsluttet med sol, og stemningen på spillerne var meget bra. - Første turneringsdagen ble avsluttet på Thon Oslo Airport Hotell, med en flott bankett. Selve finaledagen ble avsluttet med fantastisk mat fra Miklagard sitt kjøk-

ken, og hvor et overfylt premiebord sørget for at en rekke deltagere dro fornøyd hjem, forteller HallandJohansen. Hovedpremien i begge klasser var reisegavekort på kr. 10.000. 2. plass fikk gavekort på kr. 2000, mens 3. plass fikk et gavekort på kr. 1000. I tillegg kom en rekke «trekkepremier», med et stort innslag fra Hadeland glassverk.

bygge relasjoner og nettverk mellom de ulike håndverksfagene. - Dette er rett og slett en turnering for relasjons- og nettverksbygging, forteller Halland-Johansen, som har en klar oppfordring å komme med: - Dette må jo bli en tradisjon. Etter å ha arrangert to år på rad, så ligger det vel i kortene at dette er noe vi kommer til å fortsette med, konstaterer han.

EN TRADISJON Hensikten med hele turneringen, er å

PROFFMAGASINET NR. 3 - 2018

29


NYTT ANSIKT MOT BYEN I løpet av en hektisk julimåned har Drammens staselige storstue Børsen fått en total utvendig make-over. Bak prosjektet står fire lokale malermestre i samarbeid med Jotun . 30

PROFFMAGASINET NR. 3 - 2018


Kvalitetsarb eidet ble utf ørt av de lokale malermestre ne Støa Håndv erk, Lothe, H. B. Motzfe ldt og Brødre ne Samuelsen, som dro lass e t sammen for å klare å bli ferdig i løpe t av juli.

Børsen har fått helt ny fasade og fremstår som et vakkert og ærverdig innslag i bybildet. Kvalitetsarbeidet ble utført av de lokale malermestrene Støa Håndverk, Lothe, H. B. Motzfeldt og Brødrene Samuelsen, som dro lasset sammen for å klare å bli ferdig i løpet av juli. - Børsen er jo Drammens mest kjente signalbygg og dette var gøy å jobbe med! Målsettingen var å få det ferdig og pent til Elvefestivalen den siste helgen i august, forteller daglig leder Bård

Samuelsen i Brødrene Samuelsen. Og det har de engasjerte malermestrene fått til. REPARERTE SETNINGSSKADER OG SPREKKER Malearbeidet bestod av utvendig totalrehabilitering og oppussing av fasaden, med reparasjon av murvegger og alle vinduer, i en størrelsesorden på rundt én million kroner. - Den største utfordringen i arbeidet var vinduene, som var i rimelig dårlig

PROFFMAGASINET NR. 3 - 2018

forfatning, samt setningsskader og sprekker i veggene. Jotun var først inne og vurderte bygget, lagde en arbeidsprosedyre vi har fulgt, og leverte spesialprodukter til formålet. Totalt har det blitt levert effektivt kvalitetsarbeid på dette prosjektet, forteller en fornøyd Samuelsen. Jotun har sponset prosjektet med gratis materiell og alt av reparasjons- og malingsprodukter. STRÅLENDE SAMARBEID Prosjektet ble opprinnelig utlyst til fire malermestre separat, men på

31


BØRSEN I DRAMMEN

grunn av mindre kapasitet i juli og en stram tidsfrist, inngikk de fire partene et samarbeid under ledelse av Støa. Det var også Støa som tok initiativ til samarbeidet. - For å få prosjektet ferdig i tide har vi stilt med to mann fra hvert firma. Vi har hatt et veldig godt samarbeid. Det har rett og slett gått strålende! Vi har også jobbet tett sammen i lauget. Det var en fin anledning til å kjøre et slikt samarbeidsprosjekt i Drammen. Det var moro å få til dette sammen, sier Samuelsen. POSITIVT FOR BRANSJEN Brødrene Samuelsen leverer alle typer tradisjonelle malearbeider og feiret 20-årsjubileum i 2017. Bedriften består av 11 dyktige medarbeidere som har

32

vært ansatt i mange år. Samuelsen forteller at det er viktig for dem å ha lærlinger til enhver tid. Firmaet engasjerer seg sterkt i seriøsitet og fagutdanning i bransjen, og er medlem av lokale bransjeforeninger og laug. - Vi synes det er viktig å kunne ta slike oppdrag i fellesskap, til tross for at vi er konkurrenter. Mye av dette handler jo nettopp om laugsarbeid. Det er positivt for bransjen vår at vi kan jobbe på tvers, slik vi har gjort her. Alle firmaer har løpende oppdrag og er ofte presset på tid. Da er det en fordel å kunne fordele arbeidet med gode partnere. Alle vi fire firmaene er enige om at vi gjerne gjentar denne typen prosjekt. Oppmerksomheten rundt arbeidet vårt er veldig hyggelig, sier Samuelsen.

PROFFMAGASINET NR. 3 - 2018

Drammens første egne børsbygning ble etablert i 1839, som sentrum for byens handelsvirksomhet. Den gikk tapt under den store bybrannen i 1866. Dagens Børsen på Bragernes Torg ble bygget etter tegninger av arkitekt Emil Victor Langlet, som noen år tidligere tegnet Stortinget i Oslo og senere Drammens teater. Byggearbeidene tok til i 1868, under ledelse av murmester L. Hansen og tømrermester Chr. Christoffersen. Børsen ble innviet 12. juni 1871, med en attraktiv festivitetssal. Både kong Haakon, kong Olav og kong Harald har gjestet lokalene. Børsvirksomheten ble lagt ned 1. mai 1988. Fortsatt er bygningen en viktig del av Drammens bybilde. Selskapslokalene i andre etasje er byens flotteste fest- og representasjonslokale. Bygget forvaltes av Stiftelsen Børsgården.


switchTec® LIMTEKNOLOGI

Markedets hurtigste renoveringsløsning! •

Ikke støv, lukt eller støy – gir kunden mulighet til å holde sin forretning åpen, gulvet kan tas i bruk umiddelbart

Hurtig og enkel installasjon – monteres direkte på eksisterende gulv

Ekstremt pålitelig – gjennomtestet ned til minste detalj

Miljøvennlig – ingen løsemidler og lav emisjon

BESØK VÅR STAND & SE DEMO PÅ MAL PROFF LEVERANDØRMESSE 26-27 OKT 2018

Se også www.uzin.no

YOUR FLOOR. OUR PROMISE.

PROFFMAGASINET NR. 3 - 2018

33


STOR SPENNING BLANT DELTAKERNE I ÅRETS FARGECUP Fargecupen 2018 ble sparket i gang av Lothe AS fra Drammen, ved lagleder Bjørn Haraldsrud som arrangør. Sammen med “primus motor”, Kyrre Frøid fra Støa Håndverk AS, ble cupen et svært vellykket og godt gjennomført arrangement. For 52. året på rad, ble årets Fargecup arrangert 1. september i Bialystock i Polen, cirka tre timers kjøring fra Warszawa. Fargecupen er en bransjerelatert fotballturnering for malerfirmaer, leverandører og grossister, som Malorama. I knallvær og 27 grader, mange hyggelige mennesker og en særdeles god atmosfære, lå alt til rette for en innholdsrik Fargecup. - Først og fremst dreier det seg om å knytte gode relasjoner lagene imellom, både faglig og sosialt sett, forteller

34

Harald Warberg, prosjektmedarbeider hos Mal Proff.

Lagene ble delt inn i to puljer, hvor de to beste gikk videre til semifinaler.

JEVNT SPILL Med hele 10 påmeldte lag og ca. 130 spillere fra blant Mal Proff, Støa Håndverk, Lothe, Buer-grupen, Nordsjö, Jotun, Sverresborg, Tex, Reichhold og Malermesterne Oslo, var det knyttet store forventninger til spillet. For første gang var også Sverresborg Malerservice AS fra Heimdal i Trøndelag med, som sporty steppet inn på kort varsel etter at Håndverksgruppen måtte trekke seg.

- Det var veldig jevnt i innledende gruppespill, med en del tøffe og tette kamper, forteller Warberg.

PROFFMAGASINET NR. 3 - 2018

Men gode og myndige lokale dommere passet på gutta og sørget for godt spill. - De gjorde sitt for at det aldri ble noe stygt spill, eller dårlig stemning. Ingen gule kort under hele turneringen sier vel sitt, smiler Warberg.


FARGECUPEN 2018 Årets toppliste: Nr. 1. Buer-gruppen Nr. 2. Nordsjö Nr. 3. Mal Proff og Støa håndverk Årets toppscorer: Fejzulla Shkreta Buer, med totalt 11 mål Årets fair-play pris: Tex fra Harstad Årets beste keeper: Jon Vegar Eliassen, Lothe Årets beste spiller: Tomas Heyerdal, Nordsjö

SEIER TIL STORFAVORITTENE I pulje 1 var det Mal Proff og Støa som gikk videre, mens det i pulje 2 ble Nordsjö og Buer-gruppen. Buer møtte Støa, og Buer gikk ifølge Bjørn Haraldsrud fra Lothe lett videre til finalen. I den andre semifinalen måtte det straffer til, og der vant Nordsjö over Mal Proff etter den åttende strafferunden. - Dermed ble det et nytt oppgjør mellom Buer og Nordsjö i finalen, forteller Haraldsrud.

Seieren gikk til slutt til årets storfavoritter, Buer-gruppen, som vant 5-0.

Warberg retter en stor takk til Lothe og en ekstra stor takk til Kyrre Frøid.

- Dette var Buers fjerde strake seier i cupen, så vi andre må legge oss i trening for å slå disse gutta i neste års cup, sier Haraldsrud.

- En stor honnør Kyrre Frøid, som nok en gang var med for å hjelpe til. Hans innsats og engasjement for fargecupen er uvurderlig. Nok en gang «well done», Kyrre, skryter Warberg, og tilføyer at neste års arrangement vil være på Lillestrøm, da med Buergruppen som arrangører.

Buer-gruppen har vært favoritter tre år på rad, de har et jevnt, godt og rutinert lag, roser Warberg. UUNNVÆRLIG INNSATS Fargecupen er ingen fargecup uten innsatsen fra arrangørene og frivillige.

PROFFMAGASINET NR. 3 - 2018

35


NORGES MEST MODERNE DEMENSANLEGG UNDERVEIS

I Halden er det som blir Norges største omsorgsbygg i ferd med å ferdigstilles. Som underleverandør i prosjektet skal Smådahl AS behandle 35.000 kvadratmeter med gulv og vegg. Halden kommune er byggherre for det snart ferdigstilte Bergheim bo- og aktivitetssenter. Ordfører Thor Equist uttalte i forbindelse med byggestart i november 2017 at bygget sannsynligvis blir å regne for Norges mest moderne demensanlegg. I tråd med Stortingets ønske om mer bruk av

36

massivtre i offentlige prosjekter, blir senteret et topp moderne bygg i massivtre. Materialet gir redusert avfall, er pustende og bidrar til et bedre CO2-regnskap. Bygget er utformet i hesteskoform med vandresoner, sansehage og sittebenker i midten. Senteret får hele 96 leiligheter og

PROFFMAGASINET NR. 3 - 2018

arealer til dagtilbud for ytterligere 24 mennesker som er diagnostisert med demens. Innendørs kommer det kulturarena, hår- og fotpleieavdeling, velværerom, café og butikk. Utforming, konsept og avansert velferdsteknologi forenes i bygget, for å gi mennesker i en sårbar livssituasjon og med et


komplekst sykdomsforløp en god og hjemlig atmosfære.

De ansatte har egne fagfelt og lang erfaring fra en rekke fagområder som malearbeid, tapetsering, gulvlegging,

20.000 KVADRATMETER FERMACELL FIBERGIPS Smådahl AS stiller med bemanning som er spesialister innen henholdsvis gulvlegging og maling. Gulv i bygget skal stort sett ha vinylbelegg, men også noe flis, epoxy og parkett. - Alle innervegger er av heltre og Fermacell fibergips. Vi helsparkler veggflatene og maler med vaskbar maling av typen P10 fra Nordsjö. Det er stort sett plankekjøring når man har gode produkter, dyktige medarbeidere og bra utstyr. Utfordringen ligger i at det er en svært intensiv produksjonsjobb med 20.000 kvadratmeter vegg som skal helsparkles og males. Totalt legger vi nærmere 10.000 m2 med vinylbelegg, inkludert våtromsbelegg og ledende belegg. I tillegg skal vi behandle ca. 1.500 m2 med epoxy, forteller Sola.

gulvavretting og epoxy.

FIKK FORSPRANG Solid Entreprenør er totalentreprenør for prosjektet, mens Smådahl AS står for alt av malings- og gulvleggings-arbeid. Bygget skal stå helt ferdig i uke 45. - Dette er et prosjekt med ekstremt kort byggetid. Det er byggetiden som er utfordringen for oss. Med 17 uker på vår del av prosjektet kreves det en tøff fremdrift. Produksjonstiden er en utfordring, med tanke på tørketider og kravet til fremdriften. Nå er vi 10-12 mann som jobber her på fulltid og det er mulig at vi etterhvert må øke bemanningen. Men vi ligger foran skjema fordi vi startet i fellesferien og fikk et forsprang, forteller prosjektleder og avdelingsleder Jørn Sola i Smådahl AS Sarpsborg. Logistikk, bemanning og fremdrift har gått knirkefritt, ifølge prosjektlederen. - Enn så lenge har vi ikke hatt noen hindringer. Bygget er delt opp i ulike soner og har 14 dager per sone. Arbeidet har gått helt problemfritt. Det satser jeg på at vi fortsatt klarer helt frem til målstreken, smiler Sola.

I hovedsak er det Nordsjö, Tarkett, Ardex og Casco som er våre hovedleverandører. Og bak logistikken står Mal Proff. - P10 er et godt, sterkt og vaskbart malingsprodukt med høy kvalitet. Tarkett er leverandør av gulvbelegg

PROFFMAGASINET NR. 3 - 2018

til prosjektet og vi har brukt lim fra Casco. Vi lager fall ned mot sluk på badene og dette har vi utført med flytsparkel fra Ardex, kan Sola opplyse om. SUVERENT SAMARBEID Firmaet Smådahl AS har hoved-kontor i Mysen og underavdeling i Askim og Sarpsborg, der Sola er avdelingsleder. Smådahl AS har 34 fast ansatte, i tillegg til noe innleid bemanning. De ansatte har egne fagfelt og lang erfaring fra en rekke fagområder som malearbeid, tapetsering, gulvlegging, gulvavretting og epoxy. I tillegg leverer de, gjennom datterselskapet Gram-Johannessen AS, alt av arbeid innen mur og flis. På Bergheim-prosjektet er det Sarpsborg-kontoret som har styring og ansvar, men ansatte deltar fra begge kontorer. - Dette er et spesielt stort prosjekt. Logistikken har vært viktig for oss med tanke på materialer og her har vi hatt en god dialog med Dag Kristoffersen i Mal Proff. Han har sørget for logistikken av materiell og innsatsen har vært helt suveren! Det er viktig for oss at vi ikke går tomme for produkter. Det har vi fått meget god hjelp til av Mal Proff Fredrikstad, som har derfor økt beholdningen på de produktene vi skal bruke, forteller en fornøyd Sola.

37


NORSK GULL I FINLAND!

For første gang ble det norsk seier i nordisk mesterskap i malerfaget, og det var Ewelina Sekiw (21) som stakk av med seieren. Mesterskapet ble avholdt i Helsingfors, fra 4.-9. september. Tilsammen fem ungdommer, fire jenter og en gutt, fra de nordiske landene deltok. Oppgavene, som ble utdelt i forkant av mesterskapet, var like for alle deltakerne. Unntaket var én frioppgave, som var sjablong. Ewelina lå i hardtrening hele sommeren, og møtte derfor godt forberedt til konkurransen. - Selv turte jeg ikke håpe på seier, men det gjorde både bedriften min og familien min. Kjæresten min sa: «Dra dit. Vinn. Og kom tilbake. Så enkelt er det!» smiler Ewelina EN NY SJANSE Ewelina kom på andreplass i NM, og skulle derfor ikke være med i dette mesterskapet. Men da vinneren av NM trakk seg, fikk hun en ny mulighet. - Jeg er veldig glad og takknemlig for at Sjur ga meg muligheten til å være med, sier Ewelina, som meldte seg på for å ha det gøy og få en fin opplevelse. - Selv om jeg i utgangspunktet var litt skeptisk til å delta, så er dette mesterskapet noe av det beste jeg har fått oppleve på lenge, forsikrer hun. Førsteplassen ble delt med Sverige og Danmark.

38

STOLT SJEF Den unge maleren, som skal avlegge svenneprøven i oktober, har jobbet som lærling hos Malermester Sjur B. Hansen i Malermestrene AS i fire år. Hansen selv legger ikke skjul på at han er stolt av innsatsen til lærlingen sin. - Ewelina er nøye i det hun leverer, og at hun stakk av med seieren, er nok mye grunnet at vi har trent mye i forkant. Straks vi fikk vite oppgavene i juni, begynte vi å planlegge treningen og hva vi skulle ha fokus på, forteller han, og tilføyer: - Ewelina er nok litt mer «laid-back» enn meg, jeg var vel den som var mest stressa både før og under konkurransen, flirer han. Og med gode råd fra Tina Juuhl på strektrekking og Katrine Støen på tapet, samt gode råd fra kollegaer og medarbeidere, hadde de alle gode forhåpninger til at Ewelina ville kjempe i toppen. - Det er første gang Norge har vunnet dette, så det er ekstra stas å være den første. Vi er veldig stolte av Ewelina og det hun leverer. For faget, Ewelina, Malermestrene, Mlf og ikke minst opplæringskontoret, så er dette veldig stort og veldig stas. Seieren er også viktig i arbeidet om å rekruttere nye

PROFFMAGASINET NR. 3 - 2018

lærlinger, sier Hansen. - Det er veldig gøy å se og oppleve hvor stolt Sjur er av meg, tilføyer Ewelina. TANKER OM FREMTIDEN Tross talentet sitt, var det ikke gitt at Ewelinas fremtidsplaner skulle omhandle maleryrket. Planen var i utgangspunktet å bli personlig trener. - Rett før jeg reiste til Finland, så avla jeg eksamen i personlig trening. Jeg hadde tenkt til å bytte til det yrket, forteller Ewelina ærlig, som er litt «yrkesforvirret» akkurat nå. - Det at jeg vant, er noe jeg kommer til å være stolt av resten av livet. Det fikk meg også til å tenke over fremtiden. Nå ser jeg hvor god jeg er i maling, og hvilke muligheter jeg har. Så lenge jeg kan utvikle meg videre i faget, så er det viktig for meg. Mange mener jeg burde starte en egen bedrift en dag, sier Ewelina, som nå stolt kan titulere seg som «Nordens beste maler». MLF har stått bak konkurransen, og kommer til å satse på konkurranser fremover. Slike konkurranser har en stor verdi for å heve kompetansenivået. Og de håper det vil bidra til å rekruttere flere til faget.


ScotchÂŽ Masking Tapes for Professionals


SPARKEL I NY DRAKT FRA NORGIPS

Norgips har i over 50 år vært ledende på å skape optimale veggkonstruksjoner. 40

PROFFMAGASINET NR. 3 - 2018


Som medlem i den verdensomspennende Knauf-gruppen, besitter vi en kompetanse og et utvalg som strekker seg langt utover den tradisjonelle gipsplaten. Ikke minst gjelder dette sparkel. En god sparkel er ikke bare en forutsetning for at overflaten skal bli perfekt, men er også med å skape en optimal konstruksjon. Norgips har i en årrekke vært leverandør av Knaufgruppens sparkelsortiment i Mal Proff butikkene. For noen år siden valgte Norgips å merke om enkelte Knaufprodukter til Norgips-produkter. Dette blir nå synlig i Mal Proff butikkene! Sparkelen er fortsatt den samme, men nå kledd i en flunkende ny Norgips-drakt. Norgips satser på sparkel og tilbehør Martine Kartnes er produktsjef for våtrom og byggkjemi i Norgips og er ekspert på sparkel, puss, lim og profiler. Martine er utdannet byggtekniker og har lang erfaring fra byggeplassen. Martine vet mer enn noen hva som gjør en vegg helt strøken, både i utseende og egenskaper, og er riktig ekspert å spørre om utvalget av Norgips sparkel og tilbehør. – Norgips har et fullgodt sortiment sier Martine. Vi tilbyr tradisjonell hånd-

sparkel, sprøyte-sparkel i bøtter og sekk og hurtigtørkende sparkel. I tillegg har vi et bredt sortiment når det kommer til hjørneprofiler og tilbehørsartikler til montering av dette. Hvordan jobber dere med produktutvikling? – Vi har et meget tett og godt samarbeid med fabrikken i Viersen, Tyskland, og produktene holder til enhver tid den standarden som kreves av markedet. Knauf har levert sparkel og pussprodukter i flere tiår til det Europeiske markedet og vet hva som kreves for å skape optimale produkter. Hvorfor velge sparkel fra Norgips? – Norgips har den optimale sparkelen og tilbehøret for å oppnå de egenskapene en vegg skal ha! Norgips Hand er en avansert universalsparkel spesielt fremstilt for sparkling av skjøter med papirstrimmel. Med Hand får du sterk vedheft på papirstrimler. Hand er også egnet for bredsparkling av hele flater. Sparkelen er velegnet til helsparkling på underlag av gipsplater, betong, lettbetong, puss og murverk. Den er lett og myk å bearbeide, er finkornet og gir en jevn overflate.

PROFFMAGASINET NR. 3 - 2018

Samtidig er den lett å pusse, understreker Martine. – Norgips Spray er et allround spraysparkel for skjøt- og helsparkling. Den er en avansert maskinsparkel egnet for papirstrimler og spesielt fremstilt for bruk med sprøyte, Bazooka, Box og Hopper. Norgips Spray er derfor myk og smidig, har mange bruksområder og er perfekt for profesjonell maskinsparkling. Som Hand er den finkornet, noe som gir en jevn overflate som også er lett å pusse. Vil det bety noen forskjell at sparkelet merkes med Norgips? – Norgips ønsker nå å bli enda mer synlig både i butikk og ute hos brukerne av produktene, for å kunne bistå best mulig, hente erfaringer og tilbakemeldinger, slik at vi kan bli enda bedre på dette området, sier Martine Kartnes.

41


MAL PROFF AVDELINGER

MAL PROFF PARTNER-AVDELINGER MPP Fargerike Skien MPP Fargerike Horten MPP Fargerike Moss MPP Fargerike Harstad MPP Fargerike Sandefjord MPP Fargerike Skien Helders MPP Fargerike Haugesund MPP Fargerike Norheimsund MPP Fargerike Tvilde/Voss MPP Fargerike Os MPP Fargerike Sunde MPP Fargerike Hareid MPP Fargerike Sarpsborg MPP Fargerike Skarnes MPP Fargerike Lillehammer MPP Fargerike Mysen MPP Fargerike Fredrikstad MPP Fargerike Larvik MPP Fargerike Mandal

MPP Fargerike Teppekroa Lyngdal MPP Fargerike Nærbø, Jæren MPP Fargerike Knarvik MPP Fargerike Vennesla MPP Fargerike Bjugn MPP Fargerike Kongsberg MPP Fargerike Næss MPP Fargerike Sirnes MPP Fargerike Meyer MPP Fargerike Hemsedal MPP Fargerike Varhaug MPP Fargerike Reinaas MPP Fargerike Bø MPP Fargerike Tau

MPP Fargerike Corona Søgne MPP Fargerike Hvam MPP Fargerike Stavanger MPP Fargerike Lillesand MPP Fargerike Gjerts Holmestrand

MAL PROFF AVDELINGER Oslo Oslo Bergen Trondheim Kristiansand Stavanger Drammen Fredrikstad Tønsberg Ålesund

42

Alf Bjerckes vei 10, 0582 Oslo Waldemar Thranes Gate 72, 0175 Oslo Minde allé 35, 5068 Bergen Ingvald Ystgaards vei 7, 7047 Trondheim Ægirsvei 3, 4632 Kristiansand S Gamle Forusveien 12, 4031 Stavanger Syretårnet 15, 3048 Drammen Dikeveien 35, 1661 Rolvsøy Industrigata 11, 3117 Tønsberg Lerstadveien 519, 6018 Ålesund

06260 47 60 89 08 55 29 78 52 73 82 99 17 38 09 67 06 51 57 16 34 32 82 18 10 69 39 77 10 33 31 61 19 70 14 48 75

Tromsø Kløfta Billingstad Ski Bodø Molde Hamar Fosnavåg Harstad

Ærfuglvegen 7, 9015 Tromsø Dyrskuevegen 15, 2040 Kløfta Billingstadsletta 30, 1396 Billingstad Haugenveien 29, 1400 Ski Jernbaneveien 9, 8012 Bodø Verftsgata 10, 6416 Molde Kårtorpvegen 1, 2320 Furnes Skinnesvegen 36, 6095 Bølandet Skolevegen 12A, 9407 Harstad

Åpningstider: Mandag til NR. fredag 06.30 - 15.30 PROFFMAGASINET 3 - 2018

77 60 69 60 47 66 07 77 907 27 952 906 92 857 06260 94 16 82 51 91 84 45 54 48 18 00 06 77 07 99 99

Tlf. kundeservice: 06260


Perfeksjon fra alle vinkler.

Ved bruk av Mirka Abranet sliperondell sliper du støvfritt!

Mirka har gjort det igjen. År av utviklingsarbeid og innrettet fokus på ergonomi og brukervennlighet har resultert i den letteste børsteløse elektriske vegg- og takslipemaskinen på markedet, Mirka® LEROS. Denne unike maskinen har funksjoner som ingen annen sammenlignbar veggsliper på markedet har.

mirka.no


MAL PROFF BILER Mal Proff Nordsjø: Kløfta - Kristiansand - Stavanger Kløfta - Hamar - Gjøvik Et vanlig bilskap har 34 palleplasser ca 12 tonn

Mal Proff Jotun: Kløfta - Stavanger En semitrailer laster 66 palleplasser tilsvarer ca 30 tonn

Mal Proff Tarkett: Kløfta - Tromsø Semitrailer laster 66 palleplasser tilsvarer ca 30 tonn

Mal Proff: Kløfta - Sandefjord Semitrailer laster 66 palleplasser tilsvarer ca 30 tonn

Mal Proff: Oslo - Kristiansand - Stavanger Norges ledende leverandør av overflateprodukter til Proffen

Semitrailer laster 66 palleplasser tilsvarer ca 30 tonn


PREMIUM — 2018 —

KOLLEKSJON

ENESTÅENDE EGENSKAPER & FLOTT DESIGN

Premium er det riktige valget for høyt belastede offentlige miljøer. Dobbel glassfiberarmering sørger for dimensjonell stabilitet, 1 mm tykt homogent slitesjikt for ripefasthet, og vår unike overflatebehandling for ekstrem motstand mot kjemikalier. Hva gjør Premium så unik? p Ekstremt slitesterk – dobbel glassfiberarmering (komfort variant) p Best i klassen i forhold til kjemikalieresistens p Egnet for miljø med veldig høy slitasje; barnehager, skoler, sykehus, eldrehjem osv. p Veldig god trinnlydsreduksjon: 17 dB bidrar også til bedre gangkomfort (komfort variant) p Skumbakside med høy gjenreisningsevne, og mindre motstand ved rullende belastning som traller, sykehussenger osv. p Ingen behov for polish eller voks i produktets hele levetid p Oppfyller kravene til BREEAM-NOR Gerflor Kundeservice Telefon: 64 95 60 70 E-post: post@gerflor.no


i g n i r e s n Anno t e n i s a g ProffMa

ANNONSEPRISER Annonsestørrelse

1/1

Annonse i 4 nummer

45.000,-

Annonse i 2 nummer

24.000,-

Annonse i 1 nummer

14.000,-

Kjøp av helside i hvert nr. (4 stk.) gir 2,5 redaksjonelle artikler totalt 5 sider. Kjøp av helside i to utgaver gir 1 redaksjonell artikkel, totalt 2 sider. (Leverandøren står fritt til å velge tema for redaksjonelle artikler).

Ti prosent tillegg for reservasjon av side 2, nest siste side og baksiden.

Annonsesalg: Jan Erik Foss E-post:foss@malproff.no

Hva er dette?

I vår konkurranse «hva er dette» har vi fanget opp noe som kanskje er en del av hverdagen, men som ikke er så lett å kjenne igjen. Eller ser du det kanskje med en gang?

46

Hvis du ser hva som er på bildet, send inn svaret til oss. Kanskje du er den heldige vinneren denne gangen. Send svaret til: proffmagasinet@malproff.no

PROFFMAGASINET NR. 3 - 2018


Et av Europas største profesjonelle merker. Sigma Coatings er et av Europas ledende profesjonelle malingsmerker og selges nesten overalt i Europa. Vi er derfor sikre på at vi også kan finne et produkt som passer til nettopp ditt prosjekt.

100% AKRYL

Sterk. Miljømerket. 100 % Sigmacryl. Du finner neppe et bedre alternativ. Dette produktet kan brukes til nesten alle prosjekter som omfatter vegger og/eller tak. Sigmacryl er enkel å arbeide med, miljømerket i alle glansgrader og bygger på 100% akryl som bindemiddel. Et godt valg når du ønsker et ferdig resultat med knivskarp presisjon. Finn din nærmeste forhandler på sigmacoatings.no


N Y T T D E S I G N, S A M ME I N N H O L D

– O G SA M M E S T R ØK NE RE SU LTAT