{' '} {' '}
Limited time offer
SAVE % on your upgrade.

Page 69

MUNGBØNNE De fleste kender mungbønner og mungbønnespirer. Det er den, de fleste tænker på som en tyk hvid bønnespire. Hvis man spirer mung­ bønner i spirebakke eller -pose, bli­ ver halen knap så tyk, men fuld af smag. Rig kilde til protein, fibre og C-vitamin. Læg bønnerne i vand i 10-12 timer. Lad dem spire i 4-6 dage. LUCERNE Lucerne er nok den mest berømte blandt alle spirer. Den kaldes også alfalfaspire. Det er som oftest den, man ser for sig, når man tænker på små spirer. Lucernespirer er meget lette at lave og giver nogle små fine spirede tråde, som ser godt ud på det højtbelagte smørrebrød eller på salatbordet. Lucerne smager mildt og er utrolig rig på alle vitaminer,

mineraler og spormineraler. Spirer­ ne er sensitive over for varme og di­ rekte sol, så det er vigtigt, at de ikke står i fx et varmt vindue. 10-dobles i mængde! 100 gram giver ca. ét kilo! Færdigspires på 6-7 dage. LINSER Alle slags linser kan bruges, og de er nemme at spire. Prøv fx brune linser, grønne linser, grønne små „le puy“ linser og sorte beluga lin­ ser. Det skal være hele linser og ikke „splitlinser“. Linser mætter godt, da de er rige på proteiner samt vita­ min A, B, C og E, jern, kalcium og fosfor. Skyl linserne grundigt inden brug. Sæt dem i blød i rigeligt vand i 8-10 timer. Lad dem spire, skyl dem jævnligt, og spis dem allerede efter 1-3 dage, når de får hale på, eller efter 8-9 dage, når de begynder at „knække“.

Karina Villumsen er uddannet farmakonom og helsevejleder. Hun har 11 års erfaring med medicin, helsekost, kosttilskud, naturlægemidler, vitaminer og mineraler samt specielle diæter såsom Low FODMAP, palæo, LCHF, Rawfood, Superfood, mælke- og glutenfri kost.

Kursus i NRT

Ny unik behandlingsform i Danmark

Ta’ 2 weekend-kurser og du kan behandle hele kroppen

Upper Body 23. og 24. maj 2020 i Kbh.

Lær at resette nerve–impulser i musklerne På et NRT kursus vil du lære at: • Afspændedeflestemusklerpåbare30sekunder–letogubesværet •Afspændefxskulderognakkepåbare5minutter–heltindevedhvirvlerne •Behandleselvhårdehasemuskler–udenatbelastedinehænder •AfspændefxPsoas–udensmertepåbare2minutter NRTerenmanuelbehandlingsformsommassageogfysioterapi. Forudsætningerikkenødvendigt.Udvidetmanualsvarendetil 2dagesselvstudiekantilkøbes.Pris1.350,-pr.weekend. SemerepåNRT-Denmark.dkellerNeuralreset.net ellerring2834 3080 / 3011 8111

Lower Body 12. og 13. sept. 2020 i Kbh.

Early bird 4.300,-

pr. weekend Upper Body, early bird tilmelding inden den 26. april 2020. Lower Body, early bird tilmelding inden den 16. august 2020.

SUND-FORSKNING skal ikke anvendes som en erstatning for at gå til læge eller anden fagekspert. Savner du kilder og referencer, skriv til redaktionen.

// 69

Profile for sund-forskning og //mig//

sund-forskning februar 2020  

sund-forskning februar 2020  

Profile for linisha
Advertisement