__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 1

proff

magasinet Nr. 1 - 2018

UTGITT AV MAL PROFF

NY BUTIKK PÅ HAMAR

s. 6

SAMARBEIDER PÅ STORT PROSJEKT

s. 12

NY BUTIKKSJEF PÅ BROBEKK

s. 28

s. 32

MALORAMA SATSER PÅ GULV

PUSSET OPP BARNEHJEM


ALLE ER GODE PÅ NOE VI ER GODE PÅ ALT 5 GODE EGENSKAPER

i 1 SPANN

LETT Å PÅFØRE

OPTIMAL DEKKEVNE

HVITERE KVALITET MODERNE OG REFLEKSFRI FINISH PERFEKTE FLEKKEGENSKAPER

Vår nye takmaling er noe helt for seg selv I motsetning til andre takmalinger, oppfyller den absolutt alle de viktige egenskapene du forventer at en riktig god takmaling skal ha. Derfor velger vi å kalle den for Nordsjö Professional Xtreme 1. Fordi det er en ekstremt komplett takmaling rett og slett


TAKK!

Det skal rettes en stor takk til hele Mal Proff Teamet, våre kunder og produsenter som har vært med å skapt svært gode resultater for 2017, kjeden har forsterket ytterligere sin posisjon som Norges ledende leverandør av overflateprodukter til Proffen. Mal Proff har store planer for 2018, hvor det er full byggeaktiviteten både i Trondheim og Fredrikstad, og vi er i prosess med flere av våre proffsenter. Når nye Mal Proff Trondheim står ferdig i september vil vi kunne tilby et fagsenter på 2.400 kvadratmeter. Jeg vil benytte anledningen til å takke for tålmodigheten fra våre kunder i Trondheim, ettersom det er noe begrensninger på parkering og vareflyt. Åpningen av Mal Proff Aleksander Kiellands Plass, Hamar og Molde gir økt tilgjengelighet, selv om det er noe begrenset varespekter sett opp mot de store proffsentrene. Mal Proff vil i løpet av 2018 åpne nye utsalgsteder, Mal Proff har i dag 64 i antall. Nye produkter kommer inn til Mal Proff, vi vil spesielt fokusere på harde gulv og fasadeprodukter, hvor vi har tett samarbeid med ulike leverandører. Det er også gledelig å melde at vi har fått eksklusive penselprodukter som er utviklet for Mal Proff, XT serien fra Jordan er for malere og Anza industri penselserien er for våre industrikunder. Vi lanserer i disse dager påmelding til Mal Proff Messen 2018, følg med, de første påmeldte får mulighet til en spesiell opplevelse. Benytter også anledningen til å honorere de 44 rytterene som danner Mal Proff Teamet under CykelVasan 90. Ønsker alle en riktig god vår Terje Langmoe, Direktør, Mal Proff

Produsert av: Tekst : Delbæk Tekstbyrå AS Grafisk design: H-Design, H-design@altiboxmail.no

Annonsesalg: Jan Erik Foss E-post: foss@malproff.no

Trykk: Trykk-Service AS Opplag: 3000 eks.

LJØMERKET MI

65

20

41

06

PROFF MAGASINET er et kundeblad for kunder i Mal Proff, leverandører og ansatte. Ansvarlig utgiver: Terje Langmoe Ansvarlig redaktør: Jan Erik Foss Telefon: 45 50 20 71 E-post: foss@malproff.no Utgitt av: Mal Proff, Alf Bjerckes vei 10, 0582 Oslo Postadresse: Postboks 22 Økern, 0508 Oslo

Tr y k k s a k

PROFFMAGASINET NR. 1 - 2018

3


Et av Europas største profesjonelle merker. Sigma Coatings er et av Europas ledende profesjonelle malingsmerker og selges nesten overalt i Europa. Vi er derfor sikre på at vi også kan finne et produkt som passer til nettopp ditt prosjekt.

Europas ledende sperrende vegg- og takmaling Som Europas ledende sperrende tak- og veggmaling til behandling av skader som følge av f.eks. sot, vann, nikotin eller gjennomslag fra kvister har Renova Isotop kontinuerlig blitt forbedret ut fra de erfaringene vi har gjort oss i tett samarbeid med profesjonelle malere fra hele Europa. Finn din nærmeste forhandler på sigmacoatings.no


8

20

CY

Mal Proff Stavanger

16

8 1

team

INNHOLD 20

Viktig samarbeid

38 Sterke sammen.. .................................................................. s. 6

Det males som aldri før på Sørlandet.. .......................... s. 24

Lysere tider i Stavanger.. .................................................... s. 8

Satser stort på gulv.......................................................... s. 28

Ny butikksjef på Brobekk.................................................. s. 12

Én DM i måneden.. ............................................................ s. 30

Kreative utstillinger i Ålesund.......................................... s. 14

Pusset opp barnehjem.. .................................................... s. 32

Team Mal Proff Cykelvasan 90......................................... s. 16

Mapei følger designtrendene.. ......................................... s. 36

Spiller på lag.. ..................................................................... s. 18

Mer synlige i markedet..................................................... s. 38

Våtromskurs - viktig og nødvendig.. ............................... s. 20

Ventilert fasadesystem.. ................................................... s. 42

Leverandørmessen 2018................................................... s. 22

90

14

VASAN EL K


STERKE ALENE

– ENDA STERKERE SAMMEN 6

PROFFMAGASINET NR. 1 - 2018


sagt mye, sier malermester Olav Haugen fra Malermester Jan Haugen AS.

Malermester Jan Haugen AS og Malermester Arvid Bendixen AS har gått sammen om et stort og langvarig prosjekt. – For å få jobber på denne størrelsen, må vi stå sammen og vise at vi har kapasitet, sier Trond Tørdal.

VIKTIG Å VISE MUSKLER De to malermestrene er fullt klar over konkurransen i markedet, og nettopp derfor blir det også ekstra viktig å stå sammen ved behov. - Det er ikke ofte det dukker opp sjanser som dette, så hvis vi i det hele tatt skal bli tatt opp til vurdering for denne type jobber, så må vi inngå allianser. Det er viktig å vise oppdragsgiver og markedet at vi har nok håndverkere til å takle et så stort prosjekt over så lang tid. Til tross for at vi også er sterke konkurrenter, klarer vi oss ikke alltid alene, sier Tørdal.

- Å få et så stort oppdrag innebærer at vi er sikret en solid jobb «i bunnen» over en treårsperiode. Det betyr selv-

• Bodøs største og eldste bedrift innen sitt fagfelt.

Det var Olav Haugen som først tok kontakt med Trond Tørdal med forespørsel om et samarbeid.

- Historisk sett har vi vært de to ledende malermesterfirmaene i Bodø, så av hensyn til lokal tilhørighet og god kjennskap til hverandre, ble det naturlig for oss å inngå et samarbeid om dette prosjektet. Det er ingen tilfeldigheter her, sier Haugen.

Den omfattende rehabiliteringen av Nordlandssykehuset Bodø er i full gang. For de to veletablerte malermesterfirmaene startet arbeidet med maling- og gulvbelegg i fjor vår. Totalt sett er oppdraget på 30 millioner kroner, med mer eller mindre kontinuerlig arbeid frem til ferdigstillelse i 2020.

MALERMESTER ARVID BENDIXEN AS

- Vi vant i sterk konkurranse, hvor både pris, kapasitet og samarbeid ble vurdert. Selv synes vi selvsagt det er veldig fint at det ble to firmaer med lokal forankring som til slutt fikk jobben, sier Haugen fornøyd. Men det er ikke første gang de to veletablerte firmaene samarbeider. - Da sykehuset i sin tid ble bygd, var det min far, Jan Haugen, og Arvid Bendixen, som jobbet sammen. Og nå gjentar historien seg, sier Haugen.

• Har siden 1949 levert malerog byggtapetsertjenester i Bodø og omegn. • Utfører alt av innvendig og utvendig malearbeid, tapetsering, dekorative teknikker, gulvbelegg, parkett og laminatgulv, flislegging, våtromsarbeide samt pumpesparkling av gulv og industrigulv. Kilde: bendixen-as.no

MALERMESTER JAN HAUGEN AS • Etablert i 1953 som et personlig selskap av Jan Haugen. Ble i 1974 omdannet til aksjeselskap sammen med egen detaljhandel. • I 1996 ble så detaljhandelen skilt ut, og siden da har Malermester Jan Haugen AS vært en rendyrket håndverksbedrift. • Bedriftens geografiske arbeidsområde er primært Bodø by. Oppdragene består av inn- og utvendig maleoppdrag, flislegging, tapetsering, gulvsparkling, parkettlegging og gulvbeleggarbeider på små og store prosjekter, både til næringsdrivende, offentlige institusjoner og private. Kilde: janhaugen.no

PROFFMAGASINET NR. 1 - 2018

7


Mal Proff Stavanger

LYSERE TIDER FOR MAL PROFF STAVANGER 8

PROFFMAGASINET NR. 1 - 2018


Etter et stort og svart hull med økonomisk krise i oljebransjen, med påfølgende høy arbeidsledighet og tøffe tider, er markedet på god vei opp igjen. Det merker butikksjef Camilla Bonarjee hos Mal Proff Stavanger godt.

MAL PROFF STAVANGER • Ca. 1400 kvadratmeter stor - Nå begynner vi endelig å kunne puste igjen, forteller Bonarjee, som ikke legger skjul på at oljekrisa har bydd på utfordringer for både kunder og salg. - Oljekrisen fikk konsekvenser for mange bransjer, inkludert vår. Det store fokuset på kostnadsbesparelser gjorde at prosjektene uteble, og det ble tøff konkurranse om oppdragene. Ikke alle kundene klarte å holde hjulene i gang gjennom den krevende tiden. En eksteriørsesong preget av store nedbørsmengder gjorde heller ikke saken bedre. Heldigvis ser vi at trenden er i ferd med å snu. Bonarjee sier videre at de merker konkurransen fra andre aktører i området, men føler likevel de har de største kundene på «sin side».

At utenlandsk arbeidskraft også byr på utfordringer, er heller ikke en hemmelighet. Likevel, som en veletablert og veldrevet butikk, nyter Mal Proff Stavanger godt av mange trofaste kunder. - Vi gjør det kundene ønsker og strekker oss så langt vi kan for dem. At vi kjenner kundene våre godt og vet hva de trenger, er nok vår største fordel, sier Bonarjee. HENTET INN EGEN GULVEKSPERT I april 2016 gjennomgikk de en real oppgradering med blant annet økt butikkareal, bedre belysning og et stort showroom for teppe- og gulvprøver. Den ”nye” butikken ble svært godt mottatt av både kunder og ansatte, og særlig er satsingen på gulvsegmentet blitt en stor styrke.

PROFFMAGASINET NR. 1 - 2018

butikk beliggende på Forus • Totalt 4 ansatte inkl. butikksjef Camilla Bonarjee (34) • Ble pusset opp og fikk nytt konsept i 2016. Butikken fikk blant annet da et større vareutvalg, eget showroom og nytt møterom. • Har de siste to årene satset stort på gulvsegmentet. Har ansatt egen fagekspertise på området for å møte konkurransen i markedet.

9


Det handler om å skape gode relasjoner og få kundene til å tro på oss, det er veldig viktig for oss.

- Vår gulvmann, Bjørn Tollefsen, kom til oss for et par år tilbake og er en god mann å ha med på laget, sier Bonarjee, og utdyper: - Her i Stavanger har vi ikke hatt de største prosjektene på gulv og vi har

10

opplevd at kundene har valgt å gå til andre konkurrerende butikker. Det kan ta tid å snu kundenes handlevaner, men med styrket kompetanse på gulvsegmentet, er vi på god vei til å gjøre det nå. Jungeltelegrafen er selvsagt også med på å påvirke i

PROFFMAGASINET NR. 1 - 2018

positiv retning. Det handler om å skape gode relasjoner og få kundene til å tro på oss, det er veldig viktig for oss.


Produktene som gjør din hverdag enklere

Helt enkelt smart! For experts from experts: En merkevare for alle bruksområder: Casco Floor Expert. Et smart valg som forenkler din jobbhverdag. Kun ett merke for alle typer gulvarbeid. Casco Floor Expert er den helproffe sparkelserien, som sikrer et vellykket resultat, og gulvlimet for de fleste gulv belegg. Påføringsvennlig, pålitelig – og en oversiktlig produktfamilie. Hils på dine nye suksessprodukter!

Finn ut mer: www.casco.no

PROFFMAGASINET NR. 1 - 2018

11


Ny butikksjef

FOTO: AKTIV1 AS

NY BUTIKKSJEF PÅ PLASS Rett før jul i fjor fikk Mal Proff Brobekk sin nye butikksjef. Valget falt på Hilde Seeberg, som kan vise til mer enn 20 års erfaring innen prosjekt- og butikkledelse. Hilde har utdannelse innen butikkledelse, samt som interiørdesigner og interiørkonsulent. Opp gjennom årene har hun opparbeidet seg solid erfaring fra retail, blant annet fra Rema 1000, Farveglede, Byggmakker og Interiørland. Etter tre intervjurunder ble det avklart at det var hun som fikk jobben som butikksjef for Mal Proff Brobekk. Med butikkareal på 2000 kvm og totalt 10 ansatte, får hun med det ansvaret for Mal Proff-kjedens største butikk.

12

Hilde forteller at hun kjente godt til MAL-systemet fra tidligere og at hun gleder seg stort over sin nye jobbhverdag. - Den første tiden i ny jobb har vært hektisk, spennende og lærerik. Jeg har blitt kjent med den fine gjengen i butikken, og vi har sammen begynt å ta grep for at Mal Proff Brobekk skal nå alle målsetningene som er satt. I tillegg til sine egne målsetninger for butikkdriften, har hun fokus på å følge

PROFFMAGASINET NR. 1 - 2018

opp kjedens satsingsområder. - For eksempel vil vi ha fokus på å få enda flere av eksisterende og nye kunder til å benytte seg av netthandel, sier hun. TAR UTFORDRINGER PÅ STRAK ARM Ifølge Hilde er en av Mal Proff Brobekks største utfordringer å få til en optimal vareflyt og håndtering av økende antall store ordre. Dette er noe butikksjefen vil jobbe mye med fremover.


- Dette er en utfordring fordi lokalet vårt egentlig er for lite i forhold til dagens omsetning og produktsortiment. Det er derfor ekstra viktig å opprettholde god dialog med kundene, Mal Proffs Key Account Managere, ansatte i butikken og distributøren vår, Farveringen, i forhold til de større pågående kundeprosjektene, forklarer hun. For Mal Proff Brobekk er det viktig at de til enhver tid har tilstrekkelig med varer på lager i de ulike prosjektperiodene, og at de kan leverer store kvanta raskt. - For min egen del er det også en utfordring at jeg ikke har tidligere erfaring med datasystemet vi bruker. Her ligger det mange muligheter, og jeg har fortsatt utrolig mye å lære, smiler hun, og tilføyer: - Alt i alt har jeg sett mest frem til å skape Mal Proffs «dream team» på Brobekk, samt å få butikken til å fungere og fremstå som det flaggskipet den skal være.

FOTO: AKTIV1 AS

FOTO: AKTIV1 AS

PROFFMAGASINET NR. 1 - 2018

13


MAL PROFF Ã…LESUND MED KREATIVE UTSTILLINGER Man kan komme langt med noen malingsspann og pensler!

14

PROFFMAGASINET NR. 1 - 2018


Ned fra taket hos Mal Proff Ålesund henger maskeringstaper ned som et edderkoppnett, malingsspann er stablet oppå hverandre som en pyramide og fjorårets julestjerne bestod av sammensatte malerruller. For når man ikke selger fancy møbler og interiør, så gjelder det å være kreativ. Det har avdelingsleder Renate Øien skjønt. - Vi er ikke akkurat like profesjonelle som IKEA, men vi prøver så godt vi kan å fremstå mer som enn butikk – og ikke et lager, sier Renate, som gir butikkmedarbeider Ronja Brunstad (28) mye av æren. - Det er Ronja, som er her på arbeidstrening, som står for mye av det kreative. Hun er kjempeflink til å se muligheter som ingen av oss andre ville ha sett!

FÅR MYE OPPMERKSOMHET Og at de ulike kreasjonene vekker oppmerksomhet, er det ingen tvil om. Stadig får de tilbakemeldinger fra kunder og besøkende som synes utstillingene er morsomme.

budsjett, og da må man jo bare tenke litt nytt, ler hun, og tilføyer:

- Selv om vi ikke bruker masse tid på det, så synes vi det er veldig gøy å holde på med. Og så er det selvsagt hyggelig når vi får så gode tilbakemeldinger, sier Renate.

Ifølge Renate kommer de ikke til å legge kreativiteten på hylla med det første.

Ronja har gått to år på kunstskole og har dermed god erfaring i å prøve noe nytt. - Vi må bruke de produktene vi har og prøve å skape et uttrykk som skiller seg litt ut. Og så er det jo om å gjøre og få mest mulig ut av minst mulig

PROFFMAGASINET NR. 1 - 2018

- Og så er det jo slik med alle kunstneriske utstillinger, at det er litt opp til hvem som ser hva!

- Det kommer gjerne noe nytt og spennende hver måned, med nye kampanjer og produkter. Det er ikke alltid det blir like storstilt, men noen drypp her og der vil vi alltid prøve å ha. Vi liker å skille oss litt ut og være litt annerledes! smiler hun.

15


20

CY

8 1

90

VASAN L E K

team

TEAM MAL PROFF TIL

CYKELVASAN 90 44 påmeldte sprekinger tar turen til Sverige 11. august for å delta i «den store sykkelstyrkeprøven». Mal Proff har vært delaktig med et sykkelteam i flere år, og har flere ganger tidligere gjennomført Pilgrimsrittet. Direktør i Mal Proff, Terje Langmoe, har i år tatt dette ett skritt videre og meldt Team Mal Proff på Cykelvasan 90. Dette er et 94 kilometer langt Mountain bike-ritt fra Sälen til Mora i Sverige. Rittet er enestående og beskrives som det beste MTB-rittet i Europa.

16

- Vi gleder oss stort og er veldig fornøyde over å ha fått med oss så mange kunder og leverandører på dette. Alle billettene er nå tatt, sier Eskild Ugland i Mal Proff. Underveis på turen vil deltakerne passere alle de kjente Vasaloppstedene før målgang. Totalt vil syklistene sykle på 51,5 kilometer skogsvei, 37 kilometer med grus og 5,5 kilometer med asfalt. Det kommer til å

PROFFMAGASINET NR. 1 - 2018

bli hardt for de som ønsker det, men Ugland sier de har ønsket å ha med deltakere på alle nivåer. - Vi legger opp til at dette skal være en aktivitet som alle kan klare, og som vil være et minne for livet. Ryktene sier at mange av de påmeldte nå er i gang med spinningtimer rundt i landet. Med jevnlig trening frem mot rittet vil dette bli en flott og minnerik tur.


PROFFE

gulvsystemer fra Mapei.

/Mapei.byggprodukter

Finn våre forhandlere på www.mapei.no.


FOTO: AKTIV1 AS

PÅ LAG MED KUNDER OG LEVERANDØRER 18

PROFFMAGASINET NR. 1 - 2018


Mal Proff Tønsberg gleder seg sammen med kunder og leverandører over gode resultater for året som gikk. Det er en vinn-vinnoppskrift som har fungert optimalt.

Mal Proff Tønsberg er blant de minste butikkene til Mal Proff, men kan likevel vise til både god vekst og bra omsetning. Mye er takket være innsatsen til trofaste, gode kunder og lojale leverandører. Jotun ble i 2017 den leverandøren med størst omsetning, mens Polyflor stakk av med utmerkelsen for størst prosentvis salgsvekst sammenlignet med 2016. - Leverandørene har stått på og vun-

FOTO: AKTIV1 AS

“De som yter det lille ekstra oppnår gode resultater..” net flere gode prosjekter, ordnet med rekvisisjoner og solgt sine produkter gjennom den riktige salgskanalen som er oss - og ikke minst levert sine produkter på byggeplassene rundt om i distriktet til rett tid og til gode priser. I tillegg har vi god kommunikasjon og forankrer relasjonene til våre felles kunder, sier Key Account Manager Tony Lund Tjelle hos Mal Proff sør. - Avdelingen har som nevnt en flott omsetning og det legges ikke skjul på at en slik innsats tilfører avdelingen flott vekst. Når leverandørene gjør en god jobb i markedet, nyter også vi godt av det, fortsetter Tjelle. MALERMESTERE I TETEN På kundesiden kan Lund Tjelle fortelle at det var Bjørvik & Haugen som hadde størst omsetning i Vestfoldavdelingen i 2017, mens Malermester Tore Ask og sønn sammen med Hoff interiør og håndverk gikk av med seieren innen størst prosentvis økning i tillegg til sin gode vekst. INNSATSDIPLOM Slike gode resultater og synergier går

PROFFMAGASINET NR. 1 - 2018

ikke upåaktet hen hos Mal Proff. For Mal Proff og Lund Tjelle er det viktig å videreutvikle et miljø for fremgang og samhandling med de gode kundene og leverandørene. For å takke for det gode samarbeidet i året som gikk, trommet Mal Proff Tønsberg sammen til den tradisjonsrike julelunsjen med utdeling av utmerkelser. - Vårt samarbeid ble highlightet under julelunsjen, med felles bespisning for kunder og leverandører. Formålet er å gi en anerkjennelse av hardt arbeid og ikke minst gi boost til videre innsats i 2018. Vi ønsker å vise at våre kunder og leverandører blir satt stor pris på av oss her i Mal Proff, forteller Lund Tjelle begeistret. Under julelunsjen markeres de som har gjort det aller best med utdeling av innsatsdiplom. - Tanken er jo også å skjerpe de andre samarbeidspartnerne våre for å få bedre vekst neste år og demonstrere at alle har de samme mulighetene. De som yter det lille ekstra oppnår gode resultater, konstaterer han.

19


ET VIKTIG OG HELT NØDVENDIG SAMARBEID 20

PROFFMAGASINET NR. 1 - 2018

FOTO: AKTIV1 AS


FOTO: AKTIV1 AS

I løpet av det siste året har ByggAkademiet, tidligere Byggeveiledning, avholdt våtromskurs for Mesterfarge/Mal Proff over store deler av landet. Målet er å heve kunnskapen innen våtrom til medlemmene. ByggAkademiet er en av Norges største leverandører av våtromskurs og jobber for å heve kompetansen i byggebransjen. Ifølge ByggAkademiet blir det i dag utført byggefeil i Norge for over 12 milliarder kroner i året og det blir registrert over 200 vannskader hver dag. Dette er store tall som Mesterfarge ønsker å gjøre noe med. Etter at de i fjor inngikk et samarbeid med ByggAkademiet, har en rekke håndverkere meldt seg på kurs og fått ny og viktig lærdom. - Det har vært veldig god respons, det har vært fulle hus, sier Morten Hofstad, faglig leder i ByggAkademiet. Han understreker samtidig at det er utrolig viktig at alle fagområder som jobber på våtrom har riktig kompetanse.

- Det er fantastisk å se så mange malere som tar ansvar, tilføyer han. TILBYR GRATIS RÅD OG VEILEDNING Det mange ikke har fått med seg, er at det i avtalen med ByggAkademiet inkluderer gratis råd og veiledning innen prosjektering, utføring og dokumentasjon. - Trenger dere hjelp, er det bare å ta direkte kontakt med Morten, sier Eskild Ugland, kjedesjef Mesterfarge. NYTT NAVN OG FLERE KURS I forbindelse med ByggAkademiets navnebytte 1. mars, lanserer selskapet flere nye kurs som håndverkerne trenger. Blant annet vil de tilby kurs innen våtrom, håndverkertjenesteloven, TEK 17, asbest, stilas, varmearbeider og HMS.

PROFFMAGASINET NR. 1 - 2018

- Vi har fått mye skryt av kursene fordi de er praktisk rettet og laget for den utøvende håndverkeren. Dette har vi også tatt med oss i utviklingen av våre nye kurs, forteller Hofstad, og legger til at de har fjernet typiske ord som «nesten ingen skjønner». - Det viktigste for oss, er at alle forstår verdien av økt kunnskap. Noen av kursene blir rene videokurs, men vi vil også holde kurs ansikt til ansikt. FOR ALLE KUNDER OG MEDLEMMER Alle Mal Proffs kunder får benytte seg av avtalene mellom Mesterfarge og ByggAkademiet, og det til svært fordelaktige priser. - Det er veldig viktig for oss å bidra til å heve kompetansen i bransjen og motivere flere til å ta mesterutdanning, sier Eskild Ugland.

21


MAL PROFF GJENTAR MESSESUKSESSEN FRA 2016 26. og 27. oktober braker det løs igjen. Da skal flere hundre proffer samles på ett sted: Thon Congress Gardermoen - for Mal Proffs store leverandørmesse.

Leverandørmessen har som formål å være en sosial møteplass med fokus på håndverk og proffprodukter. Og i år som sist står både oktoberfest og mingling på menyen, lover markedssjef Jan Erik Foss.

messetilbud, sier Foss, som satser på at flere hundre tar turen innom i løpet av helgen.

fra blant annet ”Torsdag kveld fra Nydalen” og ”Allsang på Grensen” på TV2.

- Vi håper på opp mot 500 besøkende og over 30 leverandører som utstillere.

- Messa skal være et sted hvor vi kan møtes for sosial og faglig påfyll. Her skal alt ligge til rette for at leverandører og proffer skal snakke sammen, og hvor proffene kan komme og lære litt om nye produkter. Besøkende skal også kunne dra nytte av en rekke gode

UNDERHOLDNING PÅ HØYT NIVÅ Årets konferansier blir ingen mindre enn Alex Rosén. Den finske artisten Krista Siegfrids, som tidligere har representert Finland i Eurovision Song Contest, står for underholdningen. Det gjør også Hans Orkester, kjent

- Krista Siegfrids er en veldig kul dame som kommer for å spille kjente coverlåter, sier Foss, som lover god stemning til alle som tar turen innom.

22

PROFFMAGASINET NR. 1 - 2018

ØNSKER DU Å VÆRE MED? Mer informasjon og påmelding finner du på malproff.no.


UNNGÅ KATASTROFE - ta et gratis kurs før du går i gang!

Ja, jeg vil gjerne kontaktes vedrørende gratis ARDEX-kurs. Skann koden, fyll ut skjema og send. Din tekniske rådgiver fra ARDEX, vil ta kontakt med deg innen kort tid.


DET MALES SOM ALDRI FØR PÅ SØRLANDET

24

PROFFMAGASINET NR. 1 - 2018


Øverst på pallen for fjorårets høyeste leverandøromsetning står Jotun og Scanspac. Malermester Knutson og Malco stakk av med seieren på kundesiden. Mal Proff i Kristiansand kan se tilbake på et gunstig 2017 på vegne av butikkens gode kunder og leverandører. Når Mal Proff er det ledende konseptet i bransjen, skyldes det kanskje nettopp den tydelige bevisstheten om - og fokuset på - å være en positiv kraft for samarbeidspartnerne. Key Account Manager Tony Lund Tjelle i Mal Proff Sør kom inn i Mal Proff-systemet i 2015 og har opplevd god vekst siden da. Han kan fortelle at også 2017, til tross for en dårlig start på året, fikk et godt omsetningsår for butikkens leverandører og kunder. Ny avdelingsleder og et godt team i butikken har også vært med på å gjøre sitt. - Det er viktig med bra folk rundt seg, det er ingenting som kommer av seg selv og det hjelper godt å ha positive og imøtekommende kolleger i avdelingen. De gjør en fantastisk jobb for systemet vårt, bemerker Lund Tjelle, som mener at god innsats bør jo berømmes. - Det er hyggelig å bli satt pris på for den jobben som gjøres. Derfor laget jeg et innsatsdiplom som deles ut i to kategorier. Den ene prisen går på størst omsetning og den andre baseres på både omsetning og prosentvis vekst, dette for at de mindre aktørene skal kunne se at god innsats skal lønne seg. To av Mal Proffs aktører på leverandørsiden leverte ekstra godt i Kristiansand; Jotun og Saint Gobain Scanspac. Jotun med den største omsetningen og Scanspac stod for største prosentvise økningen i området. Malermester Knutson kom ut med høyest omsetning, mens Malco kunne vise til størst prosentvis økning i forhold til året før.

PROFFMAGASINET NR. 1 - 2018

25


n, - Samarbeid, kommunikasjo tiviteter felles faglige og sosiale ak esser, og arrangementer, som m ed tema og fagdager, gjerne m lse og noe så enkelt som å ha pø ape vaffeldager, er med på å sk nøkkelen til suksess.

UTMERKELSER FOR BESTE RESULTAT Det gode samarbeidet ble honorert med utdeling av innsatsdiplomer til “vinnerne” under en hyggelig juleseremoni rett før jul, med felles lunsj for kunder og leverandører. Promillesjekken ble utdelt til VestAgder-lauget ved samme anledning, med det formål å fremme faget i form av kursing av lærlinger, rekruttering og så videre. I tillegg til å være en anledning til å treffe samarbeidspartnere og kolleger i bransjen, var formålet å gi en anerkjennelse av den sterke innsatsen og inspirere til fortsatt frisk giv i 2018. Det er viktig for Mal Proff å vise sine kunder og leverandører at de blir satt stor pris på og takke for samarbeidet i året som har gått. Samarbeidet går ikke bare på omsetning og innsatsdiplomer. - Samarbeid, kommunikasjon, felles faglige og sosiale aktiviteter og arrangementer, som messer, tema og fagdager, gjerne med noe så enkelt som å ha pølse og vaffeldager, er med på å skape nøkkelen til suksess. Et marked som har vært i flott vekst hjelper jo selvsagt til for hele Sør, sier Lund Tjelle. PLANENE KLARE FOR 2018 Hva som vil være de største konkurransefortrinnene for de som ønsker å nå helt opp i 2018 omtaler han slik: - Det er utrolig viktig å fortsette med det gode samspillet med våre leverandører som ligger der i dag. I tillegg må det jobbes inn nye kunder fra våre konkurrenter, vi må lete opp og ha både riktig og nok varemiks i butikkene. Og ikke minst vinne enda flere prosjekter, avslutter Tony Lund Tjelle.

26

PROFFMAGASINET NR. 1 - 2018


JOTAPROFF Primadekk

FOKUS PÅ TAKET Vi har gjort ytterligere forbedringer på JOTAPROFF Primadekk, vår suverene takmaling spesielt tilpasset proffene. Nå er det enda lettere å oppnå et perfekt sluttresultat.

Ny og forbedret

UNIKE FORDELER: Særdeles god dekkevne Skjoldfritt resultat Meget gode flekkegenskaper ØMERKE ILJ T M

PROFFMAGASINET NR. 1 - 2018

Kan blandes i utvalgte hvittoner

27


SATSER

STORT PÃ… GULV


RBI Interiør har etter 20 år i det norske markedet blitt en betydelig aktør innenfor salg og distribusjon av harde gulv. Nå har Malorama overtatt gulvvirksomheten til RBI Interiør.

- Malorama har ambisjoner om å vokse i gulvkategorien og vi vil ta en tydeligere rolle i verdikjeden. Overtagelsen av RBIs gulvvirksomhet passer svært godt inn i våre planer for vekst og utbyggingen av Farveringens sentrallager. Gjennom overtagelsen av RBIs gulvvirksomhet styrker vi vår posisjon. Det sier konsernsjef Nils Sund i en utsendt pressemelding fra Malorama. De to hovedeierne i RBI, Audar Dørum og Remi Bergstrøm, uttaler at de er sikre på at dette «blir en svært god løsning for RBIs kunder». - RBI/ Smart Board Production har i sin langsiktige strategi besluttet å konsentrere sin virksomhet rundt produksjon og salg av Smartpanel. Vi har allerede investert i nytt produk-

sjonsanlegg og samlet vår produksjon i Fredrikstad, men ønsker å investere og utvikle kategoriene vegg-, tak- og baderomspanel ytterligere. Med Maloramas satsing i gulvsegmentet var det naturlig for oss å inngå en avtale om salg av gulvvirksomheten til Malorama.

samtidig som vi bygger videre på vårt samarbeid med dagens produsenter som har harde gulv.

VIL TILBY DET BESTE TIL PROFFKUNDEN Direktør Terje Langmoe sier overtagelsen er et stort skritt i riktig retning i deres videre satsing på gulvvirksomheten innen segmentet harde gulv.

- I den sammenhengen har vi også innhentet et bedre sortiment på verktøy for harde gulv, blant annet har vi tatt inn leggeverktøy fra Stanley og DeWalt, sier Langmoe, og tilføyer at det er flere andre leverandører tilknyttet Mal Proff som de vil fortsette å samarbeide med.

- Mal Proff vil ta RBI inn som leverandør i vårt system og vurdere de produktene de har å tilby. Mal Proff har en tydelig strategi i forhold til hvordan vi skal utvide vårt sortiment innen harde gulv for proffkunden, det er derfor helt naturlig å ta inn RBI,

PROFFMAGASINET NR. 1 - 2018

I løpet av året vil dermed Mal Proff kunne levere harde gulv av tre ulike kvaliteter, parkett, laminat og LVT (luxury vinyl tiles).

- Lanseringen på lagerføringen vil skje andre halvår i år, og vi ønsker med dette å ta tak i markedet.

29


MAL PROFF MED OFTERE OG ENDA BEDRE TILBUD Går fra fire DM-er i året til én i måneden.

GULV&SL IPGULV&S LIPGULV& SLIP

E! J N A P

879,-

M A K S MAR

199,10 stk., varen

439,ndekar 75

Varenr. 301

180

Str. L - varen r. 176796 Str. XL - va renr. 17679 7

• Dette er et ”m hvis man ha ust have” r en Colum bus. Kan brukes til stålsliperon papir og deller.

139,-

L

Ardex bla

30 liter Varenr. 498 799

are! lingsv Bestil

2356,-

5,11.34

9 xK3 Arderenr. 498109

k 24, varen r. 3 k 36, varen 04533 - 105,r. 3 k 60, varen 04534 - 99,r. 3 k 80, varen 01895 - 85,r. 301896 75,k 100, var enr. 301897 - 69,-

, va 25 kg e apen gensk r flyte e • Øke erfekt p r e nn • Da ater rfl rkling ove e spa tåend • Til s

9,r 69 pigge r 759,ge 1 mm 78 - 2 mm pig r. 3057 - 35 Varennr. 305779 Vare

169,-

Casco MX D

639,

Nettoprise r. DM_nr 3

2018.indd

m Colu

e grull 77 8 x pig nr. 3057 riode mars 201 Arde pigger, vare e njep

Med

dd

18.in

r 3 20

DM_n

11 mm

93,-

askin

ust ReduceSlipem r. 499943bus d hUnipla

25 kg, varen

2

pa Kam

14n5r. 17s2207

Vare

20 kg, varen

tsparkel

.18

19.02

15.05

Alle priser

- Det betyr at vi tilbyr enda bedre tilbud på utvalgte produkter, for det er viktig for oss å holde prisene nede, sier Foss. FØLGER SESONG Ifølge Foss skal kampanjene i størst mulig grad følge sesong.

302885

Bestillingsv are!

11.345,-

Slipero dobbeltsi ndell dig k 16

r. 500427

2

Føringssk filt for sanive med dpapir Varenr.

119,-

n TDR Fly

Columbus Slipem 145 sh askin

Varenr. 3045 32

er eks. mv a. Nettoprise r. 19.02.18

15.05

DM_nr 3

2018.indd

3

Varenr. 172 207

3 Alle priser

er eks. mv a.

19.02.18

1

Mal Proff har bestemt at det skal sendes ut DM-er langt oftere. Fra januar i år vil det være nye kampanjer hver eneste måned.

Bestillingsv are!

ndekar

175,-

30

Piggsko

r. 470492

01181

Ardex bla

Bestillingsv are!

3 M Støvm ask 8822 PT er

Ardex vo til blande gn kar Varenr. 3

e nend e utjev ss • Selv ttingsma avre ende r mrag • Fre genskape e flyt ntid g åpe • Lan

1299,-

- Tanken er at vi skal holde oss til temaer som passer årstidene. For eksempel hadde vi interiørmaling på tilbud i januar og sparkel i februar. Eksteriør- og vaskeprodukter kommer fra april og varer til og med september, forteller han og utdyper: - I eksteriørsesongen lager vi en egen kampanje i tillegg til månedskampanjene, hvor vi vil gi kundene gode priser på maling gjennom hele sesongen, slik at de kan forutse både

PROFFMAGASINET NR. 1 - 2018

15.05

priser og utgifter. Det er for øvrig mange som frister med lokketilbud i kortere perioder, men som blir fort utsolgt for varer. Men Mal Proff går ikke tomme. DM-ene sendes ut digitalt til alle kunder og er tilgjengelig i samtlige butikker. I tillegg er de å finne på malproff.no.


HOLD AV DATOEN 26 og 27 OKTOBER 2018

Du er herved invitert til bransjens råeste møteplass.

MAL PROFF MESSE 2018 GARDERMOEN 26/27 OKT 2018

Konferansier Alex Rosén

Artist Krista Siegfrieds

Påmelding på www.malproff.no


«Du kan ikke forandre verden, men du kan forandre en annens verden».

Arve tapetserer.

PUSSET OPP BARNEHJEM MED HJELP FRA MAL PROFF 32

PROFFMAGASINET NR. 1 - 2018


På det gamle barnehjemmet i Kybarai i Litauen bor det barn som venter på et nytt og bedre hjem. Flere av barna har bodd der i årevis, og med lite ressurser og få muligheter, er behovet for hjelp og støtte utenifra stort. Det vet Lions-klubben i Ålesund godt. Helt siden 2011 har de nemlig støttet barnehjemmet så mye og så ofte de kan med klær, sko, leker og sportsutstyr. Deres bidrag er til uunnværlig hjelp for både de ansatte og barna på barnehjemmet.

...det har vært helt fantastisk å få kunne være med å bidra til det flotte arbeidet de gjør. Jeg har sett flere bilder, og det er veldig rørende, forteller Renate Øien hos Mal Proff Ålesund.

Byens ordfører (til høyre) kommer og roser prosjektet.

- På våre besøk har vi sett hvor dårlig stand rommene der er i, både sovesaler, fellesrom og korridorer. Vi har ofte kommentert at «her skulle vi ha pusset opp», sier Arve Rogne. Rogne er mangeårig medlem av Lions-klubben, og sammen med tre andre pensjonister er han dypt engasjert i det frivillige arbeidet med barnehjemmet. - Etter vi fikk bilder fra den lokale Lions-klubben i Litauen, som hadde pusset opp en sovesal, ble vi inspirert til å gjøre det samme, sier han. Og som tenkt, så gjort. Etter sommeren i fjor var de i full gang med

å planlegge oppussingen av et 30 kvadratmeter stort jenterom. AVHENGIG AV SPONSORER På ønskelisten stod blant annet maling, sparkel, tapet, laminat og nødvendig verktøy. Arve forstod raskt at de trengte sponsorer for å i det hele tatt kunne gjennomføre prosjektet. Etter 22 år som tidligere avdelingsleder på MAL-Ålesund, har imidlertid Arve et bredt nettverk i malerbransjen. - På en fagdag på MAL-Ålesund i fjor høst, traff jeg flere leverandører. Da jeg fortalte Terje Olsen i Ardex om jobben vi ønsket å gjøre, sa han: «Hvor mye gulvsparkel trenger du?”. Fra Jotun fikk vi takmaling, veggsparkel og vegglim.

PROFFMAGASINET NR. 1 - 2018

Renate Øien på MAL-Ålesund sponset oss med malerverktøy, og fra Obs Bygg i Ålesund fikk vi laminatgulv. Tapet til rommet fikk vi fra en lokal fargehandel, forteller Arve fornøyd. Og i oktober i fjor sendte Lions en pall på 500 kilo til en verdi av 30 000 kroner til Litauen. Etter dro fire mann fra Lions, inkludert Rogne, og oppussingsarbeidet kunne endelig starte. - Vi hadde aldri fått dette til hadde det ikke vært for sponsorene våre. Vi er helt avhengig av dem. Dersom vi kunne få økonomisk støtte fra bransjen til flere slike oppussingsturer, har vi flere medlemmer som gjerne vil være med å bidra, sier Arve.

33


Resultat!

Rommet etter oppussingen.

- Jeg kjenner Arve godt fra før av, og det har vært helt fantastisk å få kunne være med å bidra til det flotte arbeidet de gjør. Jeg har sett flere bilder, og det er veldig rørende, forteller Renate Øien hos Mal Proff Ålesund. ET STORT HJERTE FOR BARNA Men hva er det som driver fire mann til å bruke tid og krefter på et så omfattende prosjekt? - I en av Lions målsetninger, heter det at man «skal hjelpe de svake og de som trenger det». Disse barna er borte fra mamma og pappa som ikke greier å ta vare på dem. Barna har en skjebne vi vanskelig kan forestille oss og trenger vår hjelp. De har det bra materielt sett, med klær og mat, men savnet etter foreldre og familie er stort. Da er det godt å kunne gi et lite streif av lys inn i deres hverdag, forteller Arve, og fortsetter: - Som nevnt, så er behovet for opppussing av sovesalene stort, men det blir store utgifter for klubben vår. Med opphold og reise kom det på cirka 20 000 kroner. I tillegg kom utgiftene til alle julegavene, som vi gir til 66 barn.

34

44 barn har akkurat fått julegaven de ønsket seg.

Lionsklubben sørger nemlig også for å gi barna en fin jul. Siden 2013 har de vært julenisser for barna og delt ut utallige julegaver. Hvert barn får oppfylt ett ønske på ønskelisten, og alle gavene blir pakket møysommelig inn og merket med navn. - Gleden vi ser i ansiktene til barna når de får det de har ønsket seg til jul, gjør uendelig godt for oss voksne julenisser.

PROFFMAGASINET NR. 1 - 2018

Les mer om Lions Norge og arbeidet de gjør her: www.lions.no


Det skal se bra ut. Føles bra. Og være bra.

Maleverktøyene skal gi et jevnt malingslag og perfekt dekke, slik at fasaden får en god beskyttelse som varer. Og det skal føles greit i ryggen og armene når du er ferdig å male. Det er nettopp disse tingene vi tenkte på da vi utviklet utendørspenslene, rullene og forlengerskaftene. Resultatet skal ikke bare se bra ut og føles bra — det skal være bra.


MAPEI

FØLGER DESIGNTRENDENE Tekst: Espen Bothner, Mapei

Det er etter hvert en kjent sak at design er viktig, både for det gode førsteinntrykket og for den varige opplevelsen man får på blant annet hoteller, restauranter, i forretningslokaler eller i arbeidsomgivelser. 36

PROFFMAGASINET NR. 1 - 2018


De etter hvert meget imponerende kolleksjonene med LVT (luksus vinylfliser) tilbyr et bredt utvalg av svært naturtro imitasjoner av stein-, sementog parkett/tre finisher. I tillegg til å tilby flotte estetiske overflater, er disse LVT- kolleksjonene også meget robuste og slitesterke, noe som gjør dem egnet i de aller fleste innendørsmiljøer. Mapei har alltid fulgt våkent med på kravene som nye designtrender

medfører og tilbyr et komplett utvalg av tekniske systemer som støtter og kompletterer installasjon av LVT. Med disse løsningene kan vi garantere pålitelige og holdbare installasjonssystemer som oppfyller alle helse- og miljøkrav. Som siste skudd på stammen lanserte vi i fjor høst også en pakke med produkter beregnet for LVT installasjon på baderom og i dusjsoner. Spesielt i denne sammenheng er limet, Ultrabond Eco MS 4 LVT, som finnes både i gulv og vegg versjon, samt fugemassen, Flexcolor 4 LVT, som finnes i 6 forskjellige farger.

tradisjonelle systemene som finnes for bad i dag, både innenfor nybygg, men spesielt med tanke på rehabilitering. Mapei har Sintef Teknisk Godkjenning på sin baderoms-membran, Mapeguard WP 200, som også benyttes i LVT systemet for våtrom.

For ytterligere informasjon om Mapeis LVT produkter, se www.mapei.no

Dette muliggjør et reelt alternativ til de

PROFFMAGASINET NR. 1 - 2018

37


38 får nye lokaler i Fredrikstad Mal Proff Jim Hæren gleder seg til å flytte inn i nye flotte lokaler.

PROFFMAGASINET NR. 1 - 2018


ENDA MER SYNLIGE I MARKEDET Mal Proff har overtatt TK Gulv AS og TK Gulv & Interiør Hamas AS. Med ny butikk på Hamar og større lokaler i Fredrikstad, har Mal Proff blitt enda mer tilgjengelig for proffkunden.

Mal Proff i lengre tid vært på utkikk etter nye lokaler i Fredrikstad for å kunne tilby proffkunden i Østfold et bredere produktsortiment og mer kundevennlige lokaler. I forbindelse med overtagelsen av TK Gulv AS, fikk Mal Proff endelig mulighet for å flytte

inn i et nytt proffsenter i Dikeveien 35. Direktør Terje Langmoe er naturligvis svært godt fornøyd. - Lokasjonen til TK i Fredrikstad er helt riktig for oss, både med tanke på størrelse og beliggenhet. Nå får vi en proffbutikk i Fredrikstad som

PROFFMAGASINET NR. 1 - 2018

tilsvarer cirka 1000 kvadratmeter, og som tilbyr et mye bredere sortiment enn tidligere. Vi har rett og slett fått et langt mer effektivt lokale, sier Langmoe.

39


Butikken på Hamar.

Butikksjef Vidar Fredlund på Hamar.

Proffsenteret blir på cirka 900 kvadratmeter, hvor Mal Proff vil tilby et bredere sortiment av blant annet coatingsprodukter, passiv brannbeskyttelse, fasadeprodukter, bredere utvalg av gulvprodukter og utvidet verktøysortiment.

ENDELIG ETABLERT I HAMAR Samtidig har Mal Proff hatt et klart ønske om å etablere seg i Hedmark og Oppland. Langmoe legger ikke skjul på at dette er et område han lenge har hatt dårlig samvittighet for, da Mal Proff – frem til nå – ikke har vært representert rent fysisk her. - Etter overtagelsen av TK ble etableringen på Hamar enda en stor opptur for oss. Det er ingen hemmelighet at vi lenge har hatt ambisjoner og ønsker om å være mer tilstede for proffen i dette området, men at vi har slitt med å finne en egnet lokasjon.

Videre sier Langmoe at beliggenheten til Mal Proff Hamar er perfekt av flere grunner. - Ved å få et fysisk sted mellom Elverum og Lillehammer, så håper jeg vi får enda bedre tilstedeværelse i det området. Vi jobber kontinuerlig med å tilrettelegge for å bedre forhold til malermestere og andre proffkunder, og vil med dette få opp vareutvalget og vise kundene bredden i det sortimentet vi har. Det er også meget positivt å få en samlokasjon med Fargerike, konstaterer han.

MAL PROFF MED NYÅPNING PÅ HAMAR Har åpnet sin 61. butikk i rekken. Etter overtagelsen av TK Gulv & Interiør Hamar AS, åpnet Mal Proff ny butikk torsdag 1. mars. Ifølge Martin Fjeller er det foreløpig kun det nye kassasystemet som er kommet på plass. - Vi har åpnet en Mal Proff butikk, men arbeidet med selve utformingen

40

av butikken starter først i mai. Den offisielle åpningen vil dermed bli etter det, vi kommer tilbake til nærmere dato, sier Fjeller.

inn i de samme lokalene.

Den nye butikksjefen er Vidar Fredlund som har lang erfaring fra TK Gulv & Interiør. Han vil ha ansvaret for både Mal Proff og Fargerike, som skal

Mal Proff Hamar vil følge Fargerikes åpningstider, som er mandag til fredag 06:30-18:00 og lørdag 09:0015:00.

PROFFMAGASINET NR. 1 - 2018

- Det er helt naturlig at han blir med oss videre, sier Fjeller.


3M Hand-Masker maskeringsfilm

Rask, enkel og kostnadseffektiv. Maskeringsfolien er utviklet til å unngå å slippe malingstøv og malingsøl, slik at perfekt resultat oppnås. Folien er statisk, slik at den ”kleber” seg til underlaget. Dermed unngås flagrende folie, når man sprøytemaler, samt at den trekker til seg støv fra luften.

www.3m.no/oppussing


KOMPLETT VENTILERT FASADESYSTEM Mapetherm Nordic Flex er et ventilert fasadesystem som passer perfekt for nordiske forhold. Raskt å montere, fleksibelt i bruk og med uante valgmuligheter er det velegnet både til nybygg og rehabilitering.

Mapetherm Nordic Flex består av lekter, sementbaserte plater og overflatebehandling i form av hurtigherdende akrylpuss og sluttpuss. Mapetherm Nordic Flex består av lekter, sementbaserte plater og overflatebehandling i form av hurtigherdende akrylpuss og overflatebehandling

Tekst: Ronny Bothner, Mapei

42

I all enkelhet består Mapetherm Nordic Flex av tre deler: lekter, sementbaserte plater og overflatebehandling i form av hurtigherdende akrylpuss og sluttpuss.

PROFFMAGASINET NR. 1 - 2018

Mapetherm Nordic Flex er ventilert fasadesystem tilpasset norsk klima i all sin bredde. Mapetherm Nordic Flex er et Fast Track-system, som er spesielt raskt å montere utenpå en fasade.


Enkel trelekt

Luft inn ved sokkel

Lufting over vindu

Luft ut ved tak

Du velger mellom perforerte stållekter, enkle trelekter eller doble trelekter. Så monterer du en sementbasert plate utenpå, slik at du er garantert riktig ventilasjon. Dette er samme prinsipp som er brukt på trepanel i Norge opp gjennom århundrene. VANNTETT KONSTRUKSJON Aquapanel Outdoor er en uorganisk sementbasert, brannsikker plate bestående av portlandsement, perlit og overflatebehandlet glassfiberarmering. Platene kan kuttes som en gipsplate, det betyr at du bare kan risse og så brekke av. Utenpå platene legger du et puss-sjikt med Mapethern Flex RP vannbasert akrylpasta med overlappende glassfiber armeringsnett.. Det herder i løpet av et par tre dager, og da kan du legge

vannavstøtende strukturert sluttpuss på toppen. Kombinasjonen av plate, vannbasert akrylpasta og sluttpuss beskytter mot inntrengende vann. Dette sikres ved nøye utført arbeid med beslag, tettinger rundt tilslutninger og trykkutjevning ut fra en godt dimensjonert luftespalte. Fuktigheten transporteres vekk fra veggen via konvektiv uttørking, ved at lufte-spaltens inn- og utlufting er i kontakt med luften utendørs. FLEKSIBELT SLUTTRESULTAT Sluttpussen er Elastocolor Tonachino Plus, som leveres i stort antall farger. Du trenger ikke å prime verken platen eller grunnpussen. Det bidrar til å holde framdriften oppe. I tillegg til at det er robust, enkelt og har et stort utvalg farger er også

PROFFMAGASINET NR. 1 - 2018

systemet svært fleksibelt. De sementbaserte platene kan bøyes i en radius ned til en meter, og du kan dermed bruke den til buede fasader også.

Monteringsanvisning og mer informasjon om Mapetherm Nordic Flex finner du på våre hjemmesider mapei.no.

43


MAL PROFF BILER Mal Proff Nordsjø: Kløfta - Kristiansand - Stavanger Kløfta - Hamar - Gjøvik Et vanlig bilskap har 34 palleplasser ca 12 tonn

Mal Proff Jotun: Kløfta - Stavanger En semitrailer laster 66 palleplasser tilsvarer ca 30 tonn

Mal Proff Tarkett: Kløfta - Tromsø Semitrailer laster 66 palleplasser tilsvarer ca 30 tonn

Mal Proff: Kløfta - Sandefjord Semitrailer laster 66 palleplasser tilsvarer ca 30 tonn

Mal Proff: Oslo - Kristiansand - Stavanger Norges ledende leverandør av overflateprodukter til Proffen

Semitrailer laster 66 palleplasser tilsvarer ca 30 tonn


MAL PROFF AVDELINGER

MAL PROFF PARTNER-AVDELINGER MPP Fargerike Skien MPP Fargerike Horten MPP Fargerike Moss MPP Fargerike Harstad MPP Fargerike Sandefjord MPP Fargerike Skien Helders MPP Fargerike Haugesund MPP Fargerike Norheimsund MPP Fargerike Tvilde/Voss MPP Fargerike Os MPP Fargerike Sunde MPP Fargerike Hareid MPP Fargerike Sarpsborg MPP Fargerike Skarnes MPP Fargerike Lillehammer MPP Fargerike Mysen MPP Fargerike Fredrikstad MPP Fargerike Larvik MPP Fargerike Mandal

MPP Fargerike Teppekroa Lyngdal MPP Fargerike Nærbø, Jæren MPP Fargerike Knarvik MPP Fargerike Vennesla MPP Fargerike Bjugn MPP Fargerike Kongsberg MPP Fargerike Næss MPP Fargerike Sirnes MPP Fargerike Meyer MPP Fargerike Hemsedal MPP Fargerike Varhaug MPP Fargerike Reinaas MPP Fargerike Bø MPP Fargerike Tau

MPP Fargerike Corona Søgne MPP Fargerike Hvam MPP Fargerike Stavanger MPP Fargerike Lillesand MPP Fargerike Gjerts Holmestrand

MAL PROFF AVDELINGER Oslo Oslo Bergen Trondheim Kristiansand Stavanger Drammen Fredrikstad Tønsberg Ålesund

Alf Bjerckes vei 10, 0582 Oslo Waldemar Thranes Gate 72, 0175 Oslo Minde allé 35, 5068 Bergen Ingvald Ystgaards vei 7, 7047 Trondheim Ægirsvei 3, 4632 Kristiansand S Gamle Forusveien 12, 4031 Stavanger Syretårnet 15, 3048 Drammen Dikeveien 35, 1661 Rolvsøy Industrigata 11, 3117 Tønsberg Lerstadveien 519, 6018 Ålesund

06260 47 60 89 08 55 29 78 52 73 82 99 17 38 09 67 06 51 57 16 34 32 82 18 10 69 39 77 10 33 31 61 19 70 14 48 75

Tromsø Kløfta Billingstad Ski Bodø Molde Hamar

Ærfuglvegen 7, 9015 Tromsø Dyrskuevegen 15, 2040 Kløfta Billingstadsletta 30, 1396 Billingstad Haugenveien 29, 1400 Ski Jernbaneveien 9, 8012 Bodø Verftsgata 10, 6416 Molde Kårtorpvegen 1, 2320 Furnes

Coatings Fosnavåg : Skinnesvegen 36, 6095 Bølandet Coatings Harstad : Skolevegen 12A, 9407 Harstad

PROFFMAGASINET 1 - 2018 Åpningstider: Mandag tilNR. fredag 06.30 - 15.30

77 60 69 60 47 66 07 77 907 27 952 906 92 857 06260 94 16 82 51 91 84 45 54 06260 06260

Tlf. kundeservice: 06260

45


i g n i r e s n Anno t e n i s a g ProffMa

ANNONSEPRISER Annonsestørrelse

1/1

Annonse i 4 nummer

45.000,-

Annonse i 2 nummer

24.000,-

Annonse i 1 nummer

14.000,-

Kjøp av helside i hvert nr. (4 stk.) gir 2,5 redaksjonelle artikler totalt 5 sider. Kjøp av helside i to utgaver gir 1 redaksjonell artikkel, totalt 2 sider. (Leverandøren står fritt til å velge tema for redaksjonelle artikler).

Annonsesalg: Jan Erik Foss E-post:foss@malproff.no

Ti prosent tillegg for reservasjon av side 2 og baksiden.

Hva er dette?

I vår konkurranse «hva er dette» har vi fanget opp noe som kanskje er en del av hverdagen, men som ikke er så lett å kjenne igjen. Eller ser du det kanskje med en gang?

46

Hvis du ser hva som er på bildet, send inn svaret til oss. Kanskje du er den heldige vinneren denne gangen. Send svaret til: proffmagasinet@malproff.no

PROFFMAGASINET NR. 1 - 2018


Brannhemmende malinger

Oslo Roger Devlin rode@jsc.no tlf 94 05 95 73 Jørn Strøm jost@jsc.no tlf 94 26 66 66 Trond Fonstad Smith tfos@jsc.no tlf 90 89 49 48 Bergen Torgeir Stald tost@jsc.no tlf 90 82 53 90

J.S. Cock AS er leverandør av brannhemmende malinger for - Innvendig stål - Utvendig stål - Maling for innvendig trevirke - Lakk for innvendig trevirke - Maling for utvendig trevirke - Graco sprøyter for påføring Vi er behjelpelig med utregninger og kan instruere hvordan man enkelt kan påføre de ulike produktene.


N Y T T DE S I G N, S A M ME I N N H O L D

– O G SA M M E S T R ØK N E RE SU LTAT

Profile for Mal Proff

Proffmagasinet Nr.1 - 2018  

Proffmagasinet Nr.1 - 2018  

Profile for malproff

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded