Eye@line VL #2 2022

Page 1

ONLINE MAGAZINE voor de VLAAMSE OPTIEKBRANCHE #2 2022

PODCAST OVER MYOPIE HOE VERKOOPT U EEN NIEUWE TREND?

MIDO EN OPTI IN DE STARTBLOKKEN

DRAAGBARE KUNST


INHOUD

04

07 26

14


Prijswinnaars 04 ROLF won al vele prijzen met zijn bijzondere, duurzame ontwerpen. Wij hadden een interview met de ontwerper. MIDO in de startblokken 07 Nog een paar nachtjes slapen en dan reist team Eyeline naar Milaan. MIDO verwelkomt exposanten uit 45 landen! Zien we ook u daar? Nieuw familielid Bausch + Lomb De nieuwe daglens ULTRA® ONE DAY van Bausch + Lomb gooit hoge ogen. De specialisten die de lens al mochten aanpassen, delen hun ervaringen.

14

Kunst met ritsen 26 Katharina Zlajic maakt draagbare kunstwerken van ritsen. Niet als in ‘heel draagbaar’, maar als in ‘kunst die je kunt dragen’. Heel bijzonder! Jubileum Marchon en Calvin Klein vieren hun 30-jarig partnerschap met een de 30th anniversary capsulecollectie.

29

29

SAMEN Eyeline bestaat 30 jaar en dit vierden we met ons gehele Belgisch/ Nederlandse team. We gingen samen koken, want eten verbroedert. Een goede samenwerking leidt tot goed resultaat. Dat geldt in de keuken, op onze redactie en ook in de optiek. Marchon en Calvin Klein werken ook al 30 jaar samen en vieren dat met een jubileumcollectie, waarover meer in deze editie. MIDO en Opti staan voor de deur en nu we weer fysiek naar beurzen gaan, wordt de kans op inspirerende samenwerkingen ook weer groter. Daar houden wij van! We wensen u veel kijk- en lees­ plezier. #oogvoorelkaar #blik vooruit

Hoofdredacteur


LEES HIER HET INTERVIEW MET DE ONTWERPER

4

eye@line


ROLF

PRIJSWINNENDE BRILLEN UIT TIROL de tiroolse brillenfabrikant rolf is 2022 begonnen met iets totaal nieuws: tactiele texturen. als onderdeel van de brillencollectie van bonen, die in 2021 een hit was in de branche, lanceren de creatieve geesten van het bedrijf dit jaar brillen met een oppervlaktestructuur die de natuur nabootst. rolf won inmiddels talrijke designprijzen voor de zogeheten bonenbrillen.

www.rolf-spectacles.com

eye@line

5


OOK OP STERKTE VERKRIJGBAAR GETOOND MODEL: SHORE BREAK

WAAROM IEDEREEN EEN BRIL MET UV-BESCHERMING NODIG HEEFT

Elke zonnebril vertelt een eigen verhaal.

Achter elke Maui Jim zonnebril zit een persoonlijk verhaal. Maar dat staat niet op zichzelf: samen met vele andere verhalen worden ze gecombineerd en ontwikkelen ze zich tot een prachtige en unieke familie; die familie is onze 'Ohana. Zet een zonnebril op en ervaar zelf hoe onze PolarizedPlus2®-lenzen uw ogen beschermen tegen schadelijke straling, schittering tegengaan en kleuren levendiger maken. Trouw aan ons motto, Alles nog beter in beeld.

"Mijn eerste contact met Maui Jim was toen ik mijn opticien bezocht. Hij vertelde me dat hij de beste bril op de markt had ontdekt. Toen viel mijn oog op de Maui Jim zonnebril op de toernooien. De kwaliteit, de kleuren, de helderheid en het feit dat mijn ogen na een lange dag op de baan niet meer zo vermoeid aanvoelden als anders, hebben me uiteindelijk over de streep getrokken."

-Jorge Campillo PR O FESSI ONEEL GOLF ER

DEEL JE VERHAAL #MYMAUIJIMSTORY

©2021 Maui Jim, Inc.


45 LANDEN NAAR

MIDO nog enkele dagen en dan gaan de mido-deuren eindelijk weer open! van 30 april tot 2 mei zullen in milaan 650 exposanten uit 45 landen aanwezig zijn.

De vijf MIDO-paviljoens op Rho Fiera én de expositieruimtes Fashion District, Lenses, Design Lab, More!, FAiR East, Lab Academy, Start Up en Tech, bieden plaats aan 650 exposanten. Om niet te verdwalen, geven we u hier alvast de plattegrond. Fijne beurs gewenst!

MIDO Offices

PM1

24

22

PM2

15

18

13

P2 ICE ITA Lounge Counterfeiting free

Auditorium

P3

P4

PUNTO TAMPONI / Swabs

Parcheggio multipiano / Multistorey

13- 22 - 24

Parking

DESIGN TECH DESIGN LAB - MORE!

15

www.mido.com

FASHION DISTRICT

22 - 24 22 - 24 - 18

LENSES

15

FAiR EAST

18

MIDO TECH

18

LAB ACADEMY

18

START-UP

15

OTTICLUB

18

PRESS VILLAGE

13

PRESS LOUNGE

13

ANFAO VIP LOUNGE

eye@line

7


ONTDEK

WAT E RG R A D I Ë N T M A A N D L E N Z E N

DE LENS DIE JE NIET VOELT, ZELFS OP DAG 30 1

Het unieke watergradiënt materiaal - nu voor het eerst beschikbaar in een maandlens ONTDEK HOE TOTAL30™ UW ZAAK KAN VERANDEREN. Voor indicaties, contra-indicaties en waarschuwingen verwijzen wij u naar de gebruiksaanwijzing van het betreffende product. Contactlenzen zijn medische hulpmiddelen. © 2022 Alcon Inc. BNLX-DT1-2100008 01/2022


Ga de uitdaging voor een BETER DRAAGCOMFORT aan! “Onze klanten ervaren een uniek comfort doordat de lenzen veel langer gedragen kunnen worden. Het comfort op het einde van de maand is nog steeds te vergelijken met dat van een daglens”. judith en leen van optiek verhulst

“De TOTAL30TM geeft een optimaal comfort door de unieke watergradiënttechnologie gedurende een volledige maand, zonder het gevoel dat er een lens op het oog zit!” els van oog en oor coenen

LEES HIER MEER ERVARINGEN MET TOTAL30TM eye@line

9


SLOW FASHION BEGINT MET DESIGN De ecologische impact en de CO2voetafdruk van een montuur hangen voor een groot deel af van de aanpak en de beslissingen die aan het begin van het ontwerpproces worden genomen. Götti wil haar ecologische voe-

tafdruk zo klein mogelijk maken en richt zich daarom bij het ontwerpen op het minimaliseren van materialen, het creëren van slimme verbindingen en het vereenvoudigen van het productieproces.

LEES HIER MEER OVER DE AANPAK VAN GÖTTI

www.gotti.ch 10

eye@line


VERZIEND DE MYOPIE PODCAST


w

VERZIEND DE MYOPIE PODCAST eef van der worp lanceerde onlangs verziend, een objectieve en verziende podcast met een brede visie op myopie management. zes afleveringen zijn inmiddels live gegaan op 14 maart, 31 maart en 14 april; elke keer in duo, omdat die goed bij elkaar pasten qua onderwerp. de moeite waard om te beluisteren op spotify, apple podcast en google podcast!

WIJ STELDEN EEF EEN AANTAL VRAGEN EN DE ANTWOORDEN DAAROP VINDT U HIER

12

eye@line


DE FILOSOFIE VAN

ACUITIS

LEES HET INTERVIEW HIER in het hart van dit internationale familiebedrijf dat gespecialiseerd is in optiek en gehoor is de winkel een huis, de winkelmanager een gastheer, de professionals ambassadeurs en de klanten gasten. het aanbod van monturen in natuurlijke materialen is een exclusiviteit van het merk. De collectie wordt gepresenteerd op tafels en is verkrijgbaar in negen prijzenvariaties: vanaf € 40,- tot € 400,-. Het aanbod van hoortoestellen is samengesteld om elke gast geavanceerde oplossingen te bieden, maar steeds aan de juiste prijs. Alles is transparant en eenvoudig te begrijpen voor de gasten. Team Eyeline sprak met Laurent ­Branckaert, afgevaardigd ­bestuurder van Acuitis Belux. www.acuitis.com eye@line

13


ERVARINGEN MET

BAUSCH + LOMB ULTRA ONE DAY ®


WAAROM? LEES HET HIER

voorafgaand aan de lancering op 1 maart jl. mocht een selectief gezelschap contactlensspecialisten het splinternieuwe ultra®-familielid van bausch + lomb al bij een aantal klanten aanpassen. zeven experts schoven aan in het nederlandse utrecht om hun ervaringen met de bausch + lomb ultra® one day te delen. de conclusie is eenduidig: deze lens maakt het verschil.

AF EN TOE KOMT ER EEN PAREL VOORBIJ EN DIT IS ER ÉÉN. HET MOOIE AAN DEZE LENS IS DAT HIJ HELEMAAL ONZICHTBAAR WORDT; JE ZIET ‘M NIET EN JE VOELT ‘M NIET Ann Pyck, Contactlens Studio

www.bausch-lomb.be

www.ultraoneday.be

eye@line

15


Zonneglazen die zich aanpassen aan de intensiteit van de zon. ZEISS AdaptiveSun

ZEISS AdaptiveSun zijn zonneglazen die hun kleurintensiteit automatisch aanpassen naargelang de hoeveelheid zonlicht voor optimaal zicht te allen tijde. Bovendien bieden ze volledige UV bescherming en een uitmuntend kleurcontrast.


HOYA BELGIË VERSTERKT TEAM het gaat zeer voorspoedig met hoya belgië. de introductie van miyosmart heeft het bedrijf een extra boost gegeven en dat vraagt om een extra krachtig team. vandaar de recente komst van peter sterck als commercieel directeur en tom buysse als clinical affairs manager. benieuwd naar beide heren?

LEES HIER HET INTERVIEW

tom buysse en peter sterck www.hoyavision.com eye@line

17


EYELINE 30 jaar!


ONS EIGEN JUBILEUM eyeline bestaat 30 jaar en dat vierden wij 2 weken geleden met ons fijne team door ­samen achter de pannen te gaan staan bij de heeren van driebergen. met elkaar iets moois en lekkers maken, met de beste ingrediënten; precies zoals we dat bij eyeline doen! We gingen huiswaarts met een goed gevulde goodiebag (denk aan feestelijke bubbels én een prachtige zonnebril van Frank and Lucie). Wij zeggen: voor herhaling vatbaar, dus op naar het volgende jubileum! #jubileum #teamwork #trots #werkplezier

eye@line

19


Enquête Contactlens Trends 2022 Als u zelf geen lenzen aanpast, geef dit formulier dan s.v.p. door aan een collega die dat wel doet. U wordt vriendelijk verzocht de vragen hieronder te beantwoorden, en daarna de gegevens van de eerste tien aanpassingen te registreren. Hartelijk dank voor uw medewerking! Wanneer bent u gestart met deze enquête ?

Opleiding

Jaren...

In welk type contactlenspraktijk werkt u?

Datum: ❏ optometrist ❏ contactlensspecialist ❏ opticien

In welk land bent u actief? ❍ Nederland ❍ België

Algemeen1 Datum

Nr

Leeftijd

M/V

Nieuw

Heraanpassing

Scleraal

❏ onafhankelijk (1 – 9 praktijken)

Gediplomeerd: Ervaring met contactlenzen:

❏ regionaal (10 – 49 praktijken)

Vormstabiel

Zacht2

Lensontwerp3

Vervangingsfrequentie

Vink slechts één vakje aan

Vink slechts één vakje aan

Vink indien van toepassing meerdere opties aan

Vink slechts één vakje aan

PMMA

RGP Dk <40

RGP Dk 40-90

RGP Dk >90

Conventioneel <40%

Conventioneel 40-60%

Conventioneel >60%

Silicone hydrogel

Sferisch

Torisch

Multifocaal

Monovisie

Kleur Ortho(cosme- keratotisch) logie

myopiecontrole

Rest

Daglens

1-2 weken

1 maand

3-6 maand

Dagen DW/EW4 per Vink slechts één week dat vakje aan lenzen gedragen 12 gaan Niet-gepland DW EW maand worden

❏ landelijk (50 of meer praktijken)

Verzorgingssysteem Vink slechts één vakje aan Multi Purpose

Peroxide

Rest

Geen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

INVULLEN KAN NATUURLIJK OOK DIGITAAL. KLIK HIER!

1. Nieuwe aanpassing/heraanpassing: Een nieuwe aanpassing betreft iemand die geen voorafgaande ervaring met lensdragen heeft of jarenlang geen lenzen heeft gedragen. 2. Zachte lenzen: Deze zijn onderverdeeld in standaard/conventionele lenzen en silicone hydrogels. Conventionele materialen zijn gerangschikt naar watergehalte. 3. Lensontwerp: Vink indien van toepassing meerdere opties aan (zoals ‘torisch’ en ‘multifocaal’ of ‘orthokeratologie’ en ‘myopiecontrole’). Myopiecontrole lenzen worden gebruikt om myopie progressie te remmen. 4. DW/EW: Voor daily wear (DW) geef s.v.p. het aantal dagen per week aan, voor extended wear (EW) het aantal nachten per week dat de lenzen gedragen worden. Iemand die af en toe met de lenzen inslaapt wordt ook als ‘extended wear’-drager beschouwd.

ENQUÊTE CONTACTLENS TRENDS 2022 AL INGEVULD? bij eyeline magazine dit keer de eurolens enquête als bijsluiter om het u en jou zo makkelijk mogelijk te maken de enquête voor 31 augustus in te vullen. daardoor wordt er belangrijke informatie verkregen; niet alleen voor de lensaanpasser zelf, maar ook voor onderzoekers, leveranciers én voor het komende ncc. Registreren dus, die komende tien lensaanpassingen, of de lensaanpassingen die al geweest zijn, zolang deze maar plaatsvonden in 2022.

20

eye@line


DREAMLITE NACHTLENZEN ®

EEN VERSCHIL VAN DAG EN NACHT coopervision specialty eyecare heeft een jubilaris in het assortiment: de dreamlite® nachtlenzen. Ron Beerten, Technical Director/Head of Professional Services EMEA bij CooperVision Specialty EyeCare, stond 20 jaar geleden aan de wieg van DreamLite®. Hij vertelt: “Ik werd gedwongen serieus naar ortho-k te kijken en deed dat in eerste instantie met tegenzin. Ik zag het als een onverstandige en risicovolle ontwikkeling. Al snel veranderde ik van scepticus in een van de grootste aanjagers van ortho-k.”

LEES HIER WAAROM

eye@line

21


SPECIAL MYOPIE

Myopie management Let’s get down to business Deel 2

22

eye@line


hoe zet je een winstgevende myopie managementpraktijk op? craig mc arthur sprak daarover eerder dit jaar tijdens virtual perspectives; uit ervaring, want hij richtte ongeveer 8 jaar geleden de eerste schotse myopiekliniek op in glasgow. in eyeline magazine deel 1 over de 3 p’s, over wat nodig is om te starten en de winstgevendheid. nu deel 2 over (het meer aantrekken) van loyale myopieklanten en het meten van succes. als u ook een volmondig ‘yes’ kunt geven op de vraag die craig stelde - ‘is the juice worth squeezing?’ - lees dan vooral verder. “Myopie management is zeer waardevol voor uw bedrijf. Bovendien zijn de kinderen en de gezinnen die meedoen met deze programma’s erg loyaal met ongelooflijke hoge retentiepercentages. Nog een punt is dat de producten tot nu toe nog niet online te koop zijn. Voorlopig is myopie management enigszins internetbestendig. Als het goed benut wordt kunnen myopie managementklanten echte praktijkbouwers zijn. Zorg daarbij dat je hoog op de lijst staat wanneer men in jouw regio ‘myopie’ googelt. Verdiep je in (SEO-)termen en trefwoorden die daarvoor kunnen zorgen. In ons bedrijf zorgen we ervoor dat er zoveel mogelijk trefwoorden op onze website staan. Ook zoekmachinemarketing en het tegen betaling omhoog plaatsen van uw reclame, hoort daarbij. Je kunt

eye@line

23


bij digitale marketing de campagnes meten en daardoor zien wat het beste werkt en, door het instellen van budgetten, duidelijk zien waar elke euro naar toe gaat. Je kan zeer nauwkeurig het rendement op je investeringscijfers berekenen. Een recente campagne van ons heeft meer dan 6 duizend paginabezoeken gegenereerd met 104 doorclicks. Ook plaatsen we betaalde advertenties op Facebook en Instagram. Dat doen we voornamelijk om het bewustzijn van myopie te verhogen. Op korte termijn meten wij het aantal testen dat een campagne produceert. Op middellange termijn meten we onze conversieratio, welk deel gaat verder met het kopen van lenzen. Op langere termijn meten we het aantal aanpassingen dat we uitvoeren en de uitval om onze retentiegraad te meten”. “Mensen die onze website bezoeken, proberen we te verleiden voor een download van de Top 10 tips voor myopie. We hebben dan hun naam en e-mailadres en via ons digitale marketingsysteem ontvangen ze dan daarna een reeks gefaseerde e-mails met uitleg over myopie management en wat er allemaal bij komt kijken. Die hele e-mailketen is er vanzelfsprekend op gericht om de familie aan te moedigen om een afspraak te maken in onze myopiekli-

24

eye@line


SPECIAL MYOPIE

niek. Een niet te onderschatten en prettige bijkomstigheid is dat deze mailketen ervoor zorgt dat de toekomstige cliënt al ruim geïnformeerd is wanneer het eerste bezoek plaatsvindt. Men weet wat myopie is, wat ze kunnen verwachten, ze kennen de opties en kunnen zien hoeveel alles kost. Dit bespaart veel stoeltijd en stelt bovendien de ouders in staat meer gerichte en inhoudelijker vragen te stellen. Zodra cliënten een afspraak hebben gemaakt laten we de ouders een vragenlijst invullen om op die manier voorafgaand aan het bezoek informatie te verzamelen over leefstijlfactoren en genetica. Bij het eerste bezoek wordt het kind gescreend door het ondersteunend personeel zodat de optometrist al direct een ruw idee heeft en meer tijd kan besteden aan bijvoorbeeld een gedetailleerd binoculair onderzoek. En we kunnen dan vooral meer tijd besteden aan het bepalen van de beste therapieopties, samen met de reeds geïnformeerde ouder en kind. Na elk onderzoek worden de resultaten samengevat in myopierapporten. Samenvatting van het advies, van de aanbevelingen en het rapport schetst ook de risicofactoren van het kind. Video’s gerelateerd aan myopie delen we via e-mail met de families. We merken dat er veel mond-tot-mond reviews plaatsvinden die zorgen voor een organische groei van meer klanten”.

eye@line

25


beeld katarina zlajic, dusko miljanic

SCULPTUREN UIT MONTENEGRO


Draagbare

KUNST werken KATARINA ZLAJIC De Montenegrijnse ­kunstenares Katarina Zlajic vervormt en vervlecht ritsen tot sculpturen. Elk stuk is uniek en bedoeld als draagbaar kunstwerk. Het idee van ­Katarina is kunst in het straatbeeld brengen. “Ik wil de traditio­ nele waarden van de kunst elimineren en kunst in staat stellen zijn publiek te zoeken in plaats van het publiek kunst te laten zoeken”, aldus de kunstenares. Hoe dan ook; deze kunstwerken konden we u niet onthouden. Neem een kijkje op haar website


MIS HET NIET! gaat u op 31 mei of 1 juni naar het seminar van coopervision & coopervision specialty eyecare? Tijdens een inspirerende avond hoort u alles over de mogelijkheden en innovaties binnen beide bedrijven. Zo komen myopie management en diverse oplossingen, zoals MiSight® 1 day, aan de orde en het managen van de behoeftes van uw dragers met Biofinity® toric multifocal. Het aantal plaatsen is beperkt.

Uitnodiging seminar Breng de specialiteit in uw praktijk

Meld u snel aan via deze link!

ACTIE STEUN DE OEKRAÏNE Eschenbach voelt zich nauw betrokken bij de slachtoffers van het oorlogsgeweld in Oekraïne en heeft een mooie hulpactie op touw gezet waar ook opticiens een steentje aan kunnen bijdragen. Wie nu een order plaatst, kan kiezen voor 2% minder korting. Dus bijvoorbeeld in plaats van 12% korting, 10% korting. Eschenbach vult dit aan tot 5% en doneert dat bedrag aan Giro 555. Deze mooie actie loopt tot en met 31 mei 2022. Snel bestellen dus!

28

eye@line


MARCHON & CALVIN KLEIN 30TH ANNIVERSARY COLLECTIE

LEES HIER VERDER

marchon eyewear en calvin klein vieren hun 30-jarig licentiepartnerschap met de lancering van de calvin klein 30th anniversary capsulecollectie. De jubileumcollectie is een eerbetoon aan de eerste collectie van het merk, een knipoog naar de iconische jaren '90-modellen. De inspiratie voor de vijf optische modellen en vier zonnebrillen werd gehaald uit enkele van de meest gedenkwaardige brilmonturen van Calvin Klein. www.marchon.com eye@line

29


DE TREND

beeld hoet

SQUARE METALS

een van de brillentrends die we op dit moment veel zien in het modebeeld zijn de hoekige monturen (square metals). hoe speelt u als opticien daarop in? marije gerdes, de brillenstylist, legt uit hoe de trends vertaald kunnen worden naar een montuur dat het beste past bij uw klant.

30

eye@line


Bij wie staan de hoekige monturen het

mooist? Bij welke gezichtsvormen? En is

informatie over de gezichtsvorm genoeg als basis voor goed briladvies? Nee, dat

is het niet: bij het adviseren van een bril

vava

­spelen veel meer aspecten een rol.

Tips om rekening mee te houden bij de in- en verkoop van brillen Wenkbrauwen liften

Zorg dat de bovenrand van het montuur

parallel loopt aan de wenkbrauwen. De ge­ronde hoeken of ronde vormen, dat

meeste vrouwen hebben gecurvde wenk- past mooier bij een vrouwelijke kaak-

brauwen en wanneer de bovenrand van lijn en geeft het gezicht een natuurlijk het montuur daaraan parallel loopt, wor- ­volume. den de wenkbrauwen gelift en krijgt het

gezicht een open uitstraling. Werk bij Van small tot XXL

mannen met strakke hoeken en lijnen; Koop naast de oversized modellen ook dit past goed bij rechte wenkbrauwen.

hoekige monturen in kleinere maten. De

Een natuurlijke botox voor de kaaklijn

bepalend voor de glasvorm die het beste

lengte- en breedtelijn in het gezicht is

Herhaal de vorm van de kaaklijn in bij uw klant past. Laat deze lijnen terugde onderrand van het montuur. Kies komen in het montuur. (Behalve als je voor vrouwen een onderrand met af­ ­gezicht erg rond of vierkant is.) eye@line

31


OPTI ZET IN OP ACTUALITEIT WAT DE BEURS NOG MEER TE BIEDEN HEEFT? LEES HET HIER

opti 2022 staat in de startblokken! van 13 tot 15 mei is iedereen uit de optiekbranche weer welkom op het beursterrein van münchen. de focus ligt tijdens deze editie op twee belangrijke onderwerpen: duurzaamheid en myopie management. Brillenglazen die niet alleen helpen bijziendheid onder controle te houden, maar zelfs progressieve bijziendheid vertragen, multifocale contactlenzen voor dagelijks gebruik en orthoK nachtlenzen. Het komt tijdens opti allemaal aan bod.

www.opti.de 32

eye@line


ONLINE NIEUWS

BRENDEL

Brendel is goed bezig op social media, met video’s waarin de monturen in een sfeervolle setting te zien zijn. Ook mooi om in de winkel te presenteren! www.eschenbach-optik.com

TRANSITIONS

De Ceunynck introduceert Transitions XTRActive Polarized brillenglazen, voor brildragers die niet alleen zeer lichtgevoelig zijn maar ook nog eens vaak worden blootgesteld aan intens fel licht en reflecterende schitteringen. De ideale Transitions-­ oplossing voor zonnige dagen! www.deceunynck.be

eye@line

33


MINAMOTO WINT IF DESIGN AWARD 2022

charmant group presenteerde het nieuwe, japanse merk minamoto voor het eerst op silmo 2021 en de reacties van klanten waren aanhoudend positief.

De populariteit van Minamoto overtrof zelfs ieders verwachting. Als kers op de taart won Minamoto eerder deze maand de iF Design Award 2022 in de categorie ‘Product’. Minamoto is meer dan alleen een brillencollectie. Het hele merkconcept en elk afzonderlijk onderdeel - van het logo tot het montuur en het etui - vertelt een verhaal over eeuwenoud Japans vakmanschap. Het combineert het heden en het verleden van de Japanse brillentraditie. www.charmant.com

NIEUW BIJ JOHNSON & JOHNSON: PAUL BLOK Met ingang van 1 februari jl. is Paul Blok begonnen als Category Manager bij Johnson & Johnson Vision Care. In deze functie is Paul verantwoordelijk, in samenwerking met het Key-Account team, voor het managen van het Acuvue® contact­lenzenportfolio binnen specifieke accounts en verkoopkanalen. Paul komt over van Grandvision, waar hij verantwoordelijk was voor de category zonnebrillen inclusief het shop-in shop concept Solaris. Eyeline wenst Paul veel ­succes in zijn nieuwe functie! 34

eye@line


een jaar nadat coopervision de eerste plastic­ neutrale contactlens heeft geproduceerd via een baanbrekende samenwerking met plastic bank®, heeft het programma ­wereldwijd een aanzienlijke milieu- en s­ ociale impact gehad.

COOPERVISION

PLASTICNEUTRAAL TOONAANGEVENDE RESULTATEN

• Er is voorkomen dat bijna 28 miljoen plastic flessen de oceanen vervuilen. • 171 kustgemeenschappen hebben rechtstreeks geprofiteerd van het inruilen van plastic dat richting de oceaan gaat, voor benodigdheden zoals schoon water, levensmiddelen, kookolie, schoolgeld en zelfs een ziektekostenverzekering.

Het partnerschap van CooperVision met Plastic Bank®, een maatschappelijke onderneming die ethische recycling-ecosystemen bouwt in kustgemeenschappen en zorgt voor herverwerking van de materialen voor herintroductie in de wereldwijde toeleveringsketen, is het grootste initiatief voor plasticneutraliteit in de contactlensindustrie. www.plasticbank.com

LEES ER HIER MEER OVER

eye@line

35


uitgever LT Media BV hoofdredactie Marie-Catrien van Deijck mc.vandeijck@ltmedia.nl eindredactie Anneke Pastoor redactie Lola Hamers Riens Gort webredactie Emma Hofstede webredactie@ltmedia.nl vormgeving Brigitte van Mierlo Christel Giezen beeld Loek Peters Riechelle van der Valk Katarina Zlajic/Dusko Miljanic cover Katharina Zlajic

sales en marketing Mandy Mooren mandy.mooren@ltmedia.nl traffic Frank Smits, Miranda Becker Hoff traffic@ltmedia.nl, +31 (0)26 3616960 www.eyeline-magazine.be www.facebook.com/eyeline.magazine.belux