{' '} {' '}
Limited time offer
SAVE % on your upgrade.

Page 103

Vidste du, at grønkål har et højere indhold af jern end oksekød og et højere indhold af calcium end mælk?

3

LIVSST ILSFAKTORER , SOM KAN SÆNKE DIT KOLLAG E NNIV EAU:

1. Solbadning kan nedbryde dit kollagen og øge graden af oxidativt stress

Kollagen fra baghaven Vild Nord er et marine kollagenprodukt, som produceres af naturlige råvarer fra Danmark, fra den nordlige del af At­ lanterhavet og de nordiske skove. Ud over marine kollagen fra vildtfanget torsk, som er fanget med et bæredygtigt og MCS-certificeret fiskeri, indeholder nogle af produkterne også forskellige varianter af bærpulver, som er fremstillet af vildtplukkede nordiske bær, så det høje indhold af vita­ miner, mineraler og antioxidanter bevares. Med bare 100 gram af bærpulveret i Vild Nord får du 400-770 gram friske bær, alt efter bærsort.

Vild Nord indeholder små peptider med en molekylevægt på 3 kDa. I Guld-varianterne af Vild Nords produkter finder du desuden tang. Tang, som er vildthøstet i det nordlige At­ lanterhav, hvorefter det er tørret og malet ved hjælp af internatio­nalt patenterede teknologier. Tang er en rigtig superfood og en god kilde til fx jod, som har gavnlige ef­ fekter på blandt andet huden.

”Hvorfor sende et skib eller en flyver hele jorden rundt for at finde fødevarer, når vi har rigeligt råvarer og superfoods i vores egen verdensdel?” Et spørgsmål, eller faktisk et statement, som ligger til grund for Vild Nords produkter. Den helt specielle danske næringsrige krøllede grønkål har desuden også fundet vej til Vild Nords produkter. Grønkål, som jo i årevis, ligesom tang, er blevet hyldet som super­ food, da det har et højt indhold af vitaminer, herunder A-, C- og K-vitamin, men også antioxidanter og mineraler som jern, kalium og calcium og faktisk også omega-3-fedt­ syrer. Vild Nord har et indhold af grønkål, hvor to gram grøntkålspulver svarer til 12 gram frisk grønkål.

2. Mangel på søvn, vitaminer, mineraler og andre vitale byggesten kan vanskeliggøre dannelsen af ny collagen 3. Stress, kaffe, tobak og alkohol kan i for store mængder svække kollagendannelsen

3

HURT IG E , SOM ST IMULE RE R DANNE LSEN AF KOLLAG E N: 1. Granatæblekerner er meget rige på antioxidanter eller såkaldte polyfenoler, der er effektive i kampen mod rynker og inflammation 2. Vælg C-vitaminrig mad som fx havtorn, hyben, acai, acerola, blåbær, solbær, aronia, persille, rød peber og tang. Spis helst økologiske grøntsager. C-vitamin indgår i dannelsen af kollagen 3. En god nattesøvn og tilstrækkelig produktion af melatonin hjælper dig til en sundere og mere spændstig hud

Grøntsager, som kål, aubergine, julesalat og spinat, booster kollagenproduktionen.

// 103

Profile for sund-forskning og //mig//

sund-forskning februar 2020  

sund-forskning februar 2020  

Profile for linisha
Advertisement