{' '} {' '}
Limited time offer
SAVE % on your upgrade.

Page 122

ANNONCER

Dem med verdens mest behagelige sko, Birkenstock, laver nu hudpleje Den vigtigste bestanddel fra skoen, nemlig naturlig kork fra kork­ egen, går igen i deres Natural Skin Care-sortiment. Derudover er der tilsat kokosolie, og med ekstrakt fra korkeg danner det tilsammen et kompleks, som stimulerer cellefornyelsen, styrker hudens beskyttende barriere og forbedrer hudens evne til at holde på fugten. Ved at have en positiv effekt på antiaging-genet klotho formår komplekset at reducere tilsynekomsten af rynker samt forbedre hudstrukturen, så den fremstår mere ensartet. Birkenstock har i årevis været kendt for deres bæredygtighed, og det går også igen i deres hudpleje. Korkegetræet er et næsten økologisk mirakel, hvis art har eksisteret i 60 millioner år, og træet besidder mange usædvanlige mirakler, hvoraf det ene er en fantastisk bark, der konstant fornyer sig selv. Høstning af barken foregår med håndkraft, så træet og dets omgivelser ikke beskadiges. Træet er værdifuldt i bevarelse af biologisk mangfoldighed og et sikkert levested for adskillige dyrearter. I Birkenstock Natural Skin Care-serien er blandt meget andet BDHI certificeret, og emballagen er både upcycled og recyclable. I serien finder du pleje til hele kroppen, som du med god samvittighed kan anvende på daglig basis.

Hold din tarm sund Uanset om du oplever problemer fra din tarm eller ej, kan det være en god idé at gøre noget aktivt hver dag for at holde din tarm sund. Tarmen er et vigtigt organ, og det er jo egentligt ikke så mærkeligt. Det er her, vi optager energi og næringsstoffer, og samtidig skal tarmen sikre, at der ikke kommer noget usundt ind i vores krop. Tarmen løser sine opgaver qua det helt utrolige økosystem, som befinder sig dér. At der er balance i økosystemet, er helt afgørende for vores velbefindende. Du kan hjælpe den fine balance i tarmen ved generelt at spise sundt og grønt, undgå for meget sukker og for mange konserveringsmidler og desuden spise (eller drikke) noget fermenteret hver dag. Her tænker vi ikke på vin, som ganske rigtigt er fermenteret, men derimod noget, der er fermenteret med mælkesyrebakterier. Fermenterede, ikke varmebehandlede fødevarer indeholder både levende mælkesyrebakterier og de kortkædede fedtsyrer (SCFA), som er helt essentielle i tarmens arbejde. En let måde at få et tilskud af noget fermenteret hver dag er at tage et shot Vita Biosa, ca. 20-30 ml. Vita Biosa er fermenteret med urter og er fri for mælk, sukker, gluten og konserveringsmidler. Du finder produktet i helsebutikkerne, Matas og på nettet.

122

// SUND-FORSKNING skal ikke anvendes som en erstatning for at gå til læge eller anden fagekspert. Savner du kilder og referencer, skriv til redaktionen.

Profile for sund-forskning og //mig//

sund-forskning februar 2020  

sund-forskning februar 2020  

Profile for linisha
Advertisement