{' '} {' '}
Limited time offer
SAVE % on your upgrade.

Page 73

It’s tea time my dear Skal vi flytte til England, hvor det nærmest er obligatorisk at holde en eller anden form for tetid hver dag? Vil du ikke forlade Danmark, så lav din egen tea time i selskab med Clipper te.

AF BENEDIKTE MIKKELSEN

Englænderne har mange gode te-tra­ ditioner, og „afternoon tea“, hvor lækker te, sandwicher og kage kom­ mer på bordet omkring kl. 16, er da absolut en af dem. Har du ikke prøvet en engelsk „afternoon tea“, så skynd dig ind på Momondo, og find den første billet til England. Du kan selv­ følgelig også lave din egen helt private „afternoon tea”-seance. Det er også meget billigere. Find inspiration på Instagram, og husk at købe scones. Engelsk te til teselskabet Te fra det engelske fairtradecertifice­ rede mærke Clipper er oplagt, når du i bedste Downton Abbey-stil dækker op til din „afternoon tea“. Så mangler du bare lige Carson (butleren i Down­ ton) til at skænke. Selvom det måske ikke er helt korrekt at anvende te i te­ breve, hvis du virkelig skal være gen­ nemført, så kan du glæde dig over, at i 2018 bekendtgjorde det økologiske temærke Clipper, at de udelukkende

Kurverten, hvor du finder et Clipper tebrev indeni, er lavet af genanvendeligt papir, som du kan genbruge sammen med andet papir. ville producere teposer, som er plast­ fri, ublegede og naturligvis GMO-fri. De plastfri poser bliver produceret af et bionedbrydeligt plantebaseret ma­ teriale, der er en blanding af ubleget papir og plantecellulosefibre, som holder papiret sammen. Desværre har tebreve ofte en dyster hemmelighed, hvilket er polypropy­ len (PP). PP er et hårdt termoplastisk materiale. At PP er et yndet materiale at bruge i teposer, skyldes, at det er i stand til at flyde i vand, og materialet kan modstå høje temperaturer, fak­ tisk helt op til 120 grader. Teposer er derfor ikke altid helt biologiske ned­

brydelige, da mange indeholder et PP-„skelet“. „Skelettet“ bliver brudt i små stykker, i takt med at papiret bli­ ver nedbrudt i kompost eller i jorden. At der ender mikro- og nanoplastik­ partikler i din te, er jo heller ikke su­ per lækkert at tænke på. Så med Clippers teposer kan du ro­ ligt nyde din te uden at bekymre dig om at drikke plastik. Sort, grøn, hvid? Skal vi være krakilske, så vælg sort te til din „afternoon tea“, hvis du vil følge traditionen. Men er du mere til grøn eller hvid te, så kan du godt sta­ dig være med i det fine selskab. Går du ind i Clippers teunivers, kan du finde noget til enhver smag, for hvad enten du er til sort, grøn eller hvid, så kan du finde din favorit i det velassor­ terede sortiment. At Clipper te findes i smukke variationer af farverige ind­ pakninger, som pynter i din opdæk­ ning, er jo også lidt high-class.

SUND-FORSKNING skal ikke anvendes som en erstatning for at gå til læge eller anden fagekspert. Savner du kilder og referencer, skriv til redaktionen.

// 73

Profile for sund-forskning og //mig//

sund-forskning februar 2020  

sund-forskning februar 2020  

Profile for linisha
Advertisement