{' '} {' '}
Limited time offer
SAVE % on your upgrade.

Page 1

een special van centrop & eyeline magazine - voorjaar 2020

ONS KENT ONS!

LEES IN DEZE TRENDGUIDE ALLES OVER HET VOORDEEL VAN SAMENWERKEN VOLGENS CENTROP

centrop.nl


#Lucie Says

Frank keeps an eye on me

NEW COLLECTION SEE YOU @ CENTROP SALES BOOTH 26

Shamir introduceert

SHAMIR AUTOGRAPH INTELLIGENCE TM

EYEWONDER BEACH A LA CREME

An Intelligent Vision Revolution

MONIQUE ZOETER sales manager, monique.zoeter@thereadingcompany.nl, +31 (0)6 1287 23 85

Meer weten? Maak een afspraak met uw Shamir account manager

0320 218 348

info@shamir.nl

FOLLOW US ON INSTAGRAM @FRANKANDLUCIE AND USE THE HASHTAG #FRANKANDLUCIE TO GET FEATURED!

WWW.FRANKANDLUCIE.COM


VOORWOORD

een special van centrop & eyeline magazine voorjaar 2020 uitgever LT Media BV Loes Brussen Creatief directeur loes.brussen@ltmedia.nl hoofdredactie Anneke Pastoor anneke.pastoor@ltmedia.nl Susanne Oudshoorn s.oudshoorn@centrop.nl redactie Marie-Catrien van Deijck Mark Zwartkruis Marion de Pater webredactie Emma Hofstede webredactie@ltmedia.nl vormgeving Brigitte van Mierlo Christel Giezen Roxanne van Weerden fotografie Loek Peters Dévelp Jeroen Snijders cover Centrop/Dévelp sales en marketing Eric Smid eric.smid@ltmedia.nl Mandy Mooren mandy.mooren@ltmedia.nl

Alles is familie

In onze mooie optiekbranche kent vrijwel iedereen elkaar. Ons kent ons! Doordat we met z’n allen hetzelfde doel voor ogen hebben, namelijk Nederland voorzien van uitstekend zicht, zijn we met elkaar verbonden. Oké, misschien niet qua bloed, maar zeker wel door onze gezamenlijke gedachtegang. We zijn er voor elkaar, dat begint al op de optiekopleiding en eindigt bij de inkoop- en brancheorganisaties. Het mooie is dat we met elkaar zoveel kunnen betekenen, niet alleen voor de consument maar ook voor onszelf. Samen staan we sterk! Bij ons, bij Centrop, zijn we een hechte familie. Samen met mijn collega’s (René, Jasper, Marcella en Anne) en ons bestuur bieden wij altijd een luisterend oor aan onze leden en onze leveranciers. Door nog meer betrokkenheid te creëren, door het echt samen te doen, zijn wij verenigd. En dat is precies hoe jij je moet voelen bij een inkoopvereniging. Bij ons dus! Dit jaar bestaat onze familie 60 jaar. Tijdens De Nederlandse Optiekdagen staat er daarom iets lekkers voor je klaar! Door het lezen van deze Trendguide voel jij je verbonden. Bedankt voor het lezen en bedankt dat jij onderdeel bent van onze optiekfamilie!

Lieve groetjes, Susanne

traffic Dennis Söser Frank Smits traffic@ltmedia.nl +31 (0)26 3616960 www.eyeline-magazine.nl www.facebook.com/eyeline.magazine Zonder schriftelijke toestemming van de uitgever mag niets uit artikelen ­worden overgenomen. De redactie is niet verantwoordelijk te houden voor de inhoud van de artikelen.

eyeline

3


SAMENWERKEN

WAAROM LID WORDEN VAN DE CENTROP-FAMILIE

SAMENWERKEN IS SLEUTEL TOT SUCCES dit jaar bestaat centrop 60 jaar! toen in 1960 brilmij begon met haar eerste winkel van de nu bekende pearle-familie, staken een paar opticiens de koppen bij elkaar. samen konden zij betere afspraken maken met de leveranciers dan dat ze individueel konden. dat was het begin van centrop, dat inmiddels uitgegroeid is tot een gezonde inkoopvereniging met meer dan 400 aangesloten zelfstandige winkels.

Een ledenoverzicht vind je op www.centrop.nl/ledenoverzicht of bel met Centrop.

4

eyeline


marcella, susanne, jasper, renĂŠ en anne

Door de jaren heen is Centrop veranderd van een inkoopvereniging met een stoffig imago tot een familie waar je graag bij wilt horen als zelfstandige opticien. De basis is wel hetzelfde gebleven, want Centrop is en blijft een coĂśperatieve vereniging: een vereniging zonder winstoogmerk. Wat er aan geld binnen de organisatie overblijft, wordt weer uitgekeerd aan de leden; zo houd je altijd geld over aan je lidmaatschap. Een stem hebben in het geheel Door de Algemene ledenvergaderingen, rondetafelgesprekken en diverse ledenwerkgroepen, word je betrokken bij de vereniging, bij alles wat ze doen. Je denkt en praat mee, er wordt naar je geluisterd. Door de compactheid van de organisatie ben je geen nummer maar lid van de familie.

Ons kent ons! De lijntjes zijn kort en er wordt snel geschakeld op jouw vraag. Loop je ergens tegenaan, vraag Centrop om advies! En ook voor gewoon een praatje kun je daar terecht, telefonisch maar ook persoonlijk. De leden zijn de ambassadeurs Ieder lid heeft zijn eigen verhaal en dat is terug te zien in de nieuwe familiecampagne van Centrop. De leden komen aan het woord en vertellen waarom zij lid zijn van de Centrop-familie. Vraag jij jezelf af waarom jij lid zou moeten worden? Vraag het een Centrop-lid! Centrop brengt je graag in contact met een collega-opticien. Hij of zij kan als geen ander uitleggen waarom zij voor het Centrop-lidmaatschap hebben gekozen.

eyeline

5


CLASSIC BLUE etro, jeroen snijders

Een chique en rustige tint die in brillen en zonnebrillen heel goed tot zijn recht gaat komen!


KLEURTREND

elle www.charmant.com

humphrey´s eyewear www.eschenbach-optik.com

vista bonita www.thereadingcompany.nl

morel www.ocbrabant.com

eyeline

7


LEVERANCIERS AAN HET WOORD

LEVERANCIERS IN WERKGROEP CENTROP centrop is altijd in ontwikkeling en legt de lat jaarlijks hoger. per project worden daarom vanuit de centrop-relaties werkgroepen gevormd. zij kunnen meedenken, worden als vraagbaak gebruikt, kunnen testen (wanneer nodig) en zelf met ideeën komen. Zo heeft Centrop ook een werkgroep in het leven geroepen voor haar beurs, met enkele bekende gezichten uit onze branche die, net voor het ter perse gaan van deze Centrop Trendguide, bij elkaar kwamen. Door deze mensen samen te brengen, hoopt Centrop tot nieuwe inzichten te komen. Deze werkgroepleden vertelden over de waarde van deelname aan de w ­ erkgroep.

“Als leverancier draag ik graag op een constructieve manier bij aan een nieuwe beursopzet die aansluit bij het veranderende inkoopgedrag binnen de optiek. Daarom vind ik het fijn deel uit te maken van deze werkgroep". Sander van de Meeberg Managing Director Menrad "We hebben er allemaal belang bij dat we ons op een aantrekkelijke, uitnodigende manier presenteren aan de optiekretailers in Nederland. Het is goed dat er nieuwsgierigheid is naar wat gaat komen. Zoals Walt ­Disney zei: Ideas come from curiosity". Denis Wink Country Manager Nederland Rodenstock

"Wij denken graag mee over verbeteringen"

8

eyeline


MINI EYEWEAR. INSPIRED BY ORIGINS.


SAMEN WEET JE ALLES

‘Als zelfstandig optiekondernemer ben je dagelijks bezig met het maken van keuzes. Keuzes die vaak met meer te maken hebben, dan alleen het optiekvak. Je ontwikkelt bijvoorbeeld nieuwe ideeën, die soms te ambiteus lijken. Door die ideeën te delen met Centrop krijg je oplossingsgerichte feedback en blijkt dat je meer kan dan je als zelfstandige had gedacht. En vragen stellen aan Centrop is laagdrempelig en vertrouwd omdat je elkaar goed kent. Samen sterk, is als Centrop lid geen loze kreet!’ Ook onderdeel worden van de Centrop familie? Maak een afspraak via: 026 - 364 80 48.

Samenwerken is de sleutel tot succes!

Brocks Brillen Erna en Rob Lamers Zundert

centrop.nl


LEVERANCIERS AAN HET WOORD

VERVOLG:

LEVERANCIERS IN WERKGROEP CENTROP “Door middel van samenwerken, kunnen we nieuwe ideeën ontwikkelen waar de zelfstandige opticien zijn voordeel uit kan halen. Daar wil ik graag een bijdrage aan leveren". Helma Kuipers Marketing Account Manager Marcolin “Het lijkt me waardevol om ervaringen met een aantal relevante partijen te kunnen delen en samen tot goede ideeën te komen. Er is voldoende gevarieerde, kritische massa aanwezig om het huidige beursconcept grondig te evalueren en te optimaliseren, in ieders belang". René Koopman Marketing Manager Hoya “Het is goed om weer eens te kijken wat we anders kunnen doen en wat de behoeften uit de markt zijn. Ik vind het onwijs leuk daar onderdeel vanuit te maken. Verwachtingen wil ik verder niet te veel hebben, dan kun je alleen maar teleurgesteld worden, zeg ik altijd". Nataly Albers Commercieel Manager Benelux Procornea

“Waarom moeilijk doen, als het samen kan?” – Loesje

eyeline

11


Opticiens over het Centrop-gevoel

VADER EN DOCHTER

VAN WISSING OPTIEK, VELP Ike Hennink: “Mijn dochter Vera deed toen ze jong was wel eens wat vakantiewerk voor ons. Later besloot ze, onverwachts, ook de optiek in te gaan. Bij ons was toen geen plek, maar het is altijd goed om eerst even in een andere keuken te kijken. Ze ging aan de slag en leerde snel. Uiteindelijk kwam hier wél een plaats vrij en gingen we samenwerken. Als je goed met elkaar overweg kunt en elkaar vrij kunt laten, is het erg prettig om als familie samen te werken". “Net als de samenwerking met mijn dochter, bevalt ook de samenwerking met Centrop prima. We zijn al jaren lid en we vinden het fijn dat we vrij gelaten worden. Je maakt zelf je keuzes en alles wordt goed geregeld. Centrop is een coöperatie, dus het is van onszelf; zo zie ik het ook. Én van alle andere deelnemers, dat is iets wat mij aanspreekt. Je doet het samen en ligt nooit met elkaar in de clinch. Zo creëren we inkoopvoordeel en is er altijd fijne feedback wanneer dat nodig is. Centrop is gewoon een heel fijne organisatie”.

12

eyeline


ONZE VERTROUWDE BACK-UP


HET FAMILIEBEDRIJF

DE DYNAMIEK VAN EEN

FAMILIEBEDRIJF

beeld adobe stock

van oudsher worden ze gezien als traditioneel en log, maar is dat eigenlijk wel terecht? we zien dat familiebedrijven langzaam maar zeker een nieuw imago krijgen. ze zijn sterke pijlers voor de eco­nomie en het vertrouwen in de toekomst is groot. prachtig dat de ­optiek­branche ook mooie familiebedrijven kent, en door in marke­ting­campagnes meer over hun geschiedenis te vertellen, winnen ze steeds meer aan zichtbaarheid.

14

eyeline


HET FAMILIEBEDRIJF

Maar wat is het geheim van hun succes? Familiebedrijven van over de hele wereld zijn optimistisch in hun vooruitzichten voor de komende jaren. Met name de familiebedrijven mét sterke kernwaarden laten aanzienlijk betere financiële resultaten zien. STERKE FAMILIEWAARDEN DRAGEN BIJ AAN GROEI Alle keuzes waar men in familiebedrijven voor komt te staan, worden beïnvloed door de daar geldende waarden en normen.

Enkele sterke punten zijn: de focus op het langetermijnsucces van de onderneming, de bevlogenheid en passie, integriteit en bescheidenheid, hun sterke verbondenheid met klanten, leveranciers en medewerkers en de regionale functie van oudsher. Deze krachten zijn uniek voor familiebedrijven en worden als vanzelfsprekend beschouwd. Telkens weer bewijzen ze hun belang voor de levensvatbaarheid van het bedrijf en voor de relaties met klanten, leveranciers en personeel.

eyeline

15


NIEUW

DON’T LET PRESBYOPIA

SLOW YOU DOWN EDOF

900959v1p1

NIEUWE ZACHTE MAANDLENS VOOR PRESBYOPEN MATERIAAL WATER GEHALTE

SILICONE HYDROGEL (Filcon V 3) 75%

DK

60

DK/T

75

DIAMETER BASIS CURVE (mm) SFERISCH (D) ADDITIE

13.50 t/m 15.50 (0.50) 7.10 t/m 9.80 (0.30) +18.00 t/m -18.00 (0.25) 0.75 / 1.50 / 2.25

Neem voor meer informatie contact op met uw Sales manager of onze Customer Care. T. 0800 023 2029 | E: klantenservice@markennovy.com


HET FAMILIEBEDRIJF

familie vriesman: guido, hans en anouschka

ZICHTBAARHEID Met alleen het DNA van een familiebedrijf ben je er nog niet. De doelgroep moet jou wel kunnen vinden. Ook al mogen we de van oudsher regionale functie niet onderschatten, de digitalisering van de markt geeft meer concurrentie en branding is een belangrijke onderscheidende factor. Steeds meer familiebedrijven gebruiken hun familiegeschiedenis als een marketingtool. Het blijkt ook dat familiebedrijven beter presteren als ze bewust de familienaam gebruiken in hun communicatie. Dit is te verklaren door het feit dat de positieve familieassociaties een sterke band creëren tussen consument en bedrijf. Denk aan associaties zoals betrouwbaar, klant­gericht en kwaliteit. Het moet

namelijk wel goed zijn, anders zou je de eigen familienaam er niet aan ­verbinden. Ook de positionering van het bedrijf, als onderdeel van de totale branding, is van niet te onderschatten belang. De onderliggende drijfveren en de heldere verwoording van de reden van bestaan, zijn van groot belang. Zo geven veel bedrijven een Storytelling-cursus aan hun medewerkers met als doel de missie van het bedrijf te verbinden met de persoonlijke drijfveren van medewerkers. Familiebedrijven hoeven hierin minder te investeren: hun personeel – vaak voor een groot deel bestaande uit de familie zelf – is goed op de hoogte van de missie en reden van bestaan.

eyeline

17


HET FAMILIEBEDRIJF

18

SUCCES VERZEKERD Oké, dus sterke familiekernwaarden en branding zijn onderscheidende factoren. Maar hoe kunnen we het succes van familiebedrijven nog meer verklaren? De realiteit is dat er geen eenduidige verklaring is voor hun succes. Wel geldt voor alle ondernemers dat ‘het snel inspelen op veranderingen’ steeds belangrijker wordt en familiebedrijven hebben wederom een aantal kenmerkende eigenschappen die daarbij een voordeel opleveren. Aan de hand van twee essentiële thema's, innovatie en duurzaamheid, lichten we deze toe.

DUURZAME VISIE BELANGRIJK VOOR VOLGENDE GENERATIE Als tweede onderscheidende kracht kunnen we stellen dat duurzaamheid sterk verankerd zit in de bedrijfsstrategieën van familiebedrijven. Duurzaamheid komt er in het kort op neer dat mens (people), milieu (planet) en economie (profit) met elkaar in evenwicht zijn. Niet alleen dwingt de wet- en regelgeving tot meer duurzaam ondernemen, voor familiebedrijven betreft het de continuïteit van het bedrijf en is een duurzame visie belangrijk voor de volgende generatie.

SOCIALE INNOVATIE Ook al omarmen familiebedrijven in toenemende mate de technische kant van innovatie, voor een belangrijk deel gaat het om de vraag: hoe zorg ik voor sociale innovatie in mijn organisatie? Dit kan door medewerkers actief te betrekken bij de beleidsvoering zodat ze beter met elkaar samenwerken en kennis delen om innovatieve ideeën te laten groeien. En juist doordat de lijnen kort zijn, is de wendbaarheid van familiebedrijven doorgaans groter en kan er sneller ingespeeld worden op veranderingen. Onderzoek van de Erasmus Universiteit over innovatie bij familiebedrijven toont aan dat de innovatiekracht niet zozeer vanuit de techniek komt, maar vanuit co-creatie. Familiebedrijven werken vooral meer samen. De banden met stakeholders zijn goed. Ze weten snel wat voor innovatie nodig is om een volgende stap te zetten.

Logisch daarom dat ze extra stappen zetten naar een meer duurzaam karakter. Verantwoord ondernemen leidt ook tot een hogere klantloyaliteit. Zelfs in tijden van economische tegenwind verkiest een overgrote meerderheid van de familiebedrijven nog altijd voor duurzaamheid boven winstmaximalisatie; dat verstevigt de klantrelatie. Het is pas sinds een aantal jaren dat andersoortige bedrijven zich realiseren dat stabiele winstgevendheid voortkomt uit tevreden klanten”.

eyeline

BLIJFT TOCH JE FAMILIE Al deze kenmerken lijken een succesformule te garanderen, echter een goede harmonie binnen de familie moet voorop staan om de continuïteit van het bedrijf te waarborgen. Immers het werken met je familie heeft ook een kwetsbare kant. De emotionele betrokkenheid is voelbaar en zaken zoals opvolging worden thuis aan de keukentafel besproken. Maar als je er mee opgegroeid bent, dan weet je de voordelen te koesteren. Het blijft toch familie hè?!


FACTS & FIGURES

Meer dan 75 procent van de vennootschappen met minstens één werknemer is een familiebedrijf.

270

75

Nederland telt ruim 270.000 familiebedrijven. Dat is ongeveer 70% van alle bedrijven met meer dan één werkzame persoon.

%

27 Familiebedrijven zorgen voor 27 procent van de omzet in de business economy.

Familiebedrijven in cijfers De gemiddelde leeftijd van een familiebedrijf is 23 jaar, bij niet-familiebedrijven is dat 17 jaar.

59 Bij familiebedrijven is 59 procent van de werknemers man. Bij niet-familiebedrijven is de verdeling man-vrouw bijna gelijk.

Jaarlijks realiseren familiebedrijven in Nederland een omzet van circa 343 miljard euro.

343

55

%

23

Meer dan de helft van de bedrijven met minstens 200 werknemers is een familiebedrijf.

eyeline

19


KLEURTREND

frank and lucie www.thereadingcompany.nl frank and lucie

mini eyewear www.eschenbach-optik.com

pajuk eyewear www.pajuk.com

charmant by caroline abram www.charmant.com

20

eyeline


LARK

fendi ss20, jeroen snijders

We zetten graag de kleur Lark in het zonnetje. Een mooie zachte kaki/beige toon, geweldig in transparant acetaat bijvoorbeeld. Of als ondersteuning van andere, fellere kleuren in combi met zonnebrillen bijvoorbeeld. Of als dĂŠ partner van good old havanna.


VERBINDING MET COLLEGA’S ‘Als zelfstandig optiekondernemer ben je dagelijks bezig met het maken van keuzes. Keuzes die vaak met meer te maken hebben, dan alleen het optiekvak. Dan is het fijn te weten dat Centrop achter je staat om vragen adequaat te beantwoorden. En als Centrop ons bezoekt in Heerlen hoor je ook het meest actuele nieuws uit de optiek-wereld. Zo blijven wij steeds goed geïnformeerd. Ook informeel, op de altijd geslaagde beursdagen waar je zowel zakelijk als prive alles kunt delen met collega’s die je - na ruim 35 jaar lidmaatschap uiteraard goed kent!’ Ook onderdeel worden van de Centrop familie? Maak een afspraak via: 026 - 364 80 48.

Samenwerken is de sleutel tot succes!

Jongen Opticiens Jessica Jongen en Dolf Niesters Heerlen

centrop.nl


NIEUWS

DOE MEE MET GOED VOOR OGEN

LEKKER EN GEZOND VOOR OGEN goede voeding is essentieel voor een goede gezondheid, dat weten we allemaal. wat de meeste consumenten niet weten, is dat je met het eten van de juiste voedingsstoffen de ogen gezond kan houden. Je kunt zelfs de kans op infecties verminderen en achteruitgang van de ogen tegengaan. Het risico op bijvoorbeeld het ontwikkelen van maculadegeneratie op latere leeftijd neemt toe door slechte voeding. Dit risico is dus te verkleinen. Met Goed voor Ogen kun je jouw klanten laten zien dat jij verder kijkt dan alleen maar het aanmeten van de juiste glazen of het adviseren van dat leuke montuur. Jij zorgt voor je klanten, want ze zijn tenslotte ‘familie’. Geef ze een keer een receptje mee of deel iets lekkers uit wat goed voor ogen is. Je zult zien dat je er alleen maar enthousiaste reacties op krijgt.

Verwen uw klanten Bij Loman en Van de Weerd Opticiens in Zutphen zorgt eigenaresse Tineke iedere zaterdag voor iets lekkers bij de koffie door haar eigen Goed voor Ogen-baksels aan de klanten aan te bieden. “We krijgen zulke leuke reacties van klanten: “En waarom had je dat gisteren niet?” “Erg jammer dat ik geen reden heb om te komen (behalve dan voor deze lekkernij)” en “Mag ik Tineke een keertje lenen?”

Vernieuwde website Wie rustig afwacht, wordt beloond! Eindelijk is de vernieuwde website goedvoorogen.nl online! Neem snel een kijkje en deel de heerlijke Goed voor Ogen-recepten of ga er zelf mee aan de slag. Meer weten over Goed voor Ogen? Kom langs op de Goed voor Ogen-stand tijdens De Nederlandse Optiekdagen (Centrop-stand 01c), bel +31(0)26 3648048 of mail naar info@ goedvoorogen.nl

VERNIEUWDE SITE!

eyeline

23


DE NEDERLANDSE OPTIEKDAGEN

VERANDERING van spijs doet eten soms is verandering nodig om weer gezien te worden. en dat hoeft niet altijd een grote verandering te zijn. begin klein en kijk wat ervan komt. centrop en hall of frames kunnen spreken van een jarenlange goede en succesvolle samenwerking, die in 2020 nog intensiever neergezet gaat worden. te beginnen met een kleine verandering aan hun beurzen. Twee identiteiten die samen één ge­heel vormen. Zondag 2 en maandag 3 februari vinden de beursdagen van beide partijen weer plaats. Maar vanaf nu met een andere naam en uitstraling. Bekend maar nieuw! De Nederlandse Optiekdagen vinden plaats in de bekende hallen van De Loods te Nijkerk. Bij de entree word je gelijk al verrast door De Nederlandse Optiekdagen met haar nieuwe uitstraling. Nieuwsgierig? Bezoek De Nederlandse Optiek­dagen dan op één of beide dagen en laat je inspireren door de nieuwste trends en primeurs voor de vak­opticien!

24

eyeline

Met meer dan 100 leveranciers heb je keuze te over om mooie, trendy of juist klassieke monturen in te kopen. Maar ook vind je (bijna) alles voor in en om de winkel: denk aan interieuradvies, software, instrumenten, glas, verrekijkers; te veel om op te noemen. Alles wat met de optiek te maken heeft, vind je bij De Nederlandse Optiekdagen. En daar hoor jij vanzelfsprekend ook bij! voor tickets en meer info: www.denederlandseoptiekdagen.nl Volg De Nederlandse Optiekdagen op Facebook en Instagram.


Titan Dynamics Contour, Model 5540, Shape JF, Color 7110 / © Silhouette, valid until 11. 2021

YOU‘LL NEVER WANT TO WEAR ANYTHING ELSE AGAIN. Incomparably light. Extraordinarily comfortable. Try it. Wear it. Love it.


LEKKER EN GEZOND VOOR OGEN

WRAP MET

COURGETTE, RODE KOOL EN GEITENKAAS waarom is dit recept goed voor ogen? geitenkaas bevat vitamine a, vitamine b2, zink en selenium; courgette bevat betacaroteen en ­vitamine e. Dit heb je nodig voor 4 personen: • 2 rode uien • 100 gr. rode kool • 25 gr. verse koriander • 4 el. olijfolie • 2 tl. chilipoeder • 4 wraps • 200 gr. geitenkaas • 1 courgette • 15 minuten bereidingstijd Zo maak je het: 1. Snijd de ui in dunne ringen, hak de koriander grof, snijd de geitenkaas en courgette in dunne plakjes en de rode kool fijn. 2. Beleg de onderste helft van de wraps met de ui, rode kool, geitenkaas en courgette. Strooi hier de chilipoeder en de koriander over en vouw de wraps dubbel. 3. Bestrijk vervolgens de buitenkant van de wraps dun met de olijfolie. 4. Leg de wraps voor 4-5 minuten in de grillpan (of tosti-ijzer) tot ze mooi goudbruin en knapperig zijn. Keer ze halverwege nog even om. Eet smakelijk.

GEZOND, LEKKER EN GOED VOOR JE OGEN: DIT RECEPT KAN DIABETES, GLAUCOOM, MACULADEGENERATIE EN STAAR HELPEN VOORKOMEN.

26

eyeline


ďƒ KOM NAAR CENTROP SALES en begin het nieuwe jaar, samen met het HOC team, op Stand 22 Hal 3/A. Voor 2020 willen wij u graag inspireren met een combinatie van innovatieve, nieuwe kijkoplossingen en instrumenten. HOC is uw vertrouwde partner, met een eigen koers en technische en operationele knowhow in brillenglazen.

INNOVATIE IN MULTIFOCALE BRILLENGLAZEN

NIEUW

Met Alteo introduceert BBGR een nieuwe generatie multifocale brillenglazen, die het zicht op korte- en middellange afstand gelijktijdig optimaliseert. Hiermee zijn Alteo brillenglazen perfect voor elke lifestyle!

NIKON PRESIO ULTIMATE, IEDER ZICHT IS UNIEK! VERWACHT Presio Ultimate is het nieuwe Nikon multifocale brillenglas dat volledig is gepersonaliseerd naar de behoefte, voorkeuren en kijkgewoonten van elke unieke, individuele brildrager.


 WAM800 WAVE ANALYZER 8-1 SCREENING

NIEUW

De intuïtief te bedienen WAM800 verzorgt volautomatisch een kwalitatieve screening op de 8 belangrijkste onderzoeksgebieden. Met de nieuwe user-interface en vereenvoudigde meetprotocollen beschikt WAM800 nu ook over de nieuwste “Eye Physiology” module.

 DELTA 2 & NEPTUNE INSLIJPCOMBINATIE Delta 2 met Neptune inslijpcombinatie is een gebruiks- en milieuvriendelijk alles-in-één systeem, met alle essentiële functies voor snel en verfijnd inslijpen. Met de ingebouwde opblokmodule heeft u een ruimtebesparende en veelzijdige slijpoplossing.

INSTALLATIE

 Het team van HOI geeft u graag advies op maat voor uw specifieke wensen voor uw werkplaats-, refractieén optometrie instrumenten.

TRAINING

ADVIES OP MAAT

INRUILEN

COMBINEREN

OCCASION

ONLINE BESTELLEN SERVICE

LEASEN

always closer


ONZE RUGGENSTEUN


Opticiens over het Centrop-gevoel

ZUSJES

OPTIEK MOONEN, SINT-OEDENRODE Jetty van de Warenburg: “In 2015 ben ik samen met mijn zus Ellen een eigen zaak begonnen. Er was ruim ervaring in het vak, maar nog niet met ondernemen. Er was vroeger al wel een optiekzaak in de familie, maar die is door omstandigheden helaas gesloten. Uiteindelijk zijn we als zussen samen gaan werken, in de hoop dat we ooit weer een familiewinkel konden beginnen. Dat is gelukt en onze zaak is vernoemd naar de oude optiekzaak van onze opa. Het samenwerken met familie heeft veel voordelen. Je kent elkaar ook privé en kunt daardoor gemakkelijker schakelen. Dat bevalt erg goed”. “Hetzelfde geldt voor de samenwerking met Centrop. De keuze voor deze vereniging kwam echt voort uit het goede gevoel dat we erbij hadden en we hebben er nog geen dag spijt van gehad. Centrop is geen bedrijf; het is echt een groep die voor ons aan het werk is. En de verdiensten worden aan het einde van het jaar weer teruggegeven. Ze kennen je voornaam en als je een mail stuurt, krijgt je nog dezelfde dag een reactie. Dat de lijntjes zo kort zijn, maakt het gemakkelijk schakelen, net zoals binnen onze eigen zaak. Familie heeft ook niks met bloed te maken, het is een gevoel, een instelling die je hebt. Wat dat betreft zitten we bij Centrop allemaal op één lijn”.

eyeline

31


THE COMFORT CLUB

EEN KLEURRIJKE FAMILIE the comfort club is een private label merk, exclusief voor centrop-leden. met o.a. maandlenzen, daglenzen en vloeistoffen wordt een compleet assortiment aangeboden om jouw contactlenspraktijk te versterken.

alle producten van the comfort club

32

eyeline


VERSTERK HET MERK de kleurrijke identiteit van the comfort club mag natuurlijk niet ophouden bij het product en de verpakking. versterk het merk daarom in je winkel of online met extra materiaal. centrop heeft een variĂŤteit aan marketingmateriaal beschikbaar om het promoten van the comfort club door leden zo eenvoudig en effectief mogelijk te maken. centrop regelt dit graag kosteloos voor je.

Meer weten over het promotie­materiaal van The Comfort Club? Kom langs op The Comfort Clubstand tijdens De Nederlandse Optiekdagen Centrop-stand 01b of bel +31(0)26 3648048.

etalage van gestel optiek, hilversum

eyeline

33


A-MERK VOOR B-PRIJS Met de contactlensproducten van The Comfort Club kun je jouw klanten een A-merk bieden voor een B-prijs. En door de vergelijkbare kwaliteit, lagere prijs en de exclusiviteit helpt The Comfort Club je ook nog eens bij het binden van vaste klanten. Elke leverancier heeft zijn eigen logo en design binnen The Comfort Club. CooperVision in paars, rood en oranje; mark'ennovy in blauw en Oté Optics in geel, oranje en rood. Daarmee biedt The Comfort Club een mooie, brede range aan. Zorg voor ogen met de contactlensproducten van The Comfort Club, het private labelmerk van Centrop. Meer weten over de producten van The Comfort Club? Kom langs op The Comfort Club-stand tijdens De Nederlandse Optiekdagen (Centrop-stand 01b) of bel +31(0)26 3648048.

COOPERVISION

MARK’ENNOVY

OTÉ OPTICS

34

eyeline


IT’S TIME TO JOIN THE COMFORT CLUB! TOT ZIENS

OP STAND

01B

Ook graag profiteren van deze contactlensproducten in uw optiek, bezoek ons dan nu op de De Nederlandse Optiekdagen, stand 01B en ontdek hier onze exclusieve collectie en

www.thecomfortclub.nl

Join the Club!

powered by Centrop eyeline 35


NIEUWS

KLAAR VOOR HET NIEUWE SEIZOEN?

MET DE ULTIEME SILHOUETTE ZONNE­BRIL-­ COLLECTIE 2020 WEL! de nieuwe modellen van silhouette zijn stijlvolle accessoires voor elk seizoen en beschermen je ogen uitstekend tegen schadelijke uv-stralen en blauw licht. LICHT, RETRO, CHIC De seventieslook is een trend die al enkele seizoenen haar stempel op de zomermode drukt. Bij de zonnebrillen vertaalt dit zich in klassieke montuurvormen, zoals de pilotenbril, wayfarer of panto. Dankzij hun kleurrijke glazen en glanzende afwerking zijn ze zowel dé blikvanger van je look als een tijdloos accessoire voor elke dag. Jij beslist. Dit nieuwe seizoen maken bovendien enkele oude favorieten van Silhouette opnieuw hun opwachting.

Veel modellen uit de nieuwe collecties zijn ook geschikt voor glazen op sterkte, vervaardigd door het eigen Lens Lab van Silhouette in Oostenrijk. Zo geniet je van een perfect zicht én maak je een trendy modestatement. En, zoals we gewend zijn van Silhouette, zijn ook de nieuwe modellen weer vederlicht. Totaal comfort dus gegarandeerd. voor meer info: www.silhouette.com

eyeline

37


Opticiens over het Centrop-gevoel

MAN EN VROUW

MOL OPTIEK, MILLINGEN A/D RIJN Peter Mol: “Vroeger waren mijn vrouw Lia en ik franchisenemers van een keten. Na een paar jaar besloten we samen om als zelfstandige opticiens verder te gaan. De samenwerking tussen ons bevalt uitstekend. Je kent elkaar natuurlijk door en door, dus je weet wat je aan elkaar hebt. We hebben elkaar zelfs in de optiek leren kennen. Zo zie je maar weer wat voor moois eruit voort kan komen”. “Als familiebedrijf hebben we bewust voor Centrop gekozen. We wisten dat het voor ons als zelfstandig opticien belangrijk was om aan te sluiten bij een inkoopvereniging. Als je dat niet doet, ben je een dief van je eigen portemonnee. Eigenlijk hoefden we niet lang te zoeken, want ik had van collega’s altijd al goede verhalen gehoord over Centrop. Daar gingen we dus eerst kijken en de gemoedelijke sfeer beviel meteen. Sinds we lid zijn, hebben we nog geen negatieve ervaring gehad, want er zijn goede afspraken met leveranciers. Je weet wat je aan elkaar hebt. Net als in een goed huwelijk”.

38

eyeline


WIJ WERKEN NOOIT ALLEEN

eyeline

39


humphrey´s eyewear, eschenbach

MINT LEAF

Dan nog een lekkere felle zomerkleur: Mint Leaf. De zee in al haar schakeringen is hiervan de absolute inspiratiebron, kalm maar onweerstaanbaar op­windend. Geweldig met Classic Blue en Lark trouwens, net zoals grijs en wit perfect samenwerken met deze heerlijke frisse kleur.


TRENDKLEUR

frank and lucie www.thereadingcompany.nl

strellson www.charmant.com

pajuk eyewear www.pajuk.com

look made in italia www.brilmode.nl

eyeline

41


beeld unsplash

OMNICHANNEL RETAILING

DE TOEKOMST? thuiswinkel.org gaat onderzoek doen naar toekomstige ontwikkelingen binnen de retail in nederland. onder de noemer shopping 2020 wordt gekeken hoe we wereldwijd bij kunnen blijven. een van de meest gehoorde internationale termen van afgelopen tijd is 'omnichannel retail'. Omnichannel, ofwel de geëvolueerde variant van multichannel, is een nieuwe manier van kijken. De focus wordt verlegd van de verkoop via verschillende kanalen naar een afgestemde ervaring voor de klant. Dit type consument komt via verschillende kanalen met merken in contact, bezoekt websites, bekijkt het productaanbod via mobiele applicaties en bezoekt de traditionele fysieke winkel, die als showroom wordt gezien, om het product aan nader onderzoek te onderwerpen. Deze consument is prijsbewust en zoekt nog het liefst in de showroom zelf via zijn of haar smartphone naar alternatieven. Welk kanaal de klant ook gebruikt – computer, mobiel, de 42

eyeline

fysieke winkel of reclamemateriaal – de content én analyse van de klant dienen in deze gevallen op elkaar te zijn afgestemd. Merkbeleving over de verschillende kanalen moet volledig aan elkaar gelijk zijn en onderzoek naar de gedragingen van de klant houdt niet op aan de deur van de winkel of bij het verlaten van de website. Patronen van aankopen, loyaliteitsprogram­ma’s en bijbehorende ­aanbiedingen overstijgen het kanaal. Deze consument verwacht een naadloos op elkaar aansluitende winkelervaring en consistente merkbeleving. Het vraagt om afstemming en in­span­ning van verschillende afdelingen als IT, marketing en sales. bron emerce.nl


#Lucie Says

Frank keeps an eye on me

NEW COLLECTION SEE YOU @ CENTROP SALES BOOTH 26

Shamir introduceert

SHAMIR AUTOGRAPH INTELLIGENCE TM

EYEWONDER BEACH A LA CREME

An Intelligent Vision Revolution

MONIQUE ZOETER sales manager, monique.zoeter@thereadingcompany.nl, +31 (0)6 1287 23 85

Meer weten? Maak een afspraak met uw Shamir account manager

0320 218 348

info@shamir.nl

FOLLOW US ON INSTAGRAM @FRANKANDLUCIE AND USE THE HASHTAG #FRANKANDLUCIE TO GET FEATURED!

WWW.FRANKANDLUCIE.COM


een special van centrop & eyeline magazine - voorjaar 2020

ONS KENT ONS!

LEES IN DEZE TRENDGUIDE ALLES OVER HET VOORDEEL VAN SAMENWERKEN VOLGENS CENTROP

centrop.nl

Profile for LT Media

Centrop Trend Guide voorjaar 2020  

Centrop Trend Guide voorjaar 2020