{' '} {' '}
Limited time offer
SAVE % on your upgrade.

Page 98

MOTIVATION & VELVÆRE

HJÆLP

MOTIVATIONEN på vej Vi ved, at det er godt for os, og at vi lever længere og bla bla bla. Ja, vi taler om træning. Når løbeskoene er lidt svære at snøre, så skal du måske starte med at hjælpe kroppen, så kommer motivationen helt af sig selv. AF BENEDIKTE MIKKELSEN

Lad SUND-FORSKNING hjælpe dig. Fordelt på de næste fire sider får du tips til, hvordan du får dig selv sparket ud ad døren og ned i træningscentret eller ud på løbeturen. Du føler dig måske til tider helt skizofren, når den fornuf­ tige, motionsglade del af hjernen undertrykkes af den dov­ ne Netflix-elskende hjernedel. Du kigger ud ad vinduet, og det ser ud til, at alle andre mennesker er ude at løbe og ligefrem nyder det. Lad dig ikke narre, for alle har samme problem fra tid til anden, nemlig at bevare motivationen. Er der smertende led indblandet, ja, så bliver det ikke nem­ mere at finde motivationen til at få træningstøjet på.

Lad os starte fra grunden Spiser du sundt og varieret, så du får de vitaminer og mine­ raler, som kroppen har brug for? Et æble om dagen er ikke nok, hvis du skal ned og give den gas i træningscentret. Du skal spise nok mad, og det skal være den rigtige mængde af kulhydrater, fedt og protein. Måske begår du en af de seks ernæringsfejl, når du træner: 1. Du glemmer at tilpasse din måltidsrytme til din træning. Det er en videnskab at finde ud af, hvordan du skal spise, når du træner. Måske spiser du for meget, for lidt eller det forkerte, når du træner. Er du i tvivl om, hvordan du skal spise, når du træner, så opsøg en biopat/naturopath med speciale i sport og ernæring. 2. Dårlig energifordeling mellem de såkaldte makronæringsstoffer protein, kulhydrat og fedt. Hvordan du skal sammensætte din kost kommer an på, hvad du træner. Træner du muskler og styrke, skal du indtage et højere niveau af protein. Træner du udholdenhed, såsom løb, skal du sørge for at spise rigeligt med kulhydrater. Igen: Er du i tvivl, så opsøg en dygtig behandler udi netop dine problemstillinger. 3. Husk at spise frugt og grønt, men husk også dine fedtsyrer. 4. Mange tomme kalorier. Fristes du af forskellige fitnessbarer, slik eller andre former for hurtig energi, så hav altid en banan med i tasken, eller lav en næringsholdig smoothie. 5. Drikkevarer er fulde af sukker. Energidrikke i alle farver og former har indtaget landets træningscentre, men husk: Sluk altid tørsten i vand. De mange drikke er fulde af koffein og sukker og giver dig kun et kortvarigt energiboost. Vil du vide mere om energidrikke, så læs artiklen „Energidrikke brænder dig af“ på sund-forskning.dk. 6. Spis, inden du skal træne. Husk din træningsmaskine har brug for benzin.

98

//

Profile for sund-forskning og //mig//

sund-forskning februar 2020  

sund-forskning februar 2020  

Profile for linisha
Advertisement