Page 1

ONLINE MAGAZINE voor de OPTIEKBRANCHE

EXTRA EYELINE ZOMERISSUE OVER VERBINDING, MAATWERK EN SAMEN DE KRACHT VAN PERSONALISATIE, PRESENTATIE EN INFORMATIE


Succes volle loyaliteits marketing begint bij Jill!

Wie is Jill?

loyaliteitsprogramma

Wij zijn Jill, een team van enthousiaste, crea-

Klantenbinding is belangrijk voor iedere on-

tieve mensen die beseffen dat marketing het

derneming. Onze loyaliteitstrategie is gericht

sleutelwoord is tot succes. Jill is gespecia-

op het opbouwen van een duurzame relatie

liseerd in het werven van nieuwe klanten en

met je klanten. Hierbij wordt ingespeeld op

het binden van je huidige klantenkring aan je

de wensen en behoeften van de klant.

onderneming. Jill ziet het als een uitdaging om de wensen

thematische campagnes

van de klant te begrijpen en te vertalen naar

Meer contactmomenten per jaar, afgestemd

de juiste boodschap. Dit leidt tot meetbare

op de persoonlijke wensen van de klant,

resultaten die bijdragen aan de doelstellin-

voorzien nog beter in de behoefte en zorgen

gen van de zelfstandige retailers.

voor een grotere loyaliteit en tevredenheid. Ieder seizoen zorgen wij voor effectieve

Wij ontwikkelen complete concepten, direct

campagnes om de klanten en prospects nog

mailings, loyaliteitsprogramma's, e-mailings,

beter van dienst te kunnen zijn.

advertenties en sociale media. Hierbij maken wij gebruik van innovatieve technieken en

ontwikkeling bedrijfsidentiteit

oplossingen.

Wij kijken verder dan het mooie plaatje. Een Met ruim 10 jaar ervaring zijn wij de afge-

logo,

kleurenpallet

en

huisstijldocumen-

lopen jaren zeer succesvol gebleken. Onze

ten zijn allemaal uiterlijke kenmerken van je

ervaring en enthousiasme willen we graag

onderneming. Deze bepalen voor een groot

met je delen.

deel hoe je naar buiten treedt en hoe je herkenbaarheid opbouwt. Wij denken graag mee en adviseren je hoe je hierbij het beste resultaat kunt bereiken.

Ben je enthousiast geworden en wil je weten wat Jill Marketing voor jou kan betekenen? Neem dan contact met ons op. S olvaywe g

8a

|

6 049

CP

H er ten

|

T

+31

(0)85

–

201

97

11

|

E

in fo@jillm a rketin g. n l

|

www. jillm a rke t i ng.nl


KRACHTIG De zomereditie van Eyeline ligt nog maar net op de mat en nu alweer een online Eyeline, onze eye@line, in uw mailbox! We hebben gewoon veel te vertellen. Over de kracht van informatie en presentatie: HĂŠt Congres Maatwerk, Schiffsmesse, BCLA, Scleralens Symposium en de FOL-meetings van Bausch+ Lomb. Maar ook over de kracht van personalisatie (Loyalty Lab en Bij Maarten Oogmode), de kracht van samenwerking (Voort Optiek en Optiek Janssen) en de kracht van influencers (Essilor Eyezen). En we kunnen nog veel meer vertellen, maar dat doen we dan weer in onze volgende nazomereditie. Fijne zomer!

Adjunct Hoofdredacteur

eye@line

3


www.eschenbach-optik.com


SANDER STERK VAN NKL

BLOGT VOOR EYELINE BIJ DE BCLA in het weekend van hemelvaart was het dan zo ver, het prestigieuze bcla in manchester. drie dagen lang lezingen over alle uiteenlopende onderwerpen op contactlensgebied. iets dat je niet zou mogen missen. en toch is de waarheid dat ik maar één dag ben geweest. tja, je moet nu eenmaal keuzes maken. er is inmiddels zóveel aanbod in congressen, voor je het weet ben je ieder weekend van huis. Het BCLA-programma van de vrijdag kon ik toch echt niet missen. Deze stond in het teken van myopie controle. En met alle recente ontwikkelingen toch een topic waar ik de laatste informatie van wil hebben. De line-up van sprekers was ook goed, dus hup, vrijdag de eerste vlucht naar Manchester. Eenmaal aangekomen werd ik niet teleurgesteld. Onder ander Jeffrey Walline, Nicola Logan en Mark Bullimore gaven acte de presence. En vooral de laatste had een steengoed verhaal. Hij zette cijfermatig uiteen wat de omvang van oogaandoeningen is ten

gevolge van hoge myopie op latere leeftijd. Dit zette hij af tegen het aantal contactlensgerelateerde aandoeningen (MK) die ontstaan zodra men myopie controle uitvoert met behulp van verschillende type lenzen. Een helder verhaal met data waar we iets mee kunnen. Hopelijk krijgen we iets vergelijkbaars te zien op het NCC, een must see! Ook Nicola Logan was sterk, zij gaf een review waaruit je kon opmaken dat we kritisch moeten blijven over verschillende zaken omtrent myopie controle. Onder andere het binoculaire zien. Een esophorie wordt vaak in verband gebracht met de ontwikkeling van myopie, maar die vergelijking is niet één op één. Voor wat nu bekend is, blijkt dit maar in <10% van de gevallen zo te zijn. Dus binoculair zien is belangrijk, maar we moeten zaken in het juiste perspectief gaan zien. Kortom, een welbestede dag in Manchester!

eye@line

5


DE KRACHT VAN LOYALITEIT EN PERSONALISATIE Bij Maarten Oogmode & Loyalty Lab Een loyale klant van Loyalty Lab is Bij Maarten Oogmode. Onlangs won deze optiekzaak uit Emmen de NanaWoody&John Best Store Design Award. Loyalty Lab is goed in het vinden, verleiden en behouden van loyale klanten. En dat is belangrijk, want het is geen sinecure om een optiekzaak te laten floreren in de huidige markt. En toch lukt het Maar-

ten Mensink om dit, samen met zijn team, te bereiken. En meer, want Bij Maarten Oogmode is verworden tot een begrip in Drenthe. Noord-Nederland eigenlijk. Als het aan Maarten ligt, dan breidt zijn winkel zich als een olievlek over Nederland uit. www.loyaltylab.nl

LEES HIER HET HELE ARTIKEL OVER DE SUCCESVOLLE SAMENWERKING TUSSEN BIJ MAARTEN OOGMODE EN LOYALTY LAB

eye@line


EYEZEN

DE NIEUWE STANDAARD VOOR UNIFOCAAL essilor kondigde het al aan in april, de markt verandert en de doelgroep 20 tot 40 jaar is daarbij van cruciaal belang. de millennial, de unifocaaldrager, is de toekomst. daarom wordt de eyezenrange - eyezenâ&#x201E;˘ en eyezenâ&#x201E;˘ boost - volop online, onder andere via influencers gepromoot. hoe dat eruit ziet? check it out!

rianne meijer

www.essilorpro.nl

quinty misiedjan

gregor van vlierden

www.eyezen.nl


De allereerste Optitrade Day, afgelopen september, was een succes. Deze Optitrade-bijeenkomst ‘nieuwe stijl’ bleek voor herhaling vatbaar en daarom zijn we alweer druk bezig met de voorbereidingen van een tweede editie. Optitrade Day 2019 vindt wederom plaats op de derde maandag van september en ook dit jaar in DeFabrique, die bijzondere locatie in Utrecht. Bjorn Kuipers trapt Optitrade Day 2019 af!

Thema Samenwerken werkt Het thema dat in 2019 centraal staat, is Optitrade op het lijf geschreven en luidt: SAMENWERKEN WERKT. De veranderingen in de optiek- en audiologiebranche gaan in vliegende vaart en spoort de zelfstandige ondernemers aan tot samenwerking -met leveranciers en met een goede organisatie die hen ondersteunt en ontzorgt. Samen staan we sterker; daar zijn wij als retailorganisatie van overtuigd.

Björn Kuipers is misschien wel de bekendste scheidsrechter van dit moment. Echter dit is slechts zijn bijbaan. In het dagelijks leven is hij een zeer succesvol supermarktondernemer. Zijn Jumbo supermarkt werd in 2016 zelfs verkozen tot de beste van Nederland. Tijdens Optitrade Day krijgt u een uniek kijkje achter de schermen en wordt door Björn perfect de link gelegd tussen het leven van een topscheidsrechter en dat van een ondernemer. Bij zowel ondernemen als topsport draait het namelijk allemaal om teamwork. Zijn presentatie sluit daarom feilloos aan bij het thema van dit jaar.

Programma De dagindeling zal er iets anders uitzien dan tijdens Optitrade Day 2018. In plaats van aparte programma’s voor leveranciers en klanten, organiseren we nu sessies die voor álle genodigden toegankelijk zijn. De reden hiervoor is -gezien het thema- evident: alleen door SAMEN te werken versterken we de positie van de zelfstandige opticien en audicien. Samen worden we sterker. Net als vorig jaar kunnen onze leveranciers, opticiens en audiciens rekenen op een inspirerend en verrassend programma dat geheel in het teken staat van samenwerking. Ook wordt er op deze dag uitgebreid aandacht besteed aan de marktontwikkelingen en de daarop afgestemde strategie van Optitrade.

Tweede spreker van Optitrade Day is Kees Buur Kees Buur, voorheen inkoopdirecteur van A.S. Watson, heeft de gedurende 28 jaar een onuitwisbaar stempel gedrukt op de uitstraling en het succes van Kruidvat. Retailer in hart en nieren en van jongs af aan gefascineerd in het gedrag van “de klant”. Kees Buur gaat ons inspireren om het morgen beter te doen. Vanuit zijn kennis en ervaring neemt hij ons mee naar de toekomst. Met een beetje verbazing kijkt Kees ook naar onze branche. Luid en duidelijk, en soms wat prikkelend geeft hij zijn mening. Succes komt niet vanzelf daar moet je wat voor doen!

Benieuwd naar de andere sprekers die komen presenteren op deze interessante dag? Volg ons nieuws en meld u alvast aan voor maandag 16 september via www.optitrade.nl/optitrade-day.


SALES MANAGER

VOORT OPTIEK

ROB WASSENAAR (53) voort optiek startte in 2012 met als doel service van optiekinstrumenten met een hogere kwaliteitsstandaard te leveren. kwaliteit in alles met rexxam (voorheen shin-nippon), briot, oculus, heine, optopol, mdt en nog een aantal merken. het team van voort optiek stelt zich graag aan u voor, deel 1 was voor frans zelf (klik hier op het interview in de nieuwste eyeline); in deze eye@line deel 2 met rob wassenaar. TEKST Anneke Pastoor BEELD Loek Peters eye@line

9


Wat doe je? Ik ben vertegenwoordiger bij Voort Optiek. Ik werk er nu ruim 2,5 jaar met heel veel plezier. Veel mensen zullen mij ook kennen van het werk bij een andere leverancier. Ik kijk samen met de klant naar mogelijkheden op het gebied van instrumenten in zijn of haar winkel of afdeling. Verder help ik in ons bedrijf daar waar nodig isâ&#x20AC;Ś verhuizen of verbouwing, contact met de fabrikant etc. Wat zijn volgens jou de kernwaarden van Voort Optiek? Service en dienstverlening. Wij proberen oplossingsgericht te werken met korte lijnen. De klant krijgt snel inzicht in de diagnose en mogelijke oplossingen. Voort Optiek is zeer flexibel in de aanpak. De klant bepaalt de richting: repareren of uiteindelijk toch vervangen voor een nieuw instrument.

der andere de gepatenteerde automatische boorgatherkenning. De Briot heeft inmiddels bewezen een zeer goede alternatief te zijn voor bestaande merken slijpmachines, ook nog eens tegen een zeer concurrerende prijs! De machine wordt ook geplaatst met een, door ons zelf ontwikkeld, filtersysteem. Desgewenst met pomp: beter voor het milieu door het minder gebruiken van schoon water en het uitfilteren van slijpafval, dat niet in het riool verdwijnt. Welke klant of wat voor soort klant maakt je blij? De klant die vakmanschap kan waarderen en dat is bijna iedereen! De opticien is een vakman pur sang. Een mooi voorbeeld is Robert Janssen van Optiek Janssen.

Wat had je zelf willen ontwikkelen als je niet in de optiek was beland? Welk product van Voort Optiek zet jij in de Een Volkswagen T1 of T2! spotlight? De Briot Alta slijpmachine is een snelle en accurate alleskunner op slijpgebied. Slijpen, www.voortoptiek.nl groeven, boren, het gaat supersnel door on-

10

eye@line


OPTIEK JANSSEN OVER VOORT OPTIEK

SERVICE STOPT NIET

ZODRA JE DE REKENING HEBT BETAALD hoe ervaart robbert janssen van optiek janssen in geleen de samenwerking met voort optiek? wie kan dat beter vertellen als een klant zelf. “Optiek Janssen en Voort Optiek werken nu zo’n drie jaar samen. Een prima match qua instrumenten, maar ook als het gaat om het contact met Rob Wassenaar en de medewerkers die de instrumenten komen plaatsen; iedereen is vriendelijk en servicegericht. Voort Optiek communiceert vlot en komt altijd de afspraken na, dat vind ik prettig. Ze zijn altijd bereid om service te verlenen, zelfs nadat de apparatuur geplaatst is. De service stopt niet zodra je de rekening hebt betaald. Op dit moment hebben we een slijpmachine van Voort Optiek staan, een nieuwe phoropter en een nieuwe spoelbak. We waren de eerste die via Voort Optiek zo’n spoelbak kregen; mooi om

samen zo’n trialtraject te doorlopen. Wij geloven dat instrumenten onderdeel zijn van de klantreis. We hebben regelmatig open dagen en klanten vinden het interessant om de werking van een bepaald oogmeetapparaat te zien. De nieuwe phoropter is een aanwinst. Optiek Janssen had nog een hele oude hangen, een die mijn opa 65 jaar geleden kocht! Voort Optiek drong niets op, maar gaf een goed en eerlijk advies voor een nieuwe. En, als de prijs dan ook nog eens goed is, is de keuze voor deze leverancier snel gemaakt. Ik adviseer Voort Optiek dan ook graag aan bij mijn collega-opticiens”.


sander sterk


MAATWERK IS DE TOEKOMST op 20 mei organiseerde de anvc hét congres maatwerk in hotel van der valk in utrecht. de aanwezigen genoten zichtbaar van de na- en bijscholing op het gebied van maatwerk contactlenzen, evenals van het zeer uitgebreide lunchbuffet. de zaal zat vol en natuurlijk was eyeline er ook bij. we genoten van de mooie line-up aan sprekers: eef van der worp, sander sterk, mariëlle van goor, vincent molkenboer, fabian janssen, thierry depuis, arjan de vecht, een discussiepanel en als uitsmijter cabaretier guido weijers. Eyeline sprak na afloop kort met ANVC-voorzitter Bas Molenaar. Hij benadrukt dat er veel te doen is voor de contactlensspecialist. "We moeten maatwerk leveren en niet bang zijn voor internetaanbieders. Als er problemen zijn: pak het aan en leg het uit aan de klant. Wees vooral geen lensplakker, zoals we dat noemen".

ANVC zoekt bestuursleden Nu Jeanine Lammens en Robert Bakker uit het bestuur gaan, is Bas Molenaar op zoek naar nieuwe bestuursleden. "Hoe zien we elkaar als contactlensspecialisten over 20 jaar, zijn we er dan nog überhaupt? Om naar de toekomst te kunnen gaan, een oproep: Wil je dé contactlensspecialist van de toekomst bepalen, meld je aan en wees erbij!" www.anvc.nl

eef van der worp

mariëlle van goor


BAUSCH+LOMB

INVESTEERT IN JONG TALENT

vlnr julie steegmans, thomas wijnmaalen, mitchel de koning, eef van der worp, bibi van bommel, rob rosenbrand en lois van dinther

Eyeline was ook aanwezig bij de Masterclass Contactlenzen, die de studentenvereniging Optometrie en Orthoptie (HvU) voor alle jaargangen organiseerde. Weer zo'n investering in jong talent. Voorzitter Fabian: "Deze Masterclass kwam tot stand via het FOL-programma van Bausch + Lomb. Zo'n Masterclass past perfect in het educatieve deel dat wij als studentenvereniging organiseren. We zijn blij met een opkomst van bijna 100 studenten. Veel dank aan sprekers Jeroen Mulder, Richard Backx, Maarten Christiaans, Daisy Laan en Imke Jacobs!” 14

eye@line

Bausch+Lomb creëert en begeleidt toekomstige loyale opinion leaders door hen een podium te bieden, zodat onder andere vakinhoudelijke kennisdeling door gaat, maar ook praktijkervaringen uitgewisseld worden. Op 1 juli was Eyeline wederom te gast bij zo'n bijeenkomst voor Future Opinion Leaders (FOL) in de Opzoomerkamer van het Academiegebouw van de Universiteit van Utrecht. Om in dit indrukwekkende gebouw - pal naast de Dom te mogen zijn, is al een inspiratie op zich. Dank aan Mitchel, Bibi, Thomas, Lois en Julie voor de passievolle presentaties onder leiding van Eef van der Worp én wellicht tot ziens op een ander podium!


KIES VOOR ULTRA® KIJKCOMFORT DETAILS MAKEN HET VERSCHIL Bausch + Lomb ULTRA® contactlenzen

Bausch + Lomb ULTRA® for Astigmatism contactlenzen

Enkelvoudige correctie

ULTRA® contactlenzen met MoistureSeal® technologie bieden de oplossing.

Bausch + Lomb ULTRA® for Presbyopia contactlenzen

Cilinder correctie

Multifocale correctie

Leverbaar in vijf cilindersterktes. Inclusief cilinder -2.75.

Helder en scherp zicht op alle afstanden zonder na te denken.

Ga voor meer informatie naar bausch.nl/professionals of neem contact op met uw vertegenwoordiger van Bausch + Lomb Meld u aan voor de Bausch + Lomb nieuwsbrief op bauschnieuwsbrief.nl bausch.nl

BauschLombBNL

bausch+lomb BNL

visioncarenl@bausch.com

Referenties: 1. 16 hour, bilateral dispensing clinical evaluation of methacrylamide lenses as compared to AirOptix Aqua, AcuVue Oasys and Biofinity lenses – data on file Bausch + Lomb.© 2019 Bausch & Lomb Incorporated. ®/™ geven handelsmerken aan van Bausch & Lomb Incorporated. Andere product-/merknamen zijn handelsmerken van hun respectievelijke eigenaren. 22002

020 - 203 50 20

bauschonline.nl


SCLERALENS SYMPOSIUM 2019 EEN PRIMEUR! blijven scleralenzen een laatste redmiddel of worden ze in de toekomst vaker standaard aangemeten? deze vraag stond centraal tijdens het allereerste scleralens symposium in nederland op maandag 24 juni jl. in houten.

16

eye@line

Scleralenzen zijn een hot item. Vooral in de VS wordt de corneale lens in rap tempo van de eerste plaats verdreven door de scleralens. Niet alleen als oplossing voor mensen met keratoconus, maar ook als vervanger van zachte contactlenzen. In Nederland loopt het nog niet zoâ&#x20AC;&#x2122;n vaart: hier worden scleralenzen alleen op medisch advies aangemeten. De ins & outs van deze bijzondere lenzen werden vorige week besproken tijdens het Scleralens Symposium in Het Optiekcentrum in Houten. De organisatie hiervan was in handen van Eaglet-Eye Academy, Microlens en UCO lenzen. Oogarts Elke Kreps, verbonden aan het UZ Gent, gaf een heldere presentatie over het nut van scleralenzen voor mensen met keratoconus. Dankzij deze lenzen hoeven minder hoornvliestransplantaties te worden uitgevoerd en haar missie is dan ook de kennis over scleralenzen zoveel mogelijk te verspreiden. Eef van der Worp, die al talloze lezingen gaf over dit onderwerp, ziet in de scleralens kan-


sen en uitdagingen. “Er is nogal wat controverse over deze lens”, vertelt hij. “Jarenlang is de scleralens gezien als een grote ouderwetse lens en werd de corneale lens beschouwd als dé lens bij keratoconus. Dat begint nu om te draaien. Steeds meer internationale symposia staan in het teken van de scleralens en er is de laatste jaren enorm veel over gepubliceerd. Ook waar de corneale- en de scleralens hetzelfde effect hebben, scoort de scleralens veel hoger op comfort. De scleralens vormt een brug over de cornea heen en dat maakt hem zo comfortabel. Scleralenzen leveren meestal zo verschrikkelijk veel op voor mensen met keratoconus dat de nadelen, waaronder de lenshandling en een complex hygiëneprotocol, daar niet tegenop wegen. Voor veel mensen met keratoconus vormen scleralenzen het verschil tussen we en niet functioneren”. Volgens Michel Versteeg, manager van de Hoornvlies Vereniging, zijn medische lenzen als de scleralens “het verschil tussen maatschappelijk blind zijn en functioneren met een prettig kijkcomfort”. www.scleralenssymposium.nl


lees het interview in eyeline zomereditie hier

bekijk nu de video over lensonline

INTERNET IS NIET IETS DAT OVERWAAIT Hans Maalsen van Maalsen Optiek in Nijmegen was geen fan van optiekwebshops, maar zag op tijd in dat je ook als opticien niet om het internet heen kunt. Een succesvolle samenwerking met LensOnline volgde. De online lensaanbieder biedt de ultieme koppeling tussen online verkoop en fysiek winkelbezoek, waar zowel de consument als de zelfstandige opticien als de opticien wel bij varen.

hans maalsen


SAMEN GROEIEN IN SALES EN SERVICE! ALS LOKALE OPTICIEN SAMENWERKEN MET LENSONLINE! + Klanten profiteren van jouw vakmanschap in combinatie met het gemak van online bestellen + LensOnline ondersteunt jouw winkel met regionale marketingen communicatieactiviteiten + Jouw klanten hebben voortaan toegang tot het breedste en diepste assortiment lenzen + Internet klanten halen hun bestelling af in jouw winkel óf laten deze thuis bezorgen + Jouw (partner)website wordt perfect gevonden in Google + Gegarandeerd meer klanten en meer omzet!

WORD OOK PARTNER V VAN LENSONLINE! Marco bespreekt graag de mogelijkheden voor een LensOnline partnership. Bekijk alle voordelen op: optiek.lensonline.nl/partnership AGER NTMAN E U O C AC NLIN LENSO

085-4874300

marco.stolk@lensgroup.eu


SCHRIJF NU IN!

www.ovnacademie.nl

Theater in drie bedrijven door Eef van der Worp Jubileumlezing 25 jaar Contactlens Educatie Een avond vol verrassing, kennis en ontspanning voor iedereen uit het vak!

WHAT THE V*K 25 JAAR IN HET V*K Theater in drie bedrijven door Eef van der Worp Jubileumlezing 25 jaar Contactlens Educatie Een avond vol verrassing, kennis en ontspanning voor iedereen uit het vak!

23 SEPTEMBER 2019 20.00 – 22.00 uur Toegang € 17,50 | 2 KP-punten | Max. 290 plaatsen | Theater aan de Slinger | De Slinger 40, Houten


10 EDITIE SCHIFFSMESSE IN HAMBURG E

het begon in 2009 met een bescheiden privĂŠbeurs op een boot -vandaar de naam schiffsmesse- en groeide in een rustig tempo uit tot een jaarlijkse brillenbeurs voor maximaal 50 bedrijven. voor de jubileumeditie van de hamburgse schiffsmesse openden de deuren van de schitterende elbphilharmonie, het concertgebouw aan de elbe.


Het concertgebouw van Hamburg is een architectonisch hoogstandje. Een prachtig gebouw aan de haven, waarvoor mensen in lange rijen staan om een entreekaartje te bemachtigen. De mooiste plek voor een Hamburgse brillenbeurs. In tegenstelling tot wat de entourage doet vermoeden, is de beurs intiem en bescheiden. Een aantal van 49 aanbieders -het maximum voor de zaal- is hier vertegenwoordigd met 65 merken. Een greep: Rodenstock, OWP, Minima, Flair, Dutz Eyewear, Louis Belgium, Scandinavian Frames Sweden, Götti, Marcolin, Koberg + Tente en Hoya, sponsor van de beurs. “We hadden meer aanmeldingen, maar hebben tegen verschillende bedrijven ‘nee’ gezegd”, vertelt Wolfgang Kampf, samen met Christian Eydam de drijvende kracht


#Frank Says

Lucie looks so FRESH

NU OOK PLANO MET BLAUWLICHT FILTER! SEE YOU @ CENTROP SALES EYECON SOYBEAN

MONIQUE ZOETER sales manager, monique.zoeter@thereadingcompany.nl, +31 (0)6 1287 23 85 FOLLOW US ON INSTAGRAM @FRANKANDLUCIE AND USE THE HASHTAG #FRANKANDLUCIE TO GET FEATURED!

WWW.FRANKANDLUCIE.COM


ARENA BERLIN

October 5â&#x20AC;&#x201D;6, 2019

Do you love:

INDEPENDENT EYEWEAR?

TO GET INSPIRED?

TO BE UPDATED ON EYEWEAR TRENDS?

TO SEE COLLEAGUES AND FRIENDS IN A COSY ATMOSPHERE?

THEN YOU NEED TO VISIT THE EYEWEAR TRADE FAIR:

WWW.COPENHAGENSPECS.DE

24

eye@line


achter de Schiffsmesse. “We hebben een beperkte ruimte en dat willen we ook zo houden. In tien jaar tijd zijn we rustig gegroeid tot wat we nu zijn. Groter worden hoeft niet; we willen deze beurs graag houden zoals ie nu is”. Duizend bezoekers “Vanaf het begin was ons doel het neerzetten van een stabiele beurs voor onafhankelijke labels en voor opticiens die niet naar de beurzen in Milaan of München gaan, maar kiezen voor een kleinere opzet in een intieme sfeer”. Opticiens uit Noord-Duitsland, Oostenrijk en Denemarken weten de Schiffsmesse inmiddels te vinden: het bezoekersaantal tikt dit jaar de 1000 aan. “Het is een prettige beurs”, vindt Dennis Czaika van Louis Belgium. “Klein van opzet en daardoor persoonlijk. “Het zijn de juiste opticiens die ons hier weten te vinden”. “Het is overzichtelijk en er hangt een fijne sfeer”, vindt ook Peter Grollich van Dutz Eyewear. Axel Hildebrandt van Bloomdale is eveneens een enthousiaste deelnemer: “De Schiffsmesse is perfect voor NoordDuitsland en ook Denemarken. Het is een mooie beurs voor een selectief publiek dat op zoek is naar onderscheidende merken“.


uitgever LT Media BV hoofdredactie Drs. Loes Brussen, loes.brussen@ltmedia.nl Anneke Pastoor, anneke.pastoor@ltmedia.nl eindredactie Marie-Catrien van Deijck webredactie Emma Hofstede webredactie@ltmedia.nl vormgeving Christel Giezen, Brigitte van Mierlo, Loek Peters, Roxanne van Weerden beeld Loek Peters, Anneke Pastoor, Sander Sterk, Sclera lens symposium, Schiffsmesse sales en marketing Eric Smid, eric.smid@ltmedia.nl Mandy Mooren, mandy.mooren@ltmedia.nl traffic Dennis Sรถser, Mangala Jacobs traffic@ltmedia.nl, +31 (0)26 3616960 www.eyeline-magazine.nl www.facebook.com/eyeline.magazine

Profile for LT Media

Eye@line NL #4 2019  

Eye@line NL #4 2019