{' '} {' '}
Limited time offer
SAVE % on your upgrade.

Page 34

KROP & MAD

Måske årets vigtigste opgave!

Bliv overrasket, rystet eller opmærksom

Løs den – bliv forbavset, rystet, opmærksom. Eller bliv endnu mere glad for at have fokus på din fysiske sundhed, som skaber psykisk overskud. AF MARIANNE PALM

Det er ikke nogen hemmelighed, at vores grøntsager og frugter, nødder og bær ikke længere indeholder de samme næringsstoffer, som de gjorde for 50 år siden. Udpint jord med færre mineraler giver færre mineraler i vores mad. Så­ dan er det bare. Det er heller ikke nogen hemmelighed, at en tomat ikke længere er en tomat, men faktisk er meget afhængig af en god opvækst i sit rette element, i sol og med fødderne plantet i muld frem for kunstmåtter. Samtidig ser vi en stigende tendens til at spise og drik­ ke al mulig junk, nærmere betegnet kager, cola, kiks og

konfekt, fordi vi ikke lige får spist mad nok (!), og jo flere mærkværdigheder vi putter i vores kroppe, jo mindre får vi af næringsstoffer – påstanden om, at disse fejlagtige fø­ devarer ovenikøbet stjæler vitaminer og mineraler fra os, er vist ikke særligt underbygget, så den lader vi lige ligge en stund. Men det er et faktum, som du selv kan konstatere om lidt: At selvom du er meget omhyggelig med at spise sundt og varieret, er det bestemt ikke altid nok. Som i altid.

HER E R O PGAV E N : Gå på www.madlog.dk i en uge til bare 25 kroner. Indtast din mad, det er nemt, fordi tusindvis af danskere har lagt alverdens fødevarer derind med korrekt angivelse af deklarationen. Indtast din mad, og klik rundt, så vil du få øje på, hvor mange kalorier du spiser, og du vil få øje på, hvor mange vitaminer og mineraler du får. Kig på de røde tal, der fremkommer – det er dem, der fortæller, at du får for lidt i forhold til det, fødevarestyrelsen mener, er den rette mængde for alle danskere. Det baserer de på studier og på EU's fortolkning af studier. Så selvom du altså gør, som vi bliver rådet til, så får vi langt fra, hvad der skal til blot for at vedligeholde vores organer! Der er ikke vitaminer og mineraler nok til vedligeholdelse og til trange tider med mørke, kulde, stress og sygdom. Eller når vi er gravide, har født, er børn eller ældre, hvor optageligheden er sat på prøve. Punktum.

34 34 //// SUND-FORSKNING skal ikke anvendes som en erstatning for at gå til læge eller anden fagekspert. Savner du kilder og referencer, skriv til redaktionen.

Profile for sund-forskning og //mig//

sund-forskning februar 2020  

sund-forskning februar 2020  

Profile for linisha
Advertisement